050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Klassieke muziek in het hart van Europa

Reisleidster Léonie:
‘Ooit zag ik een uitgebreide tijdbalk van de klassieke componisten beginnend met Guillaume Dufay, een Bourgondische Nederlander uit het einde van de 13e eeuw, doorlopend tot de huidige tijd met Stockhausen en Philip Glass. Meer dan 110 componisten stonden erop en allemaal hebben ze hun waarde voor de muziekgeschiedenis. En belangrijker: allemaal hebben ze hun fans. Het voelt dan ook wat wonderlijk een reis “In het voetspoor van de componisten” te noemen. Toch zijn er in die tijdbalk levens aan te wijzen die elkaar overlapten en raakten en soms zelfs inspireerden, op wat voor manier ook.

Er zijn ook plaatsen aan te wijzen waar sommigen van hen na elkaar of tegelijkertijd leefden of uitvoeringen gaven. Plaatsen als Leipzig, Wenen, Dresden en Praag. En is het niet een wonderlijke gedachte dat Grieg, Bruckner, Saint-Saëns en Tchaikovski in Bayreuth waren toen in 1876 door de première van Das Rheingold de volledige Ring-cyclus van de toen zelf ook nog levende Wagner voor het eerst in zijn geheel werd opgevoerd? En hoewel de Weense residenties van Mozart en Beethoven elkaar nét niet overlappen, is daar toch het verhaal dat beiden elkaar ontmoet hebben en dat Mozart Beethoven een grote toekomst voorspelde. En Gasthaus zum Roten Igel in Wenen was het stamcafé voor onder andere Mahler, Schubert, Bruckner en Brahms en zo zijn er nog wel meer lijntjes te trekken. Dus hoewel deze reistitel een vrij ruime rode draad is, is die er wel degelijk. Als de genoemde plaatsen nou ook nog eens prachtige steden zijn, is het niet verwonderlijk dat SRC daar een muzikale reis van maakt.

We bezoeken theaters waar de meesters zelf speelden of dirigeerden, bewonderen de geboorte- en woonhuizen van de allergrootsten en brengen een respectvolle groet bij hun graven. Maar vooral genieten we van hun muziek en van de decors waarin deze tot stand kwam. Héél bijzonder is de wandeling in Wenen vergezeld van muzikanten van de huidige Weense conservatoria die op verschillende plekken stukken van Mozart zullen spelen. Kortom een reis waar de muziekliefhebber zijn vingers bij aflikt. Ik verheug me nu al enorm en zou het geweldig vinden u op deze reis te mogen begroeten. Gaat u met mij mee?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in goede middenklassehotels
centrale hotels in Bayreuth, Praag en Leipzig
goed gelegen hotels in Salzburg en Wenen
10x ontbijt en 5x diner
muziekwandeling Wenen met live muziek
rondleiding door Wiener Staatsoper
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Bayreuth, Regensburg, Dresden en Leipzig
Wenen, Salzburg, Linz, Baden en Praag
geboortehuis Mozart in Salzburg
Beethovenhuis in Baden
Wiener Staatsoper
Thomaskirche en Bachmuseum in Leipzig
Markgräfliches Opernhaus in Bayreuth
Bayreuther Festspielhaus
woonhuis Mozart in Salzburg
Alter Dom met Brucknerorgel in Linz
Hofkirche in Dresden
Mendelssohnhaus in Leipzig
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleider sinds 2002
Met een een lokale gids en begeleid door drie muzikanten (twee instrumentalisten en een zanger) maken we een muzikale wandeling door Wenen in het voetspoor van Mozart.
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Naar Bayreuth
+ lees meer
Het Bayreuth van Wagner: Markgräfliches Opernhaus en Bayreuther Festspielhaus
+ lees meer
Werelderfgoed in Regensburg en naar Salzburg
+ lees meer
Het Salzburg van Mozart
+ lees meer
Alter Dom in Linz, Beethovenhuis in Baden en naar Wenen
+ lees meer
In de voetsporen van Mozart en vrije middag
+ lees meer
Rondleiding Wiener Staatsoper en naar Praag
+ lees meer
Stadswandeling Praag en vrije middag
+ lees meer
Naar Dresden en Leipzig
+ lees meer
Bach en Mendelssohn in Leipzig
+ lees meer
Terugreis naar de opstapplaatsen in Nederland
+ lees meer
Routekaart In het voetspoor van de componisten
2570 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.