050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Cyprus | Prachtig Cyprus

Proeverij van culturen

Reisleidster Claudia:
‘Aphrodite, de Griekse godin van de schoonheid en de liefde, is geboren uit het schuim van de zee en kwam aan land voor de kust van Pafos, aan de westkant van Cyprus. Waar zij verscheen, veranderde de woeste grond in bloeiende velden en werd de aarde vruchtbaar. Niet vreemd dus dat er eeuwenlang om Cyprus werd gestreden. Van Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Venetianen en Turken tot de Britten: iedereen wilde de vruchten plukken van dit fraaie eiland. Hun erfenis is dé reden om Cyprus te bezoeken, want zij hebben dit eiland, waar ik al meer dan 40 jaar woon, iets unieks gegeven dat u nergens anders vindt.

Wat dat allemaal is? Een kleine opsomming! U bewondert bijvoorbeeld de imposante antieke schoonheid bij Kourion, dat echt prachtig aan zee ligt. En in Pafos, dat in z’n geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, ziet u bijzondere mozaïekvloeren en de koningsgraven. Of wat dacht u van de Byzantijnse erfenis in het Troodosgebergte? In het schitterende berglandschap ziet u intieme kerkjes met fraaie fresco’s. Andere hoogtepunten zijn het klooster Ayios Neofytos en het noordelijke deel van Lefkosia. Hier gaat u naar de Buyuk Han, een voormalige Osmaanse herberg met gezellige cafés en winkeltjes waar u de lekkerste Cypriotische producten vindt.

Uw reis naar mijn Cyprus is niet compleet zonder een heerlijke proeverij van mezze. Deze traditionele verse gerechtjes met salade, groente en vlees zijn echt een feest voor de inwendige mens, helemaal als u daarbij een glas Cypriotische wijn drinkt. Als u zich dan ook nog bedenkt dat het klimaat op Cyprus zeer aangenaam is, dan weet u zeker: een reis met mij naar dit mediterrane eiland staat gelijk aan ultiem genieten!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotel aan zee, nabij Limassol
7x ontbijt en 7x diner
welkomstdrankje bij aankomst
traditionele mezzelunch
audiosysteem
gids in noordelijk deel Lefkosia
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lefkosia
opgraving van Kourion
koningsgraven en mozaïeken in Pafos
noordelijk deel van Cyprus
UNESCO-opgravingen in Choirokitia
Troodosgebergte
ruïnes van Salamis en spookstad Famagusta
fort van Kyrenia
archeologisch Cyprusmuseum
zoutmeer met Hala Sultan Tekke
kerk van Agios Lazaros in Larnaka
Byzantijnse kerk Asinou
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2009
Een bezoek aan Cyprus is net een maaltijd met mezze. U proeft een beetje van alle lekkere hapjes: Byzantijnse kerkjes, Romeinse mozaïeken en het prachtige landschap.
Ontmoet onze beste reisleiders in Cyprus
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2009

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Larnaka en naar Limassol
+ lees meer
Hoofdstad Lefkosia
+ lees meer
Byzantijnse UNESCO-kerken in Troodosgebergte en mezzelunch
+ lees meer
UNESCO-nederzettingen in Choirokitia, bezoek zoutmeer en Kiti
+ lees meer
Spookstad Famagusta, ruïnes van Salamis en het fort en de haven van Kyrenia in het noorden
+ lees meer
Romeinse opgravingen van Kourion, de geboorteplaats van Aphrodite, koningsgraven en mozaïeken in UNESCO-stad Pafos en klooster Agios Neofytos
+ lees meer
Vrije dag of optionele excursie naar Omodos en het Kykkosklooster in het Troodosgebergte
+ lees meer
Terugvlucht Larnaka – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Cyprus
1090 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Kykkos-klooster, Cyprus
Omodos en Kykkosklooster
Cypriotische oudheden en bijbelse relikwieën
Duur: hele dag
Prijzen bij:
10-12 personen: € 65,-
13-15 personen: € 60,-
16-20 personen: € 50,-
21-29 personen: € 40,-
Tot 15 personen wordt er gebruik gemaakt van een minibus. De lunch is niet inbegrepen.
Tijdens uw reis kunt u Omodos en het prachtige Kykkosklooster bezoeken. U rijdt door het heuvelachtige landschap naar Omodos, een pittoresk wijndorpje in het Troodosgebergte. Hier bezoekt u het klooster van het Heilige Kruis. In de kerk van het klooster kunt u maar liefst 26 relikwieën zien. De kostbaarste relikwieën zijn een splinter van het Heilige Kruis en het touw waarmee Christus werd geboeid. Vervolgens rijdt u verder door het Troodosgebergte naar
het hoogste punt van het eiland, de berg Olympos die op 1952 meter hoogte ligt, en naar het schitterende Kykkosklooster, dat een icoon heeft die is gemaakt door de evangelist Lucas. U bezoekt ook het graf van de eerste president van Cyprus, de aartsbisschop Makarios III.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Larnaca06:25 - 11:40 uur
Larnaca - Amsterdam12:30 - 16:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Cyprus met reisleidster Claudia was overweldigend qua informatie over alle bezochten locaties en over de scheiding, maar ook over de mensen zelf. Wat een geweldig land qua cultuur en geschiedenis uit het heden en verleden. Het hotel was een perfecte uitval basis en het inwendige was goed verzorgd.
Cyprus is zeer aan te bevelen. Tijdens deze reis zijn wij begeleid door een zeer bevlogen en kundige reisleidster. Zij vertelt op beeldende wijze de verhalen over de rijke geschiedenis van het eiland, maar ook over het huidige leven van de Cyprioten. En dat laatste vond ons reisgezelschap een absolute meerwaarde. Het is een geweldig hotel. Wij waren hier voor de tweede keer.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Niet twijfelen maar boeken! Zeker met reisbegeleider Claudia, zij dompelt je onder in haar land, haar leven en de cultuur van Cyprus.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We hebben een heerlijke vakantie gehad. De begeleiding was uitstekend, de lokale gids was een onuitputtelijke bron van informatie en de chauffeur was ervaren en had een prettige rijstijl. Het hotel was schoon, ruime kamers en het ontbijt- en avondbuffet waren geweldig!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hebben nu 4 reizen met SRC gemaakt. (China, Taiwan, Roemenië en Cyprus). SRC springt er voor ons uit door:
geweldige en goed Nederlands sprekende gidsen.
goede buschauffeurs die prettig rijden.
gebruik van headsets waardoor de gids perfekt te verstaan is, ook in een drukke omgeving.
prima hotels en altijd lekkere maaltijden.
problemen? SRC heeft een oplossing.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Cyprus is een prachtig eiland, in 8 dagen veel gezien. Op het Turkse en Cypriotische gedeelte. De excursies waren divers en het programma was goed, niet te vol. Hotel was goed, zeer gevarieerd en uitgebreid ontbijt en diner. Mooie ruime kamers met goede bedden. Prijs van drankjes waren zeer betaalbaar. De gidsen en reisleiders waren zeer goed, ze spraken perfect Engels en/of Nederlands.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Een heel complete kennismaking met dit boeiende eiland tussen oost en west. Veel historie en cultuur, met name schitterende kerkjes in de bergen, maar ook een hotel met relaxte ligging aan het strand. De zeer ervaren Nederlands-Cypriotische Claudia is de perfecte gastvrouw-gids; zij blijft boeien met haar persoonlijke verhalen over de (politieke) geschiedenis van Cyprus, waar zij zelf al decennia lang deel van uitmaakt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een geweldige reis met heel veel informatie. Claudia is een heel fijne reisleidster die op een persoonlijke manier de geschiedenis van het eiland kan verwoorden. Ze is zeer betrokken en was in staat om ons overal enthousiast rond te leiden, met een goed verhaal bij de bezienswaardigheden. Zo’n goede reisleidster heeft een enorme meerwaarde!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Door wat annuleringen was onze groep klein. Dat werkte echter heel goed, want met onze minibus kwamen we gemakkelijk op alle plekken van de reis. We hebben veel prachtige kerkjes en kloosters gezien. Onze dagtocht naar het Turkse deel van Cyprus was ook een emotionele dag, omdat onze chauffeur, ook een kanjer, als Grieks-Cyprioot daar voor het eerst na 1974 weer was. Zo'n reis vergeet je nooit meer.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Claudia is een reisleidster zoals je die zou wensen. Ze weet veel van het culturele erfgoed maar ook van de geschiedenis van Cyprus. Ik ben door haar aan het denken gezet en dat voelt enorm goed.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een heel mooie reis met goede excursies in een heel mooi land. SUPER! En Cyprus is nog niet zo toeristisch, erg fijn vind ik dat.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een geweldige reis. Wat ons betreft had die iets langer mogen duren, want de 8-daagse reis telt twee reisdagen. Met minimaal twee dagen erbij heb je meer tijd voor het beleven van het zeer uitgebreide cultuuraanbod.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Heel bijzonder om veel informatie te krijgen over het Cypriotische 'gewone' leven door de Nederlandse gids die al jaren een gezinsleven in Cyprus heeft.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Zo doorgaan! Claudia is enthousiast, vrolijk en zeer deskundig. Zij weet over allerhande onderwerpen veel te vertellen. Bovendien kent zij het Cypriotische leven van binnenuit, wat een grote meerwaarde heeft. Het zijn lange dagen, maar de excursies zijn de moeite waard. Wat mij betreft zouden de optionele excursies opgenomen kunnen worden in het standaardprogramma. En dan nog een dag om te genieten van het hotel. Hotel Poseidonia Beach ligt prachtig, heeft mooie en ruime kamers en het eten is er voortreffelijk.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De heen en terugreis met Transavia vonden wij vreselijk. De bus en de chauffeur tijdens ons verblijf waren geweldig. Het buffet 's avonds vonden wij zeer afwisselend en uitgebreid, hetzelfde gold voor het ontbijt. Onze reisleidster Claudia heeft de geschiedenis, de cultuur en de gebruiken op het eiland op een voor ons geweldige manier tot leven gebracht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat een enorme hoeveelheid informatie, verhalen, tips en vooral humor heeft Claudia over ons uitgestrooid. Alles wat we gezien hebben kwam tot leven met haar verhalen. Haar informatie geeft echt een enorme meerwaarde aan deze prachtige reis. Maar eigenlijk is een week veel te kort om dit prachtige eiland te zien. Ook het hotel Poseidonia Beach is geweldig! Pal aan zee gelegen met een prachtige grote tuin en een zwembad. Daar was het aan het eind van de dag nog even heerlijk vertoeven voordat het diner begon.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Zeer kort van tevoren geboekt, daardoor vrijwel geen voorbereiding, dus een soort van ‘blinddate’-trip, Ook wel leuk voor een keer. Door de uitgebreide informatie van reisleidster Claudia Philippou kwam dat helemaal goed. Kortom, voor mij een verrassende reis in positieve zin. Er is zoveel te zien, dat kan niet in één week. Dus SRC, misschien nog eens een extra reis creëren, met nieuwe excursies? Met andere woorden: ‘Cyprus voor gevorderden’.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Prima reis die aan onze verwachtingen beantwoordde, mede door de uitstekende reisleidster.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Het was voor ons een topreis! De reisleidster was echt excellent in kennis en kunde. Veel van haar geleerd.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Reisleidster Claudia, Nederlandse, is getrouwd met een Cyprioot en is dus bekend met het leven op Cyprus. Zij is echt van toegevoegde waarde op deze reis!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Limassol. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van halfpension (ontbijt en diner) en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Poseidonia Beach Hotel
Hotel Poseidonia Beach - Limassol
Het Poseidonia Beach hotel ligt aan het strand van Limassol, vanuit het hotel wandelt u zo het strand op. Op 12 kilometer afstand ligt het centrum van Limassol. U kunt met de bus naar de oude stad gaan, waar gezellige restaurantjes te vinden zijn. Tegenover het hotel is een bushalte. Het hotel heeft een lift, een restaurant, een bar, een tuin, een terras en een zwembad. Er is gratis wifi in het hotel. De kamers zijn voorzien van een tv, een radio, een verwarming, airconditioning, een minibar, een balkon en een badkamer met een douche in het bad en een toilet. Het hotel beschikt over kamers met uitzicht op de bergen en met uitzicht op zee. Tijdens uw boeking kunt u een kamer met uitzicht op zee reserveren.

Bekijk de website van Poseidonia Beach Hotel