050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Historie langs de Middellandse Zeekust

Reisleider Rick:
‘Ontdekt u met mij de Spaanse oostkust op deze heerlijke cultuurvakantie? Deze op het oog bekende kust heeft achter zijn stranden zo verrassend veel meer te bieden. De eeuwenlange historie heeft hier overal z’n stempel op gedrukt. Zo ziet u Griekse tempels in Sant Martí d’Empúries, Romeinse stadsmuren, aquaducten en amfitheaters in Gerona, Cartagena en Tarragona en kastelen in Morella en Alicante. Te veel om op te noemen!

De kustlijn van de Middellandse Zee, met haar mooie licht, werd al door veel kunstenaars geroemd en is nog steeds voor velen een leidraad in hun werk. Doet u een stap naar achteren, dan geniet u in het achterland van de overweldigende natuur. Deze varieert van lieflijk tot groots en ruig. Al wandelend zullen we de schoonheid op diverse plaatsen ontdekken en ervaren.

Deze reis neemt u mee naar de bekende grootheden als Barcelona en Valencia, maar ook naar minder bekende steden als Gerona, Murcia en Cartagena. Ook komen we in verstilde dorpjes met een grootse geschiedenis. Elk stukje van deze oostkust, van de Costa Brava, Costa Maresma, Costa Dorada en Costa Blanca heeft zijn eigen charme, is afwisselend en bijzonder. Laat u verleiden en proef de geschiedenis!’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia
goede toeristen- en middenkassehotels
overnachting bij het klooster van Montserrat
11x ontbijt en 8x diner
lokale gids in Sagrada Família
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Barcelona en Valencia
Alicante, Murcia en Cartagena
Elche, Morella en Peñíscola
Gerona en Tarragona
natuurpark van Montsant
rotsschilderingen in Valltorta
Gandía en Altea
Sagrada Família in Barcelona
architectuur Calatrava in Valencia
Vic en klooster van Montserrat
MACA-museum in Alicante
palmentuin van Elche
SRC-reisleider Rick
SRC-reisleider sinds 2019
Geniet van het aangename mediterrane leven en ontdek een unieke mix van historierijke plaatsen, de afwisselende kust en bergachtige natuurgebieden!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Rick
Reisleider sinds 2019

Reisprogramma

Avondvlucht Amsterdam – Gerona
+ lees meer
Gerona en wandelen langs de Middellandse Zeekust
+ lees meer
Vic en het klooster van Montserrat
+ lees meer
Barcelona met bezoek aan de Sagrada Família, de Barrio Gótico en Montjuïch
+ lees meer
Romeins Tarragona en natuurpark van Montsant
+ lees meer
Pittoresk Peñíscola en rotsschilderingen in Valltorta
+ lees meer
Middeleeuws Morella en richting Valencia
+ lees meer
Stad van de Kunst en de Wetenschap en historisch Valencia
+ lees meer
Gandía met paleisbezoek en schilderachtig Altea
+ lees meer
Botanische palmentuin Elche en verkenning Murcia
+ lees meer
Romeins Cartagena met theater
+ lees meer
Bezoek Alicante en terugvlucht Alicante – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart De oostkust van Spanje
1565 KM

Vluchtschema
Transavia

Amsterdam - Gerona19:45 - 21:45 uur
Alicante - Amsterdam21:00 - 23:45 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

De Oostkust van Spanje Een prachtige nieuwe reis vol afwisseling o.a. Steden, Kastelen, Musea, Romeinse opgravingen en natuur. Elke dag weer een nieuwe verrassing. We hebben zo veel gezien, onder de enthousiaste leiding van Joen, dat het onmogelijk te beschrijven is! Dus gewoon zelf ontdekken!!!!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Ga met SRC naar Spanje voor meer cultuurervaring. Ook deze reisleider was weer uitstekend.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Mijn vrouw en ik hebben deze reis als zeer interessant ervaren. Daarin heeft ook zeker het enthousiasme van Qurina een grote rol gespeeld. Je moet wel over een redelijk goede conditie beschikken. Spanje is een bergachtig land; dus je komt nogal wat trappen en hellingen tegen!
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
De hotels waren o.h.a. goed, de maaltijden waren redelijk (veg.). Het excursieprogramma was wat overladen : elke ochtend vroeg op en heel veel lopen, soms met een uitloper van 15 (!) km. Weinig pauzes. Qurina is een uitstekende, enthousiaste gids die heel goed voor ons gezorgd heeft, geen detail ontgaat haar. De Spaanse cultuur wordt enthousiast overgedragen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Voor de reis is een goede conditie en/of regelmatig gewend zijn te wandelen wel noodzakelijk.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.