050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Puur, uniek en onontdekt

Reisleidster Leny:
‘Het zuiden van Italië is bij velen nog onbekend! Napels, de Amalfikust en het authentieke Apulië genieten inmiddels een beetje bekendheid, maar dieper de punt van de laars in komen nog amper toeristen. Calabrië is daardoor nog heerlijk puur en ongerept. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!

Het onbekende, maar onverwacht mooie Calabrië wordt bijna geheel omringd door twee zeeën. Aan de Costa degli Dei, de godenkust, met fijne zandstranden en betoverend blauw water, ontdekt u juweeltjes als Tropea en Pizzo. Machtige rotsen rijzen uit zee met kastelen en kerken balancerend op de top. U dwaalt door rustieke vissersdorpjes als Scilla, waar de kleine huisjes in het oude centrum op het water gebouwd zijn.

In het archeologisch museum van Reggio Calabria herleeft het antieke verleden en leert u alles over Magna Graecia, Groot-Griekenland. Topstukken zijn de bronzen van Riace: twee levensgrote Griekse standbeelden, waarvan de kracht en perfectie onovertroffen zijn. Ten slotte mag een heerlijke boottocht naar Stromboli, een van de Eolische eilanden en tevens een van de actiefste vulkanen van Europa, niet ontbreken. Tussen deze overdaad aan rijkdom proeft u nog het échte Italiaanse leven. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
toeristenbelasting
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Scilla en Tropea
Gerace, Cosenza en Stilo
bronzen van Riace in Reggio Calabria
boottocht Eolische eilanden
Grotte di Zungri en Cippo di Garibaldi
chiesi di Piedigrotta in Pizzo
Leonida Repaci in Palmi
Reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Calabrië is nog heerlijk puur en authentiek, zonder horden toeristen. Een Italiaans cadeautje dat u echt niet mag missen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleidster Anne
Reisleidster sinds 2007

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Napels
+ lees meer
Cosenza en Stilo, overnachting nabij Siderno
+ lees meer
Locri, Gerace, Chiesa di Piedigrotta in Pizzo en naar omgeving Tropea
+ lees meer
Boottocht naar Eolische eilanden
+ lees meer
Tropea, Capo Vaticano en Grotte di Zungri
+ lees meer
Palmi, Scilla en naar Reggio Calabria
+ lees meer
Cippo di Garibaldi, Lago Rumia en Pentedattilo
+ lees meer
Museum van Reggio Calabria, naar Sicilië en terugvlucht Catania - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Ongerept Calabrië
1140 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels12:15 - 14:35 uur
Catania - Amsterdam19:55 - 23:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een fantastisch mooie reis in een voor Nederlanders vrij onbekend gedeelte van Italië. De afwezigheid van massa toerisme zorgt er juist voor dat je Calabrie op een authentieke manier ervaart. Onze reisleidster Leny heeft ons verwend met prachtige verhalen over de geschiedenis en de cultuur van dit mooie gebied . Ze deed dat op een zeer prettige en professionele manier ...veel dank daarvoor!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Calabrië is zeer de moeite waard en inderdaad nog ongerept. Prachtige natuur, rustig, leuke en interessante bezienswaardigheden. Reisleider Leny is echt een topper. Ze heeft veel kennis en brengt het prima over. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een intensieve week, waarin we veel gezien hebben. Een heerlijke rondreis met veel mooie bezienswaardigheden in Calabrië.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Goede reisleider. Leny had zich goed voorbereid (geschiedenis en legendes) en was duidelijk m.b.t. het programma. Het was een mooie en prettige reis met een goede balans tussen culturele events/reizen en rust. De eerste dagen waren druk bezet daarna was er meer rust.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Calabrie is heel anders dan het andere gedeelte van Italië, erg mooie natuur. Nog weinig toerisme. Vriendelijke mensen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ongerept Calabrië (zoals de reis genoemd wordt) is de juiste titel! Geen massatoerisme en vriendelijke bevolking. In Calabrië vind je het Italiaanse leven zoals dat vroeger ook was. Een goede eigen keuken. Veel mooie dorpen en natuurschoon overal. Boottocht naar Stromboli bij avond was adembenemend. Op cultuurgebied sprong het archeologische museum van Reggio di Calabria er uit. De bronzen van Riace en vele andere topstukken uit de tijd van het Magna Grecia hebben een diepe indruk gemaakt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.