050 - 3 123 123
Kosteloos omboeken
Geld retour, géén voucher
Veilig reizen met SRC-coronaprotocol

Verrassend rijk aan cultuur

Reisleidster Léonie:
‘Reis mee naar een schatkamer vol kunst en cultuur! Het oneindig groene landschap van Thüringen en Saksen was in vroeger tijden een lappendeken van vorstendommetjes. De rijke kunstminnende vorsten, prinsen en hertogen trokken vele kunstenaars en handwerkers aan die ter meerdere eer en glorie van hun opdrachtgevers bouwden, componeerden, dichtten en schilderden. In de prachtige steden bewondert u de ongeëvenaarde paleizen, kerken en burchten die de vorsten lieten bouwen en in de vele musea vergaapt u zich aan hun kunstcollecties. Nog altijd wandelt u in steden als Erfurt, Eisenach en Dresden in de voetsporen van beroemdheden als Bach, Goethe, Schiller en de schilder Lucas Cranach de Oudere.

Na de val van de Muur en het verdwijnen van de DDR is deze hoek van Duitsland ontwaakt uit een sprookjesslaap. De binnensteden stralen en nodigen uit om ze al wandelend te verkennen. De contrasten tussen de voorname residentiestad Dresden en het verstilde leven van Dornheim zijn bijzonder. Uw bezoek aan Leipzig is een hoogtepunt en in Weimar wandelt u door de knusse straatjes langs statige gebouwen. En ook de liefhebber van moderne architectuur kan in deze stad van de Bauhaus zijn hart ophalen. Na het zien van al dat fraais kunt u ontspannen op een mooi terras met Kaffee und Kuchen of met een goede wijn waar deze streek bekend om is. Geniet u met mij in het Thüringse en Saksische land?’

Pluspunten
vervoer in comfort class-touringcar
middenklassehotel
5x ontbijt en 5x diner
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Weimar en Gera
Dresden en Leipzig
Bachhuis in Eisenach
Thomaskirche in Leipzig
Zwinger in Dresden
Frauenkirche in Dresden
Bach in Dornheim
dom en Krämerbrucke Erfurt
SRC -reisleidster Léonie
SRC-reisleidster sinds 2002
Al 25 jaar genieten onze gasten van deze gemütliche schatkamer vol kunst en cultuur!
Ontmoet onze beste reisleiders in Duitsland
SRC-reisleidster Wendy
Reisleidster sinds 2008
SRC -reisleidster Adriënne
Reisleidster sinds 2006
Reisleidster Astrid
Reisleidster sinds 1996
SRC-reisleidster Léonie
Reisleidster sinds 2002
SRC-reisleider Stephan
Reisleider sinds 2017

De reis in het kort

Naar Thüringen en bezoek aan Eisenach
Erfurt en Gera
Barokke pracht en praal in Dresden: stadswandeling en bezoek Frauenkirche en Zwinger
Bezoek aan trouwkerk van Bach in Dornheim, stadswandeling en vrije tijd in Weimar
Verkenning van universiteitsstad Leipzig en vrije middag
Terug naar Nederland

Reisbeschrijving

dag 1: Naar Duitsland en bezoek aan Eisenach

Onderweg naar Thüringen brengen we een bezoek aan Eisenach. Het symbool van de stad, de Wartburg, torent trots boven Eisenach uit. Tijdens een korte wandeling duiken we in de rijke geschieden van de stad die nauw verbonden is met namen als Bach, Goethe en Luther. We bezichtigen het J.S. Bachhuis. Dit museum is gewijd aan Johann Sebastian Bach, die in Eisenach is geboren. Ons hotel staat in Gera of Osterfeld.

dag 2: Erfurt en Gera

Tijdens een uitgebreide stadswandeling genieten we van de middeleeuwse charme van Erfurt, de hoofdstad van Thüringen. We bewonderen de indrukwekkende Erfurter dom en de naastgelegen Severikirche, twee overweldigende bouwwerken uit de middeleeuwen. Bijzonder is de Krämerbrucke, een 120 meter lange bebouwde en bewoonde brug. In de mooie vakwerkhuizen op de brug woonden ooit kooplieden die onder andere peper, suiker en saffraan verkochten. Tegenwoordig zijn er verschillende winkeltjes te vinden waar u ambachtelijke kunst en souvenirs kunt kopen. Na wat vrije tijd in Erfurt rijden we terug naar Gera. (ca. 170 km)

dag 3: Barokke pracht en praal in Dresden

Dresden, de hoofdstad van Saksen, ontwikkelde zich in de 17e en 18e eeuw tot een belangrijk politiek en economisch centrum. Veel van de rijke culturele erfenis is behouden gebleven en sinds de Duitse hereniging straalt hier de glorie van weleer. Het beroemdste monument is de Zwinger, een paleizencomplex dat een hoogtepunt van de barokarchitectuur is, waar we diverse interessante musea vinden. Na ons bezoek aan de Zwinger maken we een stadswandeling langs de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals het Semper-operahuis, de Hofkirche, de Langer Gang en het Albertinum. Natuurlijk bezichtigen we ook de Frauenkirche, die na de oorlog 45 jaar lang een ruïne in het centrum was. Na de eenwording van Duitsland is de kerk zo veel mogelijk met het oorspronkelijke materiaal opgebouwd. In 2005 werd de Frauenkirche onder enorme belangstelling weer ingewijd. (ca. 270 km)

dag 4: Bezoek aan Dornheim en stadswandeling Weimar

Na ons bezoek aan Dornheim, waar Bach in 1707 in de dorpskerk trouwde, rijden we naar Weimar, het culturele centrum van Thüringen. De stad was vooral het middelpunt van de klassieke literatuur, met grote namen als Goethe en Schiller. Tijdens onze stadswandeling komen we langs het nationale theater, de markt met het raadhuis, het Cranachhuis, het Fürstenpalast en het Goethehuis. Hierna heeft u nog wat vrije tijd. U kunt bijvoorbeeld een van de vele musea bezoeken. Het nieuwe Bauhausmuseum is een echte aanrader. Dit geldt ook voor het Stadtschloss, waar een prachtige collectie Duitse renaissancekunst te vinden is van Lucas Cranach de Oudere, Albrecht Dürer en hun tijdgenoten. (ca. 250 km)

dag 5: Verkenning van universiteitsstad Leipzig

In de levendige universiteitsstad Leipzig bezoeken we de 12e-eeuwse Thomaskirche en het graf van Bach. We wandelen via de Mädlerpassage naar de Nikolaikirche. Op een maandag in de herfst van 1989 vonden in en rondom deze kerk vreedzame protestacties plaats, die wezenlijk hebben bijgedragen aan de Duitse hereniging. 's Middags kunt u Leipzig zelf verkennen. Een bezoek aan het Stasi-museum, waarin de geschiedenis van de DDR-dictatuur centraal staat, is zeer indrukwekkend. (ca. 200 km)

dag 6: Terug naar Nederland

We stappen in de ochtend in de touringcar. Aan het einde van de middag komen we aan in Nederland. (ca. 600 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Opstapplaatsen

De opstapplaatsen voor deze reis zijn:
Amersfoort | vertrek 09.30 uur station NS
Tourbushalte, hoek B.Wuytierslaan/Stationsplein
Zevenaar| vertrek 10.30 uur Station NS
Stationsplein, voorzijde station

NB Bij vertrek in 2022 zal dit 08:30 in Amersfoort en 09:30 in Zevenaar zijn.

U kunt op eigen gelegenheid (met de auto of het openbaar vervoer) naar uw opstapplaats reizen. Als extra service bieden wij u de mogelijkheid om een extra overnachting voor en/of na uw vakantie te reserveren in een hotel nabij de opstapplaats. Hieronder vindt u meer informatie over dit hotel.

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels Penta Gera en Atrium Amadeus, waar we tijdens de reis verblijven. Bij de reizen met vertrek in 2022 verblijft u in Penta Hotel Gera. Bij de reizen met vertrek in 2021 is het verblijf in hotel Atrium Amadeus. Als u alleen reist, dan verblijft u in het Penta Hotel Gera in een 2-persoonskamer voor alleengebruik en in het Atrium Amadeus in een 1-persoonskamer. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Mercure Hotel Gera City in Duitsland
Hotel Mercure Gera City - Gera
Het middenklassehotel Mercure Gera (voorheen bekend als Penta Gera) ligt in het centrum van Gera, vlak bij het theater en op ongeveer twee kilometer afstand van de historische binnenstad. Het hotel heeft een receptie, een restaurant, een bar, een terras en een lift. Tegen betaling kunt u van een sauna, een whirlpool en een solarium gebruikmaken. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon, een minibar en een badkamer met een bad en/of een douche en een toilet. In het hele hotel is wifi gratis beschikbaar.

Bekijk de website van Mercure Hotel Gera
Atrium Hotel Amadeus Osterfeld, Duitsland
Hotel Atrium Amadeus - Osterfeld
Het Atrium Hotel Amadeus ligt in Osterfeld, in het zuiden van de regio Saksen-Anhalt. Het middenklassehotel heeft een 24-uursreceptie, een bar, een terras en een lift. De kamers zijn voorzien van een tv, een telefoon en een badkamer met een bad en een douche en een toilet. Ook zit er vloerverwarming in de badkamer.. Wifi is gratis beschikbaar in openbare ruimtes.

Bekijk de website van Hotel Atrium Amadeus

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

NH Hotel Amersfoort
Hotel NH Amersfoort - Amersfoort
NH Hotel Amersfoort ligt op 5 minuten loopafstand van zowel het stadscentrum als het station. Het hotel beschikt over een restaurant, een bar, een terras, een 24-uurs receptie, een lift, wifi in de openbare ruimtes, een kluis, een wekservice en parkeergelegenheid (tegen betaling). De kamers zijn voorzien van een tv, airconditioning, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met een bad of een douche, een toilet en een föhn. Het ontbijt wordt van maandag t/m vrijdag geserveerd van 7.00 - 10.00 uur, op zaterdag van 8.00 - 11.00 uur en op zondag en feestdagen van 8.00 - 12.00 uur. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van NH Hotel Amersfoort

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Deze reis naar Thüringen en Saksen staat cultureel op een hoog niveau. De mooiste steden – Dresden, Weimar, Leipzig en Erfurt – hebben gemeen dat zij in het vroegere Oost Duitsland liggen, n cultureel zeer aantrekkelijk zijn en er na de “Wende” zeer veel gerestaureerd is. Dresden is daardoor een echt juweeltje geworden, in Leipzig voelde je op bezoek bij Bach. Als je dan in de Thomaskirche ook nog een prachtig concert mag bijwonen door het koor dat de grote Bach 300 jaar geleden zelf ook dirigeerde, dan voel je echt dat engeltje. Dat je ook nog in de geboorteplaats van Bach in Eisenach mocht zijn, maakte het fijne gevoel compleet.
Beoordeling reisleider: 5
Beoordeling reis: 7
De reis beantwoordde volledig aan onze verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
De reis was een succes. We hadden een leuke groep, een mix van echtparen, zussen, vriendinnen en alleengaanden. Een fijn hotel met mooie kamers en lekker eten. Drie tafels opgesteld in grote ruimte, waar je zo kon aanschuiven. Informatie en tips werden gedeeld. En het weer werkte mee: veel wind, maar weinig regen. Nu ben ik helemaal tevreden thuis en kan nog zaken nalezen. Complimenten SRC!
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 9
Het was een prachtige reis met een geweldige gids: deskundig, sociaal en zorgzaam voor de deelnemers.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hadden (in alle opzichten!) een zeer geslaagde vakantie in Thüringen en Saksen. Plezierige groep, veel originele informatie en bijzondere plekken bezocht.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Heel goede reisleider: wat weet Theo veel en is hij onderlegd over kunst en cultuur. Ook de verhoudingen Oost- en West-Duitsland voor en na de val van de muur werden uitstekend belicht. Zeer kundige en rustige chauffeur. Reisleider en chauffeur waren heel vriendelijk en voorkomend. Prima hotel, lag goed en goed eten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Steven onze reisleider was in één woord geweldig! Wat een kennis heeft die man en met zo’n enorme humor gebracht! Een wandelende encyclopedie en een jonge ‘Godfried Bomans’ in één. Geweldig genoten!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Fijne reis. Beschaafd en geïnteresseerd gezelschap. Nooit ergens een wanklank gehoord, iedereen was vriendelijk en behulpzaam. Mijn inziens stond niemand totaal alleen. Kwam mede door de reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Prima reis. Goede informatie van de reisleidster (met een fantastische rustige en duidelijke stem) Goed contact tussen de chauffeur en de reisleidster! Leuke groep, heel sociaal geïnteresseerd en saamhorig. Geen enkele negatieve ervaring gehad. Het was een heerlijke week. Thanks!
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het reserveringsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
Reis veilig met het SRC-coronaprotocol