050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Geniet van opera, Christmas carols en Vermeer!

Reisleider Léonie:
‘Het prachtige barokke Dresden is bij uitstek geschikt om te genieten van die bijzondere dagen aan het einde van het jaar. Met de Striezelmarkt herbergt de stad een van Duitslands oudste kerstmarkten en ‘om de hoek’ ligt het Ertsgebergte, de bakermat van de Duitse kerstsfeer. Bij de sfeervolle kraampjes op de Weihnachtsmarkt vindt u dan ook de mooiste handgemaakte houten kerstversieringen. Kerstsfeer alom, maar dat is niet de belangrijkste troef van deze heerlijk luxueuze kerstreis!

Ons bezoek aan Dresden staat namelijk helemaal in het teken van kunst en muziek. Vanuit ons luxe hotel in het hartje van stad wandelen we zo naar onze ‘buren’: de Alte Gemäldegalerie, een van Duitslands mooiste musea, gevestigd in de barokke Zwinger. Hier bewonderen we het ene meesterwerk na de andere, van Vermeer en Rubens tot Rafael en Rembrandt! Op eerste kerstdag genieten we na een rustige ochtend van de matinéevoorstelling van Puccini’s opera La Bohème in het beroemde Semperoper, een van de fraaiste en belangrijkste operahuizen ter wereld. Het gerenommeerde huisorkest, de Sächsische Staatskapelle Dresden, en het Staatsopernchor zorgen voor de mooiste opera-vertolking en de akoestiek en de architectuur maken ons bezoek tot een bijzondere belevenis. Na het diner wandelen we naar die andere beroemde buur, de weer opgebouwde Frauenkirche, waar we ons laven aan de Christmas carols van het kerkkoor aldaar.

Tweede kerstdag brengen we door in het nabijgelegen Leipzig. Deze levendige studentenstad is dé stad van Johann Sebastian Bach, het is de geboortestad van Richard Wagner en van de kunst van Leipziger Schule. We verkennen het sfeervolle centrum, brengen natuurlijk een groet aan het graf van de muzikale meester Bach en genieten ook hier van de kunst, in het Museum der Bildende Künste. Kortom, dit is een veelzijdige en zeer comfortabele kerstreis met volop kunst, cultuur en muziek. Een heerlijk verwen-kerstcadeautje! Gaat u met mij mee genieten?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
luxe hotel in hartje Dresden
4x ontbijt en 4x diner
ontvangst/aperitief met glühwein 24 december
kerstdiner 24 december inclusief drankjes
glühwein bij diverse diners
rondleiding door het Semperoper
plaatsbewijs opera La Bohème Semperoper
plaatsbewijs Christmas carols Frauenkirche
entree Gemäldegalerie Alte Meister
entree Museum Der Bildende Künste
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige eventuele entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opera La Bohème in het Semperoper
Christmas carols in de Frauenkirche
Striezelmarkt in Dresden
Gemäldegalerie Alte Meister
Museum der Bildende Künste in Leipzig
Thomaskirche in Leipzig
SRC-reisleidster Léonie
SRC-reisleider sinds 2002
Deze kerstreis is pure verwennerij! U geniet van de mooiste kunst in twee aansprekende musea, woont La Bohème bij in het Semperoper, luistert naar Christmas carols in de Frauenkirche en ervaart de typisch Duitse kerstsfeer op de Striezelmarkt!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

De reis in het kort

Naar Dresden en de Striezelmarkt
Kunst in de Gemäldegalerie, stadswandeling in Dresden en kerstdiner op kerstavond
Eerste kerstdag: opera La Bohème in Semperoper en Christmas Carols in de Frauenkirche
Kennismaking met Leipzig en bezoek Museum der Bildende Künste
Terugreis naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Dresden

Via Amersfoort en Zevenaar rijden we naar Dresden, waar in het hart van de stad ons luxe hotel Hyperion am Schloss wacht. De Semperoper, de Frauenkirche, de Zwinger, de Gemäldegalerie en de Striezelmarkt zijn praktisch buren van ons! Op deze laatste avond van de Striezelmarkt proeven we uiteraard de kerstsfeer in de stad. De Striezelmarkt werd al in 1434 genoemd en behoort hiermee tot een van de oudste kerstmarkten van Duitsland. Hier is de sfeer van het nabijgelegen Ertsgebergte duidelijk merkbaar: er zijn veel kraampjes met handwerk uit deze streek. En natuurlijk staat hier ook een, voor deze streken typerende, kerstpiramide. Met ruim 14 meter is dit waarschijnlijk de hoogste kerstpiramide ter wereld. (ca. 710 km)

dag 2: Kunst en Heiligenabend in Dresden

We maken optimaal gebruik van onze centrale locatie als we een bezoek brengen aan een van Europa’s beroemdste musea: de prachtige Gemäldegalerie Alte Meister, dat in het Dresdener Zwingerpaleis gevestigd is. Behalve een tweetal Vermeers bevat de basiscollectie bijzondere stukken als Rafaels Sixtijnse Madonna en werken van Rembrandt en Rubens. U zult vandaag echt ogen te kort komen. Vanmiddag verkennen we Dresden verder als we een stadwandeling maken. De Saksische hoofdstad ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk handelscentrum. Van de rijke culturele erfenis uit deze bloeiperiode is veel bewaard gebleven en sinds de hereniging van Duitsland straalt de glorie van weleer. Het beroemdste monument, de barokke Zwinger, bezochten we al en in de middag zien we ook het Semper-operahuis, het Albertinum, de Langer Gang, de Kreuzkirche en natuurlijk de Frauenkirche. Na de oorlog stond deze kerk 45 jaar als ruïne in het centrum van de stad. Kort na de eenwording van Duitsland werd besloten de kerk weer op te bouwen, zo veel mogelijk met het oorspronkelijke materiaal. In het hotel wacht ons op deze kerstavond een ontvangst met glühwein, voordat we ons aan een heerlijk kerstdiner zetten. Heiligenabend is in Duitsland traditioneel gezien de avond waarop het kerstdiner genoten wordt, een traditie waarnaar wij ons natuurlijk voegen.

dag 3: Opera en Christmas carols op eerste kerstdag

De ochtend van deze eerste kerstdag kunt u zelf indelen. Wat dacht u van een wandelingetje langs de Elbe na een rustig ontbijt? Na de lunch ontmoeten we elkaar aan het Theaterplatz en begeven we ons naar de Semperoper voor de matinéevoorstelling van Puccini’s opera La Bohème, vertolkt door de Sächsische Staatskapelle Dresden en het Staatsopernchor. U zult genieten van de uitstekende akoestiek in een prachtig gedecoreerde zaal. Voordat de voorstelling begint krijgen we een rondleiding door de Semperoper. Na deze bijzondere ervaring genieten we van het diner in ons hotel, maar de muzikale koek is voor deze eerste kerstdag nog niet op. In de avond wacht weer een monumentaal gebouw op ons als decor voor een kerstzangvoorstelling. In de beroemde Frauenkirche genieten we van Engelse Christmas carols, gezongen door het Kammerchor der Frauenkirche.

Zitplaatsen in de Semperoper
De zitplaatsen in de Semperoper zijn verdeeld in 6 categorieën. Bij de prijs van deze reis zijn kaarten in categorie 2 (rij 14 en 15) inbegrepen. Dit is de op twee na beste categorie, na loge en Platzgruppe 1.

Zitplaatsen Frauenkirche
De zitplaatsen in de Frauenkirche zijn verdeeld in 4 categorieën. Bij de prijs van deze reis zijn kaarten in categorie 1 (rij 6 en 7 in het schip van de kerk) inbegrepen. Dit is de beste categorie.

dag 4: Levendig Leipzig

De levendige universiteitsstad Leipzig met zijn mooi gerenoveerde binnenstad is een aanrader voor iedere cultuurliefhebber. Leipzig is dé stad van Johann Sebastian Bach, het is de geboortestad van Richard Wagner en van de kunst van Leipziger Schule. We maken hier een stadswandeling en wie een grauwe Oost-Duitse stad verwacht komt bedrogen uit: Leipzig is een hippe stad vol (moderne) kunst en met een rijke historie. De stad heeft veel te lijden gehad onder de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog en de DDR-tijd erna, maar inmiddels straalt ze weer in volle glorie. We starten de wandeling bij de Augustusplatz. Aan dit plein liggen bijzondere moderne gebouwen zoals het Opernhaus, het Gewandhaus en het karakteristieke Paulinum-universiteitsgebouw van de Nederlandse architect Erick van Egeraat. Hiervandaan wandelen we zo het oude centrum in naar het Marktplatz met het fraaie Altes Rathaus en de Nikolaikirche. Op diverse maandagen in de herfst van 1989 vonden in en rondom deze kerk vreedzame protestacties plaats, die wezenlijk hebben bijgedragen aan de Duitse hereniging. En natuurlijk mag op een reis waar muziek centraal staat een bezoek aan de 12e-eeuwse Thomaskirche met het graf van Bach niet ontbreken. Onze dosis beeldende kunst halen we vandaag in het moderne gebouw van het Museum der Bildende Künste, voor we terugrijden naar Dresden, waar in ons hotel het diner wacht. (ca. 250 km)

dag 5: Naar huis

Aan deze bijzondere kerstreis is helaas een einde gekomen. We rijden terug naar onze opstapplaatsen in Nederland. (ca. 710 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.00 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.00 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hyperion hotel Dresden am Schloss
Hotel Dresden am Schloss - Dresden
Middenin het kloppend hart van Dresden vindt u Hyperion Hotel am Schloss. Het zeer comfortabele en luxueuze hotel ligt op loopafstand van vrijwel alle belangrijke hoogtepunten van de stad. Zo vindt u de Gemäldegalerie Alte Meister op 350 meter, de SemperOper op 400 meter en de Frauenkirche op 300 meter lopen. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een restaurant en een gezellige bar. Ook in de directe omgeving van het hotel vindt u diverse horecagelegenheden. De airconditioned kamers (21 m²) zijn voorzien van een tv, een nespresso-apparaat, een waterkoker en een badkamer met een douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hyperion hotel Dresden am Schloss

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van het stadscentrum en het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uursreceptie, een lift, gratis wifi, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, een kluis, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad en/of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zon- en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Indien u voor de start van het ontbijt vertrekt kan het hotel een ontbijtpakket verzorgen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien