050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Moderne architectuur en paradijselijke oases

Reisleidster Claudia:
‘Futuristische skylines en architectonische hoogstandjes, maar ook uitgestrekte woestijnen en oude lemen dorpjes... Reist u met mij mee naar twee prachtige, zo verschillende landen? Uw ontdekkingstocht start in het hypermoderne Dubai, met zijn onwerkelijke skyline vol markante bouwwerken. Na uw bezoek aan het verste punt van het palmeiland Jumeirah, maakt u een fotostop bij het zeilvormige Burj al Arab en bezoekt u een letterlijk hoogtepunt van de reis: de 818 meter hoge Burj Khalifa. We nemen de lift naar het observatiedek op de 124e verdieping. Het uitzicht over Dubai is weergaloos!

In die andere hypermoderne metropool, Abu Dhabi, kijkt u uw ogen uit in een van de grootste en modernste moskeeën ter wereld. En natuurlijk brengt u hier een bezoek aan het markante Louvre Abu Dhabi met een interessante collectie met schilderijen van Mondriaan, Gauguin, Van Gogh, Da Vinci, Picasso en nog vele anderen.

Na dit indrukwekkende architectonische “geweld” is het tijd voor een heel ander Arabisch gezicht. In Oman sieren imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s en oude lemen dorpjes het landschap. Alles herinnert u eraan dat u hier in het meest oostelijke puntje van het Midden-Oosten bent. Dit is de bijzondere sprookjeswereld van 1.001-nacht. In de soeks herbeleeft u deze wereld: in een boeiend doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes liggen de exotische parafernalia hoog opgestapeld. Er is hier zo veel te zien!

Naast de rijke cultuur en de overdonderend mooie natuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land: vriendelijk, open en gastvrij. Combineer deze Oosterse gastvrijheid met de bijzondere cultuur van oude steden en pittoreske dorpjes en de heerlijke temperaturen in onze winter, en u heeft alle ingrediënten voor een fantastische vakantie! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
vluchten Turkish Airlines
ruimbagage
middenklassehotels
9x ontbijt, 3x lunch en 9x diner
met lift naar het observatiedek van Burj Khalifa
dhowcruise in Muscat
overnachting in de woestijn
afscheidsdiner in lokaal restaurant
inclusief entreegelden
gids tijdens de hele reis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Burj Khalifa in Dubai
soeks Muscat en Nizwa
Louvre Abu Dhabi
Wadi Bani Khalid en Wahiba Sands
veemarkt in Nizwa
Jumeirah palmeiland in Dubai
Jebel Shams en Wadi Gul
Grote Moskee in Muscat
Nakhl-fort en warmwaterbronnen
sjeik Zayed al Nahyan-moskee in Abu Dhabi
Jumeirah-moskee in Dubai
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Vanaf de hoge zandduinen beleven we een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn en worden we getrakteerd op een barbecuediner.
Ontmoet onze beste reisleiders in Verenigde Arabische Emiraten
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Dubai en transfer naar het hotel
+ lees meer
Kennismaking met Dubai; Jumeirah-moskee, Dubai museum en soeks
+ lees meer
Jumeirah palmeiland, Burj al Arab en Burj Khalifa
+ lees meer
Abu Dhabi, bezoek sjeik Zayed-moskee en Louvre Abu Dhabi en naar Al Ain
+ lees meer
Naar Oman, forten van Jabrin en Bahla
+ lees meer
Levendige veemarkt, Wadi Gul en Jebel Shams
+ lees meer
Oase Wadi Bani Khalid en overnachting in de woestijn
+ lees meer
Wadi Shab en via een mooie route naar Muscat
+ lees meer
Machtig Muscat
+ lees meer
Dhowcruise, soek van Muscat, afscheidsdiner en naar de luchthaven
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Dubai en Oman
1380 KM

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:55 - 17:20 uur
Istanbul - Dubai19:30 - 00:55 uur
Muscat - Istanbul02:15 - 06:50 uur
Istanbul - Amsterdam08:30 - 10:30 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

We hebben de Claudia-fanclub opgericht. Ze is ontspannen, attent, zeer behulpzaam en goed geïnformeerd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Kennismaking met nieuwe moderne wereld. Boeiende sprong van woestijn naar huidige tijd.
Prima hotels! In omgeving van hotels weinig te beleven. Geen probleem omdat er soms lange dagen worden gemaakt. Daarom ook half pension goede keuze!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.