050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Bijzondere kunstenfestivals, musea en een private collectie

Reisleiders Job en Ralph:
‘Dat onze zuiderburen een oog voor de kunsten hebben, bewijzen zij opnieuw met de eigentijdse kunstcollecties en festivals die verspreid zijn over het land. De prachtige kunst is een lust voor het oog en een prachtige kunstreis zeker waard. Daarom reizen wij deze zomer dwars door België en bezoeken in de gewesten Vlaanderen en Brussel verschillende bijzondere kunstverzamelingen, festivals en tentoonstellingen.

Al tijdens het Bourgondische hof stonden deze regio's bekend als liefhebber van de kunsten en innovatie. Dat hebben de Belgen nooit losgelaten en laten zij graag aan u zien met hun privéverzamelingen, musea en festivals. Deze reis is extra bijzonder, omdat wij twee unieke kunstenfestivals bezoeken in Brugge en Watou. Het prachtige, door UNESCO beschermde, middeleeuwse centrum van Brugge is eens in de drie jaar het decor van de Brugge Triënnale. Kunstenaars en architecten uit binnen- en buitenland ontwerpen nieuwe, locatie specifieke installaties die in het historische decor getoond worden. Daarnaast bezoeken wij Kunstenfestival Watou, waarin beeldende kunst en dichtkunst samengebracht worden in deze kleine gemeenschap in West-Vlaanderen.

De reis draait om de meest actuele kunst en die vinden wij in de kunstinstituten WIELS en Centrale in Brussel, waar de kunst vers uit het atelier komt. En bij de musea in Antwerpen (M HKA) en Gent (S.M.A.K.) vinden wij de meer bekendere namen in de eigentijdse kunst in combinatie met de historische context van de 20e-eeuwse kunstontwikkeling. Als laatste bezoeken wij de private Verbeke Foundation met een enorm beeldenpark. Laat u verleiden en inspireren door de wereld van de eigentijdse kunst en stap aan boord van deze kunstreis. Gaat u met ons mee?'

Dit is een reis in samenwerking met:
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed toeristenklassehotel in centrum van Gent
4x ontbijt
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Antwerpen, Gent en Brussel
Brugge Triënnale
Kunstenfestival Watou
Verbeke Foundation
M HKA in Antwerpen
S.M.A.K. in Gent
Centrale en WIELS in Brussel
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
Naast de diverse musea en privécollecties brengen we ook een bezoek aan het kunstenfestival in de kleine West-Vlaamse plaats Watou. Een bijzonder evenement waar beeldende kunst en poëzie op locaties in de gemeente worden samengebracht!
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar België en bezoek Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen en Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent
Hele dag Brugge Triënnale
Kunstenfestival Watou
Bezoek WIELS en Centrale voor eigentijdse kunst in Brussel
Verbeke Foundation en terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Reis naar Antwerpen en Gent

In de ochtend vertrekken wij richting België. Onze eerste stop is direct over de grens in Antwerpen. Hier bezoeken wij de verschillende exposities van het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen (M HKA). In de middag rijden wij naar Gent, waar wij eerst ons hotel bezoeken. Vervolgens staat het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst (S.M.A.K.) op ons programma. Ook hier ontdekken wij de nieuwste kunst in combinatie met de kunst uit de late 20e eeuw. Deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken. (ca. 215 km)

dag 2: Brugge Triënnale

Deze dag staat in het teken van de middeleeuwse stad Brugge en de Brugge Triënnale. Deze kunstmanifestatie brengt hedendaagse architectuur en kunst naar de unieke UNESCO-werelderfgoedomgeving van het middeleeuwse Brugge. Driejaarlijks nodigt een artistiek team (inter)nationale kunstenaars en architecten uit om nieuwe, locatie specifieke installaties voor de stad te ontwikkelen en te tonen. Gedurende de dag ontdekken wij deze bijzondere architectonische en kunstobjecten in de stad, waarbij de historische gebouwen ook worden betrokken. Aan het einde van de dag reizen wij terug naar Gent. Ook deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken. (ca. 105 km)

dag 3: Kunstenfestival Watou

Jaarlijks wordt in de kleine West-Vlaamse plaats Watou een kunstenfestival georganiseerd met beeldende kunst en poëzie op locaties in de gemeente. Ruim een jaar eerder, in 2023, werden via twee bijeenkomsten onder de naam Patchwork kunstenaars en thema-ideeën verzameld om tot een bijzondere expositie in 2024 te komen. Wij gaan samen met een gids de uitkomsten van deze bijeenkomsten ontdekken. Het Kunstenfestival Watou is verspreid door het hele dorp en omliggende gebieden en ons bezoek neemt een volle dag in beslag. Gezamenlijk lunchen wij in het dorp (op eigen kosten). Aan het einde van de dag rijden wij terug naar Gent. Ook deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken. (ca. 200 km)

dag 4: Brussel: WIELS en Centrale

Vandaag duiken wij opnieuw het grootse stadsleven in. We rijde naar de Belgische hoofdstad en beginnen onze ochtend bij WIELS. Al meer dan 10 jaar lang is WIELS een referentie in de hedendaagse kunst dankzij zijn tijdelijke tentoonstellingen van (inter)nationale kunstenaars. Gelegen in een voormalige brouwerij met een opvallende modernistische architectuur, is dit centrum een plek waar opkomende talenten en gevestigde waarden in dialoog gaan en zo de belangrijkste maatschappelijke thema’s van vandaag aanpakken. Na Wiels rijden wij door naar de Centrale voor eigentijdse kunst. Deze instelling is ondergebracht in een voormalige elektriciteitscentrale aan het Sint-Katelijneplein en brengt de artistieke creaties van Brusselse kunstenaars bij het grote publiek. In Brussel heeft u in de middag ruimte om zelf nog een deel van de stad te bezoeken. Misschien wilt u nog even de Grote Markt bezoeken of genieten van Brusselse chocolade op een van de vele terrasjes van de stad. Aan het einde van de dag reizen wij terug naar Gent. Ook deze avond kunt u met de groep dineren (op eigen kosten) of zelf de stad ontdekken. (ca. 120 km)

dag 5: Verbeke Foundation en terugreis naar Nederland

We verlaten het mooie Gent. Op onze terugreis naar Nederland stoppen wij op de laatste locatie, de Verbeke Foundation. Deze stichting is een private kunstverzameling die opengesteld is voor publiek. De collectie bestaat 17 jaar en bevindt zich in een oud distributiegebouw van vrachtvervoerder en stichters van deze collectie, het echtpaar Verbeke. De Verbeke Foundation heeft naast een 3-tal gebouwen een enorm landgoed met vele kunstwerken van nationale en internationale kunstenaars. Samen met een gids ontdekken wij deze unieke collectie. In de namiddag rijden wij terug naar Nederland. (ca. 220 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Novotel Centrum Gent, België
Hotel Novotel Gent Centrum - Gent
In het historische centrum van Gent ligt het Novotel Gent Centrum. Het hotel ligt naast de Sint Baafskathedraal en de stadshal en op loopafstand van alle belangrijke bezienswaardigheden van Gent. Het hotel beschikt over een bar met een terras, een buitenzwembad en een fitnessruimte, tegen betaling kunt u ook gebruik maken van de sauna. Er is een lift aanwezig en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met douche en toilet.

Bekijk de website van Hotel Novotel Centrum Gent

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 33 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien