050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Ontdek de Wiener secession

Reisleider Bart:
'Gouden ornamenten, kleurrijke bloemmotieven en gestileerde vormen… de uitbundige jugendstil kunt u in Wenen overal bewonderen. Rond 1900 bruiste de stad: onder de naam Wiener secession verzamelden grote kunstenaars als Gustav Klimt, Joseph M. Olbrich en Otto Wagner zich hier. Zij verafschuwden het hergebruik van bouwstijlen uit het verleden, zoals dat volop was gedaan bij de aanleg van de beroemde Ringstrasse. Zij zochten en vonden een eigen stijl, passend bij de nieuwe tijd.

Onder het motto De tijd zijn kunst, de kunst zijn vrijheid scheidden in 1897 negentien kunstenaars en architecten zich af van de gevestigde Weense kunstenaarsvereniging, het burgerlijke Künstlerhaus, en ontwikkelden een eigen vernieuwende stijl. Hun verenigingsgebouw, de Wiener secession van Josef Olbrich bij de Karlsplatz, is hier een prachtig voorbeeld van. In het toen nog keizerlijke Wenen waren de meeste mensen geshockeerd door de nieuwe vormen. Sommige schilderijen van Klimt mochten alleen achter een gordijn tentoongesteld worden, zo aanstootgevend werden ze gevonden. Toch kregen deze architecten en kunstenaars opdrachten en werd Otto Wagner zelfs benoemd tot stadsarchitect.

Wandelend door Wenen geniet u van al die rijk gedecoreerde bouwwerken. U ziet natuurlijk de Wiener secession met spectaculaire koepel van gouden bladeren en de prachtige paviljoens van Otto Wagner op het Karlsplatz. Op het Zentralfriedhof bekijkt u de grootse jugendstilkerk en u bezoekt de villa’s van Otto Wagner en Gustav Klimt. Natuurlijk bewondert u ook het meesterwerk ‘De Kus’ van Gustav Klimt in het Belvedere, een van de vele paleizen in de stad. De prachtige exposities in het Leopold Museum en het MAK maken uw beeld van Wenen rond 1900 compleet. Kortom, deze heerlijke kunstreis is een complete onderdompeling in de Weense jugendstil. Gaat u mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
toeristenklassehotel in Zuid-Duitsland
middenklassehotel in Wenen
6x ontbijt en 3x diner
e-book 70 tips voor Wenen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
‘De Kus’ van Gustav Klimt in Belvedere
Wiener secession en Karlsplatz
Wagner Villa I en villa van Klimt
Leopold Museum en Mak-museum
Zentralfriedhof met jugendstilkerk
Linke Wienzeile
SRC-reisleider Bart
SRC-reisleider sinds 2006
Gouden ornamenten, kleurrijke bloemmotieven en gestileerde vormen… Tijdens deze reis verkent u met mij de Jugendstil in Wenen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Oostenrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007
Reisleider Frans
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Naar het hotel nabij Neurenburg, Zuid-Duitsland
+ lees meer
Naar de Oostenrijkse hoofdstad, stadsrondrit en gezamenlijk Heuriger-diner
+ lees meer
Jugendstilwandeling met Wiener secession en Karlsplatz en bezoek MAK-museum
+ lees meer
Zentralfriedhof, villa van Klimt en Leopold Museum
+ lees meer
De 'Kus' in het Belvedere en vrije middag
+ lees meer
Wagner Villa I en naar Zuid-Duitsland
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Jugendstil in Wenen
2330 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 08.00 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 09.30 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over het hotel in Wenen, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens, ook voor de overnachtingshotels in Zuid-Duitsland.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Frans is een super deskundige gids. Heel interessant vertelt hij over alle kunstuitingen van de Jugendstil in Wenen: architectuur, schilderkunst, literatuur, muziek en toegepaste kunst. Het levert een vol programma dat een goede conditie vereist voor de wandeling in de stad. Hans heeft ons op comfortabele wijze naar de diverse locaties gebracht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Dit is een geweldige reis met zoveel moois op alle Kunst gebied, heel erg genieten!!!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een goed verzorgde reis met als hoogtepunten de bezoeken aan de villa van Klimt in Hietzing en het eerste huis dat Otto Wagner voor zichzelf gebouwd heeft, tegenwoordig het Ernst Fuchs museum. In beide was er een prachtige rondleiding door een lokale gids, wat een grote meerwaarde bood. Het thema is Jugendstil en dat werd bekeken van de Karl Borromeuskirche op het Zentralfriedhof tot het gebouw van de Secession en door de stad verspreide architectuur van Otto Wagner. De museumbezoeken vielen binnen hetzelfde thema met vooral veel prachtig werk van Gustav Klimt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.