050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Beleef de Thüringer Bachwochen!

Reisleidster Léonie:
‘Voor liefhebbers van Johann Sebastian Bach zijn de Thüringer Bachwochen echt een must! Jaarlijks wordt met verschillende concerten en evenementen in de deelstaat Thüringen de culturele erfenis van de Duitse componist groots gevierd! Tijdens deze muziekreis treedt u in de voetsporen van Bach: u beluistert zijn prachtige muziek op bijzondere locaties en bezoekt de plekken die een belangrijke rol in zijn leven hebben gespeeld.

Zo leert u in zijn geboorteplaats Eisenach en in Leipzig en Weimar meer over het roerige leven van de componist en ziet u waar hij woonde en werkte. Natuurlijk bezoekt u in Leipzig de Thomaskirche, waar Bach jarenlang cantor was en enkele van zijn beroemdste werken schreef, zoals de Matthäuspassion en het Weihnachtsoratorium. Ook maakt u een wandeling door Weimar. Deze Thüringse stad groeide in muzikaal aanzien toen Bach en later ook Franz Liszt zich hier vestigden. In Eisenach bekijkt u het geboortehuis van Bach dat nu omgetoverd is tot het grootste muziekmuseum, gewijd aan deze componist.

Al deze culturele hoogtepunten worden uiteraard ook gecombineerd met de muziek van niet alleen Bach maar ook van Brahms, Webern en Zelenka. Tijdens deze muziekreis woont u een concert bij in de Petrus en Pauluskerk in Weimar. Het Klangforum Heidelberg met de sopraan Hanna Herfurtner en de bariton Jonas Müller brengen Ein Deutsches Requiem opus 45 van Brahms ten gehore en de orkeststukken opus 6 van de Oostenrijkse Anton Webern. In de Georgenkirche van Eisenach geniet u van het Paasoratorium (BWV 249) van Bach en de Missa Paschalis ZWV 7 van Jan Dismas Zelenka uitgevoerd door het beroemde Belgische ensemble Vox Luminis onder de bezielende leiding van Lionel Meinier. Ga mee op deze muziekreis en geniet van de klanken van de Bach en vele andere beroemde componisten!'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Gera en Eisenach
5x ontbijt en 5x diner
concert in Weimar op 11 april
concert in Eisenach op 12 april
toegangskaarten 2 concerten
vrije middag in Dresden
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
2 concerten Thüringer Bachwochen
Weimar, Dresden en Erfurt
Bachhaus in Eisenach
Dom van Naumburg
Bachmuseum in Leipzig
Thomaskirche in Leipzig
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Beleef de muziek van Bach met verschillende concerten tijdens de Thüringer Bachwochen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Theo
Reisleider sinds 2007

De reis in het kort

Naar Gera
Stadswandeling Leipzig en bezoek aan het Bachmuseum
Barokke pracht in Dresden en orgelconcert
Weimar en concert in de Petrus en Pauluskerk
Erfurt, Eisenach en concert in de Georgenkirche
Bachhaus in Eisenach en terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Gera

Vanuit de opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar rijden we naar Thüringen. We beginnen onze reis in het voetspoor van Bach en komen aan het eind van de middag aan in ons hotel in Gera, waar we vier nachten verblijven. (ca. 600 km)

dag 2: Stadswandeling Leipzig met Bachmuseum

We maken een wandeling door Leipzig en zien de Nikolaikirche, waar de inwoners van Leipzig in 1989 vreedzame protesten hielden die wezenlijk hebben bijgedragen aan de Duitse hereniging. Ook bezoeken we de Thomaskirche, waar Bach jarenlang cantor was en waar hij enkele van zijn beroemdste werken schreef, zoals de Matthäuspassion en het Weihnachtsoratorium. In de kerk bevindt zich ook het graf van de wereldberoemde componist. Onze wandeling eindigt in het Bachmuseum, waar u meer leert over zijn leven en werk. Hierna kunt u genieten van wat vrije tijd. Gaat u op zoek naar een gezellig cafeetje voor een typisch Duitse ‘Kaffee und Kuchen’ of bezoekt u liever een museum? Een aanrader is het Mendelssohn-Haus, dat vlak bij het schitterende Gewandhaus ligt. In dit huis woonde componist Felix Mendelssohn Bartholdy de laatste jaren van zijn leven. Het is aan Mendelssohn Bartholdy te danken dat Johann Sebastian Bach uit de vergetelheid raakte. (ca. 200 km)

dag 3: Barokke pracht in Dresden

In zijn jaren als Thomas-cantor in Leipzig heeft Bach diverse malen Dresden bezocht, vaak samen met zijn zoon Wilhelm Friedemann. Het is niet verrassend dat Bach zo gecharmeerd was van het schitterende Dresden, hier bloeide het culturele leven volop! In de Hofkirche bevindt zich het beroemde Silbermann-orgel uit 1755, een indrukwekkend mooi instrument. Ook zien we het Semper-operahuis, de Langer Gang en het Albertinum. (ca. 270 km)

dag 4: Weimar en concert in de Petrus en Pauluskerk

In de loop van de ochtend brengen we een bezoek aan Weimar, waar Bach zich in 1708 vestigde. Niet alleen voor de componist was dit het begin van een productieve periode: de stad profiteerde ook van zijn aanwezigheid en steeg in aanzien. Vele jaren later maakte Franz Liszt van Weimar zijn thuisbasis. Hierdoor werd Weimar als muziekstad op de kaart gezet. We dineren in een lokaal restaurant in het centrum van Weimar en wonen een concert bij in de schitterende Petrus en Pauluskerk. Klangforum Heidelberg bestaande uit de Schola Heidelberg en het ensemble Aesthesis brengt onder de bezielende leiding van Walter Nussbaum Ein Deutsches Requiem opus 45 van Johannes Brahms en orkeststukken op.6 van Anton Webern ten gehore. (ca. 140 km)

dag 5: Erfurt, naar Eisenach en concert in de Georgenkirche

In de ochtend gaan we naar Erfurt, de hoofdstad van Thüringen en genieten van de middeleeuwse charme van de historische binnenstad. Door de centrale ligging is Erfurt van oudsher een belangrijke handelsplaats en een trefpunt van grote denkers en dichters. Hierdoor heeft de stad een rijke culturele erfenis. We wandelen over de middeleeuwse Krämerbrücke, de langste bewoonde brug van Europa. De knusse vakwerkhuizen op de brug bieden onderdak aan antiekwinkeltjes en wijnhuisjes. Hierna rijden we naar Eisenach, waar Johann Sebastian Bach in 1685 werd geboren. De eerste 10 jaren van zijn leven woonde Bach in dit charmante stadje. Hij kreeg hier zijn eerste muzieklessen en zong in het schoolkoor en de Georgenkirche. We rijden naar ons hotel in Eisenach, waar we de laatste nacht verblijven. Na het diner gaan we naar de Georgenkirche om het concert van het muzikale ensemble Vox Luminis bij te wonen. Onder leiding van Lionel Meunier zullen ze het Paasoratorium BWV249 van Bach en de Missa Paschalis ZWV7 van Zelenka ten gehore brengen. (ca. 160 km)

dag 6: Bachhaus in Eidenach en terug naar Nederland

In de ochtend bezoeken we het Bachhaus. Door zijn omvangrijke collectie is dit een van de grootste musea, volledig in het teken van Johann Sebastian Bach en zijn muziek. Verder zijn er verschillende muzikale multimediale opstellingen die een bezoek aan het museum tot een ware belevenis maken. Na dit bezoek rijden we terug naar Nederland, waar we aan het einde van de middag aankomen. (ca. 450 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.00 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 10.00 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardig hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Mercure Hotel Gera City in Duitsland
Hotel Mercure Gera City - Gera
Het middenklasse hotel Mercure Gera (voorheen bekend als Penta Gera) ligt in het centrum van Gera, vlakbij het theater en op ongeveer twee kilometer afstand van de historische binnenstad. Het hotel heeft een receptie, een restaurant, een bar, een terras en een lift. Tegen betaling kunt u gebruik maken van de sauna, een whirlpool en een solarium. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een douche in bad en toilet. In het hele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Mercure Hotel Gera
Pentahotel Eisenach in Duitsland
Hotel Penta Eisenach - Eisenach
In het Pentahotel Eisenach geniet u van een prachtig panoramisch uitzicht op het Thüringer Wald op kasteel de Wartburg, dat zich op 8 kilometer van het hotel bevindt. Ook de wandelroute Rennsteig ligt op loopafstand van het hotel. Pentahotel Eisenach beschikt over een restaurant, een bar en een recreatieruimte. Er is een lift aanwezig en wifi is gratis te gebruiken. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een toilet en een regendouche.

Bekijk de website van Pentahotel Eisenach

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik was blij verrast op mijn eerste groepsreis. Wat een gemak! Alles was geregeld. Veel mooie dingen gezien, maar ook tijd om zelf op pad te gaan, wat met de tips van de reisleider een gemakkelijke keuze werd. Een heerlijke en onbezorgde reis in de voetsporen van Bach. Veel bijzondere plekken bezocht. Plezierige reisleider met veel kennis van zaken.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Een themareis trekt mensen aan met dezelfde belangstelling. Het was goed vertoeven in dat gezelschap.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien