Legendes, historie en natuurschoon

Reisleidster Adriënne Zijlstra:
‘Spectaculaire kliffen, goudkleurige stranden, eeuwenoude legendes, pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bruisende steden: de graafschappen Devon en Cornwall zijn werkelijk schitterend! Tijdens deze nieuwe cultuurvakantie maakt u kennis met alle facetten van dit prachtige stukje Engeland.

Zo ziet u Dartmoor Park, het ruige leefgebied van de half wilde pony’s, en bij het meest zuidwestelijke puntje van Engeland, Land’s End, kunt u langs de imposante kliffen wandelen. Het uitzicht over de Atlantische Oceaan is fenomenaal! Tijdens een bezoek aan een aantal prachtige landhuizen wandelt u zo de geschiedenis in en waant u zich in vervlogen tijden.

U bezoekt de mysterieuze Lost Gardens of Heligan, waar u de bijzondere geschiedenis van deze schitterende botanische tuinen ontdekt. Ook hoort u meer over de legende van King Arthur in Tintagel Castle. Aan de Engelse rivièra bezoekt u de gezellige badplaats Torquay en in het visserplaatsje Polperro proeft u de authentieke sfeer. Kortom: een onvergetelijke reis door een prachtig stuk Engeland! Gaat u mee?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotels
7x (Engels) ontbijt en 3x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Exeter met Saint Peter’s Cathedral
Royal Crescent in Bath
Land’s End en St Ives
nationaal park Dartmoor
Tintagel Castle
Prideaux Place
Lost Gardens of Heligan
landhuis Lanhydrock
vissersplaatsje Polperro
Tavistock
St Michael’s Mount
Plymouth en Torquay
middeleeuws Wells
Clifton Suspension Bridge in Bristol
Reisleidster Adriënne Zijlstra
SRC-reisleidster sinds 2006
Favoriete plek: St Michael's Mount
Spectaculaire kliffen, goudkleurige stranden, eeuwenoude legendes, pittoreske dorpjes, prachtig natuurschoon en bruisende steden: de graafschappen Devon en Cornwall zijn werkelijk schitterend
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
Reisleider Antoon van Balveren
Reisleider sinds 2002
Reisleidster Domitilla Nijenhuis
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Frits van Norden
Reisleider sinds 2006
Reisleidster Loes Deutekom
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bristol en via Exeter naar Plymouth
Vissersplaatsje Polperro en Plymouth
Tintagel Castle en Prideaux Place
Landhuis Lanhydrock en Lost Gardens of Heligan
Tavistock, nationaal park Dartmoor en Torquay
Land’s End, rotseiland St Michael’s Mount en charmant St Ives
Via Wells en Bath naar Bristol
Clifton Suspension Bridge en terugvlucht Bristol – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bristol en via Exeter naar Plymouth

We vliegen naar Engeland. Na aankomst in Bristol rijden we naar Exeter, waar we een korte stop maken. De hoofdstad van het graafschap Devon ligt aan de rivier de Exe en kent een rijk en lang verleden: al in de Romeinse tijd was hier een nederzetting. We brengen een bezoek aan de wonderschone in gotische stijl opgetrokken Saint Peter’s Cathedral. Na ons bezoek rijden we door naar Plymouth, waar het hotel voor de komende zes nachten staat. (ca. 200 km)

dag 2: Vissersplaatsje Polperro en Plymouth

In het ongerepte vissersdorpje Polperro, dat aan de zuidoostkust van Cornwall ligt, lijkt de tijd te hebben stil gestaan. De kleine haven van Polperro wordt ingesloten door steile kliffen, waar knusse cottages gevaarlijk dicht op de rand staan. We laten Polperro achter ons en maken een stadswandeling in Plymouth. In de middag heeft u wat vrije tijd. Wandelt u over de schitterende Plymouth Hoe? Deze promenade loopt door tot het oude havengebied Barbican en biedt een prachtig uitzicht over de mooie kust van de havenstad. Vanavond kunt u op eigen gelegenheid dineren in een van de gezellige restaurants of pubs die de stad rijk is. (ca. 80 km)

dag 3: Tintagel Castle en Prideaux Place

Schitterend gelegen aan de Keltische Zee zien we de indrukwekkende ruïnes van Tintagel Castle. Dit kasteel is onlosmakelijk verbonden met King Arthur. Natuurlijk vertelt de reisleider alles over deze legendarische koning en zijn ridders van de ronde tafel. In Padstow bezoeken we het statige landhuis Prideaux Place. Het huis bevat een indrukwekkende kunstverzameling met tal van koninklijke portretten en een mooie collectie porselein. (ca. 200 km)

dag 4: Landhuis Lanhydrock en Lost Gardens of Heligan

Op een bosrijk landgoed ligt het majestueuze Victoriaanse Lanhydrock. In dit authentieke landhuis zijn zo’n 50 kamers te bezichtigen. Al struinend door de prachtig ingerichte ruimtes wanen we ons terug in de tijd. Na dit indrukwekkende bezoek gaan we naar een van de meest mysterieuze landgoederen van Engeland: The Lost Gardens of Heligan. Deze botanische tuinen maakten vanaf de 16e eeuw deel uit van het landgoed Heligan. Tijdens de Eerste Wereldoorlog, toen het merendeel van de tuinlieden in de Franse en Belgische loopgraven het leven lieten, raakten de tuinen ernstig in verval. In 1996 begon een intensieve restauratie die ook op de Britse televisie te volgen was. De tuinen zijn vandaag de dag in oude glorie hersteld en een lust voor het oog! Wandel langs de kolossale rododendrons, geniet van de Italiaanse tuin en bewonder de kleurrijke camelia’s. (ca. 150 km)

dag 5: Tavistock, nationaal park Dartmoor en Torquay

In het hart van Devon, aan de rand van Dartmoor, bezoeken we het sfeervolle marktstadje Tavistock. Vervolgens maken we een rondrit door het uitgestrekte nationale park Dartmoor, dat van adembenemende schoonheid is. Het landschap bestaat hier uit diepe, beboste valleien en rivieren, afgewisseld met ruige open vlaktes. In dit gebied leven de iconische Dartmoor pony’s. Voordat we terugkeren naar het hotel, wandelen we door het levendige Torquay. Deze badplaats ligt in het gebied wat ook wel de Engelse rivièra wordt genoemd vanwege het zachte klimaat. (ca. 150 km)

dag 6: Land’s End, rotseiland St Michael’s Mount en charmant St Ives

Vandaag staat een lange, maar mooie dag op het programma. Onderweg naar het uiterste puntje van Cornwall, Land’s End, maken we een korte stop in St Michael’s Mount, de Britse tegenhanger van het Franse Mont Saint-Michel. Dit magische rotseiland met een boeiende geschiedenis is doordrenkt met legendes. In Land’s End genieten we van een fenomenaal uitzicht over de ruige, granieten kliffen die uit de Atlantische Oceaan oprijzen. We bezoeken het kunstenaarsdorpje St Ives, waar u wat vrije tijd heeft. Bezoekt u de Tate Gallery met moderne kunst? Of maakt u liever een wandeling door het knusse centrum van het charmante St Ives? (ca. 300 km)

dag 7: Via Wells en Bath naar Bristol

Door het glooiende Engelse landschap rijden we naar het mooie middeleeuwse stadje Wells, waar we de indrukwekkende kathedraal bezoeken. We wandelen door het oudste straatje van Europa, Vicar’s Close. In Bath zien we Royal Crescent, een schitterend voorbeeld van Georgian architectuur. Ons hotel voor de komende nacht staat in Bristol. (ca. 220 km)

dag 8: Clifton Suspension Bridge en Bristol – Amsterdam

Voordat we naar de luchthaven gaan, zien we de beroemde Clifton Suspension Bridge. Deze Victoriaanse hangbrug over de rivier de Avon, het boegbeeld van Bristol, is ruim 400 meter lang. In het bezoekerscentrum leren we meer over de constructie en de geschiedenis van deze bijzondere hangbrug. In de middag vliegen we terug naar Amsterdam. (ca. 30 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bristol13:00 - 13:15 uur
Bristol - Amsterdam13:45 - 16:05 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U overnacht in middenklassehotels. De meeste hotels beschikken over een lift, een bar en wifi, dat soms gratis beschikbaar is. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

The New Continental, Groot-Brittannië
Hotel New Continental - Plymouth
Het mooie middenklasse New Continental hotel ligt in het hart van het centrum van Plymouth. De leuke restaurantjes die Plymouth rijk is, zijn daardoor snel en makkelijk te bereiken.

Bekijk de website van Hotel New Continental
Hotel Holiday Inn Filton, Groot-Brittannië
Hotel Holiday Inn Filton - Bristol
Hotel Holiday Inn is een comfortabel hotel, gelegen in Bristol. Het hotel biedt tal voorzieningen: twee restaurants, een loungebar, een recreatiecentrum met een sauna, een zwembad en een fitnessruimte.

Bekijk de website van Hotel Holiday Inn

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.