050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Spanje | Musea in Madrid

Ontdek de gouden kunstdriehoek

Reisleidster Qurina:
'Heeft u altijd al de Guernica van Picasso willen bewonderen of de Tuin der Lusten van Jeroen Bosch van dichtbij willen bekijken? Dan is Madrid 'the place to be' voor u! Deze kunststad leent zich uitstekend voor een reis door de westerse kunstgeschiedenis. Het bekendste museum van Madrid is zonder enige twijfel het Prado: per jaar genieten zo’n 3 miljoen bezoekers van het werk van grootheden als Murillo, Velázquez en Goya. In de buurt van dit museum vindt u nog twee toppers: het Reina Sofía, waar de wereldberoemde Guernica hangt, en het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza, dat een overzicht geeft van de beste westerse kunst vanaf de 13e eeuw.

Tijdens deze kunst-stedentrip bezoeken we deze drie musea, die samen ook wel de “Triángulo del Arte” (kunstdriehoek) of “Triángulo del Oro” (gouden driehoek) worden genoemd. En hoewel het Prado het bekendste museum is, hoor ik van mijn gasten vaak dat zij het meest onder de indruk zijn van de overzichtelijke collectie in het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Daarom heeft SRC Reizen iets bijzonders afgesproken met dit museum: uw reisgezelschap mag een uur voor de officiële opening exclusief naar binnen om alle museumstukken te bewonderen! Een unieke ervaring, waarbij u het museum bijna voor uzelf heeft!

Maar naast het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza is er nog meer te zien in de Spaanse hoofdstad! Want Madrid is niet alleen een culturele (kunst)metropool, het is ook een levendige en gastvrije stad. Daarom wandel ik graag meerdere dagen met u door deze inspirerende stad en laat ik u het Madrid van de Habsburgers zien, die de basis voor de collectie van het Prado hebben gelegd. Ook verlaten we een dagje de drukte van de stad voor een bezoek aan Toledo, de stad van El Greco. Kortom, er valt heel veel te genieten op deze kunstreis!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
middenklassehotel nabij het centrum
4x ontbijt en 2x diner
lezing Spaanse gouden eeuw
entreegeld exclusief bezoek Thyssen-Bornemisza
e-book 100 tips voor Madrid
audiosysteem
lokale gids in het Thyssen-Bornemisza
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch hart van Madrid
Europese kunst in Thyssen-Bornemisza
kunst Spaanse gouden eeuw in Prado
moderne kunst in Reina Sofía
historisch hart van Toledo
El Greco in Santo Tomé in Toledo
kathedraal van Toledo
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Wat deze reis echt bijzonder maakt, is dat u al een uur voor de officiële opening het Thyssen-Bornemisza in mag: een unieke ervaring!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Madrid, stadsrondrit en diner
Exclusief bezoek museum Thyssen - Bornemisza, stadswandeling door ‘Habsburgs’ Madrid en lezing Spaanse gouden eeuw
UNESCO-stad Toledo
Prado en wandeling door het Madrid van de Bourbons
Reina Sofía, vrije tijd en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid

Na aankomst in Madrid maken we een stadsrondrit. We rijden langs de fonteinen van het Plaza de Colón en het Plaza de Cibeles naar de mooiste stadspoort van Madrid: de Puerta de Alcalá. Ook komen we langs de charmante winkelstraat Gran Vía en zien we de zeer moderne architectuur van het AZCA, het Madrileense zakencentrum. ’s Avonds genieten we van het diner in ons hotel of in een lokaal restaurant. (ca. 25 km)

dag 2: Exclusief Thyssen-Bornemisza en stadswandeling

Op deze ochtend hebben we exclusief toegang tot een van de bekendste musea van Madrid, het Museo Nacional Thyssen-Bornemisza. Vóórdat het overige publiek naar binnen mag, kunt u van 9.00 tot 10.00 uur de indrukwekkende collectie in alle rust te bekijken. Dit museum heeft een uitgebreide en chronologisch tentoongestelde collectie westerse kunst vanaf de 13e eeuw. U ziet hier de omvangrijke verzameling van Vlaamse primitieven, Italiaanse renaissancisten, Franse impressionisten en verschillende 20e-eeuwse kunststijlen. Na ons bijzondere bezoek maken we een stadswandeling door het Madrid van de Habsburgers, ‘los Austrias’ genoemd. Nadat Filips II Madrid in 1561 tot hoofdstad had uitgeroepen, moest de stad een koninklijk uiterlijk krijgen. Het resultaat daarvan ziet u onder meer op het Plaza Mayor, het kloppende hart van de oude stad, in de verschillende standbeelden van de Habsburgers en bij het Casa de la Villa. Op deze avond verzorgt de reisleider een lezing over de kunst uit de Spaanse gouden eeuw.

Lezing Spaanse gouden eeuw
In de 16e en 17e eeuw was Spanje het machtigste land ter wereld. De Spaanse schatkist barstte uit zijn voegen door alle rijkdom die uit de Nieuwe Wereld kwam, en in Europa had Spanje, vooral in het tijdperk van Filips II, de touwtjes strak in handen. Het culturele leven bloeide als nooit tevoren. Een groot deel van deze culturele rijkdom is te bewonderen in het Prado, waar maar liefst 6.000 schilderijen hangen. Uit het tijdperk van de Habsburgers zijn onder meer schilderijen van Velázquez, Murillo, Zurbarán, Jeroen Bosch en El Greco te bewonderen. Tijdens een lezing vertelt de reisleider u meer over de Spaanse gouden eeuw. Ook wordt er dan dieper ingegaan op enkele van de belangrijkste doeken die in het Prado hangen.

dag 3: UNESCO-stad Toledo

Het prachtige Toledo, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, wordt ook wel ‘de stad der drie culturen’ genoemd. Eeuwenlang leefden Moren, christenen en joden hier in vrede samen. We wandelen door de straatjes en bezoeken in de oude joodse wijk de voormalige synagoge van Santa María la Blanca. We bekijken enkele van de beroemdste schilderijen van de schilder El Greco (De Griek) in de Santo Tomékerk en in de kathedraal van Toledo, de op één na grootste kerk van Spanje. El Greco werd in 1541 op Kreta geboren, maar woonde en werkte het grootste deel van zijn leven in Toledo, waar hij op 7 april 1614 stierf. Bij terugkomst in Madrid dineren we gezamenlijk. (ca. 180 km)

dag 4: Gouden eeuw in het Prado en Madrid van de Bourbons

We bezoeken het bekendste museum van Madrid, het Prado. De collectie bestaat onder meer uit Italiaanse, Vlaamse, Hollandse en Franse schilderkunst, maar de Spaanse schilderkunst uit de gouden eeuw neemt de meest prominente plaats in. Ook zijn hier prachtige schilderijen van Francisco Goya te vinden. Het museum is zo groot, dat er voor iedere kunstsmaak wat wils is! De reisleider maakt u wegwijs in het museum, zodat u daarna op eigen gelegenheid uw topstukken kunt gaan bewonderen. 's Middags wandelen we door het Madrid van de Bourbons, die de troon overnamen nadat de laatste Habsburgse koning, Karel II, in 1700 kinderloos stierf. We zien dan monumentale gebouwen en het koninklijke paleis, dat nog steeds door de Spaanse koninklijke familie wordt gebruikt bij officiële ceremonies. Dit paleis uit het midden van de 18e eeuw is een van de grootste paleizen van Europa. U kunt dit paleis op eigen gelegenheid bezoeken. Of brengt u liever een bezoek aan een van de verborgen juweeltjes van Madrid, het klooster van de Descalzas Reales? Dit klooster is in de 16e eeuw gesticht in een oud paleis door een dochter van Karel V. Het klooster, dat onderdak bood aan adellijke dames, werd een van de rijkste van Europa. Door schenkingen is het klooster een interessant kunstmuseum geworden.

dag 5: Hedendaagse kunst in het Reina Sofia, vrije tijd en terugvlucht

We gaan naar het museum met moderne en hedendaagse kunst, het Reina Sofía. Hier kunt u onder andere het wereldberoemde schilderij Guernica van Picasso bewonderen, een aanklacht tegen een oorlogsmisdaad uit de Spaanse Burgeroorlog. Daarnaast heeft het museum een omvangrijke collectie schilderijen van Salvador Dalí en Joan Miró. Totdat we naar de luchthaven gaan voor de terugvlucht naar Nederland, heeft u vrije tijd. Gaat u lekker shoppen in de gezellige winkels van de hoofdstad? Of sluit u deze reis af met een bezoek aan het Sorolla-museum, waar u de impressionistische kunst van de Valenciaanse impressionistische schilder Joaquín Sorolla (1863-1923) kunt bekijken? Sorolla wordt gezien als ‘de meester van licht en schaduw’. Hij was gespecialiseerd in de portret- en landschapskunst, en in zijn werk komen veel sociale en historische thema’s aan de orde. In de namiddag vertrekken we naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 25 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:45 - 12:15 uur
Madrid - Amsterdam20:25 - 23:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Ganivet, Spanje
Hotel Ganivet - Madrid
Hotel Ganivet ligt centraal op 10 minuten loopafstand van het Plaza Mayor. Het metrostation Puerta de Toledo ligt om de hoek. Het hotel beschikt over een bar en een snackbar. Op het dakterras kunt u onder het genot van een drankje bijkomen van de dag of een duik nemen in het seizoensgebonden zwembad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en geluidsdicht. Ze zijn voorzien van een tv, een telefoon, een kluisje en een badkamer met een bad met douche, een föhn, toiletartikelen en een toilet. Er is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Ganivet

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De Madrileense highlights en haar musea zijn allemaal aan bod gekomen. Mooi overzichtelijke programma. Deze reis was met name goed door de geweldig enthousiaste vriendelijke reisleidster Qurina, zij verdient een dikke pluim! Haar grote kennis en uitleg van de Madrileense c.q. Spaanse geschiedenis, de kunst, de musea en paleizen, de standbeelden, de pleinen ,de parken, de horeca, het vervoer, enz. hebben deze reis op een fijne manier verrijkt. Complimenten! Haar rustige prettige manier van omgaan met haar gasten zorgde ervoor dat elke dag goed en ordentelijk verliep.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het is een prachtige reis. Veel gezien.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Na de bezoeken aan de musea was er voldoende vrije tijd die je zelf kon invullen. De reis was heel goed samengesteld.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Ook deze reis laat zien dat SRC duidelijk meerwaarde biedt.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis was goed voorbereid, de informatie door de reisleider bijzonder goed. Een reis om heel lang van na te genieten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een fantastische en zeer informatieve museumreis, mede door onze zeer deskundige reisleidster Martine. Het programma was vol maar goed te doen. Ook was er voldoende ruimte/tijd om zelf dingen te ondernemen. Het reisgezelschap was een gezellige groep van 20 personen. Alle musea waren zeer bijzonder, bij het Thyssen-Bornemisza mocht onze groep een uur voor de openingstijd naar binnen en kregen we een zeer deskundige, weliswaar Engelstalige, rondleiding. Het bezoek aan Toledo was eveneens een hoogtepunt, waarbij we ook nog eens prachtig weer troffen. Kortom, een voortreffelijke reis zoals we eerder bij de SRC hebben ervaren!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Deze reis is een goede mix van geplande onderdelen en eigen gelegenheid meer aandacht aan een onderdeel te besteden, of om andere keuzes te maken. Mooi programma onder begeleiding van een vrolijke, deskundige en vriendelijke reisleidster.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Ons bezoek aan het Thyssen-Bornemisza museum sprong eruit. Dat had zeker te maken met de mogelijkheid het een uur voor de opening al te mogen bezoeken, de chronologische opzet van het museum, maar ook met de rondleiding die de gids er voor ons verzorgde. Onze reisleidster Martine willen we complimenteren met de wijze waarop zij de reis geleid heeft. Betreffende historie, cultuur, architectuur et cetera voorzag ze ons van uitgebreide en leerzame informatie. Maar net zo belangrijk; haar inlevingsvermogen in de groep, vriendelijkheid en behulpzaamheid wist ze op een charmante wijze in te vullen. Kortom, het was weer genieten. Een reis met een gouden randje, de meerwaarde van SRC!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een geweldige reis naar Madrid. Onder de bezielende leiding van Martine. Vooral haar kennis heeft bijgedragen aan het slagen van deze reis. Goed hotel dichtbij alle musea. Kortom een reis om lang van na te genieten.
In vijf dagen zoveel gezien, dat het lijkt op een vakantie van tenminste drie weken
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien