050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Oman | Sprookjesachtig Oman

Schilderachtige dorpen en paradijselijke oases

Reisleidster Claudia:
‘Imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, oude lemen dorpjes en eenzame wierookbomen sieren het landschap in Oman. Alles herinnert u eraan dat u hier in het meest oostelijke puntje van het Midden-Oosten bent. Dit is de bijzondere sprookjeswereld van 1.001-nacht. In de soeks van Muscat, Nizwa en Salalah herbeleeft u deze wereld: in een boeiend doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes liggen de exotische parafernalia hoog opgestapeld. Er is zo veel te zien.

Maar u ziet ook een moderne kant van Oman met prachtig ingerichte musea ontworpen door moderne architecten en indrukwekkende moskeeën die opgetrokken zijn in de oorspronkelijke Omaanse architectuur. Deze bijzondere reis brengt u ook naar het zuiden van het land, het groene hart van Oman met haar beroemde wierookroute. Hier is het landschap verrassend anders en zult u verrast worden door vreemde natuurverschijnselen.

Naast de rijke cultuur en de overdonderend mooie natuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land: vriendelijk, open en gastvrij. Combineer deze Oosters gastvrijheid met de bijzondere cultuur van oude steden en dorpjes en de heerlijke temperaturen in onze winter, en u heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vluchten Qatar Airways
ruimbagage
middenklassehotels
11x ontbijt en 10x diner
dhowcruise in Muscat
overnachting in de woestijn
inclusief entreegelden
gids tijdens de hele reis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
soeks Muscat, Salalah en Nizwa
Wadi Bani Khalid en Wahiba Sands
Jebel Shams en Wadi Gul
Mirbat en wierookroute
Oman Across Ages Museum
opgravingen Al Baleed en Khor Rori
Grote Moskee in Muscat
Sultan Qaboos-moskee in Salalah
blaasgaten bij Mughsayl en Nabi Umran
Reisleidster Claudia in het Simiengebergte, Ethiopië
SRC-reisleidster sinds 2001
Vanaf de hoge zandduinen beleven we een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn en worden we getrakteerd op een barbecuediner!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oman
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Doha – Muscat en transfer naar het hotel
Kennismaking met Muscat en dhowcruise bij zonsondergang
Muscat, Wadi Shab en naar Sur
Oase Wadi Bani Khalid en overnachting in de woestijn
Forten van Jabrin en Bahla en naar Nizwa
De soek en het fort van Nizwa en naar Jebel Shams
Oman Across Ages Museum en naar Muscat
Vlucht naar Salalah, opgraving van Khor Rori, Mirbat en de wierookroute
Sultan Qaboos-moskee in Salalah, Al-Husn soek en museum Al Baleed
Blaasgaten bij Mughsayl en Nabi Umran
Terugvlucht Salalah – Doha – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Muscat

We vliegen via Doha naar Muscat, waar we ver na middernacht aankomen. We worden naar ons hotel in Muscat gebracht waar we twee nachten verblijven. (ca. 35 km)

dag 2: Machtig Muscat en dhowcruise

Na een rustige ochtend gaan we in de middag Muscat verkennen. We brengen een bezoek aan het nationaal museum, waar we meer te weten komen over de geschiedenis van Oman. Indien geopend voor bezoekers bezichtigen we het koninklijke operagebouw. Ook maken we een stop bij het Al-Alampaleis van de sultan, dat tussen twee 16e-eeuwse Portugese forten ligt. Aan het eind van de dag maken we bij zonsondergang een dhowcruise langs de kust van Muscat. (ca. 10 km)

dag 3: Muscat, Wadi Shab en naar Sur

We beginnen de dag met een bezoek aan de imposante Grote Moskee. Veel nieuwe bouwwerken in Muscat hebben kenmerken van de oorspronkelijke Omaanse architectuur. Het fraaie exterieur en interieur van de Grote Moskee is hier een mooi voorbeeld van. Bewonder het prachtige handgeweven tapijt en de schitterende kroonluchter van Swarovski-kristal. Vervolgens rijden we via de kustroute met mooie vergezichten in de richting van Sur. Onderweg stoppen bij bijzondere bezienswaardigheden zoals de Wadi Dayqah-dam en het Bimmah Sinkhole, een indrukwekkend zinkgat. Ook maken we een heerlijke wandeling langs het turquoise gekleurde water in het mooie Wadi Shab. Aan het eind van de dag bezoeken we in de havenstad Sur een scheepswerf, waar nog steeds de traditionele dhow-boten worden gebouwd. We logeren in Al Hadd. Indien mogelijk kunnen liefhebbers ’s avonds een excursie maken om de groene schildpad te zien die er jaarlijks terugkeert naar het strand om eieren te leggen (kosten US$25,- niet inbegrepen). (ca. 260 km)

dag 4: Oase Wadi Bani Khalid en overnachting in de woestijn

We rijden het binnenland in en komen bij de mooiste oase van Oman, Wadi Bani Khalid, een paradijselijke plek. Hierna rijden we verder naar Wahiba Sands, een adembenemend landschap met zandduinen, waar we zullen genieten van een onvergetelijke zonsondergang. We overnachten in de woestijn: nergens is de sterrenhemel mooier en helderder. (ca. 175 km)

dag 5: Forten van Jabrin en Bahla en naar Nizwa

We verlaten de woestijn en rijden in de richting van Nizwa. Onderweg bezoeken we het fort in Jabrin en genieten van het mooie uitzicht. Langzaam doemt het kasteel voor onze ogen op. In Bahla bewonderen we de indrukwekkende 600 jaar oude stadsmuren. In Birkat al Mouz zijn we bij een dadel- en bananenplantage getuige van een eeuwenoud irrigatiesysteem, het zogenaamde Falaj-systeem, waarmee het water uit de bergen naar de dorpen wordt aangevoerd. Aan het einde van de dag komen we aan bij ons hotel in Nizwa, waar we twee nachten verblijven. (ca. 300 km)

dag 6: De soek en het fort van Nizwa en naar Jebel Shams

We wandelen door de levendige soek van Nizwa, waar u kruiden, fruit en verse vis kunt vinden. Natuurlijk bezoeken we het fort vanwaar u op de top een prachtig uitzicht heeft over de stad. Vervolgens rijden we naar Jebel Shams, letterlijk de berg van de zon en ook wel de Grand Canyon van het Midden-Oosten genoemd. In de oasedorpen Misfat Al Abriyeen bewonderen we de traditionele architectuur en in al Hamra dadel- en bananenplantages. (ca. 200 km)

dag 7: Oman Across Ages Museum en naar Muscat

We bezoeken het in 2023 geopende Oman Across Ages Museum, gelegen ten zuiden van Nizwa. Deze monumentale structuur ontworpen door het gerenommeerde Australische architectenbureau Cox Architecture verrijst als een enorme driehoek omhoog uit de vlakte. In het schitterende moderne museum wordt het verleden, heden en de toekomst van Oman op een bijzondere wijze in beeld gebracht. Hierna rijden we naar Muscat, waar u heerlijk kunt dwalen door de nauwe stegen van de soek. ’s Avonds zullen we dineren in het beroemde restaurant Rozana, geheel gebouwd in traditionele stijl, waar u kunt genieten van overheerlijke Omani-specialiteiten. (ca. 180 km)

dag 8: Naar Salalah en de wierookroute

In de ochtend worden we naar de luchthaven gebracht voor de binnenlandse vlucht naar Salalah, hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Dhofar, ook wel het groene hart van Oman genoemd. Na aankomst op de luchthaven brengen we een bezoek aan het vissersdorp Taqa en het kasteel vanwaar uit de lokale gouverneurs in het verleden regeerden. Natuurlijk bezoeken we ook de opgraving van Khor Rori, ooit een belangrijk stad aan de wierookroute en nu opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Via een mooie route rijden we naar Mirbat, waar prachtige oude handelshuizen getuigen van de rijkdom van deze stad vergaard dankzij de bloeiende handel in de toen wereldberoemde wierook uit de Wadi Dawkah. Aan het eind van de dag komen we bij het hotel, waar we de laatste drie nachten verblijven. (ca. 170 km)

dag 9: Salalah en museum Al Baleed

Op deze ochtend brengen we een bezoek aan de grootste moskee van Salalah, genoemd naar Sultan Qaboos en prachtig versierd met grote kandelaars en mooie groene tapijten. In de Al-Husn soek vindt u geurige parfums, wierook en mirre of maakt u een wandeling langs het nabijgelegen strand. In het archeologische park Al Baleed zien we de overblijfselen van de wierookhandelshavenstad Zafar. Vanuit deze havenstad werd de wierook verscheept naar Afrika, India en China. De beroemde ontdekkingsreiziger Marco Polo bezocht de stad en beschreef deze als een prachtige stad en een van de grootste havens van de Indische oceaan. In het museum bewonderen we kleurrijke manuscripten en prachtig vervaardigde houten modellen van Omani-boten. In de namiddag hoort u meer over het verbouwen van kokosnoten, bananen en andere groentes bij het bezoek aan een nabijgelegen plantage. (ca. 60 km)

dag 10: Blaasgaten bij Mughsayl en Nabi Umran

Op deze laatste echte dag van onze reis bewonderen een vreemd fenomeen, blaasgaten. Deze natuurlijke fonteinen, gelegen vlakbij Mughsayl, kunnen in sommige periode tot 28 meter hoog in de lucht spuiten. We rijden een spectaculaire weg met schitterende uitzichten en wierookbomen verspreid in het landschap. Ook brengen we een bezoek aan het graf van Nabi Umran, een van de langste graven ter wereld. Hierna rijden we terug naar ons hotel, waar u nog even kunt rusten voordat u vannacht aan de terugreis begint. (ca. 150 km)

dag 11: Terug naar Nederland

Helaas is er een einde gekomen aan deze betoverende reis. U vliegt via Doha terug naar Amsterdam, waar u in de middag aankomt. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Qatar Airways

Amsterdam - Doha15:15 - 23:35 uur
Doha - Muscat01:50 - 04:30 uur
Salalah - Doha05:15 - 06:30 uur
Doha - Amsterdam08:15 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Al Falaj Hotel
Hotel Al Falaj - Muscat
Dit 4-sterrenhotel ligt in het centrum van Muscat en is een goede uitvalbasis voor uw verblijf in de Omaanse hoofdstad. Het hotel beschikt over een restaurant, een gezellige bar, een buitenzwembad en een fitnessruimte. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De kamer beschikt over airconditioning, een kluisje, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Al Falaj Hotel
Turtle Beach Resort
Resort Turtle Beach - Sur
Turtle Beach Resort ligt aan Al Hadd Beach. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een fitnesscentrum en er is gratis wifi aanwezig. Er is gratis openbare parkeergelegenheid bij de accommodatie. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Turtle Beach Resort
Desert Night Camp, Oman
Lodge Desert Night Camp - Al Wasil
Dit vijfsterrenresort ligt in de Wahiba-woestijn. U verblijft in een van de luxe tenten met eigen sanitair.

Bekijk de website van Desert Nights Camp
Intercity hotel in Nizwa, Oman
Hotel Intercity - Nizwa
Het Intercity Hotel ligt in Nizwa op een paar kilometer van de soek en het fort van Nizwa. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, fitnessfaciliteiten en een 24-uursreceptie. Ook is er parkeergelegenheid bij het hotel. Vlakbij het hotel bevindt zich de Nizwa Grand Mall met een groot aanbod aan uiteenlopende winkels. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een kluisje, airconditioning, thee- en koffiefaciliteiten, een minibar, een zithoek, gratis wifi en een badkamer met een douche, toilet en een föhn.

Bekijk de website van Intercity Hotel
Juweira Boutique Hotel
Hotel Juweira Boutique - Salalah
Het 4-sterren Juweira Boutique Hotel ligt aan de promenade langs de jachthaven van Hawana Salalah, ongeveer 25 kilometer van het centrum van Salalah. Het hotel beschikt over een privéstrand en twee zwembaden. De twee restaurants serveren regionale specialiteiten waaronder verse vis. In het hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. De ruime kamers zijn ingericht in Europese en Oosterse stijlen en beschikken over airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet.

Bekijk de website van Juweira Boutique Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien