050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Egypte | Prachtig Egypte

Land van de farao’s vanaf de Nijl

Reisleidster Willy Siegers:
‘Deze indrukwekkende cultuurvakantie is een ideale kennismaking met Egypte en zijn vriendelijke en gastvrije bevolking. Graag neem ik u mee naar het land waar ik al jaren woon. De laatste tijd werd Egypte minder bezocht, maar inmiddels mogen we ons gelukkig weer op veel bezoekers verheugen.

U begint deze reis in mijn thuisstad Caïro, de levendige metropool aan de Nijl met afwisselende bezienswaardigheden als musea, sfeervolle soeks, eeuwenoude moskeeën, piramiden en sfinxen. Na een binnenlandse vlucht naar Aswan begint onze bijzondere cruise over de Nijl, de levensader van Egypte. Vanaf het zonnedek geniet u van het mooie afwisselende landschap dat aan u voorbijtrekt: de woestijn, groene akkers en lemen huizen.

Onderweg passeert u de sluizen bij het plaatsje Esna. Op verschillende plekken heeft u gelegenheid om aan wal te gaan. Om even te dwalen door de straatjes of langs de kraampjes of om nog een bijzondere tempel, zoals die van Kom Ombo te bezoeken. Het is allemaal mogelijk. Aangekomen in Luxor ontdekt u het oude Thebe: u bezoekt de Vallei der Koningen, waar steeds weer nieuwe ontdekkingen zijn gedaan. Ook bezoekt u het imposante tempelcomplex van Karnak. Dit is een prachtige reis waarvan u nog lang zult nagenieten! Mag ik u in Egypte verwelkomen?’

Pluspunten
vluchten Egyptair
2 binnenlandse vluchten
ruimbagage
toeristenklassehotels
3 overnachtingen cruiseschip
7x ontbijt, 3x lunch en 3x diner
fooien cruiseschip
audiosysteem
lokale gidsen
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Egyptisch museum in Caïro
piramides en sfinx in Gizeh
dubbeltempel Kom Ombo
cruise Aswan – Luxor
tempel van Karnak in Luxor
Vallei der Koningen
Dodentempel van Hatsjepsoet
tempel van Horus in Edfu
Khan el Khalili-bazaar in Caïro
optioneel bezoek Aboe Simbel
SRC-reisleidster Willy Siegers
SRC-reisleidster sinds 2000
Dit is dé tijd om de eeuwenoude Egyptische schatten te (her)ontdekken.
Ontmoet onze beste reisleiders in Egypte
Reisleidster Willy Siegers
Reisleidster sinds 2000

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Caïro
Egyptisch museum, de citadel en de levendige bazaar Khan el Khalili
De eeuwige sfinx en piramides van Cheops in Gizeh en Memphis en Sakkara
Vlucht van Caïro naar Aswan voor cruise over de Nijl, optioneel bezoek Aboe Simbel of vrije tijd om de Phileatempel en hoge dam in Aswan te bezoeken. Vrije tijd voor dubbeltempel van Kom Ombo.
Cruise van Edfu naar Luxor met zicht op het leven langs de Nijl
Westelijke Nijloever met de Vallei der Koningen, Vallei der Koninginnen, de Dodentempel van Hatsjepsoet en de Kolossen van Memnon
Het oude Thebe met de tempel van Karnak op de Oostelijke Nijloever
Terugvlucht Luxor – Caïro – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Caïro

We vliegen naar de hoofdstad van Egypte. Na aankomst rijden we naar ons hotel in Caïro, waar we drie nachten verblijven. (ca. 25 km)

dag 2: Egyptisch museum en bruisend Caïro

Het indrukwekkende Egyptische museum zit midden in een verhuizing, zolang de nieuwe locatie nog niet geopend is, bezoeken we het oude pand. Het gebouw mag dan wat verouderd zijn, de schatten die hier getoond worden zijn overweldigend! Vervolgens verkennen we de levendige stad. We bezoeken de Mohammed Ali-moskee, gebouwd op de citadel van Saladin. We wandelen door de drukke El Muezzstraat, waar we zien dat vele verschillende ambachten vaak nog op de traditionele manier worden uitgeoefend. Ook duiken we in de bruisende, kleurrijke bazaar van Khan el Khalili, waar we ten slotte bij een kopje oriëntaalse koffie of muntthee bijkomen van alle indrukken. (ca. 45 km)

dag 3: Sfinxen en piramides

Vandaag nemen we uitgebreid de tijd om de imposante piramides te bewonderen! Memphis was ooit de hoofdstad van het oude Egypte. We zien hier het beeld van Ramses II en de albasten sfinx. Vervolgens bezoeken we Sakkara, waar we de trappiramide van Djozer en graven met wandschilderingen aantreffen. In Gizeh, aan de rand van Caïro bewonderen we de indrukwekkende piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos, en natuurlijk de sfinx. Het is een unieke ervaring om deze wereldberoemde monumenten in het echt te zien! (ca. 80 km)

NB: Bij vertrek op 28 april vliegen we op dag 3 van Caïro naar Aswan. Op deze vertrekdatum verblijven we de eerste twee nachten in Caïro en op dag 3 in Aswan.

dag 4: Cruise over de Nijl

We vliegen naar Aswan voor een van de hoogtepunten van deze reis: een cruise over de Nijl naar Luxor. Als u wilt, kunt u een optionele excursie maken naar Aboe Simbel (kosten niet inbegrepen). U reist dan na aankomst in Aswan met een touringcar door naar Aboe Simbel. Als u niet naar Aboe Simbel gaat, dan heeft u vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld de hoge dam, de granietgroeven met de ‘nooit voltooide’ obelisk of de Philaetempel bezoeken. Eenmaal aan boord van ons aangename cruiseschip kunt u heerlijk genieten van een drankje op het zonnedek terwijl we richting Kom Ombo varen. In de namiddag leggen we aan naast de dubbeltempel van Kom Ombo. Liefhebbers kunnen hier zo naar toe lopen. Hierna koersen we naar Edfu, waar ons cruiseschip afmeert. (ca. 110 km)

dag 5: Van Edfu naar Luxor; het leven langs de Nijl

In de vroege ochtend heeft u tijd om op eigen gelegenheid met een koetsje naar de tempel van Horus te gaan. Dit is een van de best bewaard gebleven tempels van Egypte. In de middag varen we door de sluizen van Esna naar Luxor. Tijdens de tocht hebben we een schitterend uitzicht en zien we het Egyptische leven op de oevers van de Nijl. (ca. 110 km)

dag 6: Graftombes en dodentempel op de Westelijke Nijloever

Vandaag staat een bezoek aan de Westelijke Nijloever op ons programma. We bezoeken hier de Vallei der Koningen en de Vallei der Koninginnen. We zien de Dodentempel van Hatsjepsoet, een van de weinige vrouwelijke farao’s van Egypte, en ook de Kolossen van Memnon. (ca. 15 km)

dag 7: Het oude Thebe en Karnak

Op de plek waar het oude Thebe lag, bevindt zich nu de stad Luxor. We nemen afscheid van ons cruiseschip en bezoeken een van de absolute toppers op de Oostelijke Nijloever: de indrukwekkende tempel van Karnak. We overnachten in een hotel in Luxor. Trekt u er 's avonds nog op uit om de verlichte tempel van Luxor te bewonderen? (ca. 5 km)

dag 8: Luxor – Caïro – Amsterdam

We worden naar de luchthaven van Luxor gebracht voor de terugvlucht via Caïro naar Amsterdam. (ca. 15 km)

NB In verband met het vaarschema van de cruiseboot en de binnenlandse vluchten kan het voorkomen dat het programma in een andere volgorde wordt uitgevoerd. U zult alle onderdelen van het programma uitvoeren, maar een flexibele instelling is gewenst.

Tip In de wintermaanden (november t/m februari) kan het in de woestijn soms behoorlijk afkoelen. Wij raden u aan warme kleding en goed schoeisel mee te nemen.

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Sound & Lights in Gizeh, Egypte
Sound & Light-show in Gizeh
Het verhaal van de piramides
Duur show: 1 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: € 30,- per persoon incl. vervoer
Tijdens het verblijf in Caïro kunt u op een van de avonden deelnemen aan een excursie naar de Sound en Light-show bij de piramides van Gizeh. In een uur wordt in een spectaculaire show met licht en geluid het verhaal van de piramides aan u gepresenteerd. Het vervoer van en naar de piramides is bij de prijs inbegrepen.
Aboe Simbel in Aswan, Egypte
Aboe Simbel
Bewonder de majestueuze tempels
Duur: ochtend
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: € 85,- per persoon
Op dag 4 van het programma kunt u deelnemen aan een excursie naar de majestueuze tempels van Aboe Simbel. Vroeg in de ochtend reist u per bus naar Aboe Simbel. Deze busrit naar de tempels duurt circa 3 uur. U krijgt een ontbijtpakketje en drinken mee voor onderweg. Ter plaatse heeft u twee uur de tijd om de tempels onder leiding van een Engelssprekende gids te bezoeken. De gids mag alleen buiten de tempels vertellen. U heeft na de uitleg ook nog tijd om op eigen gelegenheid de tempels te bezoeken. Daarna wordt u per bus teruggebracht naar Aswan, waar u rond 13.00 uur terugkeert bij het cruiseschip.
Sound % Light-show in Karnak, Egypte
Sound & Light-show in Karnak
Spectaculaire show
Duur show: 1 uur
Minimaal 4 deelnemers
Prijs: € 23,- per persoon incl. vervoer

Op dag 6 of 7 van het programma kunt u deelnemen aan een excursie naar de Sound en Light-show bij het tempelcomplex van Karnak. In een uur wordt in een spectaculaire show met licht en geluid het verhaal van Karnak aan u gepresenteerd. Het vervoer van en naar het tempelcomplex is bij de prijs inbegrepen.

Vluchtschema
egyptair.png

Amsterdam - Cairo15:40 - 20:05 uur
Luxor - Cairo05:50 - 07:00 uur
Cairo - Amsterdam10:00 - 14:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels en het cruiseschip

U verblijft in goede middenklassehotels die beschikken over een lift. Tevens overnacht u op een 5-sterrenschip (Egyptische classificatie). De kamers en hutten zijn voorzien van een telefoon, airconditioning en een badkamer met douche en toilet. De meeste kamers hebben een tv. Bij uw reisbescheiden ontvangt u een hotellijst.

Hotel Pyramisa in Caïro, Egypte
Hotel Pyramisa Caïro - Cairo
Hotel Pyramisa ligt in het centrum van Caïro. De kamers van het grote hotel hebben uitzicht op de Nijl of over de stad. Op circa 500 meter afstand ligt een metrostation, vanwaar u in enkele minuten naar het Tahrirplein en het Egyptische museum reist.

Bekijk de website van Hotel Pyramisa Caïro
Steigenberger Cairo Pyramids Hotel in Giza, Egypte
Hotel Steigenberger Cairo Pyramids Hotel - Cairo
Dit elegante resort biedt een heerlijke uitvalsbasis om Cairo en omgeving te verkennen. Het hotel bevindt zich op loopafstand van de majestueuze piramiden van Giza. Het hotel beschikt over twee zwembaden, weelderige tuinen en een aantal bars en restaurants. De kamers zijn luxueus en beschikken allemaal over een buitenruimte.

Bekijk de website van Cairo Pyramids Hotel
Cruiseschip, Nijl, Egypte
Cruiseschip Nile Marquise -
We maken gebruik van een 5-sterrenschip (Egyptische classificatie) dat beschikt over een restaurant, een gezellige lounge met een bar, winkeltjes en een zonnedek met een zwembad en een bar. De keuken verzorgt drie keer per dag een goede maaltijd. De hutten aan boord zijn voorzien van een telefoon, een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet. Alle hutten hebben een raam. De boot is voorzien van airconditioning, die u zelf in uw hut kunt regelen.
Hotel Pyramisa in Luxor, Egypte
Hotel Pyramisa Isis Luxor - Luxor
Het hotel ligt in het centrum van Luxor aan de Nijl. De tempel van Luxor is op een kilometer afstand. Het hotel beschikt over meerdere restaurants, een bar en een zwembad. De ruime kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een bad en een douche. In de openbare ruimtes is gratis wifi.

Bekijk de website van Pyramisa Isis Luxor

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De sfeer in de groep was ontzettend goed. Wij hebben emailadressen uitgewisseld en het plan opgevat om in januari naar een museum te bezoeken en om daarna gezellig uiteten te gaan.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 7
Mevr. H. Huisman
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!