050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Volg Vincent op zijn reis naar het zuiden!

Ondanks dat Vincent van Gogh tijdens zijn leven nauwelijks schilderijen heeft verkocht, is hij uitgegroeid tot een van de beroemdste Nederlandse schilders aller tijden. Van jongste bediende in een kunsthandel tot schoolmeester en van boekverkoper tot prediker: Vincent van Gogh was het allemaal. Pas op zijn 27ste besloot hij kunstenaar te worden. Die beslissing zou de kunstgeschiedenis voorgoed veranderen. Deze bijzondere autovakantie neemt u mee in het voetspoor van deze wereldberoemde schilder naar België en Frankrijk.

Uw autorondreis start in België, waar Vincent een aantal jaren in de armoedige mijnstreek de Borinage leefde. Hier werkte hij als lekenprediker: hij gaf les, bezocht zieken en las voor uit de Bijbel. In Petit-Wasmes en Cuesmes ziet u een tweetal huisjes waar Vincent toen woonde en waar hij ook tekende. Vanuit België ging Vincent naar Parijs, waar hij zich in 1886 bij zijn broer Theo voegde. Hier kwam hij in aanraking met schilders als Monet, Gauguin en Pissarro. Ook u reist naar de Franse hoofdstad, waar u natuurlijk Vincents voetsporen in Montmartre volgt en een bezoek brengt aan het prachtige Musée d’Orsay, waar u een aantal schilderijen van de schilder en zijn tijdgenoten kunt bewonderen.

Net als de kunstenaar reist u vervolgens naar de Provence, het land van het fraaie licht, het aangename weer en de zonnebloemen. In Arles en omgeving ziet u veel plaatsen die hem inspireerden zoals de brug van Langlois en de abdij van Montmajour. Ook bezoekt u het hospitaal in Saint-Rémy-de-Provence, waar Vincent in het jaar dat hij hier was opgenomen enkele van zijn beroemdste werken schilderde. Ten slotte reist u in de voetsporen van de schilder terug naar het noorden. In Auvers-sur-Oise, nabij Parijs, bracht Vincent de laatste maanden van zijn leven door en schilderde hij nog heel veel werken. Hij overleed in Auvers-sur-Oise en werd hier begraven. Uw bezoek aan het graf van Vincent en zijn broer Theo, de broers liggen sinds 1914 naast elkaar begraven, is het bijzondere einde van deze indrukwekkende autovakantie!

  Dit is een reis van SRC Reizen en Van Gogh Europe
De kunst van Vincent van Gogh is onlosmakelijk verbonden met de vele plekken in Europa waar hij heeft gewoond en gewerkt. Veel van de landschappen en plaatsen die hem inspireerden zijn tot op de dag van vandaag te bezoeken: van zijn geboorteplaats Zundert in het zuiden van Nederland, tot aan de psychiatrische instelling waar hij een jaar verbleef in Saint-Rémy-de-Provence en de prachtige korenvelden van het Franse Auvers-sur-Oise. Van Gogh Europe maakt het mogelijk om in de voetsporen van deze wereldberoemde kunstenaar te treden en zelf zijn kunst, erfgoed en levensverhaal te gaan ontdekken. Binnen dit netwerk hebben zich 10 musea en 12 erfgoedlocaties uit Nederland, België, Engeland en Frankrijk verenigd, waaronder het Van Gogh Museum Amsterdam, Musée d’Orsay in Parijs en het Van Gogh House London. Met de ingang van het bijzondere Van Gogh-jaar in 2023 slaan Van Gogh Europe en SRC Reizen de handen ineen om u de kans te bieden de reis die Vincent van Gogh door Europa maakte te volgen. Lees meer

Pluspunten
eigen vervoer
goede middenklasse- en charme hotels
8x ontbijt
reservering en entree Musée d’Orsay
bezoek olijfolie-molen in Les Alpilles
wijnproeverij in omgeving van Saint-Rémy
het boek ‘De Grote Van Gogh atlas’
assistentie van een lokale vertegenwoordiger
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Arles en Saint-Rémy-de-Provence
Parijs en Auvers-sur-Oise
Mons, Petit-Wasmes en Cuesmes
Saint-Paul-de-Mausole in Saint-Rémy
Musée d’Orsay en Montmartre in Parijs
LUMA Foundation in Arles
graf Vincent en Theo in Auvers-sur-Oise
Maison Van Gogh in Cuesmes
Abbay de Montmajour en de Camargue
Les Baux-de-Provence en Fontvieille
SRC-reisexpert Roelof
Roelof
SRC-reisexpert sinds 2023
Bijzonder aan deze reis: wijnproeverij
Op een wijndomein in de omgeving van Saint-Rémy krijgt u een kleine rondleiding en proeft u de heerlijke wijnen.

Reisprogramma

Naar Belgisch Borinage en overnachting in Mons
+ lees meer
Naar Parijs overnachting in Montmartre, eerste kennismaking met de Franse hoofdstad
+ lees meer
Montmartre, bruisend centrum van de kunst, en het Musée d’Orsay
+ lees meer
Naar Saint-Rémy-de-Provence in de Provence
+ lees meer
Vincent in Arles met Fondation Vincent van Gogh Arles en LUMA Arles
+ lees meer
Saint-Rémy-de-Provence en Saint-Paul-de-Mausole en wijnproeverij
+ lees meer
Abbay de Montmajour, Saintes-Maries-de-la-Mer en de Camargue
+ lees meer
Les Alpilles:Les Baux-de-Provence, olijfolie en Fontvieille
+ lees meer
Terug naar noorden, naar Auvers-sur-Oise
+ lees meer
Uitgebreide verkenning van Auvers-sur-Oise
+ lees meer
Naar Nederland
+ lees meer
Routekaart In het voetspoor van Van Gogh - autovakantie
2175 KM

Optionele excursies

We bieden op de individuele reizen naast het gewone programma ook extra excursies aan. Hieronder vindt u informatie over de excursies en de kosten. U kunt na uw offerteaanvraag aangeven welke extra excursies u wilt maken.

Geen optionele excursies

Bij deze individuele reis worden geen extra optionele excursies standaard aangeboden. Vaak kunt u op locatie via het hotel of de lodge excursies bijboeken. Heeft u zelf ideeën of wensen voor een extra excursie? U kunt altijd navragen of wij u hierbij kunnen assisteren.

Bekijk excursies+
Vincent van Gogh in Saint-Paul-de-Mausole, Frankrijk
Vincent van Gogh in Saint-Rémy
Wandel een gids in het voetspoor van de schilder
Duur: 1,5 - 2 uur
Inclusief: privégids
Exclusief: entree Saint-Paul-de-Mausole
Kosten: € 95 per persoon (bij 2 personen)
U kunt Saint-Rémy-de-Provence en het klooster van Saint-Paul-de-Mausole ook bezoeken met een Engelssprekende gids die u uitgebreid vertelt over de tijd dat Vincent van Gogh in het dorpje verbleef en die met u plekken bezoekt die door de kunstenaar op het doek zijn vastgelegd! U brengt ook met de gids een bezoek aan het hospitaal.

* Let op: een vliegtuig wordt ingedeeld in verschillende boekingsklassen en bijbehorende prijscategorieën. Deze administratieve indeling heeft geen enkele invloed op het comfort of de service. De prijs van de reis is gebaseerd op een stoel in de laagste boekingsklasse. Als de laagste boekingsklasse niet meer beschikbaar is, nemen wij contact met u op om de actuele prijs en eventuele alternatieven te bespreken.

Eigen vervoer

Deze autovakantie maakt u met uw eigen vervoermiddel. Indien gewenst kunnen wij u helpen bij het huren van een auto vanuit Nederland. Wilt u liever vliegen dan kan dat ook! Wij kunnen voor u een vlucht en een huurauto op locatie boeken. Vraag bij uw offerte-aanvraag naar de mogelijkheden.

Reistijd/rijafstanden

In het programma vindt u bij elke reisdag de afstand vermeld die u die dag ongeveer moet rijden. Bij de heen- en de terugreis is dit de afstand berekend vanaf Utrecht naar de plaats van bestemming of vice versa. Houd er rekening mee dat de wegen in Frankrijk soms niet overal van dezelfde kwaliteit zijn als in Nederland en dat zeker op de binnenwegen kleinere afstanden toch meer tijd in beslag kunnen nemen dan u zou verwachten.

Hotels

Wij hebben voor u goede middenklassehotels geselecteerd. Hieronder vindt u een overzicht van de accommodaties waar u mogelijk gaat verblijven. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve lijst met accommodaties.

Ibis Mons Centre Gare
Hotel Ibis Mons Centre Gare - Mons
Ibis Mons Centre Gare is gunstig gelegen tegenover het centrale treinstation en dicht bij het historische centrum van de stad. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lift. Elke kamer beschikt over een zithoek, een tv, gratis wifi en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Ibis Mons Centre Gare
Hotel Regyn's Montmartre, Parijs
Hotel Regyn's Montmartre - Parijs
Hotel Regyn's Montmartre ligt aan het Place des Abbesses in Montmartre. De Saint-Jeankerk en de Sacre-Coeur liggen op loopafstand van het hotel. Het metrostation Abbesses ligt op 30 meter van het hotel en biedt een snelle verbinding naar het centrum van Parijs. Het hotel beschikt over gratis wifi en een lift. Elke kamer beschikt over een tv en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Regyn's Montmartre
Hotel Villa Glanum & Spa
Hotel Villa Glanum & Spa - Saint-Rémy-de-Provence
Hotel Villa Glanum & Spa ligt in Saint-Rémy-de-Provence, op slechts 3 minuten lopen van de archeologische vindplaats Glanum. Het klooster Saint-Paul-de-Mausole, waar Vincent van Gogh het laatste jaar van zijn leven doorbracht, ligt op 5 minuten lopen van het hotel. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een tuin, een wellnesscentrum, een bar en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een toilet, een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Villa Glanum & Spa
Hotel des Iris
Hotel Hotel des Iris - Auvers-sur-Oise
In een volledig gerestaureerd voormalig postkantoor bevindt zich nu dit kleine, charmante hotel en theesalon. Hotel des Iris is gelegen in het hart van Auvers-sur-Oise, tegenover de herberg van Ravoux, ook wel het Van Gogh-huis genoemd. Het hotel beschikt over een terras en gratis wifi. Alle kamers beschikken over een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel des Iris
Inclusief
Verblijf in middenklassehotels.
Overnachting in 2-persoonskamers voorzien van een bad en/of een douche en een toilet.
Verzorging op basis van logies en ontbijt. Tijdens uw verblijf in Parijs is het ontbijt niet inbegrepen.
Bezoek olijfoliemolen/bedrijfje in Les Alpilles.
Wijnproeverij in de omgeving van Saint-Rémy-de-Provence.
Reservering van een time slot en entreegeld voor Musée d’Orsay.
Het boek 'De Grote Van Gogh atlas'.
Route naar de bezienswaardigheden: Mons, Parijs, de Provence met Saint-Rémy-de-Provence, Saint-Paul-de-Mausole en Arles en Auvers-sur-Oise.
Assistentie door een lokale vertegenwoordiger in geval van nood.
Reserveringskosten, € 25,- per boeking.
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (verplicht).
SGR-consumentenbijdrage € 5,- per persoon per boeking (verplicht).
Bijdrage aan een groenere wereld via Trees for All door de aanplanting van een SRC-bos. Lees hier meer over Trees for All.
In deze en de volgende stappen vraagt u een offerte aan. Na ontvangst van uw aanvraag nemen wij telefonisch contact met u op om uw reiswensen te bespreken. Binnen vijf werkdagen ontvangt u vervolgens een vrijblijvende offerte. De reissom hierin kan afwijken van de bedragen hierboven. Na ontvangst van de offerte kunt u de reis definitief boeken.

Verlengingsmogelijkheden

U kunt uw reis verlengen met een of meerdere nachten extra in Parijs en in de Provence. Ook kunnen wij uw reis met een extra overnachting en route uitbreiden. Neem contact met ons op voor meer informatie over de verschillende mogelijkheden.