050 - 3 123 123
U bent hier: Home | Italië | Rome

Beleef het verleden in de Eeuwige Stad

Reisleidster Jessy van de Ven:
‘Voor mij is het gewone leven in Rome nooit gewoon! De Eeuwige Stad is als een openluchtmuseum, waarin elke hoek een nieuwe verrassing brengt. Op het ene moment waant u zich in de Romeinse oudheid wanneer u over het Forum Romanum wandelt en op het andere moment staat u in een 16e-eeuws decor als u een van de prachtige palazzi betreedt.

En wat te denken van de vele weelderige, barokke kerken, waar u tot uw verbazing moet vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog: de zogenaamde koepel waar u in kijkt, blijkt plat te zijn! Natuurlijk bewondert u de overdonderende pracht van de Sint Pieter en geniet u in de indrukwekkende Sixtijnse kapel van de schitterende fresco’s van Michelangelo. En te midden van alle bedrijvigheid komt u tot rust in de verstilde vroegchristelijke kerken met fraaie gouden mozaïeken.

’s Avonds kunt u heerlijk flaneren in de buurt van het Pantheon. Of neemt u liever een kijkje op het fraaie Piazza Navona, waar het wemelt van de kunstenaars en straatartiesten? En op elke straathoek is wel een plek waar u kunt genieten van een heerlijke gelato, een geurige espresso of een flinterdunne Romeinse pizza . Rome staat vast en zeker op uw bucketlist! Ontdekt u met mij hoe verleidelijk de Eeuwige Stad is?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
avondrondrit Rome
diverse wandelingen Rome
entreegeld Galleria Borghese
entreegeld Vaticaanse musea
e-book '100 tips reis naar Rome'
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
inclusief 100% CO₂-compensatie
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter en Pantheon
Forum Romanum en Colosseum
Galleria Borghese
San Clemente
Sint Jan van Lateranen
Spaanse Trappen en Trevifontein
Piazza Navona en Campo de’ Fiori
oude volkswijk Trastevere
Romeinse ruïnes Ostia Antica
SRC -reisleidster Jessy van de Ven
SRC-reisleidster sinds 2017
Wij hebben het bezoek aan de Vaticaanse musea al gereserveerd, zodat we de lange wachtrijen voor de ingang zo voorbij lopen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Marianne Vennix
Reisleidster sinds 2004
SRC-reisleider Paul den Arend
Reisleider sinds 2008
Reisleidster Diane Kuster
Reisleidster sinds 1999
Reisleidster Leny Boerstra
Reisleidster sinds 2008
Reisleider Dirk van Gorp
Reisleider sinds 2009

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome
Galleria Borghese en een stadswandeling
Religieus en klassiek Rome
Vaticaanstad en vrije middag
Voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen van Amsterdam naar de Italiaanse hoofdstad. Tijdens een rondrit ervaren we Rome bij nacht. Met de touringcar rijden we langs de mooi verlichte hoogtepunten, zoals de Sint Pieter en het Colosseum. (ca. 60 km)

dag 2: Galleria Borghese en een stadswandeling

In de Galleria Borghese maken we kennis met grote kunstenaars, onder wie Caravaggio en Bernini. Hun werken zijn in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Scipione Borghese. Wandelend door het schitterende park Villa Borghese dalen we af naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Via de Trevifontein lopen we naar het Pantheon, dat beroemd is vanwege zijn eenvoudige schoonheid en unieke architectuur. Ook genieten we van het Piazza Navona en het Campo de’ Fiori. In het oude getto zien we de verfijnde schildpaddenfontein. Via de oudste brug van Rome komen we op het Tibereiland. We eindigen onze ‘passeggiata’ in de volkswijk Trastevere. In deze wijk, die vooral ’s avonds heel gezellig is, kunt u genieten in een van de vele restaurantjes.

dag 3: Religieus en klassiek Rome

We starten deze dag met een bezoek aan de pauselijke basiliek Sint Jan van Lateranen. In de kerk Quattro Coronati bewonderen we de oudste romaanse klokkentoren en prachtige middeleeuwse fresco’s. In de San Clemente dalen we af naar de Romeinse tijd en krijgen zo een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd. Vanmiddag maken we kennis met het klassieke Rome. We zien het Colosseum en het Forum Romanum, waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid.

dag 4: Vaticaanstad en vrije middag

Ons bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard!

dag 5: Ostia Antica en naar huis

De imposante ruïnes van de voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica zijn helaas ontdaan van het vele marmer, maar de schitterende vloermozaïeken en de Romeinse bar en toiletten laten een ver verleden herleven. Na ons bezoek worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. in de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangegeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. In dat geval betaalt u, na uw (online) reservering, de toeslag voor deze extra's via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
klm.png

Amsterdam - Rome 09:55 - 12:10 uur
Rome - Amsterdam17:15 - 19:50 uur
Amsterdam - Rome 14:25 - 16:35 uur
Rome - Amsterdam17:25 - 20:00 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrek vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel, waar we meestal tijdens deze reis verblijven. Bij vertrek van november 2018 t/m maart 2019 verblijft u in hotel Domus Sessoriana. Bij vertrek vanaf april 2019 verblijft u in hotel Porta Maggiore. Het kan ook voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Domus Sessoriana, Italië
Hotel Domus Sessoriana - Rome
Het historische Domus Sessoriana is gevestigd in een oud klooster in Rome en ligt naast de Kerk van het Heilig Kruis. Het hotel ligt vlakbij de ruïnes van oude tempels en amfitheaters en biedt uitzicht op de groentetuinen van de Cisterciënzer monniken. Voor het hotel stopt een tram, en op 10 minuten loopafstand bevindt zich een metrohalte. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over aircondotioning, een tv en een minibar. In de gezellige omgeving van het hotel bevinden zich enkele restaurants, waar u ’s avonds op eigen gelegenheid kunt genieten van een diner.

Bekijk de website van Hotel Domus Sessoriana
Hotel Porta Maggiore
Hotel Portamaggiore - Rome
Het toeristenklassehotel ligt aan de rand van het centrum, op circa 10 minuten loopafstand van het metrostation Manzoni. Schuin tegenover het hotel zijn een tram- en een bushalte. Op de eerste verdieping bevindt zich een mooi terras met een pianobar. De kamers zijn voorzien van een tv en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Portamaggiore

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice. U kunt uw auto gratis maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel.
NB Ter plaatse dient u 6% aan toeristenbelasting te voldoen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers hebben het afgelopen jaar via enquêtes, mail, Facebook en brieven hun ervaringen over deze reis gegeven. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, mail, Facebook en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

Eerdere reizen waren zeer goed bevallen en ook deze keer overtrof de reis al onze verwachtingen. Alles ging perfect volgens het programma, behalve het weer. Op de tweede dag werden we wakker in een wit Rome: het hele openbare leven lag plat, maar wat een belevenis voor ons, toeristen. Enthousiast geworden? Bekijk mijn reisverhaal over Rome!
Renske Moransard
Rome is een wereldstad met geweldige cultuur van Grieken, Romeinen en christendom. Dat merk je met de drukte bij de grote monumenten. Neem dit voor lief en je hebt een prachtige cultuurreis. En neem ook goede (wandel-)schoenen mee: het plaveisel is in een andere staat dan in Nederland.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik heb genoten van deze vierde reis met SRC. De volgende is alweer geboekt in september naar de Wereldsteden in Spanje. Ik weet ook zeker dat er nog meer zullen volgen. Hartelijk dank.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
M.C.M.M. van Esveld
Ik heb veel gezien en gehoord op deze reis over Rome. Het programma is mooi en zat goed in elkaar. SRC heeft een verzorgde reis geleverd met veel inclusief: dat is prettig! Paul den Arend is een juweel! Ik heb veel gereisd, maar hij heeft een bijzondere klasse. Organiseert goed, is relaxed, weet veel en is ook klantgericht. Een hele, hele goede reisleider!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
M. IJspeert
Wat een vrolijke en gezellige, bekwame reisleidster. We hebben genoten van de verhalen en van de vele informatie over alle kunstschatten in Rome! Bedankt Diane!
Marije en René
We hebben een fijne cultuurvakantie in Rome gehad. Ik was blij verrast dat Diane aan mijn verjaardag had gedacht. De eerste excursiedag was zwaar. Veel lopen! In Rome moet er sowieso veel gelopen worden. Dat viel sommige groepsgenoten wat zwaar. Diane gaf blijk veel van de kunst en de cultuur te weten: chapeau!
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
L. Gulpes
Alle lof voor onze reisleidster Maaike Raduzzi! Vrolijk, energiek, doortastend, vriendelijk en behulpzaam. Ze heeft veel kennis over de bezienswaardigheden die ze heel onderhoudend overbrengt. Ook geweldig: de kastjes met oortjes (audiosysteem), waardoor we Maaike overal goed konden verstaan! Zelfs als je geen groepsreisliefhebber bent, is zo’n SRC-reis een aanrader!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (57 dagen voor vertrek).
Maximaal 34 deelnemers.
Direct na boeking ontvangt u van ons een mail met de bevestiging en uw factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDeal
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
De beste reisleiders die u méér laten zien
De CO₂-uitstoot van uw reis wordt door SRC Reizen 100% gecompenseerd
U profiteert van de SRC-prijsgarantie: als u geboekt heeft, gaat uw reissom niet meer omhoog!