050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Koninklijke allure

Reisleidster Qurina:
'Het hart van Spanje is adellijk en ongedwongen, grootstedelijk en gemoedelijk, traditioneel en modern. U verkent de allure van Madrid, maar proeft ook de bijzondere sfeer van Ávila en Segovia. De levendigheid en de schoonheid van Salamanca zijn legendarisch en de kunstcollectie van het Prado is onovertroffen. En in Toledo ontdekt u het expressieve werk van El Greco.

Hoewel ik Madrid een waanzinnig interessante stad vindt, die door velen met zijn drukke en soms chaotische karakter terecht als een erg Spaanse stad wordt gezien, geniet ik zelf ook enorm van de charme van een kleinere stad als Salamanca: ik ken haast geen stad die zo toegankelijk en vriendelijk is. Het studentikoze karakter, de sfeervolle straten en pleinen, de vele aangename plekken voor een heerlijke tapa of glas wijn… het leven is hier goed!

Het felle zonlicht en de verlatenheid van de Spaanse hoogvlakte vormt het decor van deze bijzondere steden. De vele musea, kerken en paleizen leiden u door de geschiedenis van Spanje, langs Isabella van Castilië, Ferdinand van Aragón, Karel V en Filips II. Talloze tentjes op gezellige pleinen nodigen u uit om even te mijmeren bij het goede leven. Laat u verrassen door de pracht van Spanje en ervaar de kunst van het genieten. Ga mee op deze reis vol (levens)kunst!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
hotel in Madrid
hotel in Salamanca
7x ontbijt en 2x diner
lezing Spaanse gouden eeuw
vrije dag Madrid
e-book 100 tips voor Madrid
audiosysteem
rondleiding door gids El Escorial
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Madrid en Salamanca
Toledo, Segovia en Ávila
kathedraal van Toledo
paleis en klooster El Escorial
Alcázar in Segovia
El Greco in Toledo
La Casa de las Conchas in Salamanca
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Tijdens deze reis geniet u van de koninklijke allure van de Spaanse hoofdstad en verkent u op een comfortabele manier sfeervolle plaatsen in de omgeving!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Madrid met aansluitend een uitgebreide stadsrondrit
Wandelend Madrid verkennen
Bezoek aan UNESCO-stad Toledo
Kennismaking met Segovia en bezoek aan El Escorial
Vrije dag in Madrid
Ávila en naar Salamanca
Verkenning van Salamanca en vrije middag
Terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid

We vliegen naar Madrid. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons hotel in de Spaanse hoofdstad, waar we vijf nachten verblijven. Tijdens een uitgebreide stadsrondrit rijden we langs de fonteinen van het Plaza de Colón en het Plaza de Cibeles naar de mooiste stadspoort van Madrid: de Puerta de Alcalá. Ook komen we langs de charmante winkelstraat Gran Vía en zien we de moderne architectuur van het Madrileense zakencentrum, het AZCA. ’s Avonds genieten we gezamenlijk van het diner. (ca. 25 km)

dag 2: Wandelend Madrid verkennen

Lopend of met het openbaar vervoer gaan we naar het centrum van Madrid zodat u de komende dagen makkelijk uw weg in de Spaanse hoofdstad kunt vinden. We bezoeken de bekendste pleinen van de stad: het Plaza Mayor, de Puerta del Sol en het Plaza de Oriente. We komen langs het operagebouw en het koninklijke paleis en wandelen dwars door het bruisende Mercado San Miguel. In deze overdekte markthal worden heerlijke verse Spaanse producten aangeboden! Ook ontdekken we het gezellige Plaza Ana, dat omringd wordt door talloze cafeetjes en restaurants. We eindigen de wandeling in de buurt van de grote musea, die u kunt bezoeken. U kunt ook naar de prachtige 19e-eeuwse gietijzeren stationshal van Atocha dat vlak bij ligt. De centrale hal wordt gesierd door een tropische tuin met palmen die tot aan het dak reiken! Of brengt u nog wat tijd door in El Retiro, een reusachtig park midden in de stad?

dag 3: UNESCO-stad Toledo, stad der drie culturen

Het prachtige Toledo, dat is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed, wordt ook wel de stad der drie culturen genoemd. Eeuwenlang leefden Moren, christenen en joden hier in vrede samen. We wandelen door de nauwe straatjes en bezoeken de oude joodse wijk. De kathedraal van Toledo is de op een na grootste kerk van Spanje. Hier raakt u niet snel uitgekeken! We bekijken enkele van El Greco's beroemdste schilderijen die hier hangen. ’s Avonds verzorgt de reisleider in het hotel een lezing over de Spaanse gouden eeuw. (ca. 180 km)

Lezing: de Spaanse gouden eeuw
In de 16e en 17e eeuw was Spanje het machtigste land ter wereld. De Spaanse schatkist barstte uit haar voegen door alle rijkdom die uit de Nieuwe Wereld kwam, en in Europa had Spanje, vooral in het tijdperk van Filips II, de touwtjes strak in handen. Het culturele leven bloeide als nooit tevoren. Een groot deel van deze culturele rijkdom is te bewonderen in het Prado, waar maar liefst 6.000 schilderijen hangen. Uit het tijdperk van de Habsburgers zijn onder meer schilderijen van Velázquez, Murillo, Zurbarán, Jeroen Bosch en El Greco te bewonderen. Tijdens een lezing vertelt de reisleider u meer over de Spaanse gouden eeuw en enkele van de belangrijkste doeken die in het Prado hangen.

dag 4: Door het Guadarramagebergte naar Segovia en El Escorial

Door het Guadarramagebergte rijden we naar Segovia, een stad die wordt gedomineerd door een imposant Romeins aquaduct. We zien hier het sprookjesachtige Alcázar, ooit een geliefd kasteel van de Spaanse koningen, en het sfeervolle plein. Aan de voet van het Guadarramagebergte bewonderen we het immense paleis- en kloostercomplex San Lorenzo de El Escorial, dat de enorme macht van Filips II moest uitstralen. Tijdens een rondwandeling zien we onder meer het schilderijenmuseum en het koninklijke mausoleum. (ca. 210 km)

dag 5: Ontdek Madrid op uw vrije dag

U heeft een heerlijke vrije dag om van Madrid te genieten! Aan de Paseo del Prado vindt u drie zeer interessante musea. Als eerste natuurlijk het Prado, een van de beroemdste schilderijenmusea ter wereld. Voor liefhebbers van moderne kunst is het Reina Sofía een echte aanrader: hier hangt onder andere de wereldberoemde Guernica van Picasso. Voor een indrukwekkend overzicht van de westerse kunst moet u naar het Thyssen-Bornemisza. Maar ook een bezoek aan het archeologische museum is zeker de moeite waard. Ontdekt u Madrid graag van bovenaf? Stijg dan tot negentig meter hoogte in de Faro de Moncloa (Moncloa-vuurtoren)! Vanaf het observatiedek heeft u een prachtig uitzicht op de skyline van Madrid en kunt u de vele parken en belangrijke gebouwen, zoals het koninklijk paleis, goed zien. Houdt u van winkelen? Ook dan kunt u deze dag uw hart ophalen in deze mondaine wereldstad!

dag 6: Middeleeuwse UNESCO-stad Ávila

Ávila is de hoogst gelegen provinciehoofdstad van Spanje. De stad wordt volledig omringd door een 2,5 kilometer lange middeleeuwse stadsmuur, die 88 torens en 9 toegangspoorten heeft. Onder andere dankzij haar talrijke romaanse kerken en kloosters is Ávila opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. In de beslotenheid van de ommuurde binnenstad lijkt de geest van de heilige Teresa nog altijd rond te waren. We verblijven de laatste twee nachten bij het centrum van het sfeervolle Salamanca. (ca. 240 km)

dag 7: Universiteitsstad Salamanca

Salamanca is een van de mooiste steden van Spanje en herbergt een schat aan bezienswaardigheden, waaronder de oudste universiteit van het land. De gezellige studentensfeer proeft u overal in de stad, maar vooral op het karakteristieke Plaza Mayor. We bekijken de beroemde kathedraal, die een romaans en een gotisch deel heeft, en La Casa de las Conchas: het huis met de schelpen. De middag is ter vrije besteding. Bezoekt u het kloostermuseum van Las Ursulas of strijkt u neer op het sfeervolle Plaza Mayor?

dag 8: Madrid – Amsterdam

We worden naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 240 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Madrid - Amsterdam17:10 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Bij de reizen met vertrek in april en oktober verblijft u in Madrid in hotel Exe Moncloa. Bij de overige data verblijft u in hotel Mayorazgo vlakbij de Gran Via van Madrid. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Exe Moncloa, Madrid, Spanje
Hotel Exe Moncloa - Madrid
Hotel Exe Moncloa ligt 100 meter van het busstation Moncloa en tegenover de metrohalte. Het park Casa de Campo en het centrale plein Plaza de España zijn 5 minuten rijden. De luchthaven Madrid Barajas bereikt u in ongeveer 20 minuten rijden. Het hotel beschikt over een lift, een klein buitenzwembad, een fitnessruimte met een sauna en een dakterras met een panoramisch uitzicht. Er is gratis wifi in het hele hotel beschikbaar. Alle stijlvolle kamers van het hotel zijn voorzien van een lichte, moderne inrichting, een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar en een badkamer met een douche, een toilet, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Hotel Exe Moncloa
Hotel Mayorazgo Madrid
Hotel Mayorazgo - Madrid
Het middenklassehotel Mayorazgo ligt naast de beroemde Gran Vía in Madrid. Vanuit het hotel loopt u direct het gezellige centrum in, waar u vele tapasbars, restaurants en winkels vindt. Het park Plaza de España en de gelijknamige metrohalte liggen vlak bij het hotel. Om het Koninklijk Paleis te bezoeken, hoeft u slechts 800 meter te wandelen. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een dakterras, een lift en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers hebben een tv, een telefoon, airconditioning, verwarming, een kluisje (tegen betaling), een minibar (tegen betaling) en een badkamer met een bad en/of een douche, een föhn en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Mayorazgo
Hotel Gran Corona Sol
Hotel Gran Corona Sol - Salamanca
Het moderne en strak vormgegeven hotel Gran Corona Sol ligt midden in het historische centrum van Salamanca en op loopafstand van Plaza Mayor, één van de mooiste en meest sfeervolle pleinen van Spanje. In de omringende straten vindt u een verscheidenheid aan tapasbars en restaurants. In het hotel is een lift aanwezig. Verder beschikt het hotel over een restaurant en een bar. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een telefoon, een tv, gratis wifi, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Gran Corona Sol

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een verrassende, intensieve reis waarin je de geschiedenis en de aard van de Spanjaarden kunt leren kennen en ervaren. Meer begrip voor het Spaanse perspectief van onze vaderlandse geschiedenis. En een echte kennismaking met de Spaanse schilders van de Siglo de Oro, zoals Velazquez en Zurbaran. De bustochten naar andere steden geven een behoorlijke indruk van het Spaanse hoogland, en elke stad blijkt een geheel eigen sfeer en bouwstijl te hebben.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wij kunnen reisleider Stephan zeer aanbevelen. Stephan is zeer enthousiast, gedreven, informatief en heeft deze rondreis geweldig geleid.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 6
Deze SRC-reis is een boeiende en gevarieerde reis, die naast een gedegen cultureel element ook ruimte biedt voor ontspanning en gezelligheid. We kregen zelfs meer te zien dan we op basis van de beschrijving in de brochure hadden verwacht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wij kunnen deze reis van harte aanbevelen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Fysiek was deze reis pittig met veel loopwerk. Verder goed georganiseerd en de beste reisleider die je maar kan wensen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Prima reis, goed georganiseerd. Goede tijdsindeling en uitstekende reisleiding.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis. Veel over Spanje en de Spanjaarden te weet gekomen. Fantastische reisleider. Iets te hoog kathedralengehalte.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Ik heb genoten van de prachtige reis naar Madrid en Castilië. Een vol en zeer gevarieerd programma, met voldoende tijd om tussendoor uit te rusten met koffie of voor een lunch. Reisleider Qurina maakte dat de reis een indrukwekkende kennismaking was met deze Spaanse regio met haar vele enthousiaste verhalen over de geschiedenis van de verschillende steden en over de kunst En dankzij haar tips over leuke cafes, restaurants en de Spaanse gerechten was het ook een fantastische culinaire ervaring.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik heb een prachtige reis gehad naar Madrid en Salamanca. De reis bood veel cultuur en ook achtergrondinformatie. Dit inspireert mij om nu ik weer thuis ben meer te lezen over Spanje en haar cultuur en geschiedenis. Tijdens de reis was er voldoende ruimte om ook zelf de steden te verkennen en/of musea te bezoeken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Bij deze willen wij u laten weten dat de reis ons uitstekend is bevallen. We hebben mooie steden gezien, aangenaam gezelschap, fijne reisleider Paul en ik kan deze reis zeker aanbevelen bij vrienden en kennissen.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien