Wandelreizen - Verken de wereld te voet!

Bent u een echte wandelliefhebber? En houdt u ervan om een flinke wandeling te combineren met culturele excursies? Neem dan uw wandelschoenen mee en ga met SRC Reizen op wandelreis! Tijdens onze wandelreizen wandelt u over de mooiste wandelpaden door de meest indrukwekkende landschappen van cultuurrijke regio’s. U komt op plaatsen waar u met een auto of een touringcar makkelijk aan voorbij zou gaan. Wandelend ziet u meer!

Italië en Spanje verkennen tijdens een wandelreis

U leert een land op een heel andere manier kennen tijdens een wandelreis! Van kleine dorpjes tot grote steden en van bergpassen tot glooiende landschappen, tijdens een wandelreis ziet u ontzettend veel van een land. En komt u ook heel eenvoudig in aanraking met de lokale bevolking! SRC biedt wisselende wandelreizen aan, die soms in het teken staan van een historisch volk, een belangrijke historisch figuur of een bekende route.

Wat dacht u bijvoorbeeld van een wandelreis door Italië in het spoor van de eeuwenoude Etrusken? Dit mysterieuze volk leefde in de regio’s Toscane en Lazio waar zij hun bijzondere necropoli in het wonderschone landschap achterlieten. Het prachtige natuurschoon vol rust en stilte met her en der een eeuwenoud stadje en de restanten van verlaten graftombes nodigt uit de wandelschoenen aan te trekken. Of wandelt u straks door het groene hart van Italië in de voetsporen van de heilige Franciscus? Tijdens deze bijzondere wandelreis ervaart u in de groene en ongerepte natuur van Umbrië waar Franciscus zijn inspiratie vond en regelmatig zelf flinke afstanden aflegde.

Natuurlijk kan ook een wandelreis naar Santiago de Compostela niet missen binnen ons reisaanbod. Al eeuwenlang leggen pelgrims soms wel duizend kilometer te voet, of op de fiets, af naar Santiago de Compostela, in het meest noordwestelijke puntje van Spanje. De “Camino”, de pelgrimsroute naar het graf van de heilige Jakobus, voert langs de mooiste plaatsen en door een landschap dat zijn gelijke niet kent! En u kunt een aantal wandelingen over deze bijzondere route maken om uiteindelijk wandelend Santiago te bereiken. Een bijzondere ervaring!

De voordelen van een wandelreis

Het maken van een wandelreis is een perfecte combinatie tussen een culturele groepsreis en een actieve reis. Wat precies de voordelen zijn van een wandelreis? Een wandelreis bestaat uit een vol excursieprogramma waarbij u de mooiste bezienswaardigheden van uw vakantieland bezoekt, maar daarnaast wandelt u tijdens uw reis ook verschillende mooie routes door de natuur en langs de dorpjes die op de route liggen. Alle bezienswaardigheden en routes worden door een SRC-reisleider voorzien van prachtige verhalen, waardoor uw vakantieland echt tot leven komt. Daarnaast hoeft u zich niet druk te maken over het vervoer en het verblijf, het enige dat u hoeft te doen is wandelen en genieten!