050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Bijzondere musea en private collecties

Reisleiders Job en Ralph:
‘Dat onze zuiderburen een oog voor de kunsten hebben, bewijzen zij opnieuw met de eigentijdse kunstcollecties die verspreid zijn over het land. De vele prachtige musea en privéverzamelingen zijn een lust voor het oog en een prachtige kunstreis zeker waard. Daarom reizen wij deze zomer dwars door België en bezoeken in de gewesten Vlaanderen, Brussel en Wallonië verschillende bijzondere kunstverzamelingen.

Al tijdens het Bourgondische hof stond deze regio's bekend als liefhebber van de kunsten en innovatief. Dat hebben de Belgen nooit losgelaten en laten zij graag aan u zien met hun prachtige musea en private collecties. Deze reis is extra bijzonder, omdat wij werken gaan zien die niet altijd zichtbaar zijn voor het publiek. Zoals de expositie Private Views in Musée La Boverie in Luik, waarin de kunstwerken uit privécollecties voor het eerst aan het publiek getoond worden. Daarnaast bezoeken wij het Kunstenfestival Watou, waarin beeldende kunst en dichtkunst samengebracht worden in deze kleine gemeenschap in West-Vlaanderen.

Met WIELS en Centrale in Brussel krijgen wij werk te zien dat vers uit het atelier komt. En dan benoemen wij nog niet de unieke plekken en collecties van het M HKA, Museum van Hedendaagse kunst Antwerpen, S.M.A.K., Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent, ARGOS in Brussel en de private Verbeke Foundation met een enorm beeldenpark. Laat u verleiden en inspireren door de wereld van de eigentijdse kunst en stap aan boord van deze busreis. Gaat u met ons mee?'

Dit is een reis in samenwerking met:
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed toeristenklassehotel in centrum van Gent
4x ontbijt
voorbereidende live online lezing
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Antwerpen, Gent, Brussel en Luik
Privécollectie Verbeke
Museum M HKA in Antwerpen
S.M.A.K. in Gent
ARGOS, Centrale en Wiels in Brussel
Kunstenfestival Watou
Musée des art contemporains Grand Hornu
Musée La Boverie in Luik
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
Naast de diverse musea en privécollecties brengen we ook een bezoek aan het kunstenfestival in de kleine West-Vlaamse plaats Watou. Een bijzonder evenement waar beeldende kunst en poëzie op locaties in de gemeente worden samengebracht!
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Reis naar België, bezoek aan de Verbeke Foundation en naar Gent
S.M.A.K. in Gent en M HKA in Antwerpen
Kunstenfestival Watou
ARGOS, Centrale en WIELS in Brussel
Grand Hornu, Luik en terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar België en de Verbeke Foundation

In de ochtend vertrekken wij richting België. Onze eerste stop is bij de Verbeke Foundation, een private kunstverzameling die opengesteld is voor het publiek. Deze collectie bestaat nu 15 jaar en dat vieren zij met een grote expositie die draait om de eigen verzameling. De Verbeke Foundation heeft naast een 3-tal gebouwen een enorm landgoed met vele kunstwerken. De collectie toont werken van onder andere Herman de Vries, Raphaël Opstaele, Joep van Lieshout, Jan Fabre, Panamarenko en Thijs Van der Linden. We worden hier door een lokale gids rondgeleid langs de vele kunstwerken en brengen een groot deel van onze middag door op dit landgoed net onder de Zeeuws-Vlaamse grens. Na ons bezoek reizen wij naar ons hotel in Gent. (ca. 220 km)

dag 2: S.M.A.K. in Gent en M HKA in Antwerpen

We starten de dag met een bezoek aan S.M.A.K. in Gent. Dit museum voor eigentijdse kunst is toonaangevend in België. Naast de vaste collectie presenteert S.M.A.K. deze zomer tentoonstellingen met werken van Grace Ndiritu en Haegue Yang. Haegue Yang heeft in het S.M.A.K. haar eerste solotentoonstelling in België (later verhuist deze expositie naar Helsinki) getiteld 'Several Reenactments'. Met 17 objecten neemt zij de centrale hal van het museum over en vormt deze tot een nieuwe architectonische ruimte. Grace Ndiritu heeft een overzichtsexpositie in het museum getiteld 'Healing the Museum'. Met haar werk reflecteert zij op de museumcollectie en het museum als instituut. In de middag rijden wij naar Antwerpen om daar het M HKA te bezoeken. Deze collectie toont werken van kunstenaars uit Vlaanderen vanaf 1960 tot nu en kunstenaars uit de Euraziatische regio, China, Magreb en India, regio’s die vanuit ons perspectief een nog onbekende kunstscène hadden. (ca. 140 km)

dag 3: Kunstenfestival Watou

Jaarlijks wordt in de kleine West-Vlaamse plaats Watou een kunstenfestival georganiseerd met beeldende kunst en poëzie op locaties in de gemeente. Dit jaar worden de werken samengebracht onder de titel /kom.po’zi.ci.o:/, oftewel componeren van kunstwerken. De werken worden vanuit een samenwerking tussen kunstenaar, dichter en bewoners gevormd. De curator van de beeldende kunst, Edith Doove, heeft gekozen om de werken en kunstenaars samen te brengen onder het thema /kom.po’zi.ci.o:/ . Het idee verwijst naar de Franse socioloog Bruno Latour. “In deze specifieke tijd, gekenmerkt door de gevolgen van het zogenaamde Antropoceen met een onontkenbare klimaatopwarming, en een oorlog die wel erg dicht bij onze deur komt, is het volgens Latour meer dan ooit zaak om weloverwogen keuzes te maken, om te componeren”, zegt Doove. De werken van meer dan 30 kunstenaars worden in en rondom Watou gepresenteerd. Hier verblijven wij de gehele dag om te genieten van de kunst en het dorp Watou. (ca. 200 km)

dag 4: ARGOS, Centrale en WIELS in Brussel

Vandaag duiken wij opnieuw het grootse stadsleven in. We beginnen onze ochtend bij WIELS, al meer dan 10 jaar een referentie in de hedendaagse kunst dankzij zijn tijdelijke tentoonstellingen van (inter)nationale kunstenaars. Gelegen in een voormalige brouwerij met een opvallende modernistische architectuur, is dit centrum een plek waar opkomende talenten en gevestigde waarden in dialoog gaan en zo de belangrijkste maatschappelijke thema’s van vandaag aanpakken. Tijdens ons bezoek zijn hier drie tentoonstellingen samengebracht, Nuit américaine van Marc Camille Chaimowicz met een zoektocht om intimiteit, verlangen en huiselijkheid met elkaar te verbinden, Night in the Garden of Love waarin de Shezad Dawood inspiratie vindt in het werk van de Afro-Amerikaanse muzikant, componist en creatieve duizendpoot, Yusef Lateef en Espaces Souples dat draait om de tactiele werken van de Pools-Belgische kunstenares Tapta. Na Wiels rijden wij door naar de Centrale voor eigentijdse kunst. Deze instelling is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale aan het Sint-Katelijneplein en brengt de artistieke creaties van Brusselse kunstenaars bij het grote publiek. Tijdens ons bezoek wordt werk van vier Brusselse kunstenaars getoond: Yannick Ganseman, Angélique Aubrit & Ludovic Beillard, Mehdi-Georges Lahlou & Candice Breitz en Antoine Waterkeyn. We eindigen onze dag in Brussel bij ARGOS. Dit instituut richt zich volledig op de audiovisuele kunst en presenteert tijdens onze bezoek een solo-expositie van de Britse kunstenaar Trevor Mathison onder de titel From Signal To Decay, Volume 4. Mathison onderzoekt met zijn werk, dat film, geluid, fotografie, tekeningen en meer omvat, hoe geluid werkt binnen een specifieke ruimte. (ca. 120 km)

dag 5: Grand Hornu, Luik en terugreis naar Nederland

In de ochtend bezoeken wij het grote industriële complex van Le Grand Hornu in de Borinage. Deze voormalige 19e-eeuwse fabriek biedt onderdak aan een eigentijds kunstmuseum, een designmuseum en een geschiedenismuseum gewijd aan Grand Hornu. Wij bezoeken gezamenlijk de eigentijdse kunstexpositie op deze locatie. Tijdens ons bezoek wordt het werk van Angel Vergara onder de titel 'In het moment' gepresenteerd, waarbij de handeling van het schilderen centraal staat. In de middag rijden wij naar Luik, waar wij een unieke expositie bezoeken in Musée La Boverie. De tentoonstelling Private Views brengt vele werken samen die normaal verborgen zijn in de privécollecties van Walloonse verzamelaars. Hier bewonderen wij werken van onder anderen Jan fabre, Marlene Dumas, Sol LeWitt, Giorgio Morandi, Niki de st Phalle en Philippe Vandenberg. Met dit bezoek besluiten we deze reis door de hedendaagse kunst. In de avond komen wij aan in Nederland. (ca. 485 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

De uitstapplaatsen voor de terugreis zijn:
Amersfoort | Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Eindhoven | Station NS
Tourbushalte, John F Kennedylaan 2 op 300 meter van het station

Let op! Voor de heen- en terugreis gelden afwijkende op- en uitstapplaatsen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis naar de op- en uitstapplaats!

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda (alleen de heenreis).

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel ibis Gent Centrum St. Baafskathedraal, België
Hotel Ibis Centrum St. Baafskathedraal - Gent
Hotel Ibis Gent Centrum Snt-Baafskathedraal ligt in het historische hart van Gent, tegenover de gelijknamige kathedraal waar het wereldberoemde Lam Gods van Jan van Eyck hangt. Het hotel heeft een bar met uitzicht op de kathedraal, waar diverse Belgische bieren en andere specialiteiten geserveerd worden. In de directe omgeving van het hotel vindt u verschillende cafés en restaurants. Op 3.200 meter van het hotel is treinstation Sint Pieters met verbindingen naar Brugge (ca. 30 minuten) en Brussel (ca. 40 minuten). Het hotel beschikt over een lift. De kamers in Ibis Sint-Baafs hebben houten vloeren, airconditioning, geluidsisolatie en een badkamer met een bad of een douche en een toilet. Op alle kamers is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel ibis Centrum Sint-Baafskathedraal

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, gratis draadloos internet in het gehele hotel, een kluisje, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien