050 - 3 123 123

Verrassende culturele rijkdom

Reisleidster Qurina Dijkstra:
‘Altijd al de grootsheid en leegte van Spanje willen voelen? Dan is dit de perfecte reis! U bezoekt een iets minder bekende driehoek van Spanje, die gevormd wordt door drie fantastische steden. Madrid, Valencia en Zaragoza hebben ieder een geheel eigen sfeer.

Madrid heeft een koninklijke voornaamheid en geweldige musea. Valencia is warm en mediterraans, en heeft een fascinerend modern park, ontworpen door de fameuze architect Calatrava. En Zaragoza, met haar Romeinse, Moorse en christelijke verleden en de indrukwekkende basiliek voor de beschermheilige van alle Spaanssprekende naties, is werkelijk prachtig!

Binnen deze stedelijke driehoek ligt een gebied zo mooi met kleine dorpjes en stadjes, die u hun indrukwekkende geschiedenis vertellen. Wat dacht u van UNESCO-stadje Cuenca, met zijn hangende huizen, of Teruel, de kleine provinciehoofdstad van Spanje, hoog gelegen en met de meest prachtige mudejar-bouwkunst? Of Albarracín, misschien wel het mooiste Moorse stadje van Noordoost-Spanje? Tijdens een aantal wandelingen ontdekt u de schitterende natuur, en als klap op de vuurpijl verblijft u ook nog in het fraaie klooster Monasterio de Piedra, dat in een verbazingwekkend groene, waterrijke omgeving ligt. Kortom, ontdek deze verrassende driehoek in Spanje!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
goede toeristenklassehotels
kloosterhotel in natuurpark
8x ontbijt en 6x diner
entreegeld Monasterio de Piedra
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Madrid en Valencia
paleis en kathedraal Zaragoza
paleis en tuinen Aranjuez
UNESCO-stad Teruel
Chinchón en Calatayud
architectuur Calatrava in Valencia
natuurpark Ciudad Encantada
natuurpark Monasterio de Piedra
hangende huizen Cuenca
Moors Albarracín
Alcalá de Henares
Reisleidster Qurina Dijkstra
SRC-reisleidster sinds 2011
Favoriete plek: Moors Albarracín
Bezoek met mij de iets minder bekende 'driehoek' van Spanje, maar daarmee niet minder fascinerend. Tussen Madrid, Valencia en Zaragoza ontdekt u heel veel moois!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
Reisleider Danny Valen
Reisleider sinds 1998
Reisleider Joen Verbeeck
Reisleider sinds 1995
Reisleidster Martine Delver
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Qurina Dijkstra
Reisleidster sinds 2011
Reisleider Stephan Peters
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Madrid en stadsrondrit
Stadswandeling en vrije middag in Madrid
Het hart van Castilië: Aranjuez, Chinchón, natuurpark Ciudad Encantada en Cuenca
Stadswandelingen Cuenca en Valencia
Bezoek aan Túria-park en vrije middag in Valencia
Mudéjarkunst in UNESCO-stad Teruel en Albarracín
Romeins en Moors Zaragoza
Calatayud, natuurpark Monasterio de Piedra en overnachting in kloosterhotel
Alcalá de Henares en naar Madrid voor de terugvlucht naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Madrid

We vliegen naar de Spaanse hoofdstad. Na aankomst op de luchthaven van Madrid worden we naar het hotel gebracht, waar we twee nachten verblijven. Tijdens een stadsrondrit zien we het grote stadspark El Retiro, de beroemde Paseo del Prado met de musea en de prachtige stadspoort, de Puerta de Alcalá. (ca. 25 km)

dag 2: Stadswandeling en vrije middag in Madrid

We maken een uitgebreide wandeling door het centrum van Madrid en zien de beroemde straat Gran Vía. We passeren het operagebouw en het koninklijke paleis en eindigen op het Plaza Mayor. In de middag kunt u de stad op eigen gelegenheid verkennen. De 19e-eeuwse gietijzeren stationshal van Atocha, een van de vele musea, zoals het Prado of het Reina Sofía met de indrukwekkende Guernica van Picasso, maar ook de studentenwijk Malasaña zijn een bezoek meer dan waard.

dag 3: Aranjuez, Chinchón en natuurpark Ciudad Encantada

Aranjuez, een plaats aan de Taag, is beroemd om haar prachtige paleistuinen. Na een bezoek aan de tuinen en het koninklijke paleis gaan we naar Chinchón, dat het oudste Plaza Mayor van Spanje heeft. ’s Middags wandelen we door het natuurpark Ciudad Encantada, oftewel betoverde stad. Hier zien we bizar gevormde rotsformaties die door weer en wind zijn uitgesleten. We overnachten in Cuenca. (ca. 200 km)

dag 4: Cuenca en Valencia

Tijdens onze wandeling door Cuenca zien we de hangende huizen, die op de rand van een steile kloof zijn gebouwd. Aansluitend rijden we naar Valencia, waar we twee nachten verblijven. Tijdens een uitgebreide wandeling door het historisch centrum van Valencia komen we onder andere langs de eeuwenoude zijdebeurs, de overdekte markt in modernistastijl en de indrukwekkende kathedraal, die wordt omgeven door fraaie pleinen. (ca. 220 km)

dag 5: Túria-park en vrije middag in Valencia

Het Túria-park is maar liefst 11 kilometer lang en is aangelegd in de rivierbedding waardoor vroeger de rivier de Túria stroomde. In het park zien we fonteinen, een sinaasappelboomgaard, voetbalvelden en de Stad van de Kunst en Wetenschap, ontworpen door de wereldberoemde architect Santiago Calatrava. In de middag kunt u het historische centrum van Valencia op eigen gelegenheid verder verkennen. Bezoekt u het museum voor schone kunsten, met werken van El Greco, Velázquez, Sorolla en Goya?

dag 6: Teruel en Albarracín

In Teruel, een stad die wordt beschermd door UNESCO, bewonderen we de prachtige mudéjarstijl die talloze gebouwen siert, zoals de uitbundig gedecoreerde kerktorens. In de middag rijden we naar Albarracín, misschien wel het mooiste Moorse dorp van het noorden van Spanje, waar we overnachten. (ca. 190 km)

dag 7: Romeins en Moors Zaragoza

Zaragoza is een verbastering van de naam die de Romeinen aan deze belangrijke stad gaven, Caesar Augusta, oftewel keizer Augustus. We bezoeken hier het 11e-eeuwse Aljafería-paleis, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het paleis is een imposante mix van islamitische en renaissancearchitectuur, maar het is bovenal een pronkstuk van de mudéjarstijl. Tijdens een stadswandeling bezoeken we de basiliek waarin de verschijning van de Maagd Maria (staand op een pilaar) aan de apostel Jakobus in het jaar 40 n.Chr. wordt herdacht. Ook bekijken we de La Seo-kathedraal, die uit een mix van bouwstijlen bestaat. (ca. 190 km)

dag 8: Calatayud en Monasterio de Piedra

We rijden door de streek Aragón en stoppen in Calatayud. In deze stad, waar nauwelijks toeristen komen, wandelen we door de gezellige straatjes, over sfeervolle pleintjes en bekijken de kerktorens met hun mudéjar-architectuur. Vervolgens gaan we naar het natuurpark Monasterio de Piedra, waar we in een comfortabel 18e-eeuwse hotel overnachten, dat onderdeel is van het 12e-eeuwse cisterciënzerklooster. We bezoeken de ruïnes van de kloosterkerk en maken een mooie wandeling langs de vele watervallen en grotten in dit prachtige natuurpark. (ca. 120 km)

dag 9: Alcalá de Henares en terugvlucht

We laten het prachtige natuurpark en het kloosterhotel achter ons en gaan naar Alcalá de Henares. Dit stadje, dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat, heeft een mooi historisch centrum en een beroemde universiteit. Tijdens onze wandeling horen we de verhalen over Don Quichote en schrijver Miguel Cervantes die hier geboren is. Vervolgens reizen we naar de luchthaven van Madrid voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 240 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Madrid13:50 - 16:25 uur
Madrid - Amsterdam20:15 - 22:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

U overnacht in goede toeristenklassehotels met een lift. In het natuurpark Monasterio de Piedro verblijft u in een kloosterhotel in het natuurpark Monasterio de Piedra. De meeste hotel beschikken over gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Hieronder vindt u meer informatie over de hotels die meestal op deze reis worden gebruikt. Bij de reizen met vertrek in mei 2019 verblijft u in hotel Reina Cristina in Teruel in plaats van in Albarracin. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens voor uw reis.

Hotel Senator Spa Gran Via
Hotel Senator Spa Gran Via - Madrid
Vanuit dit stijlvolle hotel aan de beroemde Gran Vía loopt u in direct het gezellige centrum in, waar u een groot scala aan tapasbars, restaurants en winkels vindt. De metrohalte Plaza de España ligt vlak bij het hotel. Voor ontspanning hoeft u echter niet ver weg, want dit hotel beschikt over haar eigen theater! Ook is er een spacentrum waar u, tegen betaling, kunt ontspannen in de sauna, de Turkse baden en de dompelbaden. Het hotel beschikt over een receptie, een lift en u kunt gratis gebruikmaken van wifi. De kamers hebben een tv, een telefoon, airconditioning, verwarming, een kluisje, een minibar (tegen betaling) en een badkamer met een bad en/of douche en een toilet

Bekijk de website van Hotel Senator Spa Gran Vía
Hotel Torremangana
Hotel Torremangana - Cuenca
Dit hotel ligt in het centrum van de stad en tegenover een prachtig park. Wandelt u hier doorheen, dan komt u bij de Júcar-rivier. Er is een buitenterras en in het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar.

Bekijk de website van Hotel Torremangana
Hotel Rey Don Jaime
Hotel Rey Don Jaime - Valencia
Het comfortabele hotel Rey Don Jaime ligt tegenover de prachtige Túria-tuinen en op 15 minuten loopafstand van de Stad van de Kunst en Wetenschap. In de sauna en het buitenzwembad kunt u zich vast prima vermaken. Of stapt u in de bus die naast het hotel stopt en u rechtstreeks naar het strand of het centrum brengt?

Bekijk de website van Hotel Rey Don Jaime
Hotel Albarracín
Hotel Albarracín - Albarracín
Dit hotel is gevestigd in een mooi oud kasteeltje in het centrum van het charmante historische dorp Albarracín. De eenvoudige kamers beschikken over originele elementen, zoals stenen vloeren en houten plafonds. Ontspannen kunt u in het fijne zwembad.

Bekijk de website van Hotel Albarracín
Don Jaime 54, Zaragoza
Hotel Don Jaime 54 - Zaragoza
Hotel Don Jaime 54 is gelegen in de binnenstad van Zaragoza. U kunt gratis gebruik maken van wifi en het hotel heeft een seizoensgebonden binnen- en buitenzwembaden met een zonneterras dat uitkijkt op de historische binnenstad. Op 500 meter afstand ligt de prachtige El Pilar-kathedraal.Bekijk de website van Don Jaime 54
Hotel Monasterio de Piedra
Hotel Monasterio de Piedra - Nuévalos
Dit hotel maakt deel uit van een 12e-eeuws klooster in natuurpark Monasterio de Piedra. De kamers bieden uitzicht op het park of het klooster. U kunt ontspannen in de rust en de stilte van het historische klooster en de kloostergang, in de tuin, het buitenzwembad of het wellnesscentrum. Vanuit het hotel wandelt u zo het natuurpark in.

Bekijk de website van Monasterio de Piedra

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Een prachtige reis, zowel cultureel als ook de natuur. Je hebt wel een goede conditie nodig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
De heer H.T.A. Verschuur uit Tilburg
De reis naar midden en oost Spanje was een prachtige en zeer afwisselende reis. Cultuur, natuur en steden bezoek wisselden elkaar mooi af. Onze reisleider Stephan 'ademde' Spanje uit. Met zijn passie, enthousiasme, kennis, verhalen, muziek en humor wist hij ons te raken.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Elmar is een verrassende reisleider, die Loes en mij een schitterende culturele reis door Midden- en Oost-Spanje heeft bezorgd. De vraag in de enquête van SRC Reizen met betrekking tot de beoordeling van de eigenschappen van de reisleider hebben wij met ‘zeer positief’ aangekruist! Bent u nieuwsgierig naar hoe mijn vrouw en ik de reis ervaren hebben? Lees mijn reisverhaal!
Carel van der Meer
Mijn eerste ervaring met SRC is zeer positief! Qurina en Alberto vormen een fijn team samen. Qurina weet ver-schrik-ke-lijk veel te vertellen, zowel tijdens de excursies als de busritten. De wat saaie titel van de reis doet geen recht aan de inhoud!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw I. Bosgraaf uit Alpen aan den Rijn
Een heerlijke reis veel natuur en cultuur. Valencia was zo gezellig en mooi. Ondanks het extreem slechte weer bleef de stemming goed. Onze reisleidster Martine was geweldig. Ik denk dat ik nog een keer ga en dan met zonnig weer ha,ha. En inderdaad al veel keer genoemd maar wat een mooi hotel en park de laatste nacht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Prins Wasserval uit Hellevloetsluis
De reis was zeer afwisselend, zowel qua natuur als cultuur. Complimenten voor de kennis over de geschiedenis van Spanje van de reisleidster Qurina Dijkstra en complimenten voor de manier waarop zij haar verhalen bracht. Als een ware verhalenvertelster hield ze mij geboeid en zorgde met regelmaat voor de schaterlach in de groep. Ik bewonder haar gave van de manier van leiding nemen over de groep: kordaat en zorgzaam, met oog voor iedereen. Ik heb genoten van de liefde voor haar land en haar organisatievermogen. Ook haar spreekvaardigheid in de Spaanse taal is top. Ik zou zo weer op reis gaan met SRC en in combinatie met deze topgids zou dit helemaal geweldig zijn!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Mevrouw De Vroe uit Oisterwijk
Prachtige reis gehad! Mooie hotels, fijne excursies: heel veel gezien. Fantastische reisleidster: nummer 1 tot nu toe! Qurina weet zo vele te vertellen en alles uit haar hoofd. Het audiosysteem is heel prettig. Wat we ook heel fijn vonden is dat er zo veel natuur in deze reis zit met als hoogtepunt Monasterio de Piedra: geweldig!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Blijleven
Zeer gevarieerde reis (diverse culturen) in minder bekend deel van Spanje. En er was ook gelegenheid voor mooie wandelingen in de natuur!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
J. van Vliet-Spohn
We hebben een geweldige reis gehad met een uitstekende reisleider! Ook het gebruik van het audiosysteem hebben we als buitengewoon positief ervaren.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Mijn 3e vakantie met SRC was alweer heel geslaagd! Mede door de interessante reisleider, de Spaanse chauffeur die ons heel veilig reed en de groep die goed met elkaar kon opschieten. Voor de laatste overnachting in Monasteria de Piedra was super!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
E. Verbeek
Een geweldige, en qua natuur en cultuur zéér geslaagde reis! Maar dat heeft ook te maken met de groep waarmee je op reis gaat. En vooral dank zij Elmar Vrij, onze reisleider. Die jongen is zo enthousiast, vrolijk, beleefd, behulpzaam en heeft een enorme kennis van de reis in het algemeen. Deze jongen is een geboren reisgids! Een geweldig persoon!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Familie Dernison
Het was een geweldige reis, mede door de begeleiding van reisleider Daniël van der Struijs en zijn verhalen en kennis van geschiedenis, cultuur en het huidige leven in Spanje!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.