050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Alles over uw busreis

Hieronder vindt u meer informatie over uw busreis en de touringcars die wij in zetten op onze busreizen met vertrek vanuit Nederland.

mathilda-chat2017_282x285.jpg
Mathilda
Reisadviseur
Als u vragen heeft over uw busreis, dan kunt u mij of een van mijn collega's natuurlijk bellen op 050 - 3 123 123. Chatten tijdens kantooruren kan natuurlijk ook. We helpen u graag!

Uw busreis

Bij busreizen die vanuit Nederland vertrekken, gebruiken we moderne touringcars met veel extra’s. Onze moderne touringcars, die een veilige en comfortabele busreis garanderen, voldoen aan alle eisen van de ANVR-busclassificatie en van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf. Onze busreizen worden uitgevoerd in een comfort class-touringcar met ongeveer 46 stoelen. Op onze busreizen is maximaal plek voor 34 reizigers, dus er zijn altijd stoelen over.

Comfort class-touringcar

Het grootste deel van de busreizen wordt uitgevoerd in een comfort class-touringcar. Deze touringcar biedt meer beenruimte dan een standaard touringcar. De afstand van de voorkant van de zitting tot de voorkant van de volgende stoel is in deze touringcars minimaal 850 millimeter. In deze touringcars is plaats voor ongeveer 46 stoelen, waarbij er 4 stoelen op een rij staan. Op onze busreizen is maximaal plek voor 34 reizigers, dus er zijn altijd stoelen over.

De faciliteiten van de comfort class-touringcar:
• variërend aantal zitplaatsen
• royale beenruimte
• toilet
• geluidsinstallatie en DVD-speler
• koelkast
• koffiefaciliteiten
• veiligheidsgordels op elke zitplaats
• airconditioning

Opstapplaatsen

Om de duur van busreis naar uw vakantiebestemming zo kort mogelijk te houden, hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen. Hier kunt u ook weer uitstappen. Bij veel busreizen is dit de centraal gelegen opstapplaats Amersfoort. Daarnaast is er, afhankelijk van de eindbestemming van de reis, een tweede opstapplaats in de buurt van de grensovergang. Bij uw reis vindt u onder het kopje ‘Vervoer en verblijf’ welke route wordt gebruikt. Alle opstapplaatsen liggen in de buurt van een NS-station.

Wijziging opstapplaats

Het kan een enkele keer voorkomen dat we besluiten de door u gekozen opstap- of uitstapplaats om organisatorische redenen niet aan te doen. Wij bieden u in dat geval een alternatief aan. Wilt u zelf de door u opgegeven opstapplaats wijzigen? Dat kan tot vijf werkdagen voor vertrek kosteloos, daarna brengen wij een bedrag van € 15,- aan administratiekosten in rekening.

Bagage in de touringcar

Omdat de bagageruimte in een touringcar beperkt is, mag u per persoon één koffer of tas van maximaal 20 kilo en één stuks handbagage meenemen. Vul de kofferlabels duidelijk en volledig in en bevestig ze aan uw bagage. U blijft de hele reis zelf verantwoordelijk voor uw bagage.

Plaatsen in de touringcar

Sommige mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde plaats in de touringcar. Het is echter niet mogelijk om een vaste plaats in de touringcar te reserveren. Alle plaatsen in onze touringcars zijn comfortabel.

ANVR-busclassificatie

Kwaliteit betekent ook duidelijkheid. Bij busreizen is het belangrijk in wat voor soort touringcar u reist. Daarom heeft de ANVR een busclassificatie ingevoerd waaraan alle ANVR-leden zich moeten houden. De ingezette touringcar voldoet minimaal aan de volgende eisen:
• De touringcar is voorzien van dubbele beglazing, een toilet, bar en koffiezetapparaat, twee passagiersdeuren aan de rechterzijde, luchtvering, stereogeluidsinstallatie en airconditioning.
• De stoelen in de touringcar moeten verstelbaar zijn tot een hoek van ten minste 35 graden en er moeten voetsteunen zijn aangebracht.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
• De touringcar en/of chauffeur hebben een telefoon voor noodgevallen.

Keurmerk Touringcarbedrijf

Veilig, comfortabel en milieubewust, zo wilt u op vakantie en daarom kiest u voor een touringcar met het Keurmerk Touringcarbedrijf. Alle ANVR-bustouroperators, dus ook SRC Reizen, werken uitsluitend met vervoerders die zijn erkend met een keurmerk. Dit zijn touringcarbedrijven die zich strikt houden aan strenge veiligheidseisen en voortdurend worden gecontroleerd. Deze erkende touringcarbedrijven worden ieder jaar gecertificeerd op veiligheidsaspecten, en als daar aanleiding toe is kan het Keurmerk Touringcarbedrijf ook worden ingetrokken. U kunt zelf controleren of het touringcarbedrijf is erkend met een actueel keurmerk. Bij de entreedeur van uw touringcar is de keurmerk-sticker met vermelding van het geldende jaartal aangebracht.

Als u bij SRC Reizen in een Nederlandse touringcar stapt, dan mag u het volgende verwachten:
• Het touringcarbedrijf werkt volgens de strenge regels van het Keurmerk Touringcarbedrijf.
• Elk jaar wordt het touringcarbedrijf daarop gecertificeerd.
• Uw chauffeur bezit alle vereiste diploma’s, heeft ruime ervaring en wordt iedere vijf jaar onderworpen aan een Rijvaardigheids-analyse door CCV-CBR.
• De regels voor rij- en rusttijden worden door de chauffeur strikt nageleefd.
• De touringcar voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van veiligheid.
• Het comfort van de touringcar is van het hoogste niveau volgens de ANVR-busclassificatie.
• Mocht er onverhoopt iets misgaan: uw keurmerkbedrijf is adequaat verzekerd.

Meer informatie vindt u op de site van de Stichting Keurmerk Touringcarbedrijf.

Rij- en rusttijden

Tijdens onze reizen worden de wettelijke voorschriften voor rij- en rusttijden strikt nageleefd. Uiteraard houdt SRC Reizen daar rekening mee bij de samenstelling van onze reisprogramma’s.