050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Kleuren en geuren in de Marokkaanse landschapsarchitectuur

Reisleidster Claudia:
‘Een bezoek aan het levendige, chaotische Marokko is voor ons nuchtere Hollanders altijd een kleurrijke verrassing en op deze nieuwe reis voegen we daar nog een extra dosis kleuren en geuren aan toe! U bewondert betoverende paleizen met typische islamitische bogen, mozaïekpatronen en fijn houtsnijwerk en u geniet van verstilde patio’s en binnentuinen. Een oase van rust in de bruisende steden! U zult ook versteld staan van de weelderige woestijntuinen, waar vele uiteenlopende planten en bomen groeien.

Deze bijzondere cultuurvakantie start in het bruisende Marrakech, waar u kennismaakt met het Majorelle-blauw in de tuin van Yves Saint Laurent. Groen overheerst in de vruchtbare Ourikavallei, waar u een bezoek brengt aan de kleurrijke tuin versierd met vele kunstwerken van de Oostenrijkse kunstenaar André Heller. Via de Hoge Atlas, met haar besneeuwde bergtoppen scherp aftekenend tegen de blauwe lucht, rijden we naar Taroudant. Hier logeren we in een van de mooiste riads van Marokko. De paradijselijke tuin van dit hotel is ontworpen door twee beroemde Franse tuinarchitecten en wordt ook wel omschreven als een labyrint dat telkens voor nieuwe geneugten zorgt.

In Taroudant bezoeken we verschillende privéhuizen en -tuinen met als hoogtepunt het museum van Claudio Bravo. Deze Chileense kunstenaar verbleef de laatste jaren van zijn leven in Taroudant in een prachtig paleis. Zijn hyperrealistische kunst siert de muren van het weelderige optrekje. We besluiten de reis in het sfeervolle vissersplaatsje Essaouira, waar u de laatste dagen kunt genieten van een heerlijk wandeling door de sfeervolle medina of een drankje op een van de vele dakterrassen met uitzicht op zee. Gaat u mee op deze verrassende reis vol kleuren en geuren? Ik verwelkom u graag!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede middenklassehotels
2 nachten in riad Dar al Hossoun
7x ontbijt en 7x diner
3x lunches in een riad
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Marrakech en Ourikavallei
Taroudant, Agadir en Essaouira
Jardin Majorelle en Bahiapaleis
Anima (André Heller tuin)
paleismuseum Claudio Bravo
tuin van riad Dar al Hossoun
museum Bayt Dakira
kasbah van Agadir
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
U verblijft twee nachten in de wonderschone riad Dar al Hossoun met een paradijselijke tuin in Taroudant!
Ontmoet onze beste reisleiders in Marokko
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Marrakech
Paleizen en tuinen in Marrakech: Bahiapaleis, paleis Dar Si Said en Jardin Majorelle
Anima (André Heller tuin), saffraan en een kruidentuin in de Ourikavallei
Via de Hoge Atlas naar Taroudant, overnachting in riad Dar al Hossoun
Privétuinen en landgoederen in en rondom Taroudant
Via Agadir naar Essaouira
Route 1.000 kasbahs, Dadèskloof en kasbah Taourirt in Ouarzazate
Vrije ochtend en terugvlucht Marrakech – Amsterdam
Aankomst in Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Marrakech

We vliegen naar Marokko. Na aankomst op de luchthaven van Marrakech worden we naar het hotel gebracht, waar we de komende drie nachten verblijven. We dineren op deze avond in het hotel. (ca. 10 km)

dag 2: Paleizen en tuinen in Marrakech

We starten onze kennismaking met de kleurrijke Marrokaanse wereld met een wandeling door de kronkelende stegen van de medina van Marrakech. We brengen een bezoek aan het weelderig gedecoreerde Bahiapaleis met zijn schitterende vertrekken en mooie binnentuin, die we bereiken door prachtige deuren met glas-in-lood ramen. In het museum van het 19e-eeuwse paleis Dar Si Said zijn de ruimtes versierd met geweven tapijten. Ook hier zijn de patio’s en binnentuin meer dan de moeite waard. Na het bezoek aan de geheime tuin van de sultan wandelen we naar het levendige en kleurrijke Djemaa el-Fnaplein, waar u heerlijk kunt lunchen in een van de vele eetgelegenheden. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Jardin Majorelle, ontworpen door de Franse kunstenaar Jacques Majorelle en later verfijnd door de modeontwerper Yves Saint Laurent. De kobaltblauwe kleur die hij veel gebruikt voor decoratieve elementen werd later naar hem vernoemd: Majorelle-blauw. Deze kleur combineert fantastisch met de metershoge cactussen en de kleurrijke bougainville. (ca. 20 km)

dag 3: De Ourikavallei met de Anima-tuin en saffraan

In de vruchtbare Ourikavallei brengen we een bezoek aan een schitterende tuin, versierd met enorme sculpturen en prachtige schilderwerken. André Heller, een Oostenrijkse duizendpoot op het gebied van kunst, theater en poëzie, is de grondlegger van deze bijzondere tuin met de toepasselijke naam Anima. Misschien kunt u het ’t beste omschrijven als de onbegrensdheid van een ziel vol passie. Hierna wandelen we langs de Ourikarivier en genieten we van een lunch in een plaatselijk berberrestaurant. Voordat we ons weer naar Marrakech begeven maken we kennis met de productie van saffraan, het zogenaamde rode goud. Ook bekijken en ruiken we de nabijgelegen geurige kruidentuin. (ca. 65 km)

dag 4: Via de Hoge Atlas naar Taroudant

We verlaten Marrakech en rijden via de Tizi n' Test-pas, een adembenemende route over het imposante Atlasgebergte. Onderweg zien we de indrukwekkende moskee van Tinmal, uit de tijd der Almohaden. Aan de andere zijde van de Hoge Atlas lunchen we in een 19e-eeuws paleis met een prachtige tuin. In de namiddag komen we aan bij hotel Dar al Hossoun, een van de mooiste riads van Marokko. We verblijven twee nachten in dit schitterende hotel aan de rand van Taroudant, dat omgeven wordt door olijfgaarden. De elegante kamers en openbare ruimtes van het hotel liggen prachtig in en rond de beroemde tuin. We krijgen een rondleiding door deze unieke en innovatieve tuin, ontworpen door de gerenommeerde Franse landschapsarchitecten Eric Ossart en Arnaud Maurières. De tuin van Dar Al Hossoun is een oase van rust net buiten het middeleeuwse Taroudant, met zeldzame en exotische woestijnflora en een prachtig uitzicht op de omringende bergen. Een ware paradijstuin! (ca. 230 km)

dag 5: Privétuinen en huizen in en rondom Taroudant

De acht kilometer lange roodkleurige lemen stadsmuren rondom Taroudant zijn goed bewaard gebleven en herinneren aan de muren rondom Marrakech, vandaar de bijnaam ‘klein Marrakech’. De economie van de stad is grotendeels gebaseerd op sinaasappelen en arganolie, wat dan ook volop te koop is. Met koetsjes ontdekken we Taroudant en bekijken enkele privéhuizen en tuinen. Zo bewonderen we de binnentuin van de Schotse kunstverzamelaar Andrew Patrick en genieten we van een lunch in een mooie riad. Ook bezoeken we het museumhuis van Claudio Bravo, een Chileense kunstenaar die hier vanaf 1972 tot aan zijn dood leefde. Zijn virtuoze, hyperrealistische schilderijen versieren de muren des huizes. Ook in de tuin met spectaculaire planten, afgewisseld door indrukwekkende fonteinen is het heerlijk vertoeven. (ca. 30 km)

dag 6: Via Agadir naar Essaouira

We rijden in de richting van Agadir en brengen een kort bezoek aan de kasbah, waar we boven de ingang nog steeds een Nederlands opschrift in wit marmer kunnen lezen: ‘Vreest God ende Eert den Kooning – 1746’, een overblijfsel uit een ver verleden. Vanaf de kasbah hebben we een prachtig uitzicht op de haven en de stad Agadir. We rijden verder, deels langs de kust met mooie vergezichten en lunchen onderweg in een van de vele restaurants aan zee. Aan het einde van de dag komen we aan in het vissersstadje Essaouira. (ca. 260 km)

dag 7: Vissersstadje Essaouira

In de ochtend maken we een wandeling door de sfeervolle medina, met haar kronkelige stegen en verrassende pleintjes. Ook zien we de haven van Essaouira, waar de vissersboten vroeg in de ochtend aankomen met hun gevangen buit en deze aan de plaatselijke restaurants aanbieden. We bezoeken het in 2020 geopende museum Bayt Dakira, gewijd aan de joodse geschiedenis in Marokko. In de middag heeft u tijd om na te genieten van uw ontspannen reis op een van de vele dakterrassen onder het genot van een glas heerlijke muntthee.

dag 8: Vrije ochtend en naar huis

In de ochtend kunt u een strandwandeling maken, of kiest u ervoor op zoek te gaan naar de laatste souvenirs? Na de lunch worden we naar de luchthaven van Marrakech gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 200 km)

dag 9: Aankomst in Nederland

Iets na middernacht komen we aan op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Marrakech16:10 - 19:55 uur
Marrakech - Amsterdam20:40 - 00:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Palm Plaza Hotel in Marrakech, Marokko
Hotel Palm Plaza - Marrakech
Hotel Palm Plaza is gelegen in een moderne woonwijk in Marrakech op zo'n 4 kilometer afstand van het beroemde Djema El Fna-plein. Het hotel beschikt over een receptie, een lobby, twee restaurants en een bar bij het zwembad. Er is een lift aanwezig. Een hammam en verschillende wellnessfaciliteiten zijn tegen betaling beschikbaar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, gratis wifi, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Palm Plaza
Hotel Dar al Hossoun, Marokko
Hotel Dar Al Hossoun - Taroudant
Deze mooie riad is een oase van rust, gelegen enkele kilometers buiten de stad Taroudant. Beroemd is de paradijselijke tuin, ontworpen door de twee gerenommeerde Franse landschapsarchitecten Eric Ossart en Arnaud Maurières, met maar liefst 900 verschillende planten afkomstig uit 5 werelddelen. De accommodatie beschikt daarnaast over een restaurant, een buitenzwembad, een terras en gratis wifi. Er is geen lift aanwezig in het hotel, maar alle kamers liggen op de begane grond. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een een douche en een toilet. Sommige kamers kijken uit op de patio en andere op het zwembad.

Bekijk de website van Hotel Dar al Hossoun
Hotel Atlas Medina, Essaouira, Marokko
Hotel Atlas Medina - Essaouira
Hotel Atlas is gelegen aan het strand in Essaouira en beschikt over een restaurant, een bar en twee zwembaden. Tegen betaling kunt u tevens gebruik maken van de spa met hammam. Er is een lift aanwezig en er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Atlas Medina

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 24 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien