050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Taiwan | Betoverend Taiwan

Rijke tradities in een panoramisch landschap

Reisleider Thomas:
‘Taiwan, zo bijzonder zo anders! Graag neem ik u mee naar dit zeer gevarieerd Aziatische eiland met een rijke historie. In een land dat qua oppervlak bijna net zo groot is als Nederland ontdekt u grote steden, pittoreske dorpjes, vulkanisch landschap, bergen en meren. De hoofdstad Taipei verwelkomt u met haar imposante gebouwen en gezellige avondmarkten. Tainan staat bekend om haar vele tempels én om haar rijke historie. Hier wandelt u door historische straatjes waar het Chinese, Portugese en Nederlandse verleden herleeft. Loopt u met mij mee over de 17e-eeuwse muren van het VOC-fort Zeelandia?

De magnifieke natuur van dit eiland is werkelijk betoverend. In het vulkanische Yangmingshan-natuurpark ziet u warmwaterbronnen en in het schitterende Taroko National Park wandelt u door bergen, langs kliffen en kloven. Een panoramische route langs de oostkust doet u versteld staan van de spectaculaire kliffen en begroeide rotswanden die soms loodrecht lijken te eindigen in de azuurblauwe Stille Oceaan. En op het mystieke Sun Moon Lake maken we een boottocht over het smaragdgroene water. Tussendoor wordt u getrakteerd op verstilde tempels en schrijnen en een bezoek aan het boeddhistisch Fo Guang Shan-klooster.

Overal in het land ziet u in het straatbeeld prachtige lampionnen in verschillende formaten en met verschillende thema’s als religie en dieren. En reist u in februari of maart? Dan ziet u de lampionnen wellicht tegen de achtergrond van de kersenbloesems want in deze periode bloeien meestal deze prachtige roze bloemen. Wat wilt u nog meer? Reis met mij mee en verken de schitterende natuur en rijke cultuur van Taiwan!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten China Airlines
ruimbagage
hogesnelheidstrein
toeristenklassehotels
hotelkamer op laatste dag
9x ontbijt, 4x lunch en 8x diner
boottocht Sun Moon Lake
inclusief entreegelden
lokale gids tijdens excursies
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
Bezienswaardigheden
nationaal paleis-museum in Taipei
wandelen in Taroko National Park
theeplantage bij Sun Moon Lake
foodtour en avondmarkt Taipei
Chiang Kai-shek Memorial in Taipei
Taipei 101 en Longshan-tempel
Yangmingshan National Park
warmwaterbronnen bij Beitou
mijnstadje Jiufen
panoramische oostkust
Fo Guang Shan-klooster
Hollandse forten in Tainan
SRC-reisleider Thomas
SRC-reisleider sinds 2007
Fijn dat de entreegelden, meeste diners en zelfs 4 lunches inbegrepen zijn op deze zeer complete reis!
Ontmoet onze beste reisleiders in Taiwan
SRC-reisleider Bart
Reisleider sinds 2006
Reisleider Bob
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Frits
Reisleider sinds 2006
SRC-reisleider Thomas
Reisleider sinds 2007

Reisprogramma

Rechtstreeks vlucht Amsterdam – Taipei
+ lees meer
Aankomst, verkenning Taipei met bezoek aan Chiang Kai-shek Memorial Hall en Longshan-tempel
+ lees meer
Taipei 101, havenbuurt Dadaocheng en bergdorpje Jiufen
+ lees meer
Nationaal paleis-museum, warmwaterbronnen Beitou en vulkanisch Yangmingshan National Park
+ lees meer
Taroko National Park, wandeling Shakadankg-trail en Eternal Spring Shrine
+ lees meer
Vrije ochtend in Taroko National Park, rit panoramische oostkust naar Taitung
+ lees meer
Boeddhistisch Fo Guang Shan-klooster en Fort Provintia in Tainan
+ lees meer
Fort Zeelandia en Anping Tree House in tempelstad Tainan
+ lees meer
Boottocht Sun Moon Lake, aboriginalcultuur in Ita Thao en Wen Wu-tempel en Tse-en pagode
+ lees meer
Vrije ochtend, uitleg over de befaamde theecultuur, hogesnelheidstrein naar Taipei en foodtour
+ lees meer
Vrije dag Taipei inclusief dagkamer, transfer luchthaven
+ lees meer
Terugvlucht Taipei – Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Betoverend Taiwan
1400 KM

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Bekijk excursies+
Taroko National Park, Taiwan
Wandeling in Taroko National Park
Wandelen door de magnifieke natuur
Duur: circa 3 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa € 45,- per persoon bij 5 t/m 9 deelnemers of circa € 35,- per persoon vanaf 10 deelnemers
Onder begeleiding van een lokale Engelssprekende Taiwanese gids wandelt u 2 à 3 uur door de natuur van het schitterende Taroko National Park. Onderweg ziet u kloven, kliffen en ravijnen en geniet u van prachtige vergezichten op helder blauw water. Ook wandelt u door een aantal tunnels, dus neem uw zaklamp mee.
Sun Moon Lake, Taiwan
Fietsen bij Sun Moon Lake
Ontdek het zon-maanmeer op een andere manier
Duur: circa 2,5 uur
Minimaal 5 deelnemers
Prijs: circa € 45,- per persoon bij 5 t/m 9 deelnemers of circa € 35,- per persoon vanaf 10 deelnemers
Geniet op de fiets van de prachtige natuur rondom het smaragdgroene Sun Moon Lake. Vanuit het hotel wordt u naar een centraal punt gebracht om daar op de fiets te stappen. Een lokale Engelssprekende Taiwanese gids begeleidt u op de fietstour.

Vluchtschema
China Airlines

Amsterdam - Taipei11:00 - 06:35 uur
Taipei - Amsterdam22:50 - 07:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotels

Hieronder vindt u informatie over de hotels, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in andere, gelijkwaardige hotels. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Goed verzorgde reis met bekwame gids die je in een korte periode laat kennismaken met een bijzonder land. Cultuur, geschiedenis en natuur zijn goed in het programma verweven.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 8
Taiwan, heel interessant, met verschillende gezichten.
Beoordeling reis: 9
Beoordeling reisleider: 10
Leuke reis met een mix van cultuur, natuurschoon en behoorlijk wat vrije tijd. De hotels liggen zodanig dat er in de buurt ook zelf nog mooie tempels en marktjes te bezoeken zijn: bereid je hier thuis al op voor door bij Google maps offline kaarten te downloaden en op deze kaarten met labels je interesses te markeren. In het Taroko National Park wordt door de werknemers van het park heel welwillend een zeer eenvoudige cultuurshow opgevoerd. 10 minuten na afloop van deze show kun je met één van de voormalige jagers mee op een kort tochtje in het donker om rond het hotel dieren te spotten. Ik zag zelf o.a. de fonkelende oogjes van een vliegende eekhoorn. Dit staat verder nergens aangegeven maar wordt bijna aan het einde van de show aangekondigd. Niet te snel de show verlaten dus!
Extra compliment voor het hotel in het Taroko National Park: leuke bungalowtjes in een prachtige, stille omgeving en hier het lekkerste gegeten van de reis: uitstekend dinerbuffet en ontbijtbuffet!
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 10
De mensen in Taiwan zijn over het algemeen heel vriendelijk en zijn behulpzaam. Het niveau van het Engels valt echter tegen.
Beoordeling reis: 8
Beoordeling reisleider: 9
Groepsgrootte
Minimaal 10 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 20 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.