050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
Veel tevreden reizigers
Al 40 jaar betrouwbaar
U bent hier: Home | Italië | Eeuwig Rome

Beleef het verleden in de Eeuwige Stad

Reisleidster Leny:
‘Voor mij is het gewone leven in Rome nooit gewoon! De Eeuwige Stad is als een openluchtmuseum, waarin elke hoek een nieuwe verrassing brengt. Op het ene moment waant u zich in de Romeinse oudheid wanneer u over het Forum Romanum wandelt en op het andere moment staat u in een 17e-eeuws decor als u een van de prachtige palazzi betreedt.

En wat te denken van de vele weelderige, barokke kerken, waar u tot uw verbazing moet vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog: de zogenaamde koepel waar u in kijkt, blijkt plat te zijn! Natuurlijk bewondert u de overdonderende pracht van de Sint Pieter en geniet u in de indrukwekkende Sixtijnse kapel van de schitterende fresco’s van Michelangelo. En te midden van alle bedrijvigheid komt u tot rust in de verstilde vroegchristelijke kerken met fraaie gouden mozaïeken.

’s Avonds kunt u heerlijk flaneren in de buurt van het Pantheon. Of neemt u liever een kijkje op het fraaie Piazza Navona, waar het wemelt van de kunstenaars en straatartiesten? En op elke straathoek is wel een plek waar u kunt genieten van een heerlijke gelato, een geurige espresso of een flinterdunne Romeinse pizza . Rome staat vast en zeker op uw bucketlist! Ontdekt u met mij hoe verleidelijk de Eeuwige Stad is?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
avondrondrit Rome
diverse wandelingen Rome
entreegeld en reservering Galleria Borghese
entreegeld en reservering Vaticaanse musea
e-book 100 tips voor Rome
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter en Pantheon
Forum Romanum en Colosseum
Galleria Borghese
San Clemente
Sint Jan van Lateranen
Spaanse Trappen en Trevifontein
Piazza Navona en Campo de’ Fiori
oude volkswijk Trastevere
Romeinse ruïnes Ostia Antica
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Wij hebben het bezoek aan de Vaticaanse musea al gereserveerd, zodat we de lange wachtrijen voor de ingang zo voorbij lopen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Reinoud
Reisleider sinds 2005

Reisprogramma

Vlucht Amsterdam – Rome
+ lees meer
Galleria Borghese en een stadswandeling
+ lees meer
Religieus en klassiek Rome
+ lees meer
Vaticaanstad en vrije middag
+ lees meer
Voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica en terugvlucht naar Amsterdam
+ lees meer
Routekaart Rome
120 KM

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Rome Fiumicino09:40 - 11:55 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur
Amsterdam - Rome Fiumicino09:40 - 11:55 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel. Bij de reizen met vertrek vanaf april tot en met oktober verblijft u in Hotel Domus Sessoriana, bij vertrek op de overige data verblijft u in Hotel Villafranca. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

+ Bekijk hotels

Ervaringen over deze reis

Mijn 1e reis in groepsverband. Beetje onwennig bij aankomst in Rome. Hoe zou de groep zijn? Wel laat ik daarover duidelijk zijn. Prima groep, cohesie, humor en veel lachen. Rome een prachtige en overweldigende stad, waar op elke hoek wel iets van bezienswaardigheid te vinden was. Een uitstekende reisleidster met veel kennis en een goed en helder verhaal. Kortom, Rome is alleszins de moeite waard en dus een aanrader! Mijn volgende reis waarschijnlijk ook weer met SRC!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Fantastische reis, ondanks sneeuw, regen en kou. Reisleidster Diane bleef ook putten uit een gigantische reeks verhalen en anekdotes en bleef enthousiast, inventief en volhardend. Dat was de groep ook. Leuke mensen, geen zeurders. Veel gezelligheid onderling.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Wat is het interessant om een stad te leren kennen met een reisleid(st)er die heel veel weet en dat op een prettige manier overbrengt! Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets gemist heb van Rome. Verder vond ik het prettig dat je 's middags en 's avonds zelf je eetgelegenheid kon kiezen met enkele van je reisgenoten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Bij aankomst moesten we nog een stuk met de bus reiden. Hierbij hadden we al snel regen, maar gelukkig was de regen bij de busreis de enige regen die we hebben gezien. De temperatuur haalde elke dag de 30 graden minstens. Hoewel ik minstens 20 jaar jonger was dan de andere reizigers, voelde ik me toch thuis in de groep. Een enkeling was meer op zichzelf, maar vaak maakte iedereen wel een praatje met elkaar. Rome is net een groot museum, er is overal wel wat te zien. Toch is het succes ook aan SRC Reizen te danken, die voor ons een goed hotel heeft geregeld. Op (voor iemand van mijn leeftijd) redelijke loopafstand van de stad, 20 minuten vanaf het Colosseum en verder goede restaurants aanbevolen. Ook het bezoek aan Ostia, de laatste dag, was een aangename afwisseling.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Meedelen dat voor slecht ter been zijnde medereizigers deze reizen mogelijk te zwaar zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Goede kennismaking met de mooie stad Rome. Deze reis had een bijzonder intensief programma met weinig vrije tijd. Je ziet veel moois en krijgt uitgebreide achtergrondinformatie over de Romeinse tijd, de historie van het Vaticaan en de renaissancekunst.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Fantastische reis. Alleen jammer van de staking van de touringcarbedrijven op de laatste dag. Hierdoor moest het programma gedeeltelijk omgegooid worden, waardoor het bezoek aan Vaticaanstad pas aan het einde van de middag kon plaatsvinden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hebben intens genoten. Zonder zorgen een fantastische rondreis in Rome. De reisleider is zeer deskundig en enthousiast. Je krijgt echt waar voor je geld. Reinoud bedankt voor alles!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Met een gezellige, vlotte groep tussen 30 en 80 jaar genoten van 5 dagen Rome met een prima reisleider die op een rustige, vriendelijke wijze veel informatie gaf over al het moois in de zeer drukke stad. Het hotel is gedateerd maar staat op en goede locatie, wat rumoerig aan straatzijde en gehorig, redelijk goed ontbijt. Afsluiting met Ostia Antica een topper.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Jessy is een geweldige reisleider . Ze heeft alles wat nodig is voor een goede reisleider en meer! Ze kan heel enthousiast en sprankelend vertellen en trekt je zo mee de mythologie en oudheid in. Daarnaast heeft ze oog en geduld voor alles waar je als deelnemer mee komt. Het was heel fijn om Jessy als reisleider te hebben!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
We hebben genoten van deze trip naar Rome. In vijf dagen veel gezien en met name door het enthousiasme en de goede kennis van reisleider Jessy veel geleerd over alles wat we gezien hebben. Ze heeft een goede selectie gemaakt in wat we gingen bekijken. We hadden een plezierige groep. Alles bij elkaar een prima eerste ervaring met zo'n groepsreis. We zullen in de toekomst zeker vaker rondkijken op de site van SRC.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Ik ben gegrepen door deze reis. En ik denk dat geen boeken of films zo'n indruk kunnen maken. Diane is een uitstekende gids. Ik hoop volgende keer weer met haar op reis te gaan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Ik was voor het eerst, samen met mijn moeder, op reis met SRC en ik heb heel veel mooie indrukken opgedaan in Rome! Prachtige beelden komen op in mijn hoofd en ik voel mij bevoorrecht dat ik zoveel moois heb gezien en dat dankzij de enthousiaste, kundige reisleidster en de leuke, sociale mensen in de groep! Het verzorgde glutenvrije eten in het hotel, het bijzondere weer in Rome, sneeuw, het lekkere eten en het relaxte van de Romeinen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Leuk, afwisselend, kunst in hoog gehalte en in hoge kwaliteit, humoristische reisleider die goed kan plannen en improviseren, als dat nodig is (zoals nu in Rome als er 15 centimeter sneeuw is gevallen).
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De 5-daagse reis naar Rome is prachtig. Wij gaan normaal gesproken niet georganiseerd op reis, maar deze trip had toch duidelijk meerwaarde door de goede en enthousiaste gids en de strakke en goede organisatie waardoor je in een paar dagen veel ‘highlights’ van Rome zag en daarbij ook voorzien werd van veel boeiende informatie. Daarbij was het hotel prima (een heerlijk ontbijtbuffet, mooie kamer en prima bedden), het weer perfect (zon en 22 graden) en het gezelschap prettig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 25 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.