050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Sprookjesachtig en feestelijk

Reisleidster Qurina:
‘Twinkelende Christmas lights verlichten de uitbundig gedecoreerde straten. De etalages zijn rijkversierd en wellicht ligt er een knisperend laagje sneeuw. Het is kerst! En dat wordt in Engeland groots gevierd. Tijdens deze reis beleven we de ultieme Engelse kerstsfeer! Het prachtige Yorkshire, het grootste graafschap van Engeland, is het sprankelende decor voor deze kerstreis.

Een van de hoogtepunten is ons bezoek aan het statige Harewood House, dat aan het eind van de 18e eeuw door een jonge William Turner al werd vastgelegd op zijn schilderijen. In deze feestelijke tijd van het jaar is het landgoed geheel ondergedompeld in een feeërieke kerstsfeer. Tijdens een tocht door het typisch Engelse glooiende landschap, dat hopelijk gesierd wordt met een laagje sneeuw, maken we in verschillende pittoreske dorpjes kennis met het Engelse platteland. In het bijzondere, door UNESCO beschermde modeldorp Saltaire wanen we ons in de Victoriaanse tijd en in Haworth duiken we in het leven van de literaire familie Brontë.

Daarnaast gaan we natuurlijk naar het middeleeuwse York, waar we door de sfeervol versierde straatjes dwalen en genieten van het magische kerstgevoel. In het kleine kerkje van het middeleeuwse Bolton Abbey zijn we door de priester uitgenodigd om op eerste kerstdag de mis bij te wonen; een heel speciaal samenzijn! Graag nodig ik u uit om samen met mij een sfeervolle kerst te beleven in Yorkshire!’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
verblijf in uitstekend middenklassehotel bij York
verblijf in buitenhut op cruiseferry
6x ontbijt en 6x diner
kerstdiner op eerste kerstdag
Engelse high tea op tweede kerstdag
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Harewood House en York
Haworth en Harrogate
Brontë Parsonage Museum
modeldorp Saltaire
Bolton Abbey
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Bijzonder is dat de priester van het kerkje bij Bolton Abbey ons persoonlijk heeft uitgenodigd voor de mis op eerste kerstdag. Een speciaal samenzijn!
Ontmoet onze beste reisleiders in Groot-Brittannië
SRC-reisleider Antoon
Reisleider sinds 2002
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Domitilla
Reisleidster sinds 2013
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

Reisprogramma

Ferryovertocht IJmuiden – Newcastle, diner aan boord
+ lees meer
Brontë Parsonage Museum en naar York
+ lees meer
Stadswandeling en vrije tijd in sfeervol York
+ lees meer
Bezoek aan modeldorp Saltaire en Christmas at Harewood House
+ lees meer
Bezoek aan Bolton Abbey en wandeling in de omgeving
+ lees meer
York Minster, high tea en naar Newcastle voor overtocht
+ lees meer
Aankomst in IJmuiden en naar de opstapplaatsen
+ lees meer
Routekaart Kerst in Yorkshire
830 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 14.30 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
U kunt er ook voor kiezen om op eigen gelegenheid naar de ferryhaven in IJmuiden te reizen en daar aan te sluiten bij de groep. U dient dan uiterlijk 15.30 uur aanwezig te zijn, het verzamelpunt is voor de ferryterminal onder de overkapping.

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel en ferry

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Nachtferry
Tijdens de overtocht IJmuiden – Newcastle en vice versa verblijft u in een 2-persoonsbuitenhut, die is uitgerust met een stapelbed of een (smal) tweepersoonsbed en een badkamer met een douche en een toilet. Als u alleen reist, verblijft u in een 2-persoonshut voor alleen gebruik.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Deze kerst reis naar York was echt fantastisch. Prima overtocht, uitstekende bus, zeer goed hotel.
beoordeling reisleider: 8
beoordeling reis: 8
Prachtige reis met interessante excursies. Voldoende vrije tijd om zelf ter plaatse wat te ondernemen.
beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.