050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Onbekende schatten en Griekse herinneringen

Reisleidster Arianne:
‘Als ik aan mijn Sicilië denk, dan zie ik een sensationeel mediterraan landschap dat omgeven is door een azuurblauwe zee. Ik zie puntgave Griekse tempels, prachtige Romeinse mozaïeken en charmante stadjes met Normandische kerken. Dit eiland in het zuiden van Italië is heerlijk divers, op alle mogelijke gebieden. Sicilië is voor mij ultiem genieten: hier ontdekt u de heerlijkste streekproducten en de authentieke Siciliaanse cultuur. En meer!

Sicilië wordt een schateiland genoemd en dat is niet voor niets! Op deze reis kunt u met mij schatgraven. Figuurlijk dan. De herinneringen aan de Griekse tijd in Agrigento, waar in een verstild landschap de best bewaarde tempels staan: zo mooi. De Romeinse erfenis in Piazza Armerina, die u prachtig terugziet in hoogstaande mozaïekkunst: schitterend! Maar Sicilië is méér dan herinneringen aan het grootse antieke verleden. Sicilië 'beweegt' zoals de benen op haar vlag duidelijk maken: ook de moderne kunst blijft in ontwikkeling op het eiland.

Daarnaast struint u door pittoreske stadjes als Cefalù, Ragusa en Taormina en voor het kosmopolitisch genieten is Palermo, de hoofdstad van Sicilië, uitermate geschikt. Grootse monumenten als de Cappella Palatina met haar schitterende mozaïeken laten zien hoe machtig en roemrijk de stad ooit was. Kortom, deze reis is een heerlijke mix van oud en nieuw, van must sees uit het antieke verleden tot moderne kunst op onverwacht mooie plekken. Sicilië zit in mijn hart, laat het ook in dat van u toe!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
toeristenbelasting
lokale gidsen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Palermo, Syracuse en Neapolis
mozaïeken in Piazza Armerina
Vallei der Tempels in Agrigento
Maffiamuseum in Salemi
moderne kunst in Gibellina
openluchtmuseum Fiumara d'Arte in Tusa
barok in Ragusa en havenstad Cefalù
Taormina en de machtige Etna
Cappella Palatina in Palermo
klooster van Monreale
Reisleidster Arianne
SRC-reisleidster sinds 1996
Deze heerlijke reis combineert de antieke must sees van Sicilië met verrassende moderne kunst en een museum gewijd aan de maffia!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleidster Rita
Reisleidster sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Catania en bezoek aan Catania
+ lees meer
Grieks erfgoed in Syracuse en barok in Ragusa
+ lees meer
Mozaïeken van Piazza Armerina en Vallei der Tempels in Agrigento
+ lees meer
Maffiamuseum in Salemi en moderne kunst in Gibellina
+ lees meer
Bezoek klooster van Monreale en Palermo
+ lees meer
Sfeervolle havenstad Cefalu en openluchtmuseum Fiumara d'arte
+ lees meer
De machtige Etna en Taormina
+ lees meer
Terugvlucht Catania – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kleurrijk Sicilië
1120 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania06:30 - 09:20 uur
Catania - Amsterdam10:05 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Ik heb erg genoten van de geestige, flexibele reisleiding van Diane.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Onze reisleidster Arianne is fantastisch. Zij heeft alles om een goede reisleider te zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Reisleidster Arianne had een enorm vermogen om op ontspannen wijze de groep te leiden. De gidsen in Syracuse en Palermo waren eveneens van hoge kwaliteit.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Hartstikke leuke en gezellige reis gehad. Goede reisleidster en chauffeur. Voor herhaling vatbaar.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was gewoon een fijne en geweldige week! Fijn gezelschap en uitstekende reisleiding!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat hebben we een heerlijke reis gehad, in alle opzichten. Nu, vier weken later, klaagt mijn man nog steeds over heimwee naar Sicilië! Als dat geen compliment is…
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dankzij zeer kundige, enthousiaste en sympathieke reisleider werd deze culturele reis, met veel prachtige hoogtepunten, een succes.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik ga voor het reisprogramma, de hotels maken mij niet uit, als de bedden maar ‘slaapbaar’ zijn, en dat waren ze!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De kerstreis is prachtig, reisleidster Arianne was top, de chauffeur was serieus en bekwaam en het gezelschap gezellig. Wij hebben een prima reis gehad en veel gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.