050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Een rijk middeleeuws decor

Reisleidster Wendy:
‘De rode, de vette, de geleerde: drie bijnamen die Bologna met trots draagt. Het historische centrum van deze intieme universiteitsstad wordt gesierd door kilometers lange galerijen. Studenten uit heel Europa verlevendigen de terrassen en de restaurants bieden een keur aan culinaire specialiteiten, waaronder natuurlijk de befaamde tagliatelle al ragu.

Een reis naar Emilia-Romagna staat garant voor een week cultureel en culinair genieten. U bezoekt verrassende steden met bijzondere monumenten: het romaanse kerkcomplex Santo Stefano in Bologna, de schitterende Byzantijnse mozaïeken in Ravenna en het renaissancepaleis in Urbino. Vrij onbekende pareltjes als Rimini, Ferrara en Cesena wedijveren met elkaar in schoonheid. Ook op culinair gebied heeft Emilia-Romagna een rijke historie: u maakt kennis met de beste pastasauzen, de lekkerste vleeswaren en de heerlijkste verse kazen. Gaat u mee genieten?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bologna en Urbino
mozaïeken van Ravenna
elegant Ferrara
Cesena en Rimini
Morandi in Bologna
keramiek in Faenza
mausoleum Galla Placidia
Tempio Malatestiano in Rimini
Biblioteca Malatestiana in Cesena
SRC-reisleidster Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Emilia-Romagna is onterecht een onbekend stukje Italië. Al jaren is deze cultuurvakantie een SRC-topper!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleidster Rita
Reisleidster sinds 2000
SRC-reisleider Rik
Reisleider sinds 2023

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Bologna en naar Brisighella
+ lees meer
Kennismaking met Bologna
+ lees meer
Mozaïeken in Ravenna
+ lees meer
De Biblioteca Malatestiana van Cesena en de Tempio Malatestiano in Rimini
+ lees meer
Nog een keer Bologna
+ lees meer
Intiem Urbino, geboortestad van Rafaël
+ lees meer
Elegant Ferrara en majolica in Faenza
+ lees meer
Terugvlucht Bologna – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Bologna en Emilia-Romagna
1400 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bologna14:45 - 16:35 uur
Bologna - Amsterdam13:00 - 15:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Dit was mijn eerst SRC-reis. Ik ben zeer tevreden over de reisleider Rita, die alles perfect regelde en veel interessante informatie gaf over de bezienswaardigheden in de steden die wij bezochten: Bologna, Ravenna, Rimini en Cesena, Urbino, Ferrara en Faenza. Het (familie)hotel in Brisighella waar wij zeven dagen verbleven is alle reisgenoten goed bevallen. Zeer vriendelijke en attente eigenaren en bedienend personeel, ruime schone kamers, prachtige tuin, gezellige eetzaal, mooi gedekte tafels en lekker eten. Kortom: een door SRC goed georganiseerde reis, een prima reisleider en een goed hotel!
Een mooie reis onderl leiding van een enthousiaste, humorvolle en zeer relaxte reisleister. Veel gezien, een goede kennismaking met deze prachtige streek, Emilia-Romagna. Dat het fantastische nazomerweer daar debet aan was spreekt voor zich.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een heerlijke reis, een erg leuke gevarieerde groep, een gedateerd maar knus en gezellig familiehotel, mooie excursies en lekker weer dus wat wil je nog meer?
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Weer een deskundig begeleide echte cultuurreis! Er was een goed evenwicht tussen het gezamenlijke programma en vrije tijd. Majorie is een zeer attente reisleidster. Zij geeft ieder persoonlijke aandacht en zorgt voor een goede sfeer in de groep.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Het was een mooie, interessante reis qua bestemming en cultureel erfgoed. Prettig familiehotel. Goede reisleidster die zeer attent en actief was naar het hele reisgezelschap. Haar kleine aanpassingen op het programma waren een verbetering. Het liep allemaal gesmeerd. Een vriendelijk en welwillende groep, geen wanklanken. Ik heb genoten. Dik content: 8,5! Tot ziens SRC!
Een voortreffelijke reisleidster die alles wist van alle plekken die we hebben bezocht, en ook nog twee extra bezoeken aan de reis toevoegde.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.