050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Bewonder de sierlijke kunst van Victor Horta

Reisleidster Adriënne:
‘De Belgische hoofdstad Brussel staat elk vroeg voorjaar in het teken van de art nouveau en art deco, de sierlijke kunststijlen die rond 1900 Europa veroverden. Tijdens het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival (BANAD Festival) kunt u in de Belgische hoofdstad genieten van de innovatie, creativiteit en de artistieke kwaliteit van de meesters van deze stromingen. Deze bijzondere kunstreis, waarbij een groot accent op de art nouveau van met name Victor Horta ligt, biedt u de unieke mogelijkheid om in verschillende privéhuizen die speciaal voor dit festival zijn geopend, de uitzonderlijke interieurs te bewonderen.

De in Gent geboren Victor Horta was een van de belangrijkste exponenten van de Belgische art nouveau. Zijn eerste liefde was de muziek, maar toen hij wegens slecht gedrag geschorst werd van het conservatorium, richtte hij zich op de architectuur aan de Koninklijke Academy voor Schone Kunsten. In Parijs liet hij zich inspireren door het impressionisme en het pointillisme en zag hij de mogelijkheden van werken met glas en ijzer. Terug in België vestigde hij zich in Brussel en nam hij zijn studie architectuur weer op. Zijn ster rees snel en al in 1885 werkte de jonge Horta voor zichzelf. Op het hoogtepunt van zijn loopbaan ontwierp hij veel spraakmakende gebouwen in Brussel.

Een aantal van die gebouwen is gelukkig bewaard gebleven en drie daarvan gaat u bewonderen. Natuurlijk brengt u een bezoek aan het Hortahuis, het voormalige woonhuis en werkatelier van de kunstenaar dat nu een museum is. Daarnaast bezoekt u ook twee privéhuizen die beperkt voor het publiek geopend zijn: Hôtel Solvay en Hôtel Max Hallet. U zult hier genieten van de uitzonderlijke interieurs! Daarnaast maakt u een stadwandeling door het Brussel van rond 1900. De rondleiding door de art deco Villa Empain is een heerlijke afsluiting van deze bijzondere kunsttrip! Mag ik u in Brussel de mooiste art nouveau en art deco laten zien?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotel in Brussel
2x ontbijt
rondleiding met gids in Hôtel Solvay
rondleiding met gids in Hôtel Max Hallet
rondleiding met gids in Villa Empain
rondleiding met gids in Hortahuis
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Brussel rond 1900
Hortahuis en Hôtel Solvay
Hôtel Max Hallet
art deco Villa Empain
BANAD Festival
SRC -reisleidster Adriënne
SRC-reisleidster sinds 2006
Door een unieke samenwerking van diverse organisaties en eigenaren van panden wordt het mogelijk architectuurobjecten die normaal gesloten zijn voor het publiek te bezoeken.
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006

Reisprogramma

Naar Brussel en stadswandeling
+ lees meer
Bezoek aan Hortahuis, Hôtel Solvay en Hôtel Max Hallet
+ lees meer
Bezoek aan Villa Empain en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Art Nouveau en Art Deco in Brussel
375 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda-Prinsenbeek | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.