050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Marokko | Kleurrijk Marokko

Kasbahs, medina's en oases

Reisleider Ronald:
‘Marokko is een land van geuren, kleuren en het grote licht, met een bevolking die u recht in het hart zal raken. Marokko is een land dat geen gelijke kent. Of zoals koning Hassan II het verwoordde: “Marokko is als een boom waarvan de wortels diep in Afrika reiken en de bladeren van Europese frisheid genieten”.

Dat maakt Marokko overweldigend, niet alleen vanwege de cultuur, maar juist ook, en dat verwacht u wellicht niet, vanwege het natuurschoon. Hier bewondert u het schitterende Atlasgebergte, de oases en de spectaculaire kloven als die van Todra en Dadès. In de zandduinen van Erg Chebbi maakt u een zonsopkomst mee, werkelijk adembenemend!

Daarnaast vindt u de schoonheid van dit Noord-Afrikaanse land terug in de koningssteden Marrakech, Fès, Mèknes en Rabat, met hun fraai gedecoreerde paleizen, bijzondere Koranscholen en indrukwekkende moskeeën. En wat dacht u van de route van 1.000 kasbahs? Alsof u een filmdecor in wandelt, zo mooi en sprookjesachtig. Marokko is mijn droombestemming: wordt het ook uw droombestemming?’

Ramadan
Wanneer u reist met vertrek op 5 mei, dan bezoekt u Marokko tijdens de Ramadan (5 mei tot 4 juni). Naar het voorbeeld van de profeet Mohammed wordt door de moslimgemeenschap tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. De werkdagen beginnen later en eindigen eerder. In verband met de rust van de chauffeur zal het excursieprogramma rond 17:00 uur eindigen (dit heeft geen gevolgen voor de uitvoering van ons programma). In de steden en stadjes zullen minder restaurants en bars overdag geopend zijn en zal er op minder plekken alcohol geschonken worden. Ook in hotels kan het zijn dat er geen alcohol verkocht wordt. In de avond komt het land tot leven, gaan de winkels open en is het op straat levendig en gezellig.

Inspirerende foto's van deze reis
SRC-reiziger Peter van de Wiel maakte de reis Kleurrijk Marokko en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Peter tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Marokko!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Royal Air Maroc
maaltijden tijdens vlucht
ruimbagage
toeristenklasse- en middenklassehotels
11x ontbijt en 10x diner
woestijnexcursie Erg Chebbi
vrije middag Marrakech
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Casablanca en Marrakech
Rabat en Mèknes
medina van Fès
kasbah Aït-Ben-Haddou
Hassan II-moskee in Casablanca
Romeinse opgraving Volubilis
het Atlasgebergte
zonsopkomst in woestijn Erg Chebbi
route 1.000 kasbahs
Todrakloof en Dadèskloof
kasbah Taourirt in Ouarzazate
vissersstadje Essaouira
SRC-reisleider Ronald
SRC-reisleider sinds 2000
De zonsopkomst in de zandduinen van Erg Chebbi is werkelijk adembenemend!
Ontmoet onze beste reisleiders in Marokko
Reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider M'Barek
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Maria
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Casablanca
Hassan II-moskee in Casablanca en Rabat
Meknès, en de opgravingen van Volubilis en naar Fès
Terug in de tijd in oude koningsstad Fès
Door Midden en Hoge Atlasgebergte naar Erfoud
Zonsopgang boven woestijn, Todrakloof en naar Tinghir
Route 1.000 kasbahs, Dadèskloof en kasbah Taourirt in Ouarzazate
Aït-Ben-Haddou en over de Hoge Atlas naar Marrakech
Het Bahiapaleis en vrije middag in Marrakech
Vissersstadje Essaouira aan de Atlantische kust
Via El-Jadida terug naar Casablanca
Vlucht Casablanca – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Casablanca

We vliegen naar Marokko. Na aankomst op de luchthaven van Casablanca gaan we naar het hotel in deze stad. (ca. 30 km)

dag 2: Casablanca en Rabat

Tijdens een stadsrondrit zien we de belangrijkste bezienswaardigheden van Casablanca, waaronder de imposante Hassan II-moskee. Deze moskee is de grootste van het land en deels in zee gebouwd en is ook voor niet-moslims toegankelijk. In het bijna 1.000 jaar oude Rabat zien we het prachtige koninklijke paleis. Alleen het 1.200 meter lange paradeplein is toegankelijk, maar de aanblik van de façade is al erg indrukwekkend. Na ons bezoek aan de mystieke necropool Chellah gaan we naar hét symbool van Rabat: de Toren van Hassan. In de kasbah van Oudaïa wandelen we door de kleine Andalusische tuin. We verblijven in Rabat. (ca. 110 km)

dag 3: Meknès en Volubilis

We gaan verder naar de kleinste koningsstad: Meknès, dat ooit als een vesting aangelegd werd, met maar liefst drie dikke stadmuren die de stad tegen vijanden dienden te beschermen. We zien de moskee met het mausoleum van de bloeddorstige sultan Moulay Ismaïl. Hierna rijden we de heuvels van het Rifgebergte in en brengen een bezoek aan het prachtig gelegen Volubilis. De mozaïeken die tussen de opgravingen van deze oude Romeinse stad teruggevonden zijn, zijn prachtig. We verblijven twee nachten in Fès. (ca. 250 km)

dag 4: Oude koningsstad Fès

De medina Fès el-Bali, een wirwar van wel 9.400 straatjes, ademt nog de authentieke Arabische sfeer. Het is heerlijk om door deze levendige oude stad te dwalen tussen de zwaarbeladen ezels door en zo het dagelijks leven te ervaren. Naast de slagers, de groentekraampjes en de schoenmakers ziet u ook de bakkerijen, waar de inwoners van Fès hun zelfgemaakte brood laten bakken. We vinden in de medina ook enkele fraaie voorbeelden van de Arabisch-Andalusische bouwkunst, zoals de enorme Karaouïnemoskee en de Nejjarinefontein. We bezoeken een 14e-eeuwse Koranschool en zien bij het Seffarineplein hoe leerlooiers hun vak uitoefenen. Vlak bij het koninklijk paleis vinden we de joodse wijk, waar we de oude begraafplaats en synagoge zien. (ca. 20 km)

dag 5: Via het Atlasgebergte naar het land van het grote licht

We rijden door de mooie cederwouden van het dunbevolkte Midden Atlasgebergte en steken de Hoge Atlas over. Als we in de Zizvallei de palmbomen zien, hebben we het zuiden van Marokko bereikt, het land van het grote licht. We overnachten in de oasestad Erfoud. (ca. 500 km)

dag 6: Zonsopkomst in zandduinen

Vroeg in de ochtend maken we een excursie naar Merzouga, aan de rand van het woestijnduingebied. In de zandduinen van Erg Chebbi beleven we de zonsopkomst. Na het ontbijt rijden we naar de spectaculaire 15 kilometer lange Todrakloof met loodrechte rotswanden van wel 300 meter hoog. Na ons bezoek aan de kloof maken we een korte wandeling door de groene oase. We overnachten in een eenvoudig hotel in Tinghir. (ca. 200 km)

dag 7: Route van de 1.000 kasbahs

Via de route van de 1.000 kasbahs, een oude karavaanroute tussen de Atlantische Oceaan en Algerije, rijden we naar Boumalne, waar we de prachtige Dadèskloof bezoeken. Deze oase van rust heeft fascinerende rotsformaties en reusachtige kasbahs. Nadat we in El Kelâa zijn gestopt, reizen we via een totaal verlaten steen- en berglandschap voor de overnachting naar Ouarzazate. In deze stad bewonderen we de kasbah van Taourirt en wandelen we een stukje door de oude stadswijk. (ca. 200 km)

dag 8: Aït-Ben-Haddou en Tizi-n-Tichka-pas

We bezoeken in Aït-Ben-Haddou de best bewaarde kasbah van Marokko, die bescherming van UNESCO geniet. Komt deze kasbah u bekend voor? Dat is goed mogelijk, want Aït-Ben-Haddou en de omgeving zijn namelijk menig maal het decor geweest van grote filmproducties, zoals Lawrence of Arabia, Jesus of Nazareth en The Gladiator. Na ons bezoek rijden we een prachtige route door het Hoge Atlasgebergte naar Marrakech, waar we twee nachten verblijven. Tijdens de rit bereiken we het hoogste punt van deze reis: de 2.260 meter hoge Tizi-n-Tichka-pas. Aan het einde van de middag arriveren we in Marrakech. Na de rust van de woestijn en de bergen is de gezellige, chaotische drukte hier wel wennen. (ca. 205 km)

dag 9: Kleurrijk Marrakech

Marrakech, de rode stad, is volgens velen de interessantste koningsstad van Marokko. We zien hier de graven van de Saadische koningen. Eeuwenlang lag deze graftuin achter muren verborgen, tot de Fransen hem herontdekten. Ook gaan we naar het weelderig gedecoreerde Bahiapaleis. Natuurlijk wandelen we ook hier door de levendige medina. De middag is vrij. Bezoekt u het museum van de Nederlander Bert Flint, die in zijn huis een etnografische collectie bijeen heeft gebracht? Of kiest u voor de rust van de Majorelle-tuin? Aan het einde van de dag komt het Djemaa el-Fnaplein, het hart van Marrakech, tot leven. U wandelt hier tussen de heerlijkste hapjes, slangenbezweerders en vele kraampjes. (ca. 20 km)

dag 10: Vissersstadje Essaouira

Onderweg naar het sfeervolle Essaouira zien we de vele Argan-bomen. Deze streek is een van de weinige regio’s ter wereld waar deze bomen goed gedijen. Argan-olie wordt steeds vaker gebruikt. Vanaf de vestingmuren van Essaouira, ooit een beruchte piratenenclave, hebben we een prachtig uitzicht over de Atlantische Oceaan. De medina van dit vissersstadje is een stuk overzichtelijker dan in de grotere steden. U kunt hier na een gezamenlijke wandeling dan ook heerlijk dwalen door de smalle straatjes met wit en blauw gekleurde huizen. Eindig de middag in ieder geval op een van de vele terrasjes. We overnachten in Essaouira. (ca. 175 km)

dag 11: Via El-Jadida naar Casablanca

We rijden via El-Jadida naar Casablanca, waar we overnachten. Wanneer er niet teveel zand ligt, rijden we de fraaie kustroute naar het noorden. (ca. 320 km)

dag 12: Casablanca – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Casablanca gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
royal_air_maroc.png

Amsterdam - Casablanca18:40 - 21:20 uur
Casablanca - Amsterdam13:15 - 17:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in (goede) toeristenklasse- en middenklassehotels met een lift. In Tinghir verblijft u in een eenvoudig hotel. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Niet alle hotels beschikken over goedwerkende wifi. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens van uw reis.

Hotel Basma
Hotel Kenzi Basma - Casablanca
Het hotel ligt ideaal in het centrum van Casablanca. De medina bereikt u met 10 minuten lopen. Het hotel beschikt over een restaurant, bar, lobby en lounge waar cocktails geserveerd worden.

Bekijk de website van Hotel Basma
Suisse, Marokko
Hotel Suisse - Casablanca
Het moderne Hotel Suisse ligt aan de rand van een villawijk van Casablanca, direct aan de boulevard. Vanuit het hotel kunt u makkelijk een stukje langs de Atlantische Oceaan wandelen. Hier kunt uitwaaien en een terrasje opzoeken.

Bekijk de website van Hotel Suisse
Imperial, Marokko
Hotel Imperial - Casablanca
Het aangename hotel ligt in het centrum van Casablanca, op zo’n 500 m van de centrale markt en zo’n 1,5 km van de medina. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Hotel Imperial
Hotel Belere in Rabat, Marokko
Hotel Belere Rabat - Rabat
Het Belere hotel heeft een centrale ligging in Rabat. Er is een restaurant waar u kunt genieten van Marokkaanse specialiteiten. De kamers zijn zeer comfortabel en voorzien van een flatscreen-tv, een minibar en gratis wifi.

Bekijk de website van Hotel Belere
Hotel Chellah
Hotel Chellah - Rabat
Het comfortabele stadshotel ligt dicht bij de bekende Avenue Mohamed V, te midden van de ambassades en overheidsgebouwen.

Bekijk de website van Hotel Chellah
Hotel Zalegh
Hotel Menzeh Zalagh I - Fès
Het hotel ligt in het centrum van de Ville Nouvelle, de nieuwe stad van Fès, nabij de Avenue Hassan II, waar de inwoners van Fès ’s avonds flaneren.

Bekijk de website van Hotel Zalagh II
Hotel Mamen Zalagh
Hotel Menzeh Zalagh II - Fès
Het hotel ligt in het centrum van de Ville Nouvelle, de nieuwe stad van Fès, nabij de Avenue Hassan II, waar de inwoners van Fès ’s avonds flaneren.

Bekijk de website van Hotel Zalagh II
Hotel Belere
Hotel Belere - Erfoud
Het hotel ligt centraal in Erfoud, op ongeveer 2,5 kilometer van het oude centrum. Het hotel beschikt over een receptie, een bar en een buitenzwembad.
Kasbah Tizimi, Marokko
Hotel Kasbah Tizimi - Erfoud
Het authentieke hotel Tizimi is gebouwd als een historische lemen vesting, een kasbah. Het hotel ligt net buiten Erfoud en beschikt over een restaurant en een bar en traditioneel ingerichte kamers. Aan het zwembad in de binnentuin kunt u heerlijk zitten.

Bekijk de website van Kasbah Tizimi
Kasbah Tizzarouine in Boumalne, Marokko
Hotel Kasbah Tizzarouine - Boumalne
Kasbah Tizzarouine is prachtig gelegen in de Dadesvallei en heeft vanaf het dakterras een panoramisch uitzicht op de omgeving. Het hotel heeft een buitenzwembad. U kunt van een drankje genieten op het terras bij het zwembad of ontspannen in de gezellige lounge met open haard. De kamers in deze traditionele Kasbah zijn ingericht in traditionele berberstijl.

Bekijk de website van Kasbah Tizzarouine
Hotel Saghro
Hotel Saghro - Tinghir
Niet ver van de indrukwekkende Todrakloof ligt het eenvoudige hotel Saghro. De kamers zijn in Marokkaanse stijl ingericht. Vanaf het terras bij het buitenzwembad heeft u een fraai uitzicht over de omgeving.

Bekijk de website van Hotel Saghro
Club Hanane in Ouarzazate, Marokko
Hotel Club Hanane - Ouarzazate
Het hotel ligt centraal in Ouarzazate en heeft een groot buitenzwembad (geopend in de zomermaanden). Bij het zwembad kunt u op het terras genieten van een drankje. Tevens heeft het hotel een restaurant, een hamam (tegen betaling) en een bar. De kamers zijn traditioneel ingericht en hebben ruime afmetingen.

Bekijk de website van Club Hanane
Kenzi Azghor, Marokko
Hotel Kenzi Azghor - Ouarzazate
Het hotel ligt in het hart van Ouarzazate. Vanaf het terras heeft u prachtig uitzicht over de omgeving. De kamers zijn netjes maar eenvoudig ingericht. Het hotel beschikt over een zwembad, een wellness centrum (tegen betaling), een bar en een lounge.

Bekijk de website van Hotel Kenzi Azghor
Hotel Red
Hotel Red - Marrakech
Dit 3-sterrenhotel ligt in downtown Marrakech, op zo’n 4 kilometer afstand van het Djema El Fnaplein. Met de petit taxi’s bent u zo en voor weinig geld in het oude centrum. Het hotel beschikt over een receptie, een lobby, een restaurant, een terras en een buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een telefoon en een badkamer met een bad of douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Red
Opera Plaza in Marrakech, Marokko
Hotel Opera Plaza - Marrakech
Het moderne hotel ligt in het centrum van Marrakech, op zo'n 4 kilometer afstand van het Djema El Fnaplein. Met de petit taxi's bent u snel en goedkoop in het oude centrum. Het hotel beschikt over een receptie, een lobby, een restaurant, een terras en een buitenzwembad.

Bekijk de website van hotel Opera Plaza
Hotel Jasira, Marokko
Hotel Al Jasira - Essaouira
Het hotel ligt in een rustige buitenwijk van Essaouira, zo’n 300 m vanaf het strand. Langs het strand is het zo’n 1,5 km lopen naar de medina en haven van Essaouira. Het hotel beschikt over een restaurant en een klein zwembad.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Marokko: Het was kleurrijk en contrastrijk, het licht was prachtig, we zagen weelderige decoraties en wat was de natuur mooi! Nieuwsgierig? Lees mijn reisverhaal over Marokko!
Hans Buitink
We hebben ontzettend genoten van de reis! Geweldige reisleider, heel prettig gezelschap. Wij hebben alle facetten van Marokko mogen zien en beleven!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Dhr. C. Pol
Het was een prachtige en exotische reis. Wat me name aan sprak was de afwisseling tussen stad en platteland. De koningssteden en Casablanca tegenover De Hoge Atlas, de kleine stadjes en boerengehuchten, de boerenmarkten, de prachtige natuur en woestijn. Je ziet echt heel veel in een korte tijd terwijl er toch voldoende ruimte overblijft voor koffiepauzes en het doen van persoonlijke ontdekkingen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Dhr. R. van den Booren
Een prettige groep. Heb met iedereen contact gehad, heel belangrijk als je alleen reist. De hotels waren goed. We hebben zowel de steden als het platteland bezocht . De marokkaanse gidsen deden erg hun best om in hun niet altijd duidelijk verstaanbaar Engels over het mooie van hun land te vertellen . Kleurrijk is het land en zeker de moeite waard om te bezoeken. Jammer dat de reis maar 12 dagen was. Op sommige plekken had ik een dagje langer willen blijven, dan was het programma rustiger verlopen.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Mevr. G. van der Hilst
Met extra complimenten aan onze reisleider, M’Barek, die zeer bevlogen vertelde over zijn geboorteland. Met veel extra informatie en extra stops, bij zijn vader en een boerenmarkt.
Reis: 9
Reisleider:9
Mevrouw De Werk-Winkler
Heel goede reis, veel gezien. Marokko is voor ons gaan leven; wat een verscheidenheid in welvaart, kleur, geur en mensen. Uitstekende chauffeur en reisleider; maar ook een heel aangenaam gezelschap, veel dezelfde interesses en achtergrond!
Reis: 8
Reisleider: 8
Prima reis gehad met leuke mensen en een fijne reisleider! Het enige dat tegenviel was het weer: in februari is het kouder dan ik verwacht had maar 4 tot 22 graden.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Mevrouw Slijkhuis-Geesink
Het was in één woord een fantastische reis die wij van harte aanbevelen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Fantastische reis! Zéér veel gezien, lekker pittig programma, houden zo! Niets aan veranderen, top!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 9
Mevrouw Slotboom
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!