050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Verrassend rijk aan cultuur

Reisleidster Léonie:
‘Reis mee naar een schatkamer vol kunst en cultuur! Het oneindig groene landschap van Thüringen en Saksen was in vroeger tijden een lappendeken van vorstendommetjes. De rijke kunstminnende vorsten, prinsen en hertogen trokken vele kunstenaars en handwerkers aan die ter meerdere eer en glorie van hun opdrachtgevers bouwden, componeerden, dichtten en schilderden. In de prachtige steden bewondert u de ongeëvenaarde paleizen, kerken en burchten die de vorsten lieten bouwen en in de vele musea vergaapt u zich aan hun kunstcollecties. Nog altijd wandelt u in steden als Erfurt, Eisenach en Dresden in de voetsporen van beroemdheden als Bach, Goethe, Schiller en de schilder Lucas Cranach de Oudere.

Na de val van de Muur en het verdwijnen van de DDR straalt deze hoek van Duitsland als nooit te voren. De binnensteden zijn prachtig opgeknapt en nodigen uit om ze al wandelend te verkennen. De contrasten tussen de voorname residentiestad Dresden en de gezellige drukte in Erfurt zijn bijzonder. Uw bezoek aan Leipzig is een hoogtepunt en in Weimar wandelt u door de knusse straatjes langs statige gebouwen. En ook de liefhebber van moderne architectuur kan in deze stad van de Bauhaus zijn hart ophalen. Na het zien van al dat fraais kunt u ontspannen op een mooi terras met Kaffee und Kuchen of met een goede wijn waar deze streek bekend om is. Geniet u met mij in het Thüringse en Saksische land?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel in Gera
5x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Weimar en Erfurt
Dresden en Leipzig
Bachhuis in Eisenach
dom van Naumburg
Thomaskirche in Leipzig
Zwinger in Dresden
Frauenkirche in Dresden
dom en Krämerbrucke Erfurt
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Al 25 jaar genieten onze gasten van deze gemütliche schatkamer vol kunst en cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleider Cees
Reisleider sinds 1999
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

Reisprogramma

Naar Thüringen en bezoek aan Eisenach
+ lees meer
Erfurt en Naumburg
+ lees meer
Barokke pracht en praal in Dresden: stadswandeling en bezoek Frauenkirche en Zwinger
+ lees meer
Stadswandeling en vrije tijd in Weimar
+ lees meer
Verkenning van universiteitsstad Leipzig en vrije middag
+ lees meer
Terug naar Nederland
+ lees meer
Routekaart Thüringen en Saksen
2045 KM

Opstapplaatsen / uitstapplaatsen

De opstapplaatsen en -tijden voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 08.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar | vertrek 09.30 uur station NS
Stationsplein, voorzijde station

Aankomsttijd in Nederland
Wij streven ernaar om aan het einde van de middag/begin van de avond bij de uitstapplaatsen aan te komen zodat u nog in de gelegenheid bent om met het openbaar vervoer naar huis te reizen. Wij kunnen op voorhand hier echter geen tijdstip voor geven, aangezien dit afhankelijk is van het verkeer onderweg.

Extra overnachting
U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in NH Hotel Amersfoort.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Deze reis kan ik zeker aanbevelen. Zeker ook met zo een geweldige gids, wat van toepassing is op Stephan. De grote kennis die hij bezit over het land en de gehele geschiedenis. Ondanks het goedgevulde programma gaf mij het geheel echt een ontspannen gevoel. Dat is ook mede te danken aan deze gids. Hij straalt heel veel rust uit waardoor je een goed gevoel krijgt. De verhalen die hij met veel enthousiasme vertelde waren boeiend. Zo af een toe een klein grapje tussendoor, of in de bus passende rustige muziek. Ook de buschauffeur verdient een pluim. Rustig en veilig rijden, en zich aan de rijvoorschriften houden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis beantwoordde volledig aan onze verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Deze reis naar Thüringen en Saksen staat cultureel op een hoog niveau. De mooiste steden – Dresden, Weimar, Leipzig en Erfurt – hebben gemeen dat zij in het vroegere Oost Duitsland liggen, n cultureel zeer aantrekkelijk zijn en er na de “Wende” zeer veel gerestaureerd is. Dresden is daardoor een echt juweeltje geworden, in Leipzig voelde je op bezoek bij Bach. Als je dan in de Thomaskirche ook nog een prachtig concert mag bijwonen door het koor dat de grote Bach 300 jaar geleden zelf ook dirigeerde, dan voel je echt dat engeltje. Dat je ook nog in de geboorteplaats van Bach in Eisenach mocht zijn, maakte het fijne gevoel compleet.
De reis was een succes. We hadden een leuke groep, een mix van echtparen, zussen, vriendinnen en alleengaanden. Een fijn hotel met mooie kamers en lekker eten. Drie tafels opgesteld in grote ruimte, waar je zo kon aanschuiven. Informatie en tips werden gedeeld. En het weer werkte mee: veel wind, maar weinig regen. Nu ben ik helemaal tevreden thuis en kan nog zaken nalezen. Complimenten SRC!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige reis met een geweldige gids: deskundig, sociaal en zorgzaam voor de deelnemers.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hadden (in alle opzichten!) een zeer geslaagde vakantie in Thüringen en Saksen. Plezierige groep, veel originele informatie en bijzondere plekken bezocht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Heel goede reisleider: wat weet Theo veel en is hij onderlegd over kunst en cultuur. Ook de verhoudingen Oost- en West-Duitsland voor en na de val van de muur werden uitstekend belicht. Zeer kundige en rustige chauffeur. Reisleider en chauffeur waren heel vriendelijk en voorkomend. Prima hotel, lag goed en goed eten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Fijne reis. Beschaafd en geïnteresseerd gezelschap. Nooit ergens een wanklank gehoord, iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Mijn inziens stond niemand totaal alleen. Kwam mede door de reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prima reis. Goede informatie van de reisleidster (met een fantastische rustige en duidelijke stem) Goed contact tussen de chauffeur en de reisleidster! Leuke groep, heel sociaal geïnteresseerd en saamhorig. Geen enkele negatieve ervaring gehad. Het was een heerlijke week. Thanks!
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.