050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Ontdekkingstocht door groene bergen en langs de zee

Reisleidster Qurina:
‘Asturië en Cantabrië zijn een natuurlijk paradijs aan de groene kust van Spanje. Een droomland. Hier hebben koeien, schapen en geiten voorrang op de secundaire wegen. Hier wordt de vis uit zee gehaald en vers op het bord gelegd. Hier stijgt u in vier minuten tot 1.850 meter hoogte en staat u aan de voet van de toppen van de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje. Maar u kunt ook onder de grond duiken om prehistorische kunst te zien, zoals in de grot van Altamira.

Al heel wat jaren reis ik met gasten onderweg naar Santiago de Compostela door het noorden van Spanje. Op de terugreis stoppen we dan altijd kort aan de Cabo Verde, de groene noordkust. Ik ben altijd erg onder de indruk van dit prachtige stukje Spanje. De groene bergen en de zee, zo dicht bij elkaar. Een prachtige natuur en nog zo onbekend.

Deze reis is dan ook een aaneenschakeling van verrassingen. U zult verrast worden door de koloniale paleizen van de indianos, de kleine kerkjes uitgehakt in de rotsen, een zomerpaleis ontworpen door Gaudí. En overal schenken de obers op een sierlijke manier met een lange straal de appelwijn in het glas. In deze regio werd het turismo rural uitgevonden, het landelijk of agrotoerisme. Hier leeft men in harmonie met de natuur; in de dorpen, in de bergen en aan zee. Gaat u mee om het mooiste stukje van Spanje te ontdekken?’

Nieuwsgierig? Lees alvast het reisverhaal Het landelijke leven in Asturië en Cantabrië en laat u inspireren!

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Transavia vanaf Eindhoven
middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
kabelbaan in Picos de Europa
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Castro Urdiales en Oviedo
El Capricho in Comillas
Picos de Europa
heiligdom van Covadonga
museum van Altamira
Santillana del Mar en Liérganes
Llanes en Ribadesella
Cudillero, Carmona en Bárcena Mayor
museum van schone kunsten in Oviedo
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Deze reis is een ware ontdekkingstocht door de bergen en langs de zee in een groene regio die buiten Spanje nog nauwelijks bekend is!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRc-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011
SRC-reisleider Ronald
Reisleider sinds 2000

Reisprogramma

Vlucht Eindhoven – Bilbao naar Santillana del Mar
+ lees meer
Het middeleeuwse dorp Santillana del Mar, museum van Altamira, Comillas en El Capricho
+ lees meer
Picos de Europa
+ lees meer
Llanes en Ribadesella, overnachten in de omgeving van Covadonga
+ lees meer
Lagos de Covadonga
+ lees meer
Cudillero en het museum van schone kunsten in Oviedo
+ lees meer
Carmona en Bárcena Mayor
+ lees meer
Liérganes, Castro Urdiales en terugvlucht Bilbao – Eindhoven
+ lees meer
Routekaart Asturië en Cantabrië
1085 KM

Vluchtschema
Transavia

Eindhoven - Bilbao18:05 - 20:05 uur
Bilbao - Eindhoven20:45 - 22:40 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.