050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Kilts, clans & whisky

Reisleidster Astrid:
‘Intrigerende Schotse koningshuizen, rondzwervende Keltische monniken, de ongrijpbare Nessie, waterkelpies (watergeesten) en Haggis. Schotland is rijk aan verhalen en ik vertel ze u graag! Ze horen immers thuis in het overweldigende, ongerepte Schotse landschap.

Een landschap dat me nog steeds op het puntje van mijn stoel laat zitten, zeker als we de Roads to the Isles (Skye) volgen of de woeste (sneeuw)bergen van de Cairngorms zien. De fjordachtige firths en spiegelende lochs, de weidse glens en de mysterieuze heide- en veenhellingen vormen het betoverende decor van deze reis.

Blauwbeschilderde Picten, Scoten, maar ook Romeinen en Vikingen lieten zich hier zien. En namen als MacBeth, Braveheart en Mary Stuart spreken nog altijd tot de verbeelding. Kilts, doedelzakmuziek en heldenbloed van McDonalds, McGregors en Campbells kleurden eens de Highlands. Kastelen, kathedralen en de Schotse kirk (kerk) zijn doortrokken van legenden en het bruisende Edinburgh en de kunststad Glasgow staan bol van historie, maar bieden ook ontspanning en vertier. Zij laten u eveneens kennismaken met de humorvolle, gastvrije en vrijheidminnende Schot van vandaag. Raak geïnspireerd door dit magische land en laat u meeslepen op deze afwisselende reis. See you in bonnie Scotland!’

Inspirerende foto's van deze reis
Reisleidster Wendy maakte met haar gasten de reis Hoogtepunten Schotland en legde de indrukwekkende cultuur en natuur vast op prachtige foto's. Bekijk een verzameling van de mooiste foto's die Wendy tijdens de reis maakte, in haar fotoalbum van Schotland!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
ferry Armadale (Skye) – Mallaig
toeristenklassehotels
10x (Schots) ontbijt en 10x diner
whiskyproeverij
wildlifecruise
audiosysteem
beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Edinburgh, Glasgow en Durham
Isle of Skye en Loch Ness
Hadrian’s Wall en Scone Palace
St Andrews en Dundee
Dunkeld en Blair Castle
Inverewe Gardens in de Schotse Hooglanden
Rosslyn Chapel en Cawdor Castle
Glencoe en Inveraray
katoenspinnerij New Lanark
Old Town en Royal Mile in Edinburgh
Reisleidster Astrid
SRC-reisleidster sinds 1996
Om de waanzinnig mooie natuur van de Schotse Highlands nog beter te ontdekken, maken we een wildlifecruise op Loch Ewe!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Newcastle en Rosslyn Chapel
+ lees meer
Edinburgh: Old en New Town
+ lees meer
Scone Palace, scheepswerf Dundee en historisch St. Andrews
+ lees meer
Bezoek Dunkeld, Blair Castle en whiskyproeverij
+ lees meer
De Schotse Hooglanden: bezoek Inverewe Garden en een wildlifecruise op Loch Ewe
+ lees meer
Great Glen en Cawdor Castle
+ lees meer
Het eiland Skye
+ lees meer
Tranendal Glen Coe en kasteel Inveraray
+ lees meer
Kennismaking met Glasgow
+ lees meer
New Lanark en Hadrian’s Wall
+ lees meer
Durham en vlucht Newscastle – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Hoogtepunten Schotland
1870 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Newcastle08:35 - 08:50 uur
Newcastle - Amsterdam17:30 - 19:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Een geweldig verzorgde en interessante reis. Ook na andere reizen blijft de behoefte aan een reis van SRC bestaan!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Onze reis was meer dan compleet. Dankzij onze reisleidster Astrid Schalke. Astrid heeft alles, maar dan ook alles gedaan om onze reis onvergetelijk te maken. Haar inzet en kennis van Schotland en Engeland was enorm en haar enthousiastme zo niet meer. We hebben in deze kleine groep van 18 personen alle tijd gehad om elkaar te keren kennen en Astrid was daar een verbindingsfactor in. We hebben genoten in alle hotels en het mooie land Schotland. Wij zouden zeggen, ga zo door. Maak reizen in kleinere groepen mogelijk zodat het persoonlijk blijft en met een reisleiding zoals Astrid Schalke is succes gegarandeerd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Het was een super mooie reis. Mede door de goede begeleiding en alle verhalen die de reisleidster vertelde over de geschiedenis van Schotland.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Het was voor mij en mijn dochter de eerste keer dat we mee gingen op een georganiseerde reis; we vonden het top!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een geweldige reis gehad met SRC door het prachtige Schotland met overweldigende natuur, mooie kastelen, fijne mensen, uitstekende reisleidster en chauffeur, goede hotels en fijn reisgezelschap. Voor herhaling vatbaar!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Geweldig mooie reis door Schotland. Zowel historisch, cultureel als qua natuur. De reisleidster vertelde prachtig mooie verhalen over de historie van het land. Het was muisstil in de bus. Kortom het was één groot feest deze reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
't Was een fantastische reis. Veel gezien en geleerd. We hadden het mooiste weer op dat moment van Schotland. Maar zoals de Schotten zelf ook zeggen: in Schotland vallen de vier seizoenen soms op één enkele dag. Dus zorg dat je niet in je t-shirt ineens een hagelbui moet doorstaan.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een prachtige reis vol met natuur en cultuur: burchten, kastelen en buitenplaatsen, Skye, de Glen Coe-vallei enzovoort. Het tempo was goed. Enig kritiekpunt van ons geldt het gebrek aan variatie in voedsel in de verschillende hotels. Onze groep was in al zijn verscheidenheid samen op reis, met belangstelling en ook ruimte voor iedereen. Dat maakt in een roep reizen erg prettig.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Tien dagen geen regen in Schotland! Dat heeft vanzelfsprekend bijgedragen tot een onvergetelijke reis, maar met deze reisleider was dat ook met Schots weer zeker gelukt.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
In alle opzichten een hele mooi reis. Prachtig landschap, alle dagen goed weer, een gezellige sfeer en een afwisselend programma.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Een fantastisch mooie reis! Prachtige landschappen, adembenemende uitzichten, mooie kastelen en kathedralen, goede hotels. Dit alles voorzien van zeer deskundige en interessante verhalen van onze reisleidster; dankzij de inzet, betrokkenheid en goede voorbereiding van Astrid was dit een boeiende, inspirerende en gezellige vakantie!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
SRC biedt geen goedkope reizen, maar kwaliteit en cultuur staan hoog aangeschreven. Wij genieten ieder jaar weer van de reizen met de deskundige en leuke reisleiders.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 30 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.