050 - 3 123 123

Verrassend rijk aan cultuur

Reisleider Theo:
‘Deze reis naar Thüringen en Saksen brengt u naar een schatkamer vol kunst en cultuur! Door oneindig groene, glooiende landschappen rijden we naar Eisenach, Erfurt en Dresden, waar we in de voetsporen wandelen van beroemdheden als Bach, Telemann en de schilder Lucas Cranach de Oudere. De vorsten die hier heersten waren kunstverzamelaars pur sang: hun collecties bewondert u in de vele musea die hier te vinden zijn. Ook gaven deze vorsten opdrachten voor de bouw van ongeëvenaarde paleizen, kerken en burchten.

In Weimar zijn de knusse straatjes en statige gebouwen de stille getuigen van de bewogen geschiedenis van de stad. Hier maakt u kennis met de indrukwekkende nalatenschap van de schrijvers Goethe en Schiller. Liefhebbers van moderne architectuur kunnen hier ook hun hart ophalen tijdens een bezoek aan het Bauhausmuseum. Na het zien van al dat fraais kunt u ontspannen op een mooi terras met lekkere Kaffee und Kuchen. Of met een goede wijn waar deze streek bekend om staat. Geniet u met mij in het Thüringse en Saksische land?'

Pluspunten
vervoer in first class-touringcar
middenklassehotel
5x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Weimar en Gera
Dresden en Leipzig
Bachhuis in Eisenach
Thomaskirche in Leipzig
Zwinger in Dresden
Frauenkirche in Dresden
Bach in Dornheim
dom en Krämerbrucke Erfurt
SRC-reisleider Theo
SRC-reisleider sinds 2007
Al 25 jaar genieten onze gasten van deze gemütliche schatkamer vol kunst en cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC-reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
Reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Thüringen en bezoek aan Eisenach
Erfurt en Gera
Barokke pracht en praal in Dresden: stadswandeling en bezoek Frauenkirche en Zwinger
Bezoek aan trouwkerk van Bach in Dornheim, stadswandeling en vrije tijd in Weimar
Verkenning van universiteitsstad Leipzig en vrije middag
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Duitsland en bezoek aan Eisenach

Onderweg naar Thüringen brengen we een bezoek aan Eisenach, een plaats die nauw verbonden is met namen als Bach, Goethe en Luther. Hier bezichtigen we de Georgenkirche en het J.S. Bachhuis. Dit museum is gewijd aan Johann Sebastian Bach, die in Eisenach is geboren, en aan zijn familie. Ons hotel staat in Gera of Osterfeld. (circa 630 km).

dag 2: Erfurt en Gera

Tijdens een uitgebreide stadswandeling genieten we van de middeleeuwse charme van Erfurt, de hoofdstad van Thüringen. We bewonderen de indrukwekkende Erfurter dom en de naastgelegen Severikirche, twee overweldigende bouwwerken uit de middeleeuwen. Bijzonder is de Krämerbrucke, een 120 meter lange bebouwde en bewoonde brug. In de mooie vakwerkhuizen op de brug woonden ooit kooplieden die onder andere peper, suiker en saffraan verkochten. Tegenwoordig zijn er verschillende winkeltjes te vinden waar u ambachtelijke kunst en souvenirs kunt kopen. Na wat vrije tijd rijden we terug naar Gera. We wandelen door het centrum en bekijken onder andere het deftige stadhuis en de fraai gedecoreerde stadsapotheek. (ca. 170 km)

dag 3: Barokke pracht en praal in Dresden

Dresden, de hoofdstad van Saksen, ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk politiek en economisch centrum. Veel van de rijke culturele erfenis is behouden gebleven en sinds de Duitse hereniging straalt hier de glorie van weleer. Het beroemdste monument is de Zwinger, een paleizencomplex dat een hoogtepunt van de barokarchitectuur is, waar we diverse interessante musea vinden. Na ons bezoek aan de Zwinger maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Semper-operahuis, de Hofkirche, de Langer Gang en het Albertinum. Natuurlijk bezichtigen we ook de Frauenkirche, die na de oorlog 45 jaar lang een ruïne in het centrum was. Na de eenwording van Duitsland is de kerk zo veel mogelijk met het oorspronkelijke materiaal opgebouwd. In 2005 werd de Frauenkirche onder enorme belangstelling weer ingewijd. (ca. 270 km)

dag 4: Bezoek aan Dornheim en stadswandeling Weimar

Na ons bezoek aan Dornheim, waar Bach in 1707 in de dorpskerk trouwde, rijden we naar Weimar, het culturele centrum van Thüringen. De stad was vooral het middelpunt van de klassieke literatuur, met grote namen als Goethe en Schiller. Tijdens onze stadswandeling komen we langs het nationale theater, de markt met het raadhuis, het Cranachhuis, het Fürstenpalast en het Goethehuis. Hierna heeft u nog wat vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken. Het nieuwe Bauhausmuseum is een echte aanrader. Dit geldt ook voor het Stadtschloss, waar een prachtige collectie Duitse renaissancekunst te vinden is van Lucas Cranach de Oudere, Albrecht Dürer en hun tijdgenoten. (ca. 250 km)

dag 5: Verkenning van universiteitsstad Leipzig

In de levendige universiteitsstad Leipzig bezoeken we de 12e-eeuwse Thomaskirche en het graf van Bach. We wandelen via de Mädlerpassage naar de Nikolaikirche. Op een maandag in de herfst van 1989 vonden in en rondom deze kerk vreedzame protestacties plaats, die wezenlijk hebben bijgedragen aan de Duitse hereniging. 's Middags kunt u Leipzig zelf verkennen. Een bezoek aan het Stasi-museum, waarin de geschiedenis van de DDR-dictatuur centraal staat, is zeer indrukwekkend. (ca. 200 km)

dag 6: Terug naar Nederland

We stappen in de ochtend in de touringcar. Aan het einde van de middag komen we aan in Nederland. (ca. 600 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 10.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels Penta Gera en Atrium Amadeus, waar we tijdens de reis verblijven. Bij de reis met vertrek op 21 oktober verblijft u in Atrium Amadeus, bij de overige data is het verblijf in Penta Gera. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Penta Hotel Gera
Hotel Penta Gera - Gera
Het middenklassehotel Penta Gera ligt in het centrum van Gera, vlak bij het theater en op ongeveer twee kilometer afstand van de historische binnenstad. Het hotel heeft een receptie, een restaurant, een bar, een terras en een lift. Tegen betaling kunt u van een sauna, een whirlpool en een solarium gebruikmaken. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In het hele hotel is wifi gratis beschikbaar. Als u alleen reist, dan verblijft u in een 2-persoonskamer voor alleengebruik.

Bekijk de website van Penta Hotel Gera
Atrium Hotel Amadeus Osterfeld, Duitsland
Hotel Atrium Amadeus - Osterfeld
Het Atrium Hotel Amadeus ligt in Osterfeld, in het zuiden van de regio Saksen-Anhalt. Het middenklassehotel heeft een 24-uursreceptie, een bar, een terras en een lift. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en een douche en een toilet. Wifi is gratis beschikbaar in openbare ruimtes.

Bekijk de website van Hotel Atrium Amadeus

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Deze reis naar Thüringen en Saksen staat cultureel op een hoog niveau. De mooiste steden – Dresden, Weimar, Leipzig en Erfurt – hebben gemeen dat zij in het vroegere Oost Duitsland liggen, n cultureel zeer aantrekkelijk zijn en er na de “Wende” zeer veel gerestaureerd is. Dresden is daardoor een echt juweeltje geworden, in Leipzig voelde je op bezoek bij Bach. Als je dan in de Thomaskirche ook nog een prachtig concert mag bijwonen door het koor dat de grote Bach 300 jaar geleden zelf ook dirigeerde, dan voel je echt dat engeltje. Dat je ook nog in de geboorteplaats van Bach in Eisenach mocht zijn, maakte het fijne gevoel compleet.
Beoordeling reisleider: 5
Beoordeling reis: 7
Dhr P. van den Oetelaar
De reis beantwoordde volledig aan onze verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Dhr E. Esveld
De reis was een succes. We hadden een leuke groep, een mix van echtparen, zussen, vriendinnen en alleengaanden. Een fijn hotel met mooie kamers en lekker eten. Drie tafels opgesteld in grote ruimte, waar je zo kon aanschuiven. Informatie en tips werden gedeeld. En het weer werkte mee: veel wind, maar weinig regen. Nu ben ik helemaal tevreden thuis en kan nog zaken nalezen. Complimenten SRC!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige reis met een geweldige gids: deskundig, sociaal en zorgzaam voor de deelnemers.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Steenbeek
Wij hadden (in alle opzichten!) een zeer geslaagde vakantie in Thüringen en Saksen. Plezierige groep, veel originele informatie en bijzondere plekken bezocht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Hans Stoop en Veronica Steinbach
Heel goede reisleider: wat weet Theo veel en is hij onderlegd over kunst en cultuur. Ook de verhoudingen Oost- en West-Duitsland voor en na de val van de muur werden uitstekend belicht. Zeer kundige en rustige chauffeur. Reisleider en chauffeur waren heel vriendelijk en voorkomend. Prima hotel, lag goed en goed eten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
C. Scheltema
Steven onze reisleider was in één woord geweldig! Wat een kennis heeft die man en met zo’n enorme humor gebracht! Een wandelende encyclopedie en een jonge ‘Godfried Bomans’ in één. Geweldig genoten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Licht
Fijne reis. Beschaafd en geïnteresseerd gezelschap. Nooit ergens een wanklank gehoord, iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Mijn inziens stond niemand totaal alleen. Kwam mede door de reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mevrouw Ringelberg
Prima reis. Goede informatie van de reisleidster (met een fantastische rustige en duidelijke stem) Goed contact tussen de chauffeur en de reisleidster! Leuke groep, heel sociaal geïnteresseerd en saamhorig. Geen enkele negatieve ervaring gehad. Het was een heerlijke week. Thanks!
Lidy Willems
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 32 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!