050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Kerst in Venetië

Buon Natale in de stad van het water

Reisleidster Astrid:
'Venetië is rond de kerstdagen extra betoverend! In december is de koningin van de Adriatische Zee vaak omgeven door mist, wat Venetië een heerlijke mysterieuze sfeer geeft. Op de kleurige kerstmarkten met sfeervolle houten blokhutten die op verschillende plekken in de stad te vinden zijn, kunt u zich vergapen aan lokale versnaperingen en kwalitatief hoogwaardig handwerk, zoals het beroemde glaswerk uit Murano en de mooiste Venetiaanse maskers.

Op Murano worden de prachtigste kerstversieringen van glas met de mond geblazen die overal in Venetië de etalages kleurrijk sieren. Zulke mooie kerstballen heeft u nog nooit gezien! Ook de bijzondere kerstboom op Murano is geheel gemaakt van glas! Tijdens een boottocht over de vier kilometer lange hoofdstraat, het Canal Grande, die overspannen wordt door de beroemde Rialtobrug, kunt u de prachtige palazzi bewonderen die getuigen van een roemrijk verleden. U ziet het unieke Dogepaleis, waar maar liefst 120 dogen hebben gewoond, en bekijkt de overweldigende San Marcobasiliek met haar schitterende gouden mozaïeken.

Maar Venetië heeft meer: verrassend veel schitterende kerken, schilderachtige pleintjes en rijkversierde scuole waar onder meer de gildes bijeenkwamen. Samen met mij dwaalt u door de straten en steegjes van minder bekende wijken zoals het kunstzinnige Dorsoduro. U ontdekt hoe de Venetianen door de eeuwen heen aan hun drinkwater kwamen en waarom het een gewoonte was om in de 18e eeuw gemaskerd over straat te lopen. U wandelt dus niet alleen door de verschillende sestieri van Venetië, maar maakt ook een reis door het verleden. Ontdekt u met mij deze kerst de onovertroffen schoonheid van de stad van het water?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal toeristenklassehotel
4x ontbijt, 1x diner en 1x uitgebreide kerstlunch
boottransfer luchthaven – hotel en vice versa
ov-kaart voor 72 uur
bezoek eilanden Murano en Burano
boottocht Canal Grande
kerstconcert Santa Maria Gloriosa dei Frari
e-book 100 tips voor Venetië
audiosysteem
toeristenbelasting
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
San Marcobasiliek en -plein
Dogepaleis
Gallerie dell’Accademia
het joodse getto
Castello en Cannaregio
universiteitswijk Dorsoduro
Murano en Burano
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Rond de kerst is Venetië versierd met het beroemde en verfijnde glaswerk van Murano, werkelijk prachtig!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Venetië, transfer per boot en oriënterende wandeling
+ lees meer
Wandeling door San Marco, Castello en Cannaregio
+ lees meer
Boottocht Murano en Burano, kerstlunch en wandeling door het getto
+ lees meer
Verkenning van de wijken San Polo inclusief kerstconcert, Santa Croce en Dorsoduro
+ lees meer
Vrije tijd en terugvlucht Venetië – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Winter in Venetië
20 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Venetië 09:45 - 11:30 uur
Venetië - Amsterdam12:20 - 14:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Kerst in Venetië een aanrader. Het is rustiger overal. Op onze vertrekdag 27 december kwam het gewone leven weer op gang. Leuk om te zien hoe alles via het water komt en gaat. Maar ook de groepen toeristen waren er weer. Onze verwachtingen overtroffen. Zo veel moois gezien! En een fantastische gids: Diane.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een fantastische reis! In korte tijd veel gedaan en gezien. Het is niet aan te bevelen als men slecht ter been is.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.