050 - 3 123 123
De beste reisleiders laten u méér zien
De mooiste reisprogramma's
U reist in goed gezelschap
Veel tevreden reizigers
U bent hier: Home | Italië | Eeuwig Rome

Beleef het verleden in de Eeuwige Stad

Reisleidster Leny:
‘Voor mij is het gewone leven in Rome nooit gewoon! De Eeuwige Stad is als een openluchtmuseum, waarin elke hoek een nieuwe verrassing brengt. Op het ene moment waant u zich in de Romeinse oudheid wanneer u over het Forum Romanum wandelt en op het andere moment staat u in een 17e-eeuws decor als u een van de prachtige palazzi betreedt.

En wat te denken van de vele weelderige, barokke kerken, waar u tot uw verbazing moet vaststellen dat er sprake is van gezichtsbedrog: de zogenaamde koepel waar u in kijkt, blijkt plat te zijn! Natuurlijk bewondert u de overdonderende pracht van de Sint Pieter en geniet u in de indrukwekkende Sixtijnse kapel van de schitterende fresco’s van Michelangelo. En te midden van alle bedrijvigheid komt u tot rust in de verstilde vroegchristelijke kerken met fraaie gouden mozaïeken.

’s Avonds kunt u heerlijk flaneren in de buurt van het Pantheon. Of neemt u liever een kijkje op het fraaie Piazza Navona, waar het wemelt van de kunstenaars en straatartiesten? En op elke straathoek is wel een plek waar u kunt genieten van een heerlijke gelato, een geurige espresso of een flinterdunne Romeinse pizza . Rome staat vast en zeker op uw bucketlist! Ontdekt u met mij hoe verleidelijk de Eeuwige Stad is?’

Pluspunten
rechtstreekse vluchten KLM
toeristenklassehotel in Rome
4x ontbijt
avondrondrit Rome
diverse wandelingen Rome
entreegeld en reservering Galleria Borghese
entreegeld en reservering Vaticaanse musea
e-book 100 tips voor Rome
audiosysteem
de beste SRC-reisleider
bijdrage aan SRC-bos via Trees for All
overige entreegelden zijn exclusief
Bezienswaardigheden
Vaticaanse musea en Sixtijnse kapel
Sint Pieter en Pantheon
Forum Romanum en Colosseum
Galleria Borghese
San Clemente
Sint Jan van Lateranen
Spaanse Trappen en Trevifontein
Piazza Navona en Campo de’ Fiori
oude volkswijk Trastevere
Romeinse ruïnes Ostia Antica
SRC-reisleidster Leny
SRC-reisleidster sinds 2007
Wij hebben het bezoek aan de Vaticaanse musea al gereserveerd, zodat we de lange wachtrijen voor de ingang zo voorbij lopen!
Ontmoet onze beste reisleiders in Italië
Reisleidster Diane
Reisleidster sinds 1999
SRC-reisleidster Leny
Reisleidster sinds 2007
Reisleider Dirk
Reisleider sinds 2009
Reisleidster Marjorie
Reisleidster sinds 2013
SRC-reisleider Reinoud
Reisleider sinds 2005

De reis in het kort

Vlucht Amsterdam – Rome
Galleria Borghese en een stadswandeling
Religieus en klassiek Rome
Vaticaanstad en vrije middag
Voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica en terugvlucht naar Amsterdam

Reisbeschrijving

dag 1: Amsterdam – Rome

We vliegen van Amsterdam naar de Italiaanse hoofdstad. Vanavond genieten we van een eerste kennismaking met de eeuwige stad tijdens een rondrit en wandeling. (ca. 60 km)

dag 2: Galleria Borghese en een stadswandeling

In de Galleria Borghese maken we kennis met grote kunstenaars, onder wie Caravaggio en Bernini. Hun werken zijn in een unieke verzameling bijeengebracht door kardinaal Scipione Borghese. Wandelend door het schitterende park Villa Borghese dalen we af naar de chique, altijd levendige Spaanse Trappen. Via de Trevifontein lopen we naar het Pantheon, dat beroemd is vanwege zijn eenvoudige schoonheid en unieke architectuur. Ook genieten we van het Piazza Navona en het Campo de’ Fiori. In het oude getto zien we de verfijnde schildpaddenfontein. Via de oudste brug van Rome komen we op het Tibereiland. We eindigen onze ‘passeggiata’ in de volkswijk Trastevere. In deze wijk, die vooral ’s avonds heel gezellig is, kunt u genieten in een van de vele restaurantjes.

dag 3: Religieus en klassiek Rome

We starten deze dag met een bezoek aan de pauselijke basiliek Sint Jan van Lateranen. Bij de kerk Quattro Coronati bewonderen we de oudste romaanse klokkentoren en prachtige middeleeuwse fresco’s. In de San Clemente dalen we af naar de Romeinse tijd en krijgen zo een goed beeld van de vele lagen waarop Rome is gebouwd. Vanmiddag maken we kennis met het klassieke Rome. We lopen langs het Colosseum en het Forum Romanum, waar we, dankzij de vele goed bewaarde restanten, een uitstekende indruk krijgen van de stad in de oudheid.

dag 4: Vaticaanstad en vrije middag

Ons bezoek aan de Sint Pieter in Vaticaanstad, met de ingetogen Pietà van Michelangelo en de barokke werken van Bernini, is een hoogtepunt van deze reis! Natuurlijk bezichtigen we de Vaticaanse musea. Hier ziet u onder meer de wereldberoemde Sixtijnse kapel, waar Michelangelo vele jaren heeft gewerkt om het plafond en de altaarmuur van kleurrijke fresco’s te voorzien. De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld de Engelenburcht beklimmen: het prachtige uitzicht over Rome is de fysieke inspanning meer dan waard!

dag 5: Ostia Antica en naar huis

De imposante ruïnes van de voormalige Romeinse havenstad Ostia Antica zijn helaas ontdaan van het vele marmer, maar de schitterende vloermozaïeken en de Romeinse bar en toiletten laten een ver verleden herleven. Na ons bezoek worden we naar de luchthaven gebracht voor de terugvlucht naar Nederland. (ca. 60 km)

(Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.) (Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden.)

Optionele excursies

Als extra service voor reizigers die meer van een vakantiebestemming willen zien biedt SRC u bij deze culturele groepsreis onderstaande optionele excursies / extra's aan. In de meeste gevallen kunt u tijdens uw vakantie bij de reisleider aangeven of u deel wilt nemen aan een optionele excursie. Houdt u er dan rekening mee dat een excursie alleen doorgang kan hebben wanneer het minimumaantal deelnemers bereikt is. U betaalt de kosten voor de excursie ter plaatse aan de reisleider.

Voor sommige optionele extra's geldt echter dat u al bij uw reservering moet aangeven of u wilt deelnemen aan de excursie. Dit geldt bijvoorbeeld voor kaarten voor voorstellingen of de upgrade voor operakaarten. Het kan dan zijn dat u de kosten voor de excursie direct na uw (online) reservering via de bevestiging/factuur aan SRC Reizen dient te betalen. In andere gevallen betaalt u ter plaatse aan de reisleider. Per excursie staat vermeld welke werkwijze gevolgd wordt.

Geen optionele excursies

De culturele groepsreizen van SRC hebben een goedgevuld programma met een prettige verhouding tussen de excursies en de vrije tijd. Een aantal SRC-reizen heeft gezamenlijke extra excursies (tegen betaling), op de dagen of dagdelen dat er geen programma is. Bij deze reis bieden we geen optionele excursies aan. De reisleider kan u tips geven voor leuke uitjes die u op eigen gelegenheid kunt maken tijdens de eventuele vrije tijd.

Vluchtschema
KLM

Amsterdam - Rome Fiumicino14:15 - 16:25 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur
Amsterdam - Rome Fiumicino14:15 - 16:25 uur
Rome Fiumicino - Amsterdam17:15 - 19:50 uur

Let op!
Vluchtschema’s kunnen per vertrekdatum verschillen. Als u wilt weten welk vluchtschema geldt voor een specifieke vertrekdatum, klikt u op het tabblad “Data & prijzen” op de reissom achter de vertrekdatum waar uw belangstelling naar uitgaat. U ziet dan rechts de reis van uw keuze verschijnen met het bijbehorende vluchtschema. Als u besluit een reis te boeken, vindt u dit vluchtschema ook terug op de reserveringsbevestiging. Bij uw reisbescheiden ontvangt u het definitieve vluchtschema.

Schiphol Travel Taxi

Wanneer uw reis vertrekt vanaf onze nationale luchthaven Schiphol dan kunt u ook met de Schiphol Travel Taxi naar de luchthaven reizen! U wordt op de door u afgesproken dag en tijd opgehaald en naar Schiphol gebracht. De kosten voor deze service zijn afhankelijk van de afstand van en naar de luchthaven, het aantal personen en of u een enkele reis of retour reserveert. Meer informatie en reserveren? Bel ons of vul het contactformulier in. Wij regelen het graag voor u!

Vluchttoeslag

Luchtvaartmaatschappijen hebben meestal een beperkt aantal stoelen per klasse beschikbaar. Het kan voorkomen dat op het moment dat u bij ons boekt, deze stoelen niet meer beschikbaar zijn. In dat geval proberen wij voor u stoelen in een andere boekingsklasse te reserveren. Dit kan echter met een vluchttoeslag gepaard gaan, waarover wij u uiteraard informeren. Uw boeking-op-aanvraag wordt pas definitief wanneer u met de vluchttoeslag akkoord gaat. In het algemeen geldt dat vluchten duurder worden als de vertrekdatum dichterbij ligt: dus hoe eerder u boekt hoe kleiner de kans op een vluchttoeslag!

Informatie over uw vliegreis

Meer informatie over uw vliegreis kunt u nalezen op de verschillende pagina's van de algemene informatie. Denkt u hierbij aan informatie over onder andere online inchecken, inchecktijden, toeslagen voor ruimbagage en stoelreserveringen.

Hotel

Hieronder vindt u informatie over het hotel. Bij de reizen met vertrek vanaf april tot en met oktober verblijft u in Hotel Domus Sessoriana, bij vertrek op de overige data verblijft u in Hotel Diana. Het kan voorkomen dat u verblijft in een ander, gelijkwaardig hotel. Aan de onderstaande gegevens kunt u geen rechten ontlenen. Bij uw reisbescheiden ontvangt u de definitieve hotelgegevens.

Domus Sessoriana, Italië
Hotel Domus Sessoriana - Rome
Het historische Domus Sessoriana is gevestigd in een oud klooster in Rome en ligt naast de Kerk van het Heilig Kruis. Het hotel ligt vlakbij de ruïnes van oude tempels en amfitheaters en biedt uitzicht op de groentetuinen van de Cisterciënzer monniken. Voor het hotel stopt een tram, en op 10 minuten loopafstand bevindt zich een metrohalte. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over airconditioning, een tv en een minibar. In de gezellige omgeving van het hotel bevinden zich enkele restaurants, waar u ’s avonds op eigen gelegenheid kunt genieten van een diner.

Bekijk de website van Hotel Domus Sessoriana
Hotel Diana Roof Garden in Rome, Italië
Hotel Diana - Rome
Het goede toeristenklassehotel Diana ligt op slechts 200 meter van station Termini. Een metrostation ligt op 5 wandelminuten van het hotel en te voet bent u in 30 minuten bij het Colosseum en de Spaanse Trappen. In de omgeving van het hotel bevinden zich diverse restaurants en winkels. De kamers zijn stijlvol ingericht en zijn voorzien van een tv, gratis wifi en een badkamer met een douche en een toilet.

Bekijk de website van Hotel Diana Roof Garden

Extra overnachtingen voor de heen- en/of de terugreis

Schipholhotel A4
Hotel Van der Valk Schiphol A4 - Hoofddorp
Begin uitgerust aan uw vakantie en reserveer een overnachting voor en/of na uw vakantie, voor een aantrekkelijke prijs! Hotel Schiphol A4 is een comfortabel 4-sterrenhotel met uitstekende kamers. Het hotel ligt op slechts 10 kilometer van Schiphol. Tussen 6.00 uur en 23.40 uur gaat er een shuttlebus van en naar de luchthaven. Als u buiten deze tijden reist, kunt u gebruikmaken van de nachtshuttleservice (tegen betaling). U kunt uw auto maximaal 31 dagen parkeren bij het hotel. Mocht u de prijs willen weten voor een overnachting zonder parkeren, neemt u dan contact met ons op. Ter plaatse dient u de city tax te betalen.

Bekijk de website van Schiphol Hotel A4

Ervaringen over deze reis

Onze reizigers delen via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven regelmatig hun ervaringen met ons over deze reis. Lees hieronder hun reacties!

Ervaringen over deze reis

Van onze reizigers ontvangen wij via enquêtes, e-mail, social media (Facebook) en brieven veel reacties over onze reizen. Over deze nieuwe reis hebben we nog geen ervaringen ontvangen. Wilt u over SRC Reizen reacties van onze reizigers bekijken? Kijk dan eens op onze pagina met reizigerservaringen.

De 5-daagse reis naar Rome is prachtig. Wij gaan normaal gesproken niet georganiseerd op reis, maar deze trip had toch duidelijk meerwaarde door de goede en enthousiaste gids en de strakke en goede organisatie waardoor je in een paar dagen veel ‘highlights’ van Rome zag en daarbij ook voorzien werd van veel boeiende informatie. Daarbij was het hotel prima (een heerlijk ontbijtbuffet, mooie kamer en prima bedden), het weer perfect (zon en 22 graden) en het gezelschap prettig.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Wat is het interessant om een stad te leren kennen met een reisleid(st)er die heel veel weet en dat op een prettige manier overbrengt! Ik heb niet het gevoel dat ik nog iets gemist heb van Rome. Verder vond ik het prettig dat je 's middags en 's avonds zelf je eetgelegenheid kon kiezen met enkele van je reisgenoten.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Bij aankomst moesten we nog een stuk met de bus reiden. Hierbij hadden we al snel regen, maar gelukkig was de regen bij de busreis de enige regen die we hebben gezien. De temperatuur haalde elke dag de 30 graden minstens. Hoewel ik minstens 20 jaar jonger was dan de andere reizigers, voelde ik me toch thuis in de groep. Een enkeling was meer op zichzelf, maar vaak maakte iedereen wel een praatje met elkaar. Rome is net een groot museum, er is overal wel wat te zien. Toch is het succes ook aan SRC Reizen te danken, die voor ons een goed hotel heeft geregeld. Op (voor iemand van mijn leeftijd) redelijke loopafstand van de stad, 20 minuten vanaf het Colosseum en verder goede restaurants aanbevolen. Ook het bezoek aan Ostia, de laatste dag, was een aangename afwisseling.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Meedelen dat voor slecht ter been zijnde medereizigers deze reizen mogelijk te zwaar zijn.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Goede kennismaking met de mooie stad Rome. Deze reis had een bijzonder intensief programma met weinig vrije tijd. Je ziet veel moois en krijgt uitgebreide achtergrondinformatie over de Romeinse tijd, de historie van het Vaticaan en de renaissancekunst.
Beoordeling reisleider: 8
Beoordeling reis: 8
Mooie reis, de prachtigste dingen gezien, kundige reisleidster.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Mijn eerste groepsreis, zeer goed bevallen! Veel gezien, veel info, enthousiaste reisleider.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Fantastische reis. Alleen jammer van de staking van de touringcarbedrijven op de laatste dag. Hierdoor moest het programma gedeeltelijk omgegooid worden, waardoor het bezoek aan Vaticaanstad pas aan het einde van de middag kon plaatsvinden.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Wij hebben intens genoten. Zonder zorgen een fantastische rondreis in Rome. De reisleider is zeer deskundig en enthousiast. Je krijgt echt waar voor je geld. Reinoud bedankt voor alles!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Met een gezellige, vlotte groep tussen 30 en 80 jaar genoten van 5 dagen Rome met een prima reisleider die op een rustige, vriendelijke wijze veel informatie gaf over al het moois in de zeer drukke stad. Het hotel is gedateerd maar staat op en goede locatie, wat rumoerig aan straatzijde en gehorig, redelijk goed ontbijt. Afsluiting met Ostia Antica een topper.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 9
Geweldige reis met een uitstekende reisleidster Jessy die maakt dat je van Rome gaat houden.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Jessy is een geweldige reisleider . Ze heeft alles wat nodig is voor een goede reisleider en meer! Ze kan heel enthousiast en sprankelend vertellen en trekt je zo mee de mythologie en oudheid in. Daarnaast heeft ze oog en geduld voor alles waar je als deelnemer mee komt. Het was heel fijn om Jessy als reisleider te hebben!
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
We hebben genoten van deze trip naar Rome. In vijf dagen veel gezien en met name door het enthousiasme en de goede kennis van reisleider Jessy veel geleerd over alles wat we gezien hebben. Ze heeft een goede selectie gemaakt in wat we gingen bekijken. We hadden een plezierige groep. Alles bij elkaar een prima eerste ervaring met zo'n groepsreis. We zullen in de toekomst zeker vaker rondkijken op de site van SRC.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
De reis heeft volledig voldaan aan onze verwachtingen.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 8
Ik ben gegrepen door deze reis. En ik denk dat geen boeken of films zo'n indruk kunnen maken. Diane is een uitstekende gids. Ik hoop volgende keer weer met haar op reis te gaan.
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 10
Deze reis was voortreffelijk in alle opzichten alleen het weer liet zeer te wensen over.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Ik was voor het eerst, samen met mijn moeder, op reis met SRC en ik heb heel veel mooie indrukken opgedaan in Rome! Prachtige beelden komen op in mijn hoofd en ik voel mij bevoorrecht dat ik zoveel moois heb gezien en dat dankzij de enthousiaste, kundige reisleidster en de leuke, sociale mensen in de groep! Het verzorgde glutenvrije eten in het hotel, het bijzondere weer in Rome, sneeuw, het lekkere eten en het relaxte van de Romeinen.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Leuk, afwisselend, kunst in hoog gehalte en in hoge kwaliteit, humoristische reisleider die goed kan plannen en improviseren, als dat nodig is (zoals nu in Rome als er 15 centimeter sneeuw is gevallen).
Beoordeling reisleider: 10
Beoordeling reis: 9
Fantastische reis, ondanks sneeuw, regen en kou. Reisleidster Diane bleef ook putten uit een gigantische reeks verhalen en anekdotes en bleef enthousiast, inventief en volhardend. Dat was de groep ook. Leuke mensen, geen zeurders. Veel gezelligheid onderling.
Beoordeling reisleider: 9
Beoordeling reis: 8
Groepsgrootte
Minimaal 15 deelnemers (30 dagen voor vertrek).
Maximaal 29 deelnemers.

Deze reis wordt soms uitgevoerd met een kleiner reisgezelschap van maximaal 20 deelnemers. Indien dit van toepassing is wordt dit in bovenstaand overzicht met het blauwe icoon ‘Kleine groep’ vermeld.
Direct na boeking ontvangt u van ons een e-mail met de bevestiging en het boekingsnummer. Vervolgens ontvangt u binnen een werkdag de factuur. U kunt tijdens uw boeking de (aan)betaling via Ideal voldoen of achteraf via de instructies die u bij de factuur ontvangt.
ANVRSGRCalamiteitenfondsiDealTrees for All
Boek uw reis bij SRC Reizen
Veilig boeken via onze beveiligde verbinding
Veilig uw (aan)betaling voldoen via Ideal
Veel tevreden reizigers gingen u voor
De mooiste reisprogramma's
De beste reisleiders laten u méér zien