050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Marokko | Kleurrijk Marokko

Kasbahs, medina's en oases

Reisleider Ronald:
‘Marokko is een land van geuren, kleuren en het grote licht, met een bevolking die u recht in het hart zal raken. Marokko is een land dat geen gelijke kent. Of zoals koning Hassan II het verwoordde: “Marokko is als een boom waarvan de wortels diep in Afrika reiken en de bladeren van Europese frisheid genieten”.

Dat maakt Marokko overweldigend, niet alleen vanwege de cultuur, maar juist ook, en dat verwacht u wellicht niet, vanwege het natuurschoon. Hier bewondert u het schitterende Atlasgebergte, de oases en de spectaculaire kloven als die van Todra en Dadès. In de zandduinen van Erg Chebbi maakt u een zonsopkomst mee, werkelijk adembenemend!

Daarnaast vindt u de schoonheid van dit Noord-Afrikaanse land terug in de koningssteden Marrakech, Fès, Mèknes en Rabat, met hun fraai gedecoreerde paleizen, bijzondere Koranscholen en indrukwekkende moskeeën. En wat dacht u van de route van 1.000 kasbahs? Alsof u een filmdecor in wandelt, zo mooi en sprookjesachtig. Marokko is mijn droombestemming: wordt het ook uw droombestemming?’

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte de reis Kleurrijk Marokko en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Marokko!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklasse- en middenklassehotels
11x ontbijt en 11x diner
woestijnexcursie Erg Chebbi
vrije middag Marrakech
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Casablanca en Marrakech
Rabat en Mèknes
medina van Fès
kasbah Aït-Ben-Haddou
Hassan II-moskee in Casablanca
Romeinse opgraving Volubilis
het Atlasgebergte
zonsopkomst in woestijn Erg Chebbi
route 1.000 kasbahs
Todrakloof en Dadèskloof
kasbah Taourirt in Ouarzazate
vissersstadje Essaouira
SRC-reisleider Ronald
SRC-reisleider sinds 2000
De zonsopkomst in de zandduinen van Erg Chebbi is werkelijk adembenemend!
Ontmoet onze beste reisleiders in Marokko
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Casablanca
+ lees meer
Hassan II-moskee in Casablanca en Rabat
+ lees meer
Meknès, en de opgravingen van Volubilis en naar Fès
+ lees meer
Terug in de tijd in oude koningsstad Fès
+ lees meer
Door Midden en Hoge Atlasgebergte naar Erfoud
+ lees meer
Zonsopgang boven woestijn, Todrakloof en naar Boumaine
+ lees meer
Route 1.000 kasbahs, Dadèskloof en kasbah Taourirt in Ouarzazate
+ lees meer
Aït-Ben-Haddou en over de Hoge Atlas naar Marrakech
+ lees meer
Het Bahiapaleis en vrije middag in Marrakech
+ lees meer
Vissersstadje Essaouira aan de Atlantische kust
+ lees meer
Via El-Jadida terug naar Casablanca
+ lees meer
Vlucht Casablanca – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kleurrijk Marokko
2060 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Casablanca10:15 - 12:55 uur
Casablanca - Amsterdam13:45 - 18:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Marokko: Het was kleurrijk en contrastrijk, het licht was prachtig, we zagen weelderige decoraties en wat was de natuur mooi! Nieuwsgierig? Lees mijn reisverhaal over Marokko!
We hebben ontzettend genoten van de reis! Geweldige reisleider, heel prettig gezelschap. Wij hebben alle facetten van Marokko mogen zien en beleven!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Het was een prachtige en exotische reis. Wat me name aan sprak was de afwisseling tussen stad en platteland. De koningssteden en Casablanca tegenover De Hoge Atlas, de kleine stadjes en boerengehuchten, de boerenmarkten, de prachtige natuur en woestijn. Je ziet echt heel veel in een korte tijd terwijl er toch voldoende ruimte overblijft voor koffiepauzes en het doen van persoonlijke ontdekkingen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Een prettige groep. Heb met iedereen contact gehad, heel belangrijk als je alleen reist. De hotels waren goed. We hebben zowel de steden als het platteland bezocht . De marokkaanse gidsen deden erg hun best om in hun niet altijd duidelijk verstaanbaar Engels over het mooie van hun land te vertellen . Kleurrijk is het land en zeker de moeite waard om te bezoeken. Jammer dat de reis maar 12 dagen was. Op sommige plekken had ik een dagje langer willen blijven, dan was het programma rustiger verlopen.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Met extra complimenten aan onze reisleider, M’Barek, die zeer bevlogen vertelde over zijn geboorteland. Met veel extra informatie en extra stops, bij zijn vader en een boerenmarkt.
Reis: 9
Reisleider:9
Heel goede reis, veel gezien. Marokko is voor ons gaan leven; wat een verscheidenheid in welvaart, kleur, geur en mensen. Uitstekende chauffeur en reisleider; maar ook een heel aangenaam gezelschap, veel dezelfde interesses en achtergrond!
Reis: 8
Reisleider: 8
Prima reis gehad met leuke mensen en een fijne reisleider! Het enige dat tegenviel was het weer: in februari is het kouder dan ik verwacht had maar 4 tot 22 graden.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Het was in één woord een fantastische reis die wij van harte aanbevelen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Fantastische reis! Zéér veel gezien, lekker pittig programma, houden zo! Niets aan veranderen, top!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.