050 - 3 123 123

Van noord tot zuid

Reisleidster Léonie:
‘Wilt u het mooiste van Portugal ontdekken tijdens één heerlijke vakantie? Dat kan nu! Op veler verzoek heeft SRC Reizen een complete rondreis voor u samengesteld. In een kleine twee weken doorkruist u heel Portugal, van het groene noorden tot het warmbloedige zuiden.

Wijngaarden zover het oog reikt, pittoreske dorpjes, prachtige ruige en vooral groene natuurgebieden: dat is het decor voor de start van uw Portugese avontuur. In het noorden ontdekt u de verrassende stad Porto, het religieuze centrum Braga en Guimarães, waar Portugal werd gesticht. Via het charmante midden met de bruisende studentenstad Coimbra en de echo’s van het kloosterleven in Batalha en Alcobaça gaat u op weg naar het warme zuiden met eindeloze zandstranden, verstilde dorpjes en verlaten Moorse kastelen.

Lissabon heeft een rijk cultureel leven met diverse kunstmusea en nieuwe architectuur, maar ook met oude kronkelige straatjes waar de gele tramlijn 28 zich omhoog slingert. In de uitgestrekte warmbloedige Alentejo ziet u de kurkeiken en proeft u de heerlijke Portugese wijnen. Portugal heeft heel veel moois en daar laat ik u graag kennis meemaken! Reist u mee van noord naar zuid door het prachtige Portugal? U zult optimaal genieten!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
13x ontbijt en 13x diner
wijnproeverij Alentejo
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Porto, Coimbra en Lissabon
UNESCO-steden Évora en Sintra
Guimarães en Braga
kloosters in Alcobaça en Batalha
vissersplaatsje Nazaré
Óbidos, Mértola en Alcoutim
Cascais en Estoril
Silves en Lagos
porthuis in Porto
keramiekatelier en kurkfabriek in Alentejo
steencirkel Cromeleque dos Almendres
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Op veler verzoek samengesteld: het mooiste van Portugal in één zeer complete cultuurvakantie!
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
Reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleider Jurriaan
Reisleider sinds 2013
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Porto
Wandeling door Porto
Kennismaking met Guimarães, bezoek Bom Jesús do Monte en wandeling door historisch Braga
Bezoek aan universiteitsstad Coimbra met bibliotheek en kunstmuseum Machado de Castro
Bezoek aan Batalha, vissersplaats Nazaré en kloosters van Alcobaça
Middeleeuws Óbidos en stadsrondrit in Lissabon met bezoek aan de wijk Belém
Lissabon, stadswandeling door de stad aan de Taag
UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek
Vrije dag
Kurk, keramiek en werelderfgoed in de Alentejo
Steencirkel, wijnproeverij en vrije tijd in Évora
Idyllische dorpjes Mértola en Alcoutim
Arabisch Silves en kustplezier in Lagos
Terugvlucht Faro – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Porto

We vliegen naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Porto worden we naar ons hotel aan de kust bij Esposende of in het binnenland bij Braga gebracht. Hier verblijven we drie nachten. (ca. 40 km)

dag 2: Wandeling door Porto

We rijden naar de Portugese stad die bekend staat om haar pittoreske kronkelstraatjes. De gevels van de huizen in deze straatjes zijn bekleed met azulejos, de typisch Portugese blauwwitte tegeltjes. We wandelen door de oude wijken Ribeira en Barredo, bezichtigen het monumentale station en zien het oude beursgebouw. Natuurlijk bezoeken we ook een van de beroemde porthuizen! Geïnteresseerden kunnen een optioneel boottochtje maken over de Douro (kosten niet inbegrepen). Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de ijzeren bruggen over de rivier. (ca. 90 km)

dag 3: Guimarães en Braga

Portugal werd gesticht in Guimarães. In dit schilderachtige plaatsje zien we onder meer het kasteel waarin de eerste Portugese koning Afonso Henriques werd geboren. Vervolgens bezoeken we het heiligdom Bom Jesús do Monte, dat fraai boven een indrukwekkende trappartij ligt. Ook gaan we naar Braga, dat het kerkelijke hart van Portugal is. Tijdens een wandeling door het historische centrum zien we de oude romaanse kathedraal. Terug in het hotel kunt u heerlijk ontspannen. (ca 140 km)

dag 4: Universiteitsstad Coimbra

Coimbra, een stad aan de rivier de Mondego, heeft een van de oudste universiteiten van Europa. Op het universiteitsterrein zien we de kapel. We bezoeken, indien mogelijk, de weelderige barokke bibliotheek en de ceremoniekamer. ’s Middags bezoeken we het nationale kunstmuseum Machado de Castro. Dit 12e-eeuwse voormalige bisschoppelijke paleis herbergt Romeinse opgravingen en een uitgebreide kunstcollectie. We overnachten in het centrum van Coimbra, zodat u ’s avonds gemakkelijk een bezoek kunt brengen aan een van de gezellige cafeetjes of aan het kapelletje waar traditionele fado ten gehore wordt gebracht. (ca. 180 km)

dag 5: Batalha, Nazaré en Alcobaça

Onze dag begint met een bezoek aan het oogstrelende 14e-eeuwse klooster van Batalha, dat door koning João I is gesticht na een overwinning op Castiliaanse troepen. Hoewel de bouw van het complex in 1517 werd gestaakt is het een van de fraaiste gotische bouwwerken van Europa. Vervolgens bezoeken we het vissersplaatsje Nazaré, waar vrouwen nog gekleed gaan in de traditionele klederdracht met zeven rokken. Luncht u hier met een lekker visgerecht en een bijpassende Portugese wijn? Er wacht ons nog meer moois op deze dag, want we gaan naar het cisterciënzerklooster van Alcobaça. Hier bekijken we de tombes van het beroemdste liefdespaar van Portugal: de wrede koning Pedro en zijn minnares Inés. We overnachten in een hotel tegenover dit klooster! (ca. 140 km)

dag 6: Óbidos en stadsrondrit door Lissabon

In het geheel ommuurde Óbidos kunt u heerlijk wandelen door smalle straatjes en langs witgekalkte huizen met lieflijke binnenplaatsjes en fleurige balkons. Aansluitend reizen we naar Lissabon en maken we een stadsrondrit. We zien onder meer de wijk Baixa, de Avenida da Liberdade - de Champs-Elysées van Lissabon - en het Praça do Comércio, dat prachtig aan de Taag ligt. Ook gaan we naar de wijk Belém met het symbool van Lissabon, de beroemde Torre de Belém, die ooit als militaire wachtpost bijna midden in de Taag stond. Ten slotte bezoeken we het Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken. We verblijven vier nachten in Estoril. (ca. 160 km)

dag 7: Stadswandeling door Lissabon

Trek vandaag uw stevige schoenen aan voor de steile straatjes en keien van Lissabon! Vanaf Castelo São Jorge, dat op de hoogste heuvel van Lissabon ligt, hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de brede Taag. De fundamenten van dit kasteel stammen al uit de 6e eeuw v.Chr. Na dit bezoek wandelen we door de Arabische wijk Alfama. De nauwe straatjes van Alfama dateren uit de Moorse tijd en bieden steeds weer verrassende doorkijkjes naar het leven van alledag in deze volkswijk. Uiteraard is er ook tijd om de verrukkelijke pastéis de nata te proeven! (ca. 60 km)

dag 8: UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek

Het kustgebied nabij Lissabon, ook wel de Gouden Driehoek genoemd, was in de jaren dertig van de vorige eeuw een geliefde verblijfplaats van afgezette koningen. In het schilderachtig gelegen UNESCO-stadje Sintra zien we onder meer het kleurrijke koninklijke paleis. Vervolgens gaan we naar Cabo da Roca. Dit is een hoge kaap en het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Via de befaamde badplaats Cascais keren we terug naar ons hotel in Estoril. (ca. 60 km)

dag 9: Vrije dag

Vandaag kunt u heerlijk genieten van een vrije dag. Gaat u met de trein naar Lissabon om de stad verder te verkennen, een museum te bezoeken of te shoppen? Of maakt u een wandeling over de brede strandboulevard die Estoril met Cascais verbindt en strijkt u neer op een terrasje om over de Atlantische Oceaan uit te kijken?

dag 10: Kurkfabriek, keramiek en Évora

In de grootste provincie van Portugal, de Alentejo, wisselen velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden elkaar af. De Alentejo is de grootste kurkproducent van de wereld. Alle reden dus om een kurkfabriek te bezoeken waar we uitleg krijgen over het verwerkingsproces. Daarna gaan we naar het keramiekdorpje São Pedro do Corval, waar we een keramiekatelier bezoeken. We verblijven twee nachten in de mooiste stad van deze regio, Évora. Hier wandelen we door de geheel ommuurde binnenstad, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Onderweg zien we onder andere de imposante vroeggotische kathedraal, de resten van een Romeinse tempel gewijd aan Apollo en een bizarre kapel die is opgebouwd uit beenderen. We eindigen deze dag op het mooiste plein van de Alentejo en het kloppend hart van Évora: het Praça Giraldo. (ca. 300 km)

dag 11: Steencirkel en wijnproeverij

Zoals Stonehenge in Groot-Brittannië bekend is, is de Cromeleque dos Almendres dat in Portugal. Deze steencirkel is de grootste op het Iberisch schiereiland! Tijdens onze ontdekkingstocht door deze dubbele steencirkel zien we stenen met primitieve tekeningen vol symboliek. Ook bekijken we een oud graf van voorname personen uit de periode van 5.000 v.Chr., de Anta do Zambujeiro. ’s Middags genieten we van een aangename proeverij van Alentejowijnen, waarna u tijd voor u zelf heeft. Wandelt u nog een keer door het prachtige Évora? (ca. 150 km)

dag 12: Idyllische dorpjes Mértola en Alcoutim

Over de hoogvlakte van de Alentejo rijden we naar Mértola, waar we de witte kerk met haar karakteristieke Moorse uiterlijk zien. Door de steile straatjes wandelen we naar het kasteel, dat een slottoren uit de 13e eeuw heeft. Daarna gaan we naar het idyllische dorpje Alcoutim dat aan de Guadiana-rivier ligt, de grens tussen Portugal en Spanje. Aan de Spaanse kant van de rivier ligt ook een dorpje, Sanlucar de Guadiana. Hierna rijden we naar de kustplaats Albufeira in de Algarve, waar we de laatste twee nachten verblijven. (ca. 300 km)

dag 13: Silves en Lagos

Over de oude nationale route en via prachtige sinaasappelboomgaarden rijden we naar de vroegere Arabische hoofdstad van de Algarve, Silves. Hier bezoeken we het Moorse kasteel. Vervolgens rijden we door naar het aan de kust gelegen Lagos, ooit de plek waar slaven werden verhandeld. We zien de stevige muren van het 17e-eeuwse fort Ponta de Bandeira en genieten van een ontspannen vrije middag. Maakt u bijvoorbeeld een mooie boottocht langs de grotten aan de grillige kust van de Algarve? (ca. 140 km)

dag 14: Faro – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Faro gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Douro
Boottocht over de Douro
Ontdek Porto vanaf de Douro
Duur: circa 55 minuten
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 15,- per persoon
In Porto kunt u een boottocht maken over de rivier de Douro. Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de oude wijk Ribeira en de stad. U vaart onder zes bruggen, waaronder de D. Luis- brug in Eiffel-stijl, door naar de oceaan.

Vluchtschema
transavia.png

Amsterdam - Porto18:30 - 20:10 uur
Faro - Amsterdam19:40 - 23:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Axis Ofir Beach Resort in Esposende, Portugal
Hotel Axis Ofir Beach Resort - Esposende
Hotel Axis Ofir ligt tegenover een klein bos bos en dicht aan de kust. Wandelt u over het prachtige strand met mooie uitzichten over de golven? Geniet van de vele faciliteiten die dit hotel u biedt! Neem een duik in het zwembad of leef u uit op de tennisbaan. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien.

Bekijk de website van Hotel Axis Ofir Beach Resort
Hotel Joao Paulo II hotel in Braga, Portugal
Hotel Joao Paulo II hotel - Braga
Dit hotel ligt nabij het heiligdom van Sameiro. In het hotel vindt u een binnenzwembad, een spa en een restaurant. U treft hier een ideale omgeving om in alle rust te genieten! De kamers zijn comfortabel ingericht.

Bekijk de website van Hotel Joao Paolo II
Hotel Dona Inês
Hotel Dona Inês - Coimbra
Dit comfortabele hotel bevindt zich op 10 minuten lopen van de oude kathedraal van Coimbra en de gezellige hoofdstraat met veel winkels. In 20 minuten wandelt u naar het museum Machado de Castro. U kunt ontspannen in het buitenzwembad, op het terras of in de sauna. Het hotel heeft ook een fitnessruimte en een tennisbaan. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Hotel Dona Inês
Hotel Santa Maria in Alcobaça, Portugal
Hotel Hotel Santa Maria - Alcobaca
Hotel Santa Maria is prachtig gelegen tegenover het klooster van Alcobaça. In de bar van het hotel kunt u genieten van een drankje. De kamers zijn traditioneel ingericht en bieden een schitterend zicht op het klooster.

Bekijk de website van Hotel Santa Maria
Hotel Clube do Lago
Hotel Clube do Lago - Estoril
Hotel Clube do Lago ligt op een heuvel met uitzicht over Estoril. In nog geen 10 minuten wandelt u naar de brede boulevard en kunt u genieten van het strand en de zee. Of ontspant u liever in de mooie tuin met buitenzwembad of in het wellnesscentrum met binnenzwembad en sauna? Uw studio beschikt over een kitchenette, dus uw eigen kopje koffie of thee is snel gezet!

Bekijk de website van Hotel Clube do Lago
Hotel Vila Galé
Hotel Vila Galé Estoril - Estoril
Dit hotel ligt in het centrum van Estoril, op 200 meter van het strand en vlak bij de gezellige boulevard en het treinstation. Vanuit het buitenzwembad heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Cascais. Het hotel heeft ook een restaurant, een bar, een sauna en een ‘health club’. U kunt gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Hotel Vila Galé Estoril
Hotel Dom Fernando
Hotel Dom Fernando - Évora
Vanuit het traditionele hotel Dom Fernando wandelt u in 5 minuten naar de historische binnenstad van Évora. De kamers bieden uitzicht op het zwembad of op de stad.

Bekijk de website van Hotel Dom Fernando
Hotel Aqua Pedra
Hotel Aqua Pedra dos Bicos - Albufeira
Het hotel ligt circa 400 meter van het centrum en 200 meter van het strand en de dichtstbijzijnde bushalte. Dit uitstekende moderne middenklassehotel heeft een stijlvolle designinrichting. Er zijn liften, een receptie, een lounge, een bar en een buitenzwembad (gesloten in de winter). De smaakvol ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een kluisje, een tv, een telefoon, een balkon of een terras en een badkamer met een bad, een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Aqua Pedra dos Bicos

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!