050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

La belle histoire de Paris

Reisleider Bart:
‘Twee seizoenen lang genoten we van Chansons op de Nederlandse televisie. Een heerlijk programma vol passie en enthousiasme voor het Franse lied én voor Parijs. Voor velen heeft het de liefde voor chansons en de Franse hoofdstad weer aangewakkerd, voor anderen bekrachtigde het een liefde die nooit geluwd was. SRC ontving dan ook vele verzoeken om weer een reis naar de hoofdstad van de liefde te organiseren rond dit muzikale thema. Natuurlijk geven we daaraan graag gehoor, want wie wil nu niet genieten van de fantastische decors die Parijs te bieden heeft en van de zoete melancholie die al die prachtige chansons teweeg brengen!

In de voetsporen van Piaf, Gainsbourg en Aznavour wandelen we door Parijs en over de Pont Neuf, de geboorteplaats van het chanson. We bezoeken natuurlijk de beroemde begraafplaats Père-Lachaise en wandelen door Montmartre langs onder andere Place Dalida en de locatie van het voormalige cabaret Chez Patachou. Voor deze wandeling vonden we een Franse zangeres die ons zal begeleiden en haar verhalen zal verrijken met een aantal gezongen chansons. Op de terugweg geven we in Brussel Jacques Brel de aandacht die hij verdient als we een bezoekje brengen aan de Fondation Brel en een wandeling maken langs een aantal Brel-locaties in de Belgische hoofdstad. Kortom, dit is een heerlijk muzikaal tussendoortje om volop te genieten van prachtige muziek, van Parijs en van een klein stukje Brussel. Viens avec nous!’

Nieuwsgierig naar deze reis? Bekijk het fotoalbum Chansons in Parijs

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in centraal middenklassehotel
unieke wandeling Montmartre met zang
3x ontbijt en 1x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Montmartre en Quartier Latin
Père-Lachaise en Panthéon
Édith Piafs Parijs
Fondation Brel in Brussel
buste van Aznavour en Place Dalida
het huis van Gainsbourg
theater l’Olympia
Brussel van Brel
Reisleider Bart voor het huis van Serge Gainsbourg
SRC-reisleider sinds 2006
Samen met zangeres Anne-Sophie Guerrier maken we een bijzondere muzikale wandeling door de wijk Montmartre waarbij ze op diverse plaatsen een chanson ten gehore zal brengen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Frankrijk
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Noël
Reisleider sinds 2012
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Parijs
Wandeling Île de la Cité en Quartier Latin
Begraafplaats Père-Lachaise en gezongen rondleiding door Montmartre
Via het Brussel van Jacques Brel naar huis

Reisbeschrijving

dag 1: En route naar de lichtstad

Vanuit Amersfoort rijden we via Breda naar Parijs, waar we drie nachten verblijven. Onderweg luisteren we ongetwijfeld al naar prachtige chansons en verhalen over de lichtstad. Ons hotel staat op een steenworp afstand van de Promenade Signoret-Montand aan het Bassin de la Villette, in het verlengde van het romantische Canal Saint Martin. Vlak bij ons hotel ligt het Cité de la Musique met diverse podia en muziekinstellingen. Natuurlijk houden we in de gaten of er in de Halle de la Chansons nog een live optreden is tijdens ons verblijf. Het diner is op deze avond inbegrepen. (ca. 490 km)

dag 2: Paris s’éveille

Vandaag maken we een wandeling in het hart van Parijs rond het Île de la Cité. We bezoeken de Pont Neuf, de geboorteplaats van het chanson en de Place Dauphine, de navel van Parijs, waar Signoret en Montand ooit woonden. We zien het Panthéon met het graf van Josephine Baker en in het Quartier Latin wandelen we langs het beroemde podium van Aux Trois Mailletz, waar een berooide Nina Simone ooit Jacques Brel ten gehore bracht. En natuurlijk mogen de buste van Aznavour, het huis van Gainsbourg en het theater l’Olympia niet ontbreken op onze wandeling. Dineert u vanavond in Le bistrot de Paris waar Gainsbourg zijn laatste maaltijd verorberde? Of trekt u de portemonnee voor een diner in de fantastische art nouveau entourage van Maxim’s?

dag 3: Père-Lachaise en Montmartre

De grootste zangeres van Frankrijk is voor velen toch wel Édith Piaf en als een veelbewogen leven een vereiste is om met overtuiging het levenslied te zingen, zat dat bij Piaf wel goed. Deze kleine grande dame werd nota bene op het trottoir geboren, niet al te ver van haar latere graf wat nu een ware bedevaartsplaats voor haar fans is. Als het over Père-Lachaise gaat, valt vaak het woord ‘necropolis’, oftewel stad der doden, een benaming die gezien haar afmetingen op Père-Lachaise zeker van toepassing is. Genoemd naar de jezuïtische biechtvader van Lodewijk XIV herbergt Père-Lachaise momenteel bijna 70.000 grafzerken. Een groot deel van de grafmonumenten heeft de status van historisch monument en diverse groten der geschiedenis hebben er hun laatste rustplaats. Wij zien onder andere de graven van Alain Bashung, Édith Piaf en het beroemde stel Simone Signoret en Yves Montand. En, hoewel zelf geen zangers maar ongetwijfeld wel veelbezongen, mag het liefdesverhaal van Abelard en Heloïse niet onverteld blijven op deze reis. Met de metro reizen we vervolgens naar Montmartre, de heuvel die menig kunstminnend hart sneller doet kloppen. Natuurlijk is er die associatie met schilders als Van Gogh, De Toulouse-Lautrec en Matisse die er woonden en werkten, maar op de Butte vinden we ook de Place Dalida en de locatie van het voormalige cabaret Chez Patachou. Aan de hand van zangeres Anne-Sophie Guerrier maken we een bijzondere muzikale wandeling door de wijk waarbij ze op diverse plaatsen een chanson ten gehore zal brengen.

dag 4: Brel’s Brussel

De hartekreet van Jacques Brel, Ne me quitte pas, is zeker van toepassing op ons verblijf in Parijs maar toch verlaten we de lichtstad om huiswaarts te keren. Dat doen we echter niet zonder dat we deze grote Belgische zanger in zijn geboortestad met een bezoek vereren. We nemen een kijkje bij de Fondation Brel een klein sympathiek museum waar Jacques Brel centraal staat. Na een korte wandeling langs een aantal Brel-locaties in de stad zit onze muzikale reis er dan toch echt op en rijden we richting Nederland. (ca. 510 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Breda | vertrek 10.00 uur Station NS Breda-Prinsenbeek
Parkeerterrein Hoge Mosten

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort of in Bastion Hotel Breda.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Campanile Paris 19 - La Villette
Hotel Campanile Paris 19 - La Villette - Parijs
Hotel Campanile Paris 19 - La Villette ligt op ongeveer 5 kilometer afstand van het centrum van Parijs. Het metrostation Corentin Cariou ligt op 200 meter van het hotel. Het hotel beschikt over gratis wifi, een lift, een bar en een restaurant. Elke kamer beschikt over airconditioning, een tv, een waterkoker en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Campanile Paris 19 - La Villette

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort
Bastion Hotel Breda
Hotel Bastion Breda - Breda
Bastion Hotel Breda ligt naast de A16/afslag 17 en op enkele minuten loopafstand van het station Prinsenbeek. Het centrum is met het openbaar vervoer binnen 10 minuten te bereiken. Het hotel beschikt over een sfeervol restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, wekservice en gratis parkeergelegenheid. De comfort kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Bastion Hotel Breda

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien