050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Koninklijke allure

Reisleidster Qurina:
'Het hart van Spanje is adellijk en ongedwongen, grootstedelijk en gemoedelijk, traditioneel en modern. U verkent de allure van Madrid, maar proeft ook de bijzondere sfeer van Ávila en Segovia. De levendigheid en de schoonheid van Salamanca zijn legendarisch en de kunstcollectie van het Prado is onovertroffen. En in Toledo ontdekt u het expressieve werk van El Greco.

Hoewel ik Madrid een waanzinnig interessante stad vindt, die door velen met zijn drukke en soms chaotische karakter terecht als een erg Spaanse stad wordt gezien, geniet ik zelf ook enorm van de charme van een kleinere stad als Salamanca: ik ken haast geen stad die zo toegankelijk en vriendelijk is. Het studentikoze karakter, de sfeervolle straten en pleinen, de vele aangename plekken voor een heerlijke tapa of glas wijn… het leven is hier goed!

Het felle zonlicht en de verlatenheid van de Spaanse hoogvlakte vormt het decor van deze bijzondere steden. De vele musea, kerken en paleizen leiden u door de geschiedenis van Spanje, langs Isabella van Castilië, Ferdinand van Aragón, Karel V en Filips II. Talloze tentjes op gezellige pleinen nodigen u uit om even te mijmeren bij het goede leven. Laat u verrassen door de pracht van Spanje en ervaar de kunst van het genieten. Ga mee op deze reis vol (levens)kunst!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
5 nachten hotel in Madrid
2 nachten hotel in Salamanca
7x ontbijt en 2x diner
vrije dag Madrid
e-book 100 tips voor Madrid
audiosysteem
rondleiding door gids El Escorial
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Madrid en Salamanca
Toledo, Segovia en Ávila
kathedraal van Toledo
paleis en klooster El Escorial
Alcázar in Segovia
El Greco in Toledo
La Casa de las Conchas in Salamanca
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Tijdens deze reis geniet u van de koninklijke allure van de Spaanse hoofdstad en verkent u op een comfortabele manier sfeervolle plaatsen in de omgeving!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
Reisleider Luis
Reisleider sinds 1994
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Madrid, eerste verkenning van de stad en diner
+ lees meer
Wandelend Madrid verkennen
+ lees meer
Bezoek aan UNESCO-stad Toledo
+ lees meer
Kennismaking met Segovia en bezoek aan El Escorial
+ lees meer
Vrije dag in Madrid
+ lees meer
Ávila en naar Salamanca
+ lees meer
Verkenning van Salamanca en vrije middag
+ lees meer
Terugvlucht naar Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Madrid en Castilië
895 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid09:30 - 12:05 uur
Madrid - Amsterdam17:10 - 19:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een verrassende, intensieve reis waarin je de geschiedenis en de aard van de Spanjaarden kunt leren kennen en ervaren. Meer begrip voor het Spaanse perspectief van onze vaderlandse geschiedenis. En een echte kennismaking met de Spaanse schilders van de Siglo de Oro, zoals Velazquez en Zurbaran. De bustochten naar andere steden geven een behoorlijke indruk van het Spaanse hoogland, en elke stad blijkt een geheel eigen sfeer en bouwstijl te hebben.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wij kunnen reisleider Stephan zeer aanbevelen. Stephan is zeer enthousiast, gedreven, informatief en heeft deze rondreis geweldig geleid.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 6
Deze SRC-reis is een boeiende en gevarieerde reis, die naast een gedegen cultureel element ook ruimte biedt voor ontspanning en gezelligheid. We kregen zelfs meer te zien dan we op basis van de beschrijving in de brochure hadden verwacht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Fysiek was deze reis pittig met veel loopwerk. Verder goed georganiseerd en de beste reisleider die je maar kan wensen.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Prima reis, goed georganiseerd. Goede tijdsindeling en uitstekende reisleiding.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis. Veel over Spanje en de Spanjaarden te weet gekomen. Fantastische reisleider. Iets te hoog kathedralengehalte.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Ik heb genoten van de prachtige reis naar Madrid en Castilië. Een vol en zeer gevarieerd programma, met voldoende tijd om tussendoor uit te rusten met koffie of voor een lunch. Reisleider Qurina maakte dat de reis een indrukwekkende kennismaking was met deze Spaanse regio met haar vele enthousiaste verhalen over de geschiedenis van de verschillende steden en over de kunst En dankzij haar tips over leuke cafes, restaurants en de Spaanse gerechten was het ook een fantastische culinaire ervaring.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik heb een prachtige reis gehad naar Madrid en Salamanca. De reis bood veel cultuur en ook achtergrondinformatie. Dit inspireert mij om nu ik weer thuis ben meer te lezen over Spanje en haar cultuur en geschiedenis. Tijdens de reis was er voldoende ruimte om ook zelf de steden te verkennen en/of musea te bezoeken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.