050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Villa’s, tuinen, dorpjes en meer

Reisleidster Diane:
‘Het Gardameer platgetreden door toeristen? Misschien, maar dat wil niet zeggen dat dit grootste van de Italiaanse meren de cultuurliefhebber niet nog genoeg bijzondere bezienswaardigheden te bieden heeft! Zo bouwden in voorbije eeuwen graven en gravinnen aan het Lago di Garda prachtige villa’s met schitterende tuinen, die ze nog immer gaarne aan hun gasten tonen. En ook de excentrieke Gabriele d’Annunzio werd verliefd op de schoonheid van het meer en creëerde hier een bijzonder landgoed boordevol curiosa en kunst. Net als de hedendaagse kunstenaar André Heller die een botanische tuin verrijkte met kunstwerken van Keith Haring, Roy Lichtenstein, Auguste Rodin, Fernand Leger en vele anderen!

Maar ook in de grotere steden rond het meer zijn het historische persoonlijkheden die deze reis kleuren. Zo maakt u in Verona kennis met de familie della Scala, de toenmalige heersers, die de stad hebben getooid met vele mooie monumenten. In Bergamo is het de heldhaftige legeraanvoerder Colleoni die ons een prachtige grafkapel heeft nagelaten en in Mantua heeft de familie Gonzaga grote invloed gehad. Een van de belangrijkste bewoonsters van deze met water omringde stad is zonder meer Isabella d’Este. Zij was een ware mecenas, die aan haar hof belangrijke kunstenaars, schrijvers, musici en wetenschappers uitnodigde en zo Mantua tot het meest verfijnde hof in Europa maakte! Tijdens uw bezoek aan zowel het winter- als zomerpaleis kunt u dan ook niet om deze dame heen.

Naast al deze bijzondere en soms wonderlijke bezienswaardigheden genieten we tijdens verschillende boottochtjes ook van de schoonheid van het meer. U vaart over het Gardameer en bezoekt idyllische dorpjes die niet voor niets parels van het Gardameer worden genoemd. U ziet Malcesine met haar burcht en Limone sul Garda met haar vele limonaie, terrasvormige citroenboomgaarden. U proeft de heerlijke Valpolicella-wijnen en geniet van een aperitief op een van de vele terrassen aan de oever van het meer. Kortom, een heerlijke reis vol met kunst en het goede leven!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed toeristenklassehotel
7x ontbijt en 6x diner
wijnproeverij in Valpolicella
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Lago di Garda en Lago d’Iseo
Malcesine en Sirmione
Limone sul Garda en Riva del Garda
Verona, Bergamo en Mantua
Villa Borghese Cavazza op Isola di Garda
Vittoriale degli Italiani
Villa Bettoni en Giardino Heller
Reisleidster Diane
SRC-reisleidster sinds 1999
Deze heerlijke ontspannen reis boordevol boottochtjes, villa’s en kunst laat u genieten van la dolce vita in optima forma!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Verona en naar ons hotel in Garda
Verona en wijnproeverij in Valpolicella
Parels aan het Gardameer: Malcesine, Limone en Riva
Isola del Garda en het Vittoriale van d’Annunzio
Villa Bettoni, Giardino Heller en Sirmione
Mantua van de familie Gonzaga
Bergamo en Lago d’Iseo
Peschiera en terugvlucht Verona – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Verona

We vliegen naar Verona. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar ons hotel in het gezellige stadje Garda, waar we de komende dagen verblijven. (ca. 35 km)

dag 2: Verona en Valpolicella

Verona, een schitterende stad aan de voet van de Alpen, heeft een klassieke, middeleeuwse en moderne uitstraling. In de ochtend maken we een stadswandeling langs een aantal prachtige monumenten. Natuurlijk bekijken we op het Piazza Bra de indrukwekkende Arena di Verona, het Romeinse amfitheater waar elke zomer opera-uitvoeringen plaatsvinden. Ook struinen we over het Piazza dell’Erbe, het oude marktplein waar vroeger het Romeinse forum lag, en zien we de graftombes van de familie Scala. Uiteraard besteden we tijdens de wandeling aandacht aan het romantische verhaal van Romeo en Julia, dat Shakespeare in Verona situeerde. In de middag is er gelegenheid om het museum van Castelvecchio te bezoeken, gehuisvest in het gelijknamige kasteel. Via de heuvels van het wijngebied Valpolicella rijden we terug naar ons hotel. Natuurlijk zullen we ook de heerlijke wijnen proeven die hiervandaan komen. Vanavond is het diner niet inbegrepen. (ca. 95 km)

dag 3: Parels aan het Gardameer

We rijden langs de oostzijde van het Lago di Garda naar Malcesine. Hier brengen we een bezoek aan het Castello Scaligero dat mede dankzij Goethe beroemd is geworden. Terwijl hij bezig was een schets van het kasteel te maken om het zich voor altijd te blijven herinneren, werd hij ervan verdacht een spion te zijn en gearresteerd! Vanuit Malcesine nemen we de boot naar de overkant van het Gardameer naar Limone sul Garda. Dit prachtige dorpje dat tegen de bergwand aan ligt is bekend om zijn citroenboomgaarden (limonaie). Al sinds de 13e eeuw worden hier citroenen gekweekt. Hierna varen we naar Riva del Garda, het meest noordelijke dorp van het Gardameer waarna we met de touringcar langs de oostzijde terugrijden naar ons hotel. (ca. 140 km)

dag 4: Isola del Garda en het Vittoriale

In de ochtend rijden we naar San Felice del Benaco, waar we de boot nemen naar het sprookjesachtige Isola del Garda. Dit eiland in het Gardameer is nog altijd privébezit, maar sinds enkele jaren kan het bezocht worden. Vanaf het water genieten we al van een prachtig uitzicht op de schitterende neogotische Villa Borghese Cavazza en het park waarin het is gesitueerd. We worden rondgeleid door de villa door één van de leden van deze adellijke familie. Na wat vrije tijd in Salò, waar u kunt lunchen in een van de vele restaurants gelegen aan de boulevard langs het meer, rijden we naar Gardone Riviera. Hier brengen we een bezoek aan het beroemde Vittoriale degli Italiani van Gabriele d’Annunzio. Hij was dichter, schrijver, redenaar, piloot, journalist en politicus: een controversiële maar charmante Italiaan. Het bijzondere Vittoriale is niet alleen het huis waar D’Annunzio tot zijn dood in 1938 woonde, maar omvat een complex van gebouwen, straten, tuinen en beekjes. Hier verzamelde de dichter allerlei curiosa en voorwerpen (kunst en kitsch) die met de Eerste Wereldoorlog en zijn eigen leven te maken hadden. Van een amfitheater en een vliegtuig tot de boeg van een oorlogsschip. De excentrieke dandy heeft de laatste jaren van zijn leven doorgebracht op het landgoed en ligt in de tuin tussen zijn vrienden begraven. (ca. 80 km)

dag 5: Villa Bettoni en Giardino Heller

Aan de westelijke zijde van het Gardameer ligt de imposante 17e-eeuwse Villa Bettoni. We krijgen een rondleiding van een van de leden van deze van oorsprong koopmansfamilie die er nog steeds woonachtig is. Vele illustere gasten zijn u voorgegaan waaronder Napoleon, Garibaldi en de componist Puccini. U ziet het indrukwekkende interieur met een bijzondere kunstcollectie en de symmetrisch aangelegde tuin. In Gardone Riviera bewonderen we de botanische tuin van de Oostenrijkse kunstenaar André Heller. In een wonderlijke groene wereld met 3.000 verschillende planten worden Indische en Marokkaanse sculpturen afgewisseld met installaties van Roy Lichtenstein, Mimmo Paladino en Keith Haring. Hierna rijden we naar Sirmione, prachtig gelegen aan de zuidkant van het Gardameer. De beroemde operazangeres Maria Callas, die regelmatig optrad in het nabijgelegen Verona, woonde hier. Indien het weer het toelaat maken we een boottochtje (kosten niet inbegrepen) rondom dit schiereiland waarbij we de Grotte di Catullo, de Romeinse resten van deze villa vanaf het water zien. (ca. 135 km)

dag 6: Mantua, de stad van de Gonzaga's

We rijden naar Mantua, gelegen aan een fraai meer dat het silhouet van de stad prachtig weerspiegelt. De stad was lange tijd de residentie van de familie Gonzaga, die hun hof in het Palazzo Ducale hadden. Hier woonde Isabella d’Este die de hofcultuur verfijnde en vele beroemde kunstenaars uitnodigde in haar paleis. Zij hebben Mantua met vele kunstwerken verrijkt. We bezichtigen in het hertogelijk paleis onder andere de Camera degli Sposi met de prachtige schilderingen van Mantegna. Tijdens onze wandeling door het charmante centrum zien we de Duomo en de kerk van Alberti. In de middag bezoeken we het Palazzo del Te van Giulio Romano, een zomerpaleis met schitterende zalen beschilderd met bijzondere afbeeldingen. (ca. 95 km)

dag 7: Bergamo en Lago d’Iseo

In Bergamo maken we een wandeling door de historische Città Alta waarbij we natuurlijk de renaissance Cappella Colleoni zullen bewonderen. Deze prachtige grafkapel is gebouwd voor de condottiere (legeraanvoerder) Bartolomeo Colleoni. Aansluitend rijden we naar Lovere, dat met zijn pastelkleurige huizen prachtig ligt aan het Lago d’Iseo. U kunt op een van de vele terrassen aan de boulevard genieten van de lunch. Hierna rijden we rond het Lago d’Iseo naar Sulzano, waarvandaan we varen naar het eiland in het meer, Monte Isola. Hier plaatste de beroemde Bulgaarse kunstenaar Christo in 2016 zijn Floating Piers waarbij hij de oevers van het meer verbond met het eiland. (ca. 250 km)

dag 8: Peschiera en terugvlucht

In de loop van de ochtend rijden we naar het nabijgelegen Peschiera, een levendig stadje met indrukwekkende Venetiaanse verdedigingswerken. U kunt heerlijk lunchen op een van de vele terrassen op de gezellige pleintjes. Hierna rijden we naar de luchthaven van Verona voor de terugvlucht naar Amsterdam. (ca. 45 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Verona13:35 - 15:15 uur
Verona - Amsterdam16:00 - 17:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, bij vertrek in mei en juni verblijft u in Hotel Dogana en bij vertrek in oktober in Hotel Villa Mulino. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Dogana
Hotel Dogana - Sirmione
Het familiehotel Dogana bevindt zich in een 18e-eeuws historisch gebouw en ligt op ongeveer 250 meter van het Gardameer tussen Verona en Sirmione. Het hotel beschikt over een bar, een restaurant, een terras en een zwembad. De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Dogana
Hotel Villa Mulino, Garda
Hotel Villa Mulino - Garda
Hotel Villa Mulino is gebouwd op de restanten van een antieke watermolen. Het hotel is gunstig gelegen op ongeveer 250 meter van het historische centrum van het gezellige stadje Garda en ligt ongeveer 500 meter verwijderd van het Gardameer. Er is een buitenzwembad met ligstoelen en rondom het hotel kunt u heerlijk uitrusten in de uitgestrekte tuin. Het hotel beschikt over een bar en een restaurant. De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Villa Mulino

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Het is een heerlijke reis vol afwisseling door het vervoer met allerlei bootjes naar prachtige plaatsen en eilandjes in het Gardameer, waar het genieten is van de kunst in oude paleizen en fraaie tuinen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het is een zeer gevarieerde reis met bezoeken aan paleizen, Kerken, musea , kastelen , maar daarbij ook fijne boottochten . Het programma van de reisweek is dan ook nogal strak gepland, Zodat je veel kunt beleven!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ja, indien Diane de reisleidster is, altijd goed ! Jammer van het slechte weer maar zeer gevarieerde reis!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien