050 - 3 123 123
de beste reisleiders
de mooiste reisroutes
veel inclusief in de reis
100% CO₂-compensatie
tevreden reizigers: 8.8

Een rijk middeleeuws decor

Reisleidster Marjorie:
‘De rode, de vette, de geleerde: drie bijnamen die Bologna met trots draagt. Het historische centrum van deze intieme universiteitsstad wordt gesierd door kilometers lange galerijen. Studenten uit heel Europa verlevendigen de terrassen en de restaurants bieden een keur aan culinaire specialiteiten, waaronder natuurlijk de befaamde tagliatelle al ragu.

Een reis naar Emilia-Romagna staat garant voor een week cultureel en culinair genieten. U bezoekt verrassende steden met bijzondere monumenten: het romaanse kerkcomplex Santo Stefano in Bologna, de schitterende Byzantijnse mozaïeken in Ravenna en het renaissancepaleis in Urbino. Vrij onbekende pareltjes als Rimini, Ferrara en Cesena wedijveren met elkaar in schoonheid. Ook op culinair gebied heeft Emilia-Romagna een rijke historie: u maakt kennis met de beste pastasauzen, de lekkerste vleeswaren en de heerlijkste verse kazen. Gaat u mee genieten?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bologna en Urbino
mozaïeken van Ravenna
Biblioteca Malatestiana in Cesena
elegant Ferrara
San Domenico in Bologna
keramiek in Faenza
mausoleum Galla Placidia
Tempio Malatestiano in Rimini
SRC-reisleidster Marjorie
SRC-reisleidster sinds 2013
Emilia-Romagna is onterecht een onbekend stukje Italië. Al jaren is deze cultuurvakantie een SRC-topper!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Anne-Mieke
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider Steven
Reisleider sinds 2004
SRC-Reisleidster Saskia
Reisleidster sinds 1996

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Bologna en naar Brisighella
Kennismaking met Bologna
Tempio Malatestiano in Rimini en middeleeuws Dozza
Stadswandeling in elegant Ferrara en majolica in Faenza
Nog een keer Bologna
Intiem Urbino, geboortestad van Rafaël
Mozaïeken in Ravenna en de Biblioteca Malatestiana van Cesena
Terugvlucht Bologna – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bologna

We vliegen naar Italië. Na aankomst op de luchthaven van Bologna worden we naar het hotel in Brisighella gebracht, een middeleeuws kuurstadje in het dal van de Lamone-rivier. Hier verblijven we zeven nachten. (ca. 80 km)

dag 2: Stadswandeling Bologna

We bezoeken op het Piazza Maggiore de imposante San Petroniokerk met haar onafgewerkte gevel. Naast dit plein ligt het kleinere Piazza del Nettuno, dat wordt gedomineerd door de enorme Neptunusfontein. Nadat we de beroemde scheve middeleeuwse stadstorens hebben bewonderd, bezichtigen we de Santo Stefanokerk, een verzameling van vier aan elkaar gebouwde kerken waarvan de oudste uit de 5e eeuw dateert. ’s Middags kunt u Bologna op eigen gelegenheid verder verkennen. (ca. 170 km)

dag 3: Tempio Malatestiano in Rimini en middeleeuws Dozza

In het historische centrum van Rimini getuigen de vele bezienswaardigheden van de Romeinse oorsprong en middeleeuwse bloeiperiode van de stad onder de familie Malatesta. We zien de Ponte di Tiberio en bezoeken de Tempio Malatestiano. We besluiten de dag in Dozza, een middeleeuws stadje dat wordt gedomineerd door het kasteel van de familie Sforza. Het stadje heeft een eigentijds karakter: de oude huizen zijn beschilderd door moderne kunstenaars. (ca. 220 km)

dag 4: Elegant Ferrara en majolica in Faenza

De elegante stad Ferrara kwam onder leiding van de familie d’ Este vanaf de 13e eeuw tot grote bloei. Het Castello Estense, de zetel van het vorstenhuis, waakt met zijn grachten, torens en kantelen over het historische centrum. Tijdens een stadswandeling zien we dit renaissancekasteel en de nabijgelegen romaans-gotische San Giorgiokathedraal, die wordt gesierd door een fraai gebeeldhouwde façade. Op weg terug naar Brisighella rijden we naar Faenza. Deze stad is sinds de middeleeuwen vermaard om zijn productie van majolica-aardewerk. Het beroemde keramiekmuseum herbergt de grootste verzameling majolicaproducten van Italië. (ca. 220 km)

dag 5: Een tweede bezoek aan Bologna

Tijdens ons tweede bezoek aan Bologna gaan we naar de gotische San Domenicokerk. Hier bevindt zich het graf van Dominicus, de stichter van de dominicanenorde die in 1221 is overleden. De rest van de dag heeft u de mogelijkheid uw eigen plan te trekken in Bologna. Uw reisleider kan u voorzien van de leukste tips! (ca. 170 km)

dag 6: Intiem Urbino, geboortestad van Rafaël

We wandelen door de straatjes van het intieme stadje Urbino en bewonderen het Palazzo Ducale, dat volgens velen het mooiste renaissancepaleis van Italië is. Uiteraard heeft u ook de mogelijkheid om dit sfeervolle stadje op eigen gelegenheid verder te leren kennen. Een aanrader is een bezoek aan het geboortehuis van de beroemde renaissanceschilder Rafaël, waarvan het interieur nog authentiek is. (ca. 300 km)

dag 7: Mozaïeken in Ravenna en de Biblioteca Malatestiana van Cesena

Ravenna kwam in de 5e eeuw, als hoofdstad van het West-Romeinse Rijk, tot bloei en floreerde in de 6e eeuw onder de Byzantijnse heerschappij. In de San Vitale en in het mausoleum van Galla Placidia zien we veelkleurige vroegchristelijke mozaïeken van een buitengewoon vakmanschap. In Cesena, waar het middeleeuwse Rocca Malatestiana boven de stad uittorent, brengen we een bezoek aan de Biblioteca Malatestiana. Deze kettingbibliotheek uit de vroege renaissance bezit vele kostbare manuscripten. (ca. 160 km)

dag 8: Bologna – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Bologna gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 90 km)


(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Bologna10:25 - 12:15 uur
Bologna - Amsterdam13:00 - 15:05 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel La Meridiana
Hotel La Meridiana - Brisighella
Het goede toeristenklassehotel La Meridiana ligt nabij het kuurpark en aan de rand van Brisighella. Het drie verdiepingen tellende familiehotel beschikt over enkele zeer verzorgd ingerichte lounges, een restaurant, een bar, een receptie en een lift. Aan de achterzijde heeft het hotel een ruime tuin met een terras. Vlak bij het hotel is een groot openbaar buitenzwembad. De eenvoudige, nette hotelkamers zijn voorzien van een balkon, een telefoon, een tv en een badkamer met een bad of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel La Meridiana

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Wij hebben de reis ‘Bologna en Emilia Romagna’ gemaakt met Riccardo Sietsema als prima reisleider. Van deze mooie reis hebben wij een fotoboek gemaakt dat u kunt inzien.
Karl en Nel van Hemert
Het was een heerlijke reis, een erg leuke gevarieerde groep, een gedateerd maar knus en gezellig familiehotel, mooie excursies en lekker weer dus wat wil je nog meer?
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mevr. P. Lemmers
Een mooie reis onderl leiding van een enthousiaste, humorvolle en zeer relaxte reisleister. Veel gezien, een goede kennismaking met deze prachtige streek, Emilia-Romagna. Dat het fantastische nazomerweer daar debet aan was spreekt voor zich.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Mevr. G. de Lange
Ik wil graag vermelden dat door de eruditie van onze gids Steven hij in staat was ons niet alleen de noodzakelijke informatie te verschaffen, maar tevens ons heel goed de dwarsverbanden aan te geven. Mijn vrouw en ik hebben nog nooit zo'n goede gids gehad. Dat was niet alleen onze mening, maar hoorden wij 's avonds aan tafel ook van de andere reizigers. Omdat bij deze reis de geschiedenis en cultuur prominent aanwezig was, is het heel belangrijk om een gids te hebben die niet alleen de feiten kent, maar die ook begrijpt en daar heeft Steven volledig aan voldaan. Mede door Steven geven wij de reis een tien met een griffel!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Dhr. P. van der Hoeven
Ik heb enorm genoten van deze prachtige reis!!!!!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevr. M. Buitendijk
Ik heb zeer genoten van deze reis! Karine Prins is een buitengewoon goede reisleidster, altijd even vriendelijk. ’s Morgens bij het ontbijt kwam ze bij iedereen even langs om te vragen hoe het ging, goed geslapen? Deelde mee wat de verwachting van het weer was. Beantwoordde alle vragen. Zeer attent!!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
H.J. Schipper
Wij hebben deze reis ook gemaakt, eind september. Het was fantastisch. Veel gezien, zéér deskundige en fijne reisleidster, Irmina. Zij kon ook heel boeiend vertellen, het was een enerverende reis, maar genoten. Wat een prachtig gebied, Emilia-Romagna.
Mevrouw Stokvis-Toering
Weer een deskundig begeleide echte cultuurreis! Er was een goed evenwicht tussen het gezamenlijke programma en vrije tijd. Majorie van Beekum is een zeer attente reisleidster. Zij geeft ieder persoonlijke aandacht en zorgt voor een goede sfeer in de groep.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Familie Van Lier
Het was een mooie, interessante reis qua bestemming en cultureel erfgoed. Prettig familiehotel. Goede reisleidster die zeer attent en actief was naar het hele reisgezelschap. Haar kleine aanpassingen op het programma waren een verbetering. Het liep allemaal gesmeerd. Een vriendelijk en welwillende groep, geen wanklanken. Ik heb genoten. Dik content: 8,5! Tot ziens SRC!
Mevrouw Coumans
Een voortreffelijke reisleidster die alles wist van alle plekken die we hebben bezocht, en ook nog twee extra bezoeken aan de reis toevoegde.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.