050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Beleef de Thüringer Bachwochen!

Reisleidster Léonie:
‘Voor liefhebbers van Johann Sebastian Bach zijn de Thüringer Bachwochen echt een must! Jaarlijks wordt met verschillende concerten en evenementen in de deelstaat Thüringen de culturele erfenis van de Duitse componist groots gevierd! Tijdens deze muziekreis treedt u in de voetsporen van Bach: u beluistert zijn prachtige muziek op bijzondere locaties en bezoekt de plekken die een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld.

Zo leert u in zijn geboorteplaats Eisenach en in Leipzig en Weimar meer over het roerige leven van de componist en ziet u waar hij woonde en werkte. Natuurlijk bezoekt u in Leipzig de Thomaskirche, waar Bach jarenlang cantor was en enkele van zijn beroemdste werken schreef, zoals de Matthäuspassion en het Weihnachtsoratorium. Ook maakt u een wandeling door Weimar. Deze Thüringse stad groeide in muzikaal aanzien toen Bach en later ook Franz Liszt zich hier vestigden. In Eisenach bekijkt u het geboortehuis van Bach dat nu omgetoverd is tot het grootste muziekmuseum, gewijd aan deze componist.

Al deze culturele hoogtepunten worden uiteraard ook gecombineerd met de muziek van niet alleen Bach maar ook van Brahms, Webern en Zelenka. Tijdens deze muziekreis woont u een concert bij in de Petrus en Pauluskerk in Weimar. Het Klangforum Heidelberg met de sopraan Hanna Herfurtner en de bariton Jonas Müller brengen Ein Deutsches Requiem opus 45 van Brahms ten gehore en de orkeststukken opus 6 van de Oostenrijkse Anton Webern. In de Georgenkirche van Eisenach geniet u van het Paasoratorium (BWV 249) van Bach en de Missa Paschalis ZWV 7 van Jan Dismas Zelenka uitgevoerd door het beroemde Belgische ensemble Vox Luminis onder de bezielende leiding van Lionel Meinier. Ga mee op deze muziekreis en geniet van de klanken van de Bach en vele andere beroemde componisten!'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Gera en Eisenach
5x ontbijt en 5x diner
concert in Weimar op 11 april
concert in Eisenach op 12 april
toegangskaarten 2 concerten
vrije middag in Dresden
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
2 concerten Thüringer Bachwochen
Weimar, Dresden en Erfurt
Bachhaus in Eisenach
Dom van Naumburg
Bachmuseum in Leipzig
Thomaskirche in Leipzig
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Beleef de muziek van Bach met verschillende concerten tijdens de Thüringer Bachwochen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Naar Gera
+ lees meer
Stadswandeling Leipzig en bezoek aan het Bachmuseum
+ lees meer
Barokke pracht in Dresden en orgelconcert
+ lees meer
Weimar en concert in de Petrus en Pauluskerk
+ lees meer
Erfurt, Eisenach en concert in de Georgenkirche
+ lees meer
Bachhaus in Eisenach en terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Muziekreis Bach in Thüringen
1820 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.00 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 10.00 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardig hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Zeer interessante duik in het leven en de leefomgeving van Johan Sebastiaan Bach. De inbegrepen concerten van de Thüringen Bachwochen waren van zeer hoge kwaliteit. De concerten werden gegeven in historische kerken wat bijdroeg tot de bijzondere beleving.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Muziek- en cultuur liefhebbers komen echt aan hun trekken bij deze reis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een heerlijke en onbezorgde reis in de voetsporen van Bach. Veel bijzondere plekken bezocht. Plezierige reisleider met veel kennis van zaken.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een themareis trekt mensen aan met dezelfde belangstelling. Het was goed vertoeven in dat gezelschap.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik was blij verrast op mijn eerste groepsreis. Wat een gemak! Alles was geregeld. Veel mooie dingen gezien, maar ook tijd om zelf op pad te gaan, wat met de tips van de reisleider een gemakkelijke keuze werd. Een heerlijke en onbezorgde reis in de voetsporen van Bach. Veel bijzondere plekken bezocht. Plezierige reisleider met veel kennis van zaken.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.