050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Verrassende culturele rijkdom

Reisleider Stephan:
‘Altijd al de grootsheid en leegte van Spanje willen voelen? Dan is dit de perfecte reis! U bezoekt een iets minder bekende driehoek van Spanje, die gevormd wordt door drie fantastische steden. Madrid, Valencia en Zaragoza hebben ieder een geheel eigen sfeer.

Madrid heeft een koninklijke voornaamheid en geweldige musea. Valencia is warm en mediterraans, en heeft een fascinerend modern park, ontworpen door de fameuze architect Calatrava. En Zaragoza, met haar Romeinse, Moorse en christelijke verleden en de indrukwekkende basiliek voor de beschermheilige van alle Spaanssprekende naties, is werkelijk prachtig!

Binnen deze stedelijke driehoek ligt een gebied zo mooi met kleine dorpjes en stadjes, die u hun indrukwekkende geschiedenis vertellen. Wat dacht u van UNESCO-stadje Cuenca, met zijn hangende huizen, of Teruel, de kleine provinciehoofdstad van Spanje, hoog gelegen en met de meest prachtige mudejar-bouwkunst? Of Albarracín, misschien wel het mooiste Moorse stadje van Noordoost-Spanje? Tijdens een aantal wandelingen ontdekt u de schitterende natuur, en als klap op de vuurpijl verblijft u ook nog in het fraaie kloosterhotel Monasterio de Piedra, dat in een verbazingwekkend groene, waterrijke omgeving ligt. Kortom, ontdek deze verrassende driehoek in Spanje!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristen- en middenklassehotels
kloosterhotel in natuurpark
8x ontbijt en 6x diner
entreegeld Monasterio de Piedra
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Madrid en Valencia
paleis en kathedraal Zaragoza
paleis en tuinen Aranjuez
UNESCO-stad Teruel
Chinchón en Calatayud
architectuur Calatrava in Valencia
natuurpark Ciudad Encantada
natuurpark Monasterio de Piedra
hangende huizen Cuenca
Moors Albarracín
Alcalá de Henares
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Dit is een unieke reis langs onbekende dorpjes en waanzinnige steden met als afsluiting een overnachting in een kloosterhotel in een betoverend mooi natuurpark.
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleidster Monique
Reisleidster sinds 2009

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Madrid
+ lees meer
Stadswandeling en vrije middag in Madrid
+ lees meer
Het hart van Castilië: Aranjuez, Chinchón, natuurpark Ciudad Encantada en Cuenca
+ lees meer
Stadswandelingen Cuenca en Valencia
+ lees meer
Bezoek aan Túria-park en vrije middag in Valencia
+ lees meer
Mudéjarkunst in UNESCO-stad Teruel en Albarracín
+ lees meer
Romeins en Moors Zaragoza
+ lees meer
Calatayud, natuurpark Monasterio de Piedra en overnachting in kloosterhotel
+ lees meer
Sigüenza en naar Madrid voor de terugvlucht naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Midden- en Oost-Spanje
1185 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid13:50 - 16:25 uur
Madrid - Amsterdam20:20 - 22:55 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De reis Midden- en Oost-Spanje is een fantastische reis met een goede afwisseling tussen grote steden als Madrid en Valencia en diverse kleinere interessante plaatsen. Verder zijn er twee natuurwandelingen in Nationale Parken/natuurgebieden opgenomen, hetgeen een mooie variatie in de dagexcursies geeft. Het bezoek in Valencia aan het Túriapark met de 'stad van de Kunst en de Wetenschap', met de door de beroemde architect Santiago Calatrava ontworpen gebouwen en de rondleiding in het Palau de les Arts, was het uitgesproken hoogtepunt van deze reis. Alleen al dit bezoek was de reis méér dan waard.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Dit was een geweldige reis. Ik heb veel van Spanje gezien, maar werd verrast door de schoonheid van dit gebied. Ik heb vaak met SRC gereisd. Qurina, onze reisleidster, is zondermeer de beste gids. Heel veel informatie over Spanje, doorspekt met humor. Ik heb genoten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een mooi reis door een groen Spanje met een enthousiaste reisleidster. Een aanrader.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis Midden- en Oost-Spanje is een heel afwisselende en interessante reis. Zowel stad, cultuur, als natuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het is zo boeiend geweest, dat het wat mij betreft te kort leek. Toch: bij thuiskomst had ik veel indrukken en een enorme hoeveelheid foto's om alles nog eens te beleven en leek de vakantie langer. Maar in het Monasterio de Piedra had ik nog graag wat langer willen blijven. Het was in ieder geval een prachtige afsluiting van een fijne groepsreis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis door Midden-Oost Spanje, oktober 2018, was een ware ontdekkingstocht door een vrij onbekend gedeelte van dit mooie land. Er was toerisme in de plaatsen en natuurgebieden die wij bezochten, maar veel bezoekers kwamen uit Spanje zelf. Met name in de dorpen en provinciestadjes ging het leven van de plaatselijke bevolking gewoon door. SRC: houd deze reis in het programma!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis. De afwisseling van cultuur en natuur maakte deze reis heel bijzonder. Goede en verrassende hotels, gunstig gelegen in de steden en rustig gelegen in de natuurgebieden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Deze reis is heel afwisselend. De (over)bekende plekken van Spanje worden afgewisseld met verborgen parels. Ook is er afwisseling van cultuur en natuur.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Prachtige reis met veel variatie in natuur en cultuur. Je moet wel goed ter been zijn in verband met de wandeling in het park van Monasterio de Piedra.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een prachtige reis, zowel op het gebied van cultuur als natuur. Je hebt wel een goede conditie nodig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik reis al jaren met SRC vanwege de leuke reizen. De zeer bekwame reisleiders weten altijd ontzettend veel over het land, de cultuur en natuur. Tijdens het nagenieten van zo'n reis kriebelt het alweer om op zoek te gaan naar een volgende vakantie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een prachtige reis, zowel cultureel als ook de natuur. Je hebt wel een goede conditie nodig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De reis naar midden en oost Spanje was een prachtige en zeer afwisselende reis. Cultuur, natuur en steden bezoek wisselden elkaar mooi af. Onze reisleider Stephan 'ademde' Spanje uit. Met zijn passie, enthousiasme, kennis, verhalen, muziek en humor wist hij ons te raken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis was prachtig, zeer de moeite waard. Vooral Monasterio de Piedra was indrukwekkend, zowel het hotel als het natuurpark. Maar ook Cuenca en Teruel waren zeer de moeite waard. Madrid en Valencia spreken voor zich. Als er al een minpuntje was dan was dat de keren dat we in het hotel aten waarbij onze groep van 8 personen alleen in een grote, kale ruimte zat (erg ongezellig). Dit was in Cuenca en Valencia het geval. Verder een geweldige reis met een prima reisleidster die ik zeker aan anderen zou aanraden.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Mijn eerste ervaring met SRC is zeer positief! Qurina en Alberto vormen een fijn team samen. Qurina weet ver-schrik-ke-lijk veel te vertellen, zowel tijdens de excursies als de busritten. De wat saaie titel van de reis doet geen recht aan de inhoud!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een schitterende reis met een prima gids. Erg veel variatie in wat je ziet en beleeft. Stephan, onze gids, vertelt veel, .laat muziek horen, leest voor, en zorgt voor een gezellige sfeer in de groep.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.