050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
Uw busreis+
Bij busreizen die vanuit Nederland vertrekken, gebruiken we moderne touringcars met veel extra’s. Onze moderne touringcars, die een veilige en comfortabele busreis garanderen, voldoen aan alle eisen van de Kwaliteitsnorm Busvervoer Nederland en aan de bovenwettelijke eisen die gesteld zijn in het ANVR-Veiligheidsdocument. Veilig vervoer per touringcar is belangrijk.
Kwaliteitsnorm Busvervoer Nederland+
SRC Reizen werkt voor de busreizen die vanuit Nederland vertrekken uitsluitend met touringcarbedrijven die voldoen aan een nieuwe kwaliteitsnorm die in 2019 door Busvervoer Nederland is ontwikkeld. Het voldoen aan deze norm is een verplichte voorwaarde voor het lidmaatschap. De kwaliteitsnorm bestaat uit een ISO9001-certificering, aangevuld met een aantal bovenwettelijke eisen in het ANVR-Veiligheidsdocument of die daaraan gelijkstaan. Het ISO-9001 is een internationaal certificaat. Met de kwaliteitsnorm wil Busvervoer Nederland ervoor zorgen dat de kwaliteit van het touringcarvervoer in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau komt (en blijft). De norm stelt daarom allerlei aanvullende eisen aan een bedrijf op het gebied van veiligheid, opleiding en gedrag. Meer informatie vindt u op de website van Koninklijk Nederlands Vervoer Organisatie.
Comfort class-touringcar+
Onze busreizen worden uitgevoerd in een comfort class-touringcar. Deze touringcar biedt meer beenruimte dan een standaard touringcar. De afstand van de voorkant van de zitting tot de voorkant van de volgende stoel is in deze touringcars minimaal 850 millimeter. In deze touringcars is plaats voor ongeveer 46 stoelen, waarbij er 4 stoelen op een rij staan. Op onze busreizen is maximaal plek voor 34 reizigers, dus er zijn altijd stoelen over.

De faciliteiten van de comfort class-touringcar:
• variërend aantal zitplaatsen
• royale beenruimte
• toilet
• geluidsinstallatie en DVD-speler
• koelkast
• koffiefaciliteiten
• veiligheidsgordels op elke zitplaats
• airconditioning
Opstapplaatsen+
Om de duur van busreis naar uw vakantiebestemming zo kort mogelijk te houden, hebben we een beperkt aantal opstapplaatsen. Hier kunt u ook weer uitstappen. Bij veel busreizen is dit de centraal gelegen opstapplaats Amersfoort. Daarnaast is er, afhankelijk van de eindbestemming van de reis, een tweede opstapplaats in de buurt van de grensovergang. Bij uw reis vindt u onder het kopje ‘Vervoer en verblijf’ welke route wordt gebruikt. Alle opstapplaatsen liggen in de buurt van een NS-station.
Wijziging opstapplaats+
Het kan een enkele keer voorkomen dat we besluiten de door u gekozen opstap- of uitstapplaats om organisatorische redenen niet aan te doen. Wij bieden u in dat geval een alternatief aan. Wilt u zelf de door u opgegeven opstapplaats wijzigen? Dat kan tot vijf werkdagen voor vertrek kosteloos, daarna brengen wij een bedrag van € 15,- aan administratiekosten in rekening.
Bagage in de touringcar+
Omdat de bagageruimte in een touringcar beperkt is, mag u per persoon één koffer of tas van maximaal 20 kilo en één stuks handbagage meenemen. Vul de kofferlabels duidelijk en volledig in en bevestig ze aan uw bagage. U blijft de hele reis zelf verantwoordelijk voor uw bagage.
Plaatsen in de touringcar+
Sommige mensen hebben een voorkeur voor een bepaalde plaats in de touringcar. Het is echter niet mogelijk om een vaste plaats in de touringcar te reserveren. Alle plaatsen in onze touringcars zijn comfortabel.
Pauzes onderweg+
Tijdens onze reizen worden de wettelijke voorschriften voor rij- en rusttijden strikt nageleefd. Uiteraard houdt SRC Reizen daar rekening mee bij de samenstelling van onze reisprogramma’s. Dit betekent dat er onderweg, zeker op de eerste en laatste reisdag, regelmatig wordt gestopt (tenminste ieder tweeënhalf uur) voor een korte pauze. Deze stops vinden altijd plaats bij een wegrestaurant zodat u gebruik kunt maken van de aanwezige faciliteiten.
Roken in de touringcar+
ANVR-organisatoren houden zich aan het wettelijke verbod op roken in de bus. Voor rokers is er gelegenheid om tijdens de stops te roken.