050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

De hoogtepunten van de Camino

Reisleider Joen:
‘Santiago de Compostela is na Rome een van de belangrijkste heilige plaatsen in Europa. De laatste rustplaats van de apostel Jakobus trekt al sinds de vondst van het graf in de vroege middeleeuwen vele duizenden pelgrims uit alle windstreken. Vol devotie leggen de pelgrims de weg naar Compostela af. Sterren wijzen hen, als hemelse broodkruimels, de weg.

De weg volgen is ook kennismaken met het prachtige noorden van Spanje met het afwisselende, groene en agrarische Galicië en de kust en bergen van Cantabrië. In dit landschap liggen, soms verscholen, prachtige romaanse kapellen, bruggen en kerken, maar ook gotische wonderen, zoals de kathedralen van Burgos en León. En als wij onze culturele pelgrimsweg eindigen, stappen we in het Guggenheimmuseum in Bilbao opeens weer de 21e eeuw binnen. Gaat u mee op deze weg?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotels
9x ontbijt en 9x diner
wandeltraject pelgrimsroute
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Santiago de Compostela
Guggenheimmuseum in Bilbao
Pamplona, León en Burgos
Oviedo, Astorga en Comillas
romaanse San Martín in Frómista
13e-eeuwse kathedraal in Burgos
San Isidorobasiliek in León
Santa Maria de Regla-kathedraal in León
bisschoppelijk paleis in Astorga
Las Rías Bajas
klooster van Samos
Sarria en Portomarín
heilige kruizen in Oviedo
paleis Sobrellano in Comillas
El Capricho in Comillas
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Comfortabel legt u de beroemde pelgrimsroute af, waarbij het diner elke avond voor u klaar staat!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Bilbao en naar Pamplona
+ lees meer
Pamplona en Santo Domingo
+ lees meer
Burgos en Frómista
+ lees meer
León en Astorga
+ lees meer
Korte wandeling over de laatste etappe naar Santiago de Compostela
+ lees meer
Santiago de Compostela
+ lees meer
Las Rías Bajas
+ lees meer
Heilige kruizen in Oviedo
+ lees meer
Comillas en Guggenheim in Bilbao
+ lees meer
Stadswandeling Bilbao en terugvlucht Bilbao – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Pelgrimsroute Compostela
1905 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bilbao09:15 - 11:20 uur
Bilbao - Amsterdam17:15 - 19:20 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Wat een bijzondere reis was dit, onder leiding van een meer de deskundige reisleider Stephan. Graag ga ik weer met SRC op reis!
Een groep van 24 deelnemers vind ik een mooie groep. Niet te groot en niet te klein.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Het was een gezellige reis met veel afwisselende bezichtigingsmomenten. Ook voldoende tijd om je eigen plan te trekken.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Geweldige reis, ook om iets te ervaren van wat echte pelgrims meemaken.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat een geweldige reis! Ongeacht met welk doel of met welke verwachting je deze reis maakt het is een prachtige ervaring. Hoewel ik liever iets meer gewandeld had, maar de reis waarin dat was gepland ging niet door, was het toch elke dag genieten!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik vind dat de slogan "SRC laat je meer zien" helemaal klopt! Heb zeer veel gezien en genoten en voelde me in goede handen! Value for money!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het is heel ontspannen om met reisgenoten onderweg te zijn die dezelfde interesse delen. Zo ontstaat een groep die samen optrekt en begeleidt door een reisleidster met prima kwaliteiten ook het optimale uit de reis kan halen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Deze reis was heel interessant vanwege de bezienswaardigheden op de weg van El Camino. Het was ook heel interessant om de pelgrims uit alle landen te zien en ze mee te maken onderweg. De natuur was schitterend: prachtige bergen en mooie beplanting. En we hebben ontzettend geboft met het weer: geen druppel regen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een zeer evenwichtig opgebouwde reis. Wij hadden het wel getroffen met de temperatuur en geen regenval. Een prachtig gebied in Spanje met zo veel historie, cultuur en natuur gecombineerd. Onze reisleider gaf zeer veel meerwaarde aan deze reis.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ontzettend genoten van de goede vlucht, geweldige leiding van Ronald en chauffeur, gezellig gezelschap, goede hotels, prachtige steden en natuur. Het was een superreis.
Beoordeling reisleider: 9,5
Beoordeling reis: 8
We zijn net terug uit Spanje, de pelgrimsroute naar Compostela. We hadden een geweldige reisleider, Ronald, een gepassioneerde verteller. Veel gezien en lekker gegeten. Ronald heeft ons ‘besmet’ met het eten van pintxos (tapas). Verder veel gezien in Noord-Spanje en Baskenland. Goed gezelschap, ook niet geheel onbelangrijk.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.