050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Spectaculaire fjorden en overweldigende natuur

Reisleidster Léonie:
'Indrukwekkende berglandschappen, gletsjers, verstilde meren en uiteraard de spectaculaire fjorden: het unieke Noorse landschap is betoverend! Tijdens deze natuurreis ontdekt u het ongerepte Noorse landschap met de touringcar, de trein én de boot! De treinen variëren van de supermoderne Raumabaan tot de spectaculaire Flåmbaan! En tijdens een cruise over het Geirangerfjord geniet u van het fjordenlandschap dat echt onovertroffen is. Het Geirangerfjord staat niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst: de smalle en steile bergwanden rijzen soms wel 1.400 meter hoog!

Niet alleen het landschap is indrukwekkend, ook de steden zijn bijzonder en hebben elk hun eigen charme. Zo is Ålesund geheel in art nouveaustijl gebouwd en ontdekt u dat Bergen een van de belangrijkste Hanzesteden was: de sfeer van de houten huizen aan de Bryggen-kade is erg gezellig! En wat dacht u van Oslo? Deze groene hoofdstad vol cultuur is rijk aan musea met een divers en aantrekkelijk aanbod, van Vikinghistorie tot Munch en hedendaagse kunst. Als u, net als ik, naast een rijke cultuur wilt genieten van prachtige natuur, dan is deze reis door Noorwegen een absolute aanrader!'

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleider Frits maakte deze reis door Noorwegen en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Frits tijdens de reis maakte, in zijn fotoalbum van Noorwegen!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede middenklassehotels
8x ontbijt en 6x diner
cruise over het Geirangerfjord
trein Raumabanen (Dombås – Åndelsnes)
trein Flåmbanen (Flåm – Myrdal – Voss)
verschillende ferryovertochten
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Oslo, Ålesund en hanzestad Bergen
cruise over Geirangerfjord
treinritten Flåmbanen en Raumabanen
spectaculaire Trollstigen-route
ferrytocht over Sognefjord
Vøringfossen-waterval
staafkerk in Torpo
ijsstadion van Hamar
openluchtmuseum in Lillehammer
operagebouw in Oslo
Frognerpark in Oslo
art nouveau in Ålesund
Reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Ongelofelijke vergezichten en fantastisch natuurschoon met bergtoppen, fjorden en gletsjers. Dit is een reis om nooit te vergeten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Oslo
+ lees meer
Kennismaking met vriendelijk Oslo
+ lees meer
IJsstadion Hamar en openluchtmuseum Maihaugen in Lillehammer
+ lees meer
Raumabanen en over de Trollstigenweg naar art nouveau-stad Ålesund
+ lees meer
Cruise over de Geirangerfjord en rit langs het fjordengebied
+ lees meer
Ferrytocht over het Sognefjord en treinrit met Flåmbaan
+ lees meer
Naar Hanzestad Bergen en stadswandeling
+ lees meer
Vrije ochtend in Bergen, Vøringfossen-waterval en naar Hallingdal
+ lees meer
Bezoek staafkerk in Torpo en terugvlucht Oslo – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Hoogtepunten Noorwegen
1900 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Oslo 09:25 - 11:05 uur
Oslo - Amsterdam17:20 - 19:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het was een prachtige reis. Spectaculaire natuur, een heel ontspannen land met zeer behulpzame en vriendelijke inwoners. We hadden een heel enthousiaste reisleidster die met passie over het land Noorwegen, zijn geschiedenis en cultuur vertelde, zich dienstbaar opstelde, duidelijkheid bood over tijd en plaats en extra's bood zoals het voorlezen van wat trollenverhalen, het laten horen van toepasselijke muziek op daarvoor geschikte punten, de Peer Gyntweg opnam in de route inclusief het daarbij behorende verhaal en ons meenam naar een overdonderende film over de natuur van de Hardangervidda. Geweldig! Bekijk mijn fotoalbum van Noorwegen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij zijn van Noorwegen gaan houden en hopen van harte daar nog eens naar terug te kunnen keren. Een fantastisch land!!!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 10
Noorwegen is meer dan de moeite waard. Schitterende natuur en prachtige steden zoals Oslo en Bergen. Je moet er zelf heen gaan om al dat te moois te bewonderen. Aanrader!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reisleider, de chauffeur, de touringcar en alle hotels hebben bijgedragen dat dit een fantastische vakantie Hoogtepunten Noorwegen is geweest.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Deze reis was voor mij een feestje. Een prachtige omgeving, variatie in het vervoer (bus, boot, trein). In de steden genoeg tijd om relaxed de sfeer op te snuiven.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Prachtige reis met de nadruk op de natuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Zeer enthousiaste en zorgvuldige reisleidster! Prachtige kennismaking met Noorwegen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Hele mooie reis! Prima programma met heel goede begeleiding door reisleider Cees en chauffeur. Mooie hotels!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Deze reis is niet goedkoop, maar biedt wel iets extra’s.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De reisleidster was bijzonder goed. Ze was altijd goed gehumeurd, bood alle gelegenheid om iedereen dat te laten doen wat hij wilde en alles was perfect georganiseerd. Hulde!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mooie reis, alles goed verlopen. Ruim aanbod in excursies. Prima reisleider, met passie en veel kennis! Ervaren chauffeur, erg zorgvuldig. Een reis om zeker aan te bevelen bij anderen! We zullen in de toekomst zeker terug komen bij SRC. Prima organisatie!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige reis, die zijn naam eer aan doet. Indrukwekkende natuur en landschappen. Interessante excursies. Noorwegen is wel een duur land. Bijna overal kan betaald worden met een creditcard, ook kleine bedragen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.