050 - 3 123 123

Groene parel van de Indische Oceaan

Reisleidster Sanjika Hengst:
‘Sri Lanka, het vroegere Ceylon, staat al sinds de oude Grieken bekend als het paradijs op aarde. Marco Polo vond het al een van de mooiste eilanden ter wereld. En ook de Hollanders waren, toen zij in het begin van de 17e eeuw hier aanmeerden, diep onder de indruk van de weelderige begroeiing, de olifanten, de pauwen en de geurige kruiden en planten. En nog steeds zijn mijn gasten geraakt en verrast! Zoveel schoonheid en afwisseling hadden ze niet verwacht.

Cultuur, natuur en ontspanning: Sri Lanka heeft hét! Tijdens deze prachtige cultuurvakantie ontdekt u de geschiedenis van eeuwenoude Sri Lankaanse koninkrijken. In het deels overwoekerde Sigiriya ziet u de restanten van het paleis- en tuinencomplex dat helemaal boven op de Leeuwenrots is gebouwd. En in de koloniale steden Negombo en Galle herkent u de invloeden van uw Nederlandse voorouders. Ook in de hoofdstad Colombo ziet u het rijke VOC-verleden.

Tijdens twee unieke jeepsafari's bewondert u het rijke dierenleven in nationale parken met olifanten, grazende buffels en de vogels in de wetlands. In de koelere bergen groeien de theestruiken op de plantages en zorgen mistige heuvels voor fotogenieke plekjes. Samen met de heerlijke Singalese keuken met een scala aan rijstgerechten, curry’s, veel groente en tropisch fruit, zijn dit de ingrediënten voor een heerlijke gevarieerde vakantie. Ontdekt u met mij de veelzijdigheid van dit paradijselijke eiland?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
11x ontbijt en 11x diner
barbecue op dag 2
olifantensafari in natuurpark
safari in Yala National Park
fietstocht in Polonnaruwa
cultureel optreden in Kandy
vrije dag in Nuwara Eliya
inclusief entreegelden nationale parken
Nederlandstalige groep
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Leeuwenrots in Sigirya
‘Hollands’ Negombo en Galle
Tempel van de Tand in Kandy
Yala National Park
VOC-historie in Colombo
Polonnaruwa
Dambulla
Anuradhapura
botanische tuinen Peradeniya
Reisleidster Sanjika Hengst
SRC-reisleidster sinds 2017
In een van de nationale parken bij Sigirya volgen we het spoor van de wilde olifanten.
Ontmoet onze beste reisleiders in Sri Lanka
Reisleidster Sanjika Hengst
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Colombo
Ontspannen ochtend, stadsrondrit Negombo met vismarkt, boottocht en barbecue
Wilde olifanten spotten bij Sigirya
Leeuwenrots in Sigiriya, wandeling langs rijstvelden en fietstocht door Polonnaruwa
Kloosterruïnes en Sri Maha Bodhi in UNESCO-stad Anuradhapura
Grottenklooster Dambulla, specerijentuin in Matale en cultureel optreden in Kandy
Botanische tuinen van Peradeniya en Tempel van de Tand in Kandy
Treinritje en bezoek theeplantage. Overnachting in Nuwara Eliya
Vrije dag in Nuwara Eliya of optionele wandeling in Horton Plains
Bezoek pottenbakkerij, rubberplantage en watervallen Rawana Ella, ’s avonds safari Yala National Park
Schildpaddenbroedplaats en bezoek historisch Galle
Vrije ochtend en bezoek aan de historische hoofdstad Colombo
Terugvlucht Colombo – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Colombo

We vliegen met een rechtstreekse vlucht naar Colombo. Na aankomst in Sri Lanka worden we naar het hotel in de omgeving van Negombo gebracht. (ca. 15 km)

dag 2: Negombo, boottocht en welkomstbarbecue

Aan het einde van de ochtend maken we een rondrit door Negombo, dat in de Portugese en Nederlandse koloniale tijd een belangrijke exporthaven was. We zien veel katholieke kerken en het imposante netwerk van kanalen, dat door de Nederlanders is gegraven. Wandelend over de levendige vismarkt zien we de verkoop van de net gevangen vis. De lokale vissers prijzen hun handel met luide stem aan. Een bijzondere ervaring! Na wat vrije tijd bij het hotel, waarbij u kunt ontspannen bij het zwembad of aan het strand, maken we een ontspannen boottocht. Eenmaal bij zee aangekomen, bewonderen we een prachtige zonsondergang. Op een eilandje worden we getrakteerd op een barbecue, georganiseerd door een Sri Lankaanse familie. Een onvergetelijke start van de reis! (ca. 30 km)

dag 3: Op zoek naar wilde olifanten

Vroeg in de ochtend vertrekken we naar Sigirya, waar we drie nachten verblijven. In de omgeving van deze stad liggen twee nationale parken waar olifanten in het wild leven. Tegen het vallen van de avond gaan we op zoek naar deze imposante dieren. Afhankelijk van waar zij op dat moment zijn, maken we een safari door Minneriya National Park of door Kaudulla National Park. (ca. 220 km)

dag 4: Leeuwenrots Sigiriya, plattelandsleven en fietsen in Polonnaruwa

Als de zon zijn hoogste punt nog niet heeft bereikt, maken we een intensieve, mooie klim naar de Leeuwenrots. Tijdens de wandeling zien we de unieke fresco’s van de wolkenmaagden die op de rotswand zijn aangebracht. Bovenop de Leeuwenrots bekijken we de resten van een 5e-eeuws burchtpaleis. Naast deze bijzondere ruïne worden we ook beloond met een geweldig uitzicht over de prachtige omgeving! Na de klim maken we kennis met het leven op het platteland van Sri Lanka. We wandelen langs rijstvelden naar een dorpje, waar we meer te weten komen over de tradities en de leefgewoontes van de bevolking. Ook proeven we hier lekkere zelfgemaakte roti! ’s Middags maken we een fietstocht door de oude stad Polonnaruwa, waar tempels en resten van de vroegere koninklijke stad tussen het groen verscholen liggen. (ca. 140 km)

dag 5: UNESCO-stad Anuradhapura

We rijden naar Anuradhapura, de grootste en oudste historische stad van Sri Lanka die beschermd wordt door UNESCO. Tot 1017 was Anuradhapura de hoofdstad van het eiland. We bezichtigen hier eeuwenoude kloosterruïnes en de Sri Maha Bodhi. Deze heilige Bodhiboom is een bedevaartsoord. (ca. 180 km)

dag 6: Grottenklooster Dambulla en specerijentuin Matale

We bezoeken het imposante grottenklooster Dambulla. Na een stevige wandeling, vergezeld door apen, bereiken we de door UNESCO beschermde tempel. De ruime grotten zijn prachtig beschilderd en rijkelijk versierd met beelden van onder andere Boeddha en Vishnu. We bezoeken in Matale een exotische specerijentuin. Op deze avond wonen we van een cultureel optreden bij. We verblijven twee nachten in een hotel in Kandy. (ca. 100 km)

dag 7: Botanische tuinen, Kandy en de Tempel van de Tand

In de koninklijke botanische tuinen van Peradeniya vinden we onder andere koffie-, thee-, nootmuskaat- en rubberplanten. Deze planten waren erg belangrijk voor de economische groei van Sri Lanka. We bewonderen hier orchideeënsoorten van over de hele wereld. We maken vervolgens verder kennis met het charmante Kandy, de hoofdstad van het oude Ceylon. In de avond brengen we een bezoek aan de Tempel van de Tand, de vermeende bewaarplaats van een tand van de Boeddha. (ca. 30 km)

dag 8: Treinritje en een theeplantage

We stappen in de trein en maken een ritje door het prachtige landschap: een bijzondere belevenis. Dit is natuurlijk dé gelegenheid om kennis te maken met de Sri Lankanen! Op weg naar Nuwara Eliya, waar we twee nachten verblijven, rijden we langs uitgestrekte theeplantages. We bezoeken een van de plantages, waar we zien hoe de verse bladeren worden verwerkt tot thee. (ca. 80 km)

dag 9: Vrije dag Nuwara Eliya of wandeling Horton Plains

We genieten van een ontspannen vrije dag in Nuwara Eliya. In de 19e eeuw ontdekte de avonturier Samuel Baker deze paradijselijke hoogvlakte op 1.900 meter hoogte in de relatief koele bergen, waarna welvarende Engelsen zich hier vestigden. U kunt op deze dag een prachtige optionele wandeling in het natuurgebied Horton Plains maken (kosten niet inbegrepen). U rijdt dan in jeeps naar het beginpunt van de wandeling, waarna u verder te voet gaat naar Baker’s Falls en het magnifieke panoramische punt World’s End. Dit is volgens velen het mooiste uitzicht van Sri Lanka.

dag 10: Watervallen Rawana Ella en safari Yala National Park

Door het mistige heuvelland rijden we naar Ella, waar we de watervallen van Rawana Ella bewonderen. Onderweg bezoeken we een pottenbakkerij en een rubberplantage. Rubber is een van de belangrijkste exportproducten van het land. In de avond verkennen we met jeeps de savanne van Yala National Park. In het park leven verschillende soorten watervogels, krokodillen en buffels. Er is ook een kans om een kudde olifanten te spotten. Ons hotel staat in de omgeving van Yala. (ca. 180 km)

dag 11: Schildpaddenbroedplaats en historisch Galle

Na een bezoek aan een broedplaats voor schildpadden gaan we naar Galle. Hier bezoeken we de 17e-eeuwse Nederlandse vesting. Behalve het Old Dutch House zien we de Nederlands-hervormde kerk, de Lijnbaanstraat en de forten Utrecht en Vreeland. Ons hotel voor de laatste nacht staat in de omgeving van Galle. (ca. 200 km)

dag 12: Vrije ochtend en historisch Colombo

In de ochtend kunt u lekker ontspannen en uw eigen plan trekken. ’s Middags gaan we naar de hoofdstad Colombo, dat al eeuwenlang een belangrijke stad aan verschillende handelsroutes is. We zien de Wolvendaalse-kerk die gebouwd is door de Verenigde Oost-Indische Compagnie. Het logo van de VOC op het toegangshek getuigt hier nog van. Ook ziet u hier grafstenen van Nederlandse admiralen en kolonels. Tijdens onze stadstour passeren we prachtige gevels van boeddhistische tempels en moskeeën. We brengen een bezoek aan de kleurrijke Pettah-markt en u heeft wat vrije tijd om de laatste souvenirs in te kopen. We genieten van een gezamenlijk afscheidsdiner voordat we aan het eind van de avond naar de luchthaven van Colombo gaan voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 300 km)

dag 13: Colombo – Amsterdam

We vliegen rechtstreeks van Colombo naar Amsterdam. In de ochtend landen we op Schiphol.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Wandeling Horton Plains
Wandeling Horton Plains
Ontdek het natuurschoon van Sri Lanka
Duur: 5-6 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: € 40,- per persoon, te voldoen in lokale valuta
U kunt een wandeling maken door Horton Plains. Op deze indrukwekkende hoogvlakte leven onder andere de endemische lori’s en ‘purple monkey’s’. Vroeg in de morgen wordt u in een jeep en naar het startpunt in Horton Plains National Park gebracht. U wandelt ongeveer 9 kilometer over oneffen terrein. Tijdens de tocht komt u bij de adembenemende ‘Baker’s Fall’ en het uitzichtpunt ‘World’s End’, waar u een van de beste panoramische uitzichten van Sri Lanka heeft. Voor de wandeling dient u goed ter been te zijn.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Colombo09:55 - 00:15 uur
Colombo - Amsterdam02:10 - 08:25 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. De meeste hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal tijdens deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een hotellijst.

Beacon, Sri Lanka
Hotel Beacon - Negombo
Na de vlucht kunt u heerlijk ontspannen in het Beacon Hotel. Dit hotel ligt op slechts 10 kilometer van de internationale luchthaven, heeft een buitenbad en uitzicht op zee. Er is gratis wifi, een restaurant en u kunt gezellig een drankje drinken aan de bar. De kamers beschikken over airconditioning en er is een waterkoker aanwezig.

Bekijk de website van Beacon
Sigiriya Village in Sigiriya
Hotel Sigiriya Village - Sigiriya
In de binnenlanden van Sri Lanka ligt het Village Sigirya Hotel. U kunt heerlijk struinen in de aangelegde tuinen en in het zwembad genieten van het adembenemende uitzicht op de Leeuwenrots. In het restaurant proeft u de overheerlijk gerechten uit de Sri Lankaanse en Westerse keuken! Alle klassiek ingerichte huisjes hebben een veranda en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Sigiriya Village
Queen’s Hotel in Kandy
Hotel Queens - Kandy
Op slechts 50 meter van het meer van Kandy en 150 meter van de Tempel van de Tand staat het statige Queen’s Hotel. Gevestigd in een historisch gebouw verblijft u hier in koloniale stijl! De kamers zijn voorzien van hardhouten meubels en beschikken over koffie- en theezetfaciliteiten. Ontspannen kunt u in het zwembad, de sauna, de loungebar of in de pub.

Bekijk de website van Queen’s Hotel
The Hill Club, Sri Lanka
Hotel The Hill Club - Nuwara Eliya
Te midden van het weelderige groen van Nuware Eliya ligt dit karakteristieke koloniale hotel. Het ademt een en al Engelse sfeer. Geniet van de prachtige tuin, drink een drankje bij het knapperend haardvuur en dineer, gekleed in een (leen)jasje, bij kaarslicht.

Bekijk de website van The Hill Club
Chandrika Hotel in Tissamaharama
Hotel Chandrika - Tissamaharama
Dit hotel ligt in het centrum van Tissamaharama op circa 30 minuten rijden van het Yala nationale park. U kunt ontspannen in het prachtig aangelegde buitenzwembad met poolbar en heerlijk eten in het smaakvolle restaurant van het hotel. Alle kamers beschikken over koffie- en theefaciliteiten, airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Chandrika Hotel
Calamander Unawatuna Beach, Sri Lanka
Resort Calamander Unawatuna Beach - Unawatuna
Vanuit uw kamer loopt u direct het privéstrand van deze fijne accommodatie op. U kunt hier deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder kajakken (tegen betaling). Ontspannen kan ook in een van de unieke zwembaden, waaronder een lang zwembad dat door glas omgeven is. Galle ligt op slechts 6 kilometer van Unawatuna, waardoor u vanuit dit resort ook gemakkelijk naar deze historische stad kunt gaan.

Bekijk de website van Calamander Unawatuna Beach

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Hierbij willen wij onze zeer positieve ervaring uitspreken over de zojuist afgeronde groepsreis naar Sri-Lanka. Niet alleen de uitstekende accommodaties, de verzorgde wijze van transport als vooral de door de reisleidster Sanjika Hengst gegeven informatie stonden op een zeer hoog niveau.
In elk opzicht was dit een onvergetelijke vakantie. Zelfs over de verschillende soorten gekweekte rijst en de verwerking daarvan wist de gids ons enthousiast te maken! Met hartelijke groeten en dank voor de goede zorgen.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
De reis naar paradijselijk Sri Lanka was zeer afwisselend. Het is een groen eiland met jungle, mooie stranden en hoogvlaktes. Op de reis worden excursies gemaakt naar mooie tempels, een theeplantage en een rubberplantage. Nieuwsgierig? Bekijk mijn reisverhaal naar Sri Lanka!
Roelf en Frouke Bakker
Een zeer afwisselende reis met een fantastische reisleidster door een prachtig land.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Afgelopen zomer genoten van deze schitterende reis!
Mevrouw Wesselius-Bénard
Dit was alweer een vakantie om in te lijsten!! Geweldig!!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Coolen-Betlem
In 2013 hadden we helaas een slechte ervaring met de gids in Zuid-Afrika, maar nu was het fantastisch. Een heel goede begeleiding, veel informatie. Deze man is geknipt voor dit werk!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Familie De Jong
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis met drie nachten verlengen in het Calamander Unawata Beach Resort in Unawatuna. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. De verlenging is op basis van halfpension (logies, ontbijt en diner). Op de laatste dag is de (taxi)transfer naar Colombo inbegrepen, de Engelssprekende chauffeur voert dan samen met u het reisprogramma van dag 12 uit. Het diner in Colombo is op deze dag ook inbegrepen. Tijdens de verlenging in december is er ook een feestelijk diner op kerstavond inbegrepen.

Calamander Unawatuna Beach, Sri Lanka
Resort Calamander Unawatuna Beach - Unawatuna
Reisduur: 3 nachten
v.a. € 290 p.p.
Vanuit uw kamer loopt u direct het privéstrand van deze fijne accommodatie op. U kunt hier deelnemen aan diverse activiteiten, waaronder kajakken (tegen betaling). Ontspannen kan ook in een van de unieke zwembaden, waaronder een lang zwembad dat door glas omgeven is. Galle ligt op slechts 6 kilometer van Unawatuna, waardoor u vanuit dit resort ook gemakkelijk naar deze historische stad kunt gaan.

Bekijk de website van Calamander Unawatuna Beach