050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Onbekende schatten en Griekse herinneringen

Reisleidster Marjorie:
‘Sicilië is een droombestemming. Hier komt het beste van Griekenland en Italië samen. De mooiste Griekse tempels, zo mooi ziet u ze op de Peloponnesos niet, de overdadigste barokke kerken en de prachtigste mozaïeken uit de zowel de Romeinse tijd als de vroegchristelijke periode. En dat alles in een prachtig landschap met betoverende panorama’s over de turkooizen Middellandse Zee of de grillige bergen in het binnenland.

Tijdens deze reis ontdekt u natuurlijk de klassieke hoogtepunten van Sicilië. U wandelt langs de imponerende resten van Griekse tempels in de Vallei van Agrigento, bewondert de gouden mozaïeken in de beroemde Capella Palatina in Palermo, bekijkt het historische centrum Ortigia in Syracusa en struint door de kleine straatjes van de oude vissersplaats Cefalù. Maar daarnaast verkent u ook de minder bekende highlights van dit schateiland. Van de zoutpannen van Trapani, de uitgestrekte wijnvelden en Fenicische overblijfselen in het westen via de barokke steden van Ragusa en Noto in het zuidoosten naar de vulkanische gebieden van de Etna en de Eolische eilanden: deze reis laat u de veelzijdigheid van Sicilië zien! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
11x ontbijt en 3x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Taormina en de machtige Etna
Vallei der Tempels in Agrigento
dagtocht Eolische eilanden
mozaïeken Piazza Armerina
barok in Ragusa en Noto
Palermo en klooster Monreale
Erice en Marzamemi
zoutpannen van Trapani
vissersstadje Cefalù
onontdekt Scicli
natuurreservaat Vendicari
chocoladestad Modica
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Niet alleen de bekende hoogtepunten, maar ook de onontdekte authentieke plekjes zullen u betoveren!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Catania, transfer naar Syracuse
+ lees meer
Bezoek historisch Syracuse en archeologisch terrein Neapolis
+ lees meer
Natuurreservaat Vendicari, vissersdorp Marzamemi en barokstad Noto
+ lees meer
Ragusa, Modica en Scicli
+ lees meer
Bezoek Caltagirone en mozaïeken van Piazza Armerina
+ lees meer
Vallei der Tempels en archeologisch museum in Agrigento
+ lees meer
Zoutpannen van Trapani en romantisch Erice
+ lees meer
Palermo en Monreale
+ lees meer
Bezoek schilderachtig Cefalù en naar Giardini Naxos
+ lees meer
Boottocht naar de Eolische eilanden Vulcano en Lipari
+ lees meer
De machtige Etna en Taormina
+ lees meer
Terugvlucht Catania – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Verleidelijk Sicilië
1560 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania18:30 - 21:20 uur
Catania - Amsterdam20:45 - 23:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De Tempels in de Vallei van de Tempels in Agrigento en de mozaïek vloeren in de Romeinse villa in Piazza Armerina, daar werd ik stil van. Prachtig.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 7
Het bezoek aan de 'baroksteden' is beslist een meerwaarde voor de culturele reiziger. Erice is een middeleeuwse verrassing.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik kan de rondreis over Sicilië van 12 dagen absoluut aanbevelen. Je krijgt zeer veel te zien en is absoluut de moeite waard.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het boekje over de reis, dat Jessy ons direct na aankomst in Catanië uitdeelde, was prima. De hotels waren nogal verschillend, doordat de kamers verschilden in afmetingen. In alle hotels waren de bedden goed. De douches gaven goed water, maar de ophanging van de douchekop gaf vaak problemen. Ontbijten waren in orde. Het avondeten in de hotels soms bescheiden. Het prettigste hotel vonden we Hotel Conchiglia d'Oro in Mondello. Daar hadden we ook tijd om te zwemmen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De 12-daagse reis was inderdaad verleidelijk. Een mooie mix van cultuur en natuur. De busreizen tussen de plaatsen waren soms wat lang. Het halfpension op deze reis leverde vaak wat pretentieloze diners en dat in het culinaire Sicilië! Verder een aanrader met verrassende momenten zoals het natuurreservaat Vendicari met zijn flamingo's en de zoutpannen van Trapani. Kijk met plezier teug op deze reis. Het fotoboek zal nog een hele klus worden.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Deze 12-daagse reis was goed georganiseerd waarbij je een mooi overzicht van het hele eiland krijgt. Ik had bewust gekozen voor deze rondreis omdat hier ook de Eolische eilanden bij in zitten. Dit was echt een heel interessante dag en dat vonden meer medereizigers uit mijn groep! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Sicilië!
De eerste keer dat ik georganiseerd en alleen op pad ging. Geen spijt! Compliment voor de chauffeur en voor reisleidster Arianne. Genoten van de mooie verhalen en de informatie. Voldoende ruimte om zelf iets te ondernemen. Mooie hotels. Heel tevreden!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Reisleidster bijzonder attent! Goede chauffeur! Fijne reis, goede balans op alle culturele onderdelen. Misschien wat meer extra aandacht voor het binnenland van Sicilië.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Dit is de 1e keer dat we met SRC op reis zijn geweest. En het is ons zeer goed bevallen. Een goed afwisselend programma met een zeer deskundige reisleider. Haar zouden we iedereen aanprijzen. We hebben zelden een reisleider gehad die zo bekwaam, vriendelijk, deskundig en organisatorisch van zo’n hoge kwaliteit was. Super bedankt, Arianne!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10 +
Boeiende culturele reis rond Sicilië. Goede afwisseling van rust en excursiedagen. Uitstekende reisleidster Arianne. Plezierig en divers reisgezelschap. Kortom, een uitstekende reis!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Prachtige en afwisselende reis. Bezoek aan historische plekken, mooie gebouwen/steden en geweldige natuur. Tocht naar Eolische eilanden hadden we niet willen missen. Geweldige reisleidster Arianne! en chauffeur Massimo.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.