Onbekende schatten en Griekse herinneringen

Reisleidster Arianne Swier:
‘Sicilië is een waar schateiland! Hier staat u oog in oog met eeuwenoude herinneringen in een adembenemend mediterraan decor. Tijdens deze mooie reis ontdekt u de lange geschiedenis van dit heerlijke paradijs in de Middellandse Zee. U zult ervaren dat het Italiaanse Sicilië ook een beetje Grieks, Arabisch, Frans en Spaans is!

Zo geniet u in Segesta en Syracuse van de robuuste Griekse tempels en theaters, bewondert u in Piazza Armerina de prachtige Romeinse mozaïeken en proeft u in Palermo de kosmopolitische sfeer op de Arabisch aandoende markt. Daarnaast bezoekt u sfeervolle stadjes als het kleurrijke Caltagirone en het charmante Castelbuono.

Uiteraard hebben we ook oog voor het sensationeel mooie landschap met amandel-, olijf-, en sinaasappelbomen, afgewisseld met een azuurblauwe zee en een altijd rokende Etna! Tijdens de prachtige routes langs de kust en door het binnenland worden we keer op keer getrakteerd op adembenemende uitzichten. Kortom, deze veelzijdige reis toont u het mooiste van mijn Sicilië in een sfeervol, mediterraan decor! Gaat u met mij mee?'

Pluspunten
vluchten Alitalia
ruimbagage
toeristenklassehotels
7x ontbijt en 5x diner
toeristenbelasting
lokale gidsen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Syracuse en Neapolis
barok in Ragusa
keramiek in Caltagirone
mozaïeken Piazza Armerina
Vallei der Tempels Agrigento
pittoresk Taormina
de machtige Etna
uitgebreide wandeling Palermo
klooster van Monreale
Griekse tempels Segesta
havenstad Cefalù
‘dolce’ in Castelbuono
Reisleidster Arianne Swier
SRC-reisleidster sinds 2000
Favoriete plek: Caltagirone
Mijn hart ligt op Sicilië! Dit is al weer 14 jaar mijn thuis en nog elke dag geniet ik van de schoonheid van dit Italiaanse eiland Ik laat u graag al haar bekende en onbekende schatten zien!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Astrid Schalke
Reisleidster sinds 1996
Reisleider Roeland Looman
Reisleider sinds 2001

De reis in het kort

Naar Sicilië
Grieks erfgoed in Syracuse en barok in Ragusa
Keramiek van Caltagirone, mozaïeken van Piazza Armerina
Vallei der Tempels in Agrigento en tempel van Segesta
Bezoek Palermo en Klooster van Monreale
Sfeervolle havenstad Cefalu en bezoek Castelbuono
Taormina en de machtige Etna
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Catania

Na aankomst op de luchthaven van Catania worden we naar ons hotel in Syracuse gebracht voor de eerste overnachting. (ca. 60 km)

dag 2: Syracuse en Ragusa

We starten onze reis met een bezoek aan de havenstad Syracuse, waar we het historische centrum Ortigia bezoeken. Hier zien we de dom met de Griekse zuilen, de Arthusabron en de ruïnes van de Apollotempel. Uiteraard bezoeken we ook het archeologisch park Neapolis. We wandelen over het opgravingsterrein en zien het grote Griekse theater. Hierna rijden we naar het stadje Ragusa, prachtig gelegen op een heuvel tussen twee diepe valleien. In het oude stadsdeel Ragusa Ibla wandelen we door het barokke centrum, dat door UNESCO wordt beschermd. We overnachten nabij Ragusa. (ca. 100 km)

dag 3: Keramiek en eeuwenoude mozaïeken

Caltagirone is bekend om haar prachtige keramiek. Een groot deel van de gebouwen in het oude centrum van de stad zijn versierd met de mooiste keramiektegels. Ook in de winkels worden de prachtigste handgemaakte kunststukjes tentoongesteld én verkocht. De unieke trappen van de Santa Maria del Monte zijn een hoogtepunt van ons bezoek aan Caltagirone: elk van de 142 treden is versierd met handgemaakt keramiek in verschillende stijlen en figuren. We vervolgen onze weg naar Piazza Armerina. Hier bewonderen we in de Romeinse Villa Romana del Casale de wereldberoemde mozaïeken. De heldere, veelkleurige mozaïeken, die scenes uit het dagelijks leven in de 3e en 4e eeuw weergeven, zijn na een vloedgolf in de 12e eeuw bedolven onder een dikke laag modder en hieronder uitstekend bewaard gebleven. We reizen door het heuvellandschap naar de omgeving van Agrigento, waar we vannacht verblijven. (ca. 220 km)

dag 4: Griekse tempels van Agrigento en Segesta

Op deze ochtend bezoeken we de beroemde Vallei der Tempels in Agrigento. In de 6e eeuw v.Chr. werd hier een Griekse kolonie gesticht, die uitgroeide tot een van de rijkste steden van de mediterrane wereld. Tijdens een wandeling langs de tempels hebben we een prachtig uitzicht op de omgeving. We rijden een mooie route door het binnenland met haar wijngaarden en olijfbomen naar Segesta. Ver van de bewoonde wereld, in een verstild landschap, bewonderen we hier een puntgave Griekse tempel: een van de best bewaarde ter wereld! We verblijven twee nachten nabij Palermo. (ca. 300 km)

dag 5: Palermo en Monreale

In Palermo bezichtigen we de San Giovanni degli Eremiti, een kerk met een schitterend kloosterhofje met Arabisch aandoende koepeltjes. Vervolgens bekijken we de beroemde Capella Palatina, de dom, het Piazza Quattro Canti en de Martorana, een mooi kerkje met mozaïeken van Bijbelse taferelen. Natuurlijk is er ook tijd voor een bezoek aan de kleurrijke markt. ’s Middags gaan we naar het hooggelegen klooster van Monreale. We bekijken de overvloedig versierde zuilen en prachtig gebeeldhouwde kapitelen van het kloosterhof. Ook zien we de Normandische domkerk, die met mozaïeken bekleed is. Uw eigen plan trekken in Palermo? (ca. 80 km)

dag 6: Havenstad Cefalù en Castelbuono

We laten Palermo achter ons en nemen een prachtige kustroute naar de oude vissersplaats Cefalù. Grieken, Arabieren, Normandiërs en Italianen woonden door de eeuwen heen in dit schilderachtige stadje. We zien hier de fraaie Byzantijnse mozaïeken in de bijzondere Normandische domkerk. Vervolgens trekken we het mooie binnenland in en bezoeken, in een grillig berglandschap, het mooie middeleeuwse stadje Castelbuono met haar machtige kasteel. We bezoeken een winkel, waar we kennis maken met heerlijke streekproducten zoals nougat en natuurlijk de beroemde huisgemaakte panettone, een traditionele kerstcake. De laatste twee nachten verblijven we nabij Taormina. (ca. 350 km)

dag 7 : Taormina en de machtige Etna

De ochtend brengen we door in het gezellige Taormina, een van de mooiste stadjes van Sicilië. In dit fraai gelegen en levendige stadje kunt u heerlijk flaneren. Indien de weersomstandigheden het toelaten gaan we in de middag de machtige Etna op, de grootste actieve vulkaan van Europa. Vrijwel constant is ze in meer of mindere mate actief. De vulkaan is met haar 3.340 meter het hoogste punt van Sicilië, en is te herkennen aan zijn karakteristieke rookpluim. We rijden tot zo’n 1.800 meter. (ca. 120 km)

dag 8: Catania – Amsterdam

Met de terugvlucht naar Nederland komt een eind aan deze mooie reis. (ca. 40 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
allitalia.png

Amsterdam - Rome Fiumicino07:00 - 09:10 uur
Rome Fiumicino - Catania10:40 - 12:00 uur
Catania - Rome Fiumicino12:00 - 13:20 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam14:30 - 17:00 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U verblijft in goede toeristenklassehotels. De meeste hotels hebben een lift. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Een aantal hotels biedt wifi in de publieke ruimtes of op de kamer. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Aan onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Jolly Hotel
Hotel Jolly Aretusa - Siracusa
Het hotel ligt in het centrum van Syracuse op loopafstand van de barokke en Griekse monumenten. In het prachtige Syracuse kunt u uitstekend dineren in een van de vele gezellige restaurants.

Bekijk de website van Jolly Hotel Aretusa
Hotel Montreal
Hotel Montreal - Ragusa
Het hotel ligt in het centrum van het gezellige Ragusa, op enkele minuten loopafstand van de kathedraal van San Giovanni Battista. Het hotel beschikt over een restaurant en een bar.

Bekijk de website van Hotel Montreal
Grand Mose, Italië
Hotel Grand Mosè - Agrigento
Het hotel ligt gunstig nabij Agrigento en de wereldberoemde Vallei der Tempels. Het hotel ligt in een rustige omgeving en beschikt over een mooie palmentuin.

Bekijk de website van Grand Hotel Mosè
Villa D'Amato
Hotel Villa d'Amato - Palermo
Dit elegante hotel, gebouwd in de jugendstil, is rustig gelegen. Villa d’Amato ligt aan zee en beschikt over een prachtige palmentuin. Het centrum van Palermo bevindt zich op zo’n 15 minuten rijden van het hotel.

Bekijk de website van Villa d'Amato
Casa Ferie
Hotel Casa Ferie San Giuseppe - Letojanni
Het hotel ligt in het gezellige kustplaatsje Letojanni. Op loopafstand van het hotel vindt u het strand en gezellige winkels en restaurants.

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB/B> Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Ik heb erg genoten van de geestige, flexibele reisleiding van Diane Kuster.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
M.A. Geluk
Onze reisleidster Arianne is fantastisch. Zij heeft alles om een goede reisleider te zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Het was een heel mooie vakantie, hartelijk dank.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Reisleidster Arianne had een enorm vermogen om op ontspannen wijze de groep te leiden. De gidsen in Syracuse en Palermo waren eveneens van hoge kwaliteit.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Hele leuke reis. Zeer goed bevallen!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Hartstikke leuke en gezellige reis gehad. Goede reisleidster en chauffeur. Voor herhaling vatbaar.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wij waren zoals altijd zeer tevreden over de reis!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De heer Warrie
Het was gewoon een fijne en geweldige week! Fijn gezelschap en uitstekende reisleiding!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wat hebben we een heerlijke reis gehad, in alle opzichten. Nu, vier weken later, klaagt mijn man nog steeds over heimwee naar Sicilië! Als dat geen compliment is…
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dankzij zeer kundige, enthousiaste en sympathieke reisleider werd deze culturele reis, met veel prachtige hoogtepunten, een succes.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik ga voor het reisprogramma, de hotels maken mij niet uit, als de bedden maar ‘slaapbaar’ zijn, en dat waren ze!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
mevrouw F. Slot-Geerdink
De kerstreis is prachtig, reisleidster Arianne was top, de chauffeur was serieus en bekwaam en het gezelschap gezellig. Wij hebben een prima reis gehad en veel gezien en gehoord.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.