050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Kunst in Florence

Ontdek de mooiste kunst, musea en kerken

Reisleidster Wendy:
‘Carpe diem: pluk de dag! Nog elke dag ziet u in Florence het levende bewijs van deze renaissancefilosofie. Geen ander volk kan elke dag zo ten volle genieten van het leven als de Florentijnen. Ze genieten van de David van Michelangelo en de schilderijen van Botticelli in de wereldberoemde Uffizi. Maar ook het drinken van een espresso is er een kunst, waarvan minstens zo intens wordt genoten!

Wilt u ook genieten van dit ultieme dolce vita-gevoel? En heeft u altijd al de mooiste kunstwerken van de Italiaanse renaissance willen bewonderen? Dan is dit de reis voor u! Tijdens deze kunst-stedentrip ontdekt u met mij in de bakermat van de renaissance wereldberoemde meesters als Michelangelo en Leonardo. De renaissancekunst begon in Florence echter al in het eerste kwart van de 15e eeuw, met de koepel van de dom door Brunelleschi, de deuren van de doopkapel door Ghiberti en de beelden van Donatello. Bovendien legden fresco’s van grootmeesters als Fra Angelico en Masaccio de basis voor de renaissanceschilderkunst waar Florence zo beroemd door is geworden. Tijdens deze mooie kunstreis maakt u met mij een prachtige reis door de tijd, van de fresco’s van de late middeleeuwen naar de topstukken van de zelfbewuste renaissance.

U ontmoet de groten der aarde en neemt uitgebreid de tijd om ze beter te leren kennen. Zo bewondert u de werken van renaissancemeester Michelangelo van dichtbij, en staat u, met dank aan de beroemde De’ Medici-familie, oog in oog met de kunstwerken van grote namen als Giotto, Botticelli en Rafaël. Ook de oogverblindende fresco’s van Masaccio en Fra Angelico zullen u verrassen. Reist u met mij mee? U komt als een rijker mens terug!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goed centraal toeristenklassehotel
4x ontbijt
entreegeld Uffizi-museum
e-book 50 tips voor Florence
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
dom en doopkapel van Florence
Uffizi-museum
San Marcoklooster
Galleria dell'Accademia
Bargello
Santa Maria Novella
Medici-kapellen
SRC-reisleider Wendy
SRC-reisleidster sinds 2008
Ons bezoek aan de Uffizi is al voor u gereserveerd, hét museum dat u een uitgebreid overzicht geeft van de Italiaanse schilderkunst gedurende de hoogtijdagen van de renaissance.
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
Reisleider John in Milaan
Reisleider sinds 1992

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam - Florence
+ lees meer
Bargello en Uffizi
+ lees meer
Accademia en San Marcoklooster
+ lees meer
De’ Medici-kapellen en vrije middag
+ lees meer
Santa Maria Novella en terugvlucht Florence - Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Kunst in Florence
20 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Florence14:05 - 16:05 uur
Florence - Amsterdam16:45 - 18:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Ik heb enorm genoten van deze reis. Florence is een prachtige stad als je van historie en kunst houdt. Reisleidster Wendy vertelt enthousiast en levendig over de stad, de gebouwen, de schilderijen en de beeldhouwwerken. Ik heb er veel van opgestoken. Waarschuwing; je moet wel goed ter been zijn want alles wordt lopend afgelegd.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
We vonden het een fantastische reis en hebben zeer genoten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
November is een perfecte maand om Florence te bezoeken, als je zo veel mogelijk wilt zien. Nauwelijks wachttijden, heerlijk rustig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Pittige reis door de vele excursies maar erg mooi. tussen de excursies door toch voldoende tijd om weer op te laden!!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis, hierdoor veel gezien van Florence.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.