050 - 3 123 123
Informatie over 't coronavirus en uw SRC-reis
Reis veilig en verantwoord met 't coronaprotocol

Spectaculaire fjorden en overweldigende natuur

Reisleidster Léonie:

'Indrukwekkende berglandschappen, gletsjers, verstilde meren en uiteraard de spectaculaire fjorden: het unieke Noorse landschap is betoverend! Tijdens deze reis ontdekt u het ongerepte Noorse landschap per bus, trein én boot! De treinen variëren van een charmante oude stoomtrein, de Krøderbaan, tot de supermoderne Raumabaan. Geniet van het spectaculaire fjordenlandschap tijdens een cruise. Het Geirangerfjord staat niet voor niets op de UNESCO-Werelderfgoedlijst: de smalle en steile bergwanden rijzen soms wel 1.400 meter hoog!

Niet alleen het landschap is indrukwekkend, ook de steden zijn bijzonder en hebben elk hun eigen charme. Zo is Ålesund geheel in art nouveaustijl gebouwd en ontdekt u dat Bergen een van de belangrijkste Hanzesteden was: de sfeer van de houten huizen aan de Bryggen-kade is erg gezellig!

En wat dacht u van Oslo? Deze groene hoofdstad vol cultuur is rijk aan musea met een divers en aantrekkelijk aanbod, van Vikinghistorie tot Munch en hedendaagse, internationale kunst. Als u, net als ik, naast een rijke cultuur wilt genieten van prachtige natuur, dan is deze reis door Noorwegen een absolute aanrader!'

Inspirerende foto's van deze reis
Productmanager Joyce maakte een reis naar Noorwegen en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Joyce tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Noorwegen!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ruimbagage
goede centraal gelegen middenklassehotels
8x ontbijt en 5x diner
cruise over Geirangerfjord
stoomtrein Krøderbanen (Vikersund-Krøderen)
trein Raumabanen (Dombås met Åndelsnes)
trein Flåmbanen (Flåm – Myrdal – Voss)
verschillende ferryovertochten
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Oslo en Hanzestad Bergen
Geirangerfjord
art nouveau in Ålesund
stoomtrein Krøderbanen (vertrek juli en augustus)
Flåmbanen (vertrek juli en augustus)
Raumabanen (vertrek juli en augustus)
Hamar en Lillehammer (vertrek juni)
spectaculaire Trollstigen
operagebouw in Oslo
Frognerpark in Oslo
Vøringfossen-waterval
staafkerk in Torpo
Reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Ongelofelijke vergezichten en fantastisch natuurschoon met bergtoppen, fjrden en gletsjers. Dit is een reis om nooit te vergeten!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleidster Edith
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Oslo
Kennismaking met vriendelijk Oslo
Rit met de nostalgische stoomtrein Krøderbanen
Raumabanen en over de Trollstigenweg naar Ålesund
Cruise over de Geirangerfjord en naar Førde
Treinrit met Flåmbaan
Naar Bergen en stadswandeling
Vrije ochtend Bergen en naar Geilo
Via staafkerk in Torpo en terugvlucht Oslo – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Oslo

We vliegen naar de Noorse hoofdstad. Na aankomst worden we naar ons centraal gelegen hotel in Oslo gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 35 km)

dag 2: Stadsrondrit in Oslo en bezoek Frognerpark

We maken uitgebreid kennis met de vriendelijke hoofdstad van Noorwegen. Tijdens een stadsrondrit zien we onder meer het Nobelinstituut, het koninklijke paleis, het parlementsgebouw, de oude universiteit en het operagebouw. Het uitzicht vanaf het bijzondere dak van dit gebouw is magnifiek! We bezoeken het Frognerpark, waar we de beeldentuin van de kunstenaar Gustav Vigeland bekijken. U kunt daarna het compacte centrum zelf verder verkennen. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid dineren in de stad. (ca. 15 km)

NB
In Oslo zijn verschillende musea te bezoeken, een aanrader is een bezoek aan Bygdoy, het museumeiland waar verschillende musea gevestigd zijn, onder andere het Vikingmuseum.
In verband met een verbouwing is de National Gallery gesloten. 'De Schreeuw' van Munch is dan ook tijdelijk niet te bezichtigen.

dag 3: Nostalgische stoomtrein Krøderbanen

Een mooie rit brengt ons naar Vikersund. Hier start onze rit met de stoomtrein naar Krødern. Het traject, dat wordt gekenmerkt door een aantal scherpe bochten en flinke stijgingen, werd in 1872 geopend door koning Oscar II en koningin Sophie. Aangezien het stoomtreintje maximaal 30 kilometer per uur gaat, is er volop gelegenheid om te genieten van de schoonheid van de Noorse natuur. In Krødern aangekomen bekijken we het charmante oude spoorwegstation. Ons hotel voor de komende nacht staat in Beitostølen. (ca. 280 km)

dag 4: Raumabanen en Trollstigen

Een schitterende route door het berglandschap van nationaal park Valdresflye brengt ons naar Dombås. Hier maken we een treinrit met de Raumabaan. Deze spoorlijn is genoemd naar de rivier Rauma. Het spoor verbindt Dombås met Åndelsnes, waar we uitstappen en met de bus verder rijden over de spectaculaire weg Trollstigen naar Ålesund. Deze kustplaats is prachtig gelegen op enkele eilandjes, die de toegang vormen tot een van ’s werelds beroemdste fjorden. Aan het begin van de 20e eeuw werd tijdens een winterse storm de stad in de as gelegd door een enorme uitslaande brand. Na deze ramp is de gehele stad in art nouveau-stijl herrezen. Prachtige versieringen, kleurrijke façades en zeer veel torentjes domineren het stadsbeeld. ’s Avonds kunt u op eigen gelegenheid dineren in de stad. (ca. 360 km)

dag 5: Cruise over Geirangerfjord

Vanuit Hellesylt maken we een prachtige cruise over het Geirangerfjord en bewonderen we de hoge pieken en klaterende watervallen die in het fjord uitkomen. U zult goed begrijpen waarom UNESCO dit fjord heeft toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst! Na de cruise vervolgen we onze route met de touringcar langs het fjordengebied naar Stryn en Loen. De tocht eindigt in Førde, waar we overnachten.

dag 6: Treinrit met Flåmbaan

Na een mooie ferryovertocht komen we aan in Flåm, waar we een spectaculaire treinrit maken met de wereldberoemde Flåmbaan. Tijdens de 20 kilometer lange rit stijgen we snel. De natuur heeft na elke bocht een nieuwe verrassing voor ons in petto. Vanuit Myrdal reizen we per trein naar Voss, waar we een korte stop maken. Ons hotel staat in de omgeving van Stalheim. (ca. 200 km)

dag 7: Bergen: wandeling door het sfeervolle centrum

Door het prachtige Noorse landschap rijden we naar de Hanzestad Bergen. Na aankomst maken we een stadswandeling door het sfeervolle centrum en bewonderen we de oude Hanzehuizen aan de ‘Bryggen’-kade. We zien de Mariakerk en de Rosenkrantztoren. Met de kabeltrein gaan we naar de top van de berg Fløien en genieten daar van een prachtig uitzicht over de stad. Deze avond kunt u op eigen gelegenheid dineren, bijvoorbeeld in een van de vele goede visrestaurants. (ca. 115 km)

dag 8: Vrije ochtend in Bergen en Vøringfossen-waterval

De ochtend is ter vrije besteding. Bezoekt u het Edvard Griegmuseum, dat mooi aan een meer ligt? Of gaat u naar een van de vele kunstmusea of het visserijmuseum? In de middag rijden we naar ons hotel in Geilo. Onderweg bewonderen we de beroemde Vøringfossen-waterval. Met een hoogte van 182 meter is dit een van de hoogste watervallen van Europa. (ca. 250 km)

dag 9: Staafkerk Torpo en vlucht Oslo – Amsterdam

In Torpo bezoeken we de schitterende staafkerk uit 1160. Vervolgens rijden we naar de luchthaven van Oslo voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 230 km)

NB
In de eerste weken van juni rijden de treinen van dag 3 en 4 nog niet. Hierdoor ziet het programma van dag 3 en 4 er voor de reizen met vertrek op 5 en 12 juni als volgt uit:
dag 3: Langs het Mjøsa-meer naar Hamar een Lillehammer, bezoek openluchtmuseum Maihaugen.
dag 4: Spectaculaire Trollstigenweg met schitterende vergezichten en art nouveau in Ålesund.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Oslo 11:55 - 13:40 uur
Oslo - Amsterdam17:20 - 19:10 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede middenklassehotels met een lift. Het kan voorkomen dat u een aantal treden moet nemen om de lift te bereiken. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. De meeste hotels bieden gratis wifi in de publieke ruimtes of op de kamers aan. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Scandic St. Olavs
Hotel Scandic St. Olavs Plass - Oslo
Het Scandic hotel heeft een uitstekende ligging in het centrum van Oslo, in vijf minuten loopt u naar de grootste winkelstraat Karl Johans Gate. Het aangename hotel serveert een prima ontbijtbuffet en beschikt over een fitnessruimte en een sauna.

Bekijk de website van Hotel Scandic St. Olavs Plass
Radisson Blu Mountain Resort, Beitostølen
Hotel Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen - Beitostølen
Het Radisson Blu Mountain Resort in Beitostølen ligt op een mooie locatie aan de voet van de Jotunheimen bergen en diverse skipistes. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een wellness ruimte met een fitness- en sportapparatuur, een sauna en zwembad. De kamers met een uitzicht op de indrukwekkende Jotunheimen beregen beschikken over een TV, gratis wifi en een badkamer met een douche.

Bekijk de website van Radisson Blu Mountain Resort Beitostølen
Quality Hotel
Hotel Quality Waterfront - Ålesund
Het moderne hotel ligt in het centrum van Ålesund, op loopafstand van vele winkels in restaurants. Vanuit het restaurant heeft u prachtig uitzicht op de baai. Het hotel heeft gratis wifi in de kamers en beschikt over een binnenzwembad.

Bekijk de website van Quality hotel Waterfront
Scandic Hotel
Hotel Scandic Sunnfjord - Førde
Het Scandic Sunnfjord hotel ligt in het hart van het plaatsje Førde. Dit viersterrenhotel biedt uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten. De gezellige lobbybar is de perfecte plek voor een drankje.

Bekijk de website van Scandic Sunnfjord
Hotel Thon in Jolster, Noorwegen
Hotel Thon Jølster - Skei i Jølster
Pal aan het Jølstermeer ligt het moderne Thon hotel. Na een mooie reisdag is het heerlijk ontspannen in de spa of het binnenzwembad van het hotel. Uiteraard is een heerlijke wandeling langs het meer ook een aanrader!

Bekijk de website van Thon Hotel Jølster
Stalheim Hotel
Hotel Stalheim - Stalheim
Het wellicht mooist gelegen hotel uit het SRC-aanbod! Van de lounge en de tuin heeft u een onvergetelijk uitzicht over de woeste Naeroy-vallei. Het hotel is al ruim 120 jaar een begrip onder reizigers en weet historie en comfort uitstekend te combineren.

Bekijk de website van Stalheim Hotel
Scandit Hotel Byparken
Hotel Scandic Byparken - Bergen
Dit moderne hotel ligt het hart van Bergen en op korte loopafstand van de bezienswaardigheden. De haven met de beroemde visrestaurants ligt op minder dan 10 minuten wandelen. De kamers van het stadshotel zijn wat klein maar modern en smaakvol ingericht.

Bekijk de website van Scandic hotel Byparken
Vestlia Resort
Resort Vestlia - Geilo
In het sfeervolle Vestlia hotel overnacht u in kamers in een typische Noorse 'blokhutstijl'. Het hotel beschikt over uitgebreide spa- en fitnessfaciliteiten met een sauna, een stoombad en een binnenzwembad.

Bekijk de website van Vestlia Resort Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een prachtige reis. Spectaculaire natuur, een heel ontspannen land met zeer behulpzame en vriendelijke inwoners. We hadden een heel enthousiaste reisleidster die met passie over het land Noorwegen, zijn geschiedenis en cultuur vertelde, zich dienstbaar opstelde, duidelijkheid bood over tijd en plaats en extra's bood zoals het voorlezen van wat trollenverhalen, het laten horen van toepasselijke muziek op daarvoor geschikte punten, de Peer Gyntweg opnam in de route inclusief het daarbij behorende verhaal en ons meenam naar een overdonderende film over de natuur van de Hardangervidda. Geweldig! Bekijk mijn fotoalbum van Noorwegen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij zijn van Noorwegen gaan houden en hopen van harte daar nog eens naar terug te kunnen keren. Een fantastisch land!!!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 10
Noorwegen is meer dan de moeite waard. Schitterende natuur en prachtige steden zoals Oslo en Bergen. Je moet er zelf heen gaan om al dat te moois te bewonderen. Aanrader!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reisleider, de chauffeur, de touringcar en alle hotels hebben bijgedragen dat dit een fantastische vakantie Hoogtepunten Noorwegen is geweest.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Deze reis was voor mij een feestje. Een prachtige omgeving, variatie in het vervoer (bus, boot, trein). In de steden genoeg tijd om relaxed de sfeer op te snuiven.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Prachtige reis met de nadruk op de natuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Zeer enthousiaste en zorgvuldige reisleidster! Prachtige kennismaking met Noorwegen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Hele mooie reis! Prima programma met heel goede begeleiding door reisleider Cees en chauffeur. Mooie hotels!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Deze reis is niet goedkoop, maar biedt wel iets extra’s.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De reisleidster was bijzonder goed. Ze was altijd goed gehumeurd, bood alle gelegenheid om iedereen dat te laten doen wat hij wilde en alles was perfect georganiseerd. Hulde!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mooie reis, alles goed verlopen. Ruim aanbod in excursies. Prima reisleider, met passie en veel kennis! Ervaren chauffeur, erg zorgvuldig. Een reis om zeker aan te bevelen bij anderen! We zullen in de toekomst zeker terug komen bij SRC. Prima organisatie!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige reis, die zijn naam eer aan doet. Indrukwekkende natuur en landschappen. Interessante excursies. Noorwegen is wel een duur land. Bijna overal kan betaald worden met een creditcard, ook kleine bedragen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.