050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Stedenbouwkundige vernieuwing aan het Oslofjord

Reisleider Johan:
‘Reizigers die met SRC op reis gingen op een grote rondreis door Scandinavië of op een kortere trip naar alleen Noorwegen weten het al langer: de Noorse hoofdstad Oslo is een heerlijke plek om een vakantie door te brengen. Het heeft misschien niet de reputatie van andere Europese hoofdsteden, maar velen verloren er hun hart, en begrijpelijk! En de afgelopen jaren is Oslo zich ook nog eens meer gaan profileren op architectonisch en museaal gebied, zonder dat de stad haar charme daarvoor heeft ingeleverd.

Sterker nog: door een grote ingreep verdween een drukke verkeersader ondergronds en ging het Oslofjord veel nadrukkelijker deel uitmaken van de Oslose binnenstad. Oude musea kregen nieuwe prestigieuze gebouwen en ook de bibliotheek en de opera werden ondergebracht in nieuwe blikvangers. Met Edvard Munch als uithangbord is het naar hem vernoemde museum natuurlijk een must see. Maar ook het Nasjonalmuseet, waarin vier musea voor architectuur, kunst en design fuseerden in een museum met internationale allure, en het Astrup-Fearnley Museet voor moderne kunst mogen op deze kunstreis niet ontbreken.

Ook buiten de stad wacht u een bijzondere kunstervaring, wanneer we een bezoek brengen aan Kistefos. Gelegen in het groen is dit museum voor eigentijdse kunst gevestigd in de oude gebouwen van een houtpulpfabriek. In 2019 opende het bijzondere en hypermoderne gebouw de Twist, dat wereldwijd veel aandacht trok. Ik kwam in vele musea over de hele wereld, maar misschien is Kistefos wel het mooiste dat ik bezocht. Deze heerlijke kunstreis wordt extra bijzonder door de terugreis. Kwamen we naar Oslo met het vliegtuig, voor de terugtocht schepen we in op een cruiseferry van Color Line om in twee dagen alle indrukken nog eens rustig de revue te laten passeren. Kortom: een unieke reis naar een bijzondere bestemming, waarvoor ik u van harte uitnodig.’

Pluspunten
rechtstreekse heenvlucht KLM
2-daagse cruise Oslo – Kiel
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in goed centraal middenklassehotel
6x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Kistefos museum Jevnaker
Astrup Fearnley Museet
Deichman Bjørvika bibliotheek
Barcodeproject Bjørvika
Munchmuseet
Stadsvernieuwingswijk Fornebu
Den Norske Opera
Vigelandpark
Nasjonalmuseet
Stadhuis Oslo
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Ons bezoek aan het Munchmuseet is een highlight van deze kunsttrip! Niet alleen de collectie is bijzonder - natuurlijk bewondert u hier De Schreeuw -, ook het nieuwe gebouw is fantastisch!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Oslo
+ lees meer
Deichman Bjørvika, opera, Barcodeproject en Munchmuseet
+ lees meer
Vigelandpark, Nobelprijs-stadhuis en vrije tijd
+ lees meer
Museum Kistefos in Jevnaker en architectuur Fornebu
+ lees meer
Nasjonalmuseet en Astrup Fearnley Museet
+ lees meer
Inscheping voor de cruise van Olso naar Kiel
+ lees meer
Aankomst in Kiel en busreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kunst en architectuur in Oslo
750 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Oslo 14:30 - 16:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Uitstapplaatsen

De uitstapplaatsen voor deze reis zijn:
• Groningen | Station NS
Tourbushalte Flixbus voor Werkmanbrug
• Zwolle | Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck

Hotel en cruiseschip

Hieronder vindt u informatie over het hotel en het cruiseschip, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardige accommodatie. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.
+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.