050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kleuren en geuren in de Marokkaanse landschapsarchitectuur

Reisleidster Claudia:
‘Een bezoek aan het levendige, chaotische Marokko is voor ons nuchtere Hollanders altijd een kleurrijke verrassing en op deze nieuwe reis voegen we daar nog een extra dosis kleuren en geuren aan toe! U bewondert betoverende paleizen met typische islamitische bogen, mozaïekpatronen en fijn houtsnijwerk en u geniet van verstilde patio’s en binnentuinen. Een oase van rust in de bruisende steden! U zult ook versteld staan van de weelderige woestijntuinen, waar vele uiteenlopende planten en bomen groeien.

Deze bijzondere cultuurvakantie start in het bruisende Marrakech, waar u kennismaakt met het Majorelle-blauw in de tuin van Yves Saint Laurent. Groen overheerst in de vruchtbare Ourikavallei, waar u een bezoek brengt aan de kleurrijke tuin versierd met vele kunstwerken van de Oostenrijkse kunstenaar André Heller. Via de Hoge Atlas, met haar besneeuwde bergtoppen scherp aftekenend tegen de blauwe lucht, rijden we naar Taroudant. Hier logeren we in een van de mooiste riads van Marokko. De paradijselijke tuin van dit hotel is ontworpen door twee beroemde Franse tuinarchitecten en wordt ook wel omschreven als een labyrint dat telkens voor nieuwe geneugten zorgt.

In Taroudant bezoeken we verschillende privéhuizen en -tuinen met als hoogtepunt het museum van Claudio Bravo. Deze Chileense kunstenaar verbleef de laatste jaren van zijn leven in Taroudant in een prachtig paleis. Zijn hyperrealistische kunst siert de muren van het weelderige optrekje. We besluiten de reis in het sfeervolle vissersplaatsje Essaouira, waar u de laatste dagen kunt genieten van een heerlijk wandeling door de sfeervolle medina of een drankje op een van de vele dakterrassen met uitzicht op zee. Gaat u mee op deze verrassende reis vol kleuren en geuren? Ik verwelkom u graag!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede middenklassehotels
2 nachten in riad Dar al Hossoun
7x ontbijt en 7x diner
3x lunches in een riad
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Marrakech en Ourikavallei
Taroudant, Agadir en Essaouira
Jardin Majorelle en Bahiapaleis
Anima (André Heller tuin)
paleismuseum Claudio Bravo
tuin van riad Dar al Hossoun
museum Bayt Dakira
kasbah van Agadir
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
U verblijft twee nachten in de wonderschone riad Dar al Hossoun met een paradijselijke tuin in Taroudant!
Ontmoet onze beste reisleiders in Marokko
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Marrakech
+ lees meer
Paleizen en tuinen in Marrakech: Bahiapaleis, paleis Dar Si Said en Jardin Majorelle
+ lees meer
Anima (André Heller tuin), saffraan en een kruidentuin in de Ourikavallei
+ lees meer
Via de Hoge Atlas naar Taroudant, overnachting in riad Dar al Hossoun
+ lees meer
Privétuinen en landgoederen in en rondom Taroudant
+ lees meer
Via Agadir naar Essaouira
+ lees meer
Vissersstadje Essaouira
+ lees meer
Vrije ochtend en terugvlucht Marrakech – Amsterdam
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Paleizen en tuinen in Marokko
815 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Marrakech16:10 - 19:55 uur
Marrakech - Amsterdam20:40 - 00:35 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 24 deelnemers.