050 - 3 123 123

Puur, uniek en onontdekt

Reisleidster Leny:
‘Het zuiden van Italië is bij velen nog onbekend! Napels, de Amalfikust en het authentieke Apulië mogen genieten inmiddels een beetje bekendheid, maar dieper de punt van de laars in komen nog amper toeristen. Calabrië is daardoor nog heerlijk puur en ongerept. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!

Het onbekende, maar onverwacht mooie Calabrië wordt bijna geheel omringd door twee zeeën. Aan de Costa degli Dei, de godenkust, met fijne zandstranden en betoverend blauw water, ontdekt u juweeltjes als Tropea en Pizzo. Machtige rotsen rijzen uit zee met kastelen en kerken balancerend op de top. U dwaalt door rustieke vissersdorpjes als Scilla, waar de kleine huisjes in het oude centrum op het water gebouwd zijn.

In het archeologisch museum van Reggio Calabria herleeft het antieke verleden en leert u alles over Magna Graecia, Groot-Griekenland. Topstukken zijn de bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden, waarvan de kracht en perfectie onovertroffen zijn. Ten slotte mag een heerlijke boottocht naar Stromboli, een van de Eolische eilanden en tevens een van de actiefste vulkanen van Europa, niet ontbreken. Tussen deze overdaad aan rijkdom proeft u nog het échte Italiaanse leven. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
toeristenbelasting
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO2-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Reggio Calabria en Tropea
Scilla, Cosenza en Stilo
bronzen van Riace
boottocht Eolische eilanden
opgraving van Locri
kathedraal van Gerace
chiesi di Piedigrotta in Pizzo
Leonida Repaci in Palmi
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2008
Calabrië is nog heerlijk puur en authentiek, zonder horden toeristen. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht van Rotterdam naar Lamezia Terme. Overnachting in de omgeving van Cosenza.
Bezoek Cosenza en Stilo. Overnachting nabij Roccella Ionica.
Bezoek aan Gerace en Locri. Langs de kust rijden we vervolgens naar Pentedattilo.
Cultureel centrum in Palmi en vissersdorpje Scilla.
Archeologisch museum Reggio Calabria en rit naar Tropea.
Boottocht naar Eolische eilanden. Overnachting in Tropea.
Bezoek Chiesi di Piedigrotta en wandeling door Tropea.
Terugreis van Lamezia Terme naar Rotterdam.

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Calabrië

We vliegen met Transavia vanaf Rotterdam rechtstreeks naar Lamezia Terme in Calabrië. Bij aankomst in Italië worden we ontvangen door onze reisleider. Wanneer het vluchtschema het toelaat bezoeken we het Santuario San Francesco di Paola, een rustiek en prachtig gelegen heiligdom gewijd aan de patroonheilige van Calabrië. Ons eerste hotel staat in de omgeving van Cosenza. (ca. 120 km)

dag 2: Cosenza en Stilo

Deze ochtend rijden we naar Cosenza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier leren we in een interessant museum meer over de oudste geschiedenis van Calabrië. Terug in het heden ontdekken we het moderne Cosenza, dat sinds kort een nieuwe brug van de Spaanse architect Santiago Calatrava heeft. We wandelen door het museo all’aperto Bilotti, een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst, dat zich in de belangrijkste winkelstraat van Cosenza bevindt. Hier zien we beelden van onder andere Salvador Dali, Giorgio de Chirico en Emilio Greco. Na vrije tijd voor de lunch in het gezellige centrum rijden we naar Stilo, waar we de kleine maar zeer bijzondere Byzantijnse kerk bezichtigen. De kerk, met haar vijf koepels, staat symbool voor de overwinning van de christenen op de heidenen. We overnachten nabij Roccella Ionica. (ca. 200 km)

dag 3: Gerace, Locri en kustroute

In Gerace, prachtig gelegen op een rots, bezoeken we de imposante kathedraal. Ook bewonderen we de oude stadsmuren en de resten van het kasteel. Bij het zien van deze verdedigingsbouwwerken kunnen we ons voorstellen dat dit in de 9e eeuw een veilige schuilplaats voor vluchtende Saracenen geweest moet zijn. In Locri bezoeken we vervolgens het archeologisch museum en het opgravingsterrein. Vanuit Locri rijden we een prachtige kustroute, waar Calabrië beroemd om is. We genieten van hoge kliffen en witte stranden en worden regelmatig getrakteerd op prachtige uitzichten over de Ionische Zee. We eindigen de dag met een bezoekje aan Pentedattilo. De bewoners van dit stadje moesten eind jaren zestig van de vorige eeuw hun thuis verlaten in verband met aardbevingsgevaar. Langzaamaan komt, dankzij kunstenaars en vrijwilligers, het leven terug in dit voormalige spookstadje. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in de omgeving van Reggio di Calabria. (ca. 160 km)

dag 4: Palmi en Scilla

We rijden op deze ochtend langs de kust noordwaarts. In Palmi bezoeken we het cultureel centrum Leonida Repaci, een groot complex met verschillende musea. In het vissersdorpje Scilla is het heerlijk struinen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes zult u her en der op oude fonteinen en kleine kerkjes stuiten. Geniet u hier, na een gezamenlijke wandeling, van een terrasje aan het strand, waar de kleurrijke vissersbootjes liggen. Neem daar ook even de tijd om de oude wijk Chianalea di Scilla te bezoeken. Deze borgo wordt ook wel het Venetië van Calabrië genoemd: de kleine huisjes zijn namelijk net als in Venetië, op het water gebouwd. Ze worden van elkaar gescheiden door smalle kanaaltjes, viuzze, die uitmonden in de Tyrreense Zee. (ca. 100 km).

dag 5: Reggio Calabria

We duiken onder in het eeuwenoude verleden van de regio met een bezoek aan het archeologisch museum, een van de belangrijkste musea van Zuid-Italië. In de oudheid was het zuiden van Italië, net als Sicilië, door de Grieken gekoloniseerd. In het nationaal archeologisch museum van Reggio Calabria herleven we deze geschiedenis van Magna Graecia, Groot-Griekenland. Uiteraard bewonderen we de wereldberoemde bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden die in 1972 voor de kust van Riace uit zee zijn opgedoken. De kracht en perfectie van deze grootse Griekse beelden uit de 5de eeuw v.Chr. is onovertroffen! We rijden naar de omgeving van Tropea, waar we de laatste drie nachten verblijven. (ca. 100 km)

dag 6: Eolische eilanden

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten genieten we tijdens een boottocht naar de mooiste Eolische eilanden van een heerlijke dag op en aan het water. De Eolische eilanden staan bekend om hun fascinerende geologische karakter (twee van de eilanden, waaronder Stromboli, zijn actieve vulkanen!), interessante geschiedenis, mooie stranden en prachtige vergezichten. Onze eerste stop is op Lipari, het grootste en belangrijkste eiland. Hier bezoeken we het pittoreske oude centrum en kunt u het archeologisch museum bezoeken (kosten niet inbegrepen). Onze laatste stop is op Stromboli, ook wel de vuurtoren van de Middellandse Zee genoemd door haar volop aanwezige vulkanische activiteit. Na een lange maar heerlijke dag varen we aan het begin van de avond terug naar Tropea.

dag 7: Pizzo en Tropea

Deze ochtend bezoeken we de Chiesi di Piedigrotta, een kleine maar unieke kerk uitgehouwen in de rotsen. De kerk is uitsluitend te bereiken via vele trappen; u moet dus goed te been zijn! Na dit bezoek en alle inspanningen kunt u genieten van een Tartufo di Pizzo, de heerlijke Italiaanse ijsspecialiteit uit de regio. Het door helderblauw water omgeven Tropea kan met recht worden gezien als een van de juweeltjes van de godenkust, de Costa degli Dei. Het stadje torent meer dan vijftig meter boven de zee en het strand uit. Tijdens het slenteren door de geplaveide straatjes genieten we van onverwachte doorkijkjes op de zee, levendige pleintjes en gezellige terrasjes. De blikvanger is de pittoreske Chiesa di Santa Maria dell’Isola-kerk, boven op een klif en bijna helemaal omringd door de zee. Een heerlijk einde van een unieke reis!

dag 8: Lamezia Terme – Rotterdam

We worden naar de luchthaven gebracht van Lamezia Terme voor de terugvlucht naar Rotterdam. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
transavia.png

Rotterdam - Lamezia Terme07:30 - 10:05 uur
Lamezia Terme - Rotterdam10:50 - 13:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. De meeste hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Een aantal hotels biedt wifi in de publieke ruimtes of op de kamer. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Italiana Hotel Cosenza
Hotel Italiana - Cosenza
Het nette, moderne hotel ligt aan de rand van Cosenza. Het centrum is met de touringcar gemakkelijk te bereiken. Naast het hotel bevindt zich een grote supermarkt. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant en een lounge. De kamers zijn comfortabel en modern ingericht.

Bekijk de website van Italiana Hotel
Hotel Parco dei Principi Roccella Ionica
Hotel Parco dei Principi - Roccella Ionica
Het mooie statige Hotel Parco dei Principi ligt prachtig in een parkachtig landschap op enkele minuten loopafstand van het strand. Het plaatsje Roccella Jonica ligt op 5 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras en een buitenzwembad (geopend tijdens de zomermaanden).

Bekijk de website van Hotel Parco dei Principi
È hotel Reggio Calabria
Hotel È - Reggio Calabria
Het È hotel ligt in het centrum van Reggio Calabria en biedt uitzicht over de straat van Messina. Het hotel heeft grote lichte ruimtes en een moderne minimalistische inrichting. Het hotel beschikt over een bar, een lounge, een restaurant, een terras met uitzicht en een solarium (tegen betaling).

Bekijk de website van È Hotel
Hotel Tireno Parghelia Tropea
Hotel Tirreno - Parghelia
Het heerlijke hotel ligt prachtig aan de Tyrreense kust, bij goed weer heeft u prachtig uitzicht over de Eolische eilanden. Op 500 meter afstand bevindt zich het privéstrand van het hotel (tegen betaling). Het centrum van Tropea bevindt zich op enkele kilometers afstand van het hotel. Het hotel heeft een mooie tuin waar zich het zwembad en het zonneterras bevinden, een bar en een restaurant.

Bekijk de website van Hotel Tirreno

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport, Nederland
Hotel Best Western Plus Rotterdam Airport - Rotterdam
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Het Best Western Plus Rotterdam Airport hotel is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Tussen 5.00 uur en 23.15 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. U kunt uw auto gratis maximaal 8 dagen parkeren bij het hotel.

NB Ter plaatse dient u 4.5% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!