050 - 3 123 123

Sierlijke creaties van het Catalaans modernisme

Reisleidster Qurina:
‘De hoofdstad van Catalonië, prachtige gelegen aan de Middellandse Zee, is een heerlijke stad om te verkennen. De Sagrada Família, las Ramblas en de sfeervolle straatjes rond de kathedraal: Barcelona moet u echt een keer gezien hebben! Maar dan wel mét een goede uitleg over de mooiste bezienswaardigheden. Dus wandel met mij mee en ik onthul u de geheimen van de stad waar ik al jarenlang woon.

Barcelona is deels gevormd door de magnifieke werken van enkele van ’s werelds grootste kunstenaars en architecten, waaronder Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner en Josep Puig i Cadafalch. Tijdens deze kunstreis ziet u hoe mooi deze drie grootmeesters het 19e-eeuwse Barcelona hebben gevormd. U bezoekt natuurlijk het Park Guëll en de nog altijd niet voltooide Sagrada Família van Antoni Gaudí, waar een gids u doorheen leidt. Daarnaast neem ik u ook graag mee naar de minder bekende architectonische hoogstandjes. Zo bezoekt u het schitterende Palau de la Música, wandelt u door Gaudi’s Casa Battló en staat u tussen de beroemde schoorsteenpijpen op het dak van Gaudi’s Palau Güell.

Benut u uw vrije tijd om het beroemde Picassomuseum te bezoeken? Of gaat u liever winkelen? Uiteraard is er ook tijd om een van de vele gezellige terrasjes van Barcelona op te zoeken en de beroemde tapas te proeven. U sluit de reis geheel in stijl af met een cava. U proeft deze heerlijke Catalaanse ‘champagne’ in de bodega Codorníu, gevestigd in een prachtig Catalaans modernistisch gebouw in het wijngebied Penedès. Reis mee en geniet door een eigentijdse uitleg optimaal van het Barcelona van rond 1900!’

Catalaans Modernisme
Tijdens deze bijzondere kunstreis ontdekt u hoe mooi Barcelona rond 1900 werd vormgegeven tot de heerlijke kunststad die wij nu zo graag bezoeken. Met de komst van de industrie nam de welvaart in Catalonië in de 19e eeuw enorm toe. Een dergelijke rijkdom had Barcelona sinds de middeleeuwen niet meer gekend. Niet alleen de architectuur profiteerde van die bloeitijd, ook de Catalaanse taal, literatuur en cultuur leefden op als nooit tevoren. Dit bijzondere artistieke klimaat werd nog eens versterkt door de Wereldtentoonstelling van 1888. Veel jonge Catalaanse kunstenaars gingen naar Parijs, waar zij in contact kwamen met dé kunststroming van dat moment. Eenmaal teruggekomen ontwikkelden zij een eigen variant op de art nouveau: het modernismo catalán. Sierlijke lijnen, frisse kleuren en fantasierijke vormen stonden in deze kunststijl centraal. In het werk van de drie belangrijkste Catalaans-modernistische architecten, Antoni Gaudí, Lluís Domènech i Montaner en Josep Puig i Cadafalch, is dat goed terug te vinden.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Barcelona
4x ontbijt
entreegeld Sagrada Família
gids in de Sagrada Família
entreegeld Park Guëll
rondleiding en cavaproeverij
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Sagrada Família en Park Güell
crypte Gaudí in Colònia Güell
Gaudí Exhibition Center
Casa Batlló en Palau Güell
Palau de la Música
Passeig de Gràcia
buitenzijde Casa Milà
buitenzijde Casa de les Punxes
wijnregio Penedès
modernistische vakantiehuizen in Sitges
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
De entreekaarten voor zowel de Sagrada Família als voor Park Güell zijn al vooraf voor u gereserveerd en bij de reissom inbegrepen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Danny
Reisleider sinds 1998
Reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Barcelona, bezoek aan de crypte van Antoni Gaudí in Colònia Güell
Barrio Gótico, bezoek Museu Diocesà met het Gaudí Exhibition Center en Palau de la Música van Lluís Domenech, aansluitend vrije tijd
Sagrada Família, Park Güell en vrije tijd
Bezoek aan de schoorsteenpijpen van Palau Güell en Casa Batlló met zijn golvende gevel, aansluitend vrije tijd
Rondleiding en cavaproeverij in bodega Codorníu, modernistische vakantiehuizen in Sitges en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Barcelona en bezoek Gaudí’s Colònia Güell

We vliegen naar Spanje. Na aankomst op de luchthaven van Barcelona rijden we naar Colònia Güell. Hier bezoeken we de crypte van Antoni Gaudí, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Gaudí experimenteerde hier eindeloos met technieken die hij later in het design van de Sagrada Família toepaste. De crypte heeft een grillige vorm en lijkt op een grot. Elke zuil en boog is uniek! Na ons bezoek reizen we naar ons hotel in Barcelona. (ca. 50 km)

dag 2: Stadswandeling met museum Gaudí en Palau de la Música

Met de metro reizen we naar de Barrio Gótico, het oude centrum van Barcelona. We wandelen door de smalle straatjes en zien de mooie gotische kathedraal. Om de hoek van de kathedraal bezoeken we het Museu Diocesà met het Gaudí Exhibition Center. Deze afdeling van het museum is geheel gewijd aan de befaamde architect, zijn creaties en zijn werkwijze. Het is een interactieve expositie die tevens unieke objecten en documenten van Gaudí toont. Aansluitend bezoeken we het schitterende Palau de la Música, een creatie van Lluís Domenech. Alleen al bij de kleurrijke façade kijken we onze ogen uit. Maar we gaan ook naar binnen om de flamboyante foyer en de prachtige concertzaal te bewonderen. Vlak bij het concertgebouw bevindt zich het legendarische Els Quatre Gats, gevestigd in een gebouw dat ontworpen is door de architect Puig i Cadafalch. Sinds 1897 was Els Quatre Gats een café, maar het heeft ook dienst gedaan als hostel, cabaret- en theaterzaal, pub en restaurant. De muren hangen vol met posters en foto’s uit de rijke geschiedenis. In zijn jonge jaren was Pablo Picasso een fervent bezoeker van dit café. Geniet u hierna op eigen gelegenheid verder van de bruisende stad? Vergeet niet een drankje te drinken op een van de gezellige terrasjes, zoals op het prachtige Plaça Reial, vlakbij de Rambla. (ca. 10 km)

dag 3: Sagrada Família, Park Güell en vrije tijd

Met de metro gaan we naar Gaudi’s beroemde kerk in aanbouw, de Sagrada Família. Deze bezichtigen we van buiten én van binnen, waarbij we uitleg krijgen van een deskundige gids. Hierdoor ontdekt u meer van dit bijzondere bouwwerk! In Park Güell zien we hoe goed Gaudí natuur en architectuur wist te verenigen. De gids en de toegangskaarten voor zowel de Sagrada Família als voor Park Güell worden vooraf voor u gereserveerd en de entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen! Wel zo makkelijk, want hierdoor hoeft u niet in de langste rij aan te sluiten. Dat zou toch jammer zijn van uw tijd in deze prachtige wereldstad?! Er is namelijk nog zo veel meer te ontdekken. Daarom heeft u de rest van deze dag vrij om uw eigen plan te trekken. Gaat u lekker winkelen? Of bezoekt u het Picassomuseum of het nationaal museum met Catalaanse kunst, het MNAC? Deze is gevestigd op de berg Montjuïc, de groene long van Barcelona. Vanaf hier heeft u een schitterend uitzicht over de stad. (ca. 10 km)

dag 4: Modernistische huizen Palau Güell en Casa Battló en vrije tijd

Palau Güell is het enige gebouw waarbij Gaudí van het begin tot het einde betrokken was. Vanaf de straatzijde is bijna niets te zien van het dak waarop Gaudí een ‘sprookjestuin’ van bijzondere schoorsteenpijpen heeft laten bouwen. Daarom gaan wij naar binnen en het dak op! Elke schoorsteenpijp heeft andere ornamenten, die we van dichtbij bekijken. Daarna gaan we met de metro naar de brede en elegante Passeig de Gràcia, waar tal van iconische modernistische gebouwen staan. Langs het chocoladewinkeltje van Casa Amattler wandelen we naar Casa Battló, in hetzelfde woonblok. Niets is hoekig, alles is golvend en afgerond, zoals de golven op de zee. De voorgevel is bedekt met mozaïeken en doet denken aan de schubben van een vis, de balkons lijken op enorme kaken van zeedieren. Na dit bezoek wandelen we langs het wondermooie Casa Milà naar Casa de les Punxes, ontworpen door de architect Puig i Cadafalch. Met de puntige torenspitsen lijkt dit gebouw een enorm kasteel. Liefhebbers kunnen deze huizen op eigen gelegenheid bezoeken. Of gebruikt u uw vrije tijd om naar het strand te gaan en daarna van tapas te genieten? Er is genoeg keuze! (ca. 10 km)

dag 5: Cavaproeverij in bodega en Sitges

Door de befaamde wijnregio van Penedès rijden we naar de indrukwekkende cavabodega van Codorníu. Met meer dan 450 jaar ervaring is Codorníu het oudste familiebedrijf van Spanje en een van de oudste ter wereld. De bodega heeft een unieke wijnkelder, ontworpen door architect Josep Puig i Cadafalch: industriële functionaliteit gaat hier prachtig samen met Catalaans modernistisch design. De in Spanje zeer beroemde schilder Ramon Cases heeft het logo en andere uitingen van de bodega ontworpen, zoals hij dat ook voor Els Quatre Gats heeft gedaan. Tijdens een rondleiding krijgen we uitleg over de productie van de cava en proeven we deze heerlijke Catalaanse ‘champagne’ natuurlijk ook zelf. Hierna bekijken we in de kustplaats Sitges de luxe modernistische villa’s, waar rijke Spaanse families hun zomervakanties graag in doorbrachten. Als we terugvliegen naar Nederland zijn we vele prachtige indrukken over het Catalaans modernisme rijker! (ca. 120 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Barcelona08:10 - 10:20 uur
Barcelona - Amsterdam19:40 - 21:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Evenia Rocafort hotel in Barcelona, Spanje
Hotel Evenia Rocafort - Barcelona
Het Evenia Rocafort is een middelgroot hotel met een gunstige ligging in het bruisende centrum van Barcelona. Het hotel is een ideale uitvalsbasis om de stad te verkennen. In de nabijheid van het hotel vindt u theaters, restaurants en een park. De kamers zijn comfortabel en beschikken over een tv, airconditioning, een kluis en gratis wifi.

Bekijk de website van Evenia Rocafort hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het was een fijne reis. We hebben veel gezien. De gids was vriendelijk en gezellig.Ze kende de weg goed en wist veel te vertellen.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Mevrouw C.M. Hooikaas uit Huis ter Heide
Barcelona kunstreis zeer aan te bevelen. Prachtig. Hele fijne stad. Mooi leuk ingericht hotel, goed centraal gelegen.
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Mevrouw J.H. Poorter uit Koudekerk aan den Rijn
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!