050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Het échte Italië!

Reisleidster Leny:
‘Voor veel toeristen houdt de kennismaking met Italië op bij Rome. En dat is zonde, want in het zuiden van de Italiaanse laars ligt een onontdekt en ongerept paradijs! Mooie natuurgebieden, ruige kusten, authentieke dorpjes, levendige steden, veel zon en een verrukkelijke keuken. Dat zijn de ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Zuid-Italië.

Uw Italiaanse avontuur start in het mondaine Campanië, zo bekend door de schilderachtige Amalfikust. Vanuit de kleurrijke dorpjes, die tegen de bergen liggen aangeplakt, geniet u van prachtige vergezichten over de Tyrreense Zee. Aan de voet van de Vesuvius vragen de restanten van het antieke Pompeï uw aandacht. Maar vergeet ook niet het levendige Napels. In deze heerlijke stad maakt u kennis met het passionele Italiaanse leven.

Vervolgens reist u door naar het authentieke Apulië. Hier, in de hak van de welbekende laars, kunt u ontelbaar veel cultuurschatten bewonderen. Bezoek de fascinerende grotwoningen in Matera, struin langs de sprookjesachtige trullihuizen in Alberobello en laat u verrassen door de barokke pracht in het sfeervolle Lecce. De schitterende kustlijn met kliffen en rotspartijen, een azuurblauwe zee en de uitgestrekte heuvels met olijfboomgaarden dienen als decor voor deze cultuurpracht. En vergeet de lokale keuken niet! Zuid-Italië staat bekend om de heerlijke wijnen en de eenvoudige maar voortreffelijke streekgerechten. Gaat u met mij mee naar het échte Italië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
8x ontbijt en 7x diner
e-book 50 tips voor Napels
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Napels, Pompeï en Vesuvius
Lecce, Bari, Otranto en Gallipoli
trullihuizen in Alberobello
grotwoningen van Matera
tocht langs de Amalfikust
tocht langs de Apulische kust
archeologisch museum Napels
Castel del Monte en Trani
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Deze reis combineert de chaotische wereldstad Napels en de trendy Amalfikust met de onbekende regio Puglia, waar u nog de authentieke Italiaanse sfeer proeft.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels
Napels: Spaccanapoli en archeologisch museum
Vesuvius (als de weersomstandigheden het toelaten) en Pompeï
Tocht langs de schilderachtige Amalfikust
Trani en Castel del Monte
Grotwoningen van Matera en trulli van Alberobello
Historisch Bari en barokstad Lecce
Tocht langs de punt van de hak, bezoek Otranto, Leuca en Gallipoli
Vlucht Bari – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels

We vliegen naar Napels. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in de omgeving van Napels gebracht, waar we de komende vier nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Napels: Spaccanapoli en archeologisch museum

We wandelen door de winkelstraat Spaccanapoli, het levendige hart van Napels. In deze straat met veel kerken, pleinen, winkels en cafés ervaren we het volkse Napels en ontdekken we de culturele verscheidenheid. In de middag bezoeken we het archeologisch museum, een uitstekende voorbereiding op ons bezoek aan Pompeï. De originele voorwerpen, mozaïeken en wandschilderingen uit Pompeï en Herculaneum zijn erg goed bewaard gebleven en van onbeschrijflijke schoonheid! (ca. 70 km)

dag 3: De Vesuvius en de opgravingen van Pompeï

Wanneer het weer het toelaat, bestijgen we de Vesuvius. Het laatste stuk wandelen we in circa 40 minuten omhoog naar de kraterrand. Vanaf hier genieten we van een spectaculair uitzicht op de baai van Napels. Als deze excursie niet mogelijk is, bezoeken we de opgraving van Herculaneum. In de middag gaan we naar de wereldberoemde opgravingen van Pompeï. De Romeinse stad werd in 79 na Christus, bij een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, bedolven onder een metersdikke laag as en puimsteen. Hier wandelt u over Romeinse straten en wegen en ziet u de overblijfselen van villa’s, badhuizen en winkels. (ca. 80 km)

NB
In verband met het vooraf reserveren van de tickets voor de top van de Vesuvius vragen wij u om direct bij het boeken aan te geven of u deze excursie wilt maken of niet.

dag 4: De schilderachtige Amalfikust

De Amalfikust wordt gezien als een van de mooiste kustroutes van Europa! De smalle autoweg met schilderachtige dorpjes en schitterende vergezichten is betoverend. We rijden een prachtige route en nemen de tijd om van dit unieke stukje Italië te genieten. We rijden langs het kleurrijke dorpje Positano en stoppen bij het levendige stadje Amalfi, met zijn vele limoncellowinkeltjes. (ca. 80 km)

dag 5: Kathedraal van Trani en Castel del Monte

We doorkruisen Italië van west naar oost. Na een stop in Trani, waar we de prachtige kathedraal zien, bezoeken we op de uitgestrekte vlakte bij Ruvo di Puglia het indrukwekkende Castel del Monte, onlosmakelijk verbonden met het leven van Frederik II. De gedachte achter de bouw van dit achthoekige kasteel is nog steeds een mysterie. We rijden naar het hotel in of nabij Alberobello, waar we twee nachten verblijven. (ca. 370 km)

dag 6: Grotwoningen van Matera en trulli in Alberobello

In Matera bezoeken we de fascinerende grotwoningen, die waarschijnlijk lange tijd dienden als schuilplaats voor gevluchte monniken. De grotten werden meer dan 2.000 jaar geleden bewoond en werden pas in de vorige eeuw verlaten. In de hoofdstad van de trulli-streek, Alberobello, wandelen we door het oude centrum met zijn smalle straatjes. Hier bewonderen we de wonderlijke trulli, een soort sprookjeshutten met kegelvormig dak die zijn opgetrokken uit leisteen. (ca. 160 km)

dag 7: Historisch Bari en barokstad Lecce

We bezoeken de sfeervolle, eeuwenoude stad Bari. Wandelend door het mooie historische centrum ervaart u het ultieme Italiaanse vakantiegevoel. In het historische deel van de stad vinden we vele indrukwekkende gebouwen, waaronder de basiliek van San Nicola en de Byzantijnse kathedraal. Na de lunch rijden we verder de hak van Italië in, naar de barokstad Lecce, waar we de laatste twee nachten verblijven. Vanwege de vele 17e- en 18e-eeuwse gebouwen wordt deze stad ook wel het Florence van de barok genoemd. Tijdens een wandeling zien we onder andere de dom, de Basilica di Santa Croce, het aartsbisschoppelijke paleis en het Romeinse amfitheater. U kunt vanavond op eigen gelegenheid in Lecce dineren. (ca. 220 km)

dag 8: De kust van Apulië met Otranto, Leuca en Gallipoli

We maken een prachtige rit langs de kust van Apulië, een van de mooiste kustgebieden van Italië! De uiterste punt van de hak wordt gekenmerkt door dramatische rotspartijen, prachtige stranden en sfeervolle stadjes. Een van de bekendste stadjes is Otranto, waar we een stop maken. Vanaf de promenade heeft u geweldig uitzicht op zowel de kust en de haven als het mooie, oude centrum. Op het zuidelijkste puntje bezoeken we vervolgens Leuca, waarna we onze route vervolgen naar Gallipoli: een heerlijke plek om de dag en de reis af te sluiten. Geniet hier nog even van de Italiaanse sfeer, een goede cappuccino en een wandeling langs de mooie kust en door de middeleeuwse straatjes. (ca. 200 km)

dag 9: Bari – Amsterdam

Wanneer de vlucht in de middag is, verplaatsen we het bezoek aan Bari van dag 7 naar deze dag. We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Wandeling naar de top van de Vesuvius in Italië
De Vesuvius (programma dag 3)
Wandel mee naar de top van de vulkaan
Kosten € 12,- per persoon (opgenomen in de kosten entreegelden). U dient bij uw boeking deze excursie direct te reserveren. U betaalt de excursie ter plaatse!

kosten vanaf: € 0 per persoon
Wanneer het weer het toelaat, bestijgen we op dag 3 van de reis de Vesuvius. Het laatste stuk kunnen liefhebbers in circa 40 minuten omhoog wandelen naar de kraterrand, om daar te genieten van een spectaculair uitzicht op de baai van Napels. In verband met het vooraf reserveren van de tickets voor de top van de Vesuvius vragen wij u om direct bij het boeken aan te geven of u deze excursie wilt maken of niet. Indien u de excursie maakt, betaalt u de entree tegelijk met de overige entreegelden tijdens de reis.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels12:45 - 15:05 uur
Bari - Amsterdam15:10 - 17:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Nelton in Scafati, Italië
Hotel Nelton - Scafati
Het nette hotel Nelton is rustig gelegen op een kwartier rijden van de opgravingen van Pompeï. Vanaf het hotel heeft u een mooi uitzicht op de Vesuvius. Het hotel beschikt over een bar, een terras, een aangename tuin en een klein buitenzwembad (geopend tijdens de zomermaanden). De kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met een douche en toilet.

Bekijk de website van hotel Nelton
Hotel Cuor di Puglia
Hotel Cuor di Puglia - Alberobello
Het goede toeristenklassehotel Cuor di Puglia ligt uitstekend voor een bezoek aan de wereldberoemde trullihuizen. U loopt in 5 tot 10 minuten naar het historisch centrum van Alberobello, gelegen in het hart van Puglia. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een restaurant, een bar en is omgeven door een prachtige tuin. Er is gratis wifi in het hele hotel beschikbaar. De hotelkamers zijn voorzien van airconditioning, een flatscreen-tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Cuor di Puglia
Hotel Tiziano in Lecce, Italë
Hotel Grand Tiziano - Lecce
Hotel Tiziano ligt op circa 20 minuten loopafstand van het mooie centrum van Lecce. Het hotel beschikt over een groot zonneterras en buitenzwembad (geopend tijdens de zomermaanden). Het hotel beschikt over een restaurant en een binnen- en buitenbar.

Bekijk de website van hotel Tiziano

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Naar Puglia… ik had een vaag beeld van Zuid-Italië maar wat een openbaring. Prachtige stadjes en steden gezien. Napels met het ongelooflijke museum, het weggetje boven Amalfi, de Vesuvius beklimmen, Lecce met zijn barok maar ook Bari met zijn romaanse kerk en crypte… zo sfeervol!! Fantastische reisleidster Arianne gaf alle mogelijke informatie. Als altijd was het intensief maar ook een groot plezier om met SRC op reis te zijn.
Fantastische reis, mooi programma.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Geweldige leuke reisleidster, weet veel van het land en de cultuur en vertelt hier enthousiast over en doet dat op een erg natuurlijke manier. Gaan zeker een volgende reis naar Italië weer met haar mee.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Hadden de reis vooral voor het tweede deel Apulië geboekt. Een verrassend prachtig gebied.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een prachtige reis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prima gevarieerde reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Voetnoot bij de beoordeling van de lokale gidsen: de 10 is voor Mariet die ons in het Nationaal Archeologische Museum en In Pompeï heeft rondgeleid met veel humor en kennis van zaken. Silvio, die ons Matera liet zien, beoordelen we met een 9.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een zeer interessant en afwisselend programma, waarbij door de reisleider en de lokale gidsen zeer veel en goede informatie werd gegeven. De lokale chauffeur was in één woord uitstekend.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Veelzijdige en prachtige reis met een uitgebreid programma aan excursies en uitstapjes. Je krijgt een goede indruk van de veelzijdigheid van het zuidelijke puntje - de hak - van de Italiaanse ''laars''. Deze reis vereist een goede fysieke conditie: je moet van vroeg opstaan houden en er worden veel moeilijke trappen en heuvels beklommen, vaak in de brandende zon...
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mijn moeder, zus en ik hadden ons erg verheugd om deze reis te maken. Wij hebben volop genoten van het gevarieerde aangeboden programma waar zowel vele culturele hoogtepunten in zaten als prachtig natuurschoon. Door de afwisseling van lopen, gebruik van bus en boot bleef het altijd aangenaam om je te verplaatsen. Franco is een geweldige chauffeur en Leny een topreisleidster. Ze is zowel organisatorisch als vakkundig, innemend en vriendelijk en vertelt prachtig over alles wat we te zien kregen. Kortom een schat van een vrouw, ze heeft ons hart gestolen. Het was een fantastische reis en we hebben enorm genoten. Dank aan Leny, dank aan SRC, Franco.... mille grazie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Als u twijfelt of u deze reis wil maken, gewoon doen!!!! (Aanrader).
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het zuiden van Italië is heel interessant. Hier vind je ook voor een deel waar onze westerse beschaving vandaan komt. We hebben twee prachtige ( optionele) boottochten gemaakt. De natuur is er schitterend mooi en de mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk. Er zijn veel verschillen tussen de twee bezochte streken Puglia en Campania, wat de reis extra variatie geeft. De maaltijden zijn vaak goed, de zeevruchten en pizza’s smaken nergens beter. Naast Pompeï en de Vesuvius was voor mij Matera een absoluut hoogtepunt. Matera met zijn dramatische geschiedenis en huidige schoonheid met onder andere prachtige grotkerken is zo zeer de reis waard. Onze reisleidster Leny heeft ons ook een inkijk gegeven in het dagelijkse leven door te putten uit haar eigen ervaringen. Zelfs door het geven van maaltijdrecepten. Kortom, ik kan deze reisleidster en deze reis iedereen van harte aanbevelen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Voor de tweede keer een reis geboekt, met dezelfde reisleidster. Totaal ander programma, maar weer net zo boeiend als de eerste. Topreis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Deze reis naar Napels en Zuid-Italië bracht ons zeker wat we ervan konden verwachten op grond van de van te voren gelezen informatie. Voldaan keerden we terug naar huis. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Napels en Zuid-Italië!
Leny is echt een topreisleidster. Ze heeft liefde voor haar vak en dat merk je.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Een fijne manier om als alleenstaande te reizen en van de cultuur te genieten!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9/10
Voor mij is er maar één reisorganisatie, en dat is SRC! Ik heb al 15 keer gereisd met SRC, uitstekend!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Het was een hele mooie reis. We hebben echt genoten!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Zeer mooie reis! En een zeer bekwame reisleidster, Leny.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 28 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien