050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Onbekende schatten en Griekse herinneringen

Reisleidster Arianne:
‘Als ik aan mijn Sicilië denk, dan zie ik een sensationeel mediterraan landschap dat omgeven is door een azuurblauwe zee. Ik zie puntgave Griekse tempels, prachtige Romeinse mozaïeken en charmante stadjes met Normandische kerken. Dit eiland in het zuiden van Italië is heerlijk divers, op alle mogelijke gebieden. Sicilië is voor mij ultiem genieten: hier ontdekt u de heerlijkste streekproducten en de authentieke Siciliaanse cultuur. En meer!

Sicilië wordt een schateiland genoemd en dat is niet voor niets! Op deze reis kunt u met mij schatgraven. Figuurlijk dan. De herinneringen aan de Griekse tijd in Agrigento, waar in een verstild landschap de best bewaarde tempels staan: zo mooi. De Romeinse erfenis in Piazza Armerina, die u prachtig terugziet in hoogstaande mozaïekkunst: schitterend! Maar Sicilië is méér dan herinneringen aan het grootse antieke verleden. Sicilië 'beweegt' zoals de benen op haar vlag duidelijk maken: ook de moderne kunst blijft in ontwikkeling op het eiland.

Daarnaast struint u door pittoreske stadjes als Cefalù, Ragusa en Taormina en voor het kosmopolitisch genieten is Palermo, de hoofdstad van Sicilië, uitermate geschikt. Grootse monumenten als de Cappella Palatina met haar schitterende mozaïeken laten zien hoe machtig en roemrijk de stad ooit was. Kortom, deze reis is een heerlijke mix van oud en nieuw, van must sees uit het antieke verleden tot moderne kunst op onverwacht mooie plekken. Sicilië zit in mijn hart, laat het ook in dat van u toe!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 2x diner
toeristenbelasting
lokale gidsen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Palermo, Syracuse en Neapolis
mozaïeken in Piazza Armerina
Vallei der Tempels in Agrigento
Maffiamuseum in Salemi
moderne kunst in Gibellina
openluchtmuseum Fiumara d'Arte in Tusa
barok in Ragusa en havenstad Cefalù
Taormina en de machtige Etna
Cappella Palatina in Palermo
klooster van Monreale
Reisleidster Arianne
SRC-reisleidster sinds 1996
Deze heerlijke reis combineert de antieke must sees van Sicilië met verrassende moderne kunst en een museum gewijd aan de maffia!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Arianne
Reisleidster sinds 2000
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Roeland
Reisleider sinds 2001
SRC-reisleidster Rita
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Catania en bezoek aan Catania
Grieks erfgoed in Syracuse en barok in Ragusa
Mozaïeken van Piazza Armerina en Vallei der Tempels in Agrigento
Maffiamuseum in Salemi en moderne kunst in Gibellina
Bezoek klooster van Monreale en Palermo
Sfeervolle havenstad Cefalu en openluchtmuseum Fiumara d'arte
De machtige Etna en Taormina
Terugvlucht Catania – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Catania en bezoek aan Catania

We vliegen naar Sicilië. Na aankomst op de luchthaven van Catania brengen we een bezoek aan het centrum van deze prachtige barokke stad. Probeert u als lunch de heerlijke pasta alla Norma, genoemd naar de opera van de in deze stad geboren Vincenzo Bellini. Hierna worden we naar ons hotel in Syracuse gebracht voor de eerste overnachting. (ca. 60 km)

dag 2: Syracuse en Ragusa

We starten vandaag met een bezoek aan de havenstad Syracuse, waar we het historische centrum Ortigia bezoeken. Hier zien we de dom met de Griekse zuilen, de Arethusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Uiteraard bezoeken we ook het archeologische park Neapolis. We wandelen over het opgravingsterrein en zien het grote Griekse theater. Hierna rijden we naar het stadje Ragusa, prachtig gelegen op een heuvel tussen twee diepe valleien. In het oude stadsdeel Ragusa Ibla wandelen we door het barokke centrum, dat door UNESCO wordt beschermd. We overnachten in het moderne deel van Ragusa. (ca. 100 km)

dag 3: Piazza Armerina en Agrigento

In Piazza Armerina bewonderen we in de Romeinse Villa Romana del Casale de wereldberoemde mozaïeken. De heldere veelkleurige mozaïeken, die scènes tonen uit het dagelijks leven in de 3e en 4e eeuw, zijn na een vloedgolf in de 12e eeuw bedolven onder een dikke laag modder en hieronder uitstekend bewaard gebleven. We reizen door het heuvellandschap naar Agrigento met haar beroemde Vallei der Tempels. In de 6e eeuw voor Christus werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving. We overnachten in de omgeving van Agrigento. (ca. 220 km)

dag 4: Maffiamuseum in Salemi en moderne kunst in Gibellina

We rijden naar Salemi, de stad die door Garibaldi uitgeroepen werd als de eerste hoofdstad van Italië. In het Maffiamuseum krijgt u een indruk van de geschiedenis van deze organisatie die onlosmakelijk met Sicilië is verbonden. Hierna brengen we een bezoek aan Gibellina, een stad die met de aardbeving in 1968 werd verwoest. De ruïnes zijn veranderd in een gigantische kunstwerk. Ook zien we het nieuwe Gibellina, dat naar een idee van Ludovico Corrao door moderne kunstenaars werd gebouwd. Onder andere Mimmo Paladino werkte mee aan deze ‘droom in ontwikkeling’. Na deze verrassende kunstwerken rijden we verder in de richting van Palermo, waar we de komende twee nachten verblijven. (ca. 250 km)

dag 5: Monreale en Palermo

In de ochtend gaan we naar het hooggelegen klooster van Monreale, gelegen buiten Palermo. We bekijken de versierde zuilen en prachtig gebeeldhouwde kapitelen van het kloosterhof. Ook zien we de Normandische domkerk, die grotendeels met mozaïeken is bekleed. Hierna rijden we terug naar Palermo waar we de beroemde Cappella Palatina met haar schitterende mozaïeken van Bijbelse taferelen bekijken. Natuurlijk is er tijd voor een bezoek aan een kleurrijke markt met bijzondere lekkernijen. Aansluitend bewonderen we de barokke Santa Catarina, waar in de keuken van het klooster gebakjes worden verkocht naar recepten van de nonnen. Vervolgens brengen we een bezoek aan Palazzo Butera, een 17e-eeuws paleis dat door het echtpaar Valsecchi op eigen kosten is gerestaureerd, een bijzonder initiatief! (ca. 30 km)

dag 6: Havenstad Cefalù en Fiumara d'Arte

We laten Palermo achter ons en nemen een prachtige kustroute naar de oude vissersplaats Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in dit schilderachtige stadje. We zien hier de fraaie Byzantijnse mozaïeken in de bijzondere Normandische domkerk. Vervolgens rijden we verder langs de kust waar we één van de indrukwekkende kunstwerken zien die onderdeel uitmaakt van de Fiumara d’arte. Dit openluchtmuseum voor moderne kunst werd in de jaren '90 opgericht door Antonio Presti en laat enorme werken van diverse internationale kunstenaars zien. De laatste twee nachten verblijven we nabij Taormina. (ca. 350 km)

dag 7: De machtige Etna en Taormina

Indien de weersomstandigheden het toelaten gaan we in de ochtend de machtige Etna op, de grootste actieve vulkaan van Europa. Vrijwel constant is ze in meer of mindere mate actief. De vulkaan is met haar 3.340 meter het hoogste punt van Sicilië en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. We rijden tot zo’n 1.800 meter. Indien mogelijk kunt u een excursie maken naar een hoger gedeelte van de vulkaan (kosten niet inbegrepen). De middag brengen we door in het gezellige Taormina, een van de mooiste stadjes van Sicilië. In dit fraai gelegen en levendige stadje kunt u heerlijk flaneren. (ca. 120 km)

dag 8: Catania – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Catania gebracht. Met de terugvlucht naar Nederland komt een eind aan deze mooie reis. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Catania06:30 - 09:20 uur
Catania - Amsterdam10:05 - 13:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

 Panorama Hotel
Hotel Panorama - Siracusa
Het Panorama Hotel ligt op 750 meter van het archeologisch park Neapolis en op 5 minuten rijden van de pittoreske wijk Ortigia in het centrum van Syracuse. Het hotel beschikt over een kleine tuin, compleet met oude ruïnes, twee restaurants, waarvan er een lichte veranda heeft. een bar en een lift. Wifi is gratis beschikbaar in de gehele accommodatie. De kamers van het Panorama Hotel beschikken over airconditioning, verwarming, een kluisje, een minibar, een tv en een badkamer met een bad of een douche, een toilet, een bidet en een föhn.


Bekijk de website van Panorama Hotel
Grand Hotel Villa Politi Syracuse
Hotel Villa Politi - Siracusa
Dit hotel ligt in het hart van een prachtig, natuurlijk amfitheater, binnen de oude Siciliaanse steengroeven die bekend staan als Latomie dei Cappuccini en op ongeveer twee kilometer van het centrum van Syracuse. Grand Hotel Villa Politi beschikt over een bar, een restaurant, een eigen strand en een seizoensgebonden buitenzwembad. Er is gratis wifi aanwezig in de gehele accommodatie en er is een lift. Gasten van Villa Politi betalen speciale tarieven bij een aangrenzend zonneterras met parasols en ligstoelen aan zee, gelegen op de rotsen (beschikbaar van half juni tot half september). De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een toilet, een föhn en een bad of een douche.

Bekijk de website van Grand Hotel Villa Politi
Hotel Montreal
Hotel Montreal - Ragusa
Hotel Montreal ligt in het centrum van het gezellige moderne deel van Ragusa op enkele minuten loopafstand van de kathedraal van San Giovanni Battista. Het hotel beschikt over een lift, een restaurant, een bar en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Montreal
Hotel Kore in Agrigento, Italië
Hotel Kore - Agrigento
Hotel Kore is een viersterrenhotel in Vilaggio Mosè nabij Agrigento en circa 4 kilometer verwijderd van de beroemde Vallei der Tempels. Het hotel heeft een bar en een restaurant. Er is een lift aanwezig en er is gratis wifi beschikbaar. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Kore
Hotel Della Valle in Agrigento, Italië
Hotel Della Valle - Agrigento
Hotel Della Valle bevindt zich te midden van prachtige tuinen in Agrigento. San Leone met zijn prachtige stranden is in slechts 10 minuten rijden te bereiken. Het hotel is voorzien van een restaurant, een bar, een tuin en een terras. Er is gratis wifi beschikbaar in de openbare ruimtes. Er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een kluisje en een eigen badkamer met een toilet, een föhn en een bad of een douche.

Bekijk de website van Hotel Della Valle
Hotel Garibaldi in Palermo, Italië
Hotel Garibaldi - Palermo
Het stijlvolle hotel Garibaldi is gelegen tegenover Teatro Politeama in het hart van Palermo. U vindt er vele gezellige bars en restaurants in de buurt. Het hotel beschikt over een bar, een 24-uursrecpetie, gratis wifi en een lift. De elegante kamers zijn modern ingericht en voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en eigen badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Garibaldi
Hotel Mediterraneo, Palermo, Sicilië, Italië
Hotel Mediterraneo - Palermo
Hotel Mediterraneo ligt tussen het Palermo Teatro Massimo en Piazza Politeama in Palermo. Het hotel is voorzien van een bar, privéparkeergelegenheid en een 24-uursreceptie. Er is gratis wifi beschikbaar in de gehele accommodatie en er is een lift aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een minibar, een kluisje en een badkamer met een toilet, een bad en/of een douche en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Mediterraneo
Hotel Sporting Baia - Giardini Naxos
Hotel Sporting Baia - Giardini Naxos
Het toeristenklassehotel Sporting Baia ligt in het gezellige Giardini Naxos. Op loopafstand van het hotel bevinden zich verschillende winkeltjes en restaurants. Het hotel ligt aan het strand en beschikt over een lift, gratis wifi en een zonneterras met een zwembad (geopend in de zomermaanden). De kamers zijn eenvoudig ingericht maar netjes en voorzien van een tv, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Sporting Baia

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik heb erg genoten van de geestige, flexibele reisleiding van Diane.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Onze reisleidster Arianne is fantastisch. Zij heeft alles om een goede reisleider te zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een heel mooie vakantie, hartelijk dank.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Reisleidster Arianne had een enorm vermogen om op ontspannen wijze de groep te leiden. De gidsen in Syracuse en Palermo waren eveneens van hoge kwaliteit.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Hele leuke reis. Zeer goed bevallen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Hartstikke leuke en gezellige reis gehad. Goede reisleidster en chauffeur. Voor herhaling vatbaar.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wij waren zoals altijd zeer tevreden over de reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was gewoon een fijne en geweldige week! Fijn gezelschap en uitstekende reisleiding!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat hebben we een heerlijke reis gehad, in alle opzichten. Nu, vier weken later, klaagt mijn man nog steeds over heimwee naar Sicilië! Als dat geen compliment is…
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dankzij zeer kundige, enthousiaste en sympathieke reisleider werd deze culturele reis, met veel prachtige hoogtepunten, een succes.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik ga voor het reisprogramma, de hotels maken mij niet uit, als de bedden maar ‘slaapbaar’ zijn, en dat waren ze!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De kerstreis is prachtig, reisleidster Arianne was top, de chauffeur was serieus en bekwaam en het gezelschap gezellig. Wij hebben een prima reis gehad en veel gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien