050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Egypte | Prachtig Egypte

Land van de farao’s vanaf de Nijl

Reisleidster Willy:
‘Deze indrukwekkende cultuurvakantie is een ideale kennismaking met Egypte en zijn vriendelijke en gastvrije bevolking. Graag neem ik u mee naar het land waar ik al jaren woon. U begint deze reis in mijn thuisstad Caïro, de levendige metropool aan de Nijl met afwisselende bezienswaardigheden als musea, sfeervolle soeks, eeuwenoude moskeeën, piramides en sfinxen. Na een binnenlandse vlucht naar Aswan begint uw bijzondere cruise over de Nijl, de levensader van Egypte. Vanaf het zonnedek geniet u van het mooie afwisselende landschap dat aan u voorbijtrekt: de woestijn, groene akkers en huizen van leem.

Onderweg passeert u de sluizen bij het plaatsje Esna. Op verschillende plekken heeft u gelegenheid om aan wal te gaan, om even te dwalen door de straatjes of langs de kraampjes of om nog een bijzondere tempel, zoals die van Kom Ombo te bezoeken. Het is allemaal mogelijk. Aangekomen in Luxor ontdekt u het oude Thebe: u bezoekt de Vallei der Koningen, waar steeds weer nieuwe ontdekkingen zijn gedaan. Ook bezoekt u het imposante tempelcomplex van Karnak, waar u dwaalt tussen de torenhoge zuilen en langs rijen met sfinxen. Dit is een intensieve maar prachtige reis waarvan u nog lang zult nagenieten! Wilt u hier in Luxor al mee beginnen, overweeg dan zeker om de reis met enkele dagen te verlengen in het laatste hotel dat op een mooie locatie in Luxor ligt en van alle comfort is voorzien! Mag ik u in Egypte verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten Egyptair
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
middenklassehotels
3 overnachtingen cruiseschip
7x ontbijt, 3x lunch en 3x diner
fooien cruiseschip
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
piramides en sfinx in Gizeh
Vallei der Koningen en Koninginnen
tempel van Karnak in Luxor
optioneel bezoek Aboe Simbel
oude Egyptische museum in Cairo
museum NMEC in Caïro
cruise Aswan – Luxor
dubbeltempel Kom Ombo
tempel van Horus in Edfu
Dodentempel van Hatsjepsoet
Khan el Khalili-bazaar in Caïro
SRC-reisleidster Willy
SRC-reisleidster sinds 2000
Alle highlights van het oude Egypte én een cruise over de Nijl van Aswan en Luxor: dit is dé ideale kennismaking met dit bijzondere land!
Ontmoet onze beste reisleiders in Egypte
SRC-reisleidster Willy
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Caïro
Het oude Egyptische museum en het nieuwe nationaal museum van Egyptische beschaving, de citadel en Khan el Khalili
Memphis, Sakkara en Gizeh met de eeuwige sfinx en de piramides
Vlucht Caïro – Aswan, inschepen op cruiseschip, ’s middags bezoek Philaetempel en onvoltooide obelisk
Optioneel bezoek Aboe Simbel, rond lunchtijd start Nijl-cruise, onderweg dubbeltempel van Kom Ombo
Tempel van Horus en cruise van Edfu naar Luxor
Vallei der Koningen, Vallei der Koninginnen, de Dodentempel van Hatsjepsoet, de Kolossen van Memnon en de tempel van Karnak
Terugvlucht Luxor – Caïro – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Caïro

We vliegen naar de hoofdstad van Egypte. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Caïro, waar we drie nachten verblijven. (ca. 60 km)

dag 2: Egyptische musea en bruisend Caïro

Vanochtend bezoeken we als eerste het indrukwekkende Egyptische museum dat midden in een verhuizing zit. Het gebouw mag dan wat verouderd zijn, de schatten die hier getoond worden zijn overweldigend! Gedurende onze reis zal er regelmatig worden verwezen naar hetgeen we hier nu zien. Tijdens een indrukwekkende parade in het voorjaar van 2021 zijn alle 22 koninklijke mummies overgebracht van dit ‘oude’ Egyptische museum naar het nieuwe nationale museum van Egyptische beschaving (NMEC). We bekijken deze mummies in de nieuwe vitrines in de Royal Mummies Hall, dat geïnspireerd is op de Vallei der Koningen. En er is nog veel meer moois te zien! Vervolgens verkennen we de levendige stad. We bezoeken de Mohammed Ali-moskee, gebouwd op de citadel van Saladin. Ook duiken we in de bruisende, kleurrijke bazaar van Khan el Khalili. Hier zien we dat veel verschillende ambachten vaak nog op de traditionele manier worden uitgeoefend. Het is ook dé plek om met een kopje oriëntaalse koffie of muntthee bij te komen van alle indrukken. (ca. 90 km)

dag 3: Sfinxen en piramides

Vandaag nemen we uitgebreid de tijd om de imposante piramides te bewonderen! Memphis was ooit de hoofdstad van het oude Egypte. We zien hier het beeld van Ramses II en de albasten sfinx. Vervolgens bezoeken we Sakkara, waar we de trappiramide van Djozer en graven met wandschilderingen aantreffen. In Gizeh, aan de rand van Caïro bewonderen we de indrukwekkende piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, en natuurlijk de sfinx. Het is een unieke ervaring om deze wereldberoemde monumenten in het echt te zien! (ca. 80 km)

dag 4: Aswan

We vliegen naar Aswan voor een van de hoogtepunten van deze reis: een cruise over de Nijl naar Luxor. Maar eerst bewonderen we in Aswan de Philaetempel die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Omdat deze tempel zich op een eiland bevindt, varen we er met een boot naar toe. Hierna bezoeken we de onvoltooide obelisk van Aswan. Vanavond dineren en overnachten we aan boord van ons aangename cruiseschip. (ca. 60 km)

dag 5: Start Nijlcruise, optioneel naar Aboe Simbel

Als u wilt, kunt u in de vroege ochtend een optionele excursie maken naar Aboe Simbel (kosten niet inbegrepen). Rond lunchtijd start onze cruise over de Nijl. U kunt heerlijk genieten van een drankje op het zonnedek terwijl we in noordelijke richting varen. Onderweg ziet u het dagelijks leven langs de Nijl. In de namiddag leggen we aan naast de dubbeltempel van Kom Ombo. Liefhebbers kunnen hier zo naar toe lopen en deze bezichtigen. Hierna koersen we naar Edfu, waar ons cruiseschip afmeert. (ca. 110 km)

dag 6: Cruise van Edfu naar Luxor

In de vroege ochtend heeft u tijd om op eigen gelegenheid met een koetsje naar de tempel van Horus te gaan. Dit is een van de best bewaard gebleven tempels van Egypte. In de middag varen we door de sluizen van Esna naar Luxor. Tijdens de tocht hebben we een schitterend uitzicht en zien we het mooie afwisselende landschap dat aan ons voorbijtrekt: de woestijn, groene akkers en lemen huizen. (ca. 110 km)

dag 7: Luxors westelijke Nijloever en Karnak

Op de plek waar het oude Thebe lag, bevindt zich nu de stad Luxor. We nemen afscheid van ons cruiseschip en gaan naar de westelijke Nijloever van Luxor. Hier bezoeken we de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen. We zien de Dodentempel van Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao’s van Egypte, en ook de Kolossen van Memnon. Daarna bezoeken we een van de absolute toppers op de oostelijke Nijloever: de indrukwekkende tempel van Karnak. We overnachten in een hotel in Luxor. Trekt u er 's avonds nog op uit om de verlichte tempel van Luxor te bewonderen? (ca. 20 km)

dag 8: Luxor – Caïro – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Luxor gebracht voor de terugvlucht via Caïro naar Amsterdam. (ca. 15 km)

NB In verband met het vaarschema van de cruiseboot en de binnenlandse vluchten kan het voorkomen dat het programma in een andere volgorde wordt uitgevoerd. Ook kan het voorkomen dat we op dag 3 een avondvlucht van Caïro naar Aswan hebben en dan in een hotel in Aswan overnachten, in plaats van een vroege ochtendvlucht op dag 4. U zult alle onderdelen van het programma uitvoeren, maar een flexibele instelling is gewenst.

Tip In de wintermaanden (november t/m februari) kan het in de woestijn soms behoorlijk afkoelen. Wij raden u aan warme kleding en goed schoeisel mee te nemen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Aboe Simbel in Aswan, Egypte
Aboe Simbel
Bewonder de majestueuze tempels
Duur: ochtend
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: € 110,- per persoon
Op dag 5 van het programma kunt u deelnemen aan een excursie naar de majestueuze tempels van Aboe Simbel. Vroeg in de ochtend reist u per bus naar Aboe Simbel. Deze busrit naar de tempels duurt circa 3 uur. U krijgt een ontbijtpakketje en drinken mee voor onderweg. Tijdens de busrit geeft de reisleider uitleg over de tempels en krijgt u een plattegrond. Ter plaatse heeft u twee uur de tijd om de tempels op eigen gelegenheid te bezoeken. Daarna wordt u per bus teruggebracht naar Aswan, waar u rond 13.00 uur terugkeert bij het cruiseschip.
Sound % Light-show in Karnak, Egypte
Sound & Light-show in Karnak
Spectaculaire show
Duur show: 1 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: € 45,- per persoon incl. vervoer
Op dag 6 of 7 van het programma kunt u deelnemen aan een excursie naar de Sound en Light-show bij het tempelcomplex van Karnak. In een uur wordt in een spectaculaire show met licht en geluid het verhaal van Karnak aan u gepresenteerd. Het vervoer van en naar het tempelcomplex is bij de prijs inbegrepen.

Vluchtschema
Egyptair

Amsterdam - Cairo15:40 - 20:05 uur
Luxor - Cairo05:30 - 06:40 uur
Cairo - Amsterdam10:10 - 14:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en het cruiseschip

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Cosmopolitan Plaza Inn
Hotel Cosmopolitan Plaza Inn - Cairo
Dit stijlvolle en karakteristieke hotel ligt zeer centraal in het bruisende centrum van Cairo. Het Tahrirplein ligt op slechts 700 meter en naar het Egyptische Museum is de afstand 900 meter. In de directe omgeving van het hotel zijn verschillende restaurants en mogelijkheden om geld op te nemen. Ook in het hotel zelf is een restaurant, een pinautomaat en een geldwisselservice aanwezig. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een waterkoker en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Sommige kamers hebben een balkon.

Bekijk de website van Hotel Cosmopolitan Plaza Inn
Cruiseschip, Nijl, Egypte
Cruiseschip Solaris 1 - Aswan
We maken gebruik van een 5-sterrenschip (Egyptische classificatie) dat beschikt over een restaurant, een gezellige lounge met een bar, winkeltjes en een zonnedek met een zwembad en een bar. De keuken verzorgt drie keer per dag een goede maaltijd. De hutten aan boord zijn voorzien van een telefoon, een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet. Alle hutten hebben een raam. De boot is voorzien van airconditioning, die u zelf in uw hut kunt regelen.
Jolie Ville Kings Island Luxor, Egypte
Hotel Jolie Ville Kings Island - Luxor
Jolie Ville Kings Island Luxor is een luxe resort op een privé-eiland in de Nijl. Er zijn meerdere restaurants, bars, loungeruimtes en zwembaden. Er is geen lift aanwezig in het hotel. Wilt u naar het centrum van Luxor? Dan kunt u gebruik maken van de gratis shuttleservice van dit resort. Uw kamer is eveneens van alle gemakken voorzien, denkt u hierbij aan wifi, airconditioning, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Geniet vanaf uw eigen terras van het uitzicht op de weelderige tuin!

Bekijk de website van Hotel Jolie Ville Kings Island

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een reisleidster als Willy gun je elke reiziger: altijd aanspreekbaar, heel capabel, heel deskundig en ervaren, logistiek heel sterk, flexibel, en bovendien ontzettend aardig en betrokken. Het was heel warm in Egypte, en het programma was stevig, maar we hebben mede dankzij Willy een fantastische reis gehad! Als het enigszins mogelijk is dan het Hotel Villa Belle Epoque in Caïro absoluut in het programma laten: de vermoeiende heenreis, de hitte en de cultuurshock van Caïro zijn ineens prima te verdragen wanneer je in een dergelijk hotel mag bijkomen: een oase van groen en rust, fantastische kamers, goed personeel en een hele goede keuken. Goed uitgerust en gevoed aan het dagprogramma beginnen maakt een enorm verschil. Echt vakantie! Ook de programma-volgorde was helemaal optimaal: "alles"kunnen zien ( Aswan, Aboe Simbel, enz) , aan "alles"kunnen deelnemen en toch overal op tijd komen en "niets"hebben moeten missen. Dat je dan een paar keer heel vroeg moet opstaan is geen punt: we kwamen voor de hoogtepunten van Egypte, niet om uit te slapen. Cruiseschip "Sapphire" ook heel geweldig: hotel, vervoersmiddel en wellness tegelijk.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Wij hebben al veel van de wereld gezien, maar deze reis heeft veel indruk gemaakt. De oudheden, de pyramides, de tempels! De deskundigheid en de ervaring van reisleider Willy heeft hier ook dubbel en dwars aan bijgedragen.

Het is een mooie, intensieve en vermoeiende reis. Dat we aan het einde van de reis in zo’n mooi resort in Luxor aankwamen was fantastisch. Gelukkig hadden wij vier nachten bijgeboekt. Wij konden dus, in tegenstelling tot onze medereizigers, heerlijk uit gaan rusten. Wellicht kunt u in de reisomschrijving aangeven dat het bijzonder aan de raden is om een aantal nachten bij te boeken in het resort. Wij zijn gisteren uitgerust weer thuis gekomen!
Beoordeling reis: 10
Beoordeling reisleider: 10
Het is geweldig zoals Willy deze reis begeleidt!! We kwamen zo ook veel te weten over het gewone leven in Egypte.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Afwisselende reis langs indrukwekkende monumenten. De cruise over de Nijl was comfortabel. Met Willy als reisleider krijg je een goede indruk van Egypte!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Prachtig Egypte, de titel van de reis, klopte helemaal! Zeer boeiend en interessant.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Op deze derde Egypte reis, 1991-2011-2023, bestond de groep uit 20 personen, waarmee we plezierige en interessante gesprekken hadden.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Door extra excursies wel vermoeiende, maar interessante reis. Wel erg warm.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 8
De reis was goed georganiseerd, de tocht op de Nijl was geweldig. De reis krijgt een negen. De reisleider een TIEN. Dit was mijn tiende verre reis met SRC
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Prachtig Egypte is een geweldig mooie reis. Je bezoekt en ervaart de hoogtepunten van de oude Egyptische beschaving, iets wat al jaren op mijn bucket lijst stond. Het enige nadeel van deze reis is het vele, zelfs voor src, vroege opstaan en dat de uitleg van de bezienswaardigheden vooraf en bijna niet meer tijdens het bezoek wordt gegeven door de lokale gids.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 8
De sfeer in de groep was ontzettend goed. Wij hebben emailadressen uitgewisseld en het plan opgevat om in januari naar een museum te bezoeken en om daarna gezellig uiteten te gaan.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien

Verlengingsmogelijkheden

U kunt deze reis individueel verlengen met twee nachten in het laatste hotel van de rondreis in Luxor. De verlenging is op basis van logies en ontbijt en een taxitransfer naar de luchthaven van Luxor. Tijdens de verlenging is er geen reisleider aanwezig. Indien u een andere verlengingsduur wenst, dan is dit ook mogelijk en kunt u dit telefonisch bij SRC Reizen aanvragen.

Luxor
Luxor is de schatkamer van het oude Egypte. De Nijl scheidt de oostelijke en westelijke oever van het oude Thebe. Aan beide zijden kunt u diverse musea en eeuwenoude tempels bezoeken. Ook zijn er gezellige winkeltjes en sfeervolle soeks vol lokale producten en souvenirs te vinden.

Jolie Ville Kings Island Luxor, Egypte
Hotel Jolie Ville Kings Island - Luxor
Jolie Ville Kings Island Luxor is een luxe resort op een privé-eiland in de Nijl. Er zijn meerdere restaurants, bars, loungeruimtes en zwembaden. Er is geen lift aanwezig in het hotel. Wilt u naar het centrum van Luxor? Dan kunt u gebruik maken van de gratis shuttleservice van dit resort. Uw kamer is eveneens van alle gemakken voorzien, denkt u hierbij aan wifi, airconditioning, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Geniet vanaf uw eigen terras van het uitzicht op de weelderige tuin!

Bekijk de website van Hotel Jolie Ville Kings Island