050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Geniet van opera, Christmas carols en Vermeer!

Reisleider Léonie:
‘Het prachtige barokke Dresden is bij uitstek geschikt om te genieten van die bijzondere dagen aan het einde van het jaar. Met de Striezelmarkt herbergt de stad een van Duitslands oudste kerstmarkten en ‘om de hoek’ ligt het Ertsgebergte, de bakermat van de Duitse kerstsfeer. Bij de sfeervolle kraampjes op de Weihnachtsmarkt vindt u dan ook de mooiste handgemaakte houten kerstversieringen. Kerstsfeer alom, maar dat is niet de belangrijkste troef van deze heerlijk luxueuze kerstreis!

Ons bezoek aan Dresden staat namelijk helemaal in het teken van kunst en muziek. Vanuit ons luxe hotel in het hartje van stad wandelen we zo naar onze ‘buren’: de Alte Gemäldegalerie, een van Duitslands mooiste musea, gevestigd in de barokke Zwinger. Hier bewonderen we het ene meesterwerk na de andere, van Vermeer en Rubens tot Rafael en Rembrandt! Op tweede kerstdag genieten we na een rustige ochtend van de matinéevoorstelling van de opera Hansel and Gretel in het beroemde Semperoper, een van de fraaiste en belangrijkste operahuizen ter wereld. Het gerenommeerde huisorkest, de Sächsische Staatskapelle Dresden, en het Kinderchor der Semperoper zorgen voor de mooiste opera-vertolking en de akoestiek en de architectuur maken ons bezoek tot een bijzondere belevenis.

Eerste kerstdag brengen we door in het nabijgelegen Leipzig. Deze levendige studentenstad is dé stad van Johann Sebastian Bach, het is de geboortestad van Richard Wagner en van de kunst van Leipziger Schule. We verkennen het sfeervolle centrum, brengen natuurlijk een groet aan het graf van de muzikale meester Bach en genieten ook hier van de kunst, in het Museum der Bildende Künste. Na het diner wandelen we naar de beroemde, weer opgebouwde Frauenkirche, waar we ons laven aan de Christmas carols van het kerkkoor aldaar. Kortom, dit is een veelzijdige en zeer comfortabele kerstreis met volop kunst, cultuur en muziek. Een heerlijk verwen-kerstcadeautje! Gaat u met mij mee genieten?'

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
luxe hotel in hartje Dresden
4x ontbijt en 4x diner
ontvangst/aperitief met glühwein 24 december
kerstdiner 24 december inclusief drankjes
glühwein bij diverse diners
rondleiding door het Semperoper
plaatsbewijs opera Hänsel und Gretel Semperoper
plaatsbewijs Christmas carols Frauenkirche
entree Gemäldegalerie Alte Meister
entree Museum Der Bildende Künste
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige eventuele entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
opera Hänsel und Gretel in het Semperoper
Christmas carols in de Frauenkirche
Striezelmarkt in Dresden
Gemäldegalerie Alte Meister
Museum der Bildende Künste in Leipzig
Thomaskirche in Leipzig
SRC-reisleidster Léonie
SRC-reisleider sinds 2002
Deze kerstreis is pure verwennerij! U geniet van de mooiste kunst in twee aansprekende musea, woont La Bohème bij in het Semperoper, luistert naar Christmas carols in de Frauenkirche en ervaart de typisch Duitse kerstsfeer op de Striezelmarkt!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Johan
Reisleider sinds 2013
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002

Reisprogramma

Naar Dresden en de Striezelmarkt
+ lees meer
Kunst in de Gemäldegalerie, stadswandeling in Dresden en kerstdiner op kerstavond
+ lees meer
Kennismaking met Leipzig met bezoek Museum der Bildende Künste en Christmas carols in de Frauenkirche
+ lees meer
Tweede kerstdag: opera Hänsel und Gretel in Semperoper
+ lees meer
Terugreis naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Kerst in Dresden
1670 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.00 uur Station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.00 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Voldeed helemaal aan mijn verwachtingen. Kunst, cultuur, leuke mensen, bijzonder hotel in hartje van de stad! Aanrader dus!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De keuze van de bezoekplekken en activiteiten vond ik aantrekkelijk, de locaties daaraan allemaal binnen 400 meter vanaf het hotel, ook de reis naar Leipzig was een mooie aanvulling. Ondanks de geringe afstanden is een redelijke conditie wel handig, instappen in de bus, rondwandeling etc.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.