050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Verrassende culturele rijkdom

Reisleider Stephan:
‘Altijd al de grootsheid en leegte van Spanje willen voelen? Dan is dit de perfecte reis! U bezoekt een iets minder bekende driehoek van Spanje, die gevormd wordt door drie fantastische steden. Madrid, Valencia en Zaragoza hebben ieder een geheel eigen sfeer.

Madrid heeft een koninklijke voornaamheid en geweldige musea. Valencia is warm en mediterraans, en heeft een fascinerend modern park, ontworpen door de fameuze architect Calatrava. En Zaragoza, met haar Romeinse, Moorse en christelijke verleden en de indrukwekkende basiliek voor de beschermheilige van alle Spaanssprekende naties, is werkelijk prachtig!

Binnen deze stedelijke driehoek ligt een gebied zo mooi met kleine dorpjes en stadjes, die u hun indrukwekkende geschiedenis vertellen. Wat dacht u van UNESCO-stadje Cuenca, met zijn hangende huizen, of Teruel, de kleine provinciehoofdstad van Spanje, hoog gelegen en met de meest prachtige mudejar-bouwkunst? Of Albarracín, misschien wel het mooiste Moorse stadje van Noordoost-Spanje? Tijdens een aantal wandelingen ontdekt u de schitterende natuur, en als klap op de vuurpijl verblijft u ook nog in het fraaie kloosterhotel Monasterio de Piedra, dat in een verbazingwekkend groene, waterrijke omgeving ligt. Kortom, ontdek deze verrassende driehoek in Spanje!’

¡ Tip
Reist u op 5 oktober, dan maakt u in Zaragoza het jaarlijkse Fiestas del Pilar mee. De gehele week zijn er allerlei festiviteiten in Zaragoza ter ere van de heilige maagd Virgen del Pilar.

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
kloosterhotel in natuurpark
8x ontbijt en 5x diner
entreegeld Monasterio de Piedra
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Madrid en Valencia
paleis en kathedraal Zaragoza
paleis en tuinen Aranjuez
UNESCO-stad Teruel
Chinchón en Calatayud
architectuur Calatrava in Valencia
natuurpark Ciudad Encantada
natuurpark Monasterio de Piedra
hangende huizen Cuenca
Moors Albarracín
Alcalá de Henares
SRC-reisleider Stephan
SRC-reisleider sinds 2017
Dit is een unieke reis langs onbekende dorpjes en waanzinnige steden met als afsluiting een overnachting in een kloosterhotel in een betoverend mooi natuurpark.
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019
SRC-reisleidster Monique
Reisleidster sinds 2009

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Madrid en stadsrondrit
Stadswandeling en vrije middag in Madrid
Het hart van Castilië: Aranjuez, Chinchón, natuurpark Ciudad Encantada en Cuenca
Stadswandelingen Cuenca en Valencia
Bezoek aan Túria-park en vrije middag in Valencia
Mudéjarkunst in UNESCO-stad Teruel en Albarracín
Romeins en Moors Zaragoza
Calatayud, natuurpark Monasterio de Piedra en overnachting in kloosterhotel
Alcalá de Henares en naar Madrid voor de terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid

We vliegen naar de Spaanse hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven van Madrid worden we naar het hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven. Tijdens een stadsrondrit zien we het grote stadspark El Retiro, de beroemde Paseo del Prado met de musea en de prachtige stadspoort, de Puerta de Alcalá. (ca. 25 km)

dag 2: Stadswandeling en vrije middag in Madrid

We maken een uitgebreide wandeling door het centrum van Madrid en zien de beroemde straat Gran Vía. We passeren het operagebouw en het koninklijke paleis en eindigen op het Plaza Mayor. In de middag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. De 19e-eeuwse gietijzeren stationshal van Atocha, een van de vele musea, zoals het Prado of het Reina Sofía met de indrukwekkende Guernica van Picasso, maar ook de studentenwijk Malasaña zijn een bezoek meer dan waard.

dag 3: Aranjuez, Chinchón en natuurpark Ciudad Encantada

Aranjuez, een plaats aan de Taag, is beroemd om haar prachtige paleistuinen. Na een bezoek aan de tuinen en het koninklijke paleis gaan we naar Chinchón, dat het oudste Plaza Mayor van Spanje heeft. ’s Middags wandelen we door het natuurpark Ciudad Encantada, oftewel betoverde stad. Hier zien we bizar gevormde rotsformaties die door weer en wind zijn uitgesleten. We overnachten in Cuenca. (ca. 200 km)

dag 4: Cuenca en Valencia

Tijdens onze wandeling door Cuenca zien we de hangende huizen, die op de rand van een steile kloof zijn gebouwd. Aansluitend rijden we naar Valencia, waar we twee nachten verblijven. Tijdens een uitgebreide wandeling door het historisch centrum van Valencia komen we onder andere langs de eeuwenoude zijdebeurs, de overdekte markt in modernistastijl en de indrukwekkende kathedraal, die wordt omgeven door fraaie pleinen. (ca. 220 km)

dag 5: Túria-park en vrije middag in Valencia

Het Túria-park is maar liefst 11 kilometer lang en is aangelegd in de rivierbedding waardoor vroeger de rivier de Túria stroomde. In het park zien we fonteinen, een sinaasappelboomgaard, voetbalvelden en de Stad van de Kunst en Wetenschap, ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava. In de middag kunt u het historische centrum van Valencia op eigen gelegenheid verder verkennen.

dag 6: Teruel en Albarracín

In Teruel, een stad die wordt beschermd door UNESCO, bewonderen we de prachtige mudéjarstijl die talloze gebouwen siert, zoals de uitbundig gedecoreerde kerktorens. In de middag rijden we naar Albarracín, misschien wel het mooiste Moorse dorp van het noorden van Spanje, waar we overnachten. (ca. 190 km)

dag 7: Romeins en Moors Zaragoza

Zaragoza is een verbastering van de naam die de Romeinen aan deze belangrijke stad gaven, Caesar Augusta, oftewel keizer Augustus. We bezoeken hier het 11e-eeuwse Aljafería-paleis, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het paleis is een imposante mix van islamitische en renaissancearchitectuur, maar het is bovenal een pronkstuk van de mudéjarstijl. Tijdens een stadswandeling bezoeken we de basiliek waarin de verschijning van de Maagd Maria (staand op een pilaar) aan de apostel Jakobus in het jaar 40 na Christus wordt herdacht. Ook bekijken we de La Seo-kathedraal, die uit een mix van bouwstijlen bestaat. (ca. 190 km)

dag 8: Calatayud en Monasterio de Piedra

We rijden door de streek Aragón en stoppen in Calatayud. In deze stad, waar nauwelijks toeristen komen, wandelen we door de gezellige straatjes, over sfeervolle pleintjes en bekijken de kerktorens met hun mudéjar-architectuur. Vervolgens gaan we naar het natuurpark Monasterio de Piedra, waar we in een comfortabel 18e-eeuwse hotel overnachten, dat onderdeel is van het 12e-eeuwse cisterciënzerklooster. We bezoeken de ruïnes van de kloosterkerk en maken een mooie wandeling langs de vele watervallen en grotten in dit prachtige natuurpark. (ca. 120 km)

dag 9: Alcalá de Henares en terugvlucht

We laten het prachtige natuurpark en het kloosterhotel achter ons en gaan naar Alcalá de Henares. Dit stadje, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, heeft een mooi historisch centrum en een beroemde universiteit. Tijdens onze wandeling horen we de verhalen over Don Quichote en schrijver Miguel Cervantes die hier geboren is. Vervolgens reizen we naar de luchthaven van Madrid voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 240 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Madrid13:50 - 16:25 uur
Madrid - Amsterdam20:20 - 23:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Exe Moncloa, Madrid, Spanje
Hotel Exe Moncloa - Madrid
Hotel Exe Moncloa ligt 100 meter van het busstation Moncloa en tegenover de metrohalte. Het park Casa de Campo en het centrale plein Plaza de España zijn 5 minuten rijden. De luchthaven Madrid Barajas bereikt u in ongeveer 20 minuten rijden. Het hotel beschikt over een lift, een klein buitenzwembad, een fitnessruimte met een sauna en een dakterras met een panoramisch uitzicht. Er is gratis wifi in het hele hotel beschikbaar. Alle stijlvolle kamers van het hotel zijn voorzien van een lichte, moderne inrichting, een flatscreen-tv met satellietzenders, een minibar en een badkamer met een douche, een toilet, een föhn en gratis toiletartikelen.

Bekijk de website van Hotel Exe Moncloa
Hotel Ganivet, Spanje
Hotel Ganivet - Madrid
Hotel Ganivet ligt centraal op 10 minuten loopafstand van het Plaza Mayor. Het metrostation Puerta de Toledo ligt om de hoek. Het hotel beschikt over een bar en een snackbar. Op het dakterras kunt u onder het genot van een drankje bijkomen van de dag of een duik nemen in het seizoensgebonden zwembad. De kamers zijn modern en comfortabel ingericht en geluidsdicht. Ze zijn voorzien van een tv, een telefoon, een kluisje en een badkamer met een bad met douche, een föhn, toiletartikelen en een toilet. Er is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Hotel Ganivet
Hotel Torremangana
Hotel Torremangana - Cuenca
Dit hotel ligt in het centrum van Cuenca en tegenover een prachtig park. Wandelt u hier doorheen, dan komt u bij de Júcar-rivier. Hotel Torremangana beschikt over een lift, een restaurant, een buitenterras en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar. De rookvrije hotelkamers zijn voorzien van een minibar, een tv, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Torremangana
Hotel Rey Don Jaime
Hotel Rey don Jaime - Valencia
Het comfortabele hotel Rey Don Jaime ligt tegenover de prachtige Túria-tuinen en het Palau de la Música. U bereikt de Stad van de Kunst en Wetenschap binnen 15 minuten wandelen en nabij het hotel is een bushalte waarmee u het centrum en/of het strand van Valencia kunt bereiken. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een dakterras, een restaurant en er is een lift aanwezig. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een minibar, airconditioning, een satelliet-tv (tegen betaling) en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Rey Don Jaime
Hotel Albarracín
Hotel Albarracín - Albarracín
Dit hotel is gevestigd in een mooi oud kasteeltje in het centrum van het charmante historische dorp Albarracín. Ontspannen kunt u in het fijne zwembad. Verer beschikt hotel Albarracín over gratis wifi en een lift. In het restaurant van het hotel kunt u lokale specialiteiten proeven. De eenvoudige hotelkamers beschikken over originele elementen zoals stenen vloeren en houten plafonds. Elke kamer is ingericht met een tv, airconditioning en een badkamer met een bad en/of douche, een toilet en een föhn.

Bekijk de website van Hotel Albarracín
Hotel Eurostars Boston in Zaragoza, Spanje
Hotel Eurostars Boston - Zaragoza
De marmeren vloer in de royale lobby nodigt u uit om binnen te treden in het elegante Hotel Eurostars Boston. Stijlvol kunt u genieten van de vele faciliteiten in dit hotel. Drinkt u een drankje in de pianobar of maakt u gebruik van de fitnessruimte en sauna? Wifi is gratis beschikbaar en in circa 20 minuten wandelt u naar de oude binnenstad van Zaragoza. Er is een lift aanwezig en in het restaurant kunt u genieten van zowel lokale specialiteiten als de internationale keuken. De hotelkamers zijn comfortabel en modern ingericht. Ze zijn allen voorzien van een tv, airconditioning, een kluisje en een badkamer met een douche en/of een bad en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Eurostars Boston
Hotel Monasterio de Piedra
Hotel Monasterio de Piedra - Nuévalos
Dit historische hotel maakt onderdeel uit van een 12e-eeuws klooster en ligt nabij het natuurpark Monasterio de Piedra. Vanuit het hotel wandelt u zo dit prachtige natuurpark in. Het hotel beschikt over een lift, een welnesscentrum, een buitenzwembad en is omgeven door een mooie tuin, waar u heerlijk tot rust kunt komen. Er is gratis wifi in het hotel aanwezig. De kamers zijn traditioneel ingericht en voorzien van airconditioning, een kluisje, een minibar en een eigen badkamer met een bad en/of een douchen een toilet.

Bekijk de website van Hotel Monasterio de Piedra

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Prachtige reis. De afwisseling van cultuur en natuur maakte deze reis heel bijzonder. Goede en verrassende hotels, gunstig gelegen in de steden en rustig gelegen in de natuurgebieden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dit was een geweldige reis. Ik heb veel van Spanje gezien, maar werd verrast door de schoonheid van dit gebied. Ik heb vaak met SRC gereisd. Qurina, onze reisleidster, is zondermeer de beste gids. Heel veel informatie over Spanje, doorspekt met humor. Ik heb genoten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een mooi reis door een groen Spanje met een enthousiaste reisleidster. Een aanrader.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis Midden- en Oost-Spanje is een heel afwisselende en interessante reis. Zowel stad, cultuur, als natuur.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het is zo boeiend geweest, dat het wat mij betreft te kort leek. Toch: bij thuiskomst had ik veel indrukken en een enorme hoeveelheid foto's om alles nog eens te beleven en leek de vakantie langer. Maar in het Monasterio de Piedra had ik nog graag wat langer willen blijven. Het was in ieder geval een prachtige afsluiting van een fijne groepsreis.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis Midden- en Oost-Spanje is een fantastische reis met een goede afwisseling tussen grote steden als Madrid en Valencia en diverse kleinere interessante plaatsen. Verder zijn er twee natuurwandelingen in Nationale Parken/natuurgebieden opgenomen, hetgeen een mooie variatie in de dagexcursies geeft. Het bezoek in Valencia aan het Túriapark met de 'stad van de Kunst en de Wetenschap', met de door de beroemde architect Santiago Calatrava ontworpen gebouwen en de rondleiding in het Palau de les Arts, was het uitgesproken hoogtepunt van deze reis. Alleen al dit bezoek was de reis méér dan waard.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
De reis door Midden-Oost Spanje, oktober 2018, was een ware ontdekkingstocht door een vrij onbekend gedeelte van dit mooie land. Er was toerisme in de plaatsen en natuurgebieden die wij bezochten, maar veel bezoekers kwamen uit Spanje zelf. Met name in de dorpen en provinciestadjes ging het leven van de plaatselijke bevolking gewoon door. SRC: houd deze reis in het programma!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Het was een interessante reis met een prettig gezelschap en een zeer goede reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Prachtige rondreis!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Deze reis is heel afwisselend. De (over)bekende plekken van Spanje worden afgewisseld met verborgen parels. Ook is er afwisseling van cultuur en natuur.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Wij hadden een prettige groep van gelijkgestemden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik reis al jaren met SRC vanwege de leuke reizen. De zeer bekwame reisleiders weten altijd ontzettend veel over het land, de cultuur en natuur. Tijdens het nagenieten van zo'n reis kriebelt het alweer om op zoek te gaan naar een volgende vakantie.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een prachtige reis, zowel op het gebied van cultuur als natuur. Je hebt wel een goede conditie nodig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Prachtige reis met veel variatie in natuur en cultuur. Je moet wel goed ter been zijn in verband met de wandeling in het park van Monasterio de Piedra.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis door Midden-Oost Spanje, oktober 2018, was een ware ontdekkingstocht door een vrij onbekend gedeelte van dit mooie land. Er was toerisme in de plaatsen en natuurgebieden die wij bezochten, maar veel bezoekers kwamen uit Spanje zelf. Met name in de dorpen en provinciestadjes ging het leven van de plaatselijke bevolking gewoon door. SRC: houd deze reis in het programma!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Een prachtige reis, zowel cultureel als ook de natuur. Je hebt wel een goede conditie nodig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De reis naar midden en oost Spanje was een prachtige en zeer afwisselende reis. Cultuur, natuur en steden bezoek wisselden elkaar mooi af. Onze reisleider Stephan 'ademde' Spanje uit. Met zijn passie, enthousiasme, kennis, verhalen, muziek en humor wist hij ons te raken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Elmar is een verrassende reisleider, die Loes en mij een schitterende culturele reis door Midden- en Oost-Spanje heeft bezorgd. De vraag in de enquête van SRC Reizen met betrekking tot de beoordeling van de eigenschappen van de reisleider hebben wij met ‘zeer positief’ aangekruist! Bent u nieuwsgierig naar hoe mijn vrouw en ik de reis ervaren hebben? Lees mijn reisverhaal!
De reis was prachtig, zeer de moeite waard. Vooral Monasterio de Piedra was indrukwekkend, zowel het hotel als het natuurpark. Maar ook Cuenca en Teruel waren zeer de moeite waard. Madrid en Valencia spreken voor zich. Als er al een minpuntje was dan was dat de keren dat we in het hotel aten waarbij onze groep van 8 personen alleen in een grote, kale ruimte zat (erg ongezellig). Dit was in Cuenca en Valencia het geval. Verder een geweldige reis met een prima reisleidster die ik zeker aan anderen zou aanraden.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Mijn eerste ervaring met SRC is zeer positief! Qurina en Alberto vormen een fijn team samen. Qurina weet ver-schrik-ke-lijk veel te vertellen, zowel tijdens de excursies als de busritten. De wat saaie titel van de reis doet geen recht aan de inhoud!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een heerlijke reis veel natuur en cultuur. Valencia was zo gezellig en mooi. Ondanks het extreem slechte weer bleef de stemming goed. Onze reisleidster Martine was geweldig. Ik denk dat ik nog een keer ga en dan met zonnig weer ha,ha. En inderdaad al veel keer genoemd maar wat een mooi hotel en park de laatste nacht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een schitterende reis met een prima gids. Erg veel variatie in wat je ziet en beleeft. Stephan, onze gids, vertelt veel, .laat muziek horen, leest voor, en zorgt voor een gezellige sfeer in de groep.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien