050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Van noord tot zuid

Reisleider Joen:
‘Wilt u het mooiste van Portugal ontdekken tijdens één heerlijke vakantie? Dat kan! Op veler verzoek heeft SRC Reizen een complete rondreis voor u samengesteld. In een kleine twee weken doorkruist u heel Portugal, van het groene noorden tot het warmbloedige zuiden.

Wijngaarden zover het oog reikt, pittoreske dorpjes, prachtige ruige en vooral groene natuurgebieden: dat is het decor voor de start van uw Portugese avontuur. In het noorden ontdekt u de verrassende stad Porto, het religieuze centrum Braga en Guimarães, waar Portugal werd gesticht. Via het charmante midden met de bruisende studentenstad Coimbra en de echo’s van het kloosterleven in Batalha en Alcobaça gaat u op weg naar het warme zuiden met eindeloze zandstranden, verstilde dorpjes en verlaten Moorse kastelen.

Lissabon heeft een rijk cultureel leven met diverse kunstmusea en nieuwe architectuur, maar ook met oude kronkelige straatjes waar de gele tramlijn 28 zich omhoog slingert. In de uitgestrekte warmbloedige Alentejo ziet u de kurkeiken en proeft u de heerlijke Portugese wijnen. Portugal heeft heel veel moois en daar laat ik u graag kennis meemaken! Reist u mee van noord naar zuid door het prachtige Portugal? U zult optimaal genieten!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
13x ontbijt en 11x diner
wijnproeverij Alentejo
e-book 100 tips voor Portugal
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Porto, Coimbra en Lissabon
UNESCO-steden Évora en Sintra
Guimarães en Braga
kloosters in Alcobaça en Batalha
vissersplaatsje Nazaré
Óbidos, Mértola en Alcoutim
Cascais en Estoril
Silves en Lagos
porthuis in Porto
kurkfabriek in de Alentejo
steencirkel Cromeleque dos Almendres
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Op veler verzoek samengesteld: het mooiste van Portugal in één zeer complete cultuurvakantie!
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Porto
+ lees meer
Wandeling door Porto
+ lees meer
Guimarães, Bom Jesús do Monte en historisch Braga
+ lees meer
Universiteitsstad Coimbra en kunstmuseum Machado de Castro
+ lees meer
Klooster van Batalha, vissersplaats Nazaré en klooster van Alcobaça
+ lees meer
Óbidos, stadsrondrit Lissabon, Belém en Mosteiro dos Jerónimos
+ lees meer
Lissabon, stadswandeling door de stad aan de Taag
+ lees meer
UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek
+ lees meer
Vrije dag
+ lees meer
Werelderfgoed, kurk en steencirkel in de Alentejo
+ lees meer
Vrije tijd in Évora, Monsaraz en wijnproeverij
+ lees meer
Via de Alentejo, Mértola en Alcoutim naar Albufeira
+ lees meer
Arabisch Silves en kustplezier in Lagos
+ lees meer
Terugvlucht Faro – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Het mooiste van Portugal
1810 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Boottocht over de Douro
Boottocht over de Douro
Ontdek Porto vanaf de Douro
Duur: circa 55 minuten
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 18,- per persoon
In Porto kunt u een boottocht maken over de rivier de Douro. Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de oude wijk Ribeira en de stad. U vaart onder zes bruggen, waaronder de D. Luis- brug in Eiffel-stijl, door naar de oceaan.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Porto18:30 - 20:15 uur
Faro - Amsterdam08:50 - 12:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het reizen met SRC-gezelschappen ervaren wij steeds als plezierig. Je ontmoet er mensen met gelijke interesses, de sfeer is ongedwongen, stellen en alleengaanden mengen zich als vanzelfsprekend (geen 'kliekvorming').
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.