050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Puur, uniek en onontdekt

Reisleidster Leny:
‘Het zuiden van Italië is bij velen nog onbekend! Napels, de Amalfikust en het authentieke Apulië genieten inmiddels een beetje bekendheid, maar dieper de punt van de laars in komen nog amper toeristen. Calabrië is daardoor nog heerlijk puur en ongerept. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!

Het onbekende, maar onverwacht mooie Calabrië wordt bijna geheel omringd door twee zeeën. Aan de Costa degli Dei, de godenkust, met fijne zandstranden en betoverend blauw water, ontdekt u juweeltjes als Tropea en Pizzo. Machtige rotsen rijzen uit zee met kastelen en kerken balancerend op de top. U dwaalt door rustieke vissersdorpjes als Scilla, waar de kleine huisjes in het oude centrum op het water gebouwd zijn.

In het archeologisch museum van Reggio Calabria herleeft het antieke verleden en leert u alles over Magna Graecia, Groot-Griekenland. Topstukken zijn de bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden, waarvan de kracht en perfectie onovertroffen zijn. Ten slotte mag een heerlijke boottocht naar Stromboli, een van de Eolische eilanden en tevens een van de actiefste vulkanen van Europa, niet ontbreken. Tussen deze overdaad aan rijkdom proeft u nog het échte Italiaanse leven. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
8x ontbijt en 8x diner
audiosysteem
toeristenbelasting
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Reggio Calabria en Tropea
Scilla, Cosenza en Stilo
bronzen van Riace
boottocht Eolische eilanden
kathedraal van Gerace
chiesi di Piedigrotta in Pizzo
Leonida Repaci in Palmi
Taormina
Reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Calabrië is nog heerlijk puur en authentiek, zonder horden toeristen. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Anne
Reisleidster sinds 2007

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Napels
Cosenza en Stilo, overnachting nabij Roccella Ionica
Gerace en Locri via kustroute naar Pentedattilo
Cultureel centrum in Palmi en vissersdorpje Scilla
Archeologisch museum Reggio Calabria en rit naar omgeving Tropea
Boottocht naar Eolische eilanden
Bezoek Chiesi di Piedigrotta in Pizzo en Tropea
Naar Sicilië met bezoek aan Taormina
Terugvlucht Catania - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Napels

We vliegen naar het zuiden van Italië. Na aankomst op de luchthaven in Napels rijden we naar ons eerste hotel in de omgeving van Cosenza. Onderweg brengen we een bezoek aan het elegante Salerno, waar u met uw reisleider een wandeling maakt langs de boulevard en door het sfeervolle oude gedeelte van deze bijzondere stad. (ca. 320 km)

dag 2: Cosenza en Stilo

Deze ochtend rijden we naar Cosenza, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Hier leren we in een interessant museum meer over de oudste geschiedenis van Calabrië. Terug in het heden ontdekken we het moderne Cosenza, dat sinds kort een nieuwe brug van de Spaanse architect Santiago Calatrava heeft. We wandelen door het museo all’aperto Bilotti, een openluchtmuseum voor hedendaagse kunst, dat zich in de belangrijkste winkelstraat van Cosenza bevindt. Hier zien we beelden van onder andere Salvador Dali, Giorgio de Chirico en Emilio Greco. Na vrije tijd voor de lunch in het gezellige centrum rijden we naar Stilo, waar we, indien mogelijk, de kleine maar zeer bijzondere Byzantijnse kerk bezichtigen. De kerk, met haar vijf koepels, staat symbool voor de overwinning van de christenen op de heidenen. We overnachten nabij Roccella Ionica. (ca. 200 km)

dag 3: Gerace, Locri en kustroute

In Gerace, prachtig gelegen op een rots, bezoeken we de imposante kathedraal. Ook bewonderen we de oude stadsmuren en de resten van het kasteel. Bij het zien van deze verdedigingsbouwwerken kunnen we ons voorstellen dat dit in de 9e eeuw een veilige schuilplaats voor de aanvallen van Saracenen geweest moet zijn. In Locri bezoeken we vervolgens het archeologisch museum en het opgravingsterrein. Vanuit Locri rijden we een prachtige kustroute, waar Calabrië beroemd om is. We genieten van hoge kliffen en witte stranden en worden regelmatig getrakteerd op prachtige uitzichten over de Ionische Zee. We eindigen de dag met een bezoekje aan Pentedattilo. De bewoners van dit stadje moesten eind jaren zestig van de vorige eeuw hun thuis verlaten in verband met aardbevingsgevaar. Langzaamaan komt, dankzij kunstenaars en vrijwilligers, het leven terug in dit voormalige spookstadje. Ons hotel voor de komende twee nachten staat in de omgeving van Reggio di Calabria. (ca. 160 km)

dag 4: Palmi en Scilla

We rijden op deze ochtend langs de kust noordwaarts. In Palmi bezoeken we het cultureel centrum Leonida Repaci, een groot complex met verschillende musea. In het vissersdorpje Scilla is het heerlijk struinen. Tijdens een wandeling door de smalle straatjes zult u her en der op oude fonteinen en kleine kerkjes stuiten. Geniet u hier, na een gezamenlijke wandeling, van een terrasje aan het strand, waar de kleurrijke vissersbootjes liggen. Neem daar ook even de tijd om de oude wijk Chianalea di Scilla te bezoeken. Deze borgo wordt ook wel het Venetië van Calabrië genoemd: de kleine huisjes zijn namelijk net als in Venetië, op het water gebouwd. Ze worden van elkaar gescheiden door smalle kanaaltjes, viuzze, die uitmonden in de Tyrreense Zee. (ca. 100 km).

dag 5: Reggio Calabria

We duiken onder in het eeuwenoude verleden van de regio met een bezoek aan het archeologisch museum, een van de belangrijkste musea van Zuid-Italië. In de oudheid was het zuiden van Italië, net als Sicilië, door de Grieken gekoloniseerd. In het nationaal archeologisch museum van Reggio Calabria herleven we deze geschiedenis van Magna Graecia, Groot-Griekenland. Uiteraard bewonderen we de wereldberoemde bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden die in 1972 voor de kust van Riace uit zee zijn opgedoken. De kracht en perfectie van deze grootse Griekse beelden uit de 5de eeuw voor Christus is onovertroffen! We rijden naar de omgeving van Tropea/Vibo Valentia, waar we de laatste drie nachten verblijven. (ca. 100 km)

dag 6: Eolische eilanden

Wanneer de weersomstandigheden het toelaten genieten we tijdens een boottocht naar de mooiste Eolische eilanden van een heerlijke dag op en aan het water. De Eolische eilanden staan bekend om hun fascinerende geologische karakter (twee van de eilanden, waaronder Stromboli, zijn actieve vulkanen!), interessante geschiedenis, mooie stranden en prachtige vergezichten. Onze eerste stop is op Lipari, het grootste en belangrijkste eiland. Hier bezoeken we het pittoreske oude centrum en kunt u het archeologisch museum bezoeken (kosten niet inbegrepen). Onze laatste stop is op Stromboli, ook wel de vuurtoren van de Middellandse Zee genoemd door haar volop aanwezige vulkanische activiteit. Na een lange maar heerlijke dag varen we aan het begin van de avond terug naar Tropea/Vibo Valentia.

dag 7: Pizzo en Tropea

Deze ochtend bezoeken we de Chiesi di Piedigrotta, een kleine maar unieke kerk uitgehouwen in de rotsen. De kerk is uitsluitend te bereiken via vele trappen; u moet dus goed te been zijn! Na dit bezoek en alle inspanningen kunt u genieten van een Tartufo di Pizzo, de heerlijke Italiaanse ijsspecialiteit uit de regio. Het door helderblauw water omgeven Tropea kan met recht worden gezien als een van de juweeltjes van de godenkust, de Costa degli Dei. Het stadje torent meer dan vijftig meter boven de zee en het strand uit. Tijdens het slenteren door de geplaveide straatjes genieten we van onverwachte doorkijkjes op de zee, levendige pleintjes en gezellige terrasjes. De blikvanger is de pittoreske Chiesa di Santa Maria dell’Isola-kerk, boven op een klif en bijna helemaal omringd door de zee. Een heerlijk einde van een unieke reis! (ca. 70 km)

dag 8: Naar Taormina

Vandaag rijden we zuidwaarts en maken de oversteek naar het schateiland Sicilië. Hier zullen we een bezoek brengen aan het beroemde Taormina. U kunt het schitterende Griekse theater bezoeken, waar u met helder weer een mooi uitzicht heeft op de vulkaan de Etna. We overnachten in de omgeving van Taormina. Het diner is ook vanavond inbegrepen. (ca. 160 km)

dag 9: Catania - Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Catania gebracht voor de rechtstreekse terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 65 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels06:25 - 08:45 uur
Catania - Amsterdam10:35 - 13:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Italiana Hotel Cosenza
Hotel Italiana Cosenza - Cosenza
Het nette moderne hotel ligt aan de rand van de stad Cosenza. Het centrum is met de touringcar gemakkelijk te bereiken. Naast het hotel bevindt zich een grote supermarkt. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een lounge en een fitnessruimte. De kamers zijn comfortabel en modern ingericht en voorzien van wifi, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Italiana Hotel
Hotel Parco dei Principi Roccella Ionica
Hotel Parco dei Principi - Roccella Ionica
Het stijlvolle Hotel Parco dei Principi wordt omgeven door een prachtige tuin, op enkele minuten loopafstand van het strand. Het centrum van Roccella Jonica ligt op 3 kilometer afstand. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een lounge, een terras, een fitnessruimte, een wellnesscentrum en een buitenzwembad met ligbedden (geopend tijdens de zomermaanden). Er is een lift aanwezig. De elegante kamers zijn voorzien van een balkon, een tv, airconditioning, wifi en een volledig uitgeruste badkamer.

Bekijk de website van Hotel Parco dei Principi
È hotel Reggio Calabria
Hotel È - Reggio Calabria
Het È hotel ligt in het centrum van Reggio Calabria. Het hotel heeft grote lichte ruimtes en een moderne minimalistische inrichting. Vanaf het zonneterras kunt u genieten van een schitterend uitzicht over zee en een verfrissend drankje. Het hotel beschikt verder over een restaurant, een lounge en een solarium (tegen betaling). De comfortabele kamers zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van È Hotel
Hotel Tireno Parghelia Tropea
Hotel Tirreno Tropea - Parghelia
Dit heerlijke hotel ligt prachtig aan de Tyrreense kust; bij zonnig weer heeft u prachtig uitzicht over de Eolische eilanden. Op 550 meter afstand bevindt zich het privéstrand van het hotel (tegen betaling). Het centrum van Tropea bevindt zich op enkele kilometers afstand van het hotel. Het hotel heeft een lift, een mooie tuin waar zich het zwembad met whirlpool en het zonneterras met ligbedden bevinden, een bar en een restaurant. De hotelkamers beschikken over een balkon, een tv, wifi, airconditioning en een volledig uitgeruste badkamer.

Bekijk de website van Hotel Tirreno
501 Hotel vibo Valentia in Vibo Valentia, Italie
Hotel 501 Vibo Valentia - Vibo Valentia
Het middenklassehotel 501 Vibo Valentia met uitzicht op de Middellandse Zee bevindt zich op vijf minuten rijden van het centrum van Vibo Valentia. Het hotel is voorzien van een lift, een restaurant, een bar, een terras en een zwembad. De kamers beschikken over airconditioning, gratis wifi, een balkon, een tv, een minibar en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van 501 vibo Valentia
President Park Hotel op Sicilië, Italië
Hotel President Park - Aci Castello
Hotel President Park is panoramisch gelegen met uitzicht op de kust van Aci Trezza, de zogenaamde cyclopenkust, gelegen aan de Ionische zee. Het was hier waar de cycloop Polyphemus rotsblokken gooide naar de vluchtende Odysseus. Het strand is ca. 1 km verwijderd van het hotel en de luchthaven van Catania bevindt zich ca. 18 km ten zuiden van hotel President Park. Op het dak van het moderne gebouw kunt u genieten van het uitzicht tijdens een drankje in de bar. In het hotel bevinden zich verschillende restaurants en er is een buitenzwembad. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een douche of een bad, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel President Park

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een intensieve week, waarin we veel gezien hebben.
Een heerlijke rondreis met veel mooie bezienswaardigheden in Calabrië.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Goede reisleider. Leny had zich goed voorbereid (geschiedenis en legendes) en was duidelijk m.b.t. het programma.

Het was een mooie en prettige reis met een goede balans tussen culturele events/reizen en rust. De eerste dagen waren druk bezet daarna was er meer rust.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol