050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Het échte Italië!

Reisleidster Arianne:
‘Voor veel toeristen houdt de kennismaking met Italië op bij Rome. En dat is zonde, want in het zuiden van de Italiaanse laars ligt een onontdekt en ongerept paradijs! Mooie natuurgebieden, ruige kusten, authentieke dorpjes, levendige steden, veel zon en een verrukkelijke keuken. Dat zijn de ingrediënten voor een heerlijke vakantie in Zuid-Italië.

Uw Italiaanse avontuur start in het mondaine Campanië, zo bekend door de schilderachtige Amalfikust. Vanuit de kleurrijke dorpjes, die tegen de bergen liggen aangeplakt, geniet u van prachtige vergezichten over de Tyrreense Zee. Aan de voet van de Vesuvius vragen de restanten van het antieke Pompeï uw aandacht. Maar vergeet ook niet het levendige Napels. In deze heerlijke stad maakt u kennis met het passionele Italiaanse leven.

Vervolgens reist u door naar het authentieke Apulië. Hier, in de hak van de welbekende laars, kunt u ontelbaar veel cultuurschatten bewonderen. Bezoek de fascinerende grotwoningen in Matera, struin langs de sprookjesachtige trullihuizen in Alberobello en laat u verrassen door de barokke pracht in het sfeervolle Lecce. De schitterende kustlijn met kliffen en rotspartijen, een azuurblauwe zee en de uitgestrekte heuvels met olijfboomgaarden dienen als decor voor deze cultuurpracht. En vergeet de lokale keuken niet! Zuid-Italië staat bekend om de heerlijke wijnen en de eenvoudige maar voortreffelijke streekgerechten. Gaat u met mij mee naar het échte Italië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
8x ontbijt en 7x diner
e-book 50 tips voor Napels
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Napels, Pompeï en Vesuvius
Lecce, Bari, Otranto en Gallipoli
trullihuizen in Alberobello
grotwoningen van Matera
tocht langs de Amalfikust
tocht langs de Apulische kust
archeologisch museum Napels
Castel del Monte en Trani
Reisleidster Arianne
SRC-reisleidster sinds 2000
Deze reis combineert de chaotische wereldstad Napels en de trendy Amalfikust met de onbekende regio Puglia, waar u nog de authentieke Italiaanse sfeer proeft.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Napels
+ lees meer
De Vesuvius (als de weersomstandigheden het toelaten) en Pompeï
+ lees meer
Napels: Spaccanapoli en archeologisch museum
+ lees meer
Tocht langs de schilderachtige Amalfikust
+ lees meer
Trani en Castel del Monte
+ lees meer
Grotwoningen van Matera en trulli van Alberobello
+ lees meer
Historisch Bari en barokstad Lecce
+ lees meer
Tocht langs de punt van de hak, bezoek Otranto, Leuca en Gallipoli
+ lees meer
Vlucht Bari – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Napels en Zuid-Italië
1255 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Napels12:55 - 15:15 uur
Bari - Amsterdam15:10 - 17:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Naar Puglia… ik had een vaag beeld van Zuid-Italië maar wat een openbaring. Prachtige stadjes en steden gezien. Napels met het ongelooflijke museum, het weggetje boven Amalfi, de Vesuvius beklimmen, Lecce met zijn barok maar ook Bari met zijn romaanse kerk en crypte… zo sfeervol!! Fantastische reisleidster Arianne gaf alle mogelijke informatie. Als altijd was het intensief maar ook een groot plezier om met SRC op reis te zijn.
Geweldige leuke reisleidster, weet veel van het land en de cultuur en vertelt hier enthousiast over en doet dat op een erg natuurlijke manier. Gaan zeker een volgende reis naar Italië weer met haar mee.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Hadden de reis vooral voor het tweede deel Apulië geboekt. Een verrassend prachtig gebied.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Voetnoot bij de beoordeling van de lokale gidsen: de 10 is voor Mariet die ons in het Nationaal Archeologische Museum en In Pompeï heeft rondgeleid met veel humor en kennis van zaken. Silvio, die ons Matera liet zien, beoordelen we met een 9.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een zeer interessant en afwisselend programma, waarbij door de reisleider en de lokale gidsen zeer veel en goede informatie werd gegeven. De lokale chauffeur was in één woord uitstekend.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Veelzijdige en prachtige reis met een uitgebreid programma aan excursies en uitstapjes. Je krijgt een goede indruk van de veelzijdigheid van het zuidelijke puntje - de hak - van de Italiaanse ''laars''. Deze reis vereist een goede fysieke conditie: je moet van vroeg opstaan houden en er worden veel moeilijke trappen en heuvels beklommen, vaak in de brandende zon...
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mijn moeder, zus en ik hadden ons erg verheugd om deze reis te maken. Wij hebben volop genoten van het gevarieerde aangeboden programma waar zowel vele culturele hoogtepunten in zaten als prachtig natuurschoon. Door de afwisseling van lopen, gebruik van bus en boot bleef het altijd aangenaam om je te verplaatsen. Franco is een geweldige chauffeur en Leny een topreisleidster. Ze is zowel organisatorisch als vakkundig, innemend en vriendelijk en vertelt prachtig over alles wat we te zien kregen. Kortom een schat van een vrouw, ze heeft ons hart gestolen. Het was een fantastische reis en we hebben enorm genoten. Dank aan Leny, dank aan SRC, Franco.... mille grazie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Als u twijfelt of u deze reis wil maken, gewoon doen!!!! (Aanrader).
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het zuiden van Italië is heel interessant. Hier vind je ook voor een deel waar onze westerse beschaving vandaan komt. We hebben twee prachtige ( optionele) boottochten gemaakt. De natuur is er schitterend mooi en de mensen zijn over het algemeen heel vriendelijk. Er zijn veel verschillen tussen de twee bezochte streken Puglia en Campania, wat de reis extra variatie geeft. De maaltijden zijn vaak goed, de zeevruchten en pizza’s smaken nergens beter. Naast Pompeï en de Vesuvius was voor mij Matera een absoluut hoogtepunt. Matera met zijn dramatische geschiedenis en huidige schoonheid met onder andere prachtige grotkerken is zo zeer de reis waard. Onze reisleidster Leny heeft ons ook een inkijk gegeven in het dagelijkse leven door te putten uit haar eigen ervaringen. Zelfs door het geven van maaltijdrecepten. Kortom, ik kan deze reisleidster en deze reis iedereen van harte aanbevelen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Voor de tweede keer een reis geboekt, met dezelfde reisleidster. Totaal ander programma, maar weer net zo boeiend als de eerste. Topreis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Deze reis naar Napels en Zuid-Italië bracht ons zeker wat we ervan konden verwachten op grond van de van te voren gelezen informatie. Voldaan keerden we terug naar huis. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Napels en Zuid-Italië!
Leny is echt een topreisleidster. Ze heeft liefde voor haar vak en dat merk je.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Een fijne manier om als alleenstaande te reizen en van de cultuur te genieten!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9/10
Voor mij is er maar één reisorganisatie, en dat is SRC! Ik heb al 15 keer gereisd met SRC, uitstekend!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.