050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een betoverend sprookje tussen oost en west

Reisleidster Claudia: 
‘Alweer 20 jaar woon ik in Istanbul. Ik hou van deze stad met zijn miljoenen inwoners, waar het leven dag en nacht doorgaat. Ik hou van deze brug tussen oost en west. Mijn huisje staat achter de Sultanahmetmoskee, ook wel de Blauwe Moskee genoemd vanwege zijn duizenden blauwe tegels. Elke dag wandel ik langs dit indrukwekkende gebouw met zijn zes minaretten, die ’s avonds zo prachtig verlicht zijn. Ik ben er in mijn leven al duizenden keren langs gelopen, maar deze aanblik verveelt nooit. Als ik met de pont oversteek van Europa naar Azië, dan zie ik de skyline met de contouren van de Byzantijnse stadsmuren en de daken van het Topkapipaleis, waar de sultans vele eeuwen leefden. Boven mijn hoofd vliegen de meeuwen die wachten op stukjes brood die de passagiers aan ze voeren. Speciaal hiervoor koopt men een verse simit, een rond knapperig broodje met sesamzaadjes erop. Eén hapje is voor jezelf en eentje is voor de meeuw.

Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie kan ik u “mijn” Istanbul laten zien. Te voet en met het openbaar vervoer bewondert u de beroemde highlights van de stad, zoals de Ayasofya, de Blauwe Moskee en het Topkapipaleis. Maar ik neem u ook mee naar de minder ontdekte plaatsen. Zo bezoekt u de Mihrimah Sultan-moskee in de wijk Üsküdar. De dochter van sultan Suleyman de Grote liet dit gebedshuis door de favoriete architect van haar vader bouwen. Het interieur is betoverend! Ons hotel staat in de wijk Sirkeci waar vroeger de Oriënt Express arriveerde. Als we wandelen door de Europese wijk Pera, het huidige Beyoğlu, ervaart u nog steeds de allure van de 19e eeuw toen hier de reizigers van de Oriënt Express vertoefden. Bij het Pera Palas Hotel is het niet moeilijk voor te stellen dat Agatha Christie hier aan haar beroemde thriller werkte. 

Tijdens onze wandelingen vertel ik u veel over het dagelijkse leven. Natuurlijk is er ook voldoende tijd om zelf te genieten van de gastvrije en verrukkelijke Turkse keuken. Op de vele terrassen kunt u net als de locals genieten van een Turkse koffie, een glaasje zoete thee en een waterpijp. Istanbul ligt aan het water en daarom nemen we ook regelmatig de veerboot, bijvoorbeeld als we naar de Aziatische wijk Üsküdar gaan en naar de wijk Eyüpsultan gelegen langs de Gouden Hoorn.  Als u op de boot staat en uitkijkt over de Bosporus geeft u dan ook een stukje brood aan de meeuwen? Ik verwelkom u graag in mijn Istanbul!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Turkish Airlines 
ruimbagage
centraal middenklassehotel
6x ontbijt
transfer luchthaven – hotel en vice versa
boottocht over de Bosporus
audiosysteem 
lokale gidsen 
de beste SRC-reisleider 
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All 
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
wijken Beyoğlu, Eyüpsultan en Üsküdar  
Ayasofya en Blauwe Moskee
Topkapipaleis en Grote Bazaar
boottocht over de Bosporus 
Pera Palas Hotel en İstiklâl straat
Mihrimah Sultan-moskee
SRC-reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Tijdens enkele ferryovertochten en een boottocht over de Bosporus bewonderen we Istanbul vanaf het water.
Ontmoet onze beste reisleiders in Turkije
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
SRC-reisleider Bülent
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Güldal
Reisleidster sinds 2022

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Istanbul
+ lees meer
Wandeling door de wijk Beyoğlu
+ lees meer
Verkenning van de wijk Üsküdar in Azië en de wijk Eyüpsultan
+ lees meer
Verkenning van de wijk Sultanahmet met de Ayasofya, de Blauwe Moskee, het Topkapipaleis en de Grote Bazaar
+ lees meer
Varen over de Bosporus naar Anadolu Kavaği
+ lees meer
Vrije ochtend en terugvlucht Istanbul – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Sprookjesachtig Istanbul
60 KM

Vluchtschema
Turkish Airlines

Amsterdam - Istanbul11:30 - 15:50 uur
Istanbul - Amsterdam19:20 - 21:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Prettige afwisseling tussen beroemde bezienswaardigheden en meer onbekende delen van de stad. “Verrassend Istanbul” overtreft qua verrassingen mijn verwachtingen!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wel conditie voor nodig, aan de korte kant, maar zeer bevredigend
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.