050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Volg Vincent op zijn reis naar het zuiden!

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen. Deze bijzondere autovakantie neemt u mee in het voetspoor van deze wereldberoemde schilder naar België en Frankrijk.

Uw autorondreis start in België, waar Vincent een aantal jaren in de armoedige mijnstreek de Borinage leefde. Hier werkte hij als lekenprediker: hij gaf les, bezocht zieken en las voor uit de Bijbel. In Petit-Wasmes en Cuesmes ziet u een tweetal huisjes waar Vincent toen woonde en waar hij ook tekende. Vanuit België ging Vincent naar Parijs, waar hij zich in 1886 bij zijn broer Theo voegde. Hier kwam hij in aanraking met schilders als Monet, Gauguin en Pissarro. Ook u reist naar de Franse hoofdstad, waar u natuurlijk Vincents voetsporen in Montmartre volgt en een bezoek brengt aan het prachtige Musée d’Orsay, waar u een aantal schilderijen van de schilder en zijn tijdgenoten kunt bewonderen.

Net als de kunstenaar reist u vervolgens naar de Provence, het land van het fraaie licht, het aangename weer en de zonnebloemen. In Arles en omgeving ziet u veel plaatsen die hem inspireerden zoals de brug van Langlois en de abdij van Montmajour. Ook bezoekt u het hospitaal in Saint-Rémy-de-Provence, waar Vincent in het jaar dat hij hier was opgenomen enkele van zijn beroemdste werken schilderde. Ten slotte reist u in de voetsporen van de schilder terug naar het noorden. In Auvers-sur-Oise, nabij Parijs, bracht Vincent de laatste maanden van zijn leven door en schilderde hij nog heel veel werken. Hij overleed in Auvers-sur-Oise en werd hier begraven. Uw bezoek aan het graf van Vincent en zijn broer Theo, de broers liggen sinds 1914 naast elkaar begraven, is het bijzondere einde van deze indrukwekkende autovakantie!

  Dit is een reis van SRC Reizen en Van Gogh Europe
De kunst van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de vele plekken in Europa waar hij heeft gewoond en gewerkt. Veel van de landschappen en plaatsen die hem inspireerden zijn tot op de dag van vandaag te bezoeken: van zijn geboorteplaats Zundert in het zuiden van Nederland, tot aan de psychiatrische instelling waar hij een jaar verbleef in Saint-Rémy-de-Provence en de prachtige korenvelden van het Franse Auvers-sur-Oise. Van Gogh Europe maakt het mogelijk om in de voetsporen van deze wereldberoemde kunstenaar te treden en zelf zijn kunst, erfgoed en levensverhaal te gaan ontdekken. Binnen dit netwerk hebben zich 10 musea en 12 erfgoedlocaties uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk verenigd, waaronder het Van Gogh Museum Amsterdam, Musée d’Orsay in Parijs en het Van Gogh House London. Met de ingang van het bijzondere Van Gogh-jaar in 2023 slaan Van Gogh Europe en SRC Reizen de handen ineen om u de kans te bieden de reis die Vincent van Gogh door Europa maakte te volgen. Lees meer

Pluspunten
eigen vervoer
goede middenklasse- en charme hotels
8x ontbijt
reservering en entree Musée d’Orsay
reservering en entree Carrières de Lumières
bezoek olijfolie-molen in Les Alpilles
wijnproeverij in omgeving van Saint-Rémy
het boek ‘De Grote Van Gogh atlas’
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Arles en Saint-Rémy-de-Provence
Parijs en Auvers-sur-Oise
Mons, Petit-Wasmes en Cuesmes
Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy
Musée d’Orsay en Montmartre in Parijs
LUMA Foundation in Arles
graf Vincent en Theo in Auvers-sur-Oise
Carrières de Lumières in de Provence
Maison Van Gogh in Cuesmes
Abbay de Montmajour en de Camargue
Les Baux-de-Provence en Fontvieille
Sietske, SRC Reizen
Sietske
SRC-reisexpert sinds 1997
Bijzonder aan deze reis: wijnproeverij
Op een wijndomein in de omgeving van Saint-Rémy krijgt u een kleine rondleiding en proeft u de heerlijke wijnen.

De reis in het kort

Naar Belgisch Borinage en overnachting in Mons
Naar Parijs overnachting in Montmartre, eerste kennismaking met de Franse hoofdstad
Montmartre, bruisend centrum van de kunst, en het Musée d’Orsay
Naar Saint-Rémy-de-Provence in de Provence
Vincent in Arles met Fondation Vincent van Gogh Arles en LUMA Arles
Saint-Rémy-de-Provence en Saint-Paul-de-Mausole en wijnproeverij
Abbay de Montmajour, Saintes-Maries-de-la-Mer en de Camargue
Les Alpilles: Carrières de Lumières, Les Baux-de-Provence en Fontvieille
Terug naar noorden, naar Auvers-sur-Oise
Uitgebreide verkenning van Auvers-sur-Oise
Naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Vincent in de Borinage

Uw vakantie in het voetspoor van Vincent van Gogh start met een korte rit naar de voormalige mijnstreek de Borinage in België. Hier werkte Vincent van 1878 tot 1880 als lekenprediker: hij gaf les, bezocht zieken en las voor uit de Bijbel. Hij leefde tussen de mijnwerkers, op dezelfde manier als zij: in armoede. Hij sliep op de vloer en gaf al zijn bezittingen weg. Nog altijd kunt u in de Borinage enkele plaatsen bekijken waar Vincent toen leefde. Zo staat in Petit-Wasmes het huis van de familie Denis, waar Vincent destijds woonde en de kinderen van het gezin onderwees. Langs de restanten van de kolenmijn Marcasse, die hij in april 1879 bezocht, rijdt u naar Cuesmes, waar Vincent nadat zijn contract als lekenprediker niet werd verlengd bij de familie Decrucq ging wonen. Hier richtte hij zich, hoewel eerst nog weifelend, volledig op het tekenen. Na uw bezoek aan het Maison Van Gogh in Cuesmes rijdt u naar Mons (Bergen), voor de overnachting. Rond het gezellige Grand Place is het in deze sfeervolle Belgische stad goed toeven. Voor een fraai uitzicht over de stad kunt u het barokke Belfort beklimmen. (reisafstand ca. 260 km)

dag 2: Net als Vincent naar Parijs

In de laatste decennia van de 19e eeuw was de Franse hoofdstad het bruisende hart van de kunstwereld. Vincent woonde tussen 1873 en 1876 meerdere malen in Parijs, waar hij als medewerker van de kunsthandel Goupil & Cie emplooi vond. In die jaren bezocht hij in zijn vrije tijd het Louvre en Musée du Luxembourg. Tien jaar later, na omzwervingen in Engeland, Nederland en België, zou Vincent terugkeren naar Parijs, nu als kunstenaar. Hij wilde zich verder bekwamen in het modeltekenen en woonde bij zijn broer Theo in Montmartre. Hier raakte hij bekend met het werk van de impressionisten, sloot vriendschappen met diverse kunstenaars zoals Henri de Toulouse-Lautrec en Paul Signac en organiseerde tentoonstellingen. Net als Vincent reist u naar de Franse hoofdstad, waar u twee nachten in een hotel in Montmartre verblijft. In de middag kunt u met de metro en te voet Parijs verkennen. Start u met de bekende highlights zoals de Eiffeltoren, de Arc de Triomphe en de Notre-Dame? Of slentert u liever door een van de oudste wijken van Parijs: Le Marais. Het is heerlijk dwalen door de charmante straatjes naar het Place des Vosges, misschien wel het mooiste plein van de stad! (reisafstand ca. 250 km)

Let op
In Parijs verblijft u op basis van logies. Het ontbijt is niet inbegrepen, maar rond uw hotel zijn tal van leuke cafeetjes waar u het petit dejeuner kunt gebruiken.

¡ Parijs op de fiets: Vélib’ Métropole
Het flexibele fietsverhuursysteem Vélib’ Métropole is dé manier om het Parijs van de Parijzenaars te ontdekken. 7 dagen per week, 24 uur per dag kunt u met een bankpas of een creditcard eenvoudig een fiets huren bij de Vélib' Métropole fietsenstallingen die zich verspreid door de stad bevinden. Kijk op velib-metropole.fr voor meer informatie. https://www.velib-metropole.fr/en_GB.

dag 3: Bruisend Montmartre en Musée d’Orsay

In juni 1886 gingen Vincent en Theo in een ruim appartement aan de rue Lepic 54 wonen. Vincent had hier een eigen atelier: een kamer met een klein raam aan de achterkant van het pand. Vanaf de vierde etage van het complex keek het appartement uit over de stad: een uitzicht dat Vincent meerdere malen vastlegde op doek. Maar het liefst ging hij naar buiten om Montmartre te verkennen. Hier lagen de onderwerpen voor het oprapen: straatgezichten, cafés, de molens op de heuvels en het ‘landelijke’ Parijs met de velden aan de rand van de stad. Met de ‘De Grote Van Gogh atlas’ in de hand verkent u op deze ochtend de nog altijd bruisende kunstenaarswijk. Al dwalend door de kleine straatjes ziet u verschillende plekken waar Vincent ook kwam. Natuurlijk mag u een bezoek aan de fraaie Sacre-Coeur en het gezellige Place du Tertre niet overslaan. In de middag wandelt u via het 9e arrondissement, waar Theo en Vincent ook enige tijd woonde, naar Musée d’Orsay, misschien wel het mooiste museum voor de schilderkunst uit de tweede helft van de 19e eeuw. In het voormalige treinstation bewondert u een aantal werken van Van Gogh uit zijn periode in Arles en Auvers-sur-Oise. Ook kunt u hier verschillende schilderijen zien van zijn tijdgenoten die hem hebben geïnspireerd. De reservering voor dit museumbezoek is al door SRC gemaakt dus u kunt zonder in de rij te staan dit populaire museum bezoeken. Na deze dag vol kunst is het heerlijk toeven in Quartier Latin. Dineert u op deze avond in een gezellige bistro in deze studentenwijk?

¡ Extra overnachting
Vindt u twee dagen te kort voor uw verkenning van de Franse hoofdstad? Dan kunnen wij voor u een of meerdere extra overnachtingen in Parijs bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 4: Naar het zonnige zuiden

In 1888 verhuisde Vincent van Parijs naar Arles; het drukke stadsleven viel hem zwaar en het zonnige Zuid-Franse platteland lonkte. Hij werkte 27 maanden in de Provence en maakte hier veel van zijn meesterwerken. Hoewel er veel is veranderd in de jaren die er sindsdien zijn verstreken, zijn het bijzondere licht, de zonnebloemen, de olijfbomen en het aangename klimaat gebleven. U volgt de nu wereldberoemde schilder naar het zuiden en rijdt naar Saint-Rémy-de-Provence, een elegant stadje bevolkt door artiesten en beroemdheden. Het is een charmante plek met lanen getooid met platanen, leuke steegjes, boetieks, cafés en restaurants. U verblijft vijf nachten in Saint-Rémy. (reisafstand ca. 720 km)

¡ Extra overnachting
Vindt u de rit van Parijs naar de Provence te lang? Dan kunnen wij voor u een extra overnachting in bijvoorbeeld de omgeving van Lyon bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 5: Vincent in Arles

Vincent kwam op 20 februari 1888 aan in Arles, waar hij eerst alleen en later met zijn vriend Paul Gauguin woonde en werkte in het Gele Huis. Vincent was dol op Zuid-Frankrijk en maakte in de aantrekkelijke stad Arles en in haar directe omgeving maar liefst tweehonderd schilderijen en honderd tekeningen. Hij ontwikkelde een eigen, expressieve schilderstijl in krachtige kleuren en dynamische penseelstreken. In Arles en omgeving zijn nog tal van plekken die Van Gogh inspireerden en die herinneren aan zijn tijd hier. Zo vindt u aan de rand van de stad de beroemde brug van Langlois die Vincent meerdere keren op het doek vastlegde. Wandel in Arles ook zeker naar het Place Lamartine, waar het beroemde ‘Gele Huis’ stond waar Vincent en Gauguin woonden. Een aanrader is een bezoek aan het Fondation Vincent van Gogh Arles, dat tijdelijke exposities verzorgt die altijd een link hebben met Van Gogh. Vergeet daarnaast niet de andere schatten van Arles zoals het Romeinse amfitheater en de fraaie kathedraal te bekijken. In de middag kunt u een bezoek brengen aan het LUMA Arles in het Parc des Ateliers. Blikvanger is de in 2021 geopend toren ontworpen door Frank Gehry. De Frans-Canadese architect liet zich inspireren door het werk van Vincent van Gogh. De huid van het gebouw is voorzien van 11.000 gehoekte reflecterende roestvrijstalen panelen die het beroemde licht uit de Provence die zoveel kunstenaars inspireerde reflecteren. Dineert u op deze avond in het beroemde café Van Gogh op het Place du Forum? In september 1888 schilderde Vincent het terras van dit café ter plekke ’s nacht bij gaslicht. (reisafstand ca. 60 km)

dag 6: Saint-Rémy-de-Provence en Saint-Paul-de-Mausole

Na verschillende psychische crises en een opname in het ziekenhuis van Arles liet Vincent zich in mei 1889 vrijwillig opnemen in de psychiatrische inrichting Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy-de-Provence. Tussen zijn aanvallen door schilderde en tekende Vincent veel; in eerste instantie in de inrichting en de tuin, later ook daarbuiten tussen de olijfgaarden, de cipressen, in het omringende berglandschap van de Alpilles en in het dorp. Saint-Rémy vormt zo het decor van veel van zijn bekende kunstwerken. Met de 'De Grote Van Gogh atlas' in de hand verkent u op deze ochtend het charmante Saint-Remy-de-Provence. Er zijn nog tal van plekken te herkennen die Vincent op het doek heeft vastgelegd. Bezoek ook zeker het hospitaal van Saint-Paul gevestigd in een klooster dat aan de rand van het dorpje ligt omgeven door prachtige cipressen en olijfbomen. Een deel van de kliniek, de tuinen en zelfs de slaapkamer van Van Gogh zijn te bekijken. De middag kunt u heerlijk bij uw hotel doorbrengen. Of wilt u zich verdiepen in de Romeinse geschiedenis van Saint-Rémy? Even buiten het charmante stadje vindt u de archeologische site Glanum met prachtige overblijfselen van tempels, thermen, een forum en huizen. Bekijk ook zeker langs de kant van de weg ‘Les Antiques’, de goed bewaard gebleven ruïnes van een mausoleum en een triomfboog. In de namiddag staat er een wijnproeverij van de heerlijke Provence-wijnen op het programma. Op een wijndomein in de omgeving van Saint-Rémy krijgt u een kleine rondleiding en proeft u de heerlijke wijnen. (reisafstand ca. 20 km)

¡ Extra
U kunt op deze dag Saint-Rémy-de-Provence en Saint-Paul-de-Mausole ook met een Engelssprekende gids verkennen. Vraag bij uw offerte naar de mogelijkheden.

dag 7: Abbay de Montmajour en de Camargue

U zet uw kennismaking met de Provence en met Vincent voort op deze heerlijk dag vol cultuur- en natuurschoon. U rijdt zuidwaarts naar de middeleeuwse abdij van Montmajour. Vincent bezocht op zijn wandeltochten talloze keren de Montmajour op enkele kilometers ten noordoosten van Arles. Hij vond de heuvel met de abdij en het uitzicht daar vandaan op het vlakke omringende landschap prachtig. Vincent genoot van de kleuren en het uitzicht inspireerde hem tot het maken van een flink aantal tekeningen en het meesterwerk ‘Zonsondergang bij Montmajour’. Net als Vincent bezoekt u de ruïne van het benedictijnencomplex en geniet u van het uitzicht. Hierna reist u verder richting de Middellandse Zee. Uw einddoel is Saintes-Maries-de-la-Mer. In juni 1888 verbleef Vincent enkele dagen in dit vissersdorpje aan de rand van het natuurgebied Camargue. Hij verlangde er naar de blaauwe zee en een blaauwe lucht te zien en tekende er lustig op los. U kunt de rest van de dag genieten van het gezellige Saintes-Maries met haar stranden, cafés, boetieks en restaurants. Of verkent u het uitgestrekte natuurgebied de Camargue. Hier kunt u de Camargue paarden (die nog in het wild leven), de zwarte stieren en de Europese flamingo’s bewonderen. (reisafstand ca. 140 km)

dag 8: Kunst in Les Alpilles

Saint-Rémy-de-Provence ligt aan de rand van een van de mooiste landschappen van de Provence: les Alpilles. Deze kleine bergketen die bestaat uit vele grillige kalkheuvels heeft toppen die ongeveer 300 tot 400 meter hoog zijn. Hier kunt u naar hartenlust wandelen en prachtige foto’s maken van het indrukwekkende landschap met zijn vele pijnbomen en cipressen. Ook Vincent was dol op Les Alpilles dat hij in verschillende schilderijen vereeuwigde. Even buiten Saint-Rémy bezoekt u in de rotsen van de Val d’Enfer de Carrières de Lumières. Op de muren van deze oude steengroeve worden met unieke lichtprojecties diverse kunstwerken tot leven gebracht. Deze zomer geniet u hier van de expositie Vermeer à Van Gogh, les peintres néerlandais. Even verderop vindt u aan de rand van een duizelingwekkend ravijn het prachtige dorp Les Baux-de-Provence. Wandel door de charmante geplaveide straatjes omhoog naar de ruïnes van de burcht die van grote hoogte op het dorp neerkijkt. Naast de middeleeuwse belegeringswerktuigen bewondert u hier vooral het prachtige uitzicht op olijfbomen en wijngaarden. Na de lunch staat een bezoek aan een olijfolie-bedrijfje op het programma. U krijgt uitleg over de oogst van de olijven en de productie van olijfolie en kunt natuurlijk de heerlijke olie proeven. Besluit u uw dag in Fontvieille? Dit pittoreske dorpje is bekend omdat Alphonse Daudet er de Lettres de mon moulin schreef, een klassieker uit de Franse literatuur. Wilt u deze dag liever op een actieve manier Les Alpilles verkennen dan kunt u vanuit Saint-Rémy diverse korte en langere wandel- of fietstochten maken. (reisafstand ca. 40 km)

¡ Extra overnachting
Wilt u langer in de Provence blijven om bijvoorbeeld nog een bezoek aan Avignon te brengen? Dan kunnen wij voor u een of meerdere extra overnachtingen in Saint-Rémy bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 9: Noordwaarts

In 1890 verliet Vincent, ondanks een nieuwe zenuwinzinking, de kliniek en de Provence. Hij besloot dat het tijd was om naar het noorden van Frankrijk te vertrekken om zo te ontsnappen aan het klimaat en de andere psychiatrische patiënten in Saint-Paul-de-Mausole. Hij werd genezen verklaard door dokter Peyron en op 16 mei vertrok hij naar Auvers-sur-Oise. Ook u verlaat Zuid-Frankrijk en rijdt naar het noorden. De laatste twee nachten van uw vakantie verblijft u ten noorden van Parijs in Auvers-sur-Oise. (reisafstand ca. 740 km)

¡ Extra overnachting
Vindt u de rit van de Provence naar Auvers-sur-Oise te lang? Dan kunnen wij voor u een extra overnachting in bijvoorbeeld de omgeving van Beaune bijboeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

dag 10: Auvers-sur-Oise: het einde…

Vincent kwam op 20 mei 1890 aan in Auvers-sur-Oise, een dorpje vlak bij Parijs zodat zijn broer Theo hem regelmatig met de trein kon bezoeken. Hier huurde hij een kamer in Auberge Ravoux en bezocht hij regelmatig dokter Paul Gachet, met wie hij bevriend raakte. Vincent was zeer productief, trok veel de natuur in om buiten te werken en schilderde vele indrukwekkende landschappen. Het ging goed met hem. Toch besloot Vincent een einde aan zijn leven te maken: op 27 juli 1890 schoot hij in een veld zichzelf in zijn borst. Auvers-sur-Oise is verrassend weinig veranderd sinds de dagen van de kunstenaar. In het pittoreske dorpje kunt u tal van plekken bekijken die belangrijk waren in die twee laatste maanden van zijn leven: het kerkje, het huis van dokter Gachet en de korenvelden. In de Auberge Ravoux ziet u het kamertje waar Vincent in het bijzijn van zijn broer op 29 juli overleed. Ook de begraafplaats met de graven van Vincent en Theo, die sinds 1914 naast elkaar begraven liggen, mag op deze bijzondere reis niet ontbreken. (reisafstand ca. 10 km)

dag 11: Terug naar huis

Helaas is er een einde gekomen aan uw vakantie in la douce France. U verlaat het charmante Auvers-sur-Oise en rijdt met veel prachtige herinneringen en kennis over Vincent van Gogh noordwaarts, terug naar huis. (reisafstand ca. 485 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Vincent van Gogh in Saint-Paul-de-Mausole, Frankrijk
Vincent van Gogh in Saint-Rémy
Wandel een gids in het voetspoor van de schilder
Duur: 1,5 - 2 uur
Inclusief: privégids
Exclusief: entree Saint-Paul-de-Mausole
Kosten: € 95 per persoon (bij 2 personen)
U kunt Saint-Rémy-de-Provence en het klooster van Saint-Paul-de-Mausole ook bezoeken met een Engelssprekende gids die u uitgebreid vertelt over de tijd dat Vincent van Gogh in het dorpje verbleef en die met u plekken bezoekt die door de kunstenaar op het doek zijn vastgelegd! U brengt ook met de gids een bezoek aan het hospitaal.

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakantie maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat de wegen in Frankrijk soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat zeker op de binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Hotels

Wij hebben voor u goede middenklassehotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Ibis Mons Centre Gare
Hotel Ibis Mons Centre Gare - Mons
Ibis Mons Centre Gare is gunstig gelegen tegenover het centrale treinstation en dicht bij het historische centrum van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lift. Elke kamer beschikt over een zithoek, een tv, gratis wifi en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ibis Mons Centre Gare
Hotel Regyn's Montmartre, Parijs
Hotel Regyn's Montmartre - Parijs
Hotel Regyn's Montmartre ligt aan het Place des Abbesses in Montmartre. De Saint-Jeankerk en de Sacre-Coeur liggen op loopafstand van het hotel. Het metrostation Abbesses ligt op 30 meter van het hotel en biedt een snelle verbinding naar het centrum van Parijs. Het hotel beschikt over gratis wifi en een lift. Elke kamer beschikt over een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Regyn's Montmartre
Hotel Villa Glanum & Spa
Hotel Villa Glanum & Spa - Saint-Rémy-de-Provence
Hotel Villa Glanum & Spa ligt in Saint-Rémy-de-Provence, op slechts 3 minuten lopen van de archeologische vindplaats Glanum. Het klooster Saint-Paul-de-Mausole, waar Vincent van Gogh het laatste jaar van zijn leven doorbracht, ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een tuin, een wellnesscentrum, een bar en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Villa Glanum & Spa
Hotel des Iris
Hotel Hotel des Iris - Auvers-sur-Oise
In een volledig gerestaureerd voormalig postkantoor bevindt zich nu dit kleine, charmante hotel en theesalon. Hotel des Iris is gelegen in het hart van Auvers-sur-Oise, tegenover de herberg van Ravoux, ook wel het Van Gogh-huis genoemd. Het hotel beschikt over een terras en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel des Iris

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Inclusief
Verblijf in middenklassehotels.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt. Tijdens uw verblijf in Parijs is het ontbijt niet inbegrepen.
Bezoek olijfoliemolen/bedrijfje in Les Alpilles.
Wijnproeverij in de omgeving van Saint-Rémy-de-Provence.
Reservering van een time slot en entreegeld voor Musée d’Orsay.
Reservering van een time slot en entreegeld voor Carrières de Lumières.
Het boek 'De Grote Van Gogh atlas'.
Route naar de bezienswaardigheden: Mons, Parijs, de Provence met Saint-Rémy-de-Provence, Saint-Paul-de-Mausole en Arles en Auvers-sur-Oise.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Contact
Wij nemen binnen vijf werkdagen contact met u op om uw offerteaanvraag door te nemen.
Heeft u nog aanvullende informatie over uzelf of uw reisgenoten, zoals dieetwensen geef dit dan aan ons door.
Wilt u het programma aanpassen of gebruik maken van een andere luchtvaartmaatschappij laat het ons weten.
Neem contact met ons op via telefoonnummer 050 - 3 663 232 of stuur een email naar reizenopmaat@srctravel.nl.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten extra in Parijs en in de Provence. Ook kunnen wij uw reis met een extra overnachting en route uitbreiden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.

Wellicht zijn deze reizen ook interessant voor u?