050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Verrassend Friuli

Tussen de Julische Alpen en de Adriatische Zee

Reisleidster Diane:
'Tussen de Alpen en de Adriatische Zee ligt een minder bekende Italiaanse regio: Friuli. Hier, in de driehoek van Udine, Aquileia en Triëst, zijn verrassend veel kunstschatten bewaard gebleven, waar ik u graag kennis mee laat maken! Want weet u dat in de kathedraal van Aquileia een schitterende Romeinse mozaïekvloer uit de 4e eeuw ligt die door UNESCO beschermd wordt? En in Cividale del Friuli laat ik u de verfijnde Longobardische beeldhouwkunst zien: de details van de wijnranken zijn betoverend mooi! In Udine bekijkt u de barokke fresco’s van Tiepolo en in San Daniele del Friuli en Spilimbergo zult u verrast worden door de kleurrijke middeleeuwse fresco’s die de muren van kerkjes en gebouwen sieren.

Daarnaast bewondert u aan de Adriatische Zee kastelen van koninklijke allure en wandelt u door de gezellige straten van Triëst waar ooit James Joyce Engelse les gaf. In de sfeervolle, kleurrijke havenstadjes Grado en Muggia, waar de Venetiaanse invloed nog duidelijk merkbaar is, is het heerlijk dwalen door de steegjes. Ook geniet u van de verstilde heuvellandschappen waar volop wijn wordt verbouwd en volgt u mooie routes langs de Adriatische Zee.

Natuurlijk vergeten we de culinaire geneugtes niet: in San Daniele del Friuli ontdekt u de beroemdste prosciutto van het land en tijdens een proeverij op een wijnboerderij leert u de verrukkelijke wijnen uit Friuli kennen. Geniet daarnaast in Triëst van een heerlijke ‘capo’, een kleine cappuccino, van het huismerk Illy en besluit de dag op een terras met een spritz bianco, de lokale apertivo. Kortom, er valt heel veel te genieten in verrassend Friuli! Mag ik u verwelkomen in dit onbekende gedeelte van Italië?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede middenklassehotels
centraal gelegen hotels in Udine en Triëst
7x ontbijt en 2x diner
wijnproeverij
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Udine en Triëst
duomo van Aquileia
Cividale del Friuli
San Daniele del Friuli
kastelen van Miramare en Duino
havenstadjes Grado en Muggia
Spilimbergo
lippizaner paarden in Lipica
Reisleidster Diane
SRC-reisleidster sinds 1999
Vanuit twee centraal gelegen hotels in Udine en Triëst maken we mooie excursies door dit onbekende stukje Italië!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Ljubljana en naar Udine
+ lees meer
Cividale del Friuli en wijnproeverij
+ lees meer
San Daniele del Friuli, Spilimbergo en vrije tijd in Udine
+ lees meer
Aquileia, Grado en Tiepolo in Udine
+ lees meer
Duino en Miramare en naar Triëst
+ lees meer
Wandeling door Triëst en bezoek Museo d’Antichità J.J. Winckelmann
+ lees meer
Muggia en vrije tijd in Triëst
+ lees meer
Terugvlucht Ljubljana - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Verrassend Friuli
670 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Ljubljana06:35 - 08:20 uur
Ljubljana - Amsterdam09:05 - 11:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.