Koninklijke allure

Reisleidster Martine Delver:
‘Madrid en Castilië, het hart van Spanje: adellijk en ongedwongen, grootstedelijk en gemoedelijk, traditioneel en modern. Geniet van het felle zonlicht en de verlatenheid van de Spaanse hoogvlakte. Verken de allure van Madrid, de bijzondere sfeer van Ávila en Segovia, de levende schoonheid van Salamanca en de indrukwekkende kunstcollecties van het Prado. In het prachtige Toledo, dat UNESCO-werelderfgoed is, ontdekt u het expressieve werk van El Greco. U ziet enkele van zijn beroemdste schilderijen in de kerk van Santo Tomé en in de kathedraal van Toledo, de op een na grootste kerk van Spanje.

De vele musea, kerken en paleizen leiden u door de geschiedenis van Spanje, langs Isabella van Castilië, Ferdinand van Aragon, Karel V en Filips II. Talloze tentjes in gezellige straten en op pleinen nodigen u uit voor een ontspannend drankje en een tapa. Laat u verrassen door de pracht van Spanje en ervaar de kunst van het genieten. Ga mee op deze reis vol (levens)kunst!'

Lezing: de Spaanse gouden eeuw
In de 16e en 17e eeuw was Spanje het machtigste land ter wereld. De Spaanse schatkist barstte uit haar voegen door alle rijkdom die uit de Nieuwe Wereld kwam, en in Europa had Spanje, vooral in het tijdperk van Filips II, de touwtjes strak in handen. Het culturele leven bloeide als nooit tevoren. Een groot deel van deze culturele rijkdom is te bewonderen in het Prado, waar maar liefst 6.000 schilderijen hangen. Uit het tijdperk van de Habsburgers zijn onder meer schilderijen van Velázquez, Murillo, Zurbarán, Jeroen Bosch en El Greco te bewonderen. Tijdens een lezing vertelt de reisleider u meer over de Spaanse gouden eeuw en enkele van de belangrijkste doeken die in het Prado hangen.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
centraal hotel in Madrid
centraal hotel in Salamanca
7x ontbijt en 2x diner
lezing Spaanse gouden eeuw
vrije dag Madrid
audiosysteem
rondleiding door gids El Escorial
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Madrid en Salamanca
kathedraal van Toledo
UNESCO-stad Ávila
paleis en klooster El Escorial
Alcázar in Segovia
El Greco in Toledo
La Casa de las Conchas
Reisleidster Martine Delver
SRC-reisleidster sinds 1999
Favoriete plek: Toledo
Laat u verrassen door de pracht van Spanje en ervaar de kunst van het genieten. Ga mee op deze reis vol (levens)kunst!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011
Reisleider Paul ten Cate
Reisleider sinds 2017
Reisleider Stephan Peters
Reisleider sinds 2017
Reisleidster Florentine Lodeizen
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Madrid met aansluitend een uitgebreide stadsrondrit
Wandelend Madrid verkennen
Bezoek aan UNESCO-stad Toledo
Kennismaking met Segovia en bezoek aan El Escorial
Vrije dag in Madrid
Ávila en naar Salamanca
Verkenning van Salamanca en vrije middag
Terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid

We vliegen naar Madrid. Na aankomst op de luchthaven van de Spaanse hoofdstad rijden we naar het centrum van de stad, waar we vijf nachten verblijven. Tijdens een uitgebreide stadsrondrit rijden we langs de fonteinen van het Plaza de Colón en het Plaza de Cibeles naar de mooiste stadspoort van Madrid: de Puerta de Alcalá. Ook komen we langs de charmante winkelstraat Gran Vía en zien we de moderne architectuur van het Madrileense zakencentrum, het AZCA. ’s Avonds genieten we van een welkomstdiner. (ca. 25 km)

dag 2: Wandelend Madrid verkennen

We verkennen op deze dag het centrum van Madrid te voet zodat u de komende dagen makkelijk uw weg in de Spaanse hoofdstad kunt vinden. Vanuit het hotel wandelen we naar de bekendste pleinen van de stad: het Plaza Mayor, de Puerta del Sol en het Plaza de Oriente. We komen langs het operagebouw en het koninklijke paleis en wandelen dwars door het bruisende Mercado San Miguel. In deze overdekte markthal worden heerlijke verse Spaanse producten aangeboden! Ook ontdekken we het gezellige Plaza Ana, dat omringd wordt door talloze cafeetjes en restaurants. We eindigen de wandeling in de buurt van de grote musea, die u kunt bezoeken. U kunt ook naar de prachtige 19e-eeuwse gietijzeren stationshal van Atocha dat vlak bij ligt. De centrale hal wordt gesierd door een tropische tuin met palmen die tot aan het dak reiken! Of brengt u nog wat tijd door in El Retiro, een reusachtig park midden in de stad?

dag 3: UNESCO-stad Toledo, stad der drie culturen

Het prachtige Toledo, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, wordt ook wel de stad der drie culturen genoemd. Eeuwenlang leefden Moren, christenen en joden hier in vrede samen. We wandelen door de straatjes en bezoeken in de oude joodse wijk de voormalige synagoge, de Santa María la Blanca. We bekijken enkele van El Greco's beroemdste schilderijen in de kerk van Santo Tomé en in de kathedraal van Toledo, die de op een na grootste kerk van Spanje is. ’s Avonds verzorgt de reisleider in het hotel een lezing over de Spaanse gouden eeuw. (ca. 180 km)

dag 4: Door het Guadarramagebergte naar Segovia en El Escorial

Door het Guadarramagebergte rijden we naar Segovia, een stad die wordt gedomineerd door een imposant Romeins aquaduct. We zien hier het sprookjesachtige Alcázar, ooit een geliefd kasteel van de Spaanse koningen, en het sfeervolle plein. Aan de voet van het Guadarramagebergte bewonderen we het immense paleis- en kloostercomplex San Lorenzo de El Escorial, dat de enorme macht van Filips II moest uitstralen. Tijdens een rondwandeling zien we onder meer het schilderijenmuseum en het koninklijke mausoleum. (ca. 210 km)

dag 5: Ontdek Madrid op uw vrije dag

U heeft een heerlijke vrije dag om van Madrid te genieten! Aan de Paseo del Prado vindt u drie zeer interessante musea. Als eerste natuurlijk het Prado, een van de beroemdste schilderijenmusea ter wereld. Voor liefhebbers van moderne kunst is het Reina Sofía een echte aanrader: hier hangt onder andere de wereldberoemde Guernica van Picasso. Voor een indrukwekkend overzicht van de westerse kunst moet u naar het Thyssen-Bornemisza. Maar ook een bezoek aan het archeologische museum is zeker de moeite waard. Ontdekt u Madrid graag van bovenaf? Stijg dan tot negentig meter hoogte in de Faro de Moncloa (Moncloa-vuurtoren)! Vanaf het observatiedek heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Madrid en kunt u de vele parken en belangrijke gebouwen, zoals het koninklijk paleis, goed zien. Houdt u van winkelen? Ook dan kunt u deze dag uw hart ophalen in deze mondaine wereldstad!

dag 6: Middeleeuwse UNESCO-stad Ávila

Ávila is de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Spanje. De stad wordt volledig omringd door een 2,5 kilometer lange middeleeuwse stadsmuur, die 88 torens en 9 toegangspoorten heeft. Onder andere dankzij haar talrijke romaanse kerken en kloosters is Ávila opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de beslotenheid van de ommuurde binnenstad lijkt de geest van de heilige Teresa nog altijd rond te waren. We verblijven de laatste twee nachten in het centrum van het sfeervolle Salamanca. (ca. 240 km)

dag 7: Universiteitsstad Salamanca

Salamanca is een van de mooiste steden van Spanje en herbergt een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de oudste universiteit van het land. De gezellige studentensfeer proeft u overal in de stad, maar vooral op het karakteristieke Plaza Mayor. We bekijken de beroemde kathedraal, die een romaans en een gotisch deel heeft, en La Casa de las Conchas: het huis met de schelpen. De middag is ter vrije besteding. Bezoekt u het kloostermuseum van Las Ursulas of strijkt u neer op het sfeervolle Plaza Mayor?

dag 8: Madrid – Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 240 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Madrid13:50 - 16:25 uur
Madrid - Amsterdam20:15 - 22:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in centraal gelegen toeristen- en middenklassehotels die over een lift beschikken. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, airconditioning en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis. Bij de reis met vertrek op 21 april en 28 april 2018 verblijven we in hotel Victoria in Madrid.

Hotel Senator Spa Gran Via
Hotel Senator Spa Gran Vía - Madrid
Vanuit dit stijlvolle hotel aan de beroemde Gran Vía loopt u in direct het gezellige centrum in, waar u een groot scala aan tapasbars, restaurants en winkels vindt. De metrohalte Plaza de España ligt vlak bij het hotel. Voor ontspanning hoeft u echter niet ver weg, want dit hotel beschikt over haar eigen theater! Ook is er een spacentrum waar u, tegen betaling, kunt ontspannen in de sauna, de Turkse baden en de dompelbaden. Het hotel beschikt over een receptie, een lift en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers hebben een tv, een telefoon, airconditioning, verwarming, een kluisje, een minibar (tegen betaling) en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet

Bekijk de website van Hotel Senator Spa Gran Vía
Hotel Victoria 4
Hotel Victoria - Madrid
In het historische hart van Madrid ligt aan de straat Victoria 4 dit gelijknamige toeristenklassehotel. Het grote plein met metrohalte Sol ligt om de hoek en het Prado en Thyssen-Bornemisza liggen beide op nog geen 15 minuten wandelen van dit historische, gerenoveerde, hotel uit 1850. Ontspannen kunt u in het Retiropark en het gezellige Plaza Santa Ana heeft veel leuke bars en restaurants. Hotel Victoria heeft een receptie, een lift, een restaurant en een bar. U kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers hebben een tv, een telefoon, airconditioning, verwarming, een kluisje, een minibar (tegen betaling) en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet. De meeste kamers hebben een Frans balkon.

Bekijk de website van Hotel Victoria
Hotel Silken Rona Dalba, Spanje
Hotel Silken Rona Dalba - Salamanca
Hotel Silken Rona Dalba in Salamanca is zeer centraal gelegen aan het pleintje San Juan Bautista de Barbalos, op 5 minuten loopafstand van het Plaza Mayor. Tegenover het hotel staat een kleine Romaanse kerk uit de 12e eeuw. In de directe omgeving van het hotel vindt u vele bezienswaardigheden en gezellige restaurants en tapas bars.

Bekijk de website van Silken Rona Dalba

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prima reis, veel gezien en een uitstekende reisleider. Goede hotels dicht bij het centrum van de steden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevrouw Van Schoonderwalt
Cultureel gezien vond ik dit een topreis! Vanwege het bezoek aan zeer bezienswaardige steden én omdat reisleider Daniël van der Struijs, die zelf merkbaar in Spanje woont, zeer enthousiast en deskundig is.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
A. van Dorp-Zwaan
We hebben alweer genoten van deze uitstekende reis. Opgemerkt moet wel worden dat je goed ter been moet zijn, want het leek soms wel een wandelvakantie. Onze gids vonden we subliem!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
J.A.M. Bremer en J.C.W. Bremer-Van Leijden
De audioapparatuur is een heel goede extra. Zo kun je de reisleider goed horen zonder steeds bij hem haar in de buurt te hoeven zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
H. Wijnands
Niet alleen de laatste jaren heb ik een aantal SRC-reizen gemaakt, ook in het verleden. Altijd goed bevallen, want ik kwam steeds terug. Toch zit er natuurlijk verschil in: niet alleen de reizen, maar ook de reisleiders en het gezelschap varieert. Deze reis blonk uit in én de leukste mensen én een fantastische reisleider. Elmar wist niet alleen veel, maar bracht dat op een leuke manier. Hij was altijd opgewekt, behulpzaam en oplossingsgericht. Kortom, een prima persoon en persoonlijkheid. Dat iedereen dit vond blijkt wel uit het feit dat bijna alle gasten aanwezig waren bij de lezing over de Spaanse gouden eeuw ’s avonds.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Van Dielen
Zeer mooie reis, ligging hotels uitstekend en een afwisselend programma. Er wordt wel veel te voet gedaan! We hadden een zeer deskundige reisleider.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Van Hapesen
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog, maar kan hij nog wel omlaag gaan!