050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Bijzondere kunstenfestivals, musea en een private collectie

Reisleiders Job en Ralph:
‘Dat onze zuiderburen een oog voor de kunsten hebben, bewijzen zij opnieuw met de eigentijdse kunstcollecties en festivals die verspreid zijn over het land. De prachtige kunst is een lust voor het oog en een prachtige kunstreis zeker waard. Daarom reizen wij deze zomer dwars door België en bezoeken in de gewesten Vlaanderen en Brussel verschillende bijzondere kunstverzamelingen, festivals en tentoonstellingen.

Al tijdens het Bourgondische hof stonden deze regio's bekend als liefhebber van de kunsten en innovatie. Dat hebben de Belgen nooit losgelaten en laten zij graag aan u zien met hun privéverzamelingen, musea en festivals. Deze reis is extra bijzonder, omdat wij twee unieke kunstenfestivals bezoeken in Brugge en Watou. Het prachtige, door UNESCO beschermde, middeleeuwse centrum van Brugge is eens in de drie jaar het decor van de Brugge Triënnale. Kunstenaars en architecten uit binnen- en buitenland ontwerpen nieuwe, locatie specifieke installaties die in het historische decor getoond worden. Daarnaast bezoeken wij Kunstenfestival Watou, waarin beeldende kunst en dichtkunst samengebracht worden in deze kleine gemeenschap in West-Vlaanderen.

De reis draait om de meest actuele kunst en die vinden wij in de kunstinstituten WIELS en Centrale in Brussel, waar de kunst vers uit het atelier komt. En bij de musea in Antwerpen (M HKA) en Gent (S.M.A.K.) vinden wij de meer bekendere namen in de eigentijdse kunst in combinatie met de historische context van de 20e-eeuwse kunstontwikkeling. Als laatste bezoeken wij de private Verbeke Foundation met een enorm beeldenpark. Laat u verleiden en inspireren door de wereld van de eigentijdse kunst en stap aan boord van deze kunstreis. Gaat u met ons mee?'

Dit is een reis in samenwerking met:
SRC Reizen en KaperGerlings zijn sinds enkele jaren vaste partners. Jaarlijks organiseren wij samen een aantal kunstreizen, waarbij KaperGerlings de lezingen en het gidswerk verzorgt en SRC de reis organiseert. De gezamenlijk georganiseerde reizen worden altijd begeleid door reisleider Job Gerlings, met wie u de verdieping opzoekt en een organisatorische reisleider, Ralph Kaper.

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
goed toeristenklassehotel in centrum van Gent
4x ontbijt
audiosysteem
reisleider van KaperGerlings
reisbegeleider van KaperGerlings
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Antwerpen, Gent en Brussel
Brugge Triënnale
Kunstenfestival Watou
Verbeke Foundation
M HKA in Antwerpen
S.M.A.K. in Gent
Centrale en WIELS in Brussel
Job en Ralph van KaperGerlings
SRC-reisleiders sinds 2017
Naast de diverse musea en privécollecties brengen we ook een bezoek aan het kunstenfestival in de kleine West-Vlaamse plaats Watou. Een bijzonder evenement waar beeldende kunst en poëzie op locaties in de gemeente worden samengebracht!
Ontmoet onze beste reisleiders in België
SRC-reisleider Job
Reisleider sinds 2017
Reisleider Ralph
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Naar België en bezoek Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen en Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent
+ lees meer
Hele dag Brugge Triënnale
+ lees meer
Kunstenfestival Watou
+ lees meer
Bezoek WIELS en Centrale voor eigentijdse kunst in Brussel
+ lees meer
Verbeke Foundation en terugreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Hedendaagse kunst in België
860 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
• Zwolle | vertrek 07.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Driebergen-Zeist | vertrek 08.30 uur station NS
Busstation aan de Zeist-zijde
• Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek (130 meter)
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 33 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.