050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Stedenbouwkundige vernieuwing aan het Oslofjord

Reisleider Johan:
‘Reizigers die met SRC op reis gingen op een grote rondreis door Scandinavië of op een kortere trip naar alleen Noorwegen weten het al langer: de Noorse hoofdstad Oslo is een heerlijke plek om een vakantie door te brengen. Het heeft misschien niet de reputatie van andere Europese hoofdsteden, maar velen verloren er hun hart, en begrijpelijk! De afgelopen jaren is Oslo zich echter meer gaan profileren op architectonisch en museaal gebied, zonder dat de stad haar charme daarvoor inlevert.

Sterker nog: door een grote ingreep verdween een drukke verkeersader ondergronds en ging het Oslofjord veel nadrukkelijker deel uitmaken van de Oslose binnenstad. Oude musea kregen nieuwe prestigieuze gebouwen en ook de bibliotheek en de opera werden ondergebracht in nieuwe blikvangers. Met Edvard Munch als uithangbord is het naar hem vernoemde museum natuurlijk een van must see. Maar ook het Nasjonalmuseet, waarin vier musea voor architectuur, kunst en design fuseerden in een museum met internationale allure, en het Astrup-Fearnley Museet voor moderne kunst mogen op deze kunstreis niet ontbreken.

Ook buiten de stad wacht u een bijzondere kunstervaring als we een bezoek brengen aan Kistefos. Gelegen in het groen is dit museum voor eigentijdse kunst gevestigd in de oude gebouwen van een houtpulpfabriek. In 2019 opende het bijzondere en hypermoderne gebouw de Twist, dat wereldwijd veel aandacht trok. Deze heerlijke kunstreis wordt extra bijzonder door de terugreis. Kwamen we naar Oslo met het vliegtuig, voor de terugtocht schepen we in op een cruiseferry van Color Line om in twee dagen alle indrukken nog eens rustig de revue te laten passeren. Kortom: een unieke reis naar een bijzondere bestemming, waarvoor ik u van harte uitnodig.’

Pluspunten
rechtstreekse heenvlucht KLM
2-daagse cruise Oslo – Kiel
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in goed middenklassehotel
5x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Nasjonalmuseet
Munchmuseet
Den Norske Opera
Kistefos museum Jevnaker
Astrup Fearnley Museet
Deichman Bjørvika bibliotheek
hedendaagse architectuur Oslo
Reisleider Johan
SRC-reisleider sinds 2013
Ons bezoek aan het Munchmuseet is een highlight van deze kunsttrip! Niet alleen de collectie is bijzonder - natuurlijk bewondert u hier De Schreeuw -, ook het nieuwe gebouw is fantastisch!
Ontmoet onze beste reisleiders in Noorwegen
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Oslo
Stadsverkenning en -wandeling en bezoek aan Munchmuseet
Museum Kistefos in Jevnaker
Nasjonalmuseet en Astrup Fearnley Museet
Inscheping voor de cruise van Olso naar Kiel
Aankomst in Kiel en busreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Oslo

We vliegen met KLM naar Oslo. Na aankomst op de luchthaven van de Noorse hoofdstad worden we naar ons centraal gelegen hotel in de stad gebracht waar we vier nachten verblijven. Het diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 50 km)

dag 2: Kennismaking met Oslo en Munch

Vanuit ons hotel in hartje Oslo maken we deels te voet, deels met het openbaar vervoer een kennismakingstocht door de stad. We zien het ‘oude’ Oslo en bezoeken het Vigelandpark met de bijzondere sculpturen van Gustav Vigeland. We eindigen onze tour bij het moderne Oslo aan het Oslofjord. Hier zien we verschillende architectonische parels zoals het operagebouw, de Deichman Bjørvika bibliotheek en natuurlijk het nieuwe Munchmuseet waaraan we een bezoek brengen. Het in 2021 geopende museum is een van ’s werelds grootste, aan één enkele kunstenaar gewijde musea. Het markante gebouw van dertien verdiepingen is gebouwd van gerecycled staal en beton en werd ontworpen door de Spaanse architecten van Estudio Herreros. Het museum heeft drie uitvoeringen van De Schreeuw in haar collectie waarvan er steeds één te zien is.

dag 3: Eigentijdse kunst in Kistefos

In het plaatsje Jevnaker, zo’n 70 kilometer van Oslo, opende eind 19e eeuw een fabriek waar houtpulp, een grondstof voor papier, werd geproduceerd. Met een waterval voor het opwekken van energie en hout als grondstof stond de fabriek midden in de prachtige Noorse natuur. In 1955 stopte de productie maar de gebouwen en machines bleven bewaard tot ze midden jaren 90 van de vorige eeuw gebruikt werden om een industrieel museum voor eigentijdse kunst te huisvesten. Het museum kreeg een indrukwekkend modern paviljoen, ontworpen door de Deense architecten van BIG en een toonaangevende beeldentuin. De bijzondere mix van kunst, industrieel erfgoed en architectuur maakt van Kistefos een oase voor de kunst- en cultuurliefhebber. (ca. 140 km)

dag 4: Musea in Oslo

De recente stadsontwikkeling aan het Oslofjord biedt, naast het Munchmuseet ook ruimte aan twee andere bijzondere musea. We beginnen de dag met een bezoek aan het Nasjonalmuseet, gevestigd op een voormalig spoorwegemplacement, waarvan een 19e-eeuws treinstation een laatste getuige is. Het museum kwam tot stand door een fusie van vier kunst-, design- en architectuurmusea en telt meer dan 400.000 stukken in haar collectie. Ondanks de enorme omvang van het nieuwe gebouw kan het ‘slechts’ zo’n 6.500 stukken tonen. Verderop aan het fjord vinden we, gevestigd op het terrein van een voormalige scheepswerf, het Astrup Fearnley Museet, een geesteskind van de beroemde Renzo Piano. Dit museum voor eigentijdse kunst herbergt 1.500 internationale en Scandinavische topstukken.

dag 5: Cruise naar Kiel

We worden naar de terminal van Color Line gebracht waar we inschepen voor onze cruise naar Kiel. Vanuit de haven van Oslo varen we een mooie route door het Oslofjord naar open zee. Aan boord van het cruiseschip vindt u volop entertainment: er zijn bars, restaurants, clubs en een casino en er zijn shows met dans en live muziek. In het spa- en wellnesscentrum komt u tot rust en de vergezichten over zee zijn spectaculair. Ontspannen laat u de indrukken van de afgelopen dagen nog eens aan u voorbij trekken. Het diner aan boord is inbegrepen. (ca. 5 km)

dag 6: Naar huis

Na het ontbijt komt Noord-Duitsland in zicht waar we opgewacht worden door de touringcar die ons naar de uitstapplaatsen Groningen en Zwolle brengt. Aan deze unieke kunstreis is helaas een einde gekomen. (ca. 560 km)

NB Let op: deze reis vertrekt vanaf Schiphol, maar eindigt met een busreis terug naar Nederland. U komt dus niet terug op Schiphol aan het einde van de reis.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Oslo 14:30 - 16:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Uitstapplaatsen

De uitstapplaatsen voor deze reis zijn:
Groningen | Station NS
Tourbushalte Eurolines voor Werkmanbrug
Zwolle | Station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubec

Hotel en cruiseschip

Hieronder vindt u informatie over het hotel en het cruiseschip, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardige accommodatie. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Comfort Hotel Karl Johan, Oslo, Noorwegen
Hotel Comfort Karl Johan - Oslo
In het hart van Oslo, op 750 meter lopen van het koninklijk paleis, ligt aan de Karl Johans Gate het Comfort hotel Karl Johan. Het centraal station van Oslo bevindt zich op 350 meter lopen en naar het Operagebouw en het Munchmuseum is het minder dan een kilometer wandelen. In de directe omgeving van het hotel vindt u diverse bars en restaurants en ook in het hotel zelf vindt u een bar en restaurant. Het hotel beschikt over een lift, een 24-uurs receptie en er is ook een fitnesscentrum. De standaardkamers hebben een badkamer met een douche en een toilet en in het hele hotel is gratis wifi.

Bekijk de website van Comfort Hotel Karl Johan
Ferry Color Line Oslo - Kiel
Ferry Oslo - Kiel
De overtocht tussen Olso en Kiel wordt uitgevoerd door een cruiseschip van Color Line. Aan boord zijn diverse bars, restaurants, clubs en een casino. Tevens worden er shows met dans en live muziek verzorgd. U verblijft in een 2-persoonsbinnenhut voorzien van benedenbedden (geen stapelbedden), een tv en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. Het is mogelijk om tegen betaling van een toeslag een hut met zeezicht te reserveren.

Bekijk de website van Color Line

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4
Martini Hotel in Groningen, Nederland
Hotel Martini - Groningen
Het Martini Hotel is gevestigd in een monumentaal pand in het gezellige centrum van Groningen, op zo'n 10 minuten lopen van het treinstation. Tegen betaling kunt u gebruikmaken van parkeergelegenheid op het terrein. Op loopafstand vindt u het Groninger Museum en de Martinitoren, maar ook verschillende winkels en restaurants. Voor een maaltijd kunt u tevens terecht in het sfeervolle restaurant van het hotel, WEEVA. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. Uw hotelkamer is voorzien van een een bureau, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Martini Hotel
Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes - Zwolle
Bilderberg Grand Hotel Wientjes is gevestigd in de voormalige burgemeesterswoning, op slechts 250 meter van het station en op loopafstand van het historische centrum van Zwolle. Tegen betaling kunt u parkeren op het terrein van het hotel. Het hotel beschikt over een bar en een eigen restaurant, restaurant W. U kunt gebruikmaken van de lift en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De kamers zijn voorzien van een zithoek, een tv, een minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, badproducten en een föhn.

Bekijk de website van Bilderberg Grand Hotel Wientjes

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.