050 - 3 123 123

Port, kloosters en azulejos

Reisleider Joen Verbeeck:
‘Portugal: land van de fado, met een roemrijk verleden, heerlijke portwijn en schitterende steden. Wie zich laat meevoeren door de gemoedelijke sfeer en de pracht, raakt verknocht aan dit fraaie land! In machtige steden als Lissabon en Porto herinnert veel aan de tijd dat Portugal de wereldzeeën beheerste, aan de bedrijvigheid in de havens en aan de rijkdom die de ontdekkingsreizigers meenamen.

Kloosters gunnen de bezoeker een blik in het verleden en oude provinciesteden als de universiteitsstad Coimbra stralen ook nu nog. In het binnenland liggen schilderachtige dorpjes, weiden met kurkeiken en bergachtige streken verscholen. Deze reis neemt u mee langs kronkelende straatjes, statige pleinen en verborgen hoekjes. Van de grote steden dwalen we over glooiende bergen en heuvels, en langs rijke akkertjes en mooie bossen verder naar pittoreske plaatsjes als Guimarães en Óbidos. Laat u betoveren door Portugal!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten TAP Portugal
ruimbagage
middenklassehotels
7x ontbijt en 6x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Porto en Lissabon
Guimarães en Coimbra
Óbidos, Braga en Alcobaça
Bom Jesús do Monte
14e-eeuws klooster Batalha
bedevaartsoord Fátima
vissersplaatsje Nazaré
Baixa en Alfama in Lissabon
Torre de Belém in Lissabon
Mosteiro dos Jerónimos in Lissabon
museum Machado de Castro
porthuis in Porto
Reisleider Joen Verbeeck
SRC-reisleider sinds 1995
Na een dag vol met prachtige excursies geniet u ’s avonds van het diner. Zelfs de ruimbagage is inclusief, dus ook daar hoeft u niet naar om te kijken.
Ontmoet onze beste reisleiders in Portugal
SRC-reisleidster Hilde Geelen
Reisleidster sinds 2000
Reisleider Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Léonie Wisse-De Waal
Reisleidster sinds 2002
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Porto
Wandeling door Porto
Wandeling door historisch Braga, bezoek Bom Jesús do Monte en kennismaking met Guimarães
Bezoek aan universiteitsstad Coimbra met bibliotheek en kunstmuseum Machado de Castro
Bezoek aan bedevaartsoord Fátima, kloosters van Alcobaça en Batalha en vissersplaats Nazaré
Middeleeuws Óbidos en stadsrondrit in Lissabon met bezoek aan de wijk Belém
Lissabon, stad aan de Taag: stadswandeling en vrije middag
Terug naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Porto

We vliegen in de avond naar Portugal. Na aankomst op de luchthaven van Porto worden we naar ons hotel in deze Portugese stad gebracht, waar we drie nachten verblijven. (ca. 15 km)

dag 2: Wandeling door Porto

Porto staat bekend om haar pittoreske kronkelstraatjes. De gevels van de huizen in deze straatjes zijn bekleed met azulejos, de typisch Portugese blauwwitte tegeltjes. We wandelen door de oude wijken Ribeira en Barredo, en bezichtigen onder andere het monumentale station en het oude beursgebouw. Natuurlijk bezoeken we ook een van de beroemde porthuizen! Geïnteresseerden kunnen een optioneel boottochtje maken over de Douro (kosten niet inbegrepen). Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de ijzeren bruggen over de rivier.

dag 3: Braga en Guimarães

Braga is het kerkelijke hart van Portugal. Tijdens een wandeling door het historische centrum zien we de oude romaanse kathedraal. Ook bezoeken we het heiligdom Bom Jesús do Monte, dat fraai boven een indrukwekkende trappartij ligt. Hierna gaan we naar Guimarães, waar Portugal werd gesticht. We zien in het schilderachtige plaatsje onder meer het kasteel waarin de eerste Portugese koning, Afonso Henriques, werd geboren. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid dineren in een van de gezellige Portugese restaurantjes. (ca. 150 km)

dag 4: Universiteitsstad Coimbra

Coimbra, een stad aan de rivier de Mondego, heeft een van de oudste universiteiten van Europa. Op het universiteitsterrein zien we de kapel. We bezoeken, indien mogelijk, de weelderige barokke bibliotheek en de ceremoniekamer. ’s Middags bezoeken we het nationale kunstmuseum Machado de Castro. Dit 12e-eeuwse voormalige bisschoppelijke paleis herbergt Romeinse opgravingen en een uitgebreide kunstcollectie. We overnachten in het centrum van Coimbra, zodat u ’s avonds gemakkelijk een bezoek kunt brengen aan een van de gezellige cafeetjes of aan het kapelletje waar de traditionele fado ten gehore wordt gebracht. (ca. 125 km)

dag 5: Fátima, Alcobaça, Batalha en Nazaré

Na een bezoek aan het bedevaartsoord Fátima gaan we naar het cisterciënzerklooster van Alcobaça. Hier bekijken we de tombes van het beroemdste liefdespaar van Portugal: de wrede koning Pedro en zijn minnares Inés. Vervolgens gaan we naar het oogstrelende 14e-eeuwse klooster van Batalha, dat door koning João I is gesticht na een overwinning op Castiliaanse troepen. Hoewel de bouw van het complex in 1517 werd gestaakt, is het één van de fraaiste gotische bouwwerken van Europa. Tot slot bezoeken we het vissersplaatsje Nazaré, waar vrouwen nog gekleed gaan in de traditionele klederdracht met zeven rokken. Ons hotel staat in de kustplaats Peniche. (ca. 220 km)

dag 6: Óbidos en stadsrondrit door Lissabon

In het geheel ommuurde Óbidos kunt u heerlijk wandelen door smalle straatjes en langs witgekalkte huizen met lieflijke binnenplaatsjes en fleurige balkons. Aansluitend reizen we naar Lissabon en maken we een stadsrondrit. We zien onder meer de wijk Baixa, de Avenida da Liberdade, de Champs-Elysées van Lissabon, en het Praça do Comércio, dat prachtig aan de Taag ligt. Ook bezoeken we de wijk Belém en het symbool van Lissabon, de beroemde Torre de Belém, die ooit als militaire wachtpost bijna midden in de Taag stond. Ten slotte bekijken we het Mosteiro dos Jerónimos, dat is gebouwd om de ontdekking van de zeeroute naar Indië door Vasco da Gama te herdenken. De laatste twee nachten verblijven we in Lissabon of in Estoril. (ca. 120 km)

dag 7: Stadswandeling door Lissabon en vrije middag

In Lissabon maken we een stadswandeling door de wijken Baixa en Alfama. De nauwe steile straatjes van Alfama dateren uit de Moorse tijd en bieden steeds weer verrassende doorkijkjes naar het leven van alledag in deze volkswijk. De middag is vrij te besteden. U kunt bijvoorbeeld het Gulbenkianmuseum of het museum voor de oude kunsten bezoeken. (ca. 15 km)

dag 8: Lissabon – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Lissabon gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 15 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Boottocht over de Douro
Boottocht over de Douro
Ontdek Porto vanaf de Douro
Duur: circa 55 minuten
Minimaal 8 deelnemers
Prijs: € 15,- per persoon
In Porto kunt u een boottocht maken over de rivier de Douro. Vanaf de boot heeft u een fraai uitzicht op de oude wijk Ribeira en de stad. U vaart onder zes bruggen, waaronder de D. Luis- brug in Eiffel-stijl, door naar de oceaan.

Vluchtschema
tap_portugal.png

Amsterdam - Porto16:45 - 18:30 uur
Lissabon - Amsterdam14:55 - 18:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in middenklassehotels. Alle hotels beschikken over een lift en een bar. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Tuela Porto
Hotel Tuela Porto - Porto
Dit hotel ligt op 10 minuten lopen van de tuinen van het Palacio de Cristal en de rivier de Douro. Vlak bij zijn een winkelcentrum en diverse bars en restaurants te vinden. In het gehele hotel kunt u gratis gebruikmaken van wifi. Wilt u Porto fietsend verkennen? Het hotel verhuurt fietsen!

Bekijk de website van HF Tuela Porto
Hotel Dona Inês
Hotel Dona Inês - Coimbra
Dit comfortabele hotel bevindt zich op 5 minuten lopen van de oude kathedraal van Coimbra en van het museum Machado de Castro. U kunt ontspannen in het buitenzwembad, op het terras of in de sauna. Het hotel heeft ook een fitnessruimte en een tennisbaan. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Hotel Dona Inês
Hotel Soleil Peniche
Hotel Soleil Peniche - Peniche
Vanuit dit hotel kunt u gemakkelijk een mooie wandeling over de stranden van Praia de Alfarroba en Praia do Baleal maken! Uw kamer kijkt uit op het buitenzwembad, de haven of de zee.

Bekijk de website van Hotel Soleil Peniche
Aparthotel Estoril
Appartement Estoril Eden - Estoril
Deze appartementen liggen circa 400 meter van het strand en op 600 meter van het centrum. Langs het strand ligt een brede boulevard, waarover u heerlijk kunt flaneren. De bushalte is tegenover het hotel. Ook het treinstation is op loopafstand. Het complex beschikt over een receptie, liften, een lounge, een bar, een restaurant, een binnen- en buitenzwembad, een jacuzzi en fitnessfaciliteiten. U kunt tegen betaling gebruikmaken van de sauna.

De verzorgde appartementen zijn modern ingericht en hebben een woon/slaapkamer met een bed, een bank, airconditioning, een satelliet-tv, een telefoon, een kluisje (circa € 15,- per week), een kitchenette met een kookplaat en een koelkast, een balkon en een badkamer met een bad en een toilet. SRC heeft kamers met zeezicht voor u besproken!

Bekijk de website van appartementen Estoril Eden
Hotel Villa Galé
Hotel Vila Galé Ópera - Lissabon
Vlak bij de toren van Belém en het Jerónimos-klooster ligt dit moderne hotel. ’s Avonds klinkt hier regelmatig livemuziek. In het wellnesscentrum kunt u tegen betaling gebruikmaken van het binnenzwembad en massages en schoonheidsbehandelingen krijgen. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van wifi, en in uw kamer tegen betaling. Het hotel verhuurt fietsen.

Bekijk de website van Hotel Vila Galé Ópera

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Mooie reis met veel cultuur historie en een fijne groep medereizigers met een prettig aantal van 17 deelnemers.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
De reisleider was zeer goed voorbereid en had veel kennis over Portugal in het algemeen, de bezochte locaties en de geschiedenis. De hele reis was tot in de puntjes verzorgd. Pluim voor Elmar!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
T.J. Bijlsma uit Wageningen
Joen Verbeeck heeft deze, op zich al uitstekende, rondreis door zijn optreden nog meer allure gegeven waardoor mijn zoon en ik geweldig hebben genoten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De hele reis was van het begin tot het eind weer een fantastische ervaring. Met als hoogtepunten een topchauffeur Manuel en een super super gids Léonie Wisse-de Waal.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
P. en R. Veerman uit Volendam
Voor iemand die nog nooit in Portugal is geweest, is dit een zeer interessante reis. Was wel heel blij dat ik loopstokken had meegenomen, want de straten zijn wel erg stijl.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
M. Spits
Zeer mooie, goed verzorgde reis. De drietalige reisleidster (Michelle) was kundig, had veel humor en werkte goed samen met de chauffeur. Mooie culturele bezienswaardigheden. Heerlijk, betaalbaar eten en drinken. Goede hotels.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Meneer Wil SeelenReisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze cultuurvakantie individueel verlengen met 3 of 7 nachten in Estoril. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van logies en ontbijt. Het is mogelijk om het diner bij te boeken. De (taxi)transfers zijn inbegrepen.

Mondain Estoril
Estoril is al jarenlang een geliefde vakantieplaats. De plaats ligt op 2 kilometer van Cascais. Het wereldberoemde casino, de prachtige herenhuizen, de kasteeltjes en villa’s geven deze kustplaat een unieke sfeer. Met de trein bent u binnen een uur in Lissabon.

Aparthotel Estoril
Appartement Estoril Eden - Estoril
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 220 p.p.
Deze appartementen liggen circa 400 meter van het strand en op 600 meter van het centrum. Langs het strand ligt een brede boulevard, waarover u heerlijk kunt flaneren. De bushalte is tegenover het hotel. Ook het treinstation is op loopafstand. Het complex beschikt over een receptie, liften, een lounge, een bar, een restaurant, een binnen- en buitenzwembad, een jacuzzi en fitnessfaciliteiten. U kunt tegen betaling gebruikmaken van de sauna.

De verzorgde appartementen zijn modern ingericht en hebben een woon/slaapkamer met een bed, een bank, airconditioning, een satelliet-tv, een telefoon, een kluisje (circa € 15,- per week), een kitchenette met een kookplaat en een koelkast, een balkon en een badkamer met een bad en een toilet. SRC heeft kamers met zeezicht voor u besproken!

Bekijk de website van appartementen Estoril Eden
Aparthotel Estoril
Appartement Estoril Eden - Estoril
Reisduur: 7 nachten
v.a. € 420 p.p.
Deze appartementen liggen circa 400 meter van het strand en op 600 meter van het centrum. Langs het strand ligt een brede boulevard, waarover u heerlijk kunt flaneren. De bushalte is tegenover het hotel. Ook het treinstation is op loopafstand. Het complex beschikt over een receptie, liften, een lounge, een bar, een restaurant, een binnen- en buitenzwembad, een jacuzzi en fitnessfaciliteiten. U kunt tegen betaling gebruikmaken van de sauna.

De verzorgde appartementen zijn modern ingericht en hebben een woon/slaapkamer met een bed, een bank, airconditioning, een satelliet-tv, een telefoon, een kluisje (circa € 15,- per week), een kitchenette met een kookplaat en een koelkast, een balkon en een badkamer met een bad en een toilet. SRC heeft kamers met zeezicht voor u besproken!

Bekijk de website van appartementen Estoril Eden