050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Sierlijke kunst van Victor Horta in de mooiste art nouveau-huizen

Reisleider Bart:
‘De Belgische hoofdstad Brussel staat elk vroege voorjaar in het teken van de art nouveau en art deco, de sierlijke kunststijlen die rond 1900 Europa veroverden. Tijdens het Brussels Art Nouveau & Art Deco Festival (BANAD Festival) kunt u in de Belgische hoofdstad genieten van de innovatie, creativiteit en de artistieke kwaliteit van de meesters van deze stromingen. Deze bijzondere kunstreis, waarbij het accent op de art nouveau van met name Victor Horta ligt, biedt u de unieke mogelijkheid om in verschillende privéhuizen die speciaal voor dit festival zijn geopend, de uitzonderlijke interieurs te bewonderen.

De in Gent geboren Victor Horta was een van de belangrijkste exponenten van de Belgische art nouveau. Zijn eerste liefde was de muziek, maar toen hij wegens slecht gedrag geschorst werd van het conservatorium, richtte hij zich op de architectuur aan de Koninklijke Academy voor Schone Kunsten. In Parijs liet hij zich inspireren door het impressionisme en het pointillisme en zag hij de mogelijkheden van werken met glas en ijzer. Terug in België vestigde hij zich in Brussel en nam hij zijn studie architectuur weer op. Zijn ster rees snel en al in 1885 werkte de jonge Horta voor zichzelf. Op het hoogtepunt van zijn loopbaan ontwierp hij veel spraakmakende gebouwen in Brussel. Een aantal van die gebouwen is gelukkig bewaard gebleven en vier daarvan gaat u bewonderen.

Samen met de reisleider brengt u een bezoek aan het Hortahuis, het voormalige woonhuis en werkatelier van de kunstenaar dat nu een museum is. Daarnaast bezoekt u drie privéhuizen die beperkt voor het publiek geopend zijn: Hôtel Solvay, Hôtel Max Hallet en Autrique huis. Alle bijzondere huizen laten een ander moment uit Horta’s carrière zien! Daarnaast maakt u een stadwandeling door het Brussel van rond 1900. Kortom, op deze reis geniet u van al het moois dat Brussel te bieden heeft. Gaat u mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
centraal gelegen middenklassehotel in Brussel
2x ontbijt
rondleidingen in art nouveau-woningen
rondleiding Hortahuis met gids
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Brussel rond 1900
BANAD Festival
Hortahuis
Hôtel Solvay
Hôtel Max Hallet
Autrique huis
SRC -reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Door een unieke samenwerking van diverse organisaties en eigenaren van panden wordt het mogelijk architectuurobjecten die normaal gesloten zijn voor het publiek te bezoeken.
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006

De reis in het kort

Naar Brussel en stadswandeling
Bezoek aan Hortahuis, Hôtel Solvay en Hôtel Max Hallet
Bezoek aan Autrique huis en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Brussel

Vanuit Amersfoort en Breda vertrekken we richting Brussel. Na aankomst heeft u de gelegenheid om te lunchen. Hierna maken we een stadswandeling door Brussel, waarbij we verschillende huizen van rond 1900 bewonderen. Uw reisleider komt vanavond met een suggestie voor een gezamenlijk diner in de stad. Natuurlijk zullen we proberen een restaurant met een art nouveau-decor uit te zoeken. (ca. 175 km)

dag 2: Schijnwerper op Victor Horta

Tussen 1898 en 1901 ontwierp en bouwde Victor Horta zijn woonhuis en werkatelier in de gemeente Sint-Gillis. Nu doet een deel van het Hortahuis dienst als het Hortamuseum. We brengen ’s ochtends een bezoek aan het pand, waar we door een gids van het museum worden rondgeleid. Na de middag bezoeken we het Hôtel Solvay. Dit woonhuis geldt als een van Horta’s meest geslaagde ontwerpen en staat samen met het Hortahuis op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Horta had een uitstekende relatie met opdrachtgever Solvay en beschikte over een onbeperkt budget. Hij ontwierp alles voor het Solvayhuis: het pand zelf, de tapijten, de meubels, de verwarming, de deurknoppen en de verlichting, alles was van de hand van de meester. Het laatste ontwerp van Horta dat vandaag op ons programma staat is het Hôtel Max Hallet. Het stamt uit de late art nouveau-periode van Horta. Advocaat en politicus Hallet was een vriend van Horta en het pand dat de architect voor hem ontwierp is duidelijk soberder dan zijn uitbundiger eerdere ontwerpen, maar nog altijd erg elegant. (ca. 25 km)

dag 3: Autrique huis en terug naar Nederland

Voordat we terugkeren naar Nederland laten we ons nog een keer rondleiden door een van Victor Horta’s creaties. Chronologisch is het een stapje terug in de tijd ten opzichte van de panden die we gisteren bezochten. Het Autrique huis in de Brusselse wijk Schaarbeek stamt uit de beginjaren van Horta’s loopbaan en completeert daarmee het beeld wat wij krijgen van de art nouveau-periode van de architect op deze reis. Na dit bezoek rijden we terug naar de opstapplaatsen in Nederland. (ca. 175 km)

Het BANAD festival in Brussel
Het BANAD festival is een twee weken durend evenement in maart, geconcentreerd rond de art nouveau en art deco erfenis van Brussel. Door een unieke samenwerking van diverse organisaties en eigenaren van panden wordt het mogelijk architectuurobjecten die normaal gesloten zijn voor het publiek te bezoeken. Met hulp van organisator Explore.Brussels hebben wij een zeer bijzonder programma samengesteld. Vanwege het unieke karakter van de bezichtigingen zal een aantal zaken op deze reis iets anders gaan dan u mogelijk van ons gewend bent. Zo hebben de eigenaren van de te bezoeken panden elk verschillende maximale groepsgroottes vastgesteld. Het kan dus voorkomen dat het reisgezelschap voor een rondleiding in tweeën wordt gesplitst en dat een deel van de groep kort (we verwachten dat dit niet langer dan een kwartier zal zijn) op het andere helft van de groep moet wachten voordat met de rondleiding begonnen kan worden of vertrokken kan worden naar het volgende pand. De entreeprijzen voor de rondleidingen weerspiegelen het unieke karakter daarvan en zijn vastgesteld per groep. Het is daarom geheel afhankelijk van de uiteindelijke groepsgrootte op de reis hoe hoog de entreegelden zullen zijn. Het gaat in elk geval om een bedrag van tussen de € 99,- en de € 144,- per persoon.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Flat Hotel Midi 33
Hotel Flat Midi 33 - Brussel
Flat Hotel Midi 33 ligt centraal in Brussel op slechts 900 meter lopen van de Grote Markt. In de directe omgeving van het hotel zijn diverse tram/metrohaltes en ook het internationale treinstation van Brussel-Zuid bevindt zich met 500 meter op loopafstand. De kamers in het hotel zijn minimaal 28 m2 groot en beschikken over een tv, een kluisje, airconditioning, gratis wifi, een compleet uitgeruste kitchenette met koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Flat Hotel Midi 33

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De deluxe kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol