050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Puur, uniek en onontdekt

Reisleidster Leny:
‘Het zuiden van Italië is bij velen nog onbekend! Napels, de Amalfikust en het authentieke Apulië genieten inmiddels een beetje bekendheid, maar dieper de punt van de laars in komen nog amper toeristen. Calabrië is daardoor nog heerlijk puur en ongerept. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!

Het onbekende, maar onverwacht mooie Calabrië wordt bijna geheel omringd door twee zeeën. Aan de Costa degli Dei, de godenkust, met fijne zandstranden en betoverend blauw water, ontdekt u juweeltjes als Tropea en Pizzo. Machtige rotsen rijzen uit zee met kastelen en kerken balancerend op de top. U dwaalt door rustieke vissersdorpjes als Scilla, waar de kleine huisjes in het oude centrum op het water gebouwd zijn.

In het archeologisch museum van Reggio Calabria herleeft het antieke verleden en leert u alles over Magna Graecia, Groot-Griekenland. Topstukken zijn de bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden, waarvan de kracht en perfectie onovertroffen zijn. Ten slotte mag een heerlijke boottocht naar Stromboli, een van de Eolische eilanden en tevens een van de actiefste vulkanen van Europa, niet ontbreken. Tussen deze overdaad aan rijkdom proeft u nog het échte Italiaanse leven. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
toeristenbelasting
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Scilla en Tropea
Gerace, Cosenza en Stilo
bronzen van Riace in Reggio Calabria
boottocht Eolische eilanden
Grotte di Zungri en Cippo di Garibaldi
chiesi di Piedigrotta in Pizzo
Leonida Repaci in Palmi
Reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Calabrië is nog heerlijk puur en authentiek, zonder horden toeristen. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Anne
Reisleidster sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Napels
Cosenza en Stilo, overnachting nabij Siderno
Locri, Gerace, Chiesa di Piedigrotta in Pizzo en naar omgeving Tropea
Boottocht naar Eolische eilanden
Tropea, Capo Vaticano en Grotte di Zungri
Palmi, Scilla en naar Reggio Calabria
Cippo di Garibaldi, Lago Rumia en Pentedattilo
Museum van Reggio Calabria, naar Sicilië en terugvlucht Catania - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Napels

We vliegen naar het zuiden van Italië. Na aankomst op de luchthaven in Napels rijden we naar ons eerste hotel in de omgeving van Cosenza. (ca. 320 km)

dag 2: Cosenza en Stilo

Op deze ochtend verkennen we Cosenza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier leren we in een interessant museum meer over de oudste geschiedenis van Calabrië. Terug in het heden ontdekken we het moderne Cosenza, dat sinds kort een nieuwe brug van de Spaanse architect Santiago Calatrava heeft. We wandelen door het museo all’aperto Bilotti, een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst, dat zich in de belangrijkste winkelstraat van Cosenza bevindt. Hier zien we beelden van onder andere Salvador Dali, Giorgio de Chirico en Emilio Greco. Na vrije tijd voor de lunch in het gezellige centrum rijden we naar Stilo, waar we, indien mogelijk, de kleine maar zeer bijzondere Byzantijnse kerk bezichtigen. De kerk, met haar vijf koepels, staat symbool voor de overwinning van de christenen op de heidenen. We overnachten nabij Siderno. (ca. 200 km)

dag 3: Locri, Gerace en Chiesa di Piedigrotta in Pizzo

In Locri bezoeken we het archeologisch museum en het opgravingsterrein. Vanuit Locri rijden we naar Gerace, prachtig gelegen op een rots, waar we de imposante kathedraal bezoeken. In de middag bezoeken we de Chiesa di Piedigrotta, een kleine maar unieke kerk uitgehouwen in de rotsen. Na dit bezoek en alle inspanningen kunt u genieten van een Tartufo di Pizzo, de heerlijke Italiaanse ijsspecialiteit uit de regio. We logeren in de omgeving van Tropea of Vibo Valentia, waar we drie nachten verblijven. (ca. 160 km)

dag 4: Eolische eilanden

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten genieten we tijdens een boottocht naar de mooiste Eolische eilanden van een heerlijke dag op en aan het water. De Eolische eilanden staan bekend om hun fascinerende geologische karakter (twee van de eilanden, waaronder Stromboli, zijn actieve vulkanen!), interessante geschiedenis, mooie stranden en prachtige vergezichten. Onze eerste stop is op Lipari, het grootste en belangrijkste eiland. Hier bezoeken we het pittoreske oude centrum en kunt u het archeologisch museum bezoeken (kosten niet inbegrepen). Onze laatste stop is op Stromboli, ook wel de vuurtoren van de Middellandse Zee genoemd door haar volop aanwezige vulkanische activiteit. Na een lange maar heerlijke dag varen we aan het begin van de avond terug naar Tropea/Vibo Valentia.

dag 5: Tropea, Capo Vaticano en Grotte di Zungri

We beginnen de dag in het door helderblauw water omgeven Tropea dat met recht kan worden gezien als een van de juweeltjes van de godenkust, de Costa degli Dei. Het stadje torent meer dan vijftig meter boven de zee en het strand uit. Tijdens het slenteren door de geplaveide straatjes genieten we van onverwachte doorkijkjes op de zee, levendige pleintjes en gezellige terrasjes. De blikvanger is de pittoreske Chiesa di Santa Maria dell’Isola-kerk, boven op een klif en bijna helemaal omringd door de zee. Vervolgens rijden we naar Capo Vaticano, een schitterend uitzichtpunt over de azuurblauwe zee en de straat van Messina. In de middag bezoeken we de magische en mysterieuze grotten van Zungri. In het museum van dit rotsdorpje krijgt u een goed beeld van de Calabrese tradities in de 19e en 20e eeuw. (ca. 80 km)

dag 6: Palmi, Scilla and en naar Reggio Calabria

In Palmi bezoeken we het cultureel centrum Leonida Repaci, een groot complex met verschillende musea. In het vissersdorpje Scilla is het heerlijk struinen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes zult u her en der op oude fonteinen en kleine kerkjes stuiten. Geniet u hier, na een gezamenlijke wandeling, van een terrasje aan het strand, waar de kleurrijke vissersbootjes liggen. Deze borgo wordt ook wel het Venetië van Calabrië genoemd: de kleine huisjes zijn namelijk net als in Venetië, op het water gebouwd. Ze worden van elkaar gescheiden door smalle kanaaltjes, viuzze, die uitmonden in de Tyrreense zee. In Reggio Calabria bezoeken we de indrukwekkende kathedraal. We verblijven de laatste twee nachten in de omgeving van Reggio Calabria. (ca. 120 km).

dag 7: Cippo di Garibaldi, Lago Rumia en Pentedattilo

Via een mooie route door het bergen van Aspromonte rijden we langs de plek waar Giuseppe Garibaldi met 3.000 vrijwilligers landde om de mars naar Rome voort te zetten. Langs het kunstmatige Lago Rumia rijden we in de middag naar Pentedattilo. De bewoners van dit stadje moesten eind jaren zestig van de vorige eeuw hun thuis verlaten in verband met aardbevingsgevaar. Langzaamaan komt, dankzij kunstenaars en vrijwilligers, het leven terug in dit voormalige spookstadje. Via een mooie kustroute keren we terug naar Reggio Calabria. (ca. 130 km)

dag 8: Museum van Reggio Calabria en terugvlucht Catania - Amsterdam

We duiken onder in het eeuwenoude verleden van de regio met een bezoek aan het archeologisch museum, een van de belangrijkste musea van Zuid-Italië. In de oudheid was het zuiden van Italië, net als Sicilië, door de Grieken gekoloniseerd. In het nationaal archeologisch museum van Reggio Calabria herleven we deze geschiedenis van Magna Graecia, Groot-Griekenland. Uiteraard bewonderen we de wereldberoemde bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden die in 1972 voor de kust van Riace uit zee zijn opgedoken. De kracht en perfectie van deze grootse Griekse beelden uit de 5e eeuw voor Christus is onovertroffen! Na dit bezoek maken we de oversteek naar Sicilië en rijden we naar het centrum van de barokke stad Catania. Na wat vrije tijd in het centrum worden we naar de luchthaven van Catania gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 130 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels13:10 - 15:30 uur
Catania - Amsterdam19:55 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Royal Cosenza, Italië
Hotel Royal Cosenza - Cosenza
Hotel Royal Cosenza ligt in het centrum van Cosenza, op slechts een paar minuten wandelen van de hoofdstraat Corso Mazzini. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een tuin. Er is een lift aanwezig en er is gratis wifi beschikbaar. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Royal Hotel Cosenza
Grand Hotel President
Hotel Grand President - Siderno
Grand Hotel President ligt aan de Calabrese kust op circa 50 meter van de Ionische zee. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar en een heerlijke tuin. Het beschikt bovendien over een privéstrand, een zwembad en een tennisbaan. Ook kan er gebruik gemaakt worden van gratis wifi. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Grand Hotel President
501 Hotel vibo Valentia in Vibo Valentia, Italie
Hotel 501 Vibo Valentia - Vibo Valentia
Het middenklassehotel 501 Vibo Valentia met uitzicht op de Middellandse Zee bevindt zich op vijf minuten rijden van het centrum van Vibo Valentia. Het hotel is voorzien van een lift, een restaurant, een bar, een terras en een zwembad. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, een balkon, een tv, een minibar en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van 501 vibo Valentia
È hotel Reggio Calabria
Hotel È - Reggio Calabria
Het È hotel ligt in het centrum van Reggio Calabria. Het hotel heeft grote lichte ruimtes en een moderne minimalistische inrichting. Vanaf het zonneterras kunt u genieten van een schitterend uitzicht over zee en een verfrissend drankje. Het hotel beschikt verder over een restaurant, een lounge en een solarium (tegen betaling). De comfortabele kamers zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van È Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een intensieve week, waarin we veel gezien hebben. Een heerlijke rondreis met veel mooie bezienswaardigheden in Calabrië.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Goede reisleider. Leny had zich goed voorbereid (geschiedenis en legendes) en was duidelijk m.b.t. het programma. Het was een mooie en prettige reis met een goede balans tussen culturele events/reizen en rust. De eerste dagen waren druk bezet daarna was er meer rust.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Calabrie is heel anders dan het andere gedeelte van Italië, erg mooie natuur. Nog weinig toerisme. Vriendelijke mensen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ongerept Calabrië (zoals de reis genoemd wordt) is de juiste titel! Geen massatoerisme en vriendelijke bevolking. In Calabrië vind je het Italiaanse leven zoals dat vroeger ook was. Een goede eigen keuken. Veel mooie dorpen en natuurschoon overal. Boottocht naar Stromboli bij avond was adembenemend. Op cultuurgebied sprong het archeologische museum van Reggio di Calabria er uit. De bronzen van Riace en vele andere topstukken uit de tijd van het Magna Grecia hebben een diepe indruk gemaakt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien