050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Ontdekkingstocht door groene bergen en langs de zee

Reisleidster Qurina:
‘Asturië en Cantabrië zijn een natuurlijk paradijs aan de groene kust van Spanje. Een droomland. Hier hebben koeien, schapen en geiten voorrang op de secundaire wegen. Hier wordt de vis uit zee gehaald en vers op het bord gelegd. Hier stijgt u in vier minuten tot 1.850 meter hoogte en staat u aan de voet van de toppen van de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje. Maar u kunt ook onder de grond duiken om prehistorische kunst te zien, zoals in de grot van Altamira.

Al heel wat jaren reis ik met gasten onderweg naar Santiago de Compostela door het noorden van Spanje. Op de terugreis stoppen we dan altijd kort aan de Cabo Verde, de groene noordkust. Ik ben altijd erg onder de indruk van dit prachtige stukje Spanje. De groene bergen en de zee, zo dicht bij elkaar. Een prachtige natuur en nog zo onbekend.

Deze reis is dan ook een aaneenschakeling van verrassingen. U zult verrast worden door de koloniale paleizen van de indianos, de kleine kerkjes uitgehakt in de rotsen, een zomerpaleis ontworpen door Gaudí. En overal schenken de obers op een sierlijke manier met een lange straal de appelwijn in het glas. In deze regio werd het turismo rural uitgevonden, het landelijk of agrotoerisme. Hier leeft men in harmonie met de natuur; in de dorpen, in de bergen en aan zee. Gaat u mee om het mooiste stukje van Spanje te ontdekken?’

Nieuwsgierig? Lees alvast het reisverhaal Het landelijke leven in Asturië en Cantabrië van Danny Valen en laat u inspireren!

Reisgids Asturië en Cantabrië | Auteur Danny Valen
Dit is de eerste Nederlandstalige reisgids over Asturië en Cantabrië, twee regio´s aan de groene noordkust van Spanje. In de gids is er veel aandacht voor de Picos de Europa, het oudste nationale park van Spanje dat in het Cantabrisch hooggebergte ligt. Maar ook de eeuwenoude geschiedenis komt aan bod met de rotstekeningen van Altamira, de preromaanse kerkjes van Oviedo en de koloniale paleizen van de indianos. In het boek staan uitgebreide beschrijvingen voor dagexcursies met de auto langs verscholen strandjes en steile kliffen aan de kust en naar kleine boerendorpjes in de bergen. U kunt een exemplaar van deze prachtige gids bestellen via Uitgeverij Edicola.

Pluspunten
rechtstreeks vluchten KLM
middenklassehotels
7x ontbijt en 3x diner
kabelbaan in Picos de Europa
inclusief reisgids 'Asturië en Cantabrië'
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Santander en Oviedo
El Capricho in Comillas
Picos de Europa
heiligdom van Covadonga
museum van Altamira
middeleeuws Santillana del Mar
Llanes en Ribadesella
Cudillero, Carmona en Bárcena Mayor
museum van schone kunsten in Oviedo
Liérganes en Castro Urdiales
SRC-reisleidster Qurina
SRC-reisleidster sinds 2011
Deze reis is een ware ontdekkingstocht door de bergen en langs de zee in een groene regio die buiten Spanje nog nauwelijks bekend is!
Ontmoet onze beste reisleiders in Spanje
SRC-reisleider Joen
Reisleider sinds 1995
SRC=reisleidster Martine
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Qurina
Reisleidster sinds 2011

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam - Bilbao naar Santander
Kennismaking Santander, het museum van Altamira, middeleeuwse dorp Santillana del Mar, Comillas en El Capricho
Picos de Europa
Llanes en Ribadesella, overnachten in Covadonga
Lagos de Covadonga
Cudillero en het museum van schone kunsten in Oviedo
Carmona en Bárcena Mayor
Liérganes, Castro Urdiales en terugvlucht Bilbao – Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Bilbao naar Santander

We vliegen naar Bilbao. Na aankomst op de luchthaven rijden we naar Castro Urdiales, een mondaine badplaats met veel stadspaleizen uit de tijd van het neo-classisime. Vanuit de haven hebben we een prachtig uitzicht op de gotische kerk en het kasteel met de vuurtoren die er achter staat. De straat achter het plein met het gemeentehuis puilt uit met tapasbarretjes. Na dit bezoek rijden we naar Santander. Dit is de hoofdstad van Cantabrië en ligt aan een van de mooiste baaien ter wereld. Tijdens een korte stadsrondrit door Santander zien we de baai en de bijzondere gebouwen die op de kade staan, zoals het Centro Botín van de architect Renzo Piano. (ca. 100 km)

dag 2: De Sixtijnse kapel van de prehistorie

We gaan naar het binnenland in en bezoeken we het museum van Altamira, waar de beroemde grot die door UNESCO wordt beschermd op ware schaal is nagebouwd. Uiteraard zien we hier de schilderingen van bizons, paarden en herten die 15.000 jaar geleden in de echte grot werden aangebracht. Niet voor niets wordt de grot van Altamria de Sixtijnse kapel van de prehistorie genoemd. Twee kilometer van de grot vandaan ligt het verstilde middeleeuwse dorp Santillana del Mar. Aan de hoofdstraat zien we de typisch Cantabrische huizen, rijk en kleurig versierd met geraniums aan de balkons. Terug aan de kust brengen we een bezoek aan Comillas, de kleinste universiteitsplaats van Spanje. Hier zien we het zomerpaleis van de markies van Comillas en El Capricho, een vakantievilla ontworpen door Antoni Gaudí. Aan het einde van de middag rijden we langs San Vicente de la Barquera naar ons hotel in Ojedo, waar we twee nachten verblijven. (ca. 140 km)

dag 3: Picos de Europa

De Picos de Europa is het oudste nationale park van Spanje. Het is een grillig gebergte dat is gevormd door erosie van het kalksteen. In Fuente Dé stijgen we met een kabelbaan tot 1.850 meter hoogte en bereiken we het hart van de Picos. We zien de hoogste toppen, zoals die van Peña Vieja (2.613 meter). Eenmaal boven genieten we van het prachtige uitzicht en maken we een korte wandeling. We bezoeken ook Potes, een sfeervol plaatsje met adellijke paleizen en een gezellig plein aan de rivier de Quiviesa. (ca. 50 km)

dag 4: Llanes en Ribadesella

In de ochtend bezoeken we Llanes, een geliefde kustplaats bij veel Spaanse toeristen. Aan de rand van het stadje staan de moderne hotels en vakantie-appartementen, maar binnen de oude stadsmuren is het heerlijk toeven. Hier dwalen we door smalle straatjes en zien we de kleine schaduwrijke pleintjes met terrassen. De jachthaven is ingericht in de brede rivier die langs het centrum stroomt. Vanaf de hoge stadswal hebben we een mooi uitzicht op Llanes en zien we ook de haven, vanwaar ooit de schepen naar Florida en de Canarische eilanden vertrokken. Vervolgens rijden we naar Ribadesella, een chique badplaats met een lang zandstrand. Aan de boulevard staan stijlvolle koloniale paleizen. In het centrum zien we de kerk van Maria Magdalena. Binnen bewonderen we de imposante gewelfschilderingen rond de vieringskoepel en hoog in de transepten, ontworpen door de gebroeders Aza. In Ribadesella bracht koningin Letizia als kind de vakanties door bij haar opa en oma. Ribadesella is een goede plaats om kennis te maken met de appelwijn, de sidra die op een bijzondere manier wordt ingeschonken. Na dit bezoek rijden we naar de westkant van de Picos de Europa, waar we overnachten in Covadonga. (ca. 130 km)

dag 5: Lagos de Covadonga

Een smalle weg vol bochten brengt ons bij de beroemde gletsjermeren van de Picos: lago Ercina en lago Enol. We wanen ons nu echt in een natuurlijk paradijs. Aan de oevers van het meer grazen koeien. Op de achtergrond zien we de toppen van de bergen en langs de wegen gaan herders met schapen en geiten. We maken een heerlijke wandeling langs de meren. Aansluitend bezoeken we het heiligdom van Covadonga. Hier won de visigotische held Pelayo de eerste slag tegen de Moren. De grot waar hij zich schuilhield is nu een kapel. Op het plein voor de neo-romaanse basiliek staat het standbeeld van Pelayo. Voor we de Picos verlaten bezoeken we Cangas de Onís, waar over de rivier de Sella een indrukwekkende romaanse brug ligt. In de middag arriveren we in Oviedo, hoofdstad van het prinsdom van Asturië, waar we twee nachten verblijven. Hier bezoeken we de schatkamer in de kathedraal, waar we de beroemde 9-eeuwse kruizen zien. Ook maken we een wandeling door het sfeervolle centrum dat vol staat met standbeelden, onder andere van Woody Allen. (ca. 115 km)

dag 6: Cudillero en Oviedo

Cudillero is een van de mooiste plaatsen aan de Cantabrische kust. De kleurige huizen liggen gegroepeerd tegen de heuvels aan het water, in de vorm van een theater met een groot plein als podium. Rond het plein zijn veel restaurants gevestigd, waar de vis vers wordt geserveerd. In de middag bezoeken we buiten Oviedo de twee preromaanse kerken Santa Maria de Naranco en San Miguel de Lillo. Eenmaal terug in het centrum is er nog vrije tijd en kunt u bijvoorbeeld het museum van schone kunsten bezoeken. Het museum heeft een gevarieerde collectie van moderne kunstenaars als Picasso en Dalí tot meesters uit de Spaanse gouden eeuw als Zurbarán, Murillo en El Greco. (ca. 125 km)

dag 7: Carmona en Bárcena Mayor

We rijden terug naar Cantabrië, waar we in het binnenland twee bijzondere bergdorpjes bezoeken. Carmona ligt in een vallei en is de bakermat van de typische Cantabrische klomp. Via een landelijke route komen we uit in Bárcena Mayor, een bergdorp dat in het natuurpark van Saja-Besaya ligt. Een bosrijk gebied, waar smalle beekjes doorheen kronkelen. Bárcena komt altijd terug in de top tien van mooiste dorpen van Spanje. Vooral dankzij de bewoners die in de zomer hun balkons met geraniums omtoveren in een zee van kleuren. (ca. 300 km)

dag 8: De zwemmende Spanjaard

In Liérganes maken we kennis met Fransisco, de ‘visman’ die ooit in zijn woonplaats het water indook en vervolgens werd gezien in het Kanaal, voor de kust van Denemarken en bij Cádiz. Zijn standbeeld staat aan de oever van de rivier naast de romaanse brug, dicht bij de oude watermolen, waar het museum van Fransisco is ingericht. Líerganes is ook de plaats om de heerlijke churros met chocolate te proeven. Na dit bezoek rijden we naar Bilbao voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 125 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Bilbao09:15 - 11:20 uur
Bilbao - Amsterdam17:15 - 19:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Sercotel Los Angeles in Santander, Spanje
Hotel Sercotel Los Angeles - Santander
Het hotel ligt in Boo de Guarnizo, aan de rand van het natuurpark Cabárceno en vlak bij de stad Santander. In het restaurant kunt u heerlijke verse Cantabrische gerechten proeven. In het hotel is een lift aanwezig en kunt u gebruik maken van gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van airconditioning, een tv, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Sercotel Los Angeles
Hotel Infatado en Ojedo, Spanje
Hotel Infantado - Ojedo
Hotel Infantado ligt in een groene omgeving nabij het nationaal park Picos de Europa met prachtige vergezichten. Op ongeveer 20 minuten wandelen bereikt u het centrum van Potes. Dit hotel beschikt over een lift, twee restaurants, een bar/lounge, een buitenzwembad en gratis wifi. Alle kamers zijn voorzien van een plafondventilator, een kluisje, een tv, gratis wifi en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Infantado
Hotel Grand Pelayo, Spanje
Hotel Gran Pelayo - Covadonga
Deze accommodatie ligt in het schilderachtige nationale park Picos de Europa en heeft uitzicht op de kathedraal van Covadonga. Hotel Gran Pelayo staat langs de Covadongas-pelgrimsroute. De omliggende heuvels en valleien zijn ideaal voor wandelen, fietsen en kanoën. Het hotelrestaurant serveert typische Spaanse lekkernijen. Er is een lift aanwezig en u heeft gratis toegang tot wifi. De kamers zijn klassiek en stijlvol ingericht en voorzien van een tv, airconditioning, een kluisje, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel Gran Pelayo
Gran Hotel España Atiram in Oviedo, Spanje
Hotel Gran Hotel España Atiram - Oviedo
Het Gran hotel España Atiram ligt in het centrum van Oviedo naast de kathedraal. Op loopafstand liggen cafés, restaurants en tapasbars. Het hotel beschikt over een ontbijtkamer en een bar. Alle kamers zijn voorzien van een tv, een minibar en een badkamer met een douche en een toilet.
Hotel City Express Parayas in Santander, Spanje
Hotel City Express Santander Parayas - Santander
Hotel City Express Parayas ligt vlak buiten het centrum van Santander, een ideale locatie om de vele bezienswaardigheden van de hoofdstad van Cantabrië te verkennen. Wifi is beschikbaar in alle kamers, in de bar en in de lobby. De hotelkamers zijn voorzien van een tv, een kluisje en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van hotel City Express Parayas

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.
Reisverhalen van reizigers
Wilt u meer weten over uw vakantiebestemming? Lees dan de prachtige reisverhalen van onze reizigers. Zij schrijven over hun ervaringen en belevenissen tijdens een SRC-reis.
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek)
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.