050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Italië | Kunst in Florence

Ontdek de mooiste kunst, musea en kerken

Reisleidster Wendy:
‘Carpe diem: pluk de dag! Nog elke dag ziet u in Florence het levende bewijs van deze renaissancefilosofie. Geen ander volk kan elke dag zo ten volle genieten van het leven als de Florentijnen. Ze genieten van de David van Michelangelo en de schilderijen van Botticelli in de wereldberoemde Uffizi. Maar ook het drinken van een espresso is er een kunst, waarvan minstens zo intens wordt genoten!

Wilt u ook genieten van dit ultieme dolce vita-gevoel? En heeft u altijd al de mooiste kunstwerken van de Italiaanse renaissance willen bewonderen? Dan is dit de reis voor u! Tijdens deze kunst-stedentrip ontdekt u met mij in de bakermat van de renaissance wereldberoemde meesters als Michelangelo en Leonardo. De renaissancekunst begon in Florence echter al in het eerste kwart van de 15e eeuw, met de koepel van de dom door Brunelleschi, de deuren van de doopkapel door Ghiberti en de beelden van Donatello. Bovendien legden fresco’s van grootmeesters als Fra Angelico en Masaccio de basis voor de renaissanceschilderkunst waar Florence zo beroemd door is geworden. Tijdens deze mooie kunstreis maakt u met mij een prachtige reis door de tijd, van de fresco’s van de late middeleeuwen naar de topstukken van de zelfbewuste renaissance.

U ontmoet de groten der aarde en neemt uitgebreid de tijd om ze beter te leren kennen. Zo bewondert u de werken van renaissancemeester Michelangelo van dichtbij, en staat u, met dank aan de beroemde De’ Medici-familie, oog in oog met de kunstwerken van grote namen als Giotto, Botticelli en Rafaël. Ook de oogverblindende fresco’s van Masaccio en Fra Angelico zullen u verrassen. Reist u met mij mee? U komt als een rijker mens terug!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed centraal toeristenklassehotel
4x ontbijt
entreegeld Uffizi-museum
e-book 50 tips voor Florence
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
dom en doopkapel van Florence
Uffizi-museum
San Marcoklooster
Galleria dell'Accademia
Bargello
Santa Maria Novella
Medici-kapellen
SRC-reisleider Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Ons bezoek aan de Uffizi is al voor u gereserveerd, hèt museum dat u een uitgebreid overzicht geeft van de Italiaanse schilderkunst gedurende de hoogtijdagen van de renaissance.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Pisa
Bargello en Uffizi
Accademia en San Marcoklooster
De’ Medici-kapellen en vrije middag
Santa Maria Novella en terugvlucht

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam - Pisa

We vliegen naar Pisa. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het centraal gelegen hotel in Florence gebracht. Wandelt u op deze avond alvast door de fraai verlichte binnenstad? (ca. 80 km)

dag 2: Bargello en Uffizi

De komende dagen verkennen we Florence te voet. Hoewel in het compacte centrum de bezienswaardigheden dicht bij elkaar liggen, zullen we al met al een flinke afstand lopen. Trekt u dus uw wandelschoenen aan en ga met ons op verkenning! We starten de dag in het Bargello, een uniek museum met een mooie collectie sculpturen. We bewonderen de David van Donatello, de Bacchus van Michelangelo en de bronzen proefstukken voor de doopkapel. Het museum herbergt daarnaast vele verfijnde bronzen beeldjes, keramiek van de Della Robbia-fabriek en nog veel meer. In de middag nemen we uitgebreid de tijd om een van de mooiste musea ter wereld, de Uffizi, te bekijken. Eeuwenlang werd Florence bestuurd door de machtige bankiersfamilie De’ Medici. Zij waren het die de kunst een grote stimulans gaven. Vooral Lorenzo Il Magnifico was een groot liefhebber en verzamelaar. In de Uffizi krijgt u een heel mooi overzicht van de ontwikkeling van de kunstgeschiedenis. U ziet werken van Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël en nog vele andere grootheden.

dag 3: Accademia en San Marcoklooster

De Accademia was de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Ook hier kijkt u als kunstliefhebber uw ogen uit! Zo bevinden zich hier bijvoorbeeld de beroemde David van Michelangelo en zijn onafgemaakte beelden van de vier slaven of gevangenen. In de middag bezoeken we het San Marcoklooster, het van oorsprong dominicanenklooster dat op dit moment in gebruik is als museum. Er zijn hier heel veel waardevolle fresco’s van Fra Angelico te vinden. Deze monnik was beroemd door zijn talent in de schilderkunst. In de kloostercellen bewonderen we verfijnde fresco’s met bijbelscènes die de kruisiging en de annunciatie behandelen. U geniet zeker van de ‘engelachtige’ schilderstijl van Fra Angelico, waaraan deze broeder zijn naam te danken heeft.

dag 4: De’ Medici-kapellen en vrije middag

We bezoeken de De’ Medici-kapellen en bewonderen hier de graftombes van leden van de De’ Medici familie, die zijn ontworpen door Michelangelo. Na dit bezoek kunt u Florence op eigen gelegenheid verkennen. U kunt bijvoorbeeld de San Lorenzobasiliek bezoeken, een renaissancekerk die altijd heeft gediend als parochiekerk van de De' Medici's. Ook de bijbehorende Biblioteca Laurenziana is een bezoek waard. In dit meesterwerk van renaissancebouwkunst van Michelangelo is de waardevolle boekencollectie van de De' Medici-familie ondergebracht. In de imposante Santa Croce kunt u het grafmonument van Michelangelo en prachtige fresco's van Giotto bewonderen. Of zoekt u het hogerop en beklimt u de koepel van de dom?

dag 5: Santa Maria Novella en terugvlucht

We besluiten deze heerlijke kunstreis met een van de grootste meesterwerken van de renaissance. In de Santa Maria Novella bewonderen we het beroemde fresco De Heilige Drie-eenheid van Masaccio. Het koor van deze kerk herbergt ook een prachtige fresco-serie van Domenico Ghirlandaio. De jonge Michelangelo, die als leerling werkzaam was in het atelier van Ghirlandaio, heeft aan deze fresco’s meegewerkt. Na dit laatste prachtige bezoek worden we naar de luchthaven van Pisa gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Pisa18:20 - 20:15 uur
Pisa - Amsterdam15:00 - 17:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Executive
Hotel Executive - Florence
Het stijlvolle en gastvrije hotel Executive ligt zeer centraal in Florence op een kwartiertje loopafstand van de Ponte Vecchio en het centraal station. Het rustig gelegen hotel beschikt over een gezellige bar, gratis wifi door het gehele gebouw en een fitnessruimte. De kamers beschikken over een minibar, een tv en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Executive

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Pittige reis door de vele excursies maar erg mooi. tussen de excursies door toch voldoende tijd om weer op te laden!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
We vonden het een fantastische reis en hebben zeer genoten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
November is een perfecte maand om Florence te bezoeken, als je zo veel mogelijk wilt zien. Nauwelijks wachttijden, heerlijk rustig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Florence is top. De kunst is uitbundig. Het extraatje is de reisleiding. We hebben met Maaike de beste gehad van al onze groepsreizen. Wat een enthousiasme, wat een kennis, wat een humor. Heerlijk! De locatie van het hotel was goed. Maar zorg dat de loopafstand tussen hotel en de te bezoeken objecten niet groter wordt. Dit was de maximale afstand.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige reis, hierdoor veel gezien van Florence.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien