050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Malta | Kleurrijk Malta

In de voetsporen van de ridders

Reisleidster Mireille:
‘Ruim 250 jaar hebben de ridders van de johannieterorde de scepter gezwaaid op Malta. Ze schonken de archipel een van de beroemdste symbolen ter wereld: het achtpuntige Maltezer kruis. In paleizen, kerken, binnenplaatsen en tuinen die de ridders lieten aanleggen, is hun aanwezigheid nog altijd voelbaar. Tijdens deze cultuurvakantie treden we in de voetsporen van de ridders op Malta en ontdekken we hun rijke culturele erfenis.

Maar Malta is meer! Met een heerlijk klimaat, veel prachtige cultuur en een smaakvolle mediterrane keuken is het een heerlijke vakantiebestemming. Op het hoofdeiland Malta en de twee kleinere buren Gozo en Comino gaan de schoonheid van de natuur en de boeiende cultuur hand in hand. In een prachtig landschap van heuvels, groene dalen, hoge kliffen en een eindeloze kust met natuurlijke havens en zandbaaien bewondert u de herinneringen aan sterke tempelbouwers, heldhaftige ridders en de vele andere kolonisten die Malta gevormd hebben. In de catacomben van Sint Paul in Rabat vindt u de sporen van de apostel Paulus, die volgens de overlevering na een schipbreuk gastvrij werd ontvangen door de Maltezer bevolking. In de Engelse bussen, in het links rijden en in sommige plaatsnamen als Victoria herkent u de Engelse invloed.

De hoofdstad Valletta is bijzonder sfeervol en spreekt zeker tot de verbeelding. U bezoekt hier onder andere de bekende co-kathedraal van Sint Jan en hét archeologisch museum van Malta. Hier krijgt u een goed beeld van de boeiende geschiedenis van de archipel, die duizenden jaren teruggaat. Natuurlijk dwaalt u door de straten van het serene Mdina en de Drie Steden, bewondert u machtige prehistorische tempels en ziet u in het fotogenieke vissersplaatsje Marsaxlokk de kenmerkende bootjes, die de haven kleur geven. Op het landelijke Gozo proost ik samen met u tijdens ons bezoek aan een wijnboerderij op een ontspannen vakantie. Reis mee en geniet van al het moois dat Malta te bieden heeft!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Air Malta
ruimbagage
toeristenklassehotel in Sliema
6x ontbijt, 1x lunch en 1x diner
wijnproeverij Gozo
havencruise Valletta
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Valletta, Mdina en Mosta
Rabat en de Drie Steden
vissersplaatsje Marsaxlokk
zustereiland Gozo
catacomben van de heilige Paulus
Victoria en rotskust bij Dwejra
inquisiteurspaleis Il-Birgu
botanische tuinen San Anton
domkerk van Mosta
prehistorische tempels
grot Ghar Dalam
Palazzo Parisio in Naxxar
audiovisuele Malta Experience
nationaal archeologisch museum
co-kathedraal van Sint Jan
Sacra Infermeria in Valletta
SRC-reisleidster Mireille
SRC-reisleidster sinds 2011
Tijdens de cruise door de natuurlijke havens bij Valletta bewonderen we de imposante vestingmuren die deze historische stad weerbaar maakten.
Ontmoet onze beste reisleiders in Malta
SRC-reisleidster Mireille
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider FransA
SRC-reisleider sinds 2022

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Malta en welkomstdiner
Ghar Dalam, de Drie Steden en de prehistorische tempels van Hagar Qim en Mnajdra
Sfeervol Valletta; Baraccatuinen, co-kathedraal van Sint Jan, archeologisch museum, de Malta Experience en Sacra Infermeria
Dagje Gozo; rotskust bij Dwejra, Victoria, Ta Pinu, Xlendi en wijnproeverij
Vrije dag
Clapham Junction, Dingli Cliffs, Rabat, stille stad Mdina en de botanische tuinen van San Anton
De imposante domkerk van Mosta, bezoek Palazzo Parisio, afscheidslunch in vissersplaats Marsaxlokk en boottocht door de natuurlijke havens van Marsamxett en Grand Harbour
Vlucht Malta – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Malta

We vliegen naar Malta en worden na aankomst naar ons hotel in Sliema gebracht. ’s Avonds genieten we samen van een welkomstdiner in een lokaal restaurant. (ca. 10 km)

dag 2: Waar het allemaal begon…

In Ghar Dalam, de grot der duisternis, is het oudste bewijs voor de bewoning van Malta aangetroffen. Een logischere plek om onze ontdekking van de archipel te beginnen is er dan ook niet. Bijzonder is dat in de grot ook een grote hoeveelheid gefossiliseerde beenderen gevonden is van olifanten en nijlpaarden, die tijdens de ijstijd naar Malta migreerden. Hierna gaan we naar de ommuurde steden Vittoriosa, Cospicua en Senglea, ook wel de Drie Steden genoemd. Deze steden vormden de eerste thuisbasis van de ridders van de johannieterorde op Malta. Hierdoor kunnen we in deze stadjes fraaie kerken, grootse paleizen en indrukwekkende verdedigingswerken bewonderen. We maken een wandeling door de charmante straatjes van Il-Birgu, de officiële naam van Vittoriosa, en bezichtigen het inquisiteurspaleis, dat in 1574 door de eerste inquisiteur in gebruik werd genomen. Hier zien we de woonvertrekken van de inquisiteurs, het tribunaal en de gevangeniscellen. In de middag kunt u, bij een kalme zee, een optionele excursie naar de Blauwe Grot maken, waar u wordt verrast door het prachtige kleurenspel van het water (kosten niet inbegrepen). Tot slot gaan we naar de prehistorische tempels van Hagar Qim en Mnajdra, door UNESCO uitgeroepen tot werelderfgoed. De megalithische tempels zijn uit enorme stenen opgebouwd en hebben een schitterende ligging, vlak bij zee. De architectonische meesterwerken vormen, net als de vondsten in Ghar Dalam, het bewijs dat Malta al zeer vroeg werd bewoond door een georganiseerde gemeenschap. (ca. 50 km)

dag 3: Sfeervol Valletta

Tijdens een wandeling ontdekken we de sfeervolle hoofdstad Valletta. Vanuit de Baraccatuinen hebben we een schitterend uitzicht over de havens. We bezoeken de co-kathedraal van Sint Jan en, als het is geopend, het Paleis der Grootmeesters. In het belangrijkste museum van Malta, het nationaal archeologisch museum, bewonderen we onder andere beelden uit de verschillende tempels op Malta en de beroemde Sleeping Lady uit het ondergrondse complex Ħal Saflieni Hypogeum. Ook gaan we naar de Malta Experience, een indrukwekkende audiovisuele presentatie over de geschiedenis van Malta. Tot slot bezoeken we de Sacra Infermeria, het oude ziekenhuis van de ridders, dat in hun tijd het beste ziekenhuis van Europa was. (ca. 20 km)

dag 4: Groen eiland Gozo

Op een klein halfuur varen van Malta ligt het kleinere eiland Gozo. Dit eiland heeft een heel eigen identiteit en overtreft Malta qua natuurschoon. Ook heerst er een prettige, dorpse sfeer. We bekijken in het westen van Gozo de rotskust bij Dwejra. Ondanks dat de beroemde rotsdoorgang in zee gestort is, is dit deel van Gozo nog steeds een bezoek waard. We genieten hier van de ruige, ongerepte natuur. Ook zien we de citadel van Victoria, die vernoemd is naar de voormalige Britse koningin, het heiligdom Ta Pinu en het pittoreske havenplaatsje Xlendi. Tijdens ons bezoek aan een wijngaard proeven we de lekkerste wijnen van het eiland. (ca. 70 km)

dag 5: Vrije dag

Deze dag kunt u zelf invullen. Op loopafstand van Sliema vindt u St. Julian’s, zonder twijfel het gezelligste plaatsje van Malta. Het stadje heeft een levendig centrum met restaurants, cafés en terrasjes. U kunt ook eenvoudig met de bus andere mooie plaatsen op het eiland bezoeken. Gaat u nog een keer naar Valletta?

dag 6: Prachtig centraal Malta: Rabat, Mdina en San Anton

Via de Clapham Junction, waar we vermoedelijk uit de bronstijd stammende karrensporen zien, en de imposante Dingli Cliffs, vanwaar we een prachtig uitzicht hebben, rijden we naar Rabat. We bezoeken hier de catacomben, waar volgens de overlevering de apostel Paulus na een schipbreuk heeft verbleven. Hier zijn oude begraafplaatsen uit de Romeinse tijd te zien. Hierna maken we een wandeling door het leuke stadje Rabat. De smalle geplaveide straatjes zijn hier vaak met beelden gedecoreerd. Naast Rabat ligt Mdina, de stille stad en ooit de hoofdstad van Malta. De sfeer in het historische stadshart met zijn paleizen en kerken is werkelijk uniek. We bekijken de mooie kathedraal en de imponerende vestingmuren, vanwaar we een adembenemend uitzicht over het hele eiland hebben. Bij goed weer kunt u zelfs Sicilië zien liggen! Tot slot bezoeken we de botanische tuinen van San Anton, die bekend zijn om de fraaie fonteinen en de fleurige bloembedden. (ca. 40 km)

dag 7: Mosta, Naxxar, Marsaxlokk en een panoramische cruise

In Mosta bezichtigen we de beroemde imposante domkerk, waarna we naar het vriendelijke dorpje Naxxar rijden. Hier brengen we een bezoek aan het sierlijke Palazzo Parisio. Vooral het prachtige interieur van dit 18e-eeuwse paleis spreekt tot de verbeelding. In de weelderige tuinen kunt u op een terras genieten van een lekker kopje koffie of thee met een goed stuk taart. In Marsaxlokk zien we de typische Maltese vissersbootjes, die het pittoreske vissersplaatsje een kleurrijk aanzicht geven. Erg fotogeniek! We wandelen door het haventje en genieten hier samen van een afscheidslunch in een plaatselijk restaurantje. Fraaie afsluiter van onze reis is de boottocht, die we door de natuurlijke havens van Marsamxett en Grand Harbour maken, twee van de mooiste havens van Europa. De hoge vestingmuren langs de zee die Valletta aan drie kanten beschermen, zorgden ervoor dat de stad in de late 17e eeuw weerbaar was. Vanaf het water hebben we een goed zicht op de indrukwekkende barokke vestingwerken waarmee de havens in roerige tijden werden verdedigd. (ca. 50 km)

dag 8: Malta – Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)


(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht Blauwe Grot
Boottocht Blauwe Grot
Beleef de magie van de Blauwe Grot
Duur: ca. 25 minuten
Geen minimumaantal deelnemers
Prijs: ca. € 8,- per persoon
Als de zee kalm is, kunt u een boottochtje maken. In het uiterste zuiden van het eiland zijn zeven zeegrotten die alleen vanaf het water en met kleine vissersbootjes te bereiken zijn. De bekendste is de Blauwe Grot, een prachtige inham in glashelder water met felblauwe, oplichtende wanden. Met een bootje vaart u naar deze prachtige grot. Wie aan wal blijft, kan genieten van de spectaculaire uitzichten over de ruige kust.

Vluchtschema
Air Malta

Amsterdam - Malta11:50 - 14:50 uur
Malta - Amsterdam07:20 - 10:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Plaza Regency
Hotel Plaza Regency - Sliema
Deze toeristenklassehotels zijn door een loopbrug op de zesde verdieping met elkaar verbonden. Het hotel ligt aan de boulevard in Sliema op loopafstand van veel restaurants, bars en winkels. Aan de overkant van het hotel bevindt zich een rotsstrand. De hotels beschikken over verschillende faciliteiten, zoals een zwembad op het dak, een zonneterras met ligbedden, een binnenzwembad, een lounge, een bar, een animatieruimte, liften en een restaurant met uitzicht op St.Julian’s Bay. Het Engelse ontbijt is in buffetvorm. De eenvoudige standaardkamers zijn voorzien van een tv, een radio, een telefoon, een balkon met zeezicht en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. U kunt tegen een kleine meerprijs een ruimere superiorkamer met een balkon en zeezicht boeken. Deze kamers hebben ook een minibar en een föhn.

NB. Het hotel heeft door personeelstekort het restaurant voorlopig gesloten voor het diner. In de omgeving van het hotel vindt u een ruime keuze aan restaurants en barretjes.

Bekijk de website van Hotel Plaza Regency

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We waren zeer verrast tijdens deze culturele rondreis. We gingen enigszins blanco op reis en waren erg onder de indruk hoeveel prachtige kerken, paleizen en cultuurschatten op Malta te vinden zijn, en ook hoeveel er nog te zien is uit de prehistorie en de bronstijd. Het blijkt een eiland met een lange en rijke historie. Verder zijn we bijzonder tevreden over de vakkundigheid van onze reisleider Mireille. Haar kennis en uitleg waren een absolute verrijking van deze rondreis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Aangezien Malta qua oppervlakte kleiner is dan Texel, is het onvoorstelbaar wat er allemaal te zien is. Restanten uit de prehistorie, fortificaties van de Johannieters en veel katholieke, dus rijkversierde kerken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was prettig dat er voldoende vrije tijd in het programma was om zelf andere bezienswaardigheden naar keuze te kunnen bezoeken. Het zou prettig zijn als het hotel ook bruikbare wifi op de kamer aanbood.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 7
De Malta-reis is zeer goed bevallen. Grotendeels te danken aan de zeer ervaren, vriendelijke en no-nonsense gids Linda en de kleine groep van prettige medereizigers.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Fijne reis. Heerlijk dat er wat dagdelen vrij waren, dat geeft precies de goede balans in ontspanning en inspanning. Programma was goed en afwisselend.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
We hebben erg genoten van deze reis en boven verwachting veel gezien door de bijgevoegde excursies. Dit hadden we ook zeker te danken aan onze altijd vriendelijke en ter zaken kundige gids Linda Farrugia. Met haar en de chauffeur klikte het ook uitstekend. Ondanks een aantal negatieve reacties op het hotel hebben wij daar niets van gemerkt. Goede kamer, prima afwisselend en uitgebreid buffet en personeel dat zeer behulpzaam was. Wij denken er met plezier aan terug.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Linda is een uitstekende gids. Veel kunstgeschiedeniskennis, enthousiast, accuraat, vrolijk en stipt. Een aanwinst voor SRC! Getrouwd met een Maltezer met het vermogen toch te relativeren. Onze groep was zeer content met haar!
Beoordeling reis: 7
Beoordeling reisleider: 9
We zijn zeer te spreken over de inzet en de betrokkenheid van de gids Linda. De optionele excursie naar de Blauwe Grot was geweldig. Het hotel ligt aan een prachtige plek bij de baai, de weg langs het hotel is helaas wel wat druk. Overall: we hebben een fijne vakantie gehad.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 12 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met een of meerdere nachten in Sliema. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Om u een idee te geven van de mogelijkheden ziet u hieronder een of meerdere voorbeelden van hotels waar u kunt verblijven. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de transfers zijn inbegrepen. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Sliema en St. Julian’s
De bruisende badplaatsen Sliema, dat ‘vrede’ betekent, en St.Julian’s liggen tegen elkaar aan, direct aan de Middellandse Zee. Ze worden door een lange promenade, waarover u heerlijk kunt flaneren, met elkaar verbonden. Aan de boulevard zijn veel terrasjes, restaurants en barretjes te vinden. Beide plaatsen hebben een gezellig centrum en met het openbaar vervoer bent u snel in het nabijgelegen Valletta. Ook de rest van het eiland is gemakkelijk te bereiken met de lokale bussen.

Hotel Plaza Regency
Hotel Plaza Regency - Sliema
Deze toeristenklassehotels zijn door een loopbrug op de zesde verdieping met elkaar verbonden. Het hotel ligt aan de boulevard in Sliema op loopafstand van veel restaurants, bars en winkels. Aan de overkant van het hotel bevindt zich een rotsstrand. De hotels beschikken over verschillende faciliteiten, zoals een zwembad op het dak, een zonneterras met ligbedden, een binnenzwembad, een lounge, een bar, een animatieruimte, liften en een restaurant met uitzicht op St.Julian’s Bay. Het Engelse ontbijt is in buffetvorm. De eenvoudige standaardkamers zijn voorzien van een tv, een radio, een telefoon, een balkon met zeezicht en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. U kunt tegen een kleine meerprijs een ruimere superiorkamer met een balkon en zeezicht boeken. Deze kamers hebben ook een minibar en een föhn.
NB Het hotel heeft door personeelstekort het restaurant voorlopig gesloten voor het diner. In de omgeving van het hotel vindt u een ruime keuze aan restaurants en barretjes.

Bekijk de website van Hotel Plaza Regency

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?