050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sprookjesachtig en feestelijk

Reisleidster Qurina:
‘Twinkelende Christmas lights verlichten de uitbundig gedecoreerde straten. De etalages zijn rijkversierd en wellicht ligt er een knisperend laagje sneeuw. Het is kerst! En dat wordt in Engeland groots gevierd. Tijdens deze reis beleven we de ultieme Engelse kerstsfeer! Het prachtige Yorkshire, het grootste graafschap van Engeland, is het sprankelende decor voor deze kerstreis.

Een van de hoogtepunten is ons bezoek aan het statige Harewood House, dat aan het eind van de 18e eeuw door een jonge William Turner al werd vastgelegd op zijn schilderijen. In deze feestelijke tijd van het jaar is het landgoed geheel ondergedompeld in een feeërieke kerstsfeer. Tijdens een tocht door het typisch Engelse glooiende landschap, dat hopelijk gesierd wordt met een laagje sneeuw, maken we in verschillende pittoreske dorpjes kennis met het Engelse platteland. In het bijzondere, door UNESCO beschermde modeldorp Saltaire wanen we ons in de Victoriaanse tijd en in Haworth duiken we in het leven van de literaire familie Brontë.

Daarnaast gaan we natuurlijk naar het middeleeuwse York, waar we door de sfeervol versierde straatjes dwalen en genieten van het magische kerstgevoel. In het kleine kerkje van het middeleeuwse Bolton Abbey zijn we door de priester uitgenodigd om op eerste kerstdag de mis bij te wonen; een heel speciaal samenzijn! Graag nodig ik u uit om samen met mij een sfeervolle kerst te beleven in Yorkshire!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in uitstekend middenklassehotel bij York
verblijf in buitenhut op cruiseferry
6x ontbijt en 6x diner
kerstdiner op eerste kerstdag
Engelse high tea op tweede kerstdag
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Harewood House en York
Haworth en Harrogate
Brontë Parsonage Museum
modeldorp Saltaire
Bolton Abbey
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Bijzonder is dat de priester van het kerkje bij Bolton Abbey ons persoonlijk heeft uitgenodigd voor de mis op eerste kerstdag. Een speciaal samenzijn!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Ferryovertocht IJmuiden – Newcastle, diner aan boord
Brontë Parsonage Museum en naar York
Stadswandeling en vrije tijd in sfeervol York
Bezoek aan modeldorp Saltaire en Christmas at Harewood House
Bezoek aan Bolton Abbey en wandeling in de omgeving
York Minster, high tea en naar Newcastle voor overtocht
Aankomst in IJmuiden en naar de opstapplaatsen

Reisbeschrijving

dag 1: Ferryovertocht IJmuiden – Newcastle

We rijden naar IJmuiden, waar we inschepen voor de nachtferry naar Newcastle. Nadat we ons geïnstalleerd hebben in onze buitenhut, genieten we van een diner aan boord. (ca. 80 km)

dag 2: Brontë Parsonage Museum

Na aankomst in Newcastle rijden we in zuidelijke richting naar het pittoreske Haworth, waar we het Brontë Parsonage Museum bezoeken. Dit museum is gevestigd in de pastorie waar de Brontë Sisters zijn opgegroeid. Hier zien we ’s wereld meest uitgebreide verzameling van manuscripten en romans van deze beroemde literaire familie. Charlotte, Emily en Anne hebben met werken als Jane Eyre en Wuthering Heights hun stempel gedrukt op de Engelse literatuur. Ons hotel voor de komende vier nachten staat in York. (ca. 260 km)

dag 3: Sfeervol York

We maken een stadswandeling door het knusse middeleeuwse centrum van York, dat sfeervol is aangekleed met kerstversiering. We zien onder andere de Shambles met zijn nauwe kronkelige straatjes en bijzondere winkeltjes. Hierna kunt u kerstinkopen doen of lekker genieten van een English Tea. Of bezoekt u liever een van de vele musea? In de York Art Gallery kunnen kunstliefhebbers hun hart ophalen! Hier vindt u een uitgebreide collectie met schilderijen, keramiek en tekeningen. (ca. 10 km)

dag 4: Werelderfgoed Saltaire en Harewood House

We bezoeken het Victoriaanse modeldorp Saltaire, dat niet voor niks op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het dorp, opgetrokken in klassieke stijl geïnspireerd door de Italiaanse renaissance en prachtig bewaard gebleven, is in de 19e eeuw ontworpen in opdracht van filantroop Sir Titus Salt, die zijn textielimperium naar deze plek aan de rivier de Aire verplaatste. Hier kon hij zijn werknemers betere leef- en werkomstandigheden bieden. In Salts Mill, de voormalige wolopslagplaats, is een museum gevestigd met werken van David Hockney. Hierna gaan we naar Harewood House, een sprookjesachtig 18e-eeuws landhuis met tuinen ontworpen door Lancelot ‘Capability’ Brown. Het huis vormde onlangs onder ander het decor in de tv-serie Victoria en in de film van Downton Abbey. Met een interieur ontworpen door Robert Adam, meubels van Thomas Chippendale, die betrokken was bij de inrichting van het huis, en schilderijen van El Greco en William Turner is het huis een bezoek meer dan waard. Zeker in de decembermaand wanneer het landgoed feestelijk wordt verlicht en versierd en het vele bezoekers trekt. (ca. 120 km)

NB Zoals in Engeland gebruikelijk wordt Harewood House rondom de kerstdagen feestelijk aangekleed. Het thema voor dit jaar is ‘Harewood's Great Time Travelling Christmas'. Het kan zijn dat bepaalde kunstobjecten, meubels et cetera hierdoor niet of minder goed zichtbaar zijn.

dag 5: Eerste kerstdag: Bolton Abbey en omgeving

Op deze eerste kerstdag genieten we van een rondrit door een deel van het schitterende Yorkshire. Het typisch Engelse landschap glijdt aan ons voorbij, af en toe onderbroken door een lieflijk dorpje. Hopelijk heeft de natuur ons verblijd met een laagje sneeuw zodat het prachtig glooiende landschap nog mooier is. Via het elegante kuurstadje Harrogate rijden we naar Bolton Abbey. Dit 12e-eeuwse augustijnenklooster werd in 1540 door Hendrik VIII ontbonden en het land en de gebouwen kwamen in handen van een adellijke Clifford-familie. Het schip van het kloostergebouw dat in gebruik was als parochiekerk overleefde de ontbinding en wordt nog steeds als kerk gebruikt. De oostelijke zijde van het complex verviel in de loop der tijd tot een fraaie ruïne. We zijn door de priester uitgenodigd om in het kleine kerkje de mis bij te wonen. Als de weersomstandigheden het toelaten, maken we daarna nog een winterwandeling in de omgeving van de abdij. ‘s Avonds genieten we van een kerstdiner in ons hotel. (ca. 130 km)

dag 6: Tweede kerstdag: York Minster en high tea

Op deze tweede kerstdag brengen we in de ochtend een sfeervol bezoek aan de imposante York Minster. Deze grootste middeleeuwse kathedraal van Engeland torent boven het centrum van York uit en is beroemd vanwege haar omvangrijke glas-in-loodramen. Voor we naar Newcastle rijden, waar we aan het einde van de middag inschepen voor de nachtferry naar IJmuiden, genieten we in het hotel nog van een heerlijke high tea. (ca. 150 km)

dag 7: Naar huis

In de ochtend zetten we weer voet aan wal in Nederland. De touringcar brengt ons naar terug naar de uitstapplaats. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 14.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid naar de ferryhaven in IJmuiden te reizen en daar aan te sluiten bij de groep. U dient dan uiterlijk 15.30 uur aanwezig te zijn, het verzamelpunt is voor de ferryterminal onder de overkapping.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel en ferry

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Nachtferry
Tijdens de overtocht IJmuiden – Newcastle en vice versa verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut, die is uitgerust met een stapelbed of een (smal) tweepersoonsbed en een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonshut voor alleen gebruik.

York Marriot Hotel
Hotel Delta Hotels by Marriott York - York
Het uitstekende York Marriott Hotel ligt in een prachtige omgeving uitkijkend over de renbaan aan de rand van York. Het recreatiecentrum van het Marriot biedt onder andere een verwarmd zwembad, spafaciliteiten en een tennisbaan. Het restaurant 'Cast Iron Bar & Grill' serveert internationale gerechten in een stijlvolle omgeving. Het hotel beschikt over een lift. Alle ruime kamers van dit viersterrenhotel zijn voorzien van een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten, een kluisje en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn. Sommige kamers hebben een balkon en bieden prachtig uitzicht op het parklandschap en de renbaan. In de openbare ruimtes kunt u gratis gebruikmaken van wifi.

Bekijk de website van York Marriott Hotel

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Deze kerst reis naar York was echt fantastisch. Prima overtocht, uitstekende bus, zeer goed hotel.
beoordeling reisleider: 8
beoordeling reis: 8
Prachtige reis met interessante excursies. Voldoende vrije tijd om zelf ter plaatse wat te ondernemen.
beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien