050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Onbekende schatten en Griekse herinneringen

Reisleidster Marjorie:
‘Sicilië is een droombestemming. Hier komt het beste van Griekenland en Italië samen. De mooiste Griekse tempels, zo mooi ziet u ze op de Peloponnesos niet, de overdadigste barokke kerken en de prachtigste mozaïeken uit de zowel de Romeinse tijd als de vroegchristelijke periode. En dat alles in een prachtig landschap met betoverende panorama’s over de turkooizen Middellandse Zee of de grillige bergen in het binnenland.

Tijdens deze reis ontdekt u natuurlijk de klassieke hoogtepunten van Sicilië. U wandelt langs de imponerende resten van Griekse tempels in de Vallei van Agrigento, bewondert de gouden mozaïeken in de beroemde Capella Palatina in Palermo, bekijkt het historische centrum Ortigia in Syracusa en struint door de kleine straatjes van de oude vissersplaats Cefalù. Maar daarnaast verkent u ook de minder bekende highlights van dit schateiland. Van de zoutpannen van Trapani, de uitgestrekte wijnvelden en Fenicische overblijfselen in het westen via de barokke steden van Ragusa en Noto in het zuidoosten naar de vulkanische gebieden van de Etna en de Eolische eilanden: deze reis laat u de veelzijdigheid van Sicilië zien! Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
11x ontbijt en 3x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Taormina en de machtige Etna
Vallei der Tempels in Agrigento
dagtocht Eolische eilanden
mozaïeken Piazza Armerina
barok in Ragusa en Noto
Palermo en klooster Monreale
Erice en Marzamemi
zoutpannen van Trapani
vissersstadje Cefalù
onontdekt Scicli
natuurreservaat Vendicari
chocoladestad Modica
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Niet alleen de bekende hoogtepunten, maar ook de onontdekte authentieke plekjes zullen u betoveren!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleider Paul
Reisleider sinds 2008
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Catania, transfer naar Syracuse
Bezoek historisch Syracuse en archeologisch terrein Neapolis
Natuurreservaat Vendicari, vissersdorp Marzamemi en barokstad Noto
Ragusa, Modica en Scicli
Bezoek Caltagirone en mozaïeken van Piazza Armerina
Vallei der Tempels en archeologisch museum in Agrigento
Zoutpannen van Trapani en romantisch Erice
Palermo en Monreale
Bezoek schilderachtig Cefalù en naar Giardini Naxos
Boottocht naar de Eolische eilanden Vulcano en Lipari
De machtige Etna en Taormina
Terugvlucht Catania – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Catania

We vliegen met een rechtstreekse vlucht naar Sicilië. Na aankomst op de luchthaven van Catania rijden we naar ons hotel in Syracuse, waar we de eerste twee nachten verblijven. (ca. 60 km)

dag 2: Historisch Syracuse

We starten onze ontdekking van Sicilië met een uitgebreid bezoek aan de havenstad Syracuse, waar we het historische centrum Ortigia bezoeken. Hier zien we de dom met de Griekse zuilen, de Arethusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Uiteraard bezoeken we ook het archeologisch park Neapolis. We wandelen over het opgravingsterrein en zien het grote Griekse theater. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid dineren in het gezellige centrum of bij de haven van Syracuse.

dag 3: Natuurreservaat Vendicari, Marzamemi en Noto

We starten de dag in het prachtige natuurreservaat Vendicari, waar liefhebbers bij goed weer een wandeling kunnen maken. In het heerlijke historische vissersplaatsje Marzamemi maken we vervolgens een wandeling en heeft u tijd om te lunchen in een van de verschillende restaurantjes. Het stadje Noto is na een aardbeving in de 17e eeuw volledig herbouwd in de extravagante barokstijl. We bewonderen hier de dom en zien enkele van de prachtige palazzi. We verblijven twee nachten in Ragusa. U kunt op eigen gelegenheid dineren in het charmante stadje. (ca. 140 km)

dag 4: Ragusa, Modica en Scicli

In het oude stadsdeel Ragusa Ibla wandelen we door het barokke centrum, dat door UNESCO beschermd wordt. Vanmiddag brengen we een ‘lekker’ bezoek aan Modica, het stadje dat beroemd is vanwege de productie van haar fijne chocolade. We eindigen de dag in Scicli. Dit bijzondere barokke stadje is weinig bekend onder toeristen, waardoor het de authentieke sfeer uitstekend heeft behouden. Hier ervaart u het dagelijks leven van de Siciliaanse bevolking. (ca. 70 km)

dag 5: Caltagirone en Piazza Armerina

We maken een prachtige rit door het mooie binnenland van Sicilië. Het door UNESCO beschermde stadje Caltagirone is beroemd om de prachtige met keramiektegeltjes beklede trappen van de Santa Maria del Monte. In Piazza Armerina bewonderen we in de Romeinse Villa Romana del Casale de veelkleurige mozaïeken uit de 3e en 4e eeuw. Aan het eind van de middag rijden we naar de omgeving van Agrigento, waar we overnachten. We dineren op deze avond in het hotel. (ca. 200 km)

dag 6: Vallei der Tempels in Agrigento

We bezoeken bij Agrigento de beroemde Vallei der Tempels. In de 6e eeuw voor Christus werd hier een Griekse kolonie gesticht, die al snel uitgroeide tot een van de mooiste en rijkste steden van de mediterrane wereld. In Agrigento bezoeken we vervolgens het interessante archeologisch museum, dat uitstekend aansluit bij de tempels die we buiten bewonderd hebben. We rijden langs de zuidkust naar het hotel in Marsala. Onderweg genieten we van de schitterende vergezichten over de Middellandse Zee. Het hotel serveert op deze avond het diner. (ca. 150 km)

dag 7: Zoutpannen van Trapani en Erice

Bij de beroemde zoutpannen van Trapani bezoeken we het interessante zoutmuseum. We horen hier meer over de ingenieuze zoutwinningsmethoden die al eeuwenlang in deze streek worden gebruikt. Na ons bezoek rijden we naar de romantische stad Erice, prachtig gelegen op een steile rots. We wandelen door de smalle straatjes van het verstilde middeleeuwse centrum en bewonderen de dom en de imposante stadsmuren, die deels uit de Romeinse tijd stammen. We verblijven twee nachten in de omgeving van Palermo. (ca. 160 km)

dag 8: Palermo en Monreale

In Palermo bezichtigen we de San Giovanni degli Eremiti, een kerk met een schitterend kloosterhofje met Arabisch aandoende koepeltjes. Vervolgens bekijken we de beroemde Capella Palatina, de dom, het Piazza Quattro Canti en de Martorana, een mooi kerkje met mozaïeken van Bijbelse taferelen. Natuurlijk is er ook tijd voor een bezoek aan de kleurrijke markt. In de middag gaan we naar het hooggelegen klooster van Monreale. We bekijken de overvloedig versierde zuilen en prachtig gebeeldhouwde kapitelen van het kloosterhof. Ook zien we de Normandische domkerk, die met mozaïeken bekleed is.

dag 9: Vissersstadje Cefalù

We laten Palermo achter ons en nemen een prachtige kustroute naar de oude vissersplaats Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in dit schilderachtige stadje. We zien hier de fraaie Byzantijnse mozaïeken in de bijzondere Normandische domkerk. We komen halverwege de middag aan in ons hotel in de omgeving van Giardini Naxos, waar we de laatste drie nachten verblijven. We dineren op deze avond in het hotel. (ca. 300 km)

dag 10: Eolische eilanden

Vanuit Milazzo varen we met de boot naar Lipari, het grootste en belangrijkste eiland van de Eolische Eilanden. U kunt hier het archeologische gebied bezoeken (kosten niet inbegrepen). Een mooie rondvaart brengt ons vervolgens naar het eiland Vulcano, dat is gewijd aan de god van het vuur. Hier heeft u vrije tijd, bijvoorbeeld om bij de zwarte lavastranden van Ponente een ontspannen duik te nemen. Als de bootexcursie vanwege het weer niet doorgaat, maken we een excursie naar Messina en het mooie Tindari. De Griekse stadsmuren en het Romeinse theater brengen ons hier terug naar vroegere eeuwen. Een uitgebreide lunch is dan inbegrepen. (ca. 200 km)

dag 11: De Etna en Taormina

Indien de weersomstandigheden het toelaten gaan we in de ochtend de machtige Etna op, de grootste actieve vulkaan van Europa. Vrijwel constant is ze in meer of mindere mate actief. De vulkaan is met haar 3.340 meter het hoogste punt van Sicilië en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. We rijden tot zo’n 1.800 meter. Indien mogelijk kunt u een excursie maken naar een hoger gedeelte van de vulkaan (kosten niet inbegrepen). In de middag heeft u vrije tijd in het prachtig gelegen en gezellige stadje Taormina. (ca. 200 km)

dag 12: Catania – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Catania gebracht. Met de terugvlucht naar Nederland komt er een einde aan deze heerlijke, veelzijdige vakantie op Sicilië. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania18:30 - 21:20 uur
Catania - Amsterdam20:45 - 23:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Jolly Hotel
Hotel Aretusa Palace - Siracusa
Het Jolly Aretusa Palace hotel ligt in het centrum van Syracuse op loopafstand van de barokke en Griekse monumenten. In het prachtige Syracuse kunt u uitstekend dineren in een van de vele gezellige restaurants. Het hotel beschikt over een lift. De kamers zijn voorzien van koffie -en theefaciliteiten, airconditioning, een tv, een minibar, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Jolly Aretusa Palace Hotel
Hotel Montreal
Hotel Montreal - Ragusa
Hotel Montreal ligt in het centrum van het gezellige moderne deel van Ragusa op enkele minuten loopafstand van de kathedraal van San Giovanni Battista. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Montreal
Hotel Kore in Agrigento, Italië
Hotel Kore - Agrigento
Hotel Kore is een viersterrenhotel in Vilaggio Mosè nabij Agrigento en circa 4 kilometer verwijderd van de beroemde Vallei der Tempels. Het hotel heeft een bar en een restaurant. Er is een lift aanwezig en er is gratis wifi beschikbaar. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Kore
Hotel President in Marsala, Italië
Hotel President - Marsala
Hotel President ligt ongeveer een kilometer van het centrum van Marsala en 2 kilometer van het strand. Het hotel bestaat uit twee moderne en functionele gebouwen met aan de achterzijde een zwembad met een zonneterras. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel President
Hotel Ibis Styles Palermo Cristal
Hotel Ibis Styles Cristal - Palermo
Het moderne hotel Ibis Styles Palermo Cristal ligt in in het historisch centrum van Palermo. Op circa 200 meter afstand vindt u het Piazza Politeama, het centrale plein van de stad. Mooie winkelstraten liggen op loopafstand van het hotel en een uitgebreide keuze aan restaurants vindt u in de nabije omgeving. Het hotel beschikt zelf ook over een restaurant en in de lounge kunt u genieten van een drankje of een aperitief. Het hotel beschikt verder over een lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Ibis Styles Palermo Cristal
Hotel Sporting Baia - Giardini Naxos
Hotel Sporting Baia - Giardini Naxos
Het toeristenklassehotel Sporting Baia ligt in het gezellige Giardini Naxos. Op loopafstand van het hotel bevinden zich verschillende winkeltjes en restaurants. Het hotel ligt aan het strand en beschikt over een lift, gratis wifi en een zonneterras met een zwembad (geopend in de zomermaanden). De kamers zijn eenvoudig ingericht maar netjes en voorzien van een tv, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Sporting Baia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De Tempels in de Vallei van de Tempels in Agrigento en de mozaïek vloeren in de Romeinse villa in Piazza Armerina, daar werd ik stil van. Prachtig.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 7
Het bezoek aan de 'baroksteden' is beslist een meerwaarde voor de culturele reiziger. Erice is een middeleeuwse verrassing.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige culturele reis, veel variatie.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ik kan de rondreis over Sicilië van 12 dagen absoluut aanbevelen. Je krijgt zeer veel te zien en is absoluut de moeite waard.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het boekje over de reis, dat Jessy ons direct na aankomst in Catanië uitdeelde, was prima. De hotels waren nogal verschillend, doordat de kamers verschilden in afmetingen. In alle hotels waren de bedden goed. De douches gaven goed water, maar de ophanging van de douchekop gaf vaak problemen. Ontbijten waren in orde. Het avondeten in de hotels soms bescheiden. Het prettigste hotel vonden we Hotel Conchiglia d'Oro in Mondello. Daar hadden we ook tijd om te zwemmen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De 12-daagse reis was inderdaad verleidelijk. Een mooie mix van cultuur en natuur. De busreizen tussen de plaatsen waren soms wat lang. Het halfpension op deze reis leverde vaak wat pretentieloze diners en dat in het culinaire Sicilië! Verder een aanrader met verrassende momenten zoals het natuurreservaat Vendicari met zijn flamingo's en de zoutpannen van Trapani. Kijk met plezier teug op deze reis. Het fotoboek zal nog een hele klus worden.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Deze 12-daagse reis was goed georganiseerd waarbij je een mooi overzicht van het hele eiland krijgt. Ik had bewust gekozen voor deze rondreis omdat hier ook de Eolische eilanden bij in zitten. Dit was echt een heel interessante dag en dat vonden meer medereizigers uit mijn groep! Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal over Sicilië!
Tijdens de vakantiebeurs van afgelopen januari uitstekend geïnformeerd door Marjorie over de mogelijkheden van Sicilië met SRC. Gekozen voor de 12-daagse reis. Verleidelijk was Sicilië inderdaad met een bijna compleet overzicht van de cultuur en natuur van dit eeuwenoude eiland. Genoten onder de bezielende leiding van Arianne, die door haar uitstekende kennis verdieping bracht in de kunst en cultuur van dit Italiaanse eiland, incl. de Eolische eilanden.
De medereizigers hebben zeker bijgedragen aan het succes van deze reis. Een aanrader!
De eerste keer dat ik georganiseerd en alleen op pad ging. Geen spijt! Compliment voor de chauffeur en voor reisleidster Arianne. Genoten van de mooie verhalen en de informatie. Voldoende ruimte om zelf iets te ondernemen. Mooie hotels. Heel tevreden!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Reisleidster bijzonder attent! Goede chauffeur! Fijne reis, goede balans op alle culturele onderdelen. Misschien wat meer extra aandacht voor het binnenland van Sicilië.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Dit is de 1e keer dat we met SRC op reis zijn geweest. En het is ons zeer goed bevallen. Een goed afwisselend programma met een zeer deskundige reisleider. Haar zouden we iedereen aanprijzen. We hebben zelden een reisleider gehad die zo bekwaam, vriendelijk, deskundig en organisatorisch van zo’n hoge kwaliteit was. Super bedankt, Arianne!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10 +
Irmina was de perfecte reisleidster. Heel veel informatie en historie: van bloedsinaasappels tot maffia. Fijne groep mensen, kortom wij hebben genoten.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Boeiende culturele reis rond Sicilië. Goede afwisseling van rust en excursiedagen. Uitstekende reisleidster Arianne. Plezierig en divers reisgezelschap. Kortom, een uitstekende reis!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Prachtige en afwisselende reis. Bezoek aan historische plekken, mooie gebouwen/steden en geweldige natuur. Tocht naar Eolische eilanden hadden we niet willen missen. Geweldige reisleidster Arianne! en chauffeur Massimo.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien