U bent hier: Home | Italië | Rome

De Eeuwige Stad

Reisleidster Diane Kuster:
‘Roma non basta una vita! Voor Rome is één leven niet voldoende…. Indrukwekkende resten uit de Romeinse bloeiperiode werpen u terug naar de tijd van beroemde en beruchte keizers, die hun stempel op de stad hebben gedrukt.

In de verstilde vroegchristelijke kerken wordt u verblind door de schitterende mozaïeken. En in bijzondere barokke kerken moet u vol verbazing vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog: de zogenaamde koepel waar u in kijkt, blijkt plat te zijn.

In de nauwe straten van het oude Rome staat u plotseling oog in oog met een van de mooiste fonteinen ter wereld, de Trevifontein. En op elke straathoek is wel een plek waar u van een heerlijke gelato of een flinterdunne Romeinse pizza kunt genieten. Kortom: Rome blijft verrassen, ook al bent u er al vele malen geweest. Ik kan er in elk geval niet genoeg van krijgen!'

Pluspunten
rechtstreekse vluchten Alitalia of KLM
ruimbagage
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
entreegeld Galleria Borghese
entreegeld Vaticaanse musea
e-book '100 tips reis naar Rome'
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter en Pantheon
Forum Romanum en Colosseum
avondrondrit Rome
wandelingen Rome
Santa Maria Maggiore
Galleria Borghese
Sint Jan van Lateranen
Spaanse Trappen en Trevifontein
Piazza Navona en Campo de’ Fiori
oude volkswijk Trastevere
Romeinse ruïnes Ostia Antica
Reisleidster Diane Kuster
SRC-reisleidster sinds 1996
Favoriete plek: de volkswijk Trastevere
In de Eeuwige Stad raak je nooit uitgekeken! Zelfs ik ontdek nog steeds nieuwe pleintjes en straatjes waar ik nog niet eerder door heen geslenterd ben!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Marianne Vennix
Reisleidster sinds 2004
Reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Dirk van Gorp
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Jessy van de Ven
Reisleidster sinds 2017

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome
Galleria Borghese en een stadswandeling
Religieus en klassiek Rome
Vaticaanstad en vrije middag
Voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen comfortabel van Amsterdam naar de Italiaanse hoofdstad. Bij vertrek in het zomerseizoen (t/m oktober) ervaren we tijdens een rondrit Rome bij nacht. Met de bus rijden we langs de mooi verlichte hoogtepunten, zoals de Sint Pieter en het Colosseum. (ca. 60 km)

dag 2: Galleria Borghese en een stadswandeling

In de Galleria Borghese maken we kennis met grote kunstenaars, onder wie Caravaggio en Bernini. Hun werken zijn in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Scipione Borghese. Wandelend door het schitterende park Villa Borghese dalen we af naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Via de Trevifontein lopen we naar het Pantheon, dat beroemd is vanwege zijn eenvoudige schoonheid en unieke architectuur. Ook genieten we van het Piazza Navona en het Campo de’ Fiori. In het oude getto zien we de verfijnde schildpaddenfontein. Via de oudste brug van Rome komen we op het Tibereiland. We eindigen onze ‘passeggiata’ in de volkswijk Trastevere. In deze wijk, die vooral ’s avonds heel gezellig is, kunt u genieten in een van de vele restaurantjes.

dag 3: Religieus en klassiek Rome

We beginnen de dag met een bezoek aan de Santa Maria Maggiore, de grootste Mariakerk van Rome, en de kleine, intieme Santa Prassede-kerk. Vervolgens maken we kennis met het klassieke Rome. We zien het Colosseum en het Forum Romanum, waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid. De rest van de dag kunt u op eigen gelegenheid besteden. Als u wilt, kunt u ook verder op pad met de reisleider. U daalt dan allereerst de San Clemente af naar de Romeinse tijd en krijgt zo een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd. In de kerk Quattro Coronati bewondert u de oudste romaanse klokkentoren en prachtige middeleeuwse fresco’s. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan de pauselijke basiliek Sint Jan van Lateranen.

dag 4: Vaticaanstad en vrije middag

Ons bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard!

dag 5: Ostia Antica en naar huis

De imposante ruïnes van de voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica zijn helaas ontdaan van het vele marmer, maar de schitterende vloermozaïeken en de Romeinse bar en toiletten laten een ver verleden herleven. Na ons bezoek worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
allitalia.png

Amsterdam - Rome Fiumicino11:50 - 14:00 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam14:30 - 17:00 uur
Amsterdam - Rome Fiumicino14:15 - 16:25 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op: dit is het standaard vluchtschema dat geldt voor de meeste vertrekdata. Het is mogelijk dat het vluchtschema voor uw specifieke vertrekdatum afwijkt van het bovenstaande schema. In de kassabon en op de reserveringsbevestiging ziet u het vluchtschema van de door u gekozen vertrekdatum dat op dat moment bekend is. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Hotel Porta Maggiore
Hotel Portamaggiore - Rome
Het toeristenklassehotel ligt aan de rand van het centrum, op circa 10 minuten loopafstand van het metrostation Manzoni. Schuin tegenover het hotel zijn een tram- en een bushalte. Op de eerste verdieping bevindt zich een mooi terras met een pianobar. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Portamaggiore

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Rome is een wereldstad met geweldige cultuur van Grieken, Romeinen en christendom. Dat merk je met de drukte bij de grote monumenten. Neem dit voor lief en je hebt een prachtige cultuurreis. En neem ook goede (wandel-)schoenen mee: het plaveisel is in een andere staat dan in Nederland.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik heb genoten van deze vierde reis met SRC. De volgende is alweer geboekt in september naar de Wereldsteden in Spanje. Ik weet ook zeker dat er nog meer zullen volgen. Hartelijk dank.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
M.C.M.M. van Esveld
Ik heb veel gezien en gehoord op deze reis over Rome. Het programma is mooi en zat goed in elkaar. SRC heeft een verzorgde reis geleverd met veel inclusief: dat is prettig! Paul den Arend is een juweel! Ik heb veel gereisd, maar hij heeft een bijzondere klasse. Organiseert goed, is relaxed, weet veel en is ook klantgericht. Een hele, hele goede reisleider!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
M. IJspeert
Wat een vrolijke en gezellige, bekwame reisleidster. We hebben genoten van de verhalen en van de vele informatie over alle kunstschatten in Rome! Bedankt Diane!
Marije en René
We hebben een fijne cultuurvakantie in Rome gehad. Ik was blij verrast dat Diane aan mijn verjaardag had gedacht. De eerste excursiedag was zwaar. Veel lopen! In Rome moet er sowieso veel gelopen worden. Dat viel sommige groepsgenoten wat zwaar. Diane gaf blijk veel van de kunst en de cultuur te weten: chapeau!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
L. Gulpes
Alle lof voor onze reisleidster Maaike Raduzzi! Vrolijk, energiek, doortastend, vriendelijk en behulpzaam. Ze heeft veel kennis over de bezienswaardigheden die ze heel onderhoudend overbrengt. Ook geweldig: de kastjes met oortjes (audiosysteem), waardoor we Maaike overal goed konden verstaan! Zelfs als je geen groepsreisliefhebber bent, is zo’n SRC-reis een aanrader!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis online
De beste reisleiders die u net wat meer laten zien
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Boek vóór 31 januari en ontvang € 35,- feestkorting per persoon op alle reizen met vertrek tussen 1 april 2018 en 31 oktober 2018. Bekijk de actievoorwaarden.