050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Moderne architectuur en paradijselijke oases

Reisleidster Claudia:
‘Futuristische skylines en architectonische hoogstandjes, maar ook uitgestrekte woestijnen en oude lemen dorpjes... Reist u met mij mee naar twee prachtige, zo verschillende landen? Uw ontdekkingstocht start in het hypermoderne Dubai, met zijn onwerkelijke skyline vol markante bouwwerken. Na uw bezoek aan het verste punt van het palmeiland Jumeirah, maakt u een fotostop bij het zeilvormige Burj al Arab en bezoekt u een letterlijk hoogtepunt van de reis: de 818 meter hoge Burj Khalifa. Neemt u de lift naar het observatiedek op de 124e verdieping? Het uitzicht over Dubai is weergaloos!

In die andere hypermoderne metropool, Abu Dhabi, kijkt u uw ogen uit in een van de grootste en modernste moskeeën ter wereld. En natuurlijk brengt u hier een bezoek aan het markante Louvre Abu Dhabi met een interessante collectie met schilderijen van Mondriaan, Gauguin, Van Gogh, Da Vinci, Picasso en nog vele anderen.

Na dit indrukwekkende architectonische “geweld” is het tijd voor een heel ander Arabisch gezicht. In Oman sieren imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s en oude lemen dorpjes het landschap. Alles herinnert u eraan dat u hier in het meest oostelijke puntje van het Midden-Oosten bent. Dit is de bijzondere sprookjeswereld van 1.001-nacht. In de soeks herbeleeft u deze wereld: in een boeiend doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes liggen de exotische parafernalia hoog opgestapeld. Er is hier zo veel te zien!

Naast de rijke cultuur en de overdonderend mooie natuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land: vriendelijk, open en gastvrij. Combineer deze Oosterse gastvrijheid met de bijzondere cultuur van oude steden en pittoreske dorpjes en de heerlijke temperaturen in onze winter, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
middenklassehotels
9x ontbijt, 3x lunch en 9x diner
dhowcruise in Muscat
overnachting in de woestijn
afscheidsdiner in lokaal restaurant
inclusief diverse entreegelden
gids tijdens de hele reis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Burj Khalifa in Dubai
soeks Muscat en Nizwa
Louvre Abu Dhabi
Wadi Bani Khalid en Wahiba Sands
veemarkt in Nizwa
Jumeirah palmeiland in Dubai
Jebel Shams en Wadi Gul
Grote Moskee in Muscat
Nakhl-fort en warmwaterbronnen
sjeik Zayed al Nahyan-moskee in Abu Dhabi
Jumeirah-moskee in Dubai
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Vanaf de hoge zandduinen beleven we een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn en worden we getrakteerd op een barbecuediner.
Ontmoet onze beste reisleiders in Verenigde Arabische Emiraten
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Dubai en transfer naar het hotel
Kennismaking met Dubai; Jumeirah-moskee, Dubai museum en soeks
Jumeirah palmeiland, Burj al Arab, Burj Khalifa en boottocht
Abu Dhabi, bezoek sjeik Zayed-moskee en Louvre Abu Dhabi en naar Al Ain
Naar Oman, forten van Jabrin en Bahla
Levendige veemarkt, Wadi Gul en Jebel Shams
Oase Wadi Bani Khalid en overnachting in de woestijn
Wadi Shab en via een mooie route naar Muscat
Machtig Muscat
Dhowcruise, soek van Muscat, afscheidsdiner en naar de luchthaven
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Dubai

We vliegen via Istanbul naar Dubai, waar we na middernacht aankomen. We worden naar ons hotel in Dubai gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 20 km)

dag 2: Kennismaking met Dubai

We starten ons avontuur met een kennismakingstocht door machtig Dubai. We stoppen bij de imposante Jumeirah-moskee en vervolgens gaan we naar het oude gedeelte van Dubai. In het Dubai Museum, dat zich in een 150 jaar oud fort bevindt, leren we meer over de geschiedenis van de stad, die gekenmerkt werd door levendige handel en parelvisserij. Met een abra, een traditioneel houten bootje, varen we naar de overkant en bezoeken de talrijke soeks. (ca. 10 km)

dag 3: Palmeiland en boottocht

De touringcar brengt ons naar het nieuwe deel van Dubai. Een ritje met een monorail brengt ons van het vasteland naar het verste punt van het palmeiland Jumeirah. Vanaf dit kunstmatige eiland hebben we een onvergetelijk uitzicht over de skyline van de stad! We maken een fotostop bij Burj al Arab. Door de karakteristieke architectuur in de vorm van een zeil is dit luxueuze hotel een van Dubai's meest gefotografeerde gebouwen. Letterlijk hoogtepunt van de reis is ons bezoek aan Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld. Liefhebbers kunnen de lift naar boven nemen en Dubai vanaf het observatiedek op de 124e verdieping bekijken (kosten niet inbegrepen). Vanaf hier kunt u geweldig goed foto’s nemen van onder andere de palmeilanden. Bij helder weer ziet u zelfs Iran in de verte liggen. Na het diner in het hotel maken we een boottocht langs de kust van Dubai met mooi zicht op Jumeirah palmeiland, de Dubai Marina en de Burj Al Arab. (ca. 50 km)

dag 4: Abu Dhabi, Louvre en naar Al Ain

We rijden naar Abu Dhabi en bezoeken een van de grootste moskeeën ter wereld, de sjeik Zayed-moskee. Ook niet-moslims mogen, uiteraard mits gepast gekleed, de moskee van binnen bekijken. De rijk gedecoreerde moskee biedt plaats aan 40.000 gelovigen. De invloedrijke sjeik aan wie de moskee zijn naam dankt, is na zijn overlijden begraven in een mausoleum aan de zijkant van de moskee. Natuurlijk brengen we een bezoek aan het imposante Louvre Abu Dhabi. Niet alleen de collectie is indrukwekkend, ook de architectuur van het ‘drijvende’ museum is een lust voor het oog. We rijden naar Al Ain voor de overnachting. (ca. 330 km)

dag 5: Jahbrin, Bahla en Nizwa

We passeren de grens met Oman en onderweg naar Nizwa bezoeken we het fort in Jabrin. Langzaam doemt het 17e-eeuwse kasteel voor onze ogen op. We zien hier mooie plafondschilderingen en genieten van het adembenemende uitzicht. In Bahla bewonderen we de indrukwekkende 600 jaar oude stadsmuren. Aan het eind van de dag komen we aan in Nizwa waar we overnachten. (ca. 300 km)

dag 6: Veemarkt in Nizwa en jeeptocht langs kleine bergdorpjes

's Morgens kunt u genieten van de wekelijkse levendige veemarkt in Nizwa. Tevens bezoeken we het imposante fort en wandelen over de levendige soek, waar u kruiden, fruit en verse vis kunt vinden. Vervolgens bezoeken we het charmante dorpje Al Hamra, bestaande uit vele lemen huisjes. We stappen over op 4-wheel drives en rijden naar Wadi Gul om van de schitterende natuur te genieten. We sluiten de dag af bij Jebel Shams, ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. We overnachten bij Jebel Shams. (ca. 100 km)

dag 7: Oase Wadi Bani Khalid en overnachting in de woestijn

We rijden verder zuidwaarts en komen bij de mooiste oase van Oman, Wadi Bani Khalid, een paradijselijke plek. Na de lunch rijden we verder naar Wahiba Sands, een adembenemend landschap met zandduinen, waar we zullen genieten van een onvergetelijke zonsondergang. We overnachten in de woestijn: nergens is de sterrenhemel mooier en helderder. (ca. 350 km)

dag 8: Wadi Shab en naar Muscat

We rijden via Sur langs de kust naar Wadi Shab. Hier steken over met een bootje en maken een wandeling langs turquoise gekleurd water. Via een mooie route rijden we naar Muscat, de hoofdstad van Oman, waar we de laatst twee nachten verblijven. (ca. 200 km)

dag 9: Machtig Muscat

Onze kennismaking met de hoofdstad van Oman start met een bezoek aan de imposante Grote Moskee. Veel nieuwe bouwwerken in Muscat hebben kenmerken van de oorspronkelijke Omaanse architectuur. Het prachtige exterieur en interieur van de Grote Moskee is hier een mooi voorbeeld van. We bezoeken vervolgens het nationaal museum en, indien geopend voor bezoekers, het koninklijke operagebouw. We sluiten de dag af met een stop bij het Al-Alampaleis van de sultan, dat tussen twee 16e-eeuwse Portugese forten ligt. (ca. 10 km)

dag 10: Dhowcruise en afscheidsdiner

’s Morgens worden we naar de haven gebracht en maken een dhowcruise langs de kust van Muscat. ’s Middags heeft u tijd uw laatste inkopen in de kleurrijke oude soek van de Omaanse hoofdstad te doen. Na ons afsluitende afscheidsdiner in een restaurant worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 10 km)

dag 11: Aankomst in Nederland

Via Istanbul vliegen we terug naar Amsterdam.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul12:00 - 17:20 uur
Istanbul - Dubai19:55 - 01:10 uur
Muscat - Istanbul02:10 - 06:55 uur
Istanbul - Amsterdam08:45 - 10:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates in Dubai
Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates - Dubai
Het nieuwe hotel ligt centraal op enkele minuten loopafstand van de ‘Mall of the Emirates’, een van de grootste winkelcentra ter wereld. Hiervandaan vertrekt de metro naar andere plekken in Dubai. Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates beschikt over een restaurant, een ruime zitgelegenheid met een bar en een klein buitenzwembad met ligstoelen. Ook kan er gebruik gemaakt worden van gratis wifi. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluisje en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Hilton Garden Inn Mall of the Emirates
Hotel Rotana in Al Ain
Hotel Rotana - Al Ain
Dit zeer comfortabele hotel ligt in het centrum van Al Ain aan een groen park op loopafstand van de bezienswaardigheden. Het keurige hotel Rotana heeft een groot buitenzwembad met ligstoelen, een restaurant en een terras. De kamers beschikken over wifi, een kluisje, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van hotel Rotana
Intercity hotel in Nizwa, Oman
Hotel Intercity - Nizwa
Het Intercity Hotel ligt in Nizwa op een paar kilometer van de soek en het fort van Nizwa. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, fitnessfaciliteiten en een 24-uursreceptie. Ook is er parkeergelegenheid bij het hotel. Vlakbij het hotel bevindt zich de Nizwa Grand Mall met een groot aanbod aan uiteenlopende winkels. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een kluisje, airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten, een minibar, een zithoek, gratis wifi en een badkamer met een douche, toilet en een föhn.

Bekijk de website van Intercity Hotel
Jebel Shams Resort, Oman
Resort Jebel Shams - Jebel Shams
Op de top van de hoogste berg van Oman en dichtbij de rand van Omans Grand Canyon ligt Jebel Shams Heights Resort. Dit eenvoudige hotel biedt u een prachtig uitzicht op de omgeving. In het hotel is gratis wifi beschkbaar. Uw hotelkamer is voorzien van de airconditioning, een minibar, een klein buiten terras en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Jebel Shams Heights Resort
Arabian Oryx
Hotel Arabian Oryx Desert Camp - Bidiya
Het Arabian Oryx Camp ligt midden in de Wahibawoestijn. Het hotel beschikt over een typisch Arabisch restaurant. U overnacht in een comfortabele bedoeïenentent die uitgerust is met een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Arabian Oryx Camp
Al Falaj Hotel
Hotel Al Falaj - Muscat
Dit 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Muscat en is een goede uitvalbasis voor uw verblijf in de Omaanse hoofdstad. Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige bar, een buitenzwembad en een fitnessruimte. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De kamer beschikt over airconditioning, een kluisje, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Al Falaj Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We hebben de Claudia-fanclub opgericht. Ze is ontspannen, attent, zeer behulpzaam en goed geïnformeerd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Kennismaking met nieuwe moderne wereld. Boeiende sprong van woestijn naar huidige tijd.
Prima hotels! In omgeving van hotels weinig te beleven. Geen probleem omdat er soms lange dagen worden gemaakt. Daarom ook half pension goede keuze!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.