050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Groene oases, vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen en ruige bergen

Marokko is een land vol geuren en kleuren. Hier smelten de Afrikaanse en Arabische cultuur samen. De authentieke Arabische sfeer proeft u natuurlijk in de koningssteden Fès, Mèknes en Marrakech. Prachtige paleizen van eeuwenoude dynastieën, schitterende Koranscholen, weelderige binnentuinen en indrukwekkende moskeeën bepalen het beeld in deze steden. Als u door de kleine straatjes van de medina slentert, waant u zich honderden jaren terug in de tijd.

Ook de natuur is weergaloos. Marokko heeft groene oases, vruchtbare valleien, eindeloze woestijnen en ruige bergen. Laat u overweldigen door de natuur van het Altasgebergte en geniet in de woestijn van de opkomende zon, die de zandduinen van felrood naar donkergeel kleurt. De prachtige steden en natuur en de hartelijkheid van de Marokkaanse bevolking zorgen er gegarandeerd voor dat deze reis een onvergetelijke ervaring wordt!

Tijdens deze fly drive kunt u de schoonheid en diversiteit van Marokko in korte tijd ontdekken. Alle logistieke zaken, zoals het vervoer en de hotels, zijn voor u geregeld. Met uw huurauto verkent u het magnifieke Atlasgebergte en 'het land van het grote licht’, het zuiden van Marokko. Vanuit de sfeervolle hotels, die centraal liggen, kunt u alle bezienswaardigheden makkelijk op eigen gelegenheid verkennen. In en om uw tent in Erg Chebbi beleeft u een echt woestijnavontuur. Ontdek Marokko op úw manier tijdens deze bijzondere fly drive!

Pluspunten
vluchten Transavia
8 dagen huurauto met airconditioning
transfer luchthaven – hotel en vice versa
Merzouga – Erg Chebbi en vice versa in 4x4
sfeervolle middenklassehotels en riads
11x ontbijt en 1x diner
1 nacht tentenkamp Erg Chebbi
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Marrakech en Ouzoud
Ouarzazate, Tinerhir en Boulmane
kasbah Aït-Ben-Haddou
Merzouga en Erg Chebbi
Erfoud en Fès
Mèknes en Beni-Mellal
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: 1 nacht tentenkamp Erg Chebbi
Genieten van een diner onder de heldere sterrenhemel: een nacht in Erg Chebbi is een onvergetelijke ervaring.

De reis in het kort

Amsterdam – Marrakech
Watervallen in Ouzoud
Marrakech – Aït-Ben-Haddou - Ouarzazate
Ouarzazate – Boulmane - Tinerhir
De zandduinen van Merzouga
Merzouga – Rissani - Erfoud
Erfoud – Fès
Oude koningsstad Fès
Fès - Meknès
Meknès – Beni-Mallal - Marrakech
Kleurrijk Marrakech
Marrakech – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Marrakech

U vliegt naar Marrakech. Na aankomst wordt u verwelkomd door een vertegenwoordiger van ons agentschap ter plaatse, die u naar uw hotel in Marrakech brengt. Volgens velen is Marrakech de interessantste stad van Marokko. U verblijft hier twee nachten. U kunt deze bruisende stad vandaag op eigen gelegenheid ontdekken. Marrakech wordt ook wel 'de rode stad' genoemd: de stadsmuren en huizen zijn gemaakt van rood leem. Binnen deze muren ligt een doolhof van straatjes, stegen en huizen. Marrakech heeft de grootste medina van Marokko. Dikke stadsmuren met een totale lengte van 19 kilometer omringen de volledige medina. U kunt heerlijk dwalen in de soeks, waar u op zoek kunt gaan naar mooie souvenirs, zoals kleurige leren tassen en zilveren sieraden. Onderhandelen hoort hier natuurlijk ook bij! In de medina zijn tevens de Koutoubaimoskee en haar karakteristieke vierkante minaret te vinden. Deze 70 meter hoge toren, het symbool van Marrakech, werd voltooid in 1196. U kunt ook een bezoek brengen aan het museum van de Nederlander Bert Flint, die in zijn huis een etnografische collectie bijeen heeft gebracht. (reisafstand ca. 10 km)

dag 2: Watervallen in Ouzoud

Vandaag begint de dag met een bezoek aan de watervallen van Ouzoud. Bij het hotel wordt u opgehaald door uw chauffeur. Uw hotel ligt in een autovrij deel van de stad en u ontmoet de chauffeur op een van tevoren afgesproken locatie, op loopafstand van uw hotel. Via een prachtige route langs olijfgaarden en door het Berbers platteland rijdt u naar een idyllische plek: de honderd meter hoge watervallen van Ouzoud. Hier kunt u op een terras lunchen of een kopje Marokkaanse muntthee drinken met uitzicht op de watervallen. Aan het einde van de dag wordt u weer teruggebracht naar uw hotel in Marrakech. Maakt u dan nog een wandeling langs de slangenbezweerders en de vele kraampjes met traditionele Marokkaanse lekkernijen? Want aan het einde van de middag komt het Djemaa el-Fnaplein, het hart van Marrakech, tot leven.

dag 3: Marrakech – Aït-Ben-Haddou - Ouarzazate

’s Ochtends wordt uw huurauto vlak bij uw hotel afgeleverd en vervolgens rijdt u dwars door het Hoge Atlasgebergte: een prachtige route! Op deze intensieve reisdag bereikt u via een kronkelende bergweg het hoogste punt van deze reis op maar liefst 2.260 meter, op de Tizi-n-Titchka-pas. Onderweg geniet u van prachtige uitzichten op de met sneeuw bedekte bergtoppen. Ook komt u pittoreske Berberdorpjes tegen. Door de prachtige vallei van Ounila gaat de weg verder naar de best bewaard gebleven kasbah van Marokko. Ait-Ben-Haddou is een middeleeuwse Berberse verstevigde stad die bekendstaat om de schitterende kasbahs, die op een heuvel zijn gebouwd. De uit leem opgetrokken burchten zijn versterkt door muren met hoektorens, met daartussen smalle stegen: een typisch voorbeeld van de Zuid-Marokkaanse bouwkunst. Na dit bezoek rijdt u, via een totaal verlaten steen- en berglandschap, naar Ouarzazate, ook wel ‘het Hollywood van Marokko’ genoemd. Hier zijn westerns en bekende films als ‘Lawrence of Arabia’ opgenomen. U verblijft hier een nacht. (reisafstand ca. 250 km)

dag 4: Ouarzazate – Boulmane - Tinerhir

Via de route van de 1.000 kasbahs, een oude karavaanroute tussen de Atlantische Oceaan en Algerije, rijdt u naar Boumalne. Hier kunt u de prachtige Dadeskloof bezoeken. Dit is een oase van rust met fascinerende rotsformaties en reusachtige kasbahs. Vanaf hier rijdt u met uw huurauto naar Tinerhir, waar uw hotel staat. Deze stad ligt in het hart van een van de mooiste oases van Zuid-Marokko. U kunt hier een wandeling door de bekende Todrakloof maken. De 15 kilometer lange kloof heeft loodrechte rotswanden van wel 300 meter hoog. De wanden kleuren, afhankelijk van het zonlicht, roze, rood en bruin. Werkelijk een spectaculair gezicht! Na dit natuurschoon rijdt u naar uw hotel. (reisafstand ca. 230 km)

dag 5: De zandduinen van Merzouga

Vanuit Tinerhir rijdt u verder naar het zuidoosten. U rijdt door naar Merzouga, een dorp met dadelpalmen aan de rand van het woestijnduingebied. Hier laat u tijdelijk uw huurauto achter en u stapt over op een ander vervoersmiddel: u reist in een 4-wheel drive naar een schitterend gelegen tentenkamp in de zandduinen van Erg Chebbi! Daar verblijft u in eenvoudige tenten. ’s Avonds geniet u onder de flonkerende sterrenhemel van een heerlijk diner: een bijzondere ervaring! (reisafstand ca. 220 km)

dag 6: Merzouga – Rissani - Erfoud

’s Ochtends beleeft u de zonsopkomst boven de woestijn. De zon kleurt de zandduinen van felrood naar donkergeel. Zacht zand en kleurrijke heuvels, soms wel 50 meter hoog, zo ver u kunt kijken: dit is een authentieke woestijnervaring! Na het ontbijt wordt u in een 4-wheel drive weer terug gebracht naar uw huurauto. Vandaag staat er weer een mooie route op het programma. Het dorp Rissani ligt op een half uurtje rijden van Merzouga. Door zijn ligging tussen de woestijn en de vruchtbare oases, was Rissani vroeger een belangrijke post op de Zoutroute naar West-Afrika. Iets ten westen van Rissani vindt u de ruïnes van de oude hoofdstad van dit gebied, Sijilmassa, tegenwoordig een beschermd monument dat op Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Maar ook in Rissani zelf is genoeg te zien. Zo is er op dinsdag, donderdag en zondag een levendige markt, waar allerlei streekproducten worden verkocht. Een heerlijke markt om eens overheen te struinen en om het lokale leven in Rissani te ervaren! U overnacht in Erfoud, een stad in een woestijnvlakte. Erfoud is een van de belangrijkste oases van Marokko. Het water is afkomstig van een zogenaamde ‘wadi’. Rond deze oasestad staan meer dan een miljoen palmbomen! (reisafstand ca. 75 km)

dag 7: Erfoud – Fès

U laat de oasestad Erfoud achter zich en reist tussen de vruchtbare heuvels van het Rifgebergte en het Midden-Atlasgebergte naar Fès. Dit soms onherbergzame gebied van bergen, woestijnen en kasbahs wordt door minder toeristen bezocht. Geheel onterecht: het is een prachtig gebied! Uw hotel voor de komende twee nachten staat in het oude centrum van Fès. (reisafstand ca. 430 km)

dag 8: Oude koningsstad Fès

Fès is de oudste van de koningssteden en heeft veel monumenten, zoals de universiteit en het heiligdom van Moulai Idriss. U kunt deze prachtige stad zelf ontdekken. Een aanrader is de Karaouinemoskee uit 859, die plaats biedt aan 22.000 gelovigen. De moskee was eeuwenlang een van de belangrijkste spirituele centra van de islam. Bezoek ook zeker de medina Fès el-Bali, die een authentieke Arabische sfeer ademt. Dit ‘openluchtmuseum’ is een wirwar van wel 9.400 straatjes. ’s Zomers is het er aangenaam koel, doordat de zon de nauwe gangetjes nauwelijks bereikt. De geuren van de handelswaar, zoals specerijen en wierook, komen u van alle kanten tegemoet. Het middeleeuwse karakter is behouden gebleven: de belangrijkste vervoersmiddelen, de ezels, hebben voorrang. Elk deel van de medina heeft zijn eigen specialiteit, van weverijen vol kleurrijke sjaals en tapijten tot kleine pleintjes met zilver- en koperwerkplaatsen, iedere hoek brengt weer een nieuwe verrassing. Rond het Seffarineplein liggen de leerlooierijen, waar nog op een traditionele manier huiden worden gelooid en geverfd. Hier kunt u zien én ruiken hoe de leerlooiers hun vak uitoefenen.

¡ Extra
Wilt u uitgebreid met een ‘local’ kennismaken met het oude centrum? Maak dan een wandeling met een gids door de medina Fès el-Bali (kosten ca. € 39,-)

dag 9: Fès - Meknès

Na het ontbijt vertrekt u richting Meknès. Stop onderweg zeker in Volubilis, de belangrijkste Romeinse opgraving van Marokko. In de Romeinse tijd was deze plek belangrijk, omdat van hieruit olijfolie, (wilde) dieren en graan naar Rome werden geëxporteerd. De Romeinse resten van Volubilis behoren tot de best bewaarde ter wereld. U kunt hier onder andere prachtige mozaïeken bewonderen. Een leuke route brengt u bij Meknès, de kleinste van de vier koningssteden. In deze ontspannen stad, die een rustige medina vol okergeel gekalkte huizen heeft, kunt u bijvoorbeeld gezellig lunchen. De medina, de oude stad, is omgeven door een stadsmuur met verschillende fraaiversierde toegangspoorten. De bekendste is Bab Mansour el-Aleuj, die als een van de mooiste ter wereld wordt gezien. Ook de drukbezochte groentemarkt vlak bij deze poort is een aanrader. De kasbah in het zuiden is ook omgeven door muren. Hier vindt u het Dar el-Machzen-paleis, het 'waterhuis’ Dar el-Ma en het mausoleum van Moulai Ismaïl, de grote sultan die regeerde van 1672 tot 1727. Hij maakte van het kleine dorp Meknès een belangrijke stad. U verblijft een nacht in Meknès. (reisafstand ca. 80 km)

dag 10: Meknès – Beni-Mallal - Marrakech

U reist weer terug naar het beginpunt van uw reis: Marrakech. Via een prachtige route met spectaculaire uitzichten rijdt u verder naar Beni-Mellal, dat aan de voet van de Midden-Atlas ligt. De 17e-eeuwse kasbah Bel Kush is een van de trekpleisters van deze verder vrij moderne stad.
Aan het einde van de dag komt u aan in Marrakech. U levert uw huurauto in op een locatie dicht bij uw hotel. Deze locatie wordt van tevoren doorgegeven. U verblijft twee nachten in Marrakech. (reisafstand ca. 480 km)

dag 11: Kleurrijk Marrakech

Vandaag heeft u vrije tijd. Gaat u naar de gezellige soek? Of blijft u ontspannen bij uw riad?

¡ Extra
U kunt Marrakech ook verkennen op de fiets. Samen met een lokale Nederlandssprekende gids fietst u langs alle hoogtepunten. (kosten ca. 40,- per persoon)

dag 12: Marrakech – Amsterdam

U wordt door onze lokale vertegenwoordiger naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor de terugvlucht naar Amsterdam. (reisafstand ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Wandeling Medina Fès, Marokko
Wandeling medina - Fès
Wandel door de middeleeuwse stad Fès el-Bali
Duur: halve dag
Inclusief: Engelssprekende gids
Kosten: €39,00 per persoon
Samen met een gids kunt u een wandeling door de medina Fès el-Bali maken. Binnen de verdedigingsmuren van de medina is een zee aan daken te vinden, met minaretten en koepels die erboven uitsteken. In de wirwar van kleine staatjes en steegjes ziet u de belangrijkste monumenten, zoals madrassa's, Arabische herbergen, paleizen, woningen, moskeeën, paleizen, de ateliers van ambachtslieden en winkeltjes.
Koutoubiamoskee in Marrakech
Fietsen in Marrakech
Op de Hollandse manier deze koningsstad verkennen
Duur: ca. 3 uur.
Kosten: ca €40,- per persoon.
U ontdekt de oude koningsstad Marrakech op een typisch Hollandse manier: op de fiets. Samen met een Nederlandssprekende gids fietst u door de smalle straatjes en steegjes van deze magische stad. U fietst onder andere langs plekken als het beroemde Djemaa el-Fnaplein, de soeks, de kasbahwijk en het Bahiapaleis. Fietsen in deze oude koningsstad is een uitstekende manier om alle hoogtepunten te zien en dus zeker een aanrader!

Vluchten

Deze reis heeft standaard vluchten van Transavia. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse*. Hieronder vindt u de meest voorkomende vluchtschema’s van transavia voor deze vlucht. Vliegt u liever met een andere luchtvaartmaatschappij of vertrekt u liever van een andere luchthaven? Bij uw boeking kunt u aangeven wat uw wensen zijn.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Marrakech06:50 - 10:35 uur
Marrakech - Amsterdam12:05 - 16:00 uur

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Auto

Bij de reissom is een huurauto met airconditioning inbegrepen (een Dacia Logan of gelijkwaardig). U kunt tegen een meerprijs een upgrade boeken naar een ruimere auto (vanaf €256,-) Het is aan te raden een auto met gps-systeem bij te boeken. Dit kan tegen een meerprijs van circa € 10,- per dag.
Vraag bij uw reservering naar de mogelijkheden en actuele prijzen. We gaan ervan uit dat u op de hoogte bent van de huurvoorwaarden als u deze reis boekt.

Sunny Cars bemiddelt voor ons in de autohuur. Bij de autohuur bieden wij een all-inpakket aan. Dit betekent onder meer dat bij de huurvoorwaarden een ongelimiteerd aantal kilometers inclusief is, net als een WA-, schade- en diefstalverzekering en een glas-banden-bodem-dak-schadedekking. Omdat de huurvoorwaarden kunnen verschillen per land, per bestemming en per vertrekdatum, ontvangt u van ons bij uw boeking de voorwaarden die op uw type auto van toepassing zijn.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Hou er rekening mee dat de wegen in Marokko niet van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland. De wegen, veelal 2-baanswegen, zijn soms slecht onderhouden en worden ook gebruikt door lokaal (ongemotoriseerd) verkeer. Plan dus voldoende tijd in om de dagelijks te rijden afstand af te leggen.

Hotels

We hebben voor u sfeervolle middenklassehotels en riads geselecteerd. Deze hotels liggen voornamelijk in de stadscentra of op andere mooie locaties. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Riad Dar Khmissa in Marrakech, Marokko
Hotel Dar Khmissa - Marrakech
Deze riad ligt in de medina van Marrakech, op loopafstand van het beroemde Djemaa el Fna en de Koutoubia moskee. Deze traditionele accommodatie is voorzien van een patio waar het ontbijt wordt geserveerd en er is een 24-uursreceptie. De kamers zijn voorzien van gratis wifi en een eigen badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Riad Dar Khmissa
Le Petit Riad in Ouarzazate, Marokko
Hotel Le Petit - Ouarzazate
Deze in Berberstijl gebouwde riad ligt in het El Wahda-district. De riad beschikt over een buitenzwembad en een terras. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Le Petit Riad
Hotel Amazir in Tinghir, Marokko
Hotel Amazir - Tinghir
Hotel Amazir ligt te midden van de Todghakloof. Het hotel beschikt over een zwembad, een terras en een restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning en gratis wifi en beschikken over een eigen badkamer met een föhn.

Bekijk de website van Hotel Amazir
Palmyras y Dunas, Marokko
Hotel Palmyras y Dunas - Merzouga
De tenten van Palmyras y Dunas zijn ingericht in een traditionele Berberstijl, met een comfortabel bed. U kunt gebruikmaken van een gedeelde badkamer en een gedeeld toilet. ’s Ochtends wordt er een typisch Marokkaans ontbijt geserveerd. Het restaurant is gevestigd in een Berbertent en serveert lokale dinerspecialiteiten. In de naastgelegen hotel is een zwembad aanwezig, waar u gebruik van kunt maken.

Bekijk de website van Palmyras Dunas Camp
La Rose du Desert in Erfoud, Marokko
Hotel La Rose du Desert - Erfoud
La Rose du Desert is rustig gelegen in de vallei Ziz van de woestijn Erfoud. Het pension beschikt over een buitenzwembad, een eigen restaurant en een tuin met palmbomen. De kamers zijn voorzien van een eigen badkamer met een douche en een föhn en er is airconditioning en gratis wifi.
Perle de la medina in Fés, Marokko
Hotel La Perle de la Medina - Fès
Deze charmante riad ligt in de medina van Fès, de eerste keizerlijke stad van Marokko. De riad beschikt over een restaurant, een 24-uursreceptie en een dakterras. De kamers zijn comfortabel ingericht en zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi en een een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Riad la Perle de la Médina
Ryad Bahia in Meknés, Marokko
Hotel Ryad Bahia - Meknès
Ryad Bahia ligt in de plaats Meknès, tussen het Place Hédim en de Madrassa Bou Inania. De riad beschikt over een restaurant, een buitenterras en een 24-uursreceptie. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi en een eigen badkamer.

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Vlucht Amsterdam – Marrakech en vice versa met Transavia.
Vliegbelasting.
Luchthavenbelastingen en heffingen.
8 dagen vervoer in een huurauto met airconditioning, inclusief verzekeringen.
Privétransfer luchthaven Marrakech – hotel en vice versa.
Privétransfer naar de watervallen in Ouzoud o.l.v. een lokale gids.
4-wheel drive Merzouga – Erg Chebbi en vice versa.
Verblijf in centraal gelegen middenklassehotels en riads in een 2-persoonskamer voorzien van een bad of een douche en een toilet.
Overnachting in een tentenkamp in de woestijn van Erg Chebbi.
Verzorging op basis van logies en ontbijt. In het tentenkamp in de woestijn van Erg Chebbi is het diner inbegrepen.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen op twee prachtige locaties. U kunt nog langer genieten van het levendige Marrakech. Daarnaast kunt u in Essaouira bijkomen van alle indrukken tijdens een strandvakantie. Hieronder vindt u meer informatie over de beide verlengingsmogelijkheden. U kunt uw verlenging bij uw boeking doorgeven.

Marrakech
Het bruisende Marrakech is een langer bezoek zeker meer dan waard! In ‘de rode stad’, volgens velen de interessantste stad van het land, is meer dan genoeg te zien, te ruiken en te proeven. Tijdens deze verlenging geniet u een paar dagen langer van het doolhof van straatjes, steegjes en huizen, de geuren en de kleuren, de oude ambachten, de smakelijke Marokkaanse keuken, de grootste medina van Marokko en het levendige Djemaa el Fna-plein

Essaouira
Dit vissersplaatsje, ook wel bekend onder de oude naam Mogador, was ooit een beruchte piratenenclave. De vestingmuren herinneren nog aan deze tijd. Vanaf deze muren heeft u een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan en de eilandjes voor de kust. Essaouira is een pittoresk kustplaatsje waar het heerlijk toeven is. U kunt hier eindeloos dwalen over de levendige soeks en door de kronkelende en smalle steegjes, en genieten van het strand en de zon. Doordat hier altijd een koel briesje waait, is de temperatuur erg aangenaam. Als u van vis houdt, bent u hier aan het juiste adres. Dagelijks wordt er verse vis gevangen bij dit vissersplaatsje.