050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Griekenland

Reisinformatie Griekenland

Op weg naar de haven passeert een vissersbootje een eeuwenoude tempel en legt aan bij de kade, waar de resten van een Venetiaans fort staan. Op het dorpsplein klinkt gelach en het getik van triktrakstenen. Mannen praten, drinken koffie en spelen met de kralen van hun kombolói. Flarden van een gezongen liturgie vermengen zich met het gesprek als een in het zwart geklede oma een Byzantijns kerkje binnenstapt.

Zomaar een dag in Griekenland. Land van de filoxenía, de gastvrijheid, waar het leven van nu sterk verweven is met de rijke geschiedenis, cultuur, religie en eeuwenoude mythen. Van de Akropolis van Athene tot het orakel van Delphi en van het heiligdom van Olympia tot het paleis van Knossos op Kreta; Griekenland is een grote archeologische schatkamer! De mythe in Griekenland voelt u overal. Hier lijken de goden nog steeds de hoogten van de Olympus te trotseren en lijken de helden van Homerus te zeilen over azuurblauwe wateren.

U maakt in Griekenland kennis met de Grieken uit de klassieke oudheid en vindt er de bakermat van onze beschaving, maar ook bijzondere overblijfselen uit latere tijden, zoals de Meteorakloosters, Byzantijnse kerken, burchten van Kruisvaarders en Venetiaanse versterkingen. Naast alle archeologische pracht is ook de natuur wonderschoon. Op de Peloponnesos wisselen uitgestrekte zandstranden en rotsachtige kusten elkaar af en zorgen met het bergachtige achterland voor een paradijselijk landschap.

Het onbekende noorden biedt kleurrijke plaatsen als Thessaloniki, Metsovo en Ioannina en afgelegen bergdorpjes. De Cycladen is zonder meer de meest schilderachtige eilandengroep van Griekenland. Hier kunt u genieten van de vriendelijke Griekse sfeer in witgekalkte dorpjes en gezellige vissershaventjes die worden omringd door diepblauw uitnodigend water. Laat u inspireren door de vele bezienswaardigheden van Griekenland, laat u verwelkomen door de gastvrije Griekse bevolking en geniet dan ook vooral van de heerlijke Griekse keuken en een glaasje raki of retsina.

Geef gehoor aan het Griekse ‘ella do’ (‘kom maar’) en de Grieken, hun verhalen, bouwwerken en het prachtige landschap zullen u verrassen! Wilt u weten wanneer u het beste Griekenland kunt bezoeken? Bekijk het advies van onze reisleiders over de beste reistijd voor Griekenland en lees de praktische informatie over feestdagen en kledingadvies. Ga mee en beleef uw eigen mythe in het archeologische wonder dat Griekenland heet!