050 - 3 123 123
Zorgeloos uw vakantie boeken
Veilig reizen met het SRC-coronaprotocol
Informatie over de drukte op Schiphol

Beleef de Thüringer Bachwochen!

Reisleidster Léonie:
‘Voor liefhebbers van Johann Sebastian Bach zijn de Thüringer Bachwochen echt een must! Jaarlijks wordt met verschillende concerten en evenementen in de deelstaat Thüringen de culturele erfenis van de Duitse componist groots gevierd! Tijdens deze muziekreis treedt u in de voetsporen van Bach: u beluistert zijn prachtige muziek op bijzondere locaties en bezoekt de plekken die een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld.

Zo leert u in zijn geboorteplaats Eisenach, in Arnstadt en in Weimar meer over het roerige leven van de componist en ziet u waar hij woonde en werkte. Natuurlijk bezoekt u in Leipzig de Thomaskirche, waar Bach jarenlang cantor was en enkele van zijn beroemdste werken schreef, zoals de Matthäuspassion en het Weihnachtsoratorium. Ook maakt u een wandeling door Weimar. Deze Thüringse stad groeide in muzikaal aanzien toen Bach en later ook Franz Liszt zich hier vestigden. In Eisenach bekijkt u het geboortehuis van Bach dat nu omgetoverd is tot het grootste muziekmuseum, gewijd aan deze componist.

Al deze culturele hoogtepunten worden uiteraard ook gecombineerd met de muziek van Bach! Tijdens deze muziekreis woont u in Weimar een concert bij van het Jupiter Ensemble dat onder de bezielende leiding van Thomas Dunford een bijzondere selectie uit het werk van Bach en Vivaldi ten gehore brengt. Ook in de barokke Kaufmannskirche in Erfurt geniet u van de muziek van Bach uitgevoerd door het Armida strijkkwartet. Ga mee op deze muziekreis en geniet van de klanken van de grootste componist aller tijden: Johann Sebastian Bach!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Gera
5x ontbijt en 5x diner
Bachconcert in Weimar op 22 april
Bachconcert in Erfurt op 23 april
toegangskaarten 2 concerten
vrije middag in Leipzig en Dresden
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
2 concerten Thüringer Bachwochen
Weimar, Dresden en Erfurt
Bachhaus in Eisenach
Bachmuseum in Leipzig
Thomaskirche in Leipzig
Bachkirche in Arnstadt
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Beleef de muziek van Bach met verschillende concerten tijdens de Thüringer Bachwochen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Bachhaus in Eisenach en naar Gera
Barokke pracht in Dresden en orgelconcert
Stadswandeling Leipzig en bezoek aan het Bachmuseum
Arnstadt en Weimar met concert in de Sankt Peter und Paulkirche
Erfurt met concert in de Kaufmannskirche
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Bachhaus in Eisenach

In 1685 werd Johann Sebastian Bach in Eisenach geboren. De eerste 10 jaren van zijn leven woonde Bach in dit charmante stadje. Hij kreeg hier zijn eerste muzieklessen en zong in het schoolkoor en de Georgenkirche. We bezoeken in Eisenach het Bachhaus. Door zijn omvangrijke collectie is dit een van de grootste musea, volledig in het teken van Johann Sebastian Bach en zijn muziek. Verder zijn er verschillende muzikale multimediale opstellingen die een bezoek aan het museum tot een ware belevenis maken. Na dit bezoek rijden we naar ons hotel in Gera, waar we deze reis verblijven. (ca. 630 km)

dag 2: Barokke pracht in Dresden

In zijn jaren als Thomas-cantor in Leipzig heeft Bach diverse malen Dresden bezocht, vaak samen met zijn zoon Wilhelm Friedemann. Het is niet verrassend dat Bach zo gecharmeerd was van het schitterende Dresden, hier bloeide het culturele leven volop! In de Hofkirche kunt u indien mogelijk genieten van een orgelconcert op het Silbermann-orgel uit 1755, een indrukwekkend mooi instrument. Ook zien we het Semper-operahuis, de Langer Gang en het Albertinum. (ca. 270 km)

dag 3: Stadswandeling Leipzig met Bachmuseum

We maken een wandeling door Leipzig en zien de Nikolaikirche, waar de inwoners van Leipzig in 1989 vreedzame protesten hielden die wezenlijk hebben bijgedragen aan de Duitse hereniging. Ook bezoeken we de Thomaskirche, waar Bach jarenlang cantor was en waar hij enkele van zijn beroemdste werken schreef, zoals de Matthäuspassion en het Weihnachtsoratorium. In de kerk bevindt zich ook het graf van de wereldberoemde componist. Onze wandeling eindigt in het Bachmuseum, waar u meer leert over zijn leven en werk. Hierna kunt u genieten van wat vrije tijd. Gaat u op zoek naar een gezellig cafeetje voor een typisch Duitse ‘Kaffee und Kuchen’ of bezoekt u liever een museum? Een aanrader is het Mendelssohn-Haus, dat vlak bij het schitterende Gewandhaus ligt. In dit huis woonde componist Felix Mendelssohn Bartholdy de laatste jaren van zijn leven. Het is aan Mendelssohn Bartholdy te danken dat Johann Sebastian Bach uit de vergetelheid raakte. (ca. 200 km)

dag 4: Arnstadt en Weimar met concert in Sankt Peter und Paulkirche

We rijden we naar Arnstadt, een van de oudste steden van Duitsland, waar we de Johann-Sebastian-Bachkirche zien. De kerk waar Bach zijn eerste officiële aanstelling kreeg als organist. Hierna brengen we een bezoek aan Weimar, waar Bach zich in 1708 vestigde. Niet alleen voor de componist was dit het begin van een productieve periode: de stad profiteerde ook van zijn aanwezigheid en steeg in aanzien. Vele jaren later maakte Franz Liszt van Weimar zijn thuisbasis. Hierdoor werd Weimar als muziekstad op de kaart gezet. ’s Avonds zullen we in de Sankt Peter und Paulkirche het concert bijwonen van het virtuoze Jupiter Ensemble onder leiding van Thomas Dunford. Ze brengen een fraaie selectie ten gehore uit het werk van Bach en Vivaldi. (ca. 200 km)

dag 5: Erfurt met concert in de Kaufmannskirche

In de loop van de ochtend vertrekken we naar Erfurt, de hoofdstad van Thüringen en genieten van de middeleeuwse charme van de historische binnenstad. Door de centrale ligging is Erfurt van oudsher een belangrijke handelsplaats en een trefpunt van grote denkers en dichters. Hierdoor heeft de stad een rijke culturele erfenis. We wandelen over de middeleeuwse Krämerbrücke, de langste bewoonde brug van Europa. De knusse vakwerkhuizen op de brug bieden onderdak aan antiekwinkeltjes en wijnhuisjes. ’s Middags zullen we het concert bijwonen van het Armida kwartet in de Kaufmannskirche, waar ooit de ouders van Bach in het huwelijk traden. Het Berlijnse Armida kwartet maakte snel carrière nadat het op het fameuze ARD concours in München verschillende prijzen in de wacht sleepte. Zij zullen u laten genieten van een prachtige uitvoering van delen uit Die Kunst der Fuge (BWV 1080) van Johann Sebastian Bach. (ca. 170 km)

dag 6: Terug naar Nederland

Onze reis in het voetspoor van Bach is ten einde gekomen. We rijden terug naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aankomen. (ca. 600 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 09.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Mercure Hotel Gera City in Duitsland
Hotel Mercure Gera City - Gera
Het middenklassehotel Mercure Gera (voorheen bekend als Penta Gera) ligt in het centrum van Gera, vlak bij het theater en op ongeveer twee kilometer afstand van de historische binnenstad. Het hotel heeft een receptie, een restaurant, een bar, een terras en een lift. Tegen betaling kunt u van een sauna, een whirlpool en een solarium gebruikmaken. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In het hele hotel is wifi gratis beschikbaar.

Bekijk de website van Mercure Hotel Gera

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik was blij verrast op mijn eerste groepsreis. Wat een gemak! Alles was geregeld. Veel mooie dingen gezien, maar ook tijd om zelf op pad te gaan, wat met de tips van de reisleider een gemakkelijke keuze werd. Een heerlijke en onbezorgde reis in de voetsporen van Bach. Veel bijzondere plekken bezocht. Plezierige reisleider met veel kennis van zaken.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een themareis trekt mensen aan met dezelfde belangstelling. Het was goed vertoeven in dat gezelschap.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.