050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Port, kloosters en azulejos

Reisleidster Léonie:
‘Portugal: land van de fado, met een roemrijk verleden, heerlijke portwijn en schitterende steden. Wie zich laat meevoeren door de gemoedelijke sfeer en de pracht, raakt verknocht aan dit fraaie land! In machtige steden als Lissabon en Porto herinnert veel aan de tijd dat Portugal de wereldzeeën beheerste, aan de bedrijvigheid in de havens en aan de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen.

Kloosters gunnen de bezoeker een blik in het verleden en oude provinciesteden als de universiteitsstad Coimbra stralen ook nu nog. In het binnenland liggen schilderachtige dorpjes, weiden met kurkeiken en bergachtige streken verscholen. Deze reis neemt u mee langs kronkelende straatjes, statige pleinen en verborgen hoekjes. Van de grote steden dwalen we over glooiende bergen en heuvels, en langs rijke akkertjes en mooie bossen verder naar pittoreske plaatsjes als Guimarães en Óbidos. Laat u betoveren door Portugal!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristen- en middenklassehotels
7x ontbijt en 5x diner
e-book 100 tips voor Portugal
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Porto en Lissabon
Guimarães en Coimbra
Óbidos, Braga en Alcobaça
Bom Jesús do Monte
14e-eeuws klooster Batalha
bedevaartsoord Fátima
vissersplaatsje Nazaré
Baixa en Alfama in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon
Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon
museum Machado de Castro
porthuis in Porto
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Laverend tussen grootse steden en eeuwenoude pittoreske dorpjes proeft u het Portugese leven op zijn best!
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleidster Irma
Reisleidster sinds 2023

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Porto
+ lees meer
Wandeling door Porto
+ lees meer
Historisch Braga, Bom Jesús do Monte en Guimarães
+ lees meer
Universiteitsstad Coimbra
+ lees meer
Fátima, vissersplaats Nazaré en kloosters in Batalha en Alcobaça
+ lees meer
Middeleeuws Óbidos, stadsrondrit Lissabon en de wijk Belém
+ lees meer
Stadswandeling Lissabon en vrije middag
+ lees meer
Terugvlucht Lissabon – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Hoogtepunten Portugal
710 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Boottocht over de Douro
Boottocht over de Douro
Ontdek Porto vanaf de Douro
Duur: circa 55 minuten
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 18,- per persoon
In Porto kunt u een boottocht maken over de rivier de Douro. Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de oude wijk Ribeira en de stad. U vaart onder zes bruggen, waaronder de D. Luis- brug in Eiffel-stijl, door naar de oceaan.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Porto18:05 - 19:50 uur
Lissabon - Amsterdam19:55 - 23:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Zoals altijd zijn de reizen van SRC ‘leerzaam’ en verbreden je kennis. Bekijk ook ons reisverhaal en fotoalbum van Hoogtepunten Portugal!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Was een mooie reis, maar voor ouderen die slecht ter been zijn moeilijk.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Een mooie culturele, verrassende reis die ons veel geleerd heeft over het mooie Portugal!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wij hebben zeer veel mooie en indrukwekkende plaatsen bezocht en werden voorzien van zeer goede relevante informatie door onze uitstekende reisleider. De hotels waren allen goed. Drie hotels beschikten over een zwembad, waarvan met het warme weer veelvuldig gebruik is gemaakt. Tip: zeker in de grotere steden zou het verplicht dineren in het betreffende hotel niet nodig zijn en kunnen reizigers kiezen voor de kleinere lokale horecagelegenheden met streekeigen producten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Verrassend, de rijkdom van de historie van Portugal. In onze geschiedenisboekjes lezen we daar te weinig over, daar ligt veel accent op Spanje.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige reis, vooral door de inzet/houding/kennis en contact van reisleider Joen. Ook de chauffeur was geweldig. Het programma was goed overzichtelijk, prima hotels. Heel aanbevelenswaardig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een prachtige vakantie voor cultuurliefhebbers!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Genoten van een hele mooie reis met goed gezelschap! Boeiende verhalen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De reis Hoogtepunten van Portugal was zeer geslaagd. Wat een prachtig land. Heel veel gezien en gehoord. Onze reisleider Joen vertelde gepassioneerd over het land, de cultuur en de taal. Prima georganiseerd. Goede hotels. Wij hadden de reis verlengd met drie dagen in de kustplaats Estoril en dat was wel heel prettig. De groepsreis is intensief en dan is het ook heerlijk om daarna nog wat uit te rusten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mooie reis met veel cultuur historie en een fijne groep medereizigers met een prettig aantal van 17 deelnemers.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
De reisleider was zeer goed voorbereid en had veel kennis over Portugal in het algemeen, de bezochte locaties en de geschiedenis. De hele reis was tot in de puntjes verzorgd. Pluim voor Elmar!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Joen heeft deze, op zich al uitstekende, rondreis door zijn optreden nog meer allure gegeven waardoor mijn zoon en ik geweldig hebben genoten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De hele reis was van het begin tot het eind weer een fantastische ervaring. Met als hoogtepunten een topchauffeur Manuel en een super super gids Léonie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Voor iemand die nog nooit in Portugal is geweest, is dit een zeer interessante reis. Was wel heel blij dat ik loopstokken had meegenomen, want de straten zijn wel erg stijl.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Zeer mooie, goed verzorgde reis. De drietalige reisleidster (Michelle) was kundig, had veel humor en werkte goed samen met de chauffeur. Mooie culturele bezienswaardigheden. Heerlijk, betaalbaar eten en drinken. Goede hotels.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze cultuurvakantie individueel verlengen in Estoril. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. De (taxi)transfers zijn inbegrepen. De verlenging kunt u telefonisch of per mail aanvragen bij SRC Reizen.

Mondain Estoril
Estoril is al jarenlang een geliefde vakantieplaats. De plaats ligt op 2 kilometer van Cascais. Het wereldberoemde casino, de prachtige herenhuizen, de kasteeltjes en villa’s geven deze kustplaat een unieke sfeer. Met de trein bent u binnen een uur in Lissabon.

Hotel Vila Galé
Hotel Vila Galé Estoril - Estoril
Dit hotel ligt in het centrum van Estoril, op 200 meter van het strand en vlak bij de gezellige boulevard en het treinstation. Vanuit het buitenzwembad heeft u een prachtig uitzicht over de baai van Cascais. Het hotel heeft ook een restaurant, een bar, een sauna en een ‘health club’. U kunt gratis gebruikmaken van wifi. De hotelkamer beschikt over een tv, een kluisje, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Hotel Vila Galé Estoril