050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Spanje | Musea in Madrid

Ontdek de gouden kunstdriehoek

Reisleidster Martine Delver:
‘Heeft u altijd al de Guernica van Picasso willen bewonderen of de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch van dichtbij willen bekijken? Dan is Madrid the place to be voor u! Deze kunststad leent zich uitstekend voor een reis door de westerse kunstgeschiedenis. Het bekendste museum van Madrid is zonder enige twijfel het Prado: per jaar genieten zo’n 3 miljoen bezoekers van het werk van grootheden als Murillo, Velázquez en Goya. In de buurt van dit museum vindt u nog twee toppers: het Reina Sofía, waar de wereldberoemde Guernica hangt, en het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, dat een overzicht geeft van de beste westerse kunst vanaf de 13e eeuw.

Tijdens deze kunst-stedentrip bezoeken we deze drie musea, die samen ook wel de “Triángulo del Arte” (kunstdriehoek) of “Triángulo del Oro” (gouden driehoek) worden genoemd. En hoewel het Prado het bekendste museum is, hoor ik van mijn gasten vaak dat zij het meest onder de indruk zijn van de overzichtelijke collectie in het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Daarom heeft SRC Reizen iets bijzonders afgesproken met dit museum: uw reisgezelschap mag een uur voor de officiële opening exclusief naar binnen om alle museumstukken te bewonderen! Een unieke ervaring, waarbij u het museum bijna voor uzelf heeft!

Maar naast het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza is er nog meer te zien in de Spaanse hoofdstad! Want Madrid is niet alleen een culturele (kunst)metropool, het is ook een levendige en gastvrije stad. Daarom wandel ik graag op meerdere dagen vanuit ons centraal gelegen hotel met u door deze inspirerende stad en laat ik u het Madrid van de Habsburgers zien, die de basis voor de collectie van het Prado hebben gelegd. Ook verlaten we een dagje de drukte van de stad voor een bezoek aan Toledo, de stad van El Greco. Kortom, er valt heel veel te genieten op deze kunstreis!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel nabij Gouden Driehoek
4x ontbijt en 1x diner
lezing Spaanse gouden eeuw
exclusief bezoek Thyssen-Bornemisza
e-book 100 tips voor Madrid
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart Madrid
Europese kunst in Thyssen-Bornemisza
kunst Spaanse gouden eeuw in Prado
moderne kunst Reina Sofía
historisch hart Toledo
El Greco in Santo Tomé Toledo
kathedraal Toledo
SRC-reisleidster Martine Delver
SRC-reisleidster sinds 1999
Wat deze reis echt bijzonder maakt, is dat u al een uur voor de offiële opening het Thyssen-Bornemisza in mag: een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Danny Valen
Reisleider sinds 1998
Reisleider Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Marlies Korthof
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Martine Delver
Reisleidster sinds 1999
Reisleider Paul ten Cate
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Madrid, stadsrondrit en diner
Exclusief bezoek museum Thyssen - Bornemisza, stadswandeling door ‘Habsburgs’ Madrid en lezing Spaanse gouden eeuw
Prado en wandeling door het Madrid van de Bourbons
UNESCO-stad Toledo
Reina Sofía, vrije tijd en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid

Na aankomst in Madrid maken we een stadsrondrit. We rijden langs de fonteinen van het Plaza de Colón en het Plaza de Cibeles naar de mooiste stadspoort van Madrid: de Puerta de Alcalá. Ook komen we langs de charmante winkelstraat Gran Vía en zien we de zeer moderne architectuur van het AZCA, het Madrileense zakencentrum. ’s Avonds genieten we van het diner in ons hotel, dat nabij de drie grote musea ligt. (ca. 25 km)

dag 2: Exclusief Thyssen-Bornemisza en stadswandeling

Op deze ochtend hebben we exclusief toegang tot een van de bekendste musea van Madrid, het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Vóórdat het overige publiek naar binnen mag, kunt u van 9.00 tot 10.00 uur de indrukwekkende collectie in alle rust te bekijken. Dit museum heeft een uitgebreide en chronologisch tentoongestelde collectie westerse kunst vanaf de 13e eeuw. U ziet hier de omvangrijke verzameling van Vlaamse primitieven, Italiaanse renaissancisten, Franse impressionisten en verschillende 20e-eeuwse kunststijlen. Na ons bijzondere bezoek maken we een stadswandeling door het Madrid van de Habsburgers, ‘los Austrias’ genoemd. Nadat Filips II Madrid in 1561 tot hoofdstad had uitgeroepen, moest de stad een koninklijk uiterlijk krijgen. Het resultaat daarvan ziet u onder meer op het Plaza Mayor, het kloppende hart van de oude stad, in de verschillende standbeelden van de Habsburgers en bij het Casa de la Villa. Op deze avond verzorgt de reisleider een lezing over de kunst uit de Spaanse gouden eeuw.

Lezing Spaanse gouden eeuw
In de 16e en 17e eeuw was Spanje het machtigste land ter wereld. De Spaanse schatkist barstte uit haar voegen door alle rijkdom die uit de Nieuwe Wereld kwam, en in Europa had Spanje, vooral in het tijdperk van Filips II, de touwtjes strak in handen. Het culturele leven bloeide als nooit tevoren. Een groot deel van deze culturele rijkdom is te bewonderen in het Prado, waar maar liefst 6.000 schilderijen hangen. Uit het tijdperk van de Habsburgers zijn onder meer schilderijen van Velázquez, Murillo, Zurbarán, Jeroen Bosch en El Greco te bewonderen. Tijdens een lezing vertelt de reisleider u meer over de Spaanse gouden eeuw. Ook wordt er dan dieper ingegaan op enkele van de belangrijkste doeken die in het Prado hangen.

dag 3: Gouden eeuw in het Prado en Madrid van de Bourbons

We bezoeken het bekendste museum van Madrid, het Prado. De collectie bestaat onder meer uit Italiaanse, Vlaamse, Hollandse en Franse schilderkunst, maar de Spaanse schilderkunst uit de gouden eeuw neemt de meest prominente plaats in. Ook zijn hier prachtige schilderijen van Francisco Goya te vinden. Het museum is zo groot, dat er voor iedere kunstsmaak wat wils is! De reisleider maakt u wegwijs in het museum, zodat u daarna op eigen gelegenheid uw topstukken kunt gaan bewonderen. 's Middags wandelen we door het Madrid van de Bourbons, die de troon overnamen nadat de laatste Habsburgse koning, Karel II, in 1700 kinderloos stierf. We zien dan monumentale gebouwen en het koninklijke paleis, dat nog steeds door de Spaanse koninklijke familie wordt gebruikt bij officiële ceremonies. Dit paleis uit het midden van de 18e eeuw is een van de grootste paleizen van Europa. U kunt dit paleis op eigen gelegenheid bezoeken. Of brengt u liever een bezoek aan een van de verborgen juweeltjes van Madrid, het klooster van de Descalzas Reales? Dit klooster is in de 16e eeuw gesticht in een oud paleis door een dochter van Karel V. Het klooster, dat onderdak bood aan adellijke dames, werd een van de rijkste van Europa. Door schenkingen is het klooster een interessant kunstmuseum geworden.

200 jaar Prado
In 2019 bestaat het Prado 200 jaar! Daarom is er tussen 20 november 2018 en 11 maart 2019 een speciale tentoonstelling die laat zien hoe het museum door de eeuwen heen is veranderd en welke rol het museum in de maatschappij heeft gehad. Een bijzondere tijdelijke expositie!

dag 4: UNESCO-stad Toledo

Het prachtige Toledo, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, wordt ook wel ‘de stad der drie culturen’ genoemd. Eeuwenlang leefden Moren, christenen en joden hier in vrede samen. We wandelen door de straatjes en bezoeken in de oude joodse wijk de voormalige synagoge van Santa María la Blanca. We bekijken enkele van de beroemdste schilderijen van de schilder El Greco (De Griek) in de Santo Tomékerk en in de kathedraal van Toledo, de op één na grootste kerk van Spanje. El Greco werd in 1541 op Kreta geboren, maar woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Toledo, waar hij op 7 april 1614 stierf. (ca. 180 km)

dag 5: Hedendaagse kunst in het Reina Sofia, vrije tijd en terugvlucht

We gaan naar het museum met moderne en hedendaagse kunst, het Reina Sofía. Hier kunt u onder andere het wereldberoemde schilderij Guernica van Picasso bewonderen, een aanklacht tegen een oorlogsmisdaad uit de Spaanse Burgeroorlog. Daarnaast heeft het museum een omvangrijke collectie schilderijen van Salvador Dalí en Joan Miró. Totdat we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht naar Nederland, heeft u nog wat vrije tijd. Gaat u lekker shoppen in de gezellige winkels van de hoofdstad? Of sluit u deze reis af met een bezoek aan het Sorolla-museum, waar u de impressionistische kunst van de Valenciaanse impressionistische schilder Joaquín Sorolla (1863-1923) kunt bekijken? Sorolla wordt gezien als ‘de meester van licht en schaduw’. Hij was gespecialiseerd in de portret- en landschapskunst, en in zijn werk komen veel sociale en historische thema’s aan de orde. In de namiddag vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Madrid09:40 - 12:15 uur
Madrid - Amsterdam20:10 - 22:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Agumar, Spanje
Hotel Agumar - Madrid
Hotel Agumar ligt zeer gunstig, net ten zuiden van het Retiropark. Wandelt u door de botanische tuin, dan staat u binnen 20 minuten voor het wereldberoemde Prado. Het museum Reina Sofia en het antropologisch museum zijn nog dichterbij! Reist u met het openbaar vervoer? Het trein- en metrostation Atocha, met een indrukwekkende subtropische binnentuin, ligt op nog geen 500 meter tegenover het hotel. In het hotel is een restaurant aanwezig en kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van Agumar

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ons bezoek aan het Thyssen-Bornemisza museum sprong eruit. Dat had zeker te maken met de mogelijkheid het een uur voor de opening al te mogen bezoeken, de chronologische opzet van het museum, maar ook met de rondleiding die de gids er voor ons verzorgde. Onze reisleidster Martine willen we complimenteren met de wijze waarop zij de reis geleid heeft. Betreffende historie, cultuur, architectuur et cetera voorzag ze ons van uitgebreide en leerzame informatie. Maar net zo belangrijk; haar inlevingsvermogen in de groep, vriendelijkheid en behulpzaamheid wist ze op een charmante wijze in te vullen. Kortom, het was weer genieten. Een reis met een gouden randje, de meerwaarde van SRC!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De heer en mevrouw Mutsaers uit Wageningen
Het was een geweldige reis naar Madrid. Onder de bezielende leiding van Martine Delver. Vooral haar kennis heeft bijgedragen aan het slagen van deze reis. Goed hotel dichtbij alle musea. Kortom een reis om lang van na te genieten.
Mevrouw W. Ridderhof
Een fantastische en zeer informatieve museumreis, dit mede door onze, zeer deskundige reisleidster Martine Delver. Het programma was vol maar goed te doen. Ook was er voldoende ruimte/ tijd om zelf dingen te ondernemen. Het reisgezelschap was een gezellige groep van 20 personen. Alle musea waren zeer bijzonder, bij het Thyssen Bornemicza mocht onze groep een uur voor de openingstijd naar binnen en kregen we een zeer deskundige, weliswaar engelstalige, rondleiding door Mauricio. Het bezoek aan Toledo was eveneens een hoogtepunt, waarbij we ook nog eens prachtig weer troffen. Kortom een voortreffelijke reis, zoals we eerder bij de SRC hebben ervaren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Mevrouw E.J. Houniet uit Spijkernisse
De reis naar de musea van Madrid was door de goede zorg, vriendelijkheid en deskundigheid van Hilde Geelen weer een erg geslaagde vakantie!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Sanders uit Spijkenisse
Het was een perfect georganiseerde reis. Met de heerlijke eigen inbreng tijdens stads- en museumbezoek. Deskundige, behulpzame, perfect Spaansprekende reisleidster Martine. Kortom: zeer voldaan!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Uitstekende week in Madrid gehad. Goed georganiseerd. Daniël van der Struijs was uitstekend: duidelijk, attent, behulpzaam en met veel kennis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Familie Eggerding
Prima reis, voor herhaling vatbaar! Gaan we zeker veel vaker doen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
B. Tubben
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!