050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Villa’s, tuinen, dorpjes en meer

Reisleidster Arianne:
‘Het Gardameer platgetreden door toeristen? Misschien, maar dat wil niet zeggen dat dit grootste van de Italiaanse meren de cultuurliefhebber niet nog genoeg bijzondere bezienswaardigheden te bieden heeft! Zo bouwden in voorbije eeuwen graven en gravinnen aan het Lago di Garda prachtige villa’s met schitterende tuinen, die ze nog immer gaarne aan hun gasten tonen. En ook de excentrieke Gabriele d’Annunzio werd verliefd op de schoonheid van het meer en creëerde hier een bijzonder landgoed boordevol curiosa en kunst. Net als de hedendaagse kunstenaar André Heller die een botanische tuin verrijkte met kunstwerken van Keith Haring, Roy Lichtenstein, Auguste Rodin, Fernand Leger en vele anderen!

Maar ook in de grotere steden rond het meer zijn het historische persoonlijkheden die deze reis kleuren. Zo maakt u in Verona kennis met de familie della Scala, de toenmalige heersers, die de stad hebben getooid met vele mooie monumenten. In Bergamo is het de heldhaftige legeraanvoerder Colleoni die ons een prachtige grafkapel heeft nagelaten en in Mantua heeft de familie Gonzaga grote invloed gehad. Een van de belangrijkste bewoonsters van deze met water omringde stad is zonder meer Isabella d’Este. Zij was een ware mecenas, die aan haar hof belangrijke kunstenaars, schrijvers, musici en wetenschappers uitnodigde en zo Mantua tot het meest verfijnde hof in Europa maakte! Tijdens uw bezoek aan zowel het winter- als het zomerpaleis kunt u dan ook niet om deze dame heen.

Naast al deze bijzondere en soms wonderlijke bezienswaardigheden genieten we tijdens verschillende boottochtjes ook van de schoonheid van het meer. U vaart over het lago di Garda en bezoekt idyllische dorpjes die niet voor niets parels van het Gardameer worden genoemd. U ziet Malcesine met haar burcht en Limone sul Garda met haar vele limonaie, terrasvormige citroenboomgaarden. U proeft de heerlijke Valpolicella-wijnen en geniet van een aperitief op een van de vele terrassen aan de oever van het meer. Kortom, een heerlijke reis vol met kunst en het goede leven!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed middenklassehotel
7x ontbijt en 7x diner
wijnproeverij in Valpolicella
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lago di Garda met Malcesine en Sirmione
Limone sul Garda en Riva del Garda
Verona, Bergamo en Mantua
Vittoriale degli Italiani en Peschiera
Villa Borghese Cavazza op Isola di Garda
Villa Bettoni en Giardino Heller
Reisleidster Arianne
SRC-reisleidster sinds 2000
Deze heerlijke ontspannen reis boordevol boottochtjes, villa’s en kunst laat u genieten van la dolce vita in optima forma!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Verona en boottocht rond schiereiland Sirmione
+ lees meer
Verona en wijnproeverij in Valpolicella
+ lees meer
Parels aan het Gardameer: Malcesine, Limone en Riva
+ lees meer
Isola del Garda en het Vittoriale van d’Annunzio
+ lees meer
Villa Bettoni, Giardino Heller en Sirmione
+ lees meer
Mantua van de familie Gonzaga
+ lees meer
Bergamo
+ lees meer
Peschiera en terugvlucht Verona – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kunst rond het Gardameer
810 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Verona13:35 - 15:15 uur
Verona - Amsterdam16:00 - 17:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardige hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Het is een heerlijke reis vol afwisseling door het vervoer met allerlei bootjes naar prachtige plaatsen en eilandjes in het Gardameer, waar het genieten is van de kunst in oude paleizen en fraaie tuinen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het is een zeer gevarieerde reis met bezoeken aan paleizen, Kerken, musea , kastelen , maar daarbij ook fijne boottochten . Het programma van de reisweek is dan ook nogal strak gepland, Zodat je veel kunt beleven!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ja, indien Diane de reisleidster is, altijd goed ! Jammer van het slechte weer maar zeer gevarieerde reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.