050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Onbekende schatten en puur natuurschoon

Reisleidster Claudia:
‘Griekenland staat voor veel mensen voor zonovergoten eilanden met witte dorpjes en het antieke verleden dat nog zo tastbaar is bij de opgravingen van Delphi en Olympia. Maar er is ook nog een ander, onbekender Griekenland, waar de toerist op sommige plekken nog een zeldzaamheid is. In het noorden van Griekenland ligt een ongerept landschap van mythische bergen, diepe kloven en schitterende meren. Hier vindt u legendarische plaatsen uit het rijke antieke verleden, vergeten dorpjes en mooie steden.

Op deze verrassende reis bewondert u de koningsgraven in Vergina, de boeiende stad Thessaloniki en het ruige landschap van Epirus, waar de dorpen in het magische berglandschap van Zagoria in het oog springen. In de regio Macedonië, het vaderland van koning Philippus II en zijn wereldberoemde zoon Alexander de Grote, bezoekt u een prachtig stukje onontdekt Griekenland. U zult ongetwijfeld gecharmeerd raken van het schilderachtige Kastoria met zijn vele Byzantijnse kerkjes. En niet alleen de rijke flora en fauna van de Prespameren, maar ook de oude kerken met prachtige, soms op rotsen geschilderde fresco’s, zijn beeldschoon.

De laatste dagen van deze cultuurvakantie brengt u door op het groene eiland Corfu. Hier dwaalt u door de smalle straatjes van het kosmopolitische Corfu-Stad en dompelt u zich onder in mediterrane sferen, zo typerend voor een Grieks eiland. Gaat u mee op deze ontdekkingstocht naar de onbekende schatten van Noord-Griekenland?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
ferryovertocht Igoumenitsa – Corfu
middenklassehotels
8x ontbijt en 3x diner
verblijf 3 nachten op Corfu
vrije dag op Corfu
kookdemonstratie
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Thessaloniki
koningsgraven Vergina
Corfu-Stad en Kanoni
schilderachtig Kastoria
zilverstad Ioannina
Prespa-meren
Zagoriadorpen
Vikoskloof
Reisleidster Claudia
SRC-reisleidster sinds 2001
Kastoria is een van de verborgen schatten van Noord-Griekenland. In het schilderachtige stadje, rijk aan Byzantijnse kerkjes, dwalen we door de geplaveide straatjes en verborgen steegjes.
Ontmoet onze beste reisleiders in Griekenland
SRC-reisleidster Claudia
Reisleidster sinds 2001
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Jessy
Reisleidster sinds 2017
SRC-reisleidster Marianne
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Thessaloniki
Stadswandeling Thessaloniki en vrije middag
De koningsgraven van Vergina en naar Kastoria
Verkenning Kastoria en de Prespameren
De Zagoriadorpen, de Vikoskloof en naar Ioannina
Het historische hart van zilverstad Ioannina en naar Corfu
Kanoni, eiland Pontikonissi, het Vlacherna-klooster en Corfu-Stad
Vrije dag, optionele excursie naar Paleokastritsa en Achilleion
Vlucht Corfu – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Thessaloniki

We vliegen naar Griekenland. Na aankomst op de luchthaven van Thessaloniki worden we naar ons centraal gelegen hotel in deze Noord-Griekse stad gebracht. (ca. 20 km)

dag 2: Boeiend Thessaloniki

Thessaloniki, de hoofdstad van Noord-Griekenland, werd in 315 voor Christus gesticht en kent een boeiende geschiedenis. Tijdens een stadswandeling horen we de indrukwekkende verhalen over de Ottomaanse overheersing, de grote brand van 1917, de gedwongen volksverhuizing na de Grieks-Turkse oorlog en het lot van de joodse inwoners van de stad. We zien onder meer de boog van Galerius, de Rotonda, de oude stadsmuren en de kerk van de heilige Demetrios, de schutspatroon van de stad. Aan het water staat de Witte Toren en het grootse standbeeld van Alexander de Grote. De middag is vrij. Drinkt u een ouzo op een van de vele terrasjes in de omgeving van het bruisende Aristotelesplein, of gaat u naar een van de musea die de stad rijk is, zoals het museum voor de Byzantijnse cultuur? Een aanrader is een bezoekje aan de markthallen van de stad, waar verse streekproducten worden verkocht. Hier kunt u ook heerlijk lunchen!

dag 3: De koningsgraven van Vergina

We bezoeken Vergina, de begraafplaats van het oude Macedonische koninkrijk. Hier werden in de jaren ’70 van de 20e eeuw de belangrijkste opgravingen van Europa verricht. De vondst van de koningsgraven van Philippus II, de vader van Alexander de Grote, en andere familieleden, en de opgraving van alle rijke grafgiften veroorzaakten grote opschudding. In het bijzondere museum bewonderen we deze kunstschatten. Aansluitend rijden we naar ons hotel in Kastoria, in het ruige westen van Macedonië, waar we twee nachten verblijven. Na aankomst krijgen we een kijkje in de Griekse keuken. Tijdens een kookdemonstratie zien we hoe een typisch Grieks gerecht bereid wordt. Uiteraard genieten we daarna gezamenlijk van de kookkunsten! (ca. 210 km)

dag 4: Kastoria en de Prespameren

We verkennen het schilderachtige Kastoria. De locatie van dit stadje is geweldig: deels rond een heuvel en op een schiereiland aan het meer van Orestiada. Het wordt gekenmerkt door gebouwen die dateren uit de 17e en 18e eeuw, toen de stad floreerde dankzij de bontindustrie, en prachtige herenhuizen, die een typisch voorbeeld zijn van de Macedonische architectuur. Maar het meest opvallend in het straatbeeld zijn de maar liefst 54 Byzantijnse kerken, die soms zelfs aan de buitenzijde van muurschilderingen zijn voorzien. We bezoeken een of twee van deze bijzondere kerken en in het museum voor de Byzantijnse kunst bewonderen we verfijnde iconenkunst. ’s Middags rijden we naar de Prespameren, die op de grens liggen van Griekenland, Albanië en Macedonië. Het gebied vormt een van de belangrijkste wetlands van Europa en is een waar paradijs voor trekvogels, die hier graag nestelen. De puurheid van de flora en fauna is er ongelooflijk mooi! Tijdens de Osmaanse overheersing vluchtten veel monniken naar dit afgelegen gebied. In het gebied zijn veel, soms vervallen, kerkjes te bewonderen, en unieke op de rotsen geschilderde fresco’s. (ca. 120 km)

dag 5: Zagoriadorpen en de Vikoskloof

We ontdekken het nationaal park Noord-Pindos, waarin de prachtige Zagoriadorpen liggen. In dit vergeten stuk Griekenland, dat nu door UNESCO beschermd wordt, zijn leistenen dorpen, beroemde boogbruggen, verlaten ezelspaden en ongekend natuurschoon te vinden. Vanaf een uitzichtpunt bekijken we de indrukwekkende Vikoskloof. Ook dalen we af naar het zo goed als verlaten klooster van Agia Paraskevi in Monodendri. Dit klooster uit 1412 ligt hoog boven de kloof, als een eenzaam adelaarsnest. Vervolgens rijden we door het indrukwekkende, woeste landschap van Epirus naar Ioannina voor de overnachting. (ca. 250 km)

dag 6: Zilverstad Ioannina en naar Corfu

We verkennen het mooie Ioannina, dat met haar minaretten en stadswallen een Osmaanse sfeer uitstraalt. De oude stad staat bekend om haar vele ambachten, in het bijzonder die van de zilversmeden. We varen over het Pamvotismeer naar het eilandje Nissi, dat midden in het meer ligt. Hier bevindt zich onder andere het klooster waar de wrede heerser Ali Pasja zijn dood vond. Hierna rijden we naar Igoumenitsa, waar we aan boord gaan van de ferry naar Corfu. Corfu, of Kerkira zoals de Grieken het eiland noemen, heeft door de verschillende culturele invloeden een unieke eigen charme. In ongeveer anderhalf tot twee uur varen we naar dit groene eiland, dat deel uitmaakt van de Ionische eilanden. We verblijven drie nachten op Corfu. (ca. 90 km)

dag 7: Het mooiste van Corfu

Rondom Kanoni is ooit de eerste stad van Corfu gevestigd. Vandaag de dag is het een van de mooiste plaatsen van het eiland. Vanaf Kanoni hebben we een prachtig uitzicht op het schitterend gelegen Vlachérna-klooster en het eilandje Pontikonisi. We bezichtigen dit kleine klooster, dat uit de 17e eeuw stamt en het meest gefotografeerde klooster van Corfu is. Bijzonder is de nabijgelegen landingsbaan, waardoor vliegtuigen er soms spectaculair laag overvliegen. We varen naar het eilandje Pontikonisi, dat ook wel het muizeneiland genoemd wordt. Volgens de legende is het eiland het door Poseidon versteende schip van Odysseus. Tussen de hoge, groene cipressen staat een 12e-eeuws Byzantijns kerkje dat we kunnen bekijken. Aansluitend gaan we naar Corfu-Stad, de hoofdstad van het eiland en een van de charmantste steden van Griekenland. Elegante herenhuizen, prachtige paleizen, mooie forten en bloem- en boomrijke pleinen zijn de stille getuigen uit het verleden, toen Sicilianen, Venetianen, Fransen en Engelsen het eiland bestuurden. We maken een korte stadswandeling. Daarna heeft u vrije tijd om zelf door de smalle kalderimia te wandelen. Aan het einde van de middag keren we terug naar ons hotel. Natuurlijk kunt u na afloop van het programma ook in Corfu-Stad blijven om te dineren in een van de vele gezellige restaurantjes, en later de lokale bus terugnemen naar het hotel. (ca. 20 km)

dag 8: Vrije dag

Op deze vrije dag kunt u genieten van de zon, de zee en het strand. Verleidt het turquoise water u tot een verfrissende duik? Of spreekt een nadere kennismaking met het prachtige Corfu u meer aan? Ga dan mee op optionele verkenningstocht langs de baai van Paleokastritsa, waar zich een schitterend klooster bevindt, en het Achilleion, het zomerverblijf van de Oostenrijkse keizerin Sisi (kosten niet inbegrepen).

dag 9: Corfu – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Corfu gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 10 km)

NB In Griekenland wordt in 2022 op 24 april Grieks-orthodox Pasen en op 1 mei de Dag van de Arbeid gevierd. Houd er rekening mee dat musea en opgravingen op deze dagen gesloten zijn.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Achilleion Palace, Griekenland
Verken Corfu!
Bezoek het zomerverblijf van keizerin Sisi en een Byzantijns klooster
Duur: circa 7 uur
Minimaal 10 personen
Prijs: circa € 61 per persoon
In 1890 werd speciaal voor keizerin Elisabeth van Oostenrijk, beter bekend als Sisi, een zomerverblijf gebouwd op Corfu. We bezoeken Achilleion Palace, met een geweldige ligging tussen de cypressen en olijfboomgaarden, en met zicht op de spectaculaire kustlijn van Corfu. Het paleis is niet alleen bekend om haar mooie, klassieke kenmerken, maar ook om de prachtige tuin. Het verhaal gaat dat de keizerin zo van Corfu hield, dat ze er een paleis liet bouwen dat écht van haarzelf was. Leuk weetje is dat het paleis figureerde in de James Bond-film For Your Eyes Only! Aansluitend gaan we naar Paleokastritsa. Op een groene heuvel, boven het strand van Paleokastritsa, bezoeken we een groot Byzantijns kloostercomplex dat is gewijd aan de maagd Maria. De geschiedenis van het klooster gaat terug tot 1228, maar het huidige complex dateert uit de 18e eeuw. Er is een klein museum met zeldzame iconen, heilige geschriften en andere relieken. Het uitzicht vanaf het klooster over het eiland en de azuurblauwe zee is adembenemend! Na wat vrije tijd in het plaatsje Paleokastritsa keren we in de loop van de middag terug naar ons hotel.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Thessaloniki07:00 - 10:50 uur
Corfu - Amsterdam10:00 - 12:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Park Hotel
Hotel Park - Thessaloniki
Dit hotel heeft een uitstekende locatie: in het hart van Thessaloniki. Een goede uitvalsbasis voor een verkenningstocht! Het hotel beschikt over een lift, een lounge en een bar, waar u met een kopje koffie en een versnapering kunt ontspannen. Alle modern ingerichte kamers van het recent gerenoveerde Park Hotel hebben een balkon en beschikken over wifi. Geniet u van de gezellige drukte op het nabijgelegen Aristotelesplein? In de straten rondom dit plein vindt u terrasjes, restaurants en winkels. Of brengt u op uw vrije middag een bezoek aan het Byzantijnse museum?

Bekijk de website van Park Hotel
Hotel Loggas
Hotel Loggas - Sidirochori Kastorias
Vanuit dit rustieke en prachtig gelegen hotel heeft u een panoramisch uitzicht over het meer van Kastoria, dat op circa 3 kilometer van het hotel ligt. Hotel Loggas ligt in een mooie omgeving waar u heerlijk kunt wandelen. Het hotel heeft een restaurant met open haard en schitterend uitzicht, een wijnbar, een bibliotheek en een zwembad met een bar en een zonneterras, waar u na een wandeling kunt ontspannen. De traditionele hotelkamers zijn voorzien van wifi, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Loggas
Byzantio
Hotel Byzantio - Ioannina
Dit sfeervolle familiehotel ligt op loopafstand van het centrum van de levendige stad Ioannina. In het restaurant van hotel Byzantio kunt u bij de open haard genieten van een hapje en een drankje. Het hotel beschikt over een lift. De comfortabele hotelkamers zijn voorzien van een balkon, een tv, wifi, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Byzantio
Hotel Arion
Hotel Arion - Corfu-Stad
Dit recentelijk gerenoveerde hotel ligt op ongeveer 1.500 meter van het centrum van Corfu-Stad en op 100 meter van de kust. Een wandeling langs zee over de sfeervolle boulevard brengt u in ongeveer een half uur naar het hart van de stad. De bus stopt vlak bij het hotel, dus u kunt ook voor het openbaar vervoer kiezen. In de nabije omgeving bevinden zich verschillende restaurantjes en openbare stranden. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een lounge, een restaurant, een moderne bar en een lift. De kamers beschikken over een telefoon, een tv, airconditioning, een balkon, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Arion

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De reis door Noord-Griekenland is aan te bevelen. Er is verrassend veel te ontdekken, zoals de koningsgraven van Vergina, een parel van een museum, en binnen de oude burcht van Ioannina een klein maar fijn zilvermuseum. Ook de meren in het uiterste noordwesten zijn de moeite waard.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Een prachtige reis waarin de wonderschone natuur van dit zo ongerepte deel van Griekenland wordt samengesmeed met de prachtige cultuurrijkdom die er bewaard gebleven is. Een reis die je kennis laat maken met de veelbewogen geschiedenis van dit gebied en de exquise cultuurschatten die in dit gebied te vinden zijn. Sublieme fresco's in Byzantijnse kerken, het goud van de Macedoniërs, interessante steden en vergeten dorpjes met leistenen boogbruggen in het door de Unesco beschermde gebied. Meren met glashelder water, eilanden met een bijzonder verleden en last but not least het groene en weelderige Corfu.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis naar Nrd. Griekenland met de combinatie Corfu is zeker de moeite waard. Je ziet weer eens een ander deel van Griekenland dan het toeristische zuiden en zeker in het laatste deel van mei (2019) was de temperatuur nog lekker om dingen te ondernemen. Ik was verrast door de groene natuur en het overwegende landbouw gebied. Maar we hebben ook genoten van het prachtige Thessaloniki, de hoofdstad van Noord-Griekenland met het mooie Aristotelesplein. Voor het eerst waren de koningsgraven van Vergina te bewonderen met de onvoorstelbaar mooie grafgiften van Philippus II, de vader van Alexander de grote. In de vele kloosters en kerken zijn nog veel fresco's bewaard gebleven. Ik heb erg genoten van Corfu-Stad (de hoofdstad) met zijn forten en het varen naar o.a. het Muizeneiland.
Corfu-Stad is toeristisch maar gezellig druk met z'n smalle winkelstraatjes en de vele zilver sieradenwinkels en modezaken. De mensen zijn zeer vriendelijk en niet opdringerig.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het is de 36e keer dat ik met uw organisatie op vakantie ga. Dit zegt genoeg. Sommige reisleiders heb ik al een keer ervaren. Het programma zit goed in elkaar en de reisleiders weten veel over het bezochte gebied, zijn er al meerdere malen geweest of wonen in dit gebied, waardoor ze op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen. Bent u alleenstaand dan is het heel gezellig om met een gemengde groep op stap te gaan! Mijn ervaring is dat ik mij snel in de groep voel opgenomen en telkens met verschillende mensen op trek.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Noord-Griekenland is puur en nog onontdekt. Geen massatoerisme. Echt terug naar de Romeinse en Ottomaanse tijd. Je voelt het verleden op de grens van de Griekse provincie Macedonië en de republiek Noord-Macedonië. Vooral in Kastoria en het Prespameer. Een prachtig natuurgebied met veel vogels. Niet alleen cultuur dus maar ook natuur..... en vooral heel aardige mensen. Een streek waar je in no time tot rust komt. Pas wel op als je op Prespameer gaat varen. Ga daar niet internetten want je loop de kans de je hiervoor veel moet betalen. De grens met Albanië is dichtbij en in dat land betaal je voor internet een veelvoud van EU-tarief (omdat Albanië geen EU-land is).
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 7
Prachtige reis met een geweldige reisleidster.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Er had bij deze reis mogen staan dat goede loopschoenen meegenomen moesten worden en dat je wel redelijk moet kunnen lopen. Nu moesten sommige reizigers soms afhaken, omdat ze niet goed genoeg ter been waren. De afwisseling natuur en cultuur was schitterend tijdens deze reis. Ik heb genoten van deze prachtige reis!
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Dit is een reis vol verrassingen en overtreffende verwachtingen. Prachtige natuur en uiteraard
een veelheid aan oude Byzantijnse kerken en kunstschatten. Bovendien voldoende gelegenheid
om er op eigen houtje op uit te trekken en ontdekkingen te doen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.

Verlengingsmogelijkheden

Deze reis kunt u individueel verlengen met 5 nachten op Corfu, in het laatste hotel van de rondreis. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en de toeristenbelasting en de transfer zijn inbegrepen. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig.

Corfu
Het groene Corfu, of Kerkira zoals de Grieken het eiland noemen, maakt deel uit van de Ionische eilanden. Door verschillende culturele invloeden heeft het eiland een unieke eigen charme. Het bergachtige noorden, de vele charmante baaien en vele olijfbomen kenmerken het landschap. Tijdens een langer verblijf op het eiland kunt u vanuit uw hotel in Corfu-Stad het eiland verder verkennen. Corfu-Stad is de hoofdstad van het eiland en een van de charmantste steden van Griekenland. Elegante herenhuizen, prachtige paleizen, mooie forten en bloem- en boomrijke pleinen zijn de stille getuigen van het verleden toen Sicilianen, Venetianen, Fransen en Engelsen het eiland bestuurden. Een aantrekkelijke plaats om wat langer te verblijven!

Hotel Arion
Hotel Arion - Corfu-Stad
Reisduur: 5 nachten
v.a. € 250 p.p.
Dit recentelijk gerenoveerde hotel ligt op ongeveer 1.500 meter van het centrum van Corfu-Stad en op 100 meter van de kust. Een wandeling langs zee over de sfeervolle boulevard brengt u in ongeveer een half uur naar het hart van de stad. De bus stopt vlak bij het hotel, dus u kunt ook voor het openbaar vervoer kiezen. In de nabije omgeving bevinden zich verschillende restaurantjes en openbare stranden. Het hotel beschikt over een 24-uurs receptie, een lounge, een restaurant, een moderne bar en een lift. De kamers beschikken over een telefoon, een tv, airconditioning, een balkon, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Arion