050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Spanje | Musea in Madrid

Ontdek de gouden kunstdriehoek

Reisleidster Qurina:
'Heeft u altijd al de Guernica van Picasso willen bewonderen of de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch van dichtbij willen bekijken? Dan is Madrid 'the place to be' voor u! Deze kunststad leent zich uitstekend voor een reis door de westerse kunstgeschiedenis. Het bekendste museum van Madrid is zonder enige twijfel het Prado: per jaar genieten zo’n 3 miljoen bezoekers van het werk van grootheden als Murillo, Velázquez en Goya. In de buurt van dit museum vindt u nog twee toppers: het Reina Sofía, waar de wereldberoemde Guernica hangt, en het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, dat een overzicht geeft van de beste westerse kunst vanaf de 13e eeuw.

Tijdens deze kunst-stedentrip bezoeken we deze drie musea, die samen ook wel de “Triángulo del Arte” (kunstdriehoek) of “Triángulo del Oro” (gouden driehoek) worden genoemd. En hoewel het Prado het bekendste museum is, hoor ik van mijn gasten vaak dat zij het meest onder de indruk zijn van de overzichtelijke collectie in het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Daarom heeft SRC Reizen iets bijzonders afgesproken met dit museum: uw reisgezelschap mag een uur voor de officiële opening exclusief naar binnen om alle museumstukken te bewonderen! Een unieke ervaring, waarbij u het museum bijna voor uzelf heeft!

Maar naast het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza is er nog meer te zien in de Spaanse hoofdstad! Want Madrid is niet alleen een culturele (kunst)metropool, het is ook een levendige en gastvrije stad. Daarom wandel ik graag meerdere dagen met u door deze inspirerende stad en laat ik u het Madrid van de Habsburgers zien, die de basis voor de collectie van het Prado hebben gelegd. Ook verlaten we een dagje de drukte van de stad voor een bezoek aan Toledo, de stad van El Greco. Kortom, er valt heel veel te genieten op deze kunstreis!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel nabij het centrum
4x ontbijt en 2x diner
lezing Spaanse gouden eeuw
entree en gids Thyssen-Bornemisza
e-book 100 tips voor Madrid
audiosysteem
lokale gids in het Thyssen-Bornemisza
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart van Madrid
Europese kunst in Thyssen-Bornemisza
kunst Spaanse gouden eeuw in Prado
moderne kunst in Reina Sofía
historisch hart van Toledo
El Greco in Santo Tomé in Toledo
kathedraal van Toledo
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Wat deze reis echt bijzonder maakt, is dat u al een uur voor de officiële opening het Thyssen-Bornemisza in mag: een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Madrid, stadsrondrit, lezing Spaanse gouden eeuw en diner
+ lees meer
Exclusief bezoek museum Thyssen - Bornemisza en stadswandeling door ‘Habsburgs’ Madrid
+ lees meer
Reina Sofía en wandeling door het Madrid van de Bourbons
+ lees meer
UNESCO-stad Toledo
+ lees meer
Prado, vrije tijd en terugvlucht
+ lees meer
Routekaart Musea in Madrid
230 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:45 - 12:15 uur
Madrid - Amsterdam20:25 - 23:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De Madrileense highlights en haar musea zijn allemaal aan bod gekomen. Mooi overzichtelijke programma. Deze reis was met name goed door de geweldig enthousiaste vriendelijke reisleidster Qurina, zij verdient een dikke pluim! Haar grote kennis en uitleg van de Madrileense c.q. Spaanse geschiedenis, de kunst, de musea en paleizen, de standbeelden, de pleinen ,de parken, de horeca, het vervoer, enz. hebben deze reis op een fijne manier verrijkt. Complimenten! Haar rustige prettige manier van omgaan met haar gasten zorgde ervoor dat elke dag goed en ordentelijk verliep.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het is een prachtige reis. Veel gezien.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Na de bezoeken aan de musea was er voldoende vrije tijd die je zelf kon invullen. De reis was heel goed samengesteld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ook deze reis laat zien dat SRC duidelijk meerwaarde biedt.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis was goed voorbereid, de informatie door de reisleider bijzonder goed. Een reis om heel lang van na te genieten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een fantastische en zeer informatieve museumreis, mede door onze zeer deskundige reisleidster Martine. Het programma was vol maar goed te doen. Ook was er voldoende ruimte/tijd om zelf dingen te ondernemen. Het reisgezelschap was een gezellige groep van 20 personen. Alle musea waren zeer bijzonder, bij het Thyssen-Bornemisza mocht onze groep een uur voor de openingstijd naar binnen en kregen we een zeer deskundige, weliswaar Engelstalige, rondleiding. Het bezoek aan Toledo was eveneens een hoogtepunt, waarbij we ook nog eens prachtig weer troffen. Kortom, een voortreffelijke reis zoals we eerder bij de SRC hebben ervaren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Deze reis is een goede mix van geplande onderdelen en eigen gelegenheid meer aandacht aan een onderdeel te besteden, of om andere keuzes te maken. Mooi programma onder begeleiding van een vrolijke, deskundige en vriendelijke reisleidster.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Ons bezoek aan het Thyssen-Bornemisza museum sprong eruit. Dat had zeker te maken met de mogelijkheid het een uur voor de opening al te mogen bezoeken, de chronologische opzet van het museum, maar ook met de rondleiding die de gids er voor ons verzorgde. Onze reisleidster Martine willen we complimenteren met de wijze waarop zij de reis geleid heeft. Betreffende historie, cultuur, architectuur et cetera voorzag ze ons van uitgebreide en leerzame informatie. Maar net zo belangrijk; haar inlevingsvermogen in de groep, vriendelijkheid en behulpzaamheid wist ze op een charmante wijze in te vullen. Kortom, het was weer genieten. Een reis met een gouden randje, de meerwaarde van SRC!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een geweldige reis naar Madrid. Onder de bezielende leiding van Martine. Vooral haar kennis heeft bijgedragen aan het slagen van deze reis. Goed hotel dichtbij alle musea. Kortom een reis om lang van na te genieten.
In vijf dagen zoveel gezien, dat het lijkt op een vakantie van tenminste drie weken
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.