050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers

Historie langs de Middellandse Zeekust

Reisleider Joen:
‘Ontdekt u met mij de Spaanse oostkust op deze heerlijke cultuurvakantie? Deze op het oog bekende kust heeft achter zijn stranden zo verrassend veel meer te bieden. De eeuwenlange historie heeft hier overal z’n stempel opgedrukt. Zo ziet u Griekse tempels in Sant Martí d’Empúries, Romeinse stadsmuren, aquaducten en amfitheaters in Gerona, Cartagena en Tarragona en middeleeuwse kastelen in Morella en Sagunto. Te veel om op te noemen!

De kustlijn van de Middellandse Zee, met haar mooie licht, werd al door veel kunstenaars geroemd en is nog steeds voor velen een leidraad in hun werk. Doet u een stap naar achteren, dan geniet u in het achterland van de overweldigende natuur. Deze varieert van lieflijk tot groots en ruig. Al wandelend zullen we de schoonheid op diverse plaatsen ontdekken en ervaren.

Deze reis neemt u mee naar de bekende grootheden als Barcelona en Valencia, maar ook naar minder bekende steden als Gerona, Murcia en Cartagena. Ook komen we in verstilde dorpjes met een grootse geschiedenis. Elk stukje van deze oostkust, van de Costa Brava, Costa Maresma, Costa Dorada en Costa Blanca heeft zijn eigen charme, is afwisselend en bijzonder. Laat u verleiden en proef de geschiedenis!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristen- en middenkassehotels
overnachting bij het klooster van Montserrat
11x ontbijt en 9x diner
natuurwandelingen
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Sagrada Família in Barcelona
architectuur Calatrava in Valencia
klooster van Montserrat
Murcia en Cartagena
natuurpark van Montsant
prehistorische rotsschilderingen
Morella en Peñíscola
Gerona en Tarragona
palmentuin van Elche
paleis in Gandía
SRC-reisleider Joen
SRC-reisleider sinds 1995
Geniet van het aangename mediterrane leven en ontdek een unieke mix van historierijke plaatsen, de afwisselende kust en bergachtige natuurgebieden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

De reis in het kort

Avondvlucht Amsterdam – Gerona
Gerona en wandelen langs de Middellandse Zeekust
Vic en het klooster van Montserrat
Barcelona met bezoek aan de Sagrada Família, de Barrio Gótico en Montjuïch
Romeins Tarragona en natuurpark van Montsant
Pittoresk Peñíscola en rotsschilderingen in Valltorta
Middeleeuws Morella en historisch Sagunto
Stad van de Kunst en de Wetenschap en historisch Valencia
Gandía met paleisbezoek en schilderachtig Altea
Botanische palmentuin Elche en verkenning Murcia
Romeins Cartagena met theater
Terugvlucht Alicante - Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Gerona

In de avond vliegen we naar de Noord-Spaanse stad Gerona, Girona in het Catalaans. Na aankomst op de luchthaven worden we naar het hotel in Gerona gebracht, waar we twee nachten verblijven. (ca. 15 km)

dag 2: Gerona en wandelen langs de Middellandse Zee

In de ochtend verkennen we de rijke geschiedenis van Gerona in haar prachtig bewaard gebleven middeleeuws centrum. Na de Romeinen werd de stad bewoond door de Visigoten en Moren. Ondanks meerdere belegeringen, onder andere door Napoleon, is de stad goed bewaard gebleven. Nu wandelen we langs de oude stadsmuren en door de prachtige oude straatjes naar de kathedraal. Gerona had een van de grootste en belangrijkste joodse gemeenschappen van Spanje en een kabbalistische school. In de voormalige synagoge van Gerona bezoeken we het joods historisch museum. Hier krijgen we een goed beeld van de joodse gemeenschap die tot het eind van de 13e eeuw in Gerona woonde. In de middag rijden we richting de Middellandse Zee voor een mooie wandeling. Vanuit L’Escala wandelen we langs de kust naar het kleine middeleeuwse Sant Martí d’Empúries. Tijdens deze niet al te moeilijke wandeling van enkele kilometers worden we getrakteerd op enkele ruïnes uit de Griekse periode, idyllische baaien en mooie vergezichten op zee. (ca. 120 km)

dag 3: Vic en het klooster van Montserrat

We gaan naar het mooie centrum van Vic, waar nog een groot deel van de middeleeuwse stadsmuur met torens overeind staat. Hier brengen we een bezoek aan de kathedraal. In het episcopaal museum zien we bijzondere romaanse en gotische kunstwerken. Vol indrukken rijden we zuidwaarts. Op een hoge rots in een feeërieke en bergachtige omgeving staat een van de bekendste kloosterkerken van Spanje: Montserrat. Het wereldberoemde kloostercomplex is hét heiligdom van Catalonië en heeft vele Catalaanse schrijvers en kunstenaars geïnspireerd. Heeft u Dan Browns thriller ‘De Oorsprong’ gelezen? Dan zult u het hier zeker herkennen. In de kerk bevindt zich de beroemde Zwarte Madonna van Montserrat, die pelgrims uit heel Europa aantrekt. Ons hotel ligt bij het kloostercomplex. Het is een bijzondere ervaring om hier ’s avonds van de rust en van het sprookjesachtige uitzicht op de wijde omgeving met al haar lichtjes te genieten. (ca. 150 km)

dag 4: Barcelona met Sagrada Família

Tijdens een stadsrondrit door de hoofdstad van Catalonië zien we de mooiste bouwwerken, waaronder de Sagrada Família. In deze – nog niet voltooide – kerk komt de organische stijl van Gaudí prachtig tot uiting. Hij bedacht een nieuwe manier om met hout, ijzer, glas en keramiek te werken waardoor zijn gebouwen een unieke, natuurlijke uitstraling hebben. Binnen in de kerk krijgen we van een lokale gids uitleg over dit meesterwerk! Aansluitend maken we een wandeling door het oude centrum van Barcelona, de Barrio Gótico. Hier dwalen we door de smalle straatjes en bezoeken we de levendige overdekte markt. Onze wandeling eindigt aan zee, waar Christoffel Columbus over verre wateren uitkijkt. Daarna gaan we naar de berg Montjuïch, de groene long van Barcelona. Vanaf hier hebben we een schitterend uitzicht over de stad voordat we naar ons hotel ten zuiden van Barcelona rijden. (ca. 100 km)

dag 5: Romeins Tarragona en natuurpark van Montsant

Tarragona is een sfeervolle oude Romeinse stad aan zee. In de 3e eeuw voor Christus werd deze eerste Romeinse stad op het Iberisch schiereiland gesticht onder de naam Tarraco. Nu bewonderen we hier de overblijfselen van dit verleden en bezoeken het amfitheater dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat. In de middag gaan we naar het natuurpark van Montsant. Dit relatief onbekende gebied staat bekend om haar steile rotswanden, kloven, valleien en grotten. Diep verscholen in de rotsen waren kleine kerkjes vaak de uitgelezen verblijfsplekken van kluizenaars die zich in dit onherbergzame gebied thuis voelden. We overnachten in Tortosa. (ca. 260 km)

dag 6: Peñíscola en rotsschilderingen

We reizen de verrassende provincie Castellón in. Als eerste bezoeken we het pittoreske kustplaatsje Peñíscola, dat bijna geheel omgeven wordt door de zee. Wandelend langs de hooggelegen burcht hebben we een schilderachtig uitzicht op de witte huisjes die afsteken tegen het blauwe water. Daarna bewonderen we in de Valltorta-vallei prehistorische rotsschilderingen. Als we verder de ongerepte natuur in trekken, komen we uit in Morella. Al van verre zien we het vestingstadje hoog boven op een rots liggen. Daar, op bijna 1.000 meter hoogte, woonden door de eeuwen heen Romeinen, moslims en christenen om het stadje te verdedigen tegen indringers. We overnachten in dit prachtige stadje. (ca. 180 km)

dag 7: Middeleeuws Morella en historisch Sagunto

We wandelen door de oude straatjes van Morella en bezoeken de Santa Mariakerk die in de artistieke Valenciaans-gotische stijl is gebouwd. Daarna rijden we naar het prachtige historische stadje Sagunto. Hier bezoeken we het kasteel dat bovenop een berg ligt en maar liefst een kilometer lang is! Ook zien we het amfitheater en de joodse wijk. Na het bezoek aan deze mooie plaatsjes gaan we naar Valencia, waar we twee nachten verblijven. (ca. 230 km)

dag 8: Valencia

Uiteraard bezoeken we de Stad van de Kunst en de Wetenschap, dat ontworpen is door de wereldberoemde Valenciaanse architect Santiago Calatrava en in het Turia-park ligt. Dit park is maar liefst 11 kilometer lang en is aangelegd in de rivierbedding waardoor vroeger de rivier de Turia stroomde. Nu vindt u er ook fonteinen, een sinaasappelboomgaard, voetbalvelden en veel fiets- en wandelpaden. Daarna maken we een uitgebreide wandeling door het historisch centrum van Valencia. We komen onder andere langs de eeuwenoude zijdebeurs, de overdekte markt in modernistastijl en de indrukwekkende kathedraal, die wordt omgeven door fraaie pleinen. Strijkt u hier neer voor een drankje en een lekkere paella? (ca. 10 km)

dag 9: Het paleis van Gandía en schilderachtig Altea

We wandelen door het oude centrum van de kustplaats Gandía en bewonderen de Santa Maria Iglesia en het gemeentehuis. Ook bezoeken we het 14e-eeuwse Palau Ducal, dat een sobere buitenkant maar een rijkversierd interieur heeft. U zult in dit paleis veel verschillende bouwstijlen herkennen, van gotisch tot barok. Daarna bezoeken we het oude kunstenaarsdorp Altea dat vlak aan zee ligt. Het is heerlijk om door de witte straatjes van dit pittoreske dorpje te dwalen. We overnachten Alicante. (ca. 200 km)

dag 10: Palmen in Elche en Murcia

Elche wordt aan drie kanten omringd door een bos van ruim 300.000 palmbomen. We bezoeken de botanische tuin Huerta del Cura, waar zo’n 1.000 palmbomen staan waaronder enkele zeldzame exemplaren. De beroemde keizerlijke palmboom van ruim 10 ton werd ooit bezocht door keizerin Sisi. Ook wandelen we door het historische centrum van Elche. Daarna vervolgen we onze weg naar Murcia. Hier bezoeken we de imposante 14e-eeuwse gotische kathedraal, die werd gebouwd op de fundamenten van de oude moskee. Het is omgeven door moestuinen en boomgaarden. Tot slot wacht er een verborgen parel uit 1847 op ons. In het schitterende casino doen de prachtige patio en zalen in Moorse stijl ons denken aan het Alhambra in Granada. De laatste twee nachten verblijven we in Cartagena. (ca. 150 km)

dag 11: Cartagena

De eerste Carthagers bouwden hier hun nederzetting al in 223 voor Christus bij een natuurlijke haven en noemden deze Quart Hadas (nieuwe stad). In de tijd van de Romeinen kreeg de stad de naam Carthago Nova. Door de Calle Mayor, met aan weerszijden charmante huizen, wandelen we naar het centrale plein, waar het bijzondere stadhuis van Cartagena staat. We bezoeken het theater en wandelen over de boulevard van deze belangrijke havenstad. Liefhebbers kunnen in de vrije tijd naar het nationaal archeologisch museum om een prachtige collectie Griekse en Romeinse kruiken te bewonderen.

dag 12: Vlucht Alicante - Amsterdam

We gaan naar de luchthaven van Alicante voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 120 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Gerona19:45 - 21:45 uur
Alicante - Amsterdam21:00 - 23:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel CMG Girona, Spanje
Hotel CMC Girona - Gerona
Hotel CMC Girona ligt op loopafstand van het historische centrum van Gerona. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een wellnessruimte. De rookvrije kamers zijn voorzien van een tv, een minibar, airconditioning en een badkamer met een douch en/of een bad en een toilet. In het gehele hotel is er gratis wifi beschikbaar en er is een lift aanwezig.

Bekijk de website van Hotel CMC Girona
Abat Cisneros, Spanje
Hotel Abat Cisneros - Montserrat
Dit driesterren hotel ligt op circa 50 kilometer afstand van Barcelona in het natuurpark Montserrat, vlak bij het beroemde kloostercomplex. Vanuit het hotel heeft u een prachtig uitzicht op de bergen en de vallei. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar en een lift. De eenvoudige kamers van het hotel zijn voorzien van een satelliet-tv, verwarming en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Het hotel biedt gratis wifi in de openbare ruimtes.

Bekijk de website van Hotel Abat Cisneros
Canal Olimpic hotel in Barcelona
Hotel Canal Olímpic - Barcelona
Het Canal Olimpic hotel bevindt zich in de badplaats Castelldefels dat ten zuiden van Barcelona ligt. Binnen 15 minuten wandelen bereikt u het strand of het treinstation die een goede verbinding heeft met Barcelona. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een zwembad, een sauna en een zonneterras. De kamers zijn voorzien van een tv, gratis wifi, airconditioning en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. Elke kamer heeft een eigen terras of een balkon.

Bekijk de website van Canal Olimpic
Berenger IV hotel in Tortosa
Hotel Berenguer IV - Tortosa
Het Berenguer IV hotel bevindt zich in het hart van Tortosa aan de rivier de Ebro. Deze omgeving is zeer geschikt voor de natuur- en cultuurliefhebber. In het hotel is een restaurant, een lift en gratis wifi aanwezig. De modern ingerichte kamers beschikken over airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad, een douche en een toilet.

Bekijk de website van Berenguer IV
Rey Don Jaime hotel in Morella
Hotel Rey don Jaime - Morella
Het Rey Don Jaime hotel ligt in het centrum van het authentieke vestingsstadje Morella. Het hotel heeft een familiaire sfeer en een prachtig uitzicht op de bergen. In het hotelrestaurant kunt u heerlijke lokale specialiteiten proeven. De rustiek ingerichte kamers beschikken over airconditioning, een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad, een toilet en een föhn. Er is een lift aanwezig.

Bekijk de website van Rey Don Jaime
Hotel Rey Don Jaime
Hotel Rey don Jaime - Valencia
Het comfortabele hotel Rey Don Jaime ligt tegenover de prachtige Túria-tuinen en het Palau de la Música. U bereikt de Stad van de Kunst en Wetenschap binnen 15 minuten wandelen en nabij het hotel is een bushalte waarmee u het centrum en/of het strand van Valencia kunt bereiken. Het hotel beschikt over een buitenzwembad, een dakterras, een restaurant en er is een lift aanwezig. De kamers zijn modern ingericht en beschikken over een minibar, airconditioning, een satelliet-tv (tegen betaling) en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Rey Don Jaime
Eurostars Lucentrum in Alicante
Hotel Eurostars Lucentum - Alicante
Hotel Eurostars Lucentrum ligt naast de centrale markt van Alicante. In het hotel is een lift, een restaurant en een bar aanwezig. De kamers beschikken over airconditioning, een tv, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van wifi.

Bekijk de website van
Alfonso XIII hotel in Cartagena
Hotel Alfonso XIII - Cartagena
Het 4-sterren hotel bevindt zich in een van de hoofdstraten van Cartagena en op loopafstand van het oude centrum. Het hotel beschikt over een fitnessruimte en een bar. De moderne kamers beschikken over een tv, een kluisje, thee- en koffiefaciliteiten en een badkamer met een douche en een toilet. In het gehele hotel is gratis wifi aanwezig.

Bekijk de website van Alfonso XIII

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De Oostkust van Spanje Een prachtige nieuwe reis vol afwisseling o.a. Steden, Kastelen, Musea, Romeinse opgravingen en natuur. Elke dag weer een nieuwe verrassing. We hebben zo veel gezien, onder de enthousiaste leiding van Joen, dat het onmogelijk te beschrijven is! Dus gewoon zelf ontdekken!!!!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Ga met SRC naar Spanje voor meer cultuurervaring. Ook deze reisleider was weer uitstekend.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Mijn vrouw en ik hebben deze reis als zeer interessant ervaren. Daarin heeft ook zeker het enthousiasme van Qurina een grote rol gespeeld. Je moet wel over een redelijk goede conditie beschikken. Spanje is een bergachtig land; dus je komt nogal wat trappen en hellingen tegen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
De hotels waren o.h.a. goed, de maaltijden waren redelijk (veg.). Het excursieprogramma was wat overladen : elke ochtend vroeg op en heel veel lopen, soms met een uitloper van 15 (!) km. Weinig pauzes. Qurina is een uitstekende, enthousiaste gids die heel goed voor ons gezorgd heeft, geen detail ontgaat haar. De Spaanse cultuur wordt enthousiast overgedragen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Prachtige reis. Veel gezien en gedaan. Heel veel kilometers gelopen o.a. op dag 2, in Valencia en in Cartagena. Goed ter been zijn is zeer belangrijk. Prima hotels. Hotel in Castelldefels (overnachting 4 t/m 5) is gedateerd en diner is in ander restaurant buiten de deur. Maaltijden zijn heel gevarieerd en goed verzorgd.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien