050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar

Land van de lange witte wolk

Reisleidster Yanni:
‘Toen de Maori ver voor de komst van de Europeanen mijn land ontdekten, zagen ze het als een wolk aan de horizon liggen. Ze noemden het Aotearoa, land van de lange witte wolk. Nergens ter wereld vindt u in één land zo veel prachtig natuurschoon! Deze natuur is wild, ongetemd, leeg en onvoorwaardelijk aantrekkelijk.

In Nieuw-Zeeland ontdekt u geisers, warmwaterbronnen, vulkanen en modderpoelen, maar ook regenwouden, spectaculaire gletsjers, meren en weidegebieden. De soms ruige kustlijn heeft langgerekte zandstranden, beschutte baaien, fjorden, kliffen en duinen. En in die overdonderend mooie natuur ziet u albatrossen en pinguïns, zeehonden en pelsrobben en met een beetje geluk ook dolfijnen en walvissen. Weinig reisbestemmingen kunnen op natuurgebied met mijn prachtige land concurreren. Nieuw-Zeeland is echt een paradijs voor natuurliefhebbers!

Tijdens cruises en excursies verkent u deze adembenemende natuur. Ook vertel ik u over de tijd voordat de Europeanen kwamen, over de cultuur van de Maori, over de kolonisatie en over hoe het moderne Nieuw-Zeeland zich ontwikkelde tot een vriendelijk en gastvrij land. Nergens ter wereld ervaart u zo’n grote verscheidenheid als in dit compacte land. Kom naar mijn Nieuw-Zeeland. Dit is een reis die u niet mag missen!’

Pluspunten
vluchten Singapore Airlines
ruimbagage
ferryovertocht Wellington – Picton
goede middenklassehotels
18x ontbijt, 1x lunch en 6x diner
welkomstdiner in de Sky Tower
diner bij Nieuw-Zeelanders thuis
Maoridiner en -concert
cruise naar Cape Brett-vuurtoren
cruise over Milford Sound
boottocht Abel Tasman N.P.
optionele treinrit naar Pukerangi
inclusief entreegelden
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
Auckland en Wellington
Queenstown en Christchurch
Mount Cook National Park
Abel Tasman National Park
Maori Arts and Crafts Institute
Rotorua en Hokitika Gorge
Kauri-museum in Matakohe
Tongariro National Park
Lake Matheson en Lake Tekapo
Bay of Islands en Waitangi
Westlands National Park
Waitomo Glowworm Caves
Auckland Memorial Museum
historische Taieri Gorge Railway
SRC-reisleidster Yanni
SRC-reisleidster sinds 2001
Nergens ter wereld ervaart u zo’n grote verscheidenheid aan natuurschoon als in het compacte Nieuw-Zeeland!
Ontmoet onze beste reisleiders in Nieuw-Zeeland
SRC-reisleidster Yanni
Reisleidster sinds 2001

Reisprogramma

Vlucht via Singapore naar Nieuw-Zeeland
+ lees meer
Aankomst in Auckland
+ lees meer
Stadsrondrit door Auckland, City of Sails
+ lees meer
Naar de Bay of Islands
+ lees meer
Vrije dag of Cape Reinga
+ lees meer
Pioniersmuseum in Matakohe
+ lees meer
Waitomo Glowworm Caves, het Maori Arts and Crafts Institute en Rotorua
+ lees meer
Via Lake Taupo naar Wellington
+ lees meer
Met de ferry via Marlborough Sounds naar Zuidereiland
+ lees meer
Abel Tasman National Park
+ lees meer
Natuurschoon langs de westkust
+ lees meer
Via Hokitika Gorge op weg naar Franz Josef Glacier
+ lees meer
Lake Matheson en naar Queenstown
+ lees meer
Vrije dag in Queenstown, er zijn diverse optionele excursies mogelijk
+ lees meer
Cruise over Milford Sound
+ lees meer
Langs Lake Manapouri en via stadjes Lumsden en Gore naar Dunedin
+ lees meer
Optionele historische treinrit met Taieri Gorge Railway naar Middlemarch en bolvormige rotsen van Moeraki
+ lees meer
Mount Cook National Park, Lake Tekapo en naar Christchurch
+ lees meer
Stadsrondrit door Christchurch en vrije middag
+ lees meer
Vlucht Christchurch naar Amsterdam, via Singapore
+ lees meer
Aankomst in Nederland
+ lees meer
Routekaart Nieuw-Zeeland
4255 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Cape Reinga
Cape Reinga
Het noordelijkste puntje van het Noordereiland
Duur: hele dag
Minimaal 15 deelnemers
Kosten: 165 NZD per persoon (inclusief lunch)
U kunt een excursie maken naar Cape Reinga, het noordelijkste puntje van het Noordereiland. Een spectaculaire bustocht voert u onder meer langs Ninety Mile Beach en het Kauri Forest.
Kabelbaan skyline
Kabelbaan Skyline
Geniet van een adembenemend uitzicht over Queenstown
Duur: ca. 1 uur
Minimaal aantal deelnemers n.v.t.
Kosten: 44 NZD per persoon
Wilt u de omgeving van Queenstown vanaf grote hoogte bekijken? U kunt met de kabelbaan van Skyline naar Bob’s Peak. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht!
Wilderness-safari
Wilderness-safari
Aanschouw de indrukwekkende natuur van Nieuw-Zeeland
Duur: ca. 6 uur
Minimaal aantal deelnemers n.v.t.
Kosten: 279 NZD per persoon
U kunt meegaan met de ‘wilderness-safari’ op de Dart River. U vaart anderhalf uur in een jet boat over de Dart River, die is omgeven door hooggebergte, oerbossen, watervallen en glaciale valleien. Vervolgens maakt u een makkelijke, informatieve wandeling van maximaal 45 minuten door de oerbossen. Ten slotte rijdt u met een four-wheel drive-bus door de prachtige omgeving, waarin delen van de filmtrilogie ‘The Lord of the Rings’ zijn opgenomen.
Cruise TSS Earnlaw
Cruise TSS Earnslaw
Tocht met een stoomschip en diner bij Walter Peak Station
Duur: ca. 4 uur
Minimumaantal deelnemers: n.v.t.
Kosten: 149 NZD per persoon
In de avond kunt u een prachtige boottocht met het stoomschip TSS Earnslaw maken. Tijdens de tocht vertelt de kapitein interessante wetenswaardigheden over het spectaculaire landschap dat aan u voorbij trekt. Na aankomst kunt u bij Walter Peak Station, een traditionele boerderij, genieten van een diner. Na het diner bestaat de mogelijkheid een kijkje te nemen op de boerderij.

Vluchtschema
Singapore Airlines

Amsterdam - Singapore10:25 - 05:55 uur
Singapore - Auckland08:45 - 23:35 uur
Christchurch - Singapore10:50 - 17:40 uur
Singapore - Amsterdam23:55 - 07:15 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Schitterende reis. Heeft aan alle verwachtingen voldaan.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Elke dag nieuwe highlights, elke dag verrassingen, zelfs plaatsen die niet in het programma vermeld worden, maar die Yanni wel kende en met ons deelde!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Deze groep reizigers was uniek van samenstelling. De grootte van de groep was klein en daardoor waren de vriendschappelijke banden zeer goed. Nog nooit zo’n goede en saamhorige groep gehad. Daardoor kon ook iedereen van de groep 'op sleeptouw' worden genomen. Iedereen had ook zijn inbreng en er werd naar elkaar geluisterd. Bij mij is zo een zekere weemoed ontstaan naar Nieuw-Zeeland en de groep. De combinatie van reisleider en Nederlandse van afkomst wonend in Nieuw-Zeeland, was uniek. Daardoor zeer veel informatie verkregen die in geen ander boek te vinden was. Belangrijk was zeker ook haar persoonlijke interpretatie van de informatie uit Nieuw-Zeeland.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Het was een uiterst interessante en plezierige reis, die uiterst effectief en gevarieerd is samengesteld. Veel plezier ook met de groepsgenoten, waarbij we geen wanklank hebben gehoord.
Beoordeling reisleider: 7
Beoordeling reis: 8
Als altijd met SRC: kwaliteit, vakkundig, betrouwbaar!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Heel mooie reis, veel gezien, gehoord en beleefd. Heel goede reisleidster die een prettige sfeer creëerde samen met buschauffeur Chris. Een heel bekwame buschauffeur, die goed en veilig reed. Toen er problemen met de bus waren, werd er snel een andere bus geregeld zodat het programma door kon gaan. Onze koffers werden in de nieuwe bus gezet en achter ons aangereden. Hele fijne oplossing!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Een uitstekende goed georganiseerde reis: goede reisleidster en gezellige reisgenoten. Verrassend veel afwisseling in landschappen. Regelmatig tussenstop voor lunches en foto's. Persoonlijk had ik graag wat langere, zwaardere wandelingen in berggebieden gemaakt.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Schitterende reis. Heeft aan alle verwachtingen voldaan.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.