050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Oman | Sprookjesachtig Oman

Schilderachtige dorpen en paradijselijke oases

Reisleidster Claudia:
‘Imposante bergmassieven, uitgestrekte woestijnen, groene wadi’s, oude lemen dorpjes en eenzame wierookbomen sieren het landschap in Oman. Alles herinnert u eraan dat u hier in het meest oostelijke puntje van het Midden-Oosten bent. Dit is de bijzondere sprookjeswereld van 1.001-nacht. In de soeks van Muscat, Nizwa en Salalah herbeleeft u deze wereld: in een boeiend doolhof van smalle steegjes vol met zware parfum- en wierookgeuren en kleurrijke winkeltjes liggen de exotische parafernalia hoog opgestapeld. Er is zo veel te zien.

Maar u ziet ook een moderne kant van Oman met prachtig ingerichte musea ontworpen door moderne architecten en indrukwekkende moskeeën die opgetrokken zijn in de oorspronkelijke Omaanse architectuur. Deze bijzondere reis brengt u ook naar het zuiden van het land, het groene hart van Oman met haar beroemde wierookroute. Hier is het landschap verrassend anders en zult u verrast worden door vreemde natuurverschijnselen.

Naast de rijke cultuur en de overdonderend mooie natuur zijn de Omani misschien wel de grootste schat van dit land: vriendelijk, open en gastvrij. Combineer deze Oosters gastvrijheid met de bijzondere cultuur van oude steden en dorpjes en de heerlijke temperaturen in onze winter, en u heeft alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vluchten Qatar Airways
ruimbagage
middenklassehotels
11x ontbijt en 10x diner
dhowcruise in Muscat
overnachting in de woestijn
inclusief entreegelden
gids tijdens de hele reis
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
eventuele overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
soeks Muscat, Salalah en Nizwa
Wadi Bani Khalid en Wahiba Sands
veemarkt in Nizwa
Jebel Shams en Wadi Gul
Mirbat en wierookroute
Oman Across Ages Museum
opgravingen Al Baleed en Khor Rori
Grote Moskee in Muscat
Sultan Qaboos-moskee in Salalah
blaasgaten bij Mughsayl en Nabi Umran
Reisleidster Claudia in het Simiengebergte, Ethiopië
SRC-reisleidster sinds 2001
Vanaf de hoge zandduinen beleven we een onvergetelijke zonsondergang in de woestijn en worden we getrakteerd op een barbecuediner!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oman
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Doha – Muscat en transfer naar het hotel
+ lees meer
Kennismaking met Muscat en dhowcruise bij zonsondergang
+ lees meer
Muscat, Wadi Shab en naar Sur
+ lees meer
Oase Wadi Bani Khalid en overnachting in de woestijn
+ lees meer
Forten van Jabrin en Bahla en naar Nizwa
+ lees meer
Veemarkt in Nizwa en naar Jebel Shams
+ lees meer
Oman Across Ages Museum en naar Muscat
+ lees meer
Vlucht naar Salalah, opgraving van Khor Rori, Mirbat en de wierookroute
+ lees meer
Sultan Qaboos-moskee in Salalah, Al-Husn soek en museum Al Baleed
+ lees meer
Blaasgaten bij Mughsayl en Nabi Umran
+ lees meer
Terugvlucht Salalah – Doha – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Sprookjesachtig Oman
1580 KM

Vluchtschema
Qatar Airways

Amsterdam - Doha15:15 - 23:35 uur
Doha - Muscat01:55 - 04:25 uur
Salalah - Doha05:15 - 06:35 uur
Doha - Amsterdam08:15 - 13:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.