050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

La belle histoire de Paris

Reisleider Bart:
‘Twee seizoenen lang genoten we van Chansons op de Nederlandse televisie. Een heerlijk programma vol passie en enthousiasme voor het Franse lied én voor Parijs. Voor velen heeft het de liefde voor chansons en de Franse hoofdstad weer aangewakkerd, voor anderen bekrachtigde het een liefde die nooit geluwd was. SRC ontving dan ook vele verzoeken om weer een reis naar de hoofdstad van de liefde te organiseren rond dit muzikale thema. Natuurlijk geven we daaraan graag gehoor, want wie wil nu niet genieten van de fantastische decors die Parijs te bieden heeft en van de zoete melancholie die al die prachtige chansons teweeg brengen!

In de voetsporen van Piaf, Gainsbourg en Aznavour wandelen we door Parijs en over de Pont Neuf, de geboorteplaats van het chanson. We bezoeken natuurlijk de beroemde begraafplaats Père-Lachaise en wandelen door Montmartre langs onder andere Place Dalida en de locatie van het voormalige cabaret Chez Patachou. Voor deze wandeling vonden we een Franse zangeres die ons zal begeleiden en haar verhalen zal verrijken met een aantal gezongen chansons. Op de terugweg geven we in Brussel Jacques Brel de aandacht die hij verdient als we een bezoekje brengen aan de Fondation Brel en een wandeling maken langs een aantal Brel-locaties in de Belgische hoofdstad. Kortom, dit is een heerlijk muzikaal tussendoortje om volop te genieten van prachtige muziek, van Parijs en van een klein stukje Brussel. Viens avec nous!’

Nieuwsgierig naar deze reis? Bekijk het fotoalbum Chansons in Parijs

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in centraal middenklassehotel
unieke wandeling Montmartre met zang
3x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Montmartre en Quartier Latin
Père-Lachaise en Panthéon
Édith Piafs Parijs
Fondation Brel in Brussel
buste van Aznavour en Place Dalida
het huis van Gainsbourg
theater l’Olympia
Brussel van Brel
Reisleider Bart voor het huis van Serge Gainsbourg
SRC-reisleider sinds 2006
Samen met zangeres Anne-Sophie Guerrier maken we een bijzondere muzikale wandeling door de wijk Montmartre waarbij ze op diverse plaatsen een chanson ten gehore zal brengen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-Reisleidster Myriam
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Naar Parijs
+ lees meer
Wandeling Île de la Cité en Quartier Latin
+ lees meer
Begraafplaats Père-Lachaise en gezongen rondleiding door Montmartre
+ lees meer
Via het Brussel van Jacques Brel naar huis
+ lees meer
Routekaart Parijs
1000 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.