U bent hier: Home | Italië | Kunst in Florence

De mooiste kunst, musea en kerken

Reisleidster Wendy Fossen:
'Carpe diem: pluk de dag! Nog elke dag ziet u in Florence het levende bewijs van deze renaissancefilosofie. Geen ander volk kan elke dag zo ten volle genieten van het leven als de Florentijnen. Ze genieten van de David van Michelangelo en de schilderijen van Botticelli in de wereldberoemde Uffizi. Maar ook het drinken van een espresso is er een kunst, waarvan minstens zo intens wordt genoten!

Tijdens deze kunst-stedentrip ontdekt u met mij de bakermat van de renaissance: Florence! Wie aan de hoofdstad van Toscane denkt, denkt vast aan de kunst van wereldberoemde meesters als Michelangelo en Leonardo. De renaissancekunst begon in deze prachtige stad echter al in het eerste kwart van de 15e eeuw, met de koepel van de dom door Brunelleschi, de deuren van de doopkapel door Ghiberti en de beelden van Donatello. Bovendien legden fresco’s van grootmeesters als Fra Angelico en Masaccio, geïnspireerd door de frescokunst van Giotto, de basis voor de renaissance schilderkunst waar Florence zo beroemd door is geworden. Tijdens deze mooie themareis maakt u met mij een prachtige reis door de tijd, van de fresco’s van de late middeleeuwen naar de topstukken van de zelfbewuste renaissance

En wanneer kunt u dit nu beter doen dan buiten het toeristische seizoen, zonder grote groepen toeristen en eindeloos lange rijen! U ontmoet de groten der aarde en neemt uitgebreid de tijd om ze beter te leren kennen. Bewonder renaissancemeester Michelangelo van dichtbij, en sta, met dank aan de beroemde De’ Medici-familie, oog in oog met de kunstwerken van grote namen als Giotto, Botticelli en Rafaël. Leer de oogverblindende fresco’s van Masaccio en Fra Angelico kennen, en u komt als een rijker mens terug! Reist u mee?'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goed centraal toer.klassehotel
5x ontbijt
entreegeld Uffizi-museum
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
wandelingen Florence
Uffizi-museum
Santa Croce
San Marcoklooster
Bargello
Santa Maria Novella
Galleria dell'Accademia
Medici-kapellen
vrije dag voor eigen invulling
Reisleidster Wendy Fossen
SRC-reisleidster sinds 2006
Favoriete plek: San Marcoklooser
In de Uffizi ziet u kunst van grootse kunstenaars als Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafaël: een indrukwekkend bezoek, dus!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Marjorie van Beekum
Reisleidster sinds 2013
Reisleidster Maaike Raduzzi
Reisleidster sinds 2008

De reis in het kort

Naar Italië
San Marcoklooster en Uffizi
Vrije dag voor eigen invulling in Florence of omgeving
Bargello, Santa Croce en Santa Maria Novella
Galleria dell'Accademia en De’ Medici-kapellen
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Italië

We vliegen naar Pisa. We worden naar het centraal gelegen hotel in Florence gebracht. (ca. 80 km)

dag 2: San Marcoklooster en Uffizi

Het van oorsprong dominicanenklooster van San Marco is op dit moment in gebruik als museum. Er zijn hier heel veel waardevolle fresco’s van Fra Angelico te vinden. Deze monnik was beroemd door zijn talent in de schilderkunst. In de kloostercellen bewonderen we verfijnde fresco’s met bijbelscènes die de kruisiging en de annunciatie behandelen. U geniet zeker van de ‘engelachtige’ schilderstijl van Fra Angelico, waaraan deze broeder zijn naam te danken heeft. In de middag nemen we uitgebreid de tijd om een van de mooiste musea ter wereld, de Uffizi, te bekijken. Eeuwenlang werd Florence bestuurd door de machtige bankiersfamilie De’ Medici. Zij waren het die de kunst een grote stimulans gaven. Vooral Lorenzo Il Magnifico was een groot liefhebber en verzamelaar. In de Uffizi krijgt u een heel mooi overzicht van de ontwikkeling van de kunstgeschiedenis. U ziet werken van Giotto, Botticelli, Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rafaël en nog vele andere grootheden.

dag 3: Vrije dag

In Florence zult u zich nooit vervelen! Deze dag kunt u uw eigen plan trekken. U kunt bijvoorbeeld de koepel van de dom beklimmen of een bezoek brengen aan het immense Palazzo Pitti, de residentie van de familie De’ Medici en het grootste renaissancepaleis van Florence. U kunt hier de imposante collectie schilderijen in de Galleria Palatina bewonderen of een wandeling maken door de rustieke Boboli-tuinen. Wanneer u meer van Toscane wilt zien, kunt u ook met de trein op pad. U bent bijvoorbeeld al in een uurtje in Pisa! Uw reisleider kan u voorzien van allerhande adviezen op maat.

dag 4: Bargello, Santa Croce en Santa Maria Novella

Het Bargello is een uniek museum met een mooie collectie sculpturen. We bewonderen de David van Donatello, de Bacchus van Michelangelo en de bronzen proefstukken voor de doopkapel. Het museum herbergt daarnaast vele verfijnde bronzen beeldjes, keramiek van de Dell Robbia-fabriek en nog veel meer. In de imposante Santa Croce zien we het grafmonument van Michelangelo en prachtige fresco’s van Giotto. Als afsluiting van de dag zien we in de kerk Santa Maria Novella het beroemde fresco ‘de Heilige drie-eenheid’ van Masaccio, een van de grootste meesterwerken van de renaissance. Het koor van de kerk herbergt een prachtige fresco-serie van Domenico Ghirlandaio. De jonge Michelangelo, die als leerling werkzaam was in het atelier van Ghirlandaio, heeft aan deze fresco’s meegewerkt.

dag 5: Galleria dell'Accademia en De’ Medici-kapellen

De Accademia was de eerste kunstacademie voor schilders in Europa. Ook hier kijkt u als kunstliefhebber uw ogen uit! Zo bevinden zich hier bijvoorbeeld de beroemde David van Michelangelo en zijn onafgemaakte beelden van de vier slaven of gevangenen. Vervolgens bezoeken we de De’ Medici-kapellen. We bewonderen hier de graftombes van leden van de De’ Medici familie, die zijn ontworpen door Michelangelo. Hierna heeft u nog wat vrije tijd.

dag 6: Naar huis

Met een koffer vol met nieuw opgedane culturele bagage worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 80 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Executive
Hotel Executive - Florence
Het stijlvolle en gastvrije hotel Executive, ligt zeer centraal in Florence op een kwartiertje loopafstand van de Ponte Vecchio en het centraal station. Het rustig gelegen hotel beschikt over een gezellige bar.

Bekijk de website van Hotel Executive

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

We vonden het een fantastische reis en hebben zeer genoten.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
M. De Jong en A. Admiraal
November is een perfecte maand om Florence te bezoeken, als je zo veel mogelijk wilt zien. Nauwelijks wachttijden, heerlijk rustig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
M. Kromkamp-Ruigrok
Florence is top. De kunst is uitbundig. Het extraatje is de reisleiding. We hebben met Maaike de beste gehad van al onze groepsreizen. Wat een enthousiasme, wat een kennis, wat een humor. Heerlijk! De locatie van het hotel was goed. Maar zorg dat de loopafstand tussen hotel en de te bezoeken objecten niet groter wordt. Dit was de maximale afstand.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige reis, hierdoor veel gezien van Florence.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9


Meer reiservaringen
Wilt u (meer) ervaringen van onze reizigers over SRC Reizen lezen? Bekijk dan de reizigerservaringen of lees de mening van onze gasten op onafhankelijke beoordelingswebsites als Reisgraag.nl of Trustpilot.

Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.