050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Het rijke Hanzeverleden

Reisleider Frits:
‘Op deze afwisselende reis ontdekt u het rijke Hanzeverleden van het noorden van Duitsland. De Hanze was een machtig netwerk van handelssteden, dat zich uitstrekte over Duitsland, Nederland, België, de Baltische staten, Noorwegen en Polen. Door samen te werken kon er veiliger gereisd worden, op grotere schaal gehandeld worden en konden de middeleeuwse steden zich beter wapenen tegen de willekeur van landsheren. De Hanze schonk de Duitse steden aan de Oostzee ongekende macht en rijkdom.

Om deze rijkdom te tonen werden de meest prachtige gebouwen gerealiseerd: kerken, raadshuizen en prachtige gilde- en woonhuizen in baksteengotiek. Nergens anders in Duitsland was de burgerij zo machtig en de adel zo onbetekenend als in Mecklenburg en Pommeren.

Maar niet alleen de stedelijke pracht van Rostock, Lübeck en Stralsund komt in deze reis aan bod: ook het mooie eiland Rügen met zijn statige krijtrotsen en charmante badplaatsen is een bezoek meer dan waard. En het aristocratische Schwerin, de residentie van de vorsten van Mecklenburg, contrasteert prachtig met de Hanzesteden. In dit sprookjesslot ziet, proeft en ruikt u het: hier werd het geld uitgegeven. Ga mee en ontdek de verrassende rijkdom van Noordoost-Duitsland!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
uitstekend middenklassehotel
verblijf historisch hart Rostock
6x ontbijt en 2x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
historisch centrum Rostock
eiland Rügen met krijtrotsen
werelderfgoed in Lübeck en Wismar
sprookjesachtig slot Schwerin
historische trein Kühlungsborn
Münster in Bad Doberan
Nikolaikirche in Stralsund
Marienkirche in Lübeck
Reisleider Frits
SRC-reisleider sinds 2006
Vanuit ons hotel wandelt u zo het levendige centrum van Rostock in!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-Reisleidster Myriam
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Naar hotel in Rostock en welkomstdiner
+ lees meer
Bezoek Bad Doberan, treinrit naar Külungsborn en Wismar
+ lees meer
Uitgebreide stadswandeling Rostock en vrije middag
+ lees meer
Bezoek aan Lübeck, koningin onder de Hanzesteden
+ lees meer
Rügen, Binz, krijtrotsen en kort bezoek Stralsund
+ lees meer
Slot Schwerin en stadswandeling
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Noordoost-Duitsland
2060 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in augustus zijn:

• Zwolle | vertrek 09.30 uur station NS, achterzijde
Tourbushalte aan de Hanzelaan, circa 100 meter vanaf Grand Café Lubeck
• Arnhem Centraal | vertrek 11.00 uur Station NS
Sonsbeekzijde bij Internationale Flixbus Stop (Amsterdamseweg)

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis in de overige maanden zijn:

• Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
• Oldenzaal | vertrek 11.00 uur Station NS
Voorzijde station, Stationsstraat

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bilderberg Grand Hotel Wientjes in Zwolle.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Soms heb je alle geluk van de wereld en dat hadden wij deze week met de reis naar Noordoost Duitsland. Een uitgebreid excursieprogramma volgens de beschrijving, met mooie steden maar ook genoeg tijd om zelf ook nog dingen te ontdekken en uitstekend weer. Een prima hotel met mooie ruime kamers en goed ontbijt midden in het centrum. Een hele goede reisleider (Frits) en prima chauffeur (Hans) en een leuke groep medereizigers. Kortom, wij vonden het een leuke vakantie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Dit jaar gingen we in de “baksteen”cultuur, een tocht vanuit Rostock naar andere steden. En wat de reis zo interessant maakt is het verhaal van de reisleider: Theo. De reizen van de SRC zijn wat duurder maar dan krijg je er ook wat voor. Theo was een meester in de “baksteen”, voortreffelijk! Zoals hij ons vertelde over de bouw van verschillende kerken en andere gebouwen, die met de term baksteencultuur werden aangeduid. Het hotel was goed en wellicht ga ik volgend jaar weer met de SRC op reis.
De reis naar de Hanzesteden in Noord-Duitsland was bijzonder interessant en gevarieerd. We hebben veel steden en tussenliggende plaatsten bezocht, waar we vaak eerst een rondleiding en bezichtiging kregen en daarna vrije tijd. De steden waren heel bijzonder, vooral in Lübeck en Stralsund had ik nog wel wat meer tijd willen doorbrengen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een mooie korte, historische en culturele reis met een vriendelijke rustige servicegerichte reisleidster. Als je Adriënne als reisleidster hebt gehad, wil je géén ander meer ! Heb weer genoten van alle duidelijke en vakkundige uitleg onderweg en ter plaatse. Bravo!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Hele fijne vakantie gehad! De reisleider en chauffeur waren uitstekend. Heel goed hotel en een goede bus met brede stoelen. Heel veel gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wij hebben nu met SRC verschillende reizen gemaakt, steeds naar tevredenheid. De reis is goed voorbereid en de reisleider heeft zijn kennis op orde. Daar deelt hij zijn gezelschap ruimschoots van mee. Elk op zijn eigen wijze. Het audiosysteem is ideaal, zowel voor mensen die zich wat verder van de reisleider af bewegen, als voor wat oudere, langzamer lopende deelnemers. (Theo liep snel.)
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Plezierig reisgezelschap! Is zeer belangrijk bij het beoordelen. Compliment voor de chauffeur.
Beoordeling reisleider: 8,5
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.