050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Van noord tot zuid

Reisleider Joen:
‘Wilt u het mooiste van Portugal ontdekken tijdens één heerlijke vakantie? Dat kan! Op veler verzoek heeft SRC Reizen een complete rondreis voor u samengesteld. In een kleine twee weken doorkruist u heel Portugal, van het groene noorden tot het warmbloedige zuiden.

Wijngaarden zover het oog reikt, pittoreske dorpjes, prachtige ruige en vooral groene natuurgebieden: dat is het decor voor de start van uw Portugese avontuur. In het noorden ontdekt u de verrassende stad Porto, het religieuze centrum Braga en Guimarães, waar Portugal werd gesticht. Via het charmante midden met de bruisende studentenstad Coimbra en de echo’s van het kloosterleven in Batalha en Alcobaça gaat u op weg naar het warme zuiden met eindeloze zandstranden, verstilde dorpjes en verlaten Moorse kastelen.

Lissabon heeft een rijk cultureel leven met diverse kunstmusea en nieuwe architectuur, maar ook met oude kronkelige straatjes waar de gele tramlijn 28 zich omhoog slingert. In de uitgestrekte warmbloedige Alentejo ziet u de kurkeiken en proeft u de heerlijke Portugese wijnen. Portugal heeft heel veel moois en daar laat ik u graag kennis meemaken! Reist u mee van noord naar zuid door het prachtige Portugal? U zult optimaal genieten!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
middenklassehotels
13x ontbijt en 11x diner
wijnproeverij Alentejo
e-book 100 tips voor Portugal
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Porto, Coimbra en Lissabon
UNESCO-steden Évora en Sintra
Guimarães en Braga
kloosters in Alcobaça en Batalha
vissersplaatsje Nazaré
Óbidos, Mértola en Alcoutim
Cascais en Estoril
Silves en Lagos
porthuis in Porto
kurkfabriek in de Alentejo
steencirkel Cromeleque dos Almendres
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Op veler verzoek samengesteld: het mooiste van Portugal in één zeer complete cultuurvakantie!
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Porto
Wandeling door Porto
Guimarães, Bom Jesús do Monte en historisch Braga
Universiteitsstad Coimbra en kunstmuseum Machado de Castro
Klooster van Batalha, vissersplaats Nazaré en klooster van Alcobaça
Óbidos, stadsrondrit Lissabon, Belém en Mosteiro dos Jerónimos
Lissabon, stadswandeling door de stad aan de Taag
UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek
Vrije dag
Werelderfgoed, kurk en steencirkel in de Alentejo
Vrije tijd in Évora, Monsaraz en wijnproeverij
Via de Alentejo, Mértola en Alcoutim naar Albufeira
Arabisch Silves en kustplezier in Lagos
Terugvlucht Faro – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Porto

We vliegen naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Porto worden we naar ons hotel aan de kust bij Esposende gebracht. Hier verblijven we drie nachten. (ca. 40 km)

dag 2: Wandeling door Porto

We rijden naar de Portugese stad die bekendstaat om haar pittoreske kronkelstraatjes. De gevels van de huizen in deze straatjes zijn bekleed met azulejos, de typisch Portugese blauwwitte tegeltjes. We wandelen door de oude wijken Ribeira en Barredo, bezichtigen het monumentale station en zien het oude beursgebouw. Natuurlijk bezoeken we ook een van de beroemde porthuizen! Geïnteresseerden kunnen een optioneel boottochtje maken over de Douro (kosten niet inbegrepen). Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de ijzeren bruggen over de rivier. (ca. 90 km)

dag 3: Guimarães en Braga

Portugal werd gesticht in Guimarães. In dit schilderachtige plaatsje zien we onder meer het kasteel waarin de eerste Portugese koning Afonso Henriques werd geboren. Vervolgens bezoeken we het heiligdom Bom Jesús do Monte, dat fraai boven een indrukwekkende trappartij ligt. Ook gaan we naar Braga, dat het kerkelijke hart van Portugal is. Tijdens een wandeling door het historische centrum zien we de oude romaanse kathedraal. Terug in het hotel kunt u heerlijk ontspannen. (ca 140 km)

dag 4: Universiteitsstad Coimbra

Coimbra, een stad aan de rivier de Mondego, heeft een van de oudste universiteiten van Europa. Op het universiteitsterrein zien we de kapel. We bezoeken, indien mogelijk, de weelderige barokke bibliotheek en de ceremoniekamer. ’s Middags bezoeken we het nationale kunstmuseum Machado de Castro. Dit 12e-eeuwse voormalige bisschoppelijke paleis herbergt Romeinse opgravingen en een uitgebreide kunstcollectie. We dineren en overnachten in een hotel dat een panoramisch uitzicht biedt op de stad Coimbra. (ca. 180 km)

dag 5: Batalha, Nazaré en Alcobaça

Onze dag begint met een bezoek aan het oogstrelende 14e-eeuwse klooster van Batalha, dat door koning João I is gesticht na een overwinning op Castiliaanse troepen. Hoewel de bouw van het complex in 1517 werd gestaakt is het een van de fraaiste gotische bouwwerken van Europa. Vervolgens bezoeken we het vissersplaatsje Nazaré, waar vrouwen nog gekleed gaan in de traditionele klederdracht met zeven rokken. Luncht u hier met een lekker visgerecht en een bijpassende Portugese wijn? Er wacht ons nog meer moois op deze dag, want we gaan naar het cisterciënzerklooster van Alcobaça. Hier bekijken we de tombes van het beroemdste liefdespaar van Portugal: de wrede koning Pedro en zijn minnares Inés. We overnachten in een hotel tegenover dit klooster! (ca. 140 km)

dag 6: Óbidos en stadsrondrit door Lissabon

In het geheel ommuurde Óbidos kunt u heerlijk wandelen door smalle straatjes en langs witgekalkte huizen met lieflijke binnenplaatsjes en fleurige balkons. Aansluitend reizen we naar Lissabon en maken we een stadsrondrit. We zien onder meer de wijk Baixa, de Avenida da Liberdade - de Champs-Elysées van Lissabon - en het Praça do Comércio, dat prachtig aan de Taag ligt. Ook gaan we naar de wijk Belém met het symbool van Lissabon, de beroemde Torre de Belém, die ooit als militaire wachtpost bijna midden in de Taag stond. Ten slotte bezoeken we het Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken. We verblijven vier nachten in Carcavelos of Estoril. (ca. 160 km)

dag 7: Stadswandeling door Lissabon

Trek vandaag uw stevige schoenen aan voor de steile straatjes met keien van Lissabon! Vanaf Castelo São Jorge, dat op de hoogste heuvel van Lissabon ligt, hebben we een prachtig uitzicht over de stad en de brede Taag. De fundamenten van dit kasteel stammen al uit de 6e eeuw voor Christus. Na dit bezoek wandelen we door de Arabische wijk Alfama. De nauwe straatjes van Alfama dateren uit de Moorse tijd en bieden steeds weer verrassende doorkijkjes naar het leven van alledag in deze volkswijk. Uiteraard is er ook tijd om de verrukkelijke pastéis de nata te proeven! (ca. 60 km)

dag 8: UNESCO-stad Sintra in de Gouden Driehoek

Het kustgebied nabij Lissabon, ook wel de Gouden Driehoek genoemd, was in de jaren dertig van de vorige eeuw een geliefde verblijfplaats van afgezette koningen. In het schilderachtig gelegen UNESCO-stadje Sintra zien we onder meer het kleurrijke koninklijke paleis. Vervolgens gaan we naar Cabo da Roca. Dit is een hoge kaap en het meest westelijke punt van het Europese vasteland. Via de befaamde badplaats Cascais keren we terug naar ons hotel. (ca. 60 km)

dag 9: Vrije dag

Vandaag kunt u heerlijk genieten van een vrije dag. Gaat u met de trein naar Lissabon om de stad verder te verkennen, een museum te bezoeken of te shoppen? Of maakt u een wandeling over de brede strandboulevard en strijkt u neer op een terrasje om over de Atlantische Oceaan uit te kijken?

dag 10: Évora, kurkfabriek en steencirkel

We gaan naar de mooiste stad van de Alentejo, Évora, waar we twee nachten verblijven. Hier wandelen we door de geheel ommuurde binnenstad, dat terecht op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Tijdens de stadswandeling zien we onder andere de imposante vroeg-gotische kathedraal, de resten van een Romeinse tempel gewijd aan Diana en een bizarre kapel die is opgebouwd uit beenderen. We eindigen onze wandeling op het mooiste plein van de regio en het kloppend hart van Évora: het Praça Giraldo. De middag brengen we door in de grootste provincie van Portugal, de Alentejo, waar velden vol kurkeiken, heuvels en wijnvelden elkaar afwisselen . De Alentejo is de grootste kurkproducent van de wereld. Alle reden dus om een kurkfabriek te bezoeken waar we uitleg krijgen over het verwerkingsproces. Hierna gaan we naar de grootste steencirkel op het Iberisch schiereiland! Zoals Stonehenge in Groot-Brittannië bekend is, is de Cromeleque dos Almendres dat in Portugal. Tijdens onze ontdekkingstocht door deze dubbele steencirkel zien we stenen met primitieve tekeningen vol symboliek. Vanwege de staat van de weg naar de steencirkel toe, kan deze excursie alleen worden uitgevoerd bij droog weer. (ca. 300 km)

dag 11: Vrije ochtend, Monsaraz en wijnproeverij

In de ochtend heeft u vrij. Wandelt u nog een keer door het prachtige Évora? In de middag gaan we op pad. Als eerste brengen we een kort bezoek aan het idyllische plaatsje Monsaraz dat dichtbij de grens met Spanje ligt. We wandelen tussen de witgekalkte huizen en genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving. Deze middag sluiten we af met een aangename proeverij van Alentejowijnen. (ca. 150 km)

dag 12: Idyllische dorpjes Mértola en Alcoutim

Vandaag reizen we over de hoogvlakte van de Alentejo naar de Algarve. In Mértola wandelen we door de steile straatjes en zien we de witte kerk met haar karakteristieke Moorse uiterlijk. In de verte zien we het kasteel, dat een slottoren uit de 13e eeuw heeft. Daarna maken we een korte stop in het idyllische dorpje Alcoutim dat aan de Guadiana-rivier ligt, de grens tussen Portugal en Spanje. Aan de Spaanse kant van de rivier ligt ook een dorpje, Sanlucar de Guadiana. Hierna rijden we naar de kustplaats Albufeira in de Algarve, waar we de laatste twee nachten verblijven. (ca. 300 km)

dag 13: Silves en Lagos

Over de oude nationale route en via prachtige sinaasappelboomgaarden rijden we naar de vroegere Arabische hoofdstad van de Algarve, Silves. Hier bezoeken we het Moorse kasteel. Vervolgens rijden we door naar het aan de kust gelegen Lagos, ooit de plek waar slaven werden verhandeld. We zien de stevige muren van het 17e-eeuwse fort Ponta de Bandeira en genieten van een ontspannen vrije middag. Maakt u bijvoorbeeld een mooie boottocht langs de grotten aan de grillige kust van de Algarve? (ca. 140 km)

dag 14: Faro – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Faro gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 50 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Douro
Boottocht over de Douro
Ontdek Porto vanaf de Douro
Duur: circa 55 minuten
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 15,- per persoon
In Porto kunt u een boottocht maken over de rivier de Douro. Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de oude wijk Ribeira en de stad. U vaart onder zes bruggen, waaronder de D. Luis- brug in Eiffel-stijl, door naar de oceaan.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Porto18:30 - 20:15 uur
Faro - Amsterdam08:40 - 12:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Axis Ofir Beach Resort in Esposende, Portugal
Hotel Axis Ofir Beach Resort - Esposende
Hotel Axis Ofir ligt tegenover een klein bos bos en dicht aan de kust. Wandelt u over het prachtige strand met mooie uitzichten over de golven? Geniet van de vele faciliteiten die dit hotel u biedt! Neem een duik in het zwembad of leef u uit op de tennisbaan. Het hotel beschikt verder over een restaurant met een bar en een 24-uurs receptie. De kamers zijn modern ingericht en van alle gemakken voorzien zoals een tv, een balkon en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Axis Ofir Beach Resort
Hotel D. Luis in Coimbra, Portugal
Hotel D. Luis - Coimbra
Vanuit hotel D. Luis, gelegen op een heuvel net buiten Coimbra heeft u een prachtig panoramisch uitzicht op de universiteitsstad! U geniet hier zowel overdag als ’s avonds van een prachtig uitzicht op de wijde omgeving. Met de gratis shuttlebus van het hotel kunt u naar het centrum van de stad. Hotel D. Luis beschikt over liften, een restaurant, een bar en een terras. Wifi is gratis beschikbaar in het gehele hotel. Uw hotelamer is voorzien van een kleine koelkast en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet, gratis toiletartikelen en een föhn.

Bekijk de website van Hotel D. Luis
Hotel Santa Maria in Alcobaça, Portugal
Hotel Santa Maria - Alcobaca
Hotel Santa Maria ligt prachtig tegenover het klooster van Alcobaça. In de bar van het hotel kunt u genieten van een drankje. De kamers zijn traditioneel ingericht en bieden een schitterend zicht op het klooster. Ze beschikken verder over een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Santa Maria
Hotel Londres Estoril Portugal
Hotel Londres Estoril - Estoril
Hotel Londres ligt circa 400 meter van het strand van Tamariz en op circa 500 meter van het beroemde Casino Estoril. Het pittoreske dorpje Cascais ligt op 2 kilometer afstand en het treinstation op circa 5 minuten loopafstand. Met de trein bent u in 30 minuten in Lissabon. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een restaurant en een bar. Gratis wifi is aanwezig in alle ruimtes. De modern ingerichte kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een koelkastje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Londres Cascais/Estoril
Rivera Hotel in Carcavelos, Portugal
Hotel Riviera - Carcavelos
Op slechts 300 meter van het strand van Carcavelos ligt het Riviera Hotel. Naast het hotel is een winkelcentrum en het treinstation van Carcavelos ligt op 1 kilometer afstand. Vanaf hier kunt u gemakkelijk met de trein naar Lissabon of Cascais reizen. In het Riviera Hotel zijn liften aanwezig, evenals een bar, een buitenzwembad (seizoensgebonden) en een wellnescentrum (tegen betaling). Wifi is in het gehele hotel gratis beschikbaar. Alle kamers zijn voorzien van een balkon en beschikken over een tv, een kluisje, een minibar, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een haardroger.

Bekijk de website van Riviera Hotel
Hotel Dom Fernando
Hotel Dom Fernando - Évora
Vanuit het traditionele hotel Dom Fernando wandelt u in 5 minuten naar de historische binnenstad van Évora. Het hotel heeft een restaurant en overal is gratis wifi beschikbaar. De kamers bieden uitzicht op het zwembad of op de stad en beschikken over een tv, airconditioning en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Dom Fernando
Baia Grande, Portugal
Hotel Baía Grande - Albufeira
Het hotel ligt op drie kilometer van Albufeira en heeft een binnen- en buitenzwembad. Er rijdt een gratis pendelbus naar Albufeira en de stranden. De kamers zijn neutraal ingericht en zijn voorzien van airconditioning, tv, minibar, kluisje en een badkamer met föhn.

Bekijk de website van Hotel Baía Grande

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het reizen met SRC-gezelschappen ervaren wij steeds als plezierig. Je ontmoet er mensen met gelijke interesses, de sfeer is ongedwongen, stellen en alleengaanden mengen zich als vanzelfsprekend (geen 'kliekvorming').
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien