050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Venetië

Buon Natale in de stad van het water

Reisleidster Astrid:
'Venetië is rond de kerstdagen extra betoverend! In december is de koningin van de Adriatische Zee vaak omgeven door mist, wat Venetië een heerlijke mysterieuze sfeer geeft. Op de kleurige kerstmarkten met sfeervolle houten blokhutten die op verschillende plekken in de stad te vinden zijn, kunt u zich vergapen aan lokale versnaperingen en kwalitatief hoogwaardig handwerk, zoals het beroemde glaswerk uit Murano en de mooiste Venetiaanse maskers.

Op Murano worden de prachtigste kerstversieringen van glas met de mond geblazen die overal in Venetië de etalages kleurrijk sieren. Zulke mooie kerstballen heeft u nog nooit gezien! Ook de bijzondere kerstboom op Murano is geheel gemaakt van glas! Tijdens een boottocht over de vier kilometer lange hoofdstraat, het Canal Grande, die overspannen wordt door de beroemde Rialtobrug, kunt u de prachtige palazzi bewonderen die getuigen van een roemrijk verleden. U ziet het unieke Dogepaleis, waar maar liefst 120 dogen hebben gewoond, en bekijkt de overweldigende San Marcobasiliek met haar schitterende gouden mozaïeken.

Maar Venetië heeft meer: verrassend veel schitterende kerken, schilderachtige pleintjes en rijkversierde scuole waar onder meer de gildes bijeenkwamen. Samen met mij dwaalt u door de straten en steegjes van minder bekende wijken zoals het kunstzinnige Dorsoduro. U ontdekt hoe de Venetianen door de eeuwen heen aan hun drinkwater kwamen en waarom het een gewoonte was om in de 18e eeuw gemaskerd over straat te lopen. U wandelt dus niet alleen door de verschillende sestieri van Venetië, maar maakt ook een reis door het verleden. Ontdekt u met mij deze kerst de onovertroffen schoonheid van de stad van het water?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal toeristenklassehotel
4x ontbijt en 1x uitgebreide kerstlunch
boottocht Murano en Burano
boottocht Canal Grande
kerstconcert Santa Maria Gloriosa dei Frari
e-book 100 tips voor Venetië
audiosysteem
toeristenbelasting
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
San Marcobasiliek en -plein
Dogepaleis
Gallerie dell’Accademia
het joodse getto
scuole van de gildes
Castello en Cannareggio
universiteitswijk Dorsoduro
Murano en Burano
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Rond de kerst is Venetië versierd met het beroemde en verfijnde glaswerk van Murano, werkelijk prachtig!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Venetië. Transfer per boot en oriënterende wandeling
Wandeling door San Marco, Castello en Cannareggio
Boottocht Murano en Burano. Kerstlunch en wandeling door het getto. Boottocht over het Canal Grande
Verkenning van de wijken San Polo inclusief kerstconcert, Santa Croce en Dorsoduro
Vrije tijd en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Venetië

We vliegen naar Venetië. Na aankomst op de luchthaven van deze waterstad brengt een privéboot ons naar Venetië. Vanaf de kade lopen we met onze bagage een stukje (circa 20 minuten) naar het hotel. Na het inchecken maken we een oriënterende wandeling in de buurt van ons hotel, dat in de omgeving van de Rialtobrug ligt. Als de tijd het toelaat, bezoeken we de mooie San Zanipolo, een kruiskerk waar de graven en monumenten van verschillende dogen te bewonderen zijn. (ca. 10 km)

dag 2: Rechts van het Canal Grande

We verkennen deze dag de verschillende sestieri, wijken, aan de rechterkant van het Canal Grande, de elegante waterstraat die de stad al slingerend in twee delen snijdt. We starten onze wandeling op de Piazza San Marco, het beroemdste plein van de stad. Dit is een plein vol nostalgie, dat ook wel de salon van Venetië wordt genoemd. Jaarlijks wordt in deze kerstperiode het plein verfraaid met een majestueuze kerstboom. We bekijken de San Marco met haar prachtige mozaïeken en dwalen door de wijken San Marco, Castello en Cannareggio door een wirwar van stegen, over bruggen en piazza’s. We bewonderen de vele kerken, paleizen en monumenten die hier verscholen liggen en bezoeken de interessante Scuola di San Giorgio. In de namiddag brengen we een bezoek aan het Dogepaleis en lopen over de Brug der Zuchten. Uit de gevangenis van het Dogepaleis wist vrouwenveroveraar Casanova op spectaculaire wijze te ontsnappen... Liefhebbers kunnen in de avond een kerstmis bijwonen in een van de kerken op loopafstand van het hotel.

dag 3: Murano, Burano en joods Venetië

Een bijzondere kerstdag op en rond het water! Deze ochtend maken we, indien het weer het toelaat, een boottocht naar Murano, beroemd om haar glasblazerijen. Hier wordt jaarlijks het Natale di Vetro, het kerstmis van het glas, gevierd. Al generaties lang wordt de traditie van het glasblazen doorgegeven. De meesterglasblazers maken de mooiste kerstballen en kerstboomversieringen! Vervolgens varen we naar het kleurrijke Burano, met haar vrolijke fotogenieke huisjes. Eerste kerstdag gaat in Italië niet voorbij zonder een uitgebreide kerstlunch. Daarom trakteert SRC Reizen u op heerlijke lunch in een van de beste koosjere restaurants van Venetië. We vervolgen onze kennismaking met joods Venetië met een wandeling door het getto. Aan het eind van de middag nemen we de vaporetto en varen we door de hoofdstraat van Venetië, het Canal Grande. Aan dit kanaal liggen veel prachtige paleizen, ooit gebouwd door rijke Venetianen.

dag 4: Links van het Canal Grande

We vervolgen onze kennismaking met deze stad van het water aan de linkerzijde van de Canal Grande. We verkennen te voet de wijken San Polo, Santa Croce en Dorsoduro. Deze sestieri, waar zich diverse musea en verschillende scuole bevinden, behoren tot de meest kunstzinnige van Venetië. De aanwezigheid van de universiteit zorgt voor een gezellige en levendige sfeer! In San Polo bezoeken we de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari, een grote gotische kerk uit de 14e eeuw. Boven het altaar bekijken we het schilderij Maria Hemelvaart van Titiaan. Ook op andere plaatsen in de kerk kunnen we kunstwerken van grote schilders bewonderen. In de kerk bevindt zich tevens het graf van de componist Claudio Monteverdi. In deze inspirerende omgeving kunnen we genieten van een gratis kerstconcert*. Op het Campo San Polo, waar elk jaar een ijsbaan wordt geplaatst, proeven we de kerstsfeer. Na tijd voor de lunch in een van de vele restaurants in Dorsoduro bezoeken we de Gallerie dell’Accademia. Hier bewonderen we de grote collectie Venetiaanse kunst uit onder andere de Byzantijnse tijd, de renaissance en de barok. We wandelen terug naar ons hotel.

*Bij het publiceren van de reis is nog niet 100% definitief dat het kerstconcert in de Basilica di Santa Maria Gloriosa dei Frari ook dit jaar weer zal plaatsvinden. Het bijwonen van dit concert is daarom met een klein voorbehoud.

dag 5: Vrije ochtend en Venetië – Amsterdam

Vanochtend heeft u tijd om op eigen gelegenheid de hoogtepunten of onontdekte parels die de stad rijk is te verkennen. Een aanrader is een bezoek aan het wereldberoemde Guggenheimmuseum! In verband met openings- en sluitingstijden is het mogelijk dat we vandaag een programma-onderdeel van een van de eerdere dagen uitvoeren. Met een privéboot worden we in de middag naar de luchthaven gebracht. Met de terugvlucht komt er een einde aan deze heerlijke reis. (ca. 10 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 09:45 - 11:30 uur
Venetië - Amsterdam16:55 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel da Bruno
Hotel Da Bruno - Venetië
Het goede toeristenklassehotel Da Bruno ligt zeer centraal, tussen de Rialtobrug en het San Marcoplein. Het hotel is gehuisvest in een Venetiaans gebouw en bevindt zich in een smal steegje. Het hotel beschikt niet over een lift, de kamers zijn op de eerste, tweede en derde verdieping. Elke dag wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet geserveerd. In de nabije omgeving van het hotel bevinden zich verschillende goede restaurants. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 1-persoonkamer. De kamers zijn ingericht in Venetiaanse stijl met mooie versieringen en beschikken over airconditioning, een tv en een badkamer met een föhn, een toilet en een douche.

Bekijk de website van Hotel Da Bruno

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Kerst in Venetië een aanrader. Het is rustiger overal. Op onze vertrekdag 27 december kwam het gewone leven weer op gang. Leuk om te zien hoe alles via het water komt en gaat. Maar ook de groepen toeristen waren er weer. Onze verwachtingen overtroffen. Zo veel moois gezien! En een fantastische gids: Diane.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een fantastische reis! In korte tijd veel gedaan en gezien. Het is niet aan te bevelen als men slecht ter been is.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.