050 - 3 123 123

Het échte Italië!

Reisleidster Leny Boerstra:
‘Zuid-Italië is voor mij de meest Italiaanse regio. Hier ben ik het liefst! Puur genieten zijn de woorden die in mij opkomen als ik aan dit onbekende stukje Italië denk. Door de combinatie met mijn woonplaats Napels, die heerlijk chaotische kleurrijke stad, is deze reis dan ook een van mijn favorieten.

Het landschap van Zuid-Italië, van de schilderachtige Amalfikust tot de prachtige olijfgaarden in Apulië, is werkelijk spectaculair. Hier worden de meest verrukkelijke streekgerechten geserveerd en hier kunt u ontelbaar veel cultuurschatten bewonderen die de verschillende overheersers hebben nagelaten. En vergeet de Napolitanen niet: zij communiceren vol passie en emotie!

Tijdens deze cultuurvakantie beklimt u de Vesuvius en wandelt u rond in Pompeï, dat door de uitbarsting van de Vesuvius in 79 n.Chr. volledig bedolven werd onder een metersdikke laag as. Hier, en in het indrukwekkende archeologisch museum in Napels, herleeft het dagelijks leven van de Romeinen aan het begin van de jaartelling. In de hak van Italië ontdekt u onbekende, maar prachtige schatten zoals de grotwoningen van Matera, de sprookjesachtige trullihuizen en het Florence van de barok, de mooie stad Lecce. Ga met mij mee en geniet van het échte Italië!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristenklassehotels
8x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opgravingen Pompeï
trullihuizen in Alberobello
historisch Napels
tocht langs de Amalfikust
archeologisch museum Napels
barokstad Lecce
Castel del Monte
grotwoningen van Matera
tocht langs de Apulische kust
Otranto en Gallipoli
wandeling Vesuvius
SRC-reisleidster Leny Boerstra
SRC-reisleidster sinds 2008
Deze reis combineert de chaotische wereldstad Napels en de trendy Amalfiust met de onbekende regio Puglia, waar u nog de authentieke Italiaanse sfeer proeft.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Arianne Swier
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy van de Ven
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Napels
Napels: Spaccanapoli en archeologisch museum
Vesuvius (als de weersomstandigheden het toelaten) en Pompeï
Tocht langs de schilderachtige Amalfikust
Trani en Castel del Monte
Grotwoningen van Matera en trulli van Alberobello
Historisch Bari en barokstad Lecce
Tocht langs de punt van de hak, bezoek Otranto, Leuca en Gallipoli
Vlucht Bari – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Napels

We vliegen naar Napels. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in de omgeving van Napels gebracht, waar we de komende vier nachten verblijven. (ca. 30 km)

dag 2: Napels: Spaccanapoli en archeologisch museum

We wandelen door de winkelstraat Spaccanapoli, het levendige hart van Napels. In deze straat met veel kerken, pleinen, winkels en cafés ervaren we het volkse Napels en ontdekken we de culturele verscheidenheid. In de middag bezoeken we het archeologisch museum, een uitstekende voorbereiding op ons bezoek aan Pompeï. De originele voorwerpen, mozaïeken en wandschilderingen uit Pompeï en Herculaneum zijn erg goed bewaard gebleven en van onbeschrijflijke schoonheid! (ca. 70 km)

dag 3: De Vesuvius en de opgravingen van Pompeï

Wanneer het weer het toelaat, bestijgen we de Vesuvius. Het laatste stuk wandelen we in circa 40 minuten omhoog naar de kraterrand. Vanaf hier genieten we van een spectaculair uitzicht op de baai van Napels. Als deze excursie niet mogelijk is, bezoeken we de opgraving van Herculaneum. In de middag gaan we naar de wereldberoemde opgravingen van Pompeï. De Romeinse stad werd in 79 n.Chr., bij een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius, bedolven onder een metersdikke laag as en puimsteen. Hier wandelt u over Romeinse straten en wegen en ziet u de overblijfselen van villa’s, badhuizen en winkels. Deze avond is het diner niet inbegrepen: u kunt op eigen gelegenheid genieten van een van de gezellige restaurants in de omgeving van het hotel. (ca. 80 km)

dag 4: De schilderachtige Amalfikust

De Amalfikust wordt gezien als een van de mooiste kustroutes van Europa! De smalle autoweg met schilderachtige dorpjes en schitterende vergezichten is betoverend. We rijden een prachtige route en nemen de tijd om van dit unieke stukje Italië te genieten. We stoppen onder andere bij het levendige stadje Amalfi, met zijn vele limoncellowinkeltjes, en bij het kleurrijke dorpje Positano. (ca. 80 km)

dag 5: Kathedraal van Trani en Castel del Monte

We doorkruisen Italië van west naar oost. Na een stop in Trani, waar we de prachtige kathedraal zien, bezoeken we op de uitgestrekte vlakte bij Ruvo di Puglia het indrukwekkende Castel del Monte, onlosmakelijk verbonden met het leven van Frederik II. De gedachte achter de bouw van dit achthoekige kasteel is nog steeds een mysterie. We rijden naar het hotel in of nabij Alberobello, waar we twee nachten verblijven. (ca. 370 km)

dag 6: Grotwoningen van Matera en trulli in Alberobello

In Matera bezoeken we de fascinerende grotwoningen, die waarschijnlijk lange tijd dienden als schuilplaats voor gevluchte monniken. De grotten werden meer dan 2.000 jaar geleden bewoond en werden pas in de vorige eeuw verlaten. In de hoofdstad van de trulli-streek, Alberobello, wandelen we door het oude centrum met zijn smalle straatjes. Hier bewonderen we de wonderlijke trulli, een soort sprookjeshutten met kegelvormig dak die zijn opgetrokken uit leisteen. (ca. 160 km)

dag 7: Historisch Bari en barokstad Lecce

We bezoeken de sfeervolle, eeuwenoude stad Bari. Wandelend door het mooie historische centrum ervaart u het ultieme Italiaanse vakantiegevoel. In het historische deel van de stad vinden we vele indrukwekkende gebouwen, waaronder de basiliek van San Nicola en de Byzantijnse kathedraal. Na de lunch rijden we verder de hak van Italië in, naar de barokstad Lecce, waar we de laatste twee nachten verblijven. Vanwege de vele 17e- en 18e-eeuwse gebouwen wordt deze stad ook wel het Florence van de barok genoemd. Tijdens een wandeling zien we onder andere de dom, de Basilica di Santa Croce, het aartsbisschoppelijke paleis en het Romeinse amfitheater. (ca. 220 km)

dag 8: De kust van Apulië met Otranto, Leuca en Gallipoli

We maken een prachtige rit langs de kust van Apulië, een van de mooiste kustgebieden van Italië! De uiterste punt van de hak wordt gekenmerkt door dramatische rotspartijen, prachtige stranden en sfeervolle stadjes. Een van de bekendste stadjes is Otranto, waar we een stop maken. Vanaf de promenade heeft u geweldig uitzicht op zowel de kust en de haven als het mooie, oude centrum. Op het zuidelijkste puntje bezoeken we vervolgens Leuca, waarna we onze route vervolgen naar Gallipoli: een heerlijke plek om de dag en de reis af te sluiten. Geniet hier nog even van de Italiaanse sfeer, een goede cappuccino en een wandeling langs de mooie kust en door de middeleeuwse straatjes. (ca. 200 km)

dag 9: Bari – Amsterdam

Wanneer de vlucht in de middag is, verplaatsen we het bezoek aan Bari van dag 7 naar deze dag. We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in toeristenklassehotels met een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

In of nabij Alberobello verblijft u (onder voorbehoud) op de vertrekdata 13 en 27 april, 11 en 18 mei, 1 en 15 juni, 7, 21 en 28 september en 12 oktober in hotel Cuor di Puglia en op de vertrekdata 4 en 25 mei, 14 september en 5 oktober in hotel Donatello.

Bij vertrek op 8 juni verblijft u niet in hotel Tiziano maar in een hotel in de omgeving van Lecce.

Hotel Eden
Hotel Eden Bleu - Vico Equense, Campania
Dit familiehotel ligt aan een van de mooiste stukjes strand van het Sorrentijns schiereiland. In twee minuten loopt u naar het strand. Het hotel beschikt over een fijn terras en een zwembad met ligbedden (geopend tijdens de zomermaanden). In het nabijgelegen haventje vindt u gezellige restaurantjes en bars.

Bekijk de website van Hotel Eden Bleu
Hotel Cuor di Puglia
Hotel Cuor di Puglia - Alberobello
Het goede toeristenklassehotel Cuor di Puglia ligt uitstekend voor een bezoek aan de wereldberoemde Trullihuizen. U loopt in 5 tot 10 minuten naar het historisch centrum van Alberobello, gelegen in het hart van Puglia. Het hotel beschikt over een restaurant, bar en een tuin.

Bekijk de website van Hotel Cuor di Puglia
Hotel Donatello, Italië
Hotel Donatello - Alberobello
Hotel Donatello ligt even buiten Alberobello, op circa 3 kilometer afstand van het centrum en de beroemde Trullihuizen. Het hotel beschikt over een bar, een pub en een restaurant. U kunt rekenen op een uitgebreid ontbijt.

Bekijk de website van Hotel Donatello
Hotel Zenit
Hotel Zenit - Lecce
Het hotel ligt in een woonwijk, op zo’n 1,5 kilometer afstand van het mooie, oude centrum. Het hotel heeft een restaurant, een bar en een gezellige lounge. Bij mooi weer kunt u op het terras ontbijten.

Bekijk de website van Hotel Zenit
Hotel Hermitage, Italië
Hotel Hermitage - Galatina
Hotel Hermitage ligt net buiten de historische stadsmuren van Galatina. Het hotel ligt midden in de regio Salento, van waaruit de belangrijkste toeristische trekpleisters als Lecce en Otranto zeer gemakkelijk te bereiken zijn. Het hotel ligt rustig rondom een park en beschikt over een zwembad (geopend in de zomermaanden). Er is een aangename lounge met uitzicht op het zwembad en de tuin.

Bekijk de website van Hotel Hermitage

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Deze reis naar Napels en Zuid-Italië bracht ons zeker wat we ervan konden verwachten op grond van de van te voren gelezen informatie. Voldaan keerden we terug naar huis. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Napels en Zuid-Italië!
Koos Schoonhoven
Leny is echt een topreisleidster. Ze heeft liefde voor haar vak en dat merk je.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
Mevrouw Mary Strik
Een fijne manier om als alleenstaande te reizen en van de cultuur te genieten!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9/10
Voor mij is er maar één reisorganisatie, en dat is SRC! Ik heb al 15 keer gereisd met SRC, uitstekend!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
M.H.G. Galjé-Jacobs
Het was een hele mooie reis. We hebben echt genoten!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Familie van Ekeren
Zeer mooie reis! En een zeer bekwame reisleidster, Leny.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
W.A.H. BurggraafReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.